Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Újabb szcientológia tanácsadó

2016. augusztus 14. - Reformer

A számtalan üzleti tanácsadó és nonprofit fedőszervezet mellé újabb életmód-tanácsadó érkezett a wogok megtérítésének frontjára: Novák Ákos, aki elmondása szerint "az emberi boldogság forrásának megszállott kutatója". Honlapján a "szcientológia", "dianetika" és a "Hubbard" szavak egyáltalán nem szerepelnek.

A blog egyik olvasója kíváncsiságból feliratkozott Ákos hírlevelére, erre ezt kapta meg első számú üzenetként.

hubbard_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr610409956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.08.16. 00:09:38

Szerintem a honlap arculatához jobban illeszkedne, ha inkább ilyen fasznövesztő meg potencianövelő szarságokat árulna a gyerek, és legalább némi profitot is hozna a konyhára.
Boldogsággal, sikerrel túl sokan kereskednek a hülyeség piacán - az oldal elveszik a konkurenciaharcban.

vittore 2016.08.16. 12:13:02

Lopottal nem, csak kicsalttal. Jogos. Igazavan a "Mesternek" :)

2016.08.16. 18:39:17

Szerintem pedig: A boldogságot nem lehet pénzért megvenni!

2016.08.17. 02:42:48

@Bgisi:

Márpedig a szcientológusok szerint de igen! :)
Buddha nem árult milliókért belépőjegyet a nirvánába, meg Krisztus se gyűjtött horribilis végösszegű adományokat a követőitől, hogy a feltámadásuk garantált legyen. Hubbard segglyukából viszont új napfény ragyogott az emberiségre! A szcientológiában nem babra megy a játék, érted...

2016.08.17. 03:02:05

Nem bírtam megállni, és feliratkoztam erre a 365 napos "boldogságprojektre", meg csöppet provokáltam is ezt az önjelölt szélhámost:

"Szia Ákos!

Kaptál-e hivatalos engedélyt az RTC-től arra, hogy Hubbard írásos anyagaiból idézz?
Vagy esetleg a szerzői jogi törvények csak abban az esetben érvényesek, amikor az »egyházad« a szcientológia kritikusait próbálja jobb belátásra bírni?"

Választ egyelőre nem kaptam, és a napi boldogságadagom is megvonta tőlem a gyerek.

Bírom ezt a gagyi szar dumát: "Siess, mert az ingyenes regisztrációt csak 2016.08.17. éjfélig tudom garantálni!"
Naná, annyira pofátlan már csak nem lehetsz, hogy az "egyház" elől halászod a bevételt!

2016.08.19. 02:18:48

Nos, hogy könnyítsek a rám nehezedő bűntudat súlyán, el kell árulnom, hogy Ákos megkönyörült rajtam és tegnap óta mégiscsak eláraszt boldogsággal. A második levélben érkező bölcs gondolatot olvasva a szemem is könnybe lábadt:

„Amíg nem adod fel, addig legyőzhetetlen vagy.” - Andrew Matthew

A kiszabott feladatom erre a napra:

"Az elmúlt néhány évben mik voltak azok a dolgok, amiket nem csináltál végig? Gondolkozz el, hogy miért és vond le a következtetéseket. Ne ne ostorozd magad, inkább tanulj ezekből az esetekből."

Na, baszd meg! Ez most komoly?
Az efféle magvas, boldogsághormon-termelő gondolatokat véletlenül nem az elhanyagolt, kiégett háziasszonyok szokták a facebook idővonalukon posztolni giccses képekre ráillesztve? Már előre rettegek a következő e-mailtől. Remélem, hogy honap nem kell Zámbó Jimmy dalokat hallgatva sírdogálnom senkinek a vállán egy üveg La Fiesta bor társaságában.

2016.08.20. 00:14:20

Alig vártam az újabb intravénásan adagolt boldogságot:

„Örülj, ha esik az eső, mert ha nem örülsz, akkor is esik.” - Andrew Matthew

Persze, örülünk! Így megy ez! Vegyük például a hirtelen ránk törő cifrafosást. Örülj akkor is, ha nem jutsz el időben a klotyóig, és a cseppfolyósított beled a gatyádban landol...

