Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Árvízi híradó vágatlanul

2013. június 14. - Reformer

Időrendi sorrendbe raktam a szcientológusok fontosabb árvízi kommunikációt (az elmúlt 7 nap termése).

Magukért beszélnek. A jószándékot nem vitatom, a segítségnyújtás példaértékű. Csak a hátsó szándékok zavarnak kissé...

Szómagyarázat

CO OTL - az OTL (Operations & Transport Liaison, azaz műveleti és szállítási összekötő iroda) parancsnoka (Commanding Officer), a Magyarországi Szcientológia Egyház elsőszámú vezetője

IAS - International Association of Scientologists, Szcientológus Nemzetközi Szövetsége, a szcientológus #1 nemzetközi pénzgyűjtő (és mellékesen tagsági) szervezete

MEST - Matter, Energy, Space, Time (anyag, energia, tér, idő) a fizikai univerzum szcientológus elnevezése

06.08. szombat

Két cikk (egyező szöveg, eltérő fotók):

http://www.royalmagazin.hu/kozelet/koztunk-szolva/18933-onkentes-lelkeszek-segitenek-az-arviz-visszaszoritasaban

http://www.napikozlony.hu/2013/06/hatekony-munkat-vegeznek-az-onkentes-lelkeszek/


A hétfő óta tartó árvízveszély készültség egyre sürgetőbbé válik, ahogy a Duna áradása kezdi elérni tetőpontját. A Szcientológia önkéntes lelkészek azóta a Római parti ártérben és a Batthyány téren is jelen vannak, hogy segítsenek a gátak építésében és megerősítésében.

Csütörtök este a HÉV végállomás védelmére keltek az önkéntes lelkészek. A Batthyány téren dolgozó munkásokhoz egy tucat önkéntes lelkész csatlakozott, hogy felépítsék a gátakat az aluljárók köré.

A Batthyány téren összegyűlt önkéntes csapat nagyon jól haladt a munkával, így a másnapra tervezett munka egy részét is elvégezték még csütörtök este. A hatékony munka láttán többen kifejezték köszönetüket a szcientológusoknak.

A Római part árterületén a Duna vize már elérte néhány lakópark szintjét, de eddig a helyi lakosok és önkéntesek által épített gátaknak köszönhetően az épületek még biztonságban vannak. Az egyik lakópark kerítése megsüllyedt mivel a víz elkezdte kimosni az épület alól a földet, így a Szcientológia önkéntes lelkészek ma többek között azon tevékenykedtek, hogy segítsenek az ott lakóknak a védelem megerősítésében.

Az Aranyhegyi patak mára úgy megduzzadt a Duna áradásától, hogy a Pók utcát is elárasztotta a víz, ezért ezt az útszakaszt is lezárták. A Szcientológia önkéntes lelkészek segítségével építik a gátat a Pók utca végében, hogy megvédjék a Nánási úton lévő lakóparkokat.

Magyarországon nagy az összefogás az árvíz veszélyeztetett területeken, a Szcientológia önkéntes lelkészek mellett a civil szervezetek önkéntesei is jelen vannak, ott ahol szükség van a segítségre, és hatékonyan hozzájáruljanak a munkához. A Duna tetőzéséig még sok munka áll az önkéntesek előtt.

A Szcientológia önkéntes lelkészek munkáját napról napra több ember ismeri el és mond köszönetet a hatékony, szervezett munkájukért, amit nyújtanak. A Szcientológia önkéntes lelkészek ugyanis a tevékenységeik során L. Ron Hubbard azon szavait követik miszerint: „Mindig lehet valamit tenni!”

További információért látogasson el a www.onkenteslelkeszek.hu oldalra.

