Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

9 millió forintot adományozott a Lawrence & Bennet tanácsadó cég a Szcientológia Egyháznak

2014. április 23. - Reformer

Előzmények:

Új márkanév az üzleti fronton

A pénz beszél, a kutya ugat, szokták mondani. Most már van 9 millió okunk azt hinni, hogy ez a cég bizony csak egy (újabb) fedőszervezet Hubbard okosságainak terjesztésére a magyar gazdaságban.

A cég nemrég a Szcientológusok Nemzetközi Szervezetének patrónusa (Patron) lett. Némi guglizás után kiderül, hogy ezért a titulusért 40.000 amerikai dollárt kell leszurkolni. (Ha ezt cégként adták, akkor nem irigylem a könyvelőt.)

Ezt a papírt kapták érte:

lawrence.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr96071989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bot2317 2014.04.27. 22:15:53

Ez a papír oly csodás, hogy én a Lawr. helyében 20 millát is adtam volna érte, hiszen ha lúd legyen kövér!!:)

Rózsabogár 2014.04.27. 22:19:35

Ahhoz pár céget még rá kell állítani a képzések végtelenített útjára.

Rózsabogár 2014.04.29. 08:55:32

Úgy tűnik, egy ideje nem sokakat érdekel a hazai szcientológusok ténykedése... Totális közönybe fullad az egész. Így nem csoda, hogy azt tesznek, amit csak akarnak. Nem szégyellős típusok, úgyhogy tesznek is. Mert megtehetik. Már verbálisan sem piszkálja őket senki Péteren kívül... Ez annyi, mint múmiának a pacemaker. :(

Az emberek többsége meg még mindig boldogan tapsikol a maratonistáknak, pedig az csak a jéghegy csúcsa.

Mi kellene ahhoz, hogy felébredjen az ország és TÖRTÉNJEN is valami?

Aki érintett, az általam ismerteken kívül TETT is valamit azon kívül, hogy ide írt? Legalább a saját környezetében, városában? Írtatok, vagy írattatok cikkeket a nyilvánosságnak, bekopogtatok bárhová egy paksaméta cáfolattal és ténnyel? Preventíve, hogy többen ne legyünk...

vv orban 2014.05.01. 18:57:33

Az adómentesség azért jó mert, van öt cég, aki minden nap sorbaáll, hogy be tudjon fizetni 1 milla támogatást. Ha egy nap egy hatodik cég is sorba áll, akkor máris nyertek 1 milliót.

Mutass jó példát.

bot2317 2014.05.01. 20:25:17

@vv orban: Ezt nem igazán értem? Nincs valami lista, ahol utána lehet nézni a többi adakozónak is, hogy kb mennyit perkálnak ennek a szem.. szervezetnek, mert nálunk is gyanus nekem egy két dolog??!

bot2317 2014.05.01. 20:28:17

Egyébként ennek a Lawrence cégnek olyan un szimpik a vezetői !!

Rózsabogár 2014.05.02. 01:19:01

@vv orban: Kézenfekvő, de ez egy olyan műfaj, hogy nem áll módomban nyilvánosan konkrétumokkal dicsekedni.Nem ücsörögtem a babérjaimon,mindenesetre a lakhelyemen nem rúgnak labdába. Több fenyegetést kaptam már, tavaly megharcoltam a magamét. "Nyertem" ( azért az idézőjel, mert jogilag nyertem, de borzalmas volt szembesülni azzal, hogy emberileg milyen mélyre süllyedt, mennyire elvakult lett az, aki anno nagyon szeretett). Fel kellett venni a kesztyűt és kőkeményen harcolni. Elsődleges céljuk a megfélemlítés volt- nem vált be. Ha bármilyen formában bántanak minket, legközelebb nem disztingválok.

4 éve azt sem tudtam, hogy Magyarországon létezik ez a szekta.

3 éve nem gondoltam volna, hogy ilyesmi Magyarországon megtörténhet.

2 éve reméltem, hogy lassan visszaszorulnak, mert széles tömegekhez jut el az infó, hogy mi is ez valójában, sokan utána néznek majd.

1 éve kezdtem elkeseredni, mert mondhatni eltűntek azok, akik korábban aktívak voltak és nem a puszta céltalan anyázhatnék vezérelte őket, hanem az, hogy segítsenek. Már alig volt érdemi hozzászólás bármihez.

