Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Önök nem ezeket a másolatokat keresik

2013. április 04. - Reformer

A következő bejegyzés a szcientológusok nagy értékesítési gurujára, Kasza Tamás "jedi mesterre" lesz kihegyezve, de a többinek is szól, akik szintén hasonlóan sumákolnak.

Tamás már a "jedi képzés" reklámozása során is demonstrálta sajátos hozzáállását mások szellemi tulajdonához (valódi mestere, L. Ron Hubbard is előszeretettel "vett át" másoktól gondolatokat, de ez egy másik bejegyzés témája lesz majd talán).

Nemrégiben felkerült az internetre Kasza Tamás „Lezárási útmutató” c. könyve, amelyre véletlenül bukkantam rá egy keresés során. Itt megtekinthető: Lezárási útmutató - írta Kasza Tamás könyve.

Kíváncsiságból beleolvastam, és beigazolódott egy régi gyanúm: a "jedi mester" nemes egyszerűséggel plagizált és más szellemi tulajdonából csinált és csinál (sok) pénzt.

A szcientológia „egyház” értékesítőinek bibliája volt a forrásmunka, amely nem más, mint az amerikai használtautó-kereskedő, Les Dane „Felsőligás eladáslezáró technikák” (Big League Sales Closing Techniques) c. könyve. Ebből a könyvből kering egy magyar kalózfordítás szcientológus berkekben, amelyet anno még én is megszereztem.

Összehasonlításképpen idézek a teljesség igénye nélkül a két könyvből:

Les Dane                                                                    Kasza Tamás
Felsőligás eladáslezáró technikák                                 Lezárási útmutató

2. oldal

Ha lezársz egy üzletet, kizárod a konkurrenciát, eltávolítod a prospectet más üzletkötők környezetéből, bezárod előttük az ajtót - a jutalékot pedig te zsebeled be.

39. oldal
Lezárni azt jelenti.. hogy teljes mértékben kizárjuk a konkurenciát... Tehát lezárni annyi, mint elzárni, eltávolítani valaminek a környezetéből, mint egy ajtó bezárásával.

74. oldal

A négy vásárlói alaptípus

...

Vegyünk egy papírlapot, és soroljunk fel 25 prospecttípust... 25-ös listádon általában újra és újra felbukkan a hivatásos vevő, a családi vevő, az egyén és a független nő, és valamennyien a négy csoport egyikébe tartoznak.

57. oldal

IV. Vásárlói típusok (Itt egyedül bevallja, hogy Les Dane-tól származóak a kategóriák. A könyv többi részéből hiányzik ez. - Reformer)

....

Ilyenek vannak, mint a profi vevő, aki mindig észérvek alapján dönt; az egyén, akinek szüksége van egy tanácsadóra ahhoz, hogy képes legyen dönteni; a  független nő, aki olyan egzisztenciával rendelkezik, hogy képes eltartani magát, és ha nőként kezeled, és  becsületes vagy vele, nyert ügyed van nála; és legvégül a családi vevő, aki a család egészéért vásárolja azt, amit vásárol, és náluk minden családtagnak külön-külön el kell adni, majd összehozni őket, és együtt is eladni a dolgot ...

 

21. oldal

Azt is meg kell neki mutatnod, akár így van,

akár nem, hogy a saját fajtája körében van; hogy ott van, ahova tartozik; ahol üzletet köthet most, és a jövőben is. Ezt úgy éred el, hogy azonosulsz vele.

59. oldal

Az értékesítésnek, illetve konkrétan a lezárásnak valójában ez a kulcsszava:  AZONOSULÁS. Az azonosulás azt jelenti, hogy fel tudod-e venni ezeket a nézőpontokat, tudsz-e olyan lenni, mint az ügyfeled vagy sem.

47. oldal

A váltása után olyan kérdésekkel altatott el minket, amelyekre nagyon könnyű igennel válaszolni, és itt-ott közbeiktatott egy-egy nevetséges kérdést is.

Amint a kamera körbepásztázott a termen, láttuk magunkat, amint egyetértően bólogatunk minden szóra, amit mond. A kamera időnként felé fordult; ahogy finoman és megnyugtatóan beszélt, közben a fejét folyamatosan fel-le mozgatta.

Olyan szorgalmasan egyetértettünk vele, hogy néhányan - köztük én is - vele bólogattunk, amikor azt

mondta: „Ha egy vevő nem akar aláírni, akkor végső megoldásként szájon kell vágni, ugye? Hát persze, hogy ezt kell tenni." Vagy: „Ebben a városban élnek olyan emberek, akik a Marson születtek, és ott is nőttek fel. Mindannyian tudjuk, hogy vannak, nem? Természetesen tudjuk." Bólintás, bólintás, bólintás, mi pedig együtt bólogattunk vele - hipnotizáltan, ahogy ő azt előre megmondta.

60. oldal

Azt mondom ilyenkor, hogy:–

Aki egyetért, bólintson! Közben elkezdek bólogatni, és folytatom tovább.– Ti olyan emberek vagytok, akik akarnak valamit az életben, hiszen ezért vagytok itt. Hát persze, hogyigaz. Azért ültök itt. És mindenki azt szeretné, hogy sokkal több pénzt szerezzen, mint eddig. Igaz? Hát persze, hogy igaz. És 12.30-kor ebédelni fogunk. Igaz? Hát persze, hogy igaz. És egyébként, hogyha az asztalt kéne megenni, azt is megennétek, igaz? Persze, hogy igaz. Természetesen a csapat nagy része az asztal megevésére is hevesen bólogat!

48. oldal

... az eladási szövegben mindig van három dolog, amelyek ugyanazok maradnak: te irányítod a beszélgetést, választási lehetőséget kínálsz fel, nem csak „igen vagy nem" választást, és az eladási szöveged határozott, „bólints" stílusban adod elő.

61-62. oldal

A fogékony, pozitív kedélyállapot megteremtésének három szabálya van.

1. TE IRÁNYÍTSD A BESZÉLGETÉST!

2. KÍNÁLJ FEL VÁLASZTÁSI LEHETŐSÉGET!

3. BESZÉLJ HATÁROZOTT, „BÓLINTS” STÍLUSBAN!

4. oldal

A vételi ellenállás téglakabátja

Amikor közeleg az üzletkötővel való találkozás ideje, vagy ha elmegy otthonról vásárolni, a lehetséges vevő felvesz egy téglakabátot.

 

68. oldal

Ezt úgy képzeld el, hogy amikor elkezd vásárolni,vagy éppen tudja azt, hogy megjöttél, magára ölt egy tégla nagykabátot. Ez a vételi ellenállás tégla nagykabátja.

73. oldal

Hogy hatékony, tartós és problémamentes lezárásaid legyenek, mindig emlékezz a „ne tedd”-ekre: ne vitatkozz a prospecteddel; ne nyilváníts véleményt, illetve ne kritizáld a prospectjeidet, ne ócsárold a konkurenciát, ne vállald fel a döntés jogát, illetve ne szegd meg az utasítási csatornát, ne add el értékén felül a termékedet, illetve ne legyenek értéken felüli törlesztések, és ami mindegyik közül a legfontosabb, ne hagyd figyelmen kívül a többi öt „ne tedd” egyikét sem abban a reményben, hogy „most az egyszer nem lesz belőle baj” vagy „a NE TEDD-ek erre az esetre valójában nem vonatkoznak.”

70-76. oldal

Lezárási hibák

1. Vitatkozni az ügyféllel.

2. Véleményezni, kritizálni.

3. Szidni a versenytársat.

4. Túllépni a jogkört.

5. Drágábban adni a terméket.

6. Engedni a kísértésnek - Ne add meg magad

egyiknek se az előző 5 „ne tedd”-ből, csak mert azt gondolod, hogy ha csak egyszer teszed meg, abból még nem lehet bajod, vagy hogy az a mostani egy kivételes helyzet, és arra nem vonatkoznak ezek a  pontok!

5. oldal

Mindennel egyet fog érteni, míg azt nem mondod:

„Menjünk az irodába!” vagy „Itt írja alá!” Aztán elkezd kifogásokat keresni, hogy miért ne vásároljon.

...

Kapd el az érvelését és dobd vissza neki - finoman.

77. oldal

Az ügyfél ezért nem kifogásokat mond, hanem FÉLELMEKET. Tartózkodik az aláírástól, miközben tudja, hogy akarja.

Onnan tudod, hogy ebbe a kategóriába tartozik a kifogása – ez nem igazán kifogás, csak nincsen rá más szó –, hogy mindennel egyetért, egészen addig, amíg azt nem mondod:– Itt írja alá.

Amit tenned kell, az az, hogy:

Kapd el az érvelését, és finoman dobd vissza neki!

5. oldal

Kapd el az érvelését és dobd vissza neki - finoman. Ha egyszerű, őszinte kis hízelgéssel vegyíted, akkor az esetek több, mint 90 százalékában ezzel le is zárod.

Mindenesetre ne vidd túlzásba.

78. oldal

Amikor az érvelést visszadobjuk, finom hízelgéssel tesszük, de ezt nem vihetjük túlzásba.

7. oldal (jogos kifogás kezelése)

Így annak módja, hogy a jogos kifogást mondó, vagy a habozást indokoló személyt megközelítsd, az, hogy meghallgatod a kifogásait, bátorítod őt annak megbeszélésére, és megvárod, míg ő maga leküzdi a problémát.

Ha ez elégtelen, a meghallgatásával megismerted kifogásainak teljes hátterét, és képes leszel egy olyan javaslattal előállni, ami eltünteti a téglát, és előkészíti őt a lezárásra.

89-90. oldal (jogos kifogás kezelése)

Azonnal el kell hallgatnod! Érdeklődő arcot vágsz, de csöndben maradsz! Itt az a kulcs,hogy ő kezdjen el beszélni.

...

Ha hallgatsz és érdeklődve nézel, elkezd beszélni, vagy talál egy megoldást, vagy elmondja Neked a dolog teljes hátterét, és ezek alapján Te képes leszel előállni egy javaslattal, ha szükséges.

11. oldal

Az első körülnéző-kivédőnek a „ne zavartassa magát” nevet adtam.

...  az ügyfelet szabadjára engedem, hogy nézzen körül, ahol csak akar, azzal a figyelmeztetéssel, hogy amikor befejezte a körülnézést, jöjjön vissza a tényekkel és a számokkal.

...

Emlékezz: te nem beszéltél legalacsonyabb árról. Te azt mondtad, hogy a legjobb ügylet.

92. oldal

Azt a jogos kifogást, amikor még körül akarnak nézni máshol is, a következő módokon tudod kivédeni. Az első a „Ne zavartassa magát.” Tehát azt mondja, hogy még meg akar nézni másokat is. –Ne zavartassa magát! Nyugodtan nézzen körül, de egy dolgot jegyezzen meg: én adom a legjobb ajánlatot. Tehát nyugodtan nézze meg az összeset. Nem azt mondod neki, hogy a legolcsóbbat. Hanem a legjobb ajánlatot.

12. oldal

A következő körülnéző-kivédőt úgy hívom, hogy „csak ma”.  Más szavakkal, ha ma nincs üzlet, akkor nem ígérheted - és ez a kulcs, az „ígérhetem” -, hogy holnap vagy szombaton is hozzájuthat ugyanahhoz.

93. oldal

„CSAK MA” ELADÁS

Ez abból áll, hogy azt mondod:

– Ez az ajánlat csak ma érvényes.

Ezt az utolsó körülnéző-kivédőt egyszerű eladási megközelítésnek nevezem. Ez szó szerint egy egyszerű eladás. Semmi trükk, semmi fogás, csak egy egyenes, egyszerű „Miért nem dönt erről a kocsiról, tervről vagy kötvényről most?”.

94. oldal

AZ EGYSZERŰ ELADÁSI LEZÁRÁS

Ez, mint a neve is mutatja, tényleg egyszerű. Annyit mondasz: - Vegye meg!

15. oldal

Mi is ez az indítógomb? Ami megmenti a becsületét.

95. oldal

INDÍTÓGOMB

Az indítógomb egy indok, hogy a vevő MIÉRT vásároljon. Ennek olyannak kell lennie, ami megmenti a becsületét.

22. oldal

Az egyik üzletkötő elkezdi az ügyletet, egy darabig foglalkozik a prospecttel, aztán átadja a stafétát egy lezárónak, az eladási igazgatónak vagy egy másik üzletkötőnek, aki fokozatosan letöri a prospect ellenállását egészen addig, amíg a lezárás könnyen létre nem jön.

A staféta öt típusa

A staféta-módszerek öt kategóriába sorolhatóak.

