Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Magyarok oktatják a többi szcientológust, hogy hogyan kell beszivárogni a közoktatási rendszerbe

2015. július 20. - Reformer

Ezt is megértük, a magyar módszer a követendő példa a világ többi szcientológusa számára.

A Hubbard-féle oktatási módszereket propagáló Alkalmazott Oktatástan magyarországi fiókszervezetének két vezetője tartott kétórás szemináriumot egy nemzetközi szcientológus konferencián.

A téma:

Taking Study Technology into Public Schools

azaz

Hogyan kell bevinni a tanulási technológiát állami iskolákba

Íme az erről készült fotó és Facebook-bejegyzés:

asp2.jpg

apsszem.jpg

Pár kérdésem azért lenne:

Mi az érintettek visszajelzése az "egyedülállóan sikeres" projektjeiről, melyek "nem kevés" állami iskolába jutottak el? Milyen mérhető és dokumentált eredmények vannak? Mennyi az a "nem kevés" iskola? 2? 200? Melyek ezek név szerint és hajlandó-e valaki ezen oktatási intézmények (vagy a NEFMI, illetve a KLIK) részéről nyilatkozni a témában?

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr587641778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PTS level III. 2015.07.20. 21:36:10

Nos, tudok egy "dokumentált" esetről, amely ugyan az Aps törekvéseitől független partizánakció, mindenesetre jól példázza, hogy a kása azért olyan forrón nem ehető. :) A szcientológus hölgy a szigetszentmiklósi József Attila Általános Iskolába próbálta becsempészni LRH Mindenható Tanulási Technológiáját - persze mondanom se kell, hogy szigorúan lopakodó üzemmódban. ;)

Nem sokkal később az egyik szemfüles, éber szülő az alábbi bejegyzést tette közzé az iskola honlapján:

szigjabaglyok.hu/news/szmk_kiegeszites/2011-12-17-113

Kíváncsi volnék, hogy azokban a Tudáskulcs munkafüzetekben hányszor szerepel a "szcientológia" szó.

vittore 2015.07.21. 12:05:47

Sok gondolat és kérdés merült fel bennem, de a lényeg, hogy úgy érzem, hogy -elnézést a vulgaritásért- egy jó nagy f.sz kellene a hölgyeknek, hátha megtudják, hogy mi is okoz igazi örömöt az életben.... Lehet, ha egy helyi feka rendesen odacsapott volna nekik, kicsit kitágult volna a .... tudatuk és alábbhagyna a lelkesedésük az egyházuk iránt.
Komolyra fordítva a szót, nem tudom, én hogy reagálnám le ha megtudnám, hogy a gyerekeim iskolájába ilyen aljas sunyi módon próbálnának meg beférkőzni. Irigylem az szmk-s szülőt, hogy ilyen tárgyilagos tudott maradni.
Nálunki is van évente egy-két egyház aki nyíltan vállalja kilétét és eljön a gyerekeknek előadást tartani, a szülő pedíg eldönti, hogy kíván e élni a lehetőséggel.

fenyőgerenda 2015.07.22. 10:01:51

"Teljesen lelkesek", "Őrült nagy az érdeklődés!!!"

Basszus, ezek olyanok, mint az óvodások...de komolyan...:D:D:D
Minden kis hülye húzásuk nagyon lelkesíti őket és ha 5-6 érdeklődő van, az már "őrült nagy"-nak számít...:D:D:D
Ja, és nagyon théta is! :D:D:D

PTS level III. 2015.07.22. 21:27:11

@vittore:

Akaratlanul is rátapintottál a lényegre... vulgaritás ide vagy oda. :) A legtöbb szcientológus hölgynek bizony siralmas a szexuális élete, ám Ron bácsi szentírásaiban vigaszra lelnek (Reformernek volt már korábban egy bejegyzése a témában: objektivszcn.blog.hu/2008/03/17/szcientologia_es_szex). Ők a szexet - és az összes aberrált világi hívságot - termeléssel helyettesítik. ;)

A szcientológiának azért van szüksége az "egyházi" kötődést gátlástalanul letagadó fedőszervezetekre, mert talán már maguk is belátták, hogy a hosszútávú túlélés érdekében nem a legszerencsésebb papi csuhában szatírkodni. :)

PTS level III. 2015.07.22. 23:11:33

@vittore:

Ja, azt elfelejtettem hozzátenni, hogy az "egyház"-ban a pénz imádata a világi hívságok listájáról hiányzó tétel. Elvakultságukban még az fölött is hajlandóak simán szemet hunyni, hogy a szabadságérmes, etalon-szci Tom Cruise a bolygó legdekoratívabb plasztikmacáit dugja két auditáló ülés között... A sea org-rabszolgák beérik havi 50 dolcsis jövedelemmel. A bérköltség minimalizálásával lehetővé teszik Miscavige kapitány számára, hogy a fickó luxus körülmények között élhessen, elvégre az átlag feletti életminőség egy ilyen Hatalmas Lénynek alanyi jogon jár, nem igaz? ;)

Elevelek 2015.07.26. 14:58:23

Segitséget szeretnék kérni.