Most azt látom, hogy a szcientológusok gyakorlatilag azt csinálnak, amit csak akarnak. A vállalkozói rétegben nagyon elharapóztak és ügyesen menedzselik be magukat egyre magasabbra...

Rajtunk, a maréknyi "maradékon" kívül senki sem követi a fejleményeket és ezt a blogot? Nincsenek új kárvallottak? Mindenkinek "bejöttek" a tréningek, a vállalkozások szárnyalnak, a házasságok boldogok, Happy End?

Akkor jó.

Niro 2014.05.02. 12:00:28

@Rózsabogár: Majd ha az lesz mint más országban, hogy a Narconon dolgozói szexért adták a szert, majd akkor, meg amíg nincs tömeges öngyilkosság, addig mindent lehet, mert már túl sokat láttak az emberek, és az ingerküszöbük nagyon magas. Szóval az emberek azzal foglalkoznak ami a híradóban megy, ami nem kerül be, arról nem tudnak, amiről nem tudnak az nem fáj, ami nem fáj azt a politikusokat sem érdekli.

Rózsabogár 2014.05.02. 23:27:50

@Niro: Valóban és ez szomorú. Egyre kevesebb embernek van önálló véleménye, szisztematikusan butítják a népet ( TV, bulvár, fogyasztói társadalom, függőségben tartás), a többség leszokik a gondolkodásról és az odafigyelésről, csak majmolja a "trendeket". Félelmetesen felborult az értékrend. Lassan teljesen elidegenedünk egymástól, a természettől, a valódi értékek devalválódnak. Szemrebbenés nélkül nyelünk be mindent.
Ha a gladiátorokra, véres háborúkra, nyilvános kivégzésekre gondolok, nem hiszem, hogy alacsonyabban lettek volna az ingerküszöbök, mint manapság. A "hatalomnak" ( nevezzük így) pedig mindig az állt érdekében, hogy a "plebs" dolgozzon, termeljen, ne kérdezzen, vagy vesszen. Ezek örök érvényű dolgoknak tűnnek, csak a technikai vívmányokkal sokkal könnyebben kivitelezhető az irányítás. Kinevelődtek a médiafüggő társadalmak, a közösségek meg megszűnnek, lassan a családok is erre a sorsra jutnak. Régen a parasztok egyszerű, józan, talpraesett, dolgos, szívós emberek voltak, akik értéket teremtettek kemény munkával, szakértelemmel, szívvel-lélekkel. Össze sem lehet hasonlítani azokkal, akiket manapság "parasztoznak le"...

Elnézést, nem akartam senkit fárasztani, csak tényleg szomorú ez a tendencia, na!

vv orban 2014.05.03. 19:01:48

@Rózsabogár: Tetszik, ahogy a felszínt kapargatod :-D

Rózsabogár 2014.05.04. 08:58:51

@vv orban: Köszi. Szívesebben kapargatnék sorsjegyet ( annál szerepet játszik a szerencse is, ehhez viszont csakis embereknek van köze).

bot2317 2014.05.04. 20:53:45

@Rózsabogár: Jó a meglátásod az emberekkel és reakcióikkal kapcsolatban. Nem kellenek már a nemes emberi értékek, hanem eltaposni egymást, sikeresebbnek lenni, mint a barátom és a rokonom.Sajna nálunk is csak romlik a helyzet és bár állítólag egyre kevesebben vannak, én pedig az ellenkezőjét tapasztalom gyermekem összes ismerőse és barátja körös-körül szci. !!!:(

bot2317 2014.05.04. 20:55:10

@bot2317: @Rózsabogár: Írj privit vagy beszéljünk skypen! :)

Csak Kíváncsi 2014.05.04. 21:01:45

@Rózsabogár:

"Most azt látom, hogy a szcientológusok gyakorlatilag azt csinálnak, amit csak akarnak. A vállalkozói rétegben nagyon elharapóztak és ügyesen menedzselik be magukat egyre magasabbra..."
Én is ezt látom minden nap!

Nekem korábban semmi tapasztalatom nem volt velük. Nemrég kerültem egy olyan céghez, ahol elég komoly befolyásuk van: Piroska, comline, performia. Nem tudom középvezetőként meddig tudom megúszni, hogy ne akarjanak beszervezni.

