Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A szcientológia és az igazságszolgáltatási rendszer

2015. július 28. - Reformer

Ez még nem a nagy bejelentés, csak egy rövid emlékeztető arról, hogy mire és miért használja a szcientológia az igazságszolgáltatási rendszert.

A szcientológia kizárólag L. Ron Hubbard munkásságán alapul, így amit ő mond, az a "szentírás". Lássuk, hogy mit mondanak erről a témáról a szcientológia "szentírásai":

Forrás: The Scientologist, a Manual on the Dissemination of Material (1955. március, cikk az "egyház" Ability c. magazinjában)

szövegkörnyezet: fellépés azokkal szemben, akik az egyház keretein kívül használják Hubbard anyagait

idézet: 

The purpose of the suit is to harass and discourage rather than win.The law can be used very easily to harass, and enough harassment on somebody who is simply on the thin edge anyway, well knowing that he is not authorized, will generally be sufficient to cause professional decease. If possible, of course, ruin him utterly.

azaz:

"Nem azért perelünk, hogy megnyerjük, hanem azért, hogy zaklassuk az illetőt és elvegyük a kedvét az egésztől. Az igazságszolgáltatást igen könnyű zaklatási céllal használni. Ha eleget zaklatunk egy ilyen, amúgy is nehéz helyzetben lévő személyt (hiszen tudja, hogy nincs engedélye a tevékenysége folytatásához), akkor az általában szakmailag el is intézi. Természetesen, ha van rá lehetőség, akkor tegyük tönkre teljesen." - L. Ron Hubbard

 

 

Forrás: Manual of Justice, 1959

Szövegkörnyezet: kézikönyv a szcientológia belső igazságszolgáltatási rendszeréről

idézet:

"People attack Scientology, I never forget it, always even the score. People attack auditors, or staff, or organisations, or me. I never forget until the slate is clear."

azaz:

"Vannak, akik támadják a szcientológiát. Sosem felejtjük el ezeket, mindig megkapják a magukét. Megtámadják az auditorokat, a munkatársakat, a szervezeteket vagy engem. Soha nem feledkezünk meg róluk, amíg ki nem egyenlítettük a számlát." - L. Ron Hubbard

Forrás: 1966. január 4-i irányelv, LRH kapcsolata az orgokkal [szcientológia szervezetek]

idézet:

"Somebody some day will say ‘this is illegal.’  By then be sure the orgs [Scientology organizations] say what is legal or not."

"Egyszer majd eljön az az idő, amikor valaki azt mondja, hogy >>ez illegális<<. Gondoskodj róla, hogy addigra már a orgok döntsék el, hogy mi legális és mi nem." -  L. Ron Hubbard

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr187659004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fenyőgerenda 2015.07.29. 15:43:27

Ezek szépek, köszönjük...de ez az össz?
Jó lenne amúgy az összes ilyen "őszinte" kinyilatkoztatását lefordítani.
Amúgy nekem ez a kedvencem: kspaink.home.xs4all.nl/fishman/exhibb.html
Világosan leírja,hogy "az emberek irányításának egyetlen módja az, hogy hazudunk nekik. Amint észreveszed, hogy valaki hazudik neked, biztos lehetsz abban,hogy kontrollálni akar". Most komolyan...ha Hubbard szerint ez így megy...elég lenne akár egyetlen hazugság is az egyázuk részéről ahhoz, hogy a tagok lelépjenek. Ezzel ellentétben hazugságok tengerében élnek folyamatosan. Hazugság volt az is hogy 2010re Magyarország clear lesz. Már akkor leléphetett volna mindenki. De a fenti Hubbard elmélet szerint elégenne egy icipici hazugság is..pl. hogy ki fognak osztani 1 millió füzetecskét...arról már nem is beszélve, hogy minden pénzszerző renxezvényen beígérik "másnapra" az új orgot...ezek azerintem élvezik, hogy folyton valami nagyon szuper valamivel kábítják őket. Tisztára, mint a jehovisták. Volt ismerős aki az lett és minden évben kimeazelték a házat, mert az egyházuk beígérte hogy most jon el Jézus...íg mindig volt mire várni és készülődni.

PTS level III. 2015.07.29. 20:34:45

@vörösfenyőcske:

Igaz, hogy ez a gondolat nem Hubbard-szentírásból származik, ám válasz mindenre:

"Minél nagyobb a hazugság, annál hihetőbb." - Grégoire Delacourt

A szcientológia egy olyan spirituális kokain, amiről k...rva nehéz lejönni... De ne aggódj, az "ügyfélkörnek" nincs már pénze az újabb felszippantható hazugság-csíkra, és maguk a dílerek is koccolnak megélhetési nehézségek miatt. :) Szar ügy, nem?

"Egyszer majd eljön az az idő, amikor valaki azt mondja, hogy >>ez illegális<<. Gondoskodj róla, hogy addigra már a orgok döntsék el, hogy mi legális és mi nem." - L. Ron Hubbard

Ezek után bizonyítsa be nekem egy hithű szci, hogy a szcientológia nem diktatórikus világuralmi törekvés! :)

PTS level III. 2015.07.29. 21:12:03

@vörösfenyőcske:

Még egy durva sztori...
Amikor a kábulatból magamhoz tértem, és tiszta fejjel, elemző kritikussággal ránéztem erre a trágyadombra és a távozást komolyan fontolgattam, a dílerem tök ingyen kínálta a következő hazugság-adagot:

- Szcientológia nélkül össze fog omlani az életed. Lehet, hogy bele is halsz ebbe a döntésbe. Értsd meg, hogy szcientológia nélkül nincs jövőd!

Üzenem a faszkalapnak, hogy ide s tova 10 éve élek és virulok! Jól vagyok! ;)

Gukker 2015.07.30. 10:22:49

@PTS level III.:
„A hazugság annál jobb, minél közelebb jár az igazsághoz, a legjobb hazugság pedig az igazság, ha jól bánik vele az ember.”
Isaac Asimov

PTS level III. 2015.07.30. 22:22:34

@Gukker:

Találó idézet Az Alapítvány pereme c. regényből. Palver írása azonban nem volna teljes, ha az azt megelőző mondatot nem említenénk:

"Csodálatos, ha az igazsággal érjük el a kellő hatást, mert a valótlanságot sohasem lehet ugyanolyan meggyőző erővel előadni."

Azt hiszem, megértettem, hogy miért nem készült el még mindig az "ideális org". :D
Kösz, hogy emlékeztettél erre a zseniális Asimov-gondolatmenetre! ;)

büdös zokni 2015.07.31. 23:21:36

"A hazugságot mindig sok igazság közé rejtik."
- Büdös zokni

PTS level III. 2015.08.01. 17:30:08

@büdös zokni:

"Te azt hiszed, hogy egyik hazugság olyan, mint a másik, és látszólag igazad is van. De nincs. Kitalálhatok bármit, bolondot űzhetek az emberekből, az orruknál fogva vezethetem őket, csirkefogó módjára viselkedhetek anélkül, hogy hazugnak érezném magam vagy hogy furdalna a lelkiismeretem; ezek a hazugságok, ha így akarod őket nevezni, én magam vagyok, olyan, amilyennek születtem, az ilyen hazugságokkal nem színlelek semmit, az ilyen hazugságokkal voltaképpen igazat mondok. De vannak dolgok, amelyekről nem tudok hazudni. Vannak dolgok, amelyeknek a velejéig hatoltam, amelyeknek felfogtam az értelmét, amelyeket szeretek és komolyan veszek. És itt nem ismerek tréfát. Ha itt hazudnék, önmagamat gyaláznám meg." - Milan Kundera

PTS level III. 2015.08.02. 09:23:00

A szcientológia legfőbb hazugsága úgy szól, hogy...

"Mindig szolgáltatjuk, amit megígérünk." - L.Ron Hubbard

csibra 2015.08.05. 15:28:54

"A szcientológia kizárólag L. Ron Hubbard munkásságán alapul, így amit ő mond, az a "szentírás". Lássuk, hogy mit mondanak erről a témáról a szcientológia "szentírásai""

Valahol azt olvastam (lehet, hogy pont itt), hogy LRH munkássága már régen nem érhető el, szép csendben kivontak minden eredeti anyagot, és Miscavige meg a többi jómadár szájíze szerint átírt verziókhoz lehet ma hozzájutni.

PTS level III. 2015.08.05. 21:42:32

@csibra:

Jól látod! A "Technológia Aranykora" például a szcientológia egyik leglátványosabb bukott projektje volt, amely futószalagon termelte a selejtet.
LRH halála után többen is próbálták megkaparintani a hatalmat az "egyház" vezetésében. Máig sem derült ki, hogy ennek a Miscavige-nek végül hogyan sikerült. Persze tapsolnak neki ész nélkül a Ron szülinapi rendezvényeken anélkül, hogy valaha is feltették volna a kérdést, hogy "ki a f*sz ez?"
Túl kínos kérdés volna, amire még a legelkötelezettebb hívők sem tudnának válaszolni? Esetleg túl sok kockázatot vállalna, aki mégis megpróbálna a dolgok mélyére ásni?
Akárhogy is van, engem személy szerint nem érdekel, még ha létezik is bármiféle jól hangzó magyarázat. Viszont megnyugtat a tudat, hogy valójában nem az FBI-ügynökökből, asztrológusokból meg pszichiáterekből (satöbbi) verbuvált elnyomók regimentje jelenti az "egyház" számára a legsúlyosabb fenyegetést. :) Egy szart! A szervezet önmagát trancsírozza szét.

PTS level III. 2015.08.05. 22:36:19

Eszembe jutott valami...
Évekkel ezelőtt - még buzgó szcientológusként - beültem egy előadásra. Ha jól emlékszem, úgy 5000 forintot csengettem ki a belépőért. :) Az előadó nevét szándékosan nem írom le. Az előadás témája állítólag LRH-referenciákra épült, és az ember történetéről szólt. Biztosíthatlak, hogy az ott elhangzottakat egyetlen történelemkönyvben sem olvashatod. :))
A lényeg: az előadó állítása szerint Ron rájött arra, hogy az emberi test "élettartama" úgy 100-120 év, és hát persze ő volt az egyetlen a világmindenségben, aki feltárta az okokat, amiért nem élhetünk ilyen sokáig. Oké, rendben! Fogadjuk el igaznak! De akkor kérdem én, hogy Buddha reinkarnációja és az emberiség legjobb barátja és megmentője miért patkolt el 75 évesen agyvérzésben? Hmmm? A nagyapám tovább élt! :)
Miscavige megmagyarázta: Ron csak a test nyűge nélkül folytathatta a kutatásait. Hát... én meg azt mondom, hogy a hülyék a túloldalon vannak!
süti beállítások módosítása