Facebook:

0608_00_1.jpg

0608_0_1.jpg

0608_1.jpg

06.09. vasárnap

Egy cikk:

http://www.napikozlony.hu/2013/06/budapest-ket-kritikus-pontjanal-dolgoznak-az-onkentes-lelkeszek/

cikk.jpg

Facebook:

0609_1_1.jpg

0609_2_1.jpg

0609_3_1.jpg

0609_4.jpg

06.10. hétfő

Két cikk, egyező szöveggel:

http://www.royalmagazin.hu/hirek/hirek/18940-szcientologia-onkentes-lelkeszek-segitettek-az-arvizvedelmi-munkalatokban

http://os.mti.hu/hirek/86960/a_szcientologia_vallasi_egyesulet_kozponti_szervezet_kozlemenye

Budapest, 2013. június 10., hétfő (OS) - Szcientológia önkéntes lelkészek segítettek az árvízvédelmi munkálatokban

Ma hajnalban tetőzött a Duna Budapesten, azóta folyamatosan csökken a vízszint. Az árvízvédelmi munkálatokban több ezren vettek részt köztük helyi lakosok, civil szervezetek és különböző vallások képviselői.

A Szcientológia önkéntes lelkészek Budapest három kritikus pontjánál a Római parti ártérben, a Margit-hídnál és a Batthyány térnél segítettek a gátak építésében és megerősítésében.

Múlt héten az Aranyhegyi patak megduzzadt a Duna áradásától, ezért ezt az útszakaszt pénteken lezárták. A Szcientológia önkéntes lelkészek még aznap megépítették a gátat a Pók utca végében, hogy megvédjék a Nánási úton lévő lakóparkokat. Szombaton pedig a Vízművel egyeztetve megmagasították és megerősítették a Nánási úti vízmű gátjait.

Esténként a Margit-hídnál és a Batthyányi térnél a gátak építésén és a szivárgó részek kezelésén dolgoztak a napközben megfáradt munkásokat váltva, hogy ezzel segítsék a közműveket az árvízelhárításban.

Közel 200 sárga pólós önkéntes lelkész vett részt hatékonyan a munkában az ártéri területeken a gátak megerősítésében, biztosították az ott dolgozó munkások és önkéntesek élelemmel való ellátását, valamint együttműködtek a katasztrófakezelő, rendfenntartó szervekkel és más önkéntes csoportok képviselőivel.

Az Önkéntes lelkész programot az 1970-es évek közepén hozta létre L. Ron Hubbard, a Szcientológia Alapítója. További információért látogasson el a www.onkenteslelkeszek.hu oldalra.
Kiadó: Szcientológia Vallási Egyesület Központi Szervezet

Facebook:

0610_r_1.jpg

 

06.12. szerda

Facebook:

0612_r.jpg

0612_r1.jpg

06.14. csütörtök

Facebook:

0613_1.jpg

0613_2.jpg

06.14. péntek

Facebook:

0614_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr385361014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vittore 2013.06.14. 11:18:40

"Híresség is/.../ aki egy focista, a nevét még nem sikerült kideríteni"
Na megyek átöltözni, mert itt pisáltam magam össze a röhögéstől.
Respect minden szci és nem sci önkéntesnek akik a gátakon dolgoztak, de ez az erőlködés, egymás túllicitálása az öntömjénezésben egyszerűen szánalmas.

vittore 2013.06.14. 11:36:13

Most viszont végig olvastam a posztot, és nem bírom ki obszcenitás nélkül: Június 15- én vajon ki is fogják verni egymásnak, vagy csak mindenki elmeséli a saját"történelmi" "eposzi" küzdelmét?
Nem vonom kétségbe, hogy komoly munkát végeztek, de rajtuk kívül még nagyon sokan, és ők nem ömlengenek saját magukról ennyit. Hányinger.

Rózsabogár 2013.06.14. 12:56:53

" Igen, ha engedik a techet, lehet tenni valamit! És milyen jó, hogy ezt már engedik!"

" Szomorú idők várnak ugyanis azokra, akiknek bajuk van azzal, ha mások másoknak segítenek...De kérem, ez van. :) " ( D.A.)

Jézusom!.. Engedik a techet...