Tréningekre folyamatosan "ajánlott" menni. A HR-t teljesen a kezükben tartják.

Rózsabogár 2014.05.05. 10:22:09

@Csak Kíváncsi: " Megszokik-vagy megszökik."
" Aki nem velünk-az ellenünk." Én ilyennek tapasztaltam a mentalitásukat.

Ha középvezető vagy egy cégnél és kénytelen vagy tréningekre járni, akkor tulajdonképpen valamilyen szinten már benne is vagy. Ebben a státuszodban nem hiszem, hogy komolyabb beszervezés fenyegetne, persze kérdés, mit értünk ez alatt az üzleti fronton.
Ha alkalmazod és végrehajtatod a techet, "jó droid" leszel, még mosolyogsz is rendületlenül, akkor nem hiszem, hogy piszkálnának. Ha nem vágsz mindenhez jó képet, akkor viszont rövid úton menesztenek...

A ( volt ) férjem cégét teljesen saját képükre formálták 2 éven belül. A HR munkatársat ők választották ki és tanították be... Az évek óta ott dolgozó területi képviselők megbízható, jó csapatot alkottak, közülük sokan kénytelenek voltak megalkudni a helyzettel, ha meg akarták tartani az állásukat. " Nincs az az Isten, de van az a pénz." Beindították a senior-junior rendszert, felaprózva a területeket. Folyamatos a lemorzsolódás, nagy a nyomás. Szünet nélkül hirdetnek, keresik az idomítható utánpótlást.

A cég fejlődik, növekszik, sikeres. Ez csak részben Kaszáék érdeme, mert alapvetően a terméken múlik a dolog. Jó szimattal csaptak le rájuk anno, mert egy olyan mezőgazdasági irányvonalat képviselnek és egy olyan kutatási-fejlesztési eredmény tulajdonosai, ahol a határ a csillagos ég. Ezzel eleve rendelkeztek, ment szépen minden a maga útján, egy épkézláb mezei marketinges egyedül is elterelgette volna ilyen szintre őket...

Nem tudom, Te hogy látod, a mondanivalójuk nagy része már ismert általánosság, sok a "parasztvakítás", remekül megideologizálnak mindent, pár mondathoz ( lényegi mondanivaló, ami használható is)kanyarítanak egy félnapos show műsort. Nagy csinnadrattával drága pénzért kapnak annyit, amit egy főiskolán, vagy egyéb tanfolyamon, esetleg könyvből különösebb hűhó nélkül is elsajátíthatnának.

Az igazi veszélyt a cégvezetőkre és tulajdonosokra jelentik, őket FANATIZÁLJÁK.
Ennek következtében persze senki sincs biztonságban, ha dől a kártyavár, bukik velük mindenki... Közben pedig megy a harc, hogy megőrizd az állásodat... Nem irigyellek!..

Ha visszaolvasod a korábbi hozzászólásaimat, leírtam már a folyamatot a saját szemszögemből.

Teljesen beszippantották ( az üzlettársán keresztül), nem volt "B" verzió. Olyan dolgokba hajtották, amik jelenleg látványosak, de nagyon sokba kerültek ( úgy emberileg, mint anyagilag ).

Ha a vezetőket meghülyítették, nem sokat tehetsz...

bot2317 2014.05.05. 14:35:08

@Rózsabogár: Nálunk is ez a helyzet, dübörög a vállalkozás és fejlesztés, de mégse telik saját lakásra, akkor hol van a sok pénz ???

bot2317 2014.05.05. 14:37:12

Kíváncsi lennék, mi mennyivel támogatjuk a szektát???

Rózsabogár 2014.05.05. 19:45:37

@bot2317: Gondolom, ez költői kérdés volt...

bot2317 2014.05.05. 22:17:25

@Rózsabogár: Szeretnék veled beszélni, ha lehet.

Csak Kíváncsi 2014.05.06. 19:21:25

Mielőtt a céghez kerültem, hallottam róla, hogy szcientológusok, szektásak, satöbbi. Úgy voltam vele, hogy egy pletyka miatt nem hagyok veszni egy jó kis állást. Pont kellett a munka, profilomba is vág, referenciának is jó.

