Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Nagyinterjú a kaposvári jedi mesterrel

2015. július 12. - Reformer

Úgy látszik, már szent a béke a Lélekpillangó/Harmonet tábor és a szcientológia között. Bár a múltkor lecsapott a szcientológus Facebook-rendőrség az őket támogatókra, most mégiscsak lehoztak egy erősen reklámszagú interjút kedvenc jedi lovagunkkal.

A helyesírás és a nyelvhelyesség egyébként kritikán aluli, ezt a fertőzést valószínűleg a szcientológusoktól kapták el.

Már a címből kiderül, hogy mire számíthatunk:

Somogyból a csúcsra - Közép- kelet Európa legjobb értékesítési trénerének sikertitkai

Pár dolog azért feltűnt:

Sokan JEDI MESTERKÉNT tisztelik! Ez utóbbi miatt mindenképpen akartam vele találkozni!

Hadd gonoszkodjak egy kicsit - remélem, hogy a jogtulajdonos Disney ügyvédei is előbb-utóbb akarnak majd vele találkozni :) Ezt a szerencsétlen Star Wars univerzumot elegen erőszakolják már meg így is, abszolút nem hiányzik egy értékesítési tréner is a sorba.

Az egyetemen és a tovább képzéseken megszerzett tudásuk ellenére, a Biológia, Pszichológia, Szociológia, Pedagógia tárgyai nem tudtak egy csepp iránymutatást sem adni bizonyos esetekben, barátaik vagy saját életükben, legyen szó akár munkahelyi csatározásokról vagy házassági válságokról.

A szcientológusok arrogáns fölényessége csak úgy süt ebből. Többezer tudós életének munkája mit sem ér egy darab "B" kategóriás sci-fi író pár könyvéhez képest...

Hogy lett tréner?

Pécsre mentem egyetemre. Ott találtam egy Életjobbító Központot. Elmentem egy kommunikációs tanfolyamra. Nagyon sokat segített. Majd amikor megtudták, hogy felsőfokúm van angolból, felajánlották, hogy tanítsam a munkatársaikat angolra, cserébe onnantól ingyen tanulhatok. Az egyetem mellett egyre többet jártam oda, megdicsértek, milyen jól oktatok és a vége az lett, hogy felajánlottak egy több millió forintos ösztöndíjat, amiért cserébe ötéves szerződést kellett aláírnom a képzésem befejezése utántól. Az ösztöndíjam Münchenbe szólt, ahol több,mint 3600 órát tanultam a tréneri szakmát.

Lefordítom - Tamás megcsinált egy kommunikációs tanfolyamot a pécsi dianetika központban. Mivel kevés anyag volt lefordítva és ott akkor még senki nem tudott rendesen angolul, beszervezték Tamást munkatársnak. A "több millió forintos ösztöndíj" azt jelentette, hogy a munkájáért cserébe megcsinálhatott pár vastagon túlárazott szcientológia tanfolyamot Münchenben. Fizetést nem kapott, feketén dolgozott a helyi szcientológusoknál, hogy legyen mit ennie. Napi 6-8 órát kellett tanulni a munka mellett és kb. 1 évet volt ott. Szcientológia tanfolyamokat tanult meg felügyelni, nem kifejezetten tréneri képzést kapott.

Pécsen hét évet dolgoztam egy kiváló csapatban, de az elején nem volt egyszerű. A bevétel 30%-a volt a fizetés, ezért ha nem adtunk el, akkor nem volt fizetés sem. Volt olyan hét, hogy „loptam” a közös teát és cukrot, és a poharankénti 20 forintot sem tudtam a becsület kasszába beletenni. Emlékszem egyszer az éhhaláltól egy lottó kettes mentett meg.

Ne feledjük, ebben a ritka őszinte pillanatában a szcientológia egyház pécsi szervezetéről számol be. Egy tipikus vallási szervezetre jellemző dolgok ezek ugye, amely egyébként a világ legjobb szervezési módszerét használja...

Amikor felköltöztem Budapestre nem volt ügyfélköröm, elmentem hát ingatlanosnak. Akkor derült, ki, hogy amit addig tanítottam, annak a 70% nem működött. Innen is elnézést kérek bárkitől, akit 2002 előtt oktattam.

Egyszerű logika:

- Tamás 3600 óráig tanult szcientológiát

- utána hét évig volt a pécsi szcientológia szervezet munkatársa, ahol csak Hubbard-módszereket tanult

- a szcientológus semmilyen más szervezési és értékesítési módszert nem tanulhatnak

- tehát a szcientológia módszereiről állítja ezt: "70%-a nem működött"

Tamás, nem lesz ebből bajod az "egyházban"?