Megnéztem az HBO filmjét, megnéztem Ron titkos életét a YTon.

Egyenlőre azt látom, hogy a Szci. Egyház nagyon gáz.

De a tanítások - azt a kevés, amit olvastam, az nekem jól hasznosítónak tűnt.

Ebben a blogban, amijen hozzászólásokat olvastam, itt is a rendszerrel látok nagyon nagy gázd, de Ron írásait használja egy ex szci?

PTS level III. 2015.07.26. 21:41:27

@Elevelek:

Ha az eddig olvasott szcientológia tanokat jól hasznosítottad az életedben, akkor látatlanban feltételezem rólad, hogy te is a "sikeres és eredményes" emberek rakétasebességgel növekedő táborát gyarapítod.
Ám még mielőtt túlbecsülnéd az adottságaid, javasolnám, hogy szerezz be egy általános iskolai nyelvtankönyvet, és tanulmányozd az anyanyelved legelemibb szabályait, máskülönben ezzel a gyatra helyesírással legfeljebb csak a "Sea Org"-hoz csatlakozhatsz egymilliárd évre munkatársnak. A tanulási technológiát olvastad? Mert ha igen, mindjárt letisztázhatnád az egyelőre szó jelentését. Aztán demózni ám, és jó sok mondatot alkotni! Ejnye! Ezt az "amijen"-t komolyan gondoltad? Annyit még a legiskolázatlanabb, legműveletlenebb szcientológusok is tudnak, hogy ez a szó ly-vel írandó.

Tehát a segítségkérés pontosan mire is vonatkozott? :)

Elevelek 2015.07.26. 23:06:00

@PTS level III.:
Szia!

Van egy betegségem - amit úgy hívnak, hogy diszgráfia - ezért elnézést kérek, hogy az amilyen "j"-vel sikerült.
Sajnos ez van (remélem ezt jól írtam), dolgozok rajta, de ha elfáradok, akkor könnyebben tévesztek.

Tehát a kérdésem még mindig az - pontosítok: NEM a helyesírásom :) -, hogy akik kijöttek a szcientológiából, azoknak a tanításokkal vannak gondjai vagy a szervezettel?

Reformer 2015.07.27. 18:34:03

@Elevelek: ez változó. Van olyan, akinek csak a szervezettel vannak gondjai, a Hubbard-féle okosságokkal nem. Van olyan is, akinek mindkettőből elege lesz egy életre. Továbbá vannak azok, akiknek eleinte csak az egyházzal van bajuk, aztán eljutnak odáig, hogy a "tech"-ből is kiábrándulnak...

Elevelek 2015.07.27. 20:56:20

Köszi, az emberi kommentet.

A tech-ek rosszak? Mert még nem tudom eldönteni, hogy LRH zseni vagy őrült volt. Tudom, hogy egy hajszál választja el a kettőt, de nekem mégis kérdés.
Ami keveset olvastam, az tényleg logikusnak tűnt.

A Verdener (nem biztos, hogy így írták) és Juszt László exszcientológussal készített riportoknál nekem nem tűntek teljesen "normálisnak" az alanyok. Lehet, hogy nem voltak teljesen beszámíthatóak, ezért lehetett őket alapjából véve jól kihasználni.

Sokszor feljön az pénzbeni ÁRA a tanfolyamoknak. Ha elmegy a főiskolára a szerencsétlen tinédszer, kb ugyan ennyit kifizet, de nem tudom, hogy tudja-e használni.

Még semmilyen tanfolyamot nem végeztem, így nem tudok ítéletet mondani. Egyáltalán érdemes kipróbálni? Vagy tényleg át akarják vágni az emberek fejét ezzel az oktatási módszerrel?