A SEGÍTSÉGGEL kinek lenne baja?!?! Kretén.

A kedvencem nekem is a vittore által említett anonim híresség... :D
Lehet, hogy azért nem sikerült még kideríteni a nevét, mert " HÍRESSÉG VAGYOK" feliratú sárga póló volt rajta, így kívánt névtelenségbe burkolózva beleolvadni az önzetlen önkéntesek hadseregébe.

Viccet félretéve: sokat segítettek,tény. Csak a valódi cél nem mindegy, mintha ez az akció csak eszköz lett volna ( feltételes mód, nehogy szó érje a ház elejét ).

gyongyvir 2013.06.14. 13:49:20

Valamennyire ismerem a baptisták működését, és valahogy teljesen máshogy állnak hozzá a dolgokhoz. Fel sem merül az öntömlyézés, vagy az egyházuk népszerűsítése a munkájuk folyamán, és 100% biztos vagyok benne, hogy sokkal-sokkal többet segítenek, mint pl. a szcientológia.
Természetesen köszönjük az önkéntesek segítségét. EZ nem nekik szól - ők kicsit katonának tűnnek - hanem a háttérben erőlködő propagandáról.

vittore 2013.06.14. 15:47:15

@gyongyvir: "hanem a háttérben erőlködő propagandáról." Basszus, nem fogalmazódot meg idáig bennem, mi süt ezekről a szerencsétlenekről, hát tényleg az erőlködés és az erőltetettség.

TKWatcher 2013.06.14. 19:04:08

@vittore: A posztolónak nem sikerült kiderítenie, mert ő is hallotta. Végül kiderült, hogy a híresség nem volt focista. Fennáll a veszélye ennek, tévedés volt. Volt háttér csapat, aki az ellátást szervezte és hirdette a jó híreket, kérte a segítséget (nem a helyszínen), és voltak, akik a helyszínen dolgoztak. És ami hírcsipetet kaptunk, azt azonnal küldtük tovább, ha lelkesítést tudott adni. A sikerek és hasonlók pontos dokumentálása utólagos munka.

Ami az öntömjénezést illeti: ezeknek a posztoknak nyilván nem Te vagy a célközönsége, ahogy korábban már másik kommentekre is írtam.
Az, hogy egy szcientológus segít és szeret is segíteni, minden rendes szcientológusnak evidens.
Ami viszont sajnos nagyobb hiánycikk, az az elismerés, ami a társadalom részéről jön felénk.
Tehát szcientológus körökben ennek igenis van hírértéke. Ha összekapcsolod ezt a gondolatot azzal, hogy a posztok célja a lelkesítés és további önkéntes segítség szerzése volt, ráadásul nem téged szólított meg, akkor nem kellene, hogy legyen ezekben kivetni való. De biztos vagyok benne, ha az ember a kákán is csomót keres, akkor megtalálja.
És nyilván, amíg a nézőpontod az, hogy az egyház célja valami hátsó szándék, addig az azt alátámasztó adatokat vagy a leginkább hajlamos elfogadni.

Rózsabogár 2013.06.14. 20:56:17

@TKWatcher: Ti szolgáltatjátok az adatokat.

Nem tudom, hogy tényleg nem érted a lényeget, vagy tudatosan terelsz.

Az, hogy egy EMBER segít és szeret is segíteni, minden RENDES EMBERNEK evidens. Ennyi. Bármiféle hovatartozásra való tekintet nélkül.

Megmagyaráztad, köszi. Itt nem működik a tech. Én speciel nem csak ezt az arcotokat ismerem, mint ahogy sokan mások sem.

Nem voltam ellenség és most sem csomót keresek. Hidd el, azok többsége, akik itt előfordulnak, boldog lenne, ha igaz lenne mindaz, amit kifelé kommunikáltok nem csak most, hanem összességében. Ha nem bizonyosodott volna be már kismilliószor, hogy ahhoz képest miről is szól a történet VALÓJÁBAN. Hazai, nemzetközi, bármilyen szinten.
Nem miattunk ilyen a megítélésetek, maradjunk ennyiben.