105. oldal

Néha előfordul, hogy akkora ellenállása van az illetőnek, vagy egyedül annyira nem tudod megtalálni az indítógombját, az arcmentőjét, hogy stafétába kell állni valakivel. Ez azt jelenti, hogy abban pillanatban, amikor úgy érzed, hogy egyedül kevés vagyaz ügyhöz, oda kell hívni valaki mást.

A STAFÉTA

A stafétának 5 fajtája van.

 

Folytathatnám még tovább is, de gyakorlatilag valamennyi ezt követő technikai elem és fogalom Les Dane könyvéből származik. Kasza Tamás könyvének módszertanra vonatkozó részei és az általa használt fogalmak kb. 90-95%-a Les Dane könyvéből származik. Tamás szinte csak az amerikai író által használt példákat cserélte le sajátokra, illetve kiegészítette azokat a saját tapasztalataival és pár, Hubbardra emlékeztető igazságtartalmú sztorival.

A hangzatos marketingdumák („világfelfedezést tett”, a „lezárás specialistája”) valójában azt takarják, hogy egy kevéssé ismert értékesítési könyvet és módszert a saját felfedezéseként és szellemi termékeként reklámoz.

Információim szerint a plágium valamelyik szcientológusnak is feltűnt ez, sőt fel is jelentette Tamást az „egyház” illetékeseinél és a szcientológus vállalkozók szövetségénél (WISE). Tudtommal ennek hatására ingyenesen letölthetővé tette a könyvet (ami persze a jogsértést nem szünteti meg, így nem old meg semmit - a tipikus szcientológus kezelés).

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr775195805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rózsabogár 2013.04.04. 21:05:04

Ez elég csúnya bukta! :) Mit árulhat még szemrebbenés nélkül a saját korszakalkotó felfedezéseként?..

Bár, gondolom, van az a pénzösszeg, amennyiért szépen elsikálják a dolgot a saját berkeiken belül.

Az, hogy ingyenesen letölthető lett, viszont továbbra is a "Mászter" jegyzi, nem túl jó. Szélesebb körhöz juthat el. Lehet, hogy sokan boldogan felsikkantanak: " Hű, ez a Tamás egy zseni!" és ezen felbuzdulva befizetnek erre-arra. :(

Köszönöm Reformer, hogy elkészítetted ezt az összehasonlítást! Nagyon tanulságos.

Jó lenne, ha szélesebb nyilvánosság elé kerülhetne, elsősorban a kkv szektorban.

Rózsabogár 2013.04.04. 21:46:35

Vajon hányan tudhatták az igazat ( ezek szerint elég régóta idegen tollakkal ékeskedik ) és mégis csak egyetlen szcientológus jutott el odáig, hogy lépjen? Ő vajon etikai meggyőződésből tehette, vagy fúrják egymást? ;)

Volverine 2013.04.05. 00:32:35

Csak az az érdekes különbség, hogy Les Dane kitűnő értékesítő volt, rengeteg területen szerzett tapasztalatot és ezt foglalta össze a könyvében. Ez a "Jedi mesterről" sajnos nem mondható el. A jogdíjak kérdése csak akkor merül fel, ha az az egyház érdekében áll, ugye? Kit érdekel Mr Dane szellemi öröksége..??

Rózsabogár 2013.04.05. 09:24:57

Vicc ez az egész ( bár nincs kedvem röhögni ).

Igen, úgy tűnik, nem csordogáltak Kaszától a "jogdíjak". Na nem Mr Dane örököseinek, hanem a vezetőségnek. A "hallgatás ára".

Visszaolvastam picit, már 5 éve is felmerült itt Dane neve, csak akkor nem Kasza kapcsán.

Értékesítési körökben elég sokan hivatkoznak rá.
Ezek után nem tudom, honnan vette a bátorságot Kasza, hogy egy-az egyben SAJÁTJAKÉNT reklámozza és terjessze. Piroska is épített rá, de ő legalább az elején leszögezte, hogy ki a forrás.

Kasza egyik kedvenc kolleginája Vörös T Szabó Szilva. OT V és "etika tiszt". Minden bemutatkozásánál, az összes tréningen beleszőtte a mondandójába az etikát. Például szereti bőszen hangoztatni, hogy ő kizárólag eredeti cd-t és dvd-t vesz, mert a kalózkodás bűn, nem etikus. Kárt okoz a szerzőnek és az előadóknak, elítélendő dolog. Közben meg egymás vállát veregetik Kaszával. Na, kb. ennyire hiteles az egész szcientológia.

