Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Ismét akcióban a szcientológusok belső Facebook-rendőrsége

2013. december 17. - Reformer

A szcientológusok belső Facebook-rendőrsége lecsapott a Lélekpillangó Facebook-oldalának szcientológus lájkolóira.

Az "eszmecsere" nagyon jól jellemzi a szcientológusok gondolkodásmódját, és felvet pár érdekes kérdést.

1) Ez egy olyan hely, ahol már azt is előírják a tagoknak, hogy mik lájkolhatnak az Facebookon.

2) A szcientológusok két típusát is megismerhetjük a kommentelőkben:

- a fundamentalista szélsőségest, aki feljelenti és kivizsgáltatná a másként gondolkozókat és tűzzel-vassal irtana mindent, ami nem Hubbardtól származik.

- a finom modorú, óvatosan fogalmazó és rendkívül manipulatív szemétládát, akit bárkit fel- és kihasznál a szcientológia okosságainak terjesztésére; megsimizi a buksijukat, ha az "egyházhoz" közel álló előadót reklámoznak, de a hátuk mögött "hasznos idiótának" nevezi őket.

l1.jpg

l2.jpg

l3.jpg

l4.jpg

l5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr305696643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LélekPillangó · www.lelekpillango.hu 2013.12.17. 18:38:29

Gáspár Kati vagyok - a Lélekpillangó életműdíj egyik alapítója. Érdekes dolgok hangzanak el itt.

Köszönöm azoknak akik a védelmemre keltek!

Én előadtam egy számomra nagyon kedves személy javára rendezett előadás sorozaton. Az ő házuk leégett és szeretném, ha újra tudnák építeni. Eddig a tények.

A Lélekpillangó vallástól, felekezettől független mozgalom - két magánember alapította, Szilágyi Imre közgazdász és én. Azért dolgozik ez a mozgalom, hogy több boldog ember legyen. Több mosoly, több szeretet.

A Lélekpillangó tudáscsomagjába nagyon sokan adnak tudásanyagokat azért, mert a fenti céllal egyetértenek és tenni akarnak érte.

Szeretnénk elhatárolódni minden létező egyháztól - egyúttal egyetértésünket kifejezni ahhoz, hogy ki-ki találja meg azt az ösvényt, amely őt magát a boldogság felé vezeti. Nincs jogosultságunk megítélni, hogy melyik a helyes út. Az, amely boldoggá teszi azt, aki jár rajta.

Az alapítók felekezeti hovatartozása nem befolyásolhatja az alapítvány céljait.

Magánemberként azokat a kedves urakat, akiknek - hogy a scientológus nyelvet használjam - nem sikerült a megértésig jutniuk, mert a psziché szónál bezavart egy engram, ami egy hamis adaton alapul, nagyon nagy örömmel várom egy szótisztázásra. :D :D

Szerencsénkre a többségben azok a gondolkodók vannak, akik képesek a saját fejüket használni és nem várják el, hogy kívülről mondják meg nekik, mi a jó és mi nem az. Úgy veszem észre, hogy scientológus és nem scientológus körben is van ilyen személy szép számmal.

A Lélekpillangó meséje egy irodalmi mű, műfaja mese. A szerzője én vagyok - és ezt a mesét nagyon sokan szeretik és olvassák. Mindenki akként tekint rá, hogy ez mese. Szimbolikája érthető világos és egyetemes.

A Lélekpillangó tudáscsomagjában viszont nincsenek ezoterikus anyagok, (Érsd: számmisztika, asztrológia, vagy más határ-tudományok.) hanem olyan szakértők írásai, hanganyagai, előadásai, videói vannak benne, akik a maguk területén ismertek, népszerűek és tudásuk közismerten működik.

Az ezotéria szó jelentése belsővé tenni, a belső úton járni.
Ebben az értelemben minden vallás - beleértve a scientológiát is - ezoterikus tudomány. A köznyelvi értelemben a határtudományok egyike sem szerepelt soha a Lélekpillangó projektjeiben.

Aki szeretne első kézből valódi információhoz jutni, az info@lelekpillango.hu címre, nekem címezve írhat. Köszönöm!

Köszönöm a tisztázás lehetőségét!

vv orban 2013.12.22. 20:58:55

Nem is erdekes a cikk.
Hogy mit beszel ket-harom szci senkit nem erdekel.

Niro 2013.12.23. 22:02:43

Én szeretem a Facebookos cikkeket, jól bemutatja a benn lévők állapotát, nagyon súlyosak. Helyükben rákeresnék YouTubeon szcientológiára, hogy mit érnek az OT szintek, clearség (semmit). A buta ember a saját kárán tanul... Oldalanként felismerés, az tetszett:-D Lapozgass törikönyvet haver, bekezdésenként átjár majd a reveláció:-D

annuit_coeptis 2013.12.27. 00:19:04

a legjobbak a kamunevek!

vv orban 2013.12.28. 05:24:53

@Niro: Örülük, hogy a moderátor sem alszik :)

Niro 2013.12.28. 07:18:46

@vv orban: Kellene már statisztika szci számáról, nálunk zuhant számuk, de vajon mi a helyzet világviszonylatban?

vv orban 2013.12.28. 14:45:58

@Niro: Ezt még ők sem tudják. A statisztikai adatokat már helyileg elkenik, és ami fennebb megy azt megint továbbkenik. A bezárt dianetika központokat még évekig hírdetik a könyveikben. (az újabbkiadásokban nem szoktak aktualizálni)

Érdekes lenne egy olyan weboldal, ahol minden hírdetett központtal valaki megpróbálná felvenni a kapcsolatot, és beszámolna az eredmenyről. Esetleg elmenne, és az adott helyen fényképeket készítene stb. Esetleg minden központról online közvetítést, ahól számon lehetne tartani, hogy naponta hól hány kuncsaft megy fejlődni.

angyalka1201 2014.01.07. 12:57:50

Életemben először rákerestem mi az hogy szcientológia.Nem csalódtam!Mint minden világvallás,kövesd a csürhét, és üldözd a gonoszt, vagyis aki nem akar a csürhéhez tartozni! A legjobban minden vallás a boszorkányságot üldözi,érdekes hogy egyedül a boszorkányság nem üldöz senkit! Az ember mindig is tudta hogy valamiképpen a földön kívülről származik,csak logikusan belegondolva, a föld minden élőlénye tökéletes összhangban van csak az ember és gyártmányai nem illik a képbe! De azért bocs mindenkinek, de ez a xenu dolog akkora baromság,hogy csak milliomosok hihetnek benne,nemcsoda hogy annyi pénzt kell kifizetni mire meghalhatják a nagyigazságot.Az meg hogy miként hozd ki magadból a legtöbbet, azt is tudta már az ős ember is, megtervezte a vadászatot,(barlangrajz),közben arra gondolt hogy leteríti a mamutot,nem arra hogy az egy sokkal nagyobb állat!Ez is egy példa hogy nem kell fizetned azért hogy megtudd minden probléma megoldása benned van,te magad vagy a saját istened!!! Így jutottunk el a tűz gyujtástól az okostelefonig.(egyébként a boszorkányság az összefoglaló neve a természet vallásoknak,amit az ember ősidők óta hisz, nem seprűn repkedő mamikákról van szó :) )

Niro 2014.01.10. 19:11:14

@angyalka1201: Igazad van, kivéve hogy az ember nem illik a képbe, de de, nem hiába vagyunk állatiasak.

vv orban 2014.01.17. 08:30:16

Amokor leirtam azt amit a kovetkezo cikk is allit,

www.deres.tv/20130815/szcientologusok-szocik-es-osszeomlas

es elmondtam, hogy a belso tortenesek es szabalyok szerint is miert is logikus a fenti cikkben a feltetelezes, akkor a kedves moderator eltuntette a bejegyzesemet.

Olvassatok! Ugylatom, hogy a cikk mas mekkozelitesbol is ugyanerre a feltetelezesre jutott. Igazunk van.

anonymoushun · http://anonymoushun.com/ 2014.01.22. 15:33:25

A CCHR esek vonulásos tüntetést szerveznek szombatra, a pszichiátria ellen kívánnak tiltakozni a régi sablon baromságukkal!

LélekPillangó · www.lelekpillango.hu 2014.11.24. 21:21:08

Kedves Oldal szerkesztő! Kérlek, hogy vedd le ezt a blogjegyzetet. Zavar, hogy a szervezetünk nevét ebben a vonatkozásban jeleníti meg a google, úgy, hogy az alapítók egyike sem scientológus, nem vagyunk scientológus szervezet! A Lélekpillangónak mint mozgalomnak és mint alapítványnak ez a jegyzet árt.
Kérlek, hogy ne árts nekünk! Kati

Rózsabogár 2014.11.24. 23:08:10

@LélekPillangó: Kedves Katalin!
A Lélekpillangónak nem ez a jegyzet árt!...
Elég megnézni Kasza Tamásnál a kommentjeit. Aki így viszonyul a szcientológiához, tanulja, támogatja és terjeszti, az ne sértődjön meg, ha kapcsolatba hozzák velük. Amennyiben Önt EZ zavarja, akkor propagálja inkább Müller Pétert, vagy bárki mást. A szcientológia egy destruktív profitorientált szekta. Nem részletezném, hogy ez már önmagában mennyire ellentétes - jóhiszeműen legalábbis ezt feltételezem- az Ön eredeti Lélekpillangós elképzeléseivel. A jelenlegi felállást tekintve viszont lassan versenyezhet az " Az út a boldogsághoz" fedőszervezettel, mely a társadalmi elfogadottságot hivatott erősíteni, szimpatikus gúnyába ( a betyárok után szabadon...) bújtatva a szcientológiát, Hubbardot.
Ezen jegyzet alap témája az volt, hogyan támadták Önt, a Lélekpillangót keményvonalas szcientológusok... Itt is tanulságosak a hozzászólások ( Oláh sem szcientológus? ). Olybá tűnik, mintha Önt szemelték volna ki egy új "behozó vonalnak" és Ön ebben bizony partner lenne.
süti beállítások módosítása