Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

"Egy percre se hagyták egyedül John Travoltát a szcientológusok"

2014. február 14. - Reformer

Az gondolom fel sem merült benne, hogy fejőstehénként nem akarták elveszíteni...

Forrás:

Travolta nyilatkozik

Kopipészt:

Két évig éjjel-nappal követték a fia halála után

Egy percre se hagyták egyedül John Travoltát a szcientológusok

A fia halála után két évig egyetlen percre sem hagyta egyedül John Travoltát és feleségét a szcientológiai egyház által kirendelt felügyelő, a színész szerint azért, hogy "nehogy kövessék a Jettet a halálba".

2014.02.13 17:08 ma.hu

Fotó: MTI

Egyetlen percre sem hagyta magára a felügyelő John Travoltát és feleségét, Kelly Prestont a szcientológiai egyház felügyelője két teljes évig azt követően, hogy elveszítették a legidősebb fiukat, Jettet. A 16 éves fiú 2009 januárjában halt meg, amikor a család épp a Bahamákon köszöntötte az újévet. Jett régóta súlyos betegséggel és visszatérő rohamokkal küzdött, ez okozta a halálát is, amikor egy éjjel beütötte a fejét a fürdőszobában és életét már nem lehetett megmenteni. Akkoriban felmerült Travolta felelőssége is, aki elzárkózott attól, hogy a mentők a legközelebbi kórházba vigyék a fiút, helyette egy jóval távolabbi, mintegy 50 kilométernyire lévő kórházat nevezett meg, és a tragédia után az a hír is elterjedt, hogy a színész a vallása miatt nem engedte, hogy a fiút gyógyszerekkel kezeljék.

Csak jóval a haláleset után vallotta azonban be, hogy Jett az autizmus egy könnyebb formájával is küzdött, ez szintén összefüggésbe hozható a szcientológiai egyházzal, amely nem ismeri el ennek a betegségnek a létezését. Nem véletlen hát, hogy amikor Travolta elveszítette a fiát, az egyház vezetése azonnal kirendelt mellé egy felügyelőt, akinek az 59 éves sztár kifejezetten örült is, mondván, így mindig volt vele valaki, aki segítette őt, ha esetleg megingott volna a hite. Emellett abban is biztosak akartak lenni a vallási vezetők, hogy sem Travolta, sem pedig Kelly nem követi a fiukat a halálba - számolt be a Daily Mail.

"Nem hiszem, hogy nélkülük túl tudtam volna tenni magam rajta" - jegyezte meg a színész. "Velem voltak minden nap onnan kezdve, hogy Jett meghalt. Még el is utaztak velem, amikor el kellett valahova mennem. Két teljes évig így ment. Csak ezután kezdtek egy-két napos szüneteket hagyni, hogy lássam, nem vagyok egyedül" - örvendezett Travolta. A sztár 1975 óta tagja a szcientológiai egyháznak, azóta, hogy egy film forgatása közben Joan Prather színésznő átadta neki a Ron L. Hubbard tanításairól szóló könyvet.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr235814281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása