Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Folyamatosan ünneplik a képzeletbeli terjeszkedést

2016. június 27. - Reformer

A szcientológusoknál a nyár sem telik nyugalmasabban, mint a többi évszak - ugyanúgy tejelni kell. Egy öt(!) rendezvényből álló ünnepségsorozat gondoskodik arról, hogy nehogy véletlenül nyaralásra költ(hes)se valaki a pénzét.

Az 5 része "hajóavató ünnepség" időpontjai, egyenesen az egyházi weboldalról:

1. Június 24. péntek Lurdy ház, 17:00 óra
Megnyitó Est: Az OT ellenállhatatlan ereje.

2. Július 1. péntek Lurdy ház, 17:00 óra
Forrás Est: Felejthetetlen tájékoztató LRH-ról és irodalmi látomásáról.

3. Július 8. péntek Lurdy ház, 17:00 óra
IAS Est: Egy globális mozgalom vezetése a szabadságért.

4. Július 16. szombat Lurdy ház, 16:00 óra
Ideális Org Est: A stratégiai haladásunk a megállíthatatlan terjeszkedésben.

5. Július 22. péntek Lurdy ház, 17:00 óra
A Szcientológia Media Központ (Scientology Media Production SMP) ünnepélyes megnyitója.

Pár megjegyzés:

1. Az "OT ellenállhatatlan erejére" a jelek szerint immunisak a magyar hatóságok, mert még mindig nem tudtak időpontot kitűzni a felújított Váci úti palotájuk ünnepélyes megnyitóra.

Miscavige a hétvégén egyébként átadott Clearwaterben két kisebb felújított irodaépületet. Az egyik az ő és sleppjének helyi irodája, a másik a kisegítő személyzet (karbantartók, éttermi dolgozók, sofőrök, portások, takarítók stb.) adminisztratív helyiségeinek ad otthont.

Ez már tényleg a kétségbeesést tükrözi. Kíváncsi vagyok, legközelebb mit ad át?

 

2. A "Szcientológia Média Központot" hiába nyitották meg ünnepélyesen, egy perc tartalmat nem gyártott eddig. A Bors egyébként lehozott egy egész korrekt cikket a témáról, ezekben ilyenek szerepelnek:

Bors - Új álomgyárat épít Cruise egyháza

Az új álomgyárban tévés és rádiós adások mellett nagy költségvetésű – nyilvánvalóan Tom Cruise nevével fémjelzett – mozikat gyártanak majd, sőt az egyház magazinját is ott fogják készíteni. A folyamatos globális kommunikáció jegyében éjjel-nappal fogják sugározni a „szcientológus CNN-ként” aposztrofált híradó műsorát.

...

Az épületegyüttest még 1912-ben építették, az öt évig tartó renoválás ötvenmillió dollárt, azaz közel 14 milliárd forintot kóstált.

...

A fiatalok napi tíz órát szörföznek az interneten átlagosan, és nagyjából öt másodpercenként keres rá valaki az „élet értelme” kifejezésre. Az SMP min­den erejét arra fogja használni, hogy választ adjon az eh­hez hasonló kérdésekre – dekla­rálta a karizmatikus vezető.

Mi valósult meg ebből? A TV- és rádióadások, a mozikból, a szcientológus CNN-ből? Semmi.

Ráadásul az egyháznak már évtizedek óta van egy saját "médiagyára" (Golden Era Productions), ami fel volt szerelve mindezen funkciók ellátására. Még mindig homályos számomra, hogy miért is volt erre szükség és mit fognak kezdeni ezzel a létesítménnyel.

Ki a fene nézne önként egy szcientológus TV-csatornát?

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr278847716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norbert79 2016.06.27. 15:23:52

Mi a helyzet a frissen felújított TV adóval, ami az "egyház" kezére került Los Angelesben? Nem erre gondoltak?

