Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Munkában a belső elhárítás

2016. november 26. - Reformer

Volt már szó párszor arról, hogy milyen mértékben kémkedik a szcientológia a saját tagjai után, sőt még a volt tagjai után is.

Ma kaptam ezt a "tudomásjelentést", amelyben a budapesti "OT Bizottság" [a nem munkatárs OT-kat tömörítő és az "egyház" projektjein őket ugráltató csapat] elnöke írt valakiről.

Miért is jelentette a fegyelmezési részlegnek "hittársát"? Mert a Facebookon ismerőse egy olyan személy, akit a szcientológusok "elnyomó személynek" nyilvánítottak.

Már az is érdekes persze, hogy ez az úgynevezett "elnyomó személy" hosszú évekig a magyar szcientológia meghatározó emberének számított, valahogy elevickélt az OT 7-es szintig is (pedig Hubbard szerint az elnyomó személyeknek nincsenek nyereségeik a szcientológiából, tehát el sem juthatott volna oda soha). A számolatlan milliókról nem is beszélve, amiket a szolgáltatásokra és "csak úgy", direkt adományként becsengetett. Aztán valahogy ez sem volt elég, és elnyomónak minősítették át. 

Az viszont milyen már, hogy évekkel ezen címke ráaggatása után sem szállnak le róla, és folyamatosan figyelik, kivel is jelölgetik egymást a Facebookon.

Ezt a "munkát" egyébként ugyanaz az a csapat végzi az "egyházon" belül, aki 1) sorban adja ki a sajtóközleményeket az emberi jogok fontosságáról és 2) rettenetesen felháborodik, ha valaki a kikényszerített kapcsolatmegszakítás intézményéről érdeklődik, és közli, hogy az "teljesen önkéntes" és "nagyon ritkán fordul elő".

Itt a dokumentum:

kr.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr812000168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.11.27. 15:36:30

Nem lepődtem meg ezen, ismételten hozzák a "formájukat". Már amit David Miscavige is csinált a saját apjával az sem semmi, és ezek csak azok amik kitudódtak. Ha csak a fele igaz a megfigyeléseknek, már azért be lehetne őket szüntetni... nincs erre valami jogi lehetőség? Persze nyilván azért teszik mindezt mert félnek, ugyanis tartanak a fasságaik későbbi lelepleződésétől, és emiatt egyik hülyeséget csinálják a másik után. A követésekkel, megfigyelésekkel és az "egyházon" kívüli információszerzéssel keresik a fogást a (volt) tagokon, hogy támadásuk esetén mikkel cáfoljanak és vonják kétségbe még a szavahihetőségeiket is.

2016.11.27. 19:58:20

@Bgisi:

Miért lepődsz meg ezen? Ők írták le azt is, hogy "A szólás- és véleményszabadság a demokrácia alapkövei. Mindenkinek joga van a saját véleményéhez, és joga van szabadon kifejezni a véleményét. A szabad véleményalkotás joga azt is magában foglalja, hogy minden ember korlátozás nélkül fedezhessen fel, kaphasson és terjeszthessen információkat országhatároktól függetlenül, akár szóban, akár egy általa megválasztott közvetítő közegen keresztül. Senkit sem szabad korlátozni, hátrányos helyzetbe hozni vagy megbüntetni a véleménye, hite vagy önkifejezési jogának gyakorlása miatt." (Forrás: www.emberesszabadsag.hu/?szam=4&id=43&cikk=A_Nemzetk%C3%B6zi_Szcientol%C3%B3gia_Egyh%C3%A1z )

Vastagabb a bőr a pofájukon, mint a rinocérosz talpán... és önmagukkal keverednek egyre nehezebben kimagyarázható ellentmondásokba: például miért is perelik, zaklatják azokat, akik nem szimpatizálnak az "egyház" elveivel és módszereivel, illetve a papírra vetett, üresen kongó frázisaik összhangban vannak-e a valósággal?
Dörzsölt fószer volt ez a Hubbard. Az egyházalapítás nem csak egy szimpla adójogi trükk..., hanem ráérzett arra is, hogy vallási köntösben szinte bármit meg lehet tenni büntetlenül: ebben hiszek és kuss! A tetteim nem szorulnak magyarázatra... - dióhéjban ennyi a "vallásszabadság". ;)

Zoblood 2016.11.30. 10:53:46

A "nagyon ritkán fordul élő" kapcsolatmegszakításról csak annyit, hogy ha az embernek más barátai is vannak, akkor addig erőltetik, addig nyaggatják, míg vagy őket hagyja ott, vagy a barátokat. (élvezetes dolog, amikor egy barátjával van az ember és 10percenként csörög a telefonja, hogy hol van, mit csinál stb)

Amúgy a zaklatáshoz meg baromira értenek:D

2016.11.30. 19:25:18

@Zoblood:

Hát igen! És milyen szar érzés lehet úgy felébredni minden reggel, hogy az embernek se barátja, se családja nincsen, pláne a faszbúkra kiposztolni kavargó gyomor nélkül, hogy a szcientológia az emberiség utolsó reménye... ;)

Zoblood 2016.11.30. 20:05:45

@mindless and simple:
Megmondom öszintén, aki hülye, az igy jár. Akinek van egy kis,esze, az meg észreveszi a hitlelre hajazó, birzokló, minden tudni és irányítani akaró viselkedést

2016.12.01. 18:48:02

@Zoblood:

Ó, nem megy az olyan könnyen, ha az ember Hubbardtól tanult és túlságosan önérzetes. :) Meg aztán egy szcientológus sose tévedhet... az "etika" meg is hurcolja érte őket, ha nem gondolkodnak "nagyságrendben". ;)
süti beállítások módosítása