Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Miscavige Magyarországon

2016. július 27. - Reformer

Próbáltam utánajárni, hogy mi történt valójában a főszcientológussal kis hazánk fővárosában.

Idézetek a ripost.hu cikkéből:

Incidens a hotelben

De az igazi botrányok csak ezután következtek. Az amerikai fővezér tiszteletére ugyanis egy közeli szállodában, a Váci úti Park Inn Radissonban akartak elegáns díszebédet és fogadást adni a hírhedt egyház magyarországi helytartói.

Csakhogy az étteremben a szomszédos asztaloknál egy neves roma család is ebédelt, melynek tagjai annak rendje és módja szerint barátkozni próbáltak a szcientológusokkal. 

A szállodai alkalmazottaktól összegyűjtött információi szerintamikor meghallották, hogy a híres világegyház főnöke a díszvendég, szabályosan körbetáncolták. Néhány pohár bor elfogyasztása után pedig egy kanál meghajlítására próbálták rábeszélni, ha már akkora "varázsló".

A magyar szcientológusoknak egyre kényelmetlenebb lett az egész, nem győztek magyarázkodni hírhedten erőszakos főnöküknek, különösen mikor a világegyház hírhedt vezetőjét arra kérték, a mindenáron barátkozni akaró hívatlan vendégek, hogy varázsoljon esőt, ha már annyira jóban van "földönkívüliekkel".

Aztán meg taps tört ki a teremben, amikor odakint tényleg elkezdett cseperegni az eső!

Ez egy szemtanú állítása szerint valóban megtörtént, de nagyon nagy valószínűséggel nem Miscavige volt a szenvedő alany, hanem valamelyik helyi potentát és a következő kiegészítéseket tette a történethez:

a) a cikkben említett család már eléggé el volt ázva az egész incidens kezdetén (és nem az esőtől)

b) a hotelben ekkor számos prominens helyi szcientológus és azok ún. "VIP" vendégei tartózkodtak, illetve a "egyház" által felbérelt privát biztonsági emberek. Miscavige-nek is abban a hotelben volt szobája, de nem tudni, hogy ott tartózkodott-e ennél a jelenetnél, a szemtanú csak távolabbról látta a történéseket. 

 

A fajsúlyosabb ügy, ismét a Ripostból:

A értesülése szerint egy felháborodott lakó - nem tudni pontosan, hogy az utcán állva, vagy egy fehér Barkas kisteherautóból, több vödör emberi ürülékkel leöntötte az egyház főnökét illetve a környezetében lévőket!

Akkora bűz kerekedett, hogy többen rosszul lettek. A szcientológusok vezérkara futva keresett menedéket az újonnan avatott székházban... A nyomukban lévő hívek a fekáliában csúszkálva követték őket... Kétségbeesetten próbálták eltakarítani az ürüléket, az egyházi vezető öltönyét az új székház mosdójában próbálták valahogy rendbe tenni, amint arról kissé fecsegő magyar szcientológusok is beszámoltak...

Ami történt: a hotelből éppen a székházba tartott biztonsági emberek gyűrűjében Miscavige és a magyar szcientológusok, amikor a Szekszárdi utca és a Madarász Viktor utca sarkán egy fehér kisteherautóból valaki a járdára dobott melléjük négy, hígított sertéstrágyával teli kisebb hordót.

A kifröccsenő trágya beterítette az egyik, pont ott álló privát szekuritist, illetve még pár kaptak egy kisebb adagot ebből Miscavige-re azonban információim szerint nem jutott belőle.

Annyit még hozzátett a szemtanú, hogy az összes prominens szcientológusnak és VIP-nek el kellett haladnia emellett, amikor átmentek a székházba a megnyitóra.

Tudtommal senki sem fotózta vagy videózta le az incidenst, a rendezvényt biztosító BRFK-nak lehetnek esetleg felvételei erről.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr208918100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása