Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Barack Hubbard

2016. július 12. - Reformer

A hangzatos ígéreteik ellenére egész egyszerűen nem történik az égvilágon semmi sem a magyar szcientológusok házatáján.

Továbbra sincs időpontja a gigantikus új orgépület megnyitójának (amit 1,5 hónappal ezelőtt akartak eredetileg megnyitni), illetve a nagy hacacáréval megnyitott Scientology Media Productions azóta se produkált egy másodperc TV- vagy rádióműsort sem, de még egy fotóra, videóra vagy újságcikkre sem telt tőlük.

Ezért rápillantottam a szcientológusok nyilvános Facebook-oldalára, hátha okosabb leszek. Ez fogadott:

barack.jpg

Bár mind a 13 igazán aktív szcientológus lájkolta, egyszerűen nem tudok rájönni, hogy mi köze a piaci barackvásárlásnak Hubbard haszonelvűségi tanai egyik rosszul fordított alapvetéséhez.

Megvették kilóra Obamát? Nem baj, ha nem adunk nyugtát a piacon, ha szcientológus a vásárló?

Vagy valami már ezotérikus szimbolika lapul meg az ártatlan képen?

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr908883504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norbert79 2016.07.13. 11:36:36

Basszus, nemár, ha így megy tovább okfogyottá válik a blogod is... Hiányozna... :-)

2016.07.13. 13:45:52

A szcientológia másként méri az emberi cselekedetek értékét: nem kell se jónak, se szentnek lenni ahhoz, hogy "a dolgok jól menjenek". Ha például zöldséges vagy, az eladott - és a grafikonra módszeresen felrajzolt - barackok száma mutatja, hogy többet értél-e egy kalap szarnál azon a héten.
Profit és hatékonyság - talán ez lehetne a szcientológia legfőbb vezérelve.
Ha másként gondolod, életbe lép a "fair game", ami még az O/W kiírásban is mellőzhető tétel, elvégre a szcientológia ellenségeinek eltaposása mégiscsak egy bocsánatos bűn mondjuk a zöldségesként elkövetett adócsalással szemben...

2016.07.13. 14:04:00

@norbert79:

Te is úgy látod, hogy az utolsókat rúgják?
Okafogyott blogon is lehet nosztalgiázni. ;)

2016.07.14. 02:27:27

"A hangzatos ígéreteik ellenére egész egyszerűen nem történik az égvilágon semmi sem a magyar szcientológusok házatáján.

Továbbra sincs időpontja a gigantikus új orgépület megnyitójának (amit 1,5 hónappal ezelőtt akartak eredetileg megnyitni), illetve a nagy hacacáréval megnyitott Scientology Media Productions azóta se produkált egy másodperc TV- vagy rádióműsort sem, de még egy fotóra, videóra vagy újságcikkre sem telt tőlük."

Ezeknek a tökagyúaknak "odaát" maguktól nem jut eszükbe, hogy ebben az országban a szcientológia által kínált több tízmillió forintos megváltásnak nincs felvevőpiaca? Az "ideális org" beruházói vajon hány száz év megtérülési idővel kalkuláltak?
süti beállítások módosítása