A napi teendőm:

"Életünket nem a körülmények alakítják, hanem a körülményekre adott reakcióink. Melyek azok a körülmények, amik rossz hatással vannak Rád és gondold végig hogyan semlegesíthetnéd ezeket. De riadj vissza emberek és helyzetek elhagyásától sem. Változtatás nélkül változás sincs! "

Erről eszembe jutott egy szcientológus ismerősöm. Fölényes, lekezelő modorú kis pöcs volt. Szinte bármilyen kontextusban képes volt nagykanállal merni az észt. A halálról is kacagva tartott rögtönzött kiselőadásokat. Az anyja temetésén viszont úgy bőgött, mint egy szamár. Bizonyára csak rossz reakciót adott a körülményekre... szegény ördög!

2016.08.24. 23:12:16

Szcientológus megmondó barátunk újfent odarittyentette a frankót a blogjára:

boldogsagprojekt.blog.hu/2016/08/22/amikor_magadat_sem_tudod_elviselni

Ment is a kérdés e-mailben:

"Üdv, magyar Coelho-klón! :)

A pátoszos semmitmondásnak van-e bármilyen gyakorlati haszna?

Elolvastam, azért kérdem... ;)"

2016.08.27. 15:39:57

A 10. napra kiporciózott boldogságadag nem kevésbé fekszi meg a gyomrot:

„Eljön az idő, amikor megérted, hogy ideje befejezni az óceán átúszását valaki olyanért, aki egy pocsolyába se lépne érted.” - Ismeretlen

Talán eljön az idő, amikor a szcientológusok is megértik, hogy ideje lenne már befejezni a fetrengést a pocsolyában. Mert ez itt bizony nem óceán, csak egy pocsolya, és most épp nem úszol, csak fetrengsz meg csapkodsz.

Frankómegmondás #10:

"Gondolj a kapcsolataidra. Vannak akik inkább csak kivesznek belőled ahelyett, hogy segítenék az életed? Szükséged van koloncokra? Szükséged van arra a dühre, ami emiatt gyűlik benned? Be akarod majd boxolni a tükröt később, vagy inkább tisztára törlöd most? Mert aki nem hisz benned, aki nem támogat, aki nem áll ki melletted - még ha életed egyik legszarabb időszakát is éled -, az csak egy nehéz ólomsúly, ami lehúz a tenger fenekére. "

Zseniális gondolatmenet! Hubbard, ha élne, biztos egy laza mozdulattal illesztené be a kapcsolatmegszakításról szóló irányelvi levelébe. Aki nem támogat abban, hogy a családi vagyont eltapsold a total freedom felé vezető hídon, mehet a levesbe. Elvégre egy aggódó édesanya vagy egy testvér csak ólomsúlyok meg koloncok a nyakadon. Nincs az a családi kötelék vagy barátság, ami értékesebb volna egy ponyvaregénybe illő teremtésmítoszért elherdált pénznél.

2016.09.03. 15:16:37

No, Kasza Tomi értékesítési Szent Grálja meg Oravecz Nórika cukrozott takonyban pácolt életbölcsességei után Novák Ákoska is kiadott egy könyvet. Megszorultál anyagilag, fiacskám? Persze megértem... annyira pofátlan már nem voltál - vagy inkább az ezzel járó szerzői jogi kockázatot nem vállaltad -, hogy a másoktól összelopkodott, 365 darabos gondolat-kollekcióval (boldogság projekt) leakassz egy kis mellékest.

boldogsagprojekt365.hu/konyv/

Nehéz helyzetben mindig jól jön egy könyv, amelynek célközönsége maga sem tudja, hogy mit keres és merre tart... Az ostobaságnak mindig van, volt és lesz felvevőpiaca. Persze egy szcientológus számára nincs új a nap alatt, ugye? Azért remélem, hogy az 52+1 darabból álló sikerlajstromot önálló, saját gondolatokból állítottad össze, és a szellemi szabadság felé vezető "hidad" következő lépésének költségeit fedezni fogja a könyv eladásából származó bevétel.