Nekiálltam magam kidolgozni az értékesítés, és különösen a lezárás részeit, és a saját rendszeremmel a nyári időszakra én lettem az iroda legjobbja.

Saját módszer... khm. Ezt már kielemeztem 2 évvel ezelőtt: Önök nem ezeket a másolatokat keresik

Vajon kitől tanulta! Apropó JEDI Képző! Mi ez?

Ez egy kommunikációs képzés vezetőknek és értékesítőknek, hogy kialakítsák a sziklaszilárd magabiztosságukat. A tréning 39 gyakorlatból áll, három napos, és naponta 9:00 – 22:00-ig tart. Sokan meglepődnek, hogy tényleg 22:00-ig tart. Megszokták, hogy máshol valami ilyet mondanak, de 18:00-kor már el lehet menni. Itt nem. Itt vér, veríték, és izzadság van. Eddig több, mint hétszázan csinálták meg. Kiváló eredménnyel. Egyik marketinges barátom mondta, hogy ebből már Brand lett. Akik eljönnek azért jönnek, mert nem képesek a szándékukat átvinni a környezetükön. Kiakadnak a negatív vérszívó energia vámpírok miatt. A tanfolyam után a szurkálódások lepörögnek róluk. Sokkal többet végeznek el, és elérik a céljaikat. Volt már ezen országos ismertségű tv-s személyiség, sportoló, művész, és nagyon sok üzletember, év vállalkozója, és a leggazdagabb százból is páran.

Megtudtuk, hogy mi a jedi képzés (a szcientológia kommunikációs tanfolyamának világiasított változata). Egyébként az utolsó mondatból kiderül, hogy mi a szcientológia célközönsége: mindegy ki, csak gazdag legyen és/vagy híres.

Záró gondolat:

a cikkben nem fedeztem fel a Hubbard és a szcientológia szavakat, a módszerei valódi forrására tett leghalványabb utalást sem. Vajon miért? Ilyenkor nem büszke "a hatalmas eredményekre"?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr157620964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PTS level III. 2015.07.13. 22:30:54

A B-kategóriás önjelölt jedi és sci-fi író aszongya a Fontossági sorrend c. regény 117. oldalán:

"Te nem vagy a Belső Mag tagja, érted nem vállalunk felelősséget. Ha bajba kerülsz, letagadunk. Csak magadra számíthatsz." - ez egyébként egy részlet volt az Internat anyagából (az Internatról azt kell tudni, hogy "az egyetlen olyan szervezet, amelynek tagjai nem hibázhatnak. Túl sok múlik rajtuk: a Béke."

1997 óta mit sem változott a hozzáállása. ;)

Ha mégsem az ő tollából származik a fenti gondolatmenet, hanem mondjuk a Eugene (az egykori társszerző) vetette papírra, akkor bocsi... ;)

PTS level III. 2015.07.13. 23:37:28

Szavazzunk! Star Wars Kid (www.youtube.com/watch?v=HPPj6viIBmU) vagy Kasza Tomi?
Vajon kettejük közül ki képviseli hitelesebben a mítoszt? ;)

Rózsabogár 2015.07.15. 00:46:29

@PTS level III.: Még hajaz is a Mászterre... :) Nem kérdés, a kis partvisnyeles a szimpatikusabb.

PTS level III. 2015.07.15. 21:10:21

@Rózsabogár:

Ne legyünk ennyire kegyetlenek! ;) A világmindenség első Clear Jedi Mestere is képes ám csodákra, ha belead apait-anyait:

www.youtube.com/watch?v=KoXx1Tmti0s

PTS level III. 2015.07.15. 21:51:04

Reformer! Segíts már, kérlek!

www.youtube.com/watch?v=Us14DRrHipM

Nem tudom eldönteni, hogy ez a fickó tesó vagy konkurencia... :))
Ő is Tamás, drusza, specialista, imádja a pénzt... Huhhh, vagy szimplán csak paranoid képzeteim vannak? Na, de ha mégsem, akkor ki lopott kitől? Vagy esetleg a szcientológia a világtörténelem első egyházként bejegyzett MLM-rendszere? A fene se látja már át ezt a káoszt... ;)

PTS level III. 2015.07.15. 22:02:28

Imádott Öreg Harcosom kipakolja a lényeget:

www.youtube.com/watch?v=-8CsdYIOuCY

A szcientológia becsületére váljék, hogy a pofátlanságuk ismer határokat: Isten nevében sosem lejmoltak. ;)

Reformer 2015.07.15. 23:23:30

@PTS level III.: Nagyszücs Tamás weboldalán stratégiai partnerként tünteti fel a jedi mestert + a jogtulajdonos cége East Grinstead-i bejegyzésű... szerintem részben használó Kasza "technológiáját" és fizet érte valamit

PTS level III. 2015.07.16. 08:00:44

@Reformer:

Hm, nem lepődtem meg. Lusta voltam tegnap este tüzetesebben átnézni a weboldalt, pedig már a "SikerShop"-on árult könyvekből kiderült volna a puszipajti viszony.