TKWatcher 2013.06.14. 21:48:07

Hát abból, amit most írtál azt nem értem, hogy mit értesz az alatt, hogy itt nem működik a tech.
Azt, hogy más szcientológusok mit írnak és hogyan nyilván nem fogom tudni mind megvédeni, és nem is akarom.
Ez a felszólalás sorozat a részemről visszatekintve valószínűleg csak egy gőzleeresztés, a sok piszkálódás hatására, amit itt olvastam, és nyilván ezt is lehet érezni a posztjaimban.
Sajnálom, hogy úgy látod, ahogy látod.

Rózsabogár 2013.06.14. 22:41:20

@TKWatcher: Én is sajnálom. Nem szeretem ilyennek látni. Komolyan mondom, örülnék, ha be tudnátok bizonyítani: tévedtem, én látom rosszul a szervezeteteket. Nem 1-1 kiragadott dologgal kapcsolatban, hanem minden vonzatával együtt.

Ha számodra AZ az igaz,szeretnél azonosulni vele: a Te dolgod, a Te döntésed. Nekem sajnos más adatok álltak rendelkezésemre, mint Neked.

Mindazonáltal jó ember nem csak szcientológusként lehetnél és az én szememben sem feltétlenül rossz egy szcientológus.A tapasztalat dönt. De a szcientológia mintha átértelmezte volna az örökbecsű rovar-bogár szabályt is: csak szcientológus ( szimpatizáns ) lehet értékes ember...

Ebola Ms 2013.06.21. 19:03:40

Én már többször voltam az elmúlt években homokzsákot tölteni meg pakolni fiatal nő létemre a Duna mentén. Idén Budapesten, máskor vidéken. Nem értek egyet azzal, hogy így kampányolja valaki magát azzal, hogy segített, én sem teszem, csak csendesen csatlakoztam, aztán nyomtam a munkát. Pedig közvetlenül sosem okozott nekem kárt az árvíz, régen sem, idén sem.

Mondjuk az nem szimpatikus nekem, kedves cikkíró, hogy így lehordod őket. Arra kíváncsi lennék, Te ragadtál-e ásót, homokzsákot az elmúlt hetekben vagy támogattad-e bármivel is az árvízkárosult embereket, vagy csak másokat (akár szc. akár nem) piszkálsz.

Ha 30-an is mentek ki, akkor is tiszteletet érdemelnek. Ha nagyképűek, akkor is, ha szc.-k, akkor is.

Szerintem legalábbis.

Damiel 2013.06.21. 21:12:54

@Ebola Ms:
Senkit semmire nem jogosít fel az, hogy homokzsákot pakolt, téged sem és engem sem. És ha valaki azért segít, hogy közben az egyházát népszerűsítse, akkor nőjjön pattanás az orrára legalább három évre. Ahol én pakoltam senki nem hangoztatta, hogy focista vagy kézilabdás, zsidó vagy katolikus, diplomás vagy diplomátlan. Attól hogy 30 degenerált szcientista egyenpólóban mutogatta magát a gáton ne essünk már hasra, és pont nem érdemelnek egy fikarcnyi tiszteletet sem, mert ha segíteni akartak volna, akkor elmentek volna segíteni. Mondom segíteni, nem fotózkodni meg világgá kürtölni, hanem egyszerűen csak segíteni.

bot2317 2013.06.24. 09:31:02

Ki tud róla, hogy igaz a hír miszerint, Tom Cr. kilép az egyházból, mondván mindkét házassága az egyház miatt bomlott fel??

Reformer 2013.06.25. 12:17:16

@bot2317: ezt minden évben legalább 1x felröppenti valamelyik bulvárlap. De erre csak annyit mondanék, amit az egyik Anonymous tüntetésen láttam egy táblán: engedjétek el Katie-t és tartsátok meg Tomot!
süti beállítások módosítása