Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Népszabadság cikk az ideális orgról és a pénzgyűjtésről

2016. június 10. - Reformer

Itt olvasható el teljes egészében:

Két és fél milliárdot gyűjtöttek a szcientológusok

Pár dolog:

1. Miklovicz Attila nem azért jött vissza az egyházba 2003-ban, mert válságba került az élete, hanem azért, mert az egyik legmanipulatívabb szociopata, akit valaha ismertem (P.L.) önjelölt etika tisztként "kezelte" az egyébként akkor az egyházzal szemben igen kritikus Attilát és teljesen az ujja köré csavarva belevitte újra a dolgok sűrűjébe. Tudom, ott voltam.

2. A szcientológusok által alapított civil szervezetek célja az, hogy a nem egyházi piacon is népszerűsítsék a szcientológiát, pénzt szerezzenek a szcientológiának (ld. 4,4 milliós Narconon drogrehab) és új tagokat toborozzanak. A ún. "társadalomjobbító" tevékenységük csak másodlagos fontosságú.

3. Azért az jó, hogy beismerték, 4000-5000 tag van maximum és 2,5 milliárdot elvertek a csodálatos épületükre. Az fejenként 500.000 forintra jön ki egyébként.

Valamiért ezt pozitív cikknek gondolják, mert láthatóan odaküldték a tagokat "théta" dolgokat kommentelni.

Egy olyan elnyomó személy mint én, nem nézhette ezt tétlenül. Odakommenteltem egy csúnyát és közben hangosan kacagtam a kárörömtől gonosz muhahákat eregetve, hogy elrontottam ezeknek az áldott jó embereknek az ideális orgos buliját.

Vagy legalábbis a szcientológusok ezt képzelik rólam.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr668796736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fenyőgerenda 2016.06.11. 15:06:37

"A magyarországi hívek túlnyomó többsége városban él, magasan képzett és jól keres" -ha-ha-ha :D
"Nagy részük katolikus vagy református családból jött, de általában csak lazán kötődött a kereszténységhez. Viszonylag magas, 25 százalék azok aránya is, akik nem kaptak vallási nevelést."
Hát, igen. Erről ennyit. Az ember ilyen. Kell valami, amiben hihet. ÉS ha gyerekkorában nem kap válaszokat (ingyen) a családjában a lét nagy kérdéseire, majd megtalálják mások, akik adnak neki válaszokat...jó pénzért.

Csigancsguk 2016.06.12. 18:21:51

Ez a miklovicz atika rokona lehet miklovicz norbert 100% marketing, valamint marketing112 tulajdonosnak?

2016.06.25. 23:52:41

@fenyőgerenda:

Ezért hatványozottan szar érzés "hitehagyott" ex-szcientológusként rádöbbenni arra, hogy az égvilágon semmire sem kaptál választ, pedig beleölted a pénzed és az egész életed. Mélységesen együtt érzek azokkal az OT-kal és sea org veteránokkal, akik végül a távozás mellett döntöttek.
süti beállítások módosítása