PTS level III. 2015.07.27. 22:04:58

@Elevelek:

A bocsánatod kérem a támadó stílusom miatt, de őszintén! Tudod, én abba a kiábrándult csoportba tartozom, akinek egész hátralevő életére elege lett a "Világmegváltó Tech"-ből, és amikor valaki - mint te - az "eszme" védelmére kel a gyakorlati hasznosíthatóságra hivatkozva, hát... a torkának ugrom! :D

Nem vitatom, hogy az "egyház" alapítója valami egészen rendhagyó módon ollózta össze az elmúlt évezredek gondolkodóinak, tudósainak megfigyeléseit, következtetéseit egy rendszerezett egésszé. Azzal sem óhajtok vitába szállni, hogy az "eszme" néhány módszere és alapelve adott helyzetben még működőképes és hasznosítható is lehet.
A legtöbb volt egyháztag azért ábrándul ki a szervezetből egy életre, mert a saját szemével látja a visszásságokat és ellentmondásokat a színfalak mögött. Igazság és megváltás cirka 50-100 millióért? Ugyan már! Épeszű ember amúgy sem kajálja be az ilyesmit. Ha az "egyház" valódi célja az lenne, hogy a Föld bolygót egy élhetőbb hellyé tegye, akkor milliókért kínálná a világ legelfuseráltabb sci-fi sztoriját (értsd: OT III és Xenu)? Ennél még a Szent Bibliában olvasható teremtéselmélet is hihetőbb, és ráadásul pár ezer forintért mindjárt az első oldalakon olvashatod. :)

Noha ez a blog nem azzal a céllal jött létre, hogy a szcientológia tanfolyamainak elvégzésére bátorítsa az olvasóit, de ha arra vagy kíváncsi, hogy "Egyáltalán érdemes kipróbálni? Vagy tényleg át akarják vágni az emberek fejét ezzel az oktatási módszerrel? ", akkor nosza, lelked rajta... a te időd, a te pénzed, azt kezdesz mindkettővel, amit csak akarsz. Szerezz bizonyosságot, próbáld ki! Lehet, hogy számodra hasznos és értékes lesz. Ám ha elfogadsz egy baráti jó tanácsot... azért légy óvatos! ;) A gatyád is könnyen rámehet, ha "elkap a gépszíj"! ;) A beetető időszakban az orrod előtt elhúzott mézesmadzag még illatos! ;)

PTS level III. 2015.07.27. 22:42:57

@Elevelek:

"Sokszor feljön az pénzbeni ÁRA a tanfolyamoknak. Ha elmegy a főiskolára a szerencsétlen tinédszer, kb ugyan ennyit kifizet, de nem tudom, hogy tudja-e használni."

Kötekedhetek egy picit? :) Egy felsőfokú intézményben tanuló suhanc azért a töredékét sem fizeti ki annak az összegnek, mint amennyit a legelvetemültebb szcientológusok kiszórnak az ablakon a "Híd"-on való haladásukra. :)
Az igaz, hogy a diplomája szakmai tapasztalat híján egy kalap túrót sem ér az állásinterjúkon, és elmehet vele sült krumplit csomagolni a helyi gyorsbüfébe havi 70-80 ezerért, vagy Metropol újságot osztogatni az aluljáróba, viszont ha van egy csöpp esze, lelép az országból és Angliában vagy Németországban a magyarországi fizetése többszöröséért teszi ugyanezt. :)

Ants Group · http://a-szcientologia-valsaga.blog.hu/ 2015.07.28. 09:25:32

@Elevelek:

Hubbard alapvetően egy író volt. Az íróknak az egyik legfontosabb motivációja, hogy sokan olvassák őket. Ebből következően olyanokat próbálnak írni, amit az emberek elfogadhatónak és logikusnak, esetleg szórakoztatónak tartanak. Hülyék lennének mást tenni.

Hubbard sok célpiacnak írt. Ahogy haladt az idő egyre többnek. Ezzel még nincs semmi gond. A probléma akkor kezdődött, amikor elkezdett többet gondolni magáról, mint ami ő volt. Elkezdte például azt képzelni, hogy szervezeti vagy menedzsment zseni, ami ő egyáltalán nem volt. Vagy azt, hogy "ő a megváltó."

A Dianetika könyv, bár logikusan hangzik, nem hasznosabb az életben és az emberi elmével kapcsolatban, mintha megnéznéd a Jurassic Parkot vagy sokat néznél Simpsons családot a TV-ben (Később a szcientológia előadásaiban ezt Hubbard is bevallotta, más szavakkal persze). Létrehozta kb. 15 évvel később a New Era dianetikát, ami szintén egy vicc, de ezzel csak még jobban leértékelte az első könyvét igazából és még jobban elismerte a haszontalanságát annak a “nagyon régen New York Times Bestsellernek”.

Hitler - Mein Kampf-ja is sok ember számára jól hasznosítható volt (és most is) az életben. A bibliában az a rész például, hogy “és mondta Isten: ‘legyen világosság’ és lőn világosság”, ez is elég logikusan és jól hangzik sokaknak. Az is jól hasznosítható az életben, hogy “szeresd felebarátodat”… vagy az, amit George Soros reflexivitás elméletében (filozófiájában) tanulhatsz. Soros milliárdokat keresett vele, mégse sokan ismerik, pedig Soros elég keményen bebizonyította a nézőpontját, ráadásul elsősorban ő is inkább filozófus volt, mint pénzügyi zseni…

Hubbard szintén megpróbálta “háziasszony szintre” vinni a filozófiát és a pszichológiát, amivel elég sok alacsonyan képzett, de annál rögeszmésebb mini pszichológust gyártott le aztán, amiket ő szcientológusnak nevezett el…

Szóval, az eredeti kérdésedre az egyik válasz az, hogy az unintelligensebb vagy intelligens, de “jobban behipnotizált” volt szcientológusok olvassák Hubbardot, még azután is, hogy elhagyták az egyházat, de ahogy telik az idő és tanulnak arról, hogy pontosan mit írt Hubbard és mennyire értékes is az a való világban, annál kevésbé. Ahogy visszatér az önálló, egészséges és kritikus gondolkozásuk, ahelyett, hogy csak kérdés nélkül "fogadnák szívükbe" Hubbard nézőpontját és az általa kivetített valóságot, annál kevésbé lesz logikus és hasznos, amit Hubbard írt. Aztán egy ponton megértik, hogy mit írt Hubbard és miért írta, és az egész kitűnően hangzó elmélet úgy omlik össze, mint a kártyavár számukra. Aztán, szépen fogalmazva, magasról tesznek Hubbardra és a szcientológiára…(max. csak rémálmaikban emlékeznek rá...)

Péter Tóth 2015.07.28. 19:39:52

Visszatérve az eredeti témára. Függetlenül attól, hogy a jelenlegi Kormány intézkedéseivel egyetértek vagy nem:

Nagyon remélem, hogy minden lehetséges módon megakadályozzák, hogy az állami irányítású közép- és felsőfokú oktatási intézményekbe bármilyen kismértékben is betegyék a lábukat.

PTS level III. 2015.07.29. 19:59:05

@Péter Tóth:

Ha tudomásukra jut, hogy a szcientológia van mögötte, akkor nem is kérdés... :)

PTS level III. 2015.07.29. 20:01:27

@Ants Group:

Te eddig hol csavarogtál? :)
Mondtam már, hogy imádom a kíméletlenül nyers tárgyilagosságod? :)))

Ants Group · http://a-szcientologia-valsaga.blog.hu/ 2015.07.30. 08:24:49

@PTS level III.:

Ohh, jó reggelt PTS! (Jó nick nevet választottál te is... :))

Nem tűntem el teljesen, csak más dolgokkal voltam elfoglalva. Dolgozgatok, utazok stb...Vannak azért sokkal jelentősebb vagy fontosabb dolgok is az életben, mint ez, szerencsére. :) Lehet, te is észrevetted már, de a szcientológia, mint téma, kezd egyre unalmasabbá válni...:)

Kösz a kedves kommentet! ;)

PTS level III. 2015.07.30. 14:49:55

@Ants Group:

Tengermély tiszteletem, Ants Group Mester! :)

Tökéletesen megértelek, a szcientológiánál nem nehéz értelmesebb elfoglaltságot találni. :) De azért örülünk ám, ha a bokros teendőid közepette megtisztelsz egy-egy látogatással - és néhány hozzászólással is persze - bennünket. :)
A szcientológia mint téma unalmas, bár engem még szórakoztat Reformer blogja.:) Ne feledd, hogy egy munkatársnak tiltott gyümölcs a szabad gondolat, az önálló vélemény, és most nagyon is élvezem, hogy végre félelem meg a büntetéstől való fenyegetettség érzése nélkül lehetek itt.

PTS level III. 2015.07.30. 15:09:00

@Ants Group:

A nevem szándékosan választottam, mivel a PTS/SP technológia úgy baromság, ahogy van és persze csak az "egyház" elkötelezett híveként éreztem a bőrömön, hogy "működik". Miután kiléptem a szervezetből, rögtön feltűnt, hogy az emberek körülöttem nem is olyan gonoszak, és valahogy azóta se akar senki elnyomni. :)) Érdekes változás volt... ;)
A "level III"-t pedig egy ironikus utalásnak szántam, és szinte biztos vagyok benne, hogy már ki is találtad... :)
süti beállítások módosítása