Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

"Vécépapírnak se jó az egyetemi jegyzet a pénzügy területén"

2016. március 02. - Reformer

Gyakori motívum szcientológus körökben a felsőoktatás és az ott tanultak lenézése (Hubbard is lenézte ezeket, valószínűleg azért, mert egy diplomagyárból vett PhD-t, ő maga pedig kibukott a George Washington Egyetemről).

A magyar cégvezetők kedvenc barátja spammere (levélszemét küldője - még nem találkoztam olyan vállalkozóval, akinek bejelentett e-mail címe volt és ne bombázta volna kéretlen reklámlevelekkel), Piroska Gyula, a szokásosnál is jobban túltolta ezt a témát, és a jól ismert fölényes arroganciával így harangozta be legújabb vendégelőadóját:

Rá kellett jönnöd, hogy az egyetemen tanultak sem segítenek Neked a napi gyakorlatban?
   
    Az elvont közgazdaságtani modellek

- nem oldják meg a likviditási problémákat
- nem adnak kiutat a körbetartozásból
- nem segítenek átlátni a cég pénzügyeit
- nem mutatnak rá, melyik kiadás szükséges, melyik elhagyható és melyik egyenesen pénzkidobás
- nem árulják el, hogy folyik el a bevétel
- nem segítenek eldönteni, melyik befektetés kockázatos.

    Magyarán, vécépapírnak se jó az egyetemi jegyzet a pénzügy területén!

    Akkor mit tehetsz vezetőként, hogy eredményes céged, átlátható pénzügyeid és elegendő pénzed legyen?

    Elhoztam Neked a legjobb megoldást, amit ismerek, amit én is használok a cégemmel.

Ez a "megoldás" pedig egy "működőképes, modern" pénzügyi rendszer, melyet a "Hogyan csinálj pénztermelő gépezetet a vállalkozásodból?" elnevezésű, ebédszünettel együtt 11 órás tréning során el lehet sajátítani.

(A "modern" részéről csak annyit, hogy Hubbard 1952 - 1982 között írt irányelveiből áll, így nem tér ki arra a pár apróságra, ami az elmúlt 30-40 évben történt a pénzügyek területén.)

Szóval még szerencse, hogy amit 4-5 év alatt egyetemi tanulmányaik során elmulasztottak, azt egy nap alatt meg lehet tanulni, sőt mindössze 95000 Ft + ÁFA, tessék a kasszához fáradni :) Jaj.

Egyébként én jól ismerem Hubbard ezen irányelveit. Egy elvont, kifejezetten a szcientológia egyházinak mondott szervezeteire kitalált elméleti modell, amelyet a felhasználónak adaptálnia kell az üzleti életre és meg kell töltenie tartalommal. Meg azért itt-ott átsejlik az írásokból Hubbard piti szélhámos énje és a hitelezői szívatásának olthatatlan vágya (mint a régi viccben - most, hogy már ennyivel tartozok neki, aggódjon most már ő).

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr78434692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása