Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Cikkajánló és tüntetés-bejelentő

2016. december 02. - Reformer

1. Leah Remini új sorozata a szcientológiáról

Leah Remini amerikai színésznő új dokumentumfilm-sorozatáról írt az unikornis.hu.

A lényeg:

Néhány napja volt a premierje az amerikai A&E csatornán Leah Remini szcientológiai egyházról szóló műsorának. A show-ban a szcientológiai egyházat három éve elhagyó színésznő olyan embereket mutat be, akiknek így vagy úgy, de megnyomorította az életét a szcientológia, és csak nagy nehézségek árán, sokszor saját családjukkal és barátaikkal is szembefordulva sikerült elhagyniuk őket. Remini szerint egyébként a szcientológusok valóban hisznek abban, hogy Tom Cruise egy kézzel megváltoztatja a világot, és messiásszerű figurának tekintik.

A King of Queens [Férjek gyöngye] című sorozatból ismert színésznő missziójának tartja, hogy megismertesse a nagyközönséget a szcientológiai egyház zsarolási módszereivel és a szervezetet összetartó korrupcióval. Őt magát is többször megfélemlítették, amikor ki akart lépni, de azt mondja, a nyilvánosság jelenti számára a legnagyobb védelmet.

Azt mondták, hogy nem kell hinnem benne, elég ha követem a tanításaikat. A hazugságaikkal szemben egyetlen lehetőségem volt: elhagyni őket. De akkor a családom még nem állt készen erre a lépésre. Az egyház egyik vezetője azt kérdezte tőlem: Kész vagy elhagyni mindenkit, akit valaha ismertél?

Leah Remini szerint David Miscavige, a szcientológia atyjának haláláig valószínűleg továbbra is működni fog a szervezet, de hamis tanaik, igazságtalan szabályaik és zsarolási módszereik leleplezésével talán egyre több ember fog elfordulni tőlük. Ehhez próbál hozzájárulni új műsorával.

Kedden ment le az első rész, a hétvégén megpróbálok írni róla bővebben.

2. December 10-én tüntetni fog az emberi jogokért a szcientológusok egyik fiókszervezete

Én tudnék egy jó tüntetési helyszínt ajánlani:

XIII. kerület Váci út 169.

Egy magát egyháznak tartó szervezetnek van ott a székhelye, ahol rendszeresek az emberi jogok különféle kisebb-nagyobb megsértései, például

- titkosszolgálatosdit játszva adatokat gyűjtenek és vastag dossziékat vezetnek a tagjaikról és ellenségeikről
- durván beavatkoznak a tagok magánéletébe, pld. megszabják, hogy kivel ismerkedhetnek, kinek lehetnek az ismerősei a Facebook-on, sőt még a szexuális szokásokat is szabályozzák
- munkatáborokat üzemeltetnek a rosszul teljesítő "szerzeteseik" "rehabilitálására"
- eltussolják a szervezeten belül zajló visszaéléseket
- rágalmazó weboldalat publikálnak volt prominens tagjaikról és tisztviselőikről

tunti.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr9712016451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása