Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Válaszoltak a szcientológusok a nem is nekik feltett kérdésre

2016. június 22. - Reformer

Sajtóközleményt adott ki a Magyarországi Szcientológia Vallási Egyesület Gyöngyösi Márton jobbikos ogy. képviselő 2016. június 13-i felszólalására.

Ezt sikerült összehozniuk a kommunikáció mestereinek, kiemelés tőlem:


Érdemi válasz Gyöngyösi Márton képviselő úr (Jobbik) 2016. június 13-i felszólalására.

Feltehetően hamis információkkal látták el azok a tanácsadói Gyöngyösi Márton (Jobbik) képviselő urat, akik előkészítették a kérdését a Szcientológiával és a Vallási Egyesület magyarországi tevékenységével kapcsolatban. Igyekszünk a szűkös kereteken belül érdemben válaszolni képviselő úr felvetésére.

A Szcientológia 1991 óta a mindenkori törvényeknek megfelelően bejegyzett egyház/vallási egyesület Magyarországon. Erkölcsi kódexeink része, hogy tiszteletben tartjuk mások hitét, és betartjuk hazánk törvényeit.

A Nemzetbiztonsági Hivatal hivatalos levélben erősítette meg, hogy a Szcientológia Egyház egyetlen egyszer sem szerepelt a Hivatal évkönyveiben.

A Szcientológiát sok egyéb nemzeti bírósági határozat mellett az Európai Emberi Jogi Bíróság a 18147/02 számú ügyet lezáró határozatában is megerősítette, hogy a Szcientológiát is megilleti minden jog, amelyet az Emberi Jogok Európai Egyezményének 9. és 11. cikkelye tartalmaz minden más vallás és vallási szervezet számára egész Európában.

A Magyar Tudományos Akadémia doktora Máté-Tóth András professzor és szerzőtársa Nagy Gábor Dániel egyértelműen vallásként azonosítja a szcientológiát.

A Szcientológia hazánkban valóban folyamatosan bővül, mert választ ad az emberek kérdéseire, és hathatós személyes és társadalmi segítséget nyújt. A könyvtárakban is elérhető L. Ron Hubbard könyvekből egyértelműen kiderül, hogy milyen módon.

Kiadó: Szcientológia Vallási Egyesület Központi Szervezet

 

Félelmetes az, hogy mennyire nem értik, mi a probléma velük. Megpróbálok segíteni:

1) Mindegy, mi van az erkölcsi kódexükben, ha a tettek mást mutatnak
2) A kapcsolatmegszakítás áldozatait, a szétszakított családokat, a gyerekeiket, unokáikat soha többé nem látó szülőket, a teljesen kifosztott tagokat és ex-tagokat nem hatja meg, hogy melyik bíróság vagy professzor szerint vallás a szcientológia. Nem is az a baj, hogy vallás vagy sem, hanem a kárral van gond, amit okoz.
3) Az, hogy valami terjeszkedik/népszerűbb lesz vagy sem, nem indikátora a minőségének és/vagy hasznosságának.
4) Az pedig igenis törvénysértő, hogy CIA-t/NSA-t játszva szeretnek személyes adatokat gyűjteni, mindegy, mit írt erről Hubbard.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr398831148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

büdös zokni 2016.06.22. 20:46:23

Én aszittem, úgy nevezik magukat, ahogy akarják, azért is hivják magukat továbbra is egyháznak. Se a táblákat nem cserélték le, se a fészbúk nevüket, se semmit. Erre tessék, hirtelen mégiscsak "vallási egyesület" lettek pont egy olyan levél végén, amiben vallás jellegüket bizonygatják. Most akkor mégiscsak jogsértő egyháznak nevezni magukat?

2016.06.25. 02:14:12

Tényleg!
Vajon lesz pofájuk kibiggyeszteni a keresztet a leendő "ideális org"-uk homlokzatára?
Egyházi státuszuk évek óta nincs, viszont abban már nem vagyok biztos, hogy a szci kereszt vajon Hubbard által előírt és kötelező jelleggel használt szimbólum-e.

2016.06.26. 13:25:09

"3) Az, hogy valami terjeszkedik/népszerűbb lesz vagy sem, nem indikátora a minőségének és/vagy hasznosságának."

Ami valójában nem terjeszkedik, nem népszerű, minőséget sem képvisel és gyakorlati haszna sincs, akkor azt szcientológiának nevezik, ugye?
süti beállítások módosítása