Sok minden pontosan ugyanúgy működik ahogy leírtad. Először azt hittem, hogy ugyanarról a cégről beszélünk, de itt autókereskedelem a fő profil.

A tulaj és a 4-5 főnök (hogy finoman fogalmazzak) nagyon egyszerű. Gyenge képességű, buta, de törtető emberek. Én egy sarki büfét nem bíznék rájuk, lila gőzöm sincs, hogy működik egyáltalán a cég, ráadásul sikeresen. Az értelmesebbek hamar lelépnek, maradnak a bólogató idióták.

Igen, igazad van abban is, hogy szorgalmas tréningrejárással, bólogatással, seggnyalással még sokra is vihetném itt, de nincs hozzá gyomrom. Ennyit nem ér.

Magamban már eldöntöttem, hogy lelépek a francba aztán bólogassanak egymásnak! Megvárom a jobb lehetőséget, addig meg úgy fogom fel, hogy ebből is tanultam valamit. Feláldoztam pár hónapot az életemből erre, de többet szcientológus vagy WISE céghez soha!

Rózsabogár 2014.05.06. 23:05:40

@Csak Kíváncsi: Szia!

Sejtem, melyik cég...
Szerintem jól döntöttél. Kívánom, hogy gyorsan találj egy másik, normális munkahelyet, minél kevesebb időt kelljen ebben a miliőben töltened!

Köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalataidat! Szcientológus befolyásoltságú céghez épp állásinterjúra igyekvőknek komoly segítség lehet ( ha előtte bekukkantanak ide...).

bugenhagen 2014.05.24. 12:32:04

@Csak Kíváncsi: Nincs sok köze a témához, de Piroska Gyuláról mindig eszembe jut az 1983 pécsi egyetemi gólyatábor, ahol ő volt a mókamester, Gyurcsány pedig a táborvezető (akkori, első feleségével). Piroska találta ki a rezsón ülést mint gólyatábori poént, amit Gyurcsány azóta is emleget.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2014.05.27. 21:43:05

Ahoj, poplacsek!

Egy kis olvasnivaló, hátha véletlenül érdekel:

Szent Tehén Sorozat:
www.szabadzona.hu/index.php?doc=technology/hcs/hcs

vv orban 2014.05.28. 10:02:05

@Translator +X+:
"A GO-t feloszlatták és megtisztították, a helyét pedig egy OSA nevű hálózat vette át. Ez nem egy olyan független hálózat volt, mint az OSA, hanem hivatalosan a helyi szervezetek hatálya alá tartozott."

OSA != OSA
A != A

Ez egy nagyon analítikus gondolat. :D

vv orban 2014.05.29. 14:02:30

@Translator +X+: Szerintem ezen a blogon off, a helyesírási hibák javítására tett javaslatok, de azért vannak hibák. Tedd be az egészet Wordba, ott majd meglátod, hogy hol vannak ezek a hibák.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2014.05.29. 20:16:10

@vv orban:

Wordöm nincs sajna, OOo-nak a helyesírás-ellenőrzőjével mentem rajta végig (sokat pucoltam rajta, hidd el, amit látsz, az a maradék).
Bár a legutóbbi pletyka úgy szólt, hogy a Wordnek szabad túl jó helyesírás-ellenőrzővel rendelkeznie, mert ellehetetleníti a külsős progikat (legalábbis amikor a MorphoLogic felé dolgoztam, ez volt a pletyka).

+Csak nem úszom meg, hogy még 1x végigolvassam :D

vv orban 2014.05.30. 07:45:47

@Translator +X+: Nem te kellene végigolvasd.

Akkor az olyan mint pl: "csk", meg más elírt szavak bekerültek az adatbázisba. Kellene egy friss OO.
Mikor használják a gondolkodni-t, mikor a gondolkozni-t..., pláne ha "sokat muszáj".

vv orban 2014.05.30. 07:53:23

@Translator +X+: Árúlj el nekem egy dologot, honnan jött az ötlet, hogy ismerőst, és ismeretlent is Dummy-nak használj.

vv orban 2014.05.30. 12:01:34

@gyongyvir:
Ez csak egy blog. Nem is akarok hejesen irní.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2014.05.30. 15:02:49

@vv orban:

>> honnan jött az ötlet, hogy ismerőst, és ismeretlent is Dummy-nak használj.

