Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Az adatvédelmi hatóság közleménye a tegnapi hírrel kapcsolatban

2017. február 08. - Reformer

Idézem:

MTI Országos Sajtószolgálat - A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) közleménye

Budapest, 2017. február 8., szerda (OS) - A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) a sajtóból (https://ripost.hu/cikk-szcientologusok-zaklatjak-a-veronai-tragedia-gyaszolo-csaladjait) értesült arról, hogy a Magyarországi Szcientológia Vallási Egyesület, megszerezve a veronai busztragédia áldozatainak elérhetőségeit, zaklatja a gyászoló családokat.

 A hivatkozott újságcikk szerint az Egyesület egy – a hívei közzé tartozó – Verona közelében élő magyar származású rendezvényszervezőn keresztül szerezte meg a családtagok nevét, telefonszámát és lakáscímét.

Ugyan a cikkben szereplő adatkezelést sérelmező panasz még nem érkezett a Hatósághoz, azonban nyomatékkal felszólítom az Egyesület képviselőit, hogy azonnal hagyjanak fel a fentiekben leírt tevékenységgel és haladéktalanul töröljék a gyászoló családok jogellenesen megszerzett személyes adatait.

A Hatóság elnökeként jelen közlemény kiadása mellett megteszem a szükséges és hatékony jogvédelmi lépéseket is.

Budapest, 2017. február 08.

Dr. Péterfalvi Attila
elnök
c. egyetemi tanár


Kiadó: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr3412237466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Enturbulated SP 2017.02.08. 18:06:50

Példaértékű eljárás, nagy piros pont és gratula Péterfalvi úrnak! Pontosan ezt kell csinálni minden hasonló sunyi szemét próbálkozásukkal, azonnal helyretenni őket hatóságilag és a nyilvánosság elé tárni az épp aktuális szemétségüket, hadd lássa mindenki miben mesterkednek.

Ha már itt tartunk, van valami rendszeres időközönként, ismétlődő jelleggel megtartott rendezvénye az út a boldogságért brigádnak a Duna Plázában, a gyerekeknek szerveznek programokat amíg a szülők vásárolnak. Csupa bűbáj és kedvesség minden, persze közben osztogatják az anyagokat is rendesen. Azért lassan itt is időszerű lenne feltenni az üzletközpont vezetőjének a kérdést, hogy tessék mondani, szcientológusnak teccik-e lenni vagy csak szimplán hülyének?

zila5 2017.02.08. 20:59:25

Igazán nem védelmezésileg kérdezem, de ez a hihetetlenül primitíven fogalmazó Ripost egy olyan hely, ahonnan lehet bármiről is nyugodtan tájékozódni?

norbert79 2017.02.09. 12:42:08

Eközben a Velvet.hu újságírója is rákapott Leah Remini sorozatára:
velvet.hu/gumicukor/2017/02/09/leah_remini_a_szcientologusok_akkor_is_megvedenek_travoltat_ha_gyilkolna

Már megint megfogták a lényeget... :-)
süti beállítások módosítása