Ez tetszik: "Többek között pénzügyi termékeket, táplálék-kiegészítőket, porszívót, bort árult. 5 éve egy független oktatás után belekóstolt a tréneri szakmába."
Valami egészen elképesztő, komolyan mondom, hogy az "egyház" minden második bukott porszívóügynöke kinevezi magát specialistának, aztán rögtön a sikeres életről kezd prédikálni, amelyhez persze kizárólag az MLM-hálózatépítésen és a termékértékesítésen át vezet az út. :)

PTS level III. 2015.07.16. 22:59:18

Te Reformer!

Kicsit megint összezavarodtam, bogozz ki ebből az állapotból, kérlek! ;)
Alaposabban szemügyre vettem a HarmoNet meg a Lélekpillangó honlapját. Az egyiken találtam fényadót (a franc se tudja, hogy ez mi - majd holnap rákeresek a google-n), a másik pedig nem rest a bolygók állása és a személy születési dátuma alapján elhamarkodott következtetéseket levonni az ember sorsáról (értsd: horoszkóp).
A szcientológia mióta haverkodik hamis adatokat terjesztő szervezetekkel? Esetleg lemaradtam valamiről, és változtak az irányelvek? Az ilyenek megtűrése 2015-ben már nem minősül "elnyomó elnézőség"-nek? ;)

PTS level III. 2015.07.16. 23:14:22

Tudod, Reformer, én arra az illetlen következtetésre jutottam, hogy a magyarországi szcientológia már tényleg az utolsókat rúghatja, ha egy HarmoNet-en közzétett Kasza-interjútól remélnek "beáramlást" ;)

Reformer 2015.07.17. 09:56:50

@PTS level III.: volt ebből vita, írtam is róla:

objektivszcn.blog.hu/2013/12/17/facebookpolice

Úgy kezelik a Harmonetet, mint a Thomas Szászt. Nekik csak "hasznos idióták", akiket lenéznek, de reklámcélra ettől még felhasználnak.

PTS level III. 2015.07.18. 14:49:55

@Reformer:

Kösz a linket! Átrágtam magam a spiritualista facebook-droidok "fajsúlyos" kommentjein.
A szcik hozzászólásaiból nekem az jön le, hogy maguk az egyháztagok se egészen biztosak a dolgukban. Melyik utat is válasszák? Diktatúra vagy opportunizmus? (A blogot olvasó szcik számára itt egy link az "opportunizmus" szó tisztázásához: hu.wikipedia.org/wiki/Opportunizmus)

PTS level III. 2015.07.18. 15:15:52

@Rózsabogár:

A kis partvisnyeles jobban nyomja, ez tény! :D
Azt próbálom megsaccolni, hogy az "egyház"-nak vajon mikor lesz annyi híve, mint ahányan a kis duci Mászter videóját megnézték. :))

PTS level III. 2015.07.18. 15:52:58

Óriási felismerésem támadt, miután megnéztem az imádott MLM-jedink videóját (www.youtube.com/watch?v=R3HEW4OecXI):

Annak idején ezrével szórtuk ki a wog-ok postaládáiba a meghívókat minden héten... Kitölt egy OCA-tesztet, a kapott görbe alapján mi majd jól megmondjuk s frankót, és ha van elég pénz a bankszámláján, akár a személyes megváltásáról is társaloghatunk... De a full automata még egy kurva könyvet se vett, fizetés nélkül volt pofája távozni. Tomikám, ha akkor tudom, hogy közben suhintani kell (olyan "obivánosan") a levegőben... Baszki, szólhattál volna előbb is! :))

bot2317 2015.07.27. 22:29:44

Múlt hét végén 3 napos ért.ékesítési tréninget tartott Kasz. úr !!! /

PTS level III. 2015.07.29. 21:34:29

@bot2317:

"Aki tudja, csinálja, aki nem tudja, tanítja, aki azt sem tudja, könyvet ír róla!"

Így megy ez a szcientológiában is: impotens aggastyánok meg frigid fapicsák tartanak előadást az orgazmusról. Hát nem tudtad? ;)

bot2317 2015.07.29. 22:00:32

@PTS level III.: Bocsi, de nem vagyok vevő az ocsmány stílisodra , ha normálisan nem megy !! :(

PTS level III. 2015.07.29. 22:24:41

@bot2317:

A rólam alkotott ítéleted (miszerint nem vagyok normális) ez esetben bóknak veszem. :) Ha nem gond, az ocsmány stílusom miatt nem kérek elnézést. ;)

PTS level III. 2015.07.29. 22:35:54

@bot2317:

Azért viszont elnézést kérek tőled, ha esetleg belegázoltam volna a trendi magyar műkeresztény-lelkedbe a disznószaros gumicsizmámmal - persze nem őszintén, és a tettemet nem megbánva, hanem csak úgy a szimpla élvezet kedvéért. ;)

bot2317 2015.07.29. 22:42:41

@PTS level III.: Bocsi, de nem rólad mondtam, hogy nem vagy normális csak a stílusodról és ne írogass nekem ebben a stilusban , mert nem vagyok rá kiváncsi, Ha nem ismersz, akkor miért kritizálsz ???? Ilyen buta paraszt beszédre szerintem sokan nem vagyunk vevők !!!!!! :(

PTS level III. 2015.07.29. 22:53:30

@bot2317:

A véleményed, miszerint "Ilyen buta paraszt beszédre szerintem sokan nem vagyunk vevők" túlságosan elhamarkodott verdikt, és amíg a blog tulajdonosa nem tilt ki innen, addig hadd legyek már az, ami szeretnék lenni, és hadd írjak olyan stílusban, ahogy kedvem tartja. Viszont, mivel szörnyen lojális és jól nevelt fickó vagyok, megígérhetem, hogy többé sosem reflektálok egyetlen hozzászólásodra sem. Ez így számodra is elfogadható ajánlat? ;)

Ants Group · http://a-szcientologia-valsaga.blog.hu/ 2015.07.30. 09:40:17

@PTS level III.:

Engem például abszolút nem zavar a stílusod, még ha néha picit nyers stílusban adod elő néha akkor sem. Szerintem a múltad a szcientológiában feljogosít erre. Az érzelmi érintettséged és az, hogy Te munkatársként próbáltál jót tenni, de rájöttél, hogy csak átvertek, átjön a kommentjeidben és ez jó dolog. Sokan azt se tudják, hogy miről beszélsz, de ez az ő problémájuk, nem a tied. Úgy nyilatkozol a szcientológiáról és a szcientológusokról, ahogy csak szeretnél.

Ha valaki pedig durvának tartja, amit és ahogy írsz, az látogasson meg pár politikai blogot és képet kap arról, hogy mit jelent valójában kommentekben az, hogy valami ocsmány…

Nekem a legtöbbször például a sok felkiáltójellel kommentező emberek tűnnek úgy, mintha retardáltak lennének…

PTS level III. 2015.07.30. 16:14:52

@Ants Group:

Köszönöm ezt a lényegre törő, tartalmas védőbeszédet, olvasás közben majdnem el is érzékenyültem...! :P :D

No igen, a stílus szerencsére szabadon választott és nem engedélyköteles. Meg aztán amúgy sem azzal a szándékkal kommentelünk mi itt, hogy bárkinek is a kedvében járjunk vele... Ugye, Ants Group? ;)
Magam sem értem, hogy a virágoskert-lelkű mimózák mi a csoffadt brét keresnek egy ideológiát vagy rendszert (legyen az vallási vagy politikai) bíráló blogon, ha a gyomrukat ilyen könnyen megfekszi a nyers realizmus. Egyik jellemző sajátossága ezeknek az oldalaknak többek között a szókimondó, olykor-olykor vulgáris szavakkal megspékelt tartalom, bár véleményem szerint Reformer blogja ebben a tekintetben kimondottan szolid és visszafogott helynek számít, ahogy te is utaltál rá... :)) Ám ha valaki még ennyit sem képes feldolgozni, nyugodtan mehet máshova, nem kötelező itt lenni. Ott van mindjárt például a kuglófképű Oravecz Nórika rajongói klubja. Garantáltan trágárságmentes övezet, kizárólag mosolygós, cuki, aranyos emberekkel, és szinte pacskolni lehet a szentimentalizmus cukrozott taknyától ragacsos gejlben.

A mondatvégi legkevesebb 6 felkiáltójel a mondanivaló nyomatékosításának önkényes módszere - legalábbis véleményem szerint. Az írója abban a tévhitben ringatózhat ilyenkor, hogy ettől "odabaszósabbnak" látszik az egyébként semmitmondó közlendő.
süti beállítások módosítása