Nem értem, hogy a kérdésed mire vonatkozik. Kifejtenéd?

vv orban 2014.05.30. 15:58:37

@Translator +X+:
Láttam, hogy máshol is reklámoztad az oldalt, te vagy a fordító, még nincs kész, de már láthatja más.
Ez valami kurzús akar lenni?; -mertha igen, és nincs készen, akkor nincs is letesztelve, és aki olvassa, esetleg használja is, az a Dummy.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2014.06.02. 09:27:54

@vv orban:

Ez inkább egy leírás, és egy eljárássorozat-ötlet. Ahhoz, hogy használd, prepcheckelned kellene tudnod, ami min. 3. de inkább 4. szintű auditori képességeket igényel. Egy tanfolyamot általában kicsit jobban átnézek/valakivel átnézetek.

Mivel a sorozatban szerintem annyira jó meglátások vannak, hogy azt mindenkinek érdemes elolvasnia, aki a csörcsre egy kicsit is kiakadt (hogy a deklarálásról ne is beszéljünk), ezért lefordítottam és kitettem.

A lektorálás/újraolvasás meg időszűke miatt maradt el, de mivel látom, hogy ez befogadási nehézségeket okoz, nekiestem.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2014.06.04. 23:32:32

@vv orban:

Asszem rájöttem, mi volt a gondod, az 5. fejezetet tényleg kihagytam az átnézéből. Most már javítva kiraktam.

Csak Kíváncsi 2014.06.23. 21:02:19

@Rózsabogár: Már jó fél éve a szciknél szívok, de alakul egy másik lehetőség is, nagyon remélem őszre lelépek.

Azóta befizettek több tréningre is! :) Komolyan mondom ilyen agyhalott gyülekezetet én még s-o-h-a nem láttam, pedig megjártam már pár szar helyet. Egészen döbbenetes, hogy nyalják be ennyien ezt a szart.

Egy dolgon gondolkozom. A képzéseken résztvevőkön és a a felHOMÁLYosított régi kollégák közül többeken is felfedeztem, mennyire lelkesek és HISZNEK ebben. Valódi hit lehet ez, vagy kurvajól csinálják, hogy előbbre kerüljenek a vallási vagy céges hierarchiában?

Ja még valami: erről az organic mission / organo gold társaságról mi a véleményetek? :)

Rózsabogár 2014.06.25. 23:03:22

@Csak Kíváncsi: Remélem, őszre megszabadulsz tőlük! :)

Engem is zavarba ejtett sokáig, amin Te mélázol. A cég régi "alap" gárdájából több embert ismertem, nem olyannak, akik bármit benyalnak-, és benyelnek... Mégis, a mai napig ott vannak...
Szerintem van, aki tényleg tud azonosulni ezzel ( korábban nem tanult normális helyen jobbat-mást ), s van, aki " nincs az az Isten, de van az a pénz" alapon jár el. Ha meg akarja tartani a pozícióját, kikezdhetetlennek kell lennie...

Az OM szerintem nem csak fermentál, "fertőzött" is... :)

Rózsabogár 2014.06.25. 23:24:27

@Rózsabogár: Kasza Tamáshoz volt már szerencséd?
Ő az egyik "kedvencem". Nem, nem, nem és nem fér a fejembe, hogy képesek komoly(?) cégvezetők párás tekintettel felnézni arra a bohócra. Az önmenedzselős reklámvideóin sírva röhögök ( Klapka után szabadon? Nem, szerintem K.T. teljesen komolyan gondolja. ), a "lezárást", mint olyat lopta szinte egy-az egyben, nincs olyan előadása, amiből ne derülne ki, hogy kizárólag pénzre hajt- bármi áron.

Rózsabogár 2014.07.20. 23:17:48

A szóban forgó cég FB oldalán vannak reális értékelések... :D Nem tudják törölni? :D

new by the way 2014.12.14. 13:19:30

a vak is megmondja ránézésre is, hogy ez a történet adóelkerülésről szólt

new by the way 2014.12.14. 13:20:20

hisz ez még nem a "Clear" MO., úgyhogy nyilván szabad :DD
süti beállítások módosítása