Enturbulated SP 2016.09.04. 10:37:22

Az ilyen Ákoska-félék semmitmondó, üres, közhelyes többnyire innen-onnan lopott tutifrankó nagyonmegmondásait és nélkülözhetetlen útmutatásait olvasva mindig elcsodálkozok azon a hihetetlen pofátlanságon, ahogy ezek a senkiháziak nulla valós tudással, tájékozottsággal és műveltséggel, a saját kis alternatív univerzumuk mély szellemi sötétségéből milyen elképesztő magabiztossággal osztják az észt mindenkinek ahol csak lehet, meg ott is ahol nem.
Érdemes megnézni ennek a nagy értékű polgártársunknak is a bemutatkozását mert elég tipikus. Az ilyen lényegtelen apróságokkal, hogy hol és mit tanult vagy dolgozott (vállalkozott?), vagy egyáltalán bármi értelmes tevékenységet végzett-e valaha is életében nem untatja a nagyérdeműt viszont megtudhatjuk, hogy "megismerte a természet és az ember kapcsolatát", és homályosan azt is sejteti, hogy megvilágosodva tért vissza keletről, szóval gyakorlatilag mindent tud amit ember tudhat. Nagy szerencsénkre ezt a mérhetetlen tudását pusztán segítő szándéktól vezérelve meg is osztja velünk, szerencsétlen tévelygőkkel ("önmagadra segít rátalálni"). Persze nem ingyen, de hát magasan fejlett szellemi lényként nyilván nem keveredhet "bűnözői cserébe", egyébként is ez a tudás felbecsülhetetlen értékű tehát még így is olcsón adja. Ilyenkor mindig annyira meg vagyok hatódva...

2016.09.04. 13:55:27

@Enturbulated SP:

Világmegváltó szcientológusként szinte lehetetlen megszabadulni a "segítségnyújtás" rögeszmés kényszerétől. Ők úgy gondolják, hogy az embereket valamiféle isteni kegyben részesítik azzal, hogy a szcientológia szellemi magaslatairól a buta pórnép közé leereszkedve nagykanállal merik az "igazságot".
Az hagyján, hogy Ákoska másoktól lopott gondolatokból ollózta össze a boldogságprojektjét! Még napi feladatokat is kiszab! Iratkozz csak fel erre a szarra, és meglátod...! :))

"Az ilyen lényegtelen apróságokkal, hogy hol és mit tanult vagy dolgozott (vállalkozott?), vagy egyáltalán bármi értelmes tevékenységet végzett-e valaha is életében nem untatja a nagyérdeműt [...]"

A semmihez sem értő embert arról ismered fel a legkönnyebben, hogy könyvet ír meg tanácsokat osztogat.

"homályosan azt is sejteti, hogy megvilágosodva tért vissza keletről"

És te ezt elhiszed? Ha ennek a bazári szemfényvesztőnek egy csepp köze is volna a megvilágosodás állapotához, akkor nem másoktól összelopkodott gondolatokkal üzérkedne - meg aztán a fasznövesztőket kínáló honlapdizájn amúgy sem nevezhető hitelesnek.

A gyerek a borostájával, a vállra vetett zakójával meg a cuki fogasmosolyával legfeljebb az elhanyagolt, kirakatházasságokban sínylődő 50-es nők szexuális fantáziájában juthat némi szerephez. Talán születik néhány giccses poszt a faszbúkon - erősen kétlem, hogy a könyvének volna ennél több gyakorlati haszna.

Enturbulated SP 2016.09.04. 16:43:08

@mindless and simple:
"Iratkozz csak fel erre a szarra, és meglátod...! :))"
Köszi, de ezt inkább kihagynám, az ilyen "pátoszos semmitmondással" kapcsolatban elég alacsony a tűrőképességem, ha naponta kéne ezt a lelki-szellemi nyomoroncot olvasnom annak valószínűleg komoly mellékhatásai lennének :)

Érdekes hasonlóság, ami persze nyilvánvalóan nem a véletlen műve de Hubiról is elmondható, hogy kb. pont semmit sem tudott normálisan végigcsinálni, sok mindenbe belekezdett de semmiben sem volt igazán jó (más kérdés, hogy a szcientológusok PR részlege ebből egy mindenhez értő zseni képét faragták ki) de ettől még kiválóan tudta kinyilatkoztatni a tutit minden témában és a világ megváltásánál kisebb projektekkel nem is bírt foglalkozni. Úgy látszik a követői is előszeretettel veszik fel ezt az attitűdöt, a szciben megszerzett "tudásukat" kamatoztatva Hubihoz hasonló küldetéstudattól vezérelve próbálják osztani az észt, csak valamiért nem tudják vagy nem akarják felfogni, hogy a világ köszöni szépen de nem kér ebből az áltudományos hablatyból (főleg nem ennyi pénzért), és az egyetlen valódi jótétemény részükről az lenne ha végre abbahagynák a "világ megváltása" címén végzett pénzlehúzást és agymosást.

Az sem a véletlen műve, hogy a szcientológusok számaránya az üzleti életben elhanyagolható de a tanácsadás területén erősen túl vannak reprezentálva, ugyanis (ahogy te is nagyon helyesen megállapítottad) "Világmegváltó szcientológusként szinte lehetetlen megszabadulni a "segítségnyújtás" rögeszmés kényszerétől", tehát a küldetéstudat adva van, a "tudásuk" is megvan hozzá, hiszen szcientológusként természetszerűleg értenek mindenhez és minden területen maximálisan kompetensek, no meg a pénzt is nagyon szeretik, agymosott droidként gátlásuk abszolúte nincsen, erkölcsi érzéküket ha volt is valaha egyáltalán már rég szci etikára cserélték... Normális vállalkozásban mindezekkel nem sokra mennének mert Hubi rég lejárt szavatosságú üzleti irányelvei az ő idejében sem voltak kompatibilisek a valósággal, a ma világban ezek alkalmazása pedig garantált csődöt jelent (lásd a szci tanácsadók "segítségével" tönkrement cégek hosszú listáját) de tanácsadóként magánembereket és cégvezetőket hülyíteni abban nincs sem felelősség sem kockázat, csak meg kell tanulni pofátlan határozottsággal, meggyőzően süketelni, hát ebben viszont tényleg nagyon jók. Az Ákoska meg a Kasza mászter dzsedáj és hasonló figurák csak ezt szciben tanult receptet követik tehetségükhöz mért színvonalon - már ha az ő esetükben lehet egyáltalán bármilyen tehetségről vagy színvonalról beszélni :)

2016.09.04. 20:53:41

@Enturbulated SP:

"ha naponta kéne ezt a lelki-szellemi nyomoroncot olvasnom annak valószínűleg komoly mellékhatásai lennének :)"

A humorérzék meg egy kis realista cinizmus csodákra képes... még a szcientológusok észosztásaival szemben is immunissá tesznek. ;)

"[...] mert Hubi rég lejárt szavatosságú üzleti irányelvei az ő idejében sem voltak kompatibilisek a valósággal [...]"

Szerinted a szcientológián kívül melyik vallás kínálja ennyire gátlástalanul és látványosan a pénzéhséggel és üzleti sikerrel kompatibilis szellemi szabadságmodelljét? Hmmm? Oké, a katolikus egyház a világ egyik legvagyonosabb szervezete, a pápa pedig a leggazdagabb ember... de ők legalább nem nyomatják ocsmány üzemmódba kapcsolva a pénzlehúzást.

Igazából kurvára mindegy, hogy szcientológia, iszlám vagy katolicizmus... ha az ember nem tér végre magához a vallásos kábulatból, akkor az emberi faj lesz történelem, ám az a bökkenő, hogy nem marad senki ezen a planétán, aki könyvet írjon róla.

2016.09.04. 23:01:34

@Enturbulated SP:

Na, ezt lesd meg:

boldogsagprojekt.blog.hu/2016/09/01/arnold_schwarzenegger_10_szabalya_ami_a_te_eleted_is_megvaltoztatja

A boldogsággal házaló kóklerek mindig is egyfajta perverz vonzalmat éreztek a sorszámnevek iránt... feltűnt neked? Bár Ákoska 52+1-gyel simán rávert még Arnoldra is. ;)

Iratkozz már fel! Ne kéresd magad! :D Jól szórakozol majd, ígérem! ;)
süti beállítások módosítása