Dr. Kix 2013.04.08. 10:00:03

OFF: mégiscsak megcsinálták a filmet? Úgy tudtam, leállították, mert annyi támadás érte őket a szci részéről. De nem. Megnézendő film:

index.hu/kultur/cinematrix/2013/04/08/elegans_pofon_a_szcientologianak/

mitmiért? 2013.04.08. 12:07:24

Ennek a faszinak az "egyházon "belüli sikere is azt mutatja hogy a szci nem más mint nyomulás es annak tanítása. Ezért is van h sok " magasan" képzett szci ugrik bele mlm meg hasonló csodatermékek forgalmazasaba. Szci bol megélni nem tudnak de kell a lé hogy finanszírozni tudják a hidat

Polló László · http://termelekenyseg.blog.hu 2013.04.15. 13:42:20

Ez a blog híres arról, hogy a legkevésbé sem objektív, sokkal inkább szubjektív. Mindent elkövet, hogy egy-egy visszásságnak látszó kis dolgot szép méretes nagyra felfújjon. A mai napig nem tudom megemészteni, hogy rólam azt állította, hogy szcientológus vagyok, pedig sose voltam. Ezt ugye hazugságnak nevezik, amit a média törvény nem tilt, pedig már Deák Ferenc is ezt javasolta a média törvény egyetlen pontjaként. Azóta sem valósult meg...
.
A szakkönyvek, tudományos publikációk úgy készülnek, hogy a terjedelem 95%-ában leírják, hogy mi a tudomány mai állása és jó esetben 5%-ban hozzáteszi azt a szerző, amit maga talált ki. Könyv és szakcikk esetén feltünteti a forrásmunkákat, ha nagyon precíz akar lenni, akkor mondatról mondatra lábjegyzetben az idézett gondolatok pontos, lapszám szerinti forrását is megadja. Elektronikus ingyenes reklám brosúra esetén azonban ez nemcsak röhejes lenne, hanem csökkentené az elolvasási hajlandóságot, amely miden egyes oldal terjedelemmel csökken.
.
Én is írok könyveket, s bizony nem állítom hogy benne akárcsak az 5%-ot is eléri a saját magam által kitalált tartalom. Örülök, ha néhány távoli terület gondolatait hasznos és újszerű módon tudom összekapcsolni, s azokból néhány célszerűnek látszó módszert tudok kialakítani. Ennek ellenére akiknek írom, a könyv nagy része újdonság, hiszen nekik nem volt idejük az életükből 10 évet a szükséges forrásmunkák felkutatására és elolvasására fordítani. S bizony ettől még az a könyv jó szakkönyv, hasznos tankönyv pedig akár száz más könyvet is felhasználtam a benne lévő gondolatok kifejtésekor.
.
Kasza Tamás brosúráját én is letöltöttem és végigfutottam. Igen, Tamás tényleg használja a szcientológia egyházban tanított eladási eljárásokat (közöttük az idézett könyvben találhatókat). Nagy érdeme, hogy ehhez nem kell megtanulni a szcientológia bikkfanyelvét, mert lefordította magyarra, azaz bárki, aki tud magyarul megértheti azt. A piacon több száz magyar és magyarra fordított eladástechnikai könyv van; lehet közöttük válogatni és kipróbálni az egymásnak időnként homlokegyenest ellentmondó módszereket. Tamás brosúrájának érdeme, hogy konzisztens, belső ellentmondásokat nem tartalmazó rendszer. Aki akarja, használja, aki akarja, nem használja.
.
Sokan használják. Az egyik legismertebb és legsikeresebb hazai eladástechnikai tréner. Szcientológus. Én meg katolikus vagyok (tudom, hogy lassan ez is már szitokszóvá válik az ilyen és ehhez hasonló blogokon). Ám én nem vagyok hajlandó ebbe a "trendi" vonalba belesüllyedni. Adjuk meg egymás nézeteinek a tiszteletet - ha amúgy az adott ember tiszteletreméltó. Kasza Tamást személyesen ismerem. Okos és rendes ember. Másban hisz, mint én. Ám ez nem ok arra, hogy ilyen hajánál fogva előrángatott, mondvacsinált problémán rágódó gyalázó cikket írjon róla bárki is.

anonViktor 2013.04.16. 10:44:28

Nicsak! Érkezett egy normálisan írni tudó hívő. Megérdemel néhány őszinte, baráti mondatot.

Valóban teljesen mindegy, hogy valaki hívő szcientológus, vagy hívő katolikus, mindkét esetben dajkamesékkel tömi magát, kritikus gondolkodás folytatása helyett. De az is igaz mindkettőre, hogy ahogyan a péniszünket, úgy ezeket sem jó büszkén mutogatni a világnak, és főleg nem beletömni másnak a szájába.

Márpedig a Kasza Tamás által képviselt káros, tudatmódosító humbug, mármint a szci, ezt nem csak magában foglalja, hanem egyenesen meg is követeli. (A kereszténység ebben szerencsére visszafogottabb, és jelentőseb kevésbé hatékony is. Mondhatni ennyire nyilvánvaló marhaságot már nehezebb elhitetni az emberekkel. A Szci még mindig hatékonyan álcáz, ezért tudja az értelmesebb kört elkapni).

Saját írásban bevallottan 5% saját hozzáadott értéket produkálni egyszerűen csak annyit jelent, hogy szar a saját írás. A másik írás, amiből a 95% származik, az lehetett esetleg jó, de legalább eredeti.

A stílus becsülendően új volt, de a tartalom lényegében a régi terelés továbbra is.

V.

Dr. Kix 2013.04.16. 11:46:11

@Polló László: Hol állít a blog olyat, hogy szci voltál/vagy? Én ilyet nem látok, de lehet, csak rosszul keresek.

Polló László · http://termelekenyseg.blog.hu 2013.04.16. 13:35:58

látom, írásomból a lényeget nem sikerült levenni, további kellemes szellemi maszturbálást kívánok a társaságnak, kiszállok, erre a szintre nem tudok lesüllyedni, ezen ez a társaság megver a rutinjával

bandeirante 2013.04.16. 14:02:58

@Polló László: Azért nem teljesen erről van szó. Had valaki egy szakkönyvben sokat idéz, több helyről, és megjelöli a forrást, azzal nincs baj. De ha egyetlen helyről veszi a 90%-ot, és meg sem jelöli, az már más kérdés. Ráadásul ez szakkönyvnek sem tekinhető.

Damiel 2013.04.16. 19:48:41

@Polló László:
Kedves Polló László! Ha a könyved 95%-ban más forrás, akkor az nem a Te könyved, hanem a Te műelemzésed! Már ha érted a különbséget.
Ha fogom Arany János Toldiját és a 95 %-ot kiegészítem a saját5%-os kommentárommal, mondandómmal, akkor az még mindig Arany Toldija. Ha mindezt ráadásul úgy teszem, hogy nem jelölöm meg forrásként Arany Jánost, akkor meg ugye fenn áll az idegen tollal való ékeskedés esete.
Megértem Kasza Tamásra vonatkozó elismerésedet, sőt sok szempontból egyet is értek veled, de azt hiszem, hogy az adott témában kapufát rugtál.

Rózsabogár 2013.04.16. 23:33:02

@Polló László: Tisztelt Polló Úr!

Szerintem a probléma nem mondvacsinált- sajnos.

Nem igazán értem, hogy miért éppen a szóban forgó poszt késztette írásra. Az objektivitást hiányolta, ezzel szemben a szubjektív véleményét tolmácsolta nekünk egy olyan dologgal kapcsolatban, ami tényszerűen vizsgálható és bizonyítható.

Alapvetően nem egy brossúrácskáról esett említés, hanem egy könyv kapcsán arról a "jelenségről", hogy Kasza Tamás gyakorlatilag azonosult a "lezárással", sajátjának tekintve, ekként hirdetve és értékesítve egy másik szerző által kitalált szellemi terméket. Ezt testvérek között is plágiumnak hívják, nem " visszásságnak látszó kis dolognak".

Sarkított példával élve ez körülbelül olyan, mintha Lenkei azt állítaná, hogy hosszú kutatómunkájának köszönhetően megalkotta a C vitamint, tehát ő ezen vitamin Atyja.

Számomra inkább az az érdekes ebben az egészben, hogy bár a jelek szerint szcientológus berkekben ( is ) ismert volt a szerző, mégsem kocogtatta meg senki K.T. vállát, hogy " Ejnye, Tamás, ez nem etikus, legalább egy mondattal utalj a forrásodra!"...

