Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Álinterjú M. Attilával

2016. augusztus 08. - Reformer

Előzmény: 

Interjú Miklovicz Attilával a life.hu-n

Mint írtam akkor, eléggé felhúztam magam Attila válaszain. Ezért úgy gondoltam, célszerű lennne megírni, hogy mik lennének a válaszai, ha őszintén válaszolt volna és azt mondta volna, amit valójában gondol. 

Tehát az egyértelműség kedvéért - a válaszokban én azt fogalmaztam meg, amit egy szcientológus szóvivő valójában gondol.

Vendégünk M. Attila, a szcientológia egyház Vicc Presidentje.

Az egyik legalapvetőbb kérdés: a szcientológia egy vallás? Ehhez kapcsolódóan pedig: van a szcientológiának istene, akit tisztelnek? 

 

Nagyon egyszerű a válasz, kedves wog újságíró, akinek nincs jobb dolga, mint hogy minket csesztessen. Mikor fog leleplező cikkeket írni a csecsemőket drogozó pszichiáterekről és a gonosz gyógyszergyárakról például?!

Pompomhoz hasonlóan mi is bámulatosan tudjuk változtatni az alakunkat. A szcientológia a hivataloknak (főleg az adóhivatalnak) és a külsős érdeklődőknek vallás. Az ügyfeleinknek pedig egy precíz tudomány, konkrét szolgáltatásokkal és eredményekkel (papíron persze nekik is vallás, különben minden elnyomó nyakunkba akasztana egy kártérítési pert, ha a saját hibájából nem lesznek nyereségei a szcientológiából).

Egyébként a Máté-Tóth doktor úr, a világ No.1. vallásszakértője is megmondta, hogy ez egy "alternatív vallás". Szóval megkapta az igaz adatokat, most már kezelve van akkor ez a kérdés.

Hubbardot és Miscavige-t tiszteljük, istenünk nincs. Ja és nagyon tiszteljük még a gazdag embereket is, úgyhogy ha tud olyan arcot, aki lelki problémákkal küszködik és sok pénze van, akkor szóljon.

Ha már szóba került az auditálás. Ezeken a tanácsadásokon jegyzetek készülnek az adott személyről, ezekbe a jegyzetekbe pedig akár intim, kompromittáló információk is bekerülhetnek. Érthető módon, ezt sokan veszélyesnek gondolják.

Jobban teszik ha félnek, mert ha a bolygó Clearré tétele azt kívánja, akkor megtesszük, amit "a legtöbb jó a legtöbb dinamikán" alapelv szerint tennünk kell.

A katolikusoknál is van például gyónás, de ha gyónni megyek, akkor engem nem lát a pap, nem jegyzetel, nem készít rólam egy aktát, amihez aztán ki tudja kinek van hozzáférése. 

Talán nem kellett volna elkövetni ezeket a stikliket, akkor most nem kellene félni a következményektől. Csak magának köszönheti valaki, ha kiderül róla valami. Nálunk is csak a lelkészek férnek hozzá egyébként ezekhez.

Több lelkész is, vagy csak az a bizonyos, aki lejegyezte?

Minden lelkész, az párszáz ember, de mind megbízható szcientológus, úgyhogy nem kell aggódni.

Mégis, több olyan történetről is hallani, hogy valakit az auditálások anyagaival zsaroltak, amikor ki szeretett volna lépni az egyházból. 

Ezek megbízhatatlan forrásnak számító kiugrott papoktól származtak, akik loptak, csaltak, hazudtak, házasságtörtek és ki tudja még mit csináltak. Ez az igaz adat ezzel kapcsolatban.

És mi a helyzet az úgynevezett kapcsolatmegszakítással? Amikor a hívőnek minden kapcsolatot meg kell szakítania azokkal a családtagokkal, barátokkal, akik nem nézik jó szemmel, hogy az illető szcientológus lett?

Mi nem olyanok vagyunk, akik odatartják a másik orcájukat. A zsidók is mire mentek a passzivitással. A lényeg az, hogy aki a szcientológiát kritizálja, az bűnöző, és attól tart, hogy mi rájövünk a titkaira. Ilyen egyszerű. Bűnözőkkel meg jobb ha nem közösködik az ember.

Vegyünk egy példát: mondjuk, hogy én nem vagyok vallásos, viszont van egy gyakorló keresztény édesanyám, és mindketten különbözően gondolkodunk a világ dolgairól. Valószínűleg nagyon sok témában nem fogunk egyetérteni, de biztos vagyok benne, hogy az egyház nem fogja őt arra kérni, hogy szakítsa meg velem a kapcsolatot. Hogy jön ahhoz a szcientológia, hogy a családi kötelékekbe beleszóljon?

A bolygó jövője függ tőlünk, maga kretén. Pár jajgató öregasszony miatt ítéljünk biztos halálra többmilliárd embert?

Akkor miért döntenek emberek amellett, hogy az egyházat választják egy családtagjuk helyett?

Nálunk lehet csak felmenni a Hídon és visszanyerni a szuperképességeinket. A család ezt nem tudja adni, max. arra jók, hogy pénzeljék ezt.

Akkor lehet belőlem szcientológus úgy, hogy valamelyik közeli hozzátartozóm ellene van? Ha igen, akkor közben tarthatom is vele a kapcsolatot?

Nem, de ilyen emberekkel minek is tartani a kapcsolatot.

Ha egy családtagom így viselkedne velem, akkor az egyház azt fogja nekem tanácsolni, hogy szakítsam meg vele a kapcsolatot?

Nem tanácsolni fogjuk, hanem megkövetelni.

Valószínűleg sokan azért féltik a családtagjaikat a szcientológiától, mert az egyház életében igen fontos szerepe van a pénznek. Ahhoz, hogy szcientológus legyek, és eljussak bizonyos szintre, áldoznom kell rá, nem keveset. 

Minket nem támogat az állam milliárdokkal, úgyhogy a tagoknak kell összedobni mindenre a pénzt. A szolgáltatásaink pedig felbecsülhetetlen értékűek, szóval már eleve nagyon olcsón adjuk.

Ha valakinek nincsenek milliói? A szegény ember nem lehet szcientológus?

Ne legyen, azokkal csak a gond van. Vagy legyen munkatárs, ha már pénzt nem tud szerezni.

Mi történik akkor, ha nem vagyok elégedett azzal, amit a tanfolyamtól kaptam? Visszakaphatom a befizetett pénzemet?

Elvileg igen, gyakorlatilag mindent megteszünk az ilyen címeres elnyomók megszívatására.

Ha már a szcientológiáról beszélgetünk, muszáj rákérdeznem, hogy mi a véleménye Tom Cruise személyéről? Ön szerint megfelelően képviseli a Szcientológia Egyházat?

Igen.

Mi a helyzet Leah Reminivel?

Az meg ki?

Remini 30 év után, 2013-ban hagyta ott az egyházat, 2015-ben pedig megjelent„Bajcsináló – Túlélni Hollywoodot és a szcientológiát” című botránykönyve, amiben nagyon kemény dolgokat állít az egyházról. Itthon, az egyház berkeiben nem volt róla szó?

Összevissza hazudik ez a bigott vallásellenes liba, ott sem volt, egy szó sem igaz a könyvből.

Akkor semmi alapja nincs a könyvnek?

Semmi, csak pénzt akart csinálni ennek az elismert és megbecsült tudománynak, izé vallásnak a besározásából.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr349877326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.08.08. 22:43:10

Aha, tehát a szcientológia mint "alternatív vallás"...

Oké, basszátok meg! :) Holnap nyitok egy kuplerájt, keresztet biggyesztek a bejárati ajtaja fölé meg odaírom nagy betűkkel, hogy "Alternatív Apácazárda", és ha valaki akárcsak egyetlen rosszalló pillantást is vet rám, annak pürévé fogom perelni a picsáját. :)

2016.08.10. 20:35:55

@norbert79:
Egyelőre a szolgáltatások árjegyzékével bajlódom.
Szerinted annak, hogy "fél órás intenzív mennyei felláció" eléggé vallásos hangzása van?

norbert79 2016.08.11. 12:04:58

Vicceket félretéve megnéztem a life.hu oldalon a hozzászólásokat, s örömmel konstatáltam, hogy az OSA nem nagyon erőltette meg magát (pár frissen regisztrált dicsérő bejegyzés, de semmi több), de alapvetően elutasítóak voltak a hozzászólók. (Valaki egyenesen PR cikknek nevezte, s lehet igaza is van)
Szóval nagy munka vár itt még a Clearre válás útján :)

2016.08.11. 21:24:50

@norbert79:

Ja, ahogy az lenni szokott: ilyenkor megjelenik néhány elkötelezett Hubi fan, erőtlen őszi legyek módjára röpködnek egy kicsit a kaki körül, elpufogtatják a betanult közhelyeiket és odébb állnak. Szerencsére kritikus tömeget nem alkotnak.

Enturbulated SP 2016.08.12. 13:25:38

@mindless and simple:
Szerintem sem alkotnak kritikus tömeget az "elkötelezett Hubi fanok", már csak azért sem, mert ilyen kategória tulajdonképpen nem is létezik. Aki (még épp) szcientológus az eleve nem olvas ilyen anyagot, aki meg nem szci és az IQ-ja nagyobb mint a cipőmérete az általában pont nincs jó véleménnyel róluk. A szóban forgó cikk pozitív kommentjei nekem valahogy nem túl életszerűek, nehezen tudom elképzelni, hogy Átlag Béla, akinek csak felületes ismeretei vannak róluk (és azok a bolygó lakosságának 99,9999%-al ellentétben egész véletlenül éppen pozitivak) csak úgy spontán nekiáll védelmezni őket. Aki meg ismeri őket az biztos nem ír ilyeneket, ezek mögött én is inkább az OSA média különítményének szánalmas erőlködését sejtem.

Azért az is elég vicces, hogy a kommunikáció bajnokai egyszerűen nem képesek egy ici-picit is pozitív képet kialakítani magukról, nem csak itt, úgy általában sehol sem. Persze az internet elterjedése óta ez nem olyan egyszerű, már nem lehet minden kritikust és elégedetlen ügyfelet perekkel zaklatni, zsarolni, megfélemlíteni és gusztustalan eszközökkel tönkretenni mint a régi szép időkben :)

2016.08.16. 00:38:48

@Enturbulated SP:

Írd csak be a facebook-on, hogy "szcientológia egyház" és figyeld a követők számát. :) Attól tartok, messze még az a Klír Magyarország, ha csak ennyien merik felvállalni az elköteleződésüket az eszme mellett. Biztos, hogy ennél többen vannak, ám szemlátomást azért mégiscsak több eszük van annál, hogy az állásukat meg a szaros havi fizetésüket tegyék kockára egy épelméjű bolygóért. :)))

"[...] már nem lehet minden kritikust és elégedetlen ügyfelet perekkel zaklatni, zsarolni, megfélemlíteni és gusztustalan eszközökkel tönkretenni mint a régi szép időkben :)"

Ó, ők igazából nem is akarnak senkit perelni, zaklatni, zsarolni - az elnyomók kényszerítik őket erre. "Ózás" Marika például ezt nyilatkozta az egyik szcientológiát támadó újságcikk (ripost.hu/cikk-magyar-altalanos-iskolakban-tamadnak-a-szcientologusok-a-klik-riadot-fuj) alá írt megjegyzésében:

"[...] bár az ezekre a perekre fordított időt inkább töltenénk azzal, hogy segítünk másoknak, legyen az a világ bármelyik pontján [...]"

Ugye, te is morzsolgatod már a dagadt krokodilkönnyeket a szemed sarkában?
süti beállítások módosítása