2016.06.27. 23:51:56

Egyelőre szerintem se kell attól tartani, hogy mostanában amolyan "teleshop"-jelleggel fogják nyomatni Hubbard baromságait a UPC-nél. :)
Hatásvadász pótléknak elmegy, hogy az "egyház" megmaradt követőinek figyelmét eltereljék a szcientológia válságos helyzetéről: még Tom Cruise bugyinedvesítő bájmosolya sem képes megfordítani a lefelé ereszkedő spirált.

2016.07.06. 21:21:34

Ez az "egyház" csupa rejtély, komolyan mondom. :)

Szegény munkatársak véresre korbácsolt háttal call-ineznek a pénteki "IAS Est: Egy globális mozgalom vezetése a szabadságért" című összeröffenésükre. Napi szinten én is kapok tőlük 6-8 telefonhívást alsó hangon, hiába mondom el minden egyes alkalommal udvarias hangnemben, hogy "Kösz, de nem...", mintha süket lovakhoz imádkoznék.

A minap egy lelkes pacák (a nevét sajnos nem jegyeztem meg) próbálkozott nálam, de gyorsan lepattintottam. Időnként szoktam olyat játszani, hogy az engem hívogató szcientológusok telefonszámát kíváncsiságból - ebben az esetben inkább valamiféle hatodik érzéknek engedelmeskedve - beütöm a google keresőbe. A fickó számára (+36-70-634-58-34) az alábbi érdekes találatot dobta ki a kereső mindjárt a találati lista első helyén: dentalsoft.hu/?oldal=1&cikk=449&ufksz=1299
Tessék csak legörgetni a lap aljára! ;)

A blog olvasói közül tudja esetleg valaki, hogy ezt a GETATEC Fogtechnikai Labort miféle kapcsolat fűzi a szervezethez?

Pár gondolat felvetődött bennem:
Hogy a fészkes fenébe került a mobilszámom egy miskolci székhelyű fogtechnikai laborhoz, ahol sose jártam? Az adatvédelmi törvények ide vonatkozó rendelkezéseinek ismeretében kicsit aggasztó ez a gyakorlat, abba pedig már bele se merek gondolni, hogy az "egyház" eddig hány alkalommal és kinek adhatta ki - a tudtom és beleegyezésem nélkül - az egyébként titkos privát számom.
Oké, megértem én, hogy szarban van a haza, és a kitűzött kvótának még a közelében sincsenek, viszont a bicska simán kinyílik ilyenkor a zsebemben.
OSA, ha már szerzői-jogi törvényekre hivatkozva perelgettek, mert valaki le merte írni a "Hubbard" meg a "szcientológia" szavakat, akkor kérdem én, hogy ez mi? Intézkedjetek, mert nem lesz ennek így jó vége!

gyongyvir 2016.07.07. 11:45:37

Engem azért zavarna, ha napi szinten hívogatnának.
Volt egy cég, aki hetente hívogatott, és akárhogy küldtem el őket akárhová, mégis mindig felhívtak megint. Legutoljára elbeszélgettem velük, hogy mi is a cég neve, hova kellene menni az ajándékért stb, majd a végén közöltem, hogy ha még egyszer felhívnak, beperelem őket zaklatásért. Valószínűleg hitelesnek tűnhettem, mert akkor komolyan is gondoltam. Azóta nem jelentkeztek.

2016.07.08. 08:07:18

@gyongyvir:

Ismerned kellene az "egyház" call-inező droidjainak elveit és módszereit. :) Ezektől csak egyféleképpen lehet megszabadulni: a telefonszám cseréjével.
Hónapok óta készülök rá, egyelőre azonban az ezzel járó fárasztó tortúra miatt halogatom a lépést (szolgáltatók, hivatali szervek felkeresése; a rokonok, barátok tájékoztatása stb.)
Ha köntörfalazás nélkül elküldeném a picsába ezeket, akkor rögtön "kezelni" akarnák a helyzetet, nekem viszont egyszerűen nincs kedvem ahhoz, hogy ilyen parttalan és értelmetlen baromságokra pocsékoljam el az időm.

gyongyvir 2016.07.08. 15:49:22

@mindless and simple: Nem, nem kellene ismernem, jó ez így nekem :)
süti beállítások módosítása