Nem tudom, mennyire ismeri Kasza Tamást és a szcientológiát. Valószínű, hogy csak a szebbik arcukat. Véleményem szerint tiszteletre méltó az, hogy Ön másban ( történetesen Istenben )hisz és a hitét megőrizte. A szcientológia nem vallás. Talán csak abban az esetben, ha abból indulunk ki, hogy a mai kor istene a PÉNZ, "papjai" pedig nem ismernek sem Istent- sem embert, számukra a cél szentesíti az eszközt. " Nem számít!"- ez is egy szinte szállóigévé vált, beszédes mondat. Az én normáim szerint egy tiszteletre méltó ember nem ilyen. Ön sokkal közelebb áll hozzá. Tudását, intelligenciáját nemes dolgok védelmére használja, ne erre... Kérem továbbá, hogy olvassa el a szcientológia " egyház" SAJÁT honlapján hogyan ír a kapcsolatmegszakításról. Aki ezt képviseli, hirdeti, esetenként megköveteli, elvárja, az az én szememben annyira lesz tiszteletre méltó, mint egy fanatikus neonáci.

Saját tapasztalatom az, hogy a szcientológia nem választható szét "üzleti" és "egyházi" vonalra, előbb-utóbb a két szál összefut. Ha valóban csak arról lenne szó, hogy Hubbard módszereivel segítik a vállalkozókat és hálózatépítőket a sikeres eladás érdekében, akkor semmi bajom nem lenne a szcientológiával. Sokáig semmi bajom nem volt vele. De a történet nem kizárólag erről szól akkor sem, ha eredetileg csak vezetőképzésre iratkozott be valaki... Ön nem tudta megemészteni, hogy szcientológusnak titulálták, én pedig azt nem tudom megemészteni, hogy szétdúlták a családunkat.

Ön szerint melyik a nagyobb probléma?...

bot2317 2013.04.19. 13:52:01

Ma este Lurdy ház nagy szabású szci előadás. A hosszú párkapcsolat titka! Ezt a szci nagyon tudja!! Náluk a fő elv, hogy a párocska mindkét tagja szci legyen, mert egyébként nem lehet hosszú a párkapcsolat!:) Nálatok is Rózsabogár sajna ez volt a fő probléma, ha sikerült volna megtéríteniük téged még ma is házasok lehetnétek!::((

Rózsabogár 2013.04.19. 17:23:31

@fedor: A Google is tele van a fizetett hirdetéseikkel ( ingyenes teszt, személyiségfejlesztés, tanácsadás stb. ).

Rózsabogár 2013.04.19. 17:27:11

@bot2317: Igen. Konkrétan elhangzott: " Ha nem, akkor nem fog működni a kapcsolatunk, mert egy idő után nem leszünk egy szinten."... Már akkor nem voltunk egy szinten... :(((

Fekete Sámuel 2013.04.28. 13:03:02

Mekkora lúzer ez a Kaszatomi! Ha igazi tökös szcientó lett volna, akkor úgy adja ki a plágiumot, hogy nem csak, hogy feltünteti az igazi forrását, hanem egyenesen reklámozza is! Valami ilyesmit kellett volna:

"Ezt a könyv X.Y. nagyszerű szcientológus művei alapján írtam, aki felnyitotta a szememet és a Hatalom állapotába juttatott eladás terén! Ő egy nagyszerű szcientológus, ebben a könyvben meg az én realitásom van az ő tudásából, tapasztalatra és a magyar viszonyokra átültetve."

Vagy valami ilyesmit.

Kész.

Egyrészt, innentől fogva senki nem mondhatta volna, hogy plagizált.

Másrészt, innentől fogva nem is plágium, hanem egy másik szerző munkájának továbbfejlesztése.

Harmadrészt, nem lett volna olyan hülye emberi lény a földön, aki ennek hatására Kaszatomi könyvét nem veszi meg, a nyugati szerzőét meg igen.

Negyedrészt, ehelyett egy pozitív hatás érvényesült volna, nevezetesen a nyugati referencia hatása. Ami ugyan népünk, a magyar nép önutalatának (harmadik dinamikás csoportengram) a következménye, de mégis az a tény, hogy Kaszatomi véres kardként tartja maga előtt a Nagy Amerikai Szcientológust, az a Hubi-féle egyházban (gy.k. Hubi szintén Nