Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Elkészült a Going Clear magyar felirata

2015. április 16. - Reformer

 

Haladó(bb) felhasználók számára innen letölthető:

Going Clear magyar felirat

Köszönöm mindenkinek a munkáját!

A film itt nézhető meg:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr157374278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reformer 2015.04.17. 10:21:29

@Garro Natániel: közben mi is megcsináltuk a magyar feliratot, a teljes film itt nézhető meg: vid.me/pYty

Moria 2015.04.17. 15:11:11

Köszönöm nektek, hogy online megnézhettem!

Ants Group · http://a-szcientologia-valsaga.blog.hu/ 2015.04.17. 21:30:38

És nézhetitek itt is. Minél több annál jobb :)
Nagy köszönet ezúton is Péternek a felirat végső lektorálásáért!

a-szcientologia-valsaga.blog.hu/2015/04/17/going_clear_a_szcientologia_es_a_hit_bortone_teljes_film_magyar_felirattal

Kerek 2015.04.18. 06:12:02

Helló!

Megnéztem, és valóban elég jól összefoglalja a lényeget. Jók lettek a fordítások is.

Reformer, lenne egy kérdésem, ami a napokban merült fel bennem. Most, hogy országunkban már nem számít hivatolosnak a szcientológia egyház, az, akinek van akár etikai, akár pc foldere, az bármikor bemehet, és kikérheti azt, és kötelesek kiadni? Teszem azt, én kaptam bármennyi auditálást, és kaptam etikai kezelést, és szeretném megkapni az ezekről készült írásokat, akkor a törvény szerint már kötelesek azt kiadni a részemre?

Reformer 2015.04.18. 16:30:28

Szia,

az adatvédelmi törvény egyház korukban is vonatkozott rájuk, de abban nincs ilyen kitétel, hogy ki kell adniuk. (Ld. 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról:

14. § Az érintett kérelmezheti az adatkezelőnél

a) tájékoztatását személyes adatai kezeléséről,

b) személyes adatainak helyesbítését, valamint

c) személyes adatainak - a kötelező adatkezelés kivételével - törlését vagy zárolását.

Én úgy tudom, hogy csak ezeket teheted meg, konkrét dossziékat nem kérhetsz ki.

Az ügyben fogok kérni egy hivatalos tájékoztatást a NAIH-tól.

Kerek 2015.04.18. 18:45:39

Kiváncsian várom a NAIH állásfoglalását a kérdésben. :)

Egyébként elolvastam az általad megadott törvényt, és abból az derült ki, hogy bármikor kérelmet nyújthat be az ember az egyháznak, hogy zárolják, illetve töröljék az adatait. Vagyis, ha a kérelmet benyújtja az ember, és azt elfogadják- márpedig nincs olyan jogszabály, amely ezt megakadályozhatja a törvény szerint-, akkor onnantól kezdve nem küldhetnek semmit a lakcímre, hiszen nem használhatják fel a lakcímet. Sőt, a náluk található adatokat nem használhatják fel lejáratásra sem, hiszen kizárólag hatósági felkérésre adhatnának ki személyes adatokat a hatóság számára. Tehát abban a pillanatban, hogy lejárató kampányt akarnak indítani az illető ellen, máris törvényt szegtek, és perelhetővé válnak. Legalábbis, ha jól értelmeztem a törvényt.

Reformer 2015.04.18. 19:43:27

@Kerek: szerintem jól értelmezted ... Mindenesetre írok a NAIH-nak, és ha/amint válaszolnak, és kiteszem a blogra

neduddki21 2015.04.18. 20:14:56

Köszönöm a feliratokat. Megnéztem már angolul is, de így azért jobb volt. Elképesztő, megrázó. El kell hinnem, hogy meg lehet tenni mindezt emberekkel, de valójában fel nem foghatom. Azért követem a szcientológiával kapcsolatos híreket - ezt a blogot is - mert próbálom megfejteni, hogyan lehetséges embereket ilyen szinten befolyásolni, megalázni, agyukat kimosni. Hihetetlen.

Tigris49 2015.04.19. 22:44:20

neduddki21: Szerintem megfejteni nem lehet. Sajnos testközelből érzékelem, hogy mennyire is lehet hinni benne és ahogy Reformer a könyvében írja, meg vannak győződve, hogy csak a szcientológia mentheti meg a világot. Én is csak a fejemet fogom, de vannak olyanok, akik olyan meggyőződéssel tudnak beszélni róla, hogy elhiszed.Tapasztalatból mondom.Én is majdnem belekerültem, de szerencsére azért eszemre hallgattam...

Ants Group · http://a-szcientologia-valsaga.blog.hu/ 2015.04.19. 23:02:32

Ha kiváncsiak vagytok 2 hete Amerikában az NBC SNL műsorában bemutatott Neurotológai videó paródiára kissé magyarosítva, akkor itt megkukkantjattátok. Jó szorakozást :)
a-szcientologia-valsaga.blog.hu/2015/04/19/neurotologia_en_mindig_hinni_fogok_benne

bumeráng2013 2015.04.20. 14:52:36

@Kerek:
Én hivatalos ügyvédi levélben tiltottam meg minden adatom felhasználását,ez hamar be is állt talán egy hónap alatt megszünt minden levél mail telefon és ez így van már majdnem öt éve.Viszont amikor szintén ügyvédileg kértem a foldereim kiadását akkor azt a választ kaptam: megsemmisítették,persze ezt tudjuk hogy hazugság

bumeráng2013 2015.04.20. 15:01:18

@neduddki21:

Én végigmentem a teljes úton,ateista neveltetés, ismerkedés,ot szintek,teljes kiábrándulás stb stb
Zseniálisan mérik fel kinek miben van szüksége segítségre és bizony az elején tudnak is segíteni.Aztán mind hal a varsában...... egyre beljebb és beljebb.Ördögien jól van felépítve kívülről és így utólag érthetettlen, de aki elindult az útjukon az már nem érzékeli ilyen pontosan mi is történik vele.
Ördögi és gonosz, ha én 2003 ban látom ezt filmet azt hiszem minden máshogy történt volna az életemben .

neduddki21 2015.04.20. 16:25:45

@Tigris49: Ez a másik, hogy a szcientológia megmentheti a világot. De mitől? Csak így, egyszerűen?

Kerek 2015.04.20. 18:24:11

@bumeráng2013: Nem nyilvánítottak elnyomó személlyé ezért?

bumeráng2013 2015.04.20. 19:07:29

@Kerek:
Ezért nem, de amikor visszakértük is egy részét kp ben vissza is fizették a befizetéseinknek, akkor igen. Sajnos nem kaptam róla példányt csak pár kevésbé szci barátom mesélte el : behívták őket és úgy kellett elolvasni,hogy a kinyílvánító iratot fogta az etika tiszt.
Büszkén vállalom, hogy egy ilyen embertelen csaló bagázs hivatalosan az ellenségének tart

Kerek 2015.04.20. 19:53:54

@bumeráng2013: Csak mellékesen, ez így teljesen szabálytalan. Kellett volna kapnod neked is egy példányt belőle. Persze nem, mintha bármit is számítana, vagy megváltoztatna.

rizla 2015.08.10. 00:25:43

18:47-től nincs hang :(

Krisztián Steinbach 2015.09.22. 23:14:30

Félig megnéztem azt hittem lesznek benne tényleges valós adatok. Én Szcientológus vagyok 2000 óta. Sajnos ebben a filmben is ferdítések vannak és szinte visszakövethetetle. Adatok, vélemények.

Sztem teljesen felesleges a Szcientológia és L.Ron Hubbard "fröcskölése".

Ahogy egy korábbi hozzászólást olvastam is, ha nem tetszik, még a pénzt is visszakapod.

Ha meg a szervezetben végzel valami tanfolyamot vagy szolgáltatást, akkor lehet nézeteltérésed, mint ahogy bárhol a világban, ahol emberekkel kerülsz kapcsolatba. Ilyen ez, de oda lehet menni és lehet beszélni, ha meg nem megy, még akkor is lehet felsőbb szervezeteknek jelentésekkel jelezni, ha valami nincs rendben szerinted.

Tényleg abszolúte felesleges, ha meg még azt veszem, hogy rossz hírnév keltése az még törvény sértő is, de gyanítom ezt a filmet sem sokan veszitek meg, íg. Még az illegális letöltése is törvénybe ütköző...

Ha van egy kis eszetek abba hagyjátok ezt és értelmesebb dolgokra fordítjátok a figyelmetek!

Reformer 2015.09.23. 14:25:05

@Krisztián Steinbach: Fontosak az ilyen filmek, hogy a másik oldalt, a szcientológia ellenzőit és azok érveit is bemutassák. Az egyházad nem perelte be se a készítőket, se a forgalmazókat, ami azért sokat elárul.

PTS level III. 2015.09.25. 10:37:39

@Krisztián Steinbach:

"lehet felsőbb szervezeteknek jelentésekkel jelezni, ha valami nincs rendben szerinted."

Aha, lehet, csak épp értelmetlen és foganatja sem lesz. Sőt, a végén az elégedetlenkedő jön ki rosszul az egészből. A "technológia" tökéletes, nem? Az "egyház tisztességét" kétségbe vonni FŐBŰN. Vagy rosszul emlékszem?
Felsőbb vezetés meg szervezetek? Van még olyan? Utolsó emlékeim szerint Diktátor D.Miscavige már évekkel ezelőtt szétkúrta a teljes "egyházi" felsővezetést, hogy egyedül kapirgálhasson a maga kis szemétdombján...

"rossz hírnév keltése az még törvény sértő is"

Na, elmész ám te a bús picsába! :D Az "egyházatok" elbassza a renoméját külső segítség nélkül is.
Válaszolj már kérlek egy szörnyen kínos kérdésre! Miért vérzett el annak idején a Saint Hill size projekt? Miért nem nyílt meg az elegendő számú Saint Hill méretű org, és miért nem sikerül közel 30 éve megnyitni az OT IX és X-es szinteket? (Fenyőgerenda! Ne merj beszólni! :D) Mike Rinder állítása szerint nem is léteznek ezek a szintek. A most zajló idális org tarhálás-mizériának vajon nem az célja, hogy a korábbi kudarcok utóhatását enyhítse a még megmaradt hívőkben? Tessék! Adott a lehetőség számodra, hogy tényekkel, valós adatokkal alátámasztva cáfold a fröcsögésem!

Neduddgi 2016.02.09. 22:21:33

A film nagyon jó lett, és szuper a felirat is, gratulálok!
Azért egy dolog igazán szöget üthetne bármelyik mezei vagy nem mezei szci fejében, mégpedig az, hogy vajon egy OT VIII mitől válik ellenséggé, ha egyszer már minden elérhető szintet megcsinált és felgyalogolt a hídon? Vagy miért van az, hogy felsővezetők, top auditorok távoznak és pakolnak ki az "egyház" viselt dolgairól? Hogy fér ez össze azzal az aranyköpéssel, hogy "A tech működik"? Hiszen ezek az emberek már nem hogy Clearek, de magas OT szinteken voltak, tehát lefutott rajtuk a teljes mosóprogram, ergo holmi PTS vagy SP befolyás meg se kéne kottyanjon nekik, sőt. Hivatalosan ők "okozók", akkor meg mitől e nagy pálfordulás? (Én értem, de mondjuk egy elkötelezett szci vajon mivel magyarázza ezt meg, ha LRH és a tech tévedhetetlen?)
süti beállítások módosítása