Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Négymillióba fájó vallási elvonókúra

2016. május 27. - Reformer

Előzmények:

Magyarországon is nyomul a Narconon

Forgács Ági a mi hősünk. Le a kalappal a ripost.hu újságírója előtt, aki vette a fáradságot és komolyabban utánament a szcientológia egyház és a Drogrmentes Maraton kapcsolatának, és ennek során egészen elképesztő dolgokra derített fényt.

Ezért vadásznak a szcientológusok az iskolákban is

Érdemes az egész cikket elolvasni, nagyon fontos és hiánypótló munkát végzett az újságíró.

Megtudtuk, hogy 

1. A Drogmentes Maraton ügyvezető-helyettese, P. Melinda, újságírói kérdésre a Narconon Hubbard "kutatásain" alapuló drogelvonó kúráját ajánlotta leszoktatásra (ennyit arról, hogy csak a kiadványaik nyomtatásában segítenek), melyet a Nógrád megyei Garáb község mellett szolgáltatnak, hogy "ne lehessen megszökni".

2. A garábi központban kiderült, hogy
  - a leszoktató program 4,4 millió forintba kerül (akinek nincs pénze, segítenek kölcsönt felvenni)
  - az elején le kell adni egy borítékban a személyit, lakcímkártyát és adókártyát (ez a gyakorlat sejtésem szerint törvénybe ütközik)
  - a drogelvonó kúrát a Narconon ügyvezetője, Ferencz Mária felügyeli, aki semmiféle orvosi végzettséggel nem rendelkezik
  - a kúra megegyezik a szcientológia egyház ún. Méregtelenítő Programjával (Purification Rundown), semmiféle akkreditációval és engedéllyel nem rendelkezik
  - része még a teljes "kezelésnek" egy kommunikációs és egy etikai tanfolyam
  - orvosi vizsgálat nélkül is el lehet kezdeni a programot

Remélem, hogy ez most már elég lesz valamiféle komolyabb hatósági fellépéshez.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr708753052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

legeslegujabbkor 2016.05.27. 21:11:32

Olcsóbb lenne magánzárkába zárni őket, naponta egyszer kapnának enni, és napi háromszor kellene térden csúszva imádkozni szabadon választott izéhez.

2016.05.27. 22:31:06

Miért kell annyira meglepődni ezen a 4,4 millió forinton?
A szcientológusok nem szarral gurigáznak. Egy drogfüggő is legyen "magas statisztikájú", ne holmi olcsó tablettás bortól kiütött csöves az aluljáróban. Előny, de nem feltétel, ha a Mélyen Tisztelt Drogfüggőnek van egy villája Pasaréten. A totális szellemi szabadságnak ára van!

Gautama Buddha röstellhetné is magát a drága öltönyökben páváskodó szcientológus vállalkozók között, mert volt pofája koldusrongyokba öltözve megvilágosodni...

agnes.forgacs 2016.05.28. 12:07:48

Péter! minden segítséget köszönök, és le a kalappal előtted:)

Jettero 2016.05.29. 02:35:52

@mindless and simple:
Igen, igen, de azt nem tudtad, hogy Buddha az maga L Ron Hubbard volt az előző életében?
Csak ő volt képes koldusként megvilágosodni. De egy egyszeri Joe szcientológus nem tudja ezt megcsinálni, neki nagy pénzeket kell fizetnie érte.

norbert79 2016.05.29. 13:25:04

@agnes.forgacs: Ágnes, szerintem a hozzászólók ugyanígy vélekednek rólad... ;-) Le a kalappal!

2016.06.10. 11:43:58

@Jettero:
Igen, igen, tudok erről a 'Hubbard, a buddha" sztoriról. A bökkenő csak az, hogy épp a buddhisták nem ismerték fel Hubbardban Metteját. :)
Na, várjunk csak! Én úgy hallottam, hogy szcientológusék egy árva petákot se kérnek el soha az auditálásért vagy bármilyen más "vallási" szolgáltatásért, mert Hubbard nagylelkűen és tök ingyen hagyta a világra szellemi örökségét. A befolyt pénzt valójában kizárólag üzemeltetési, fenntartási célokra fordítják.
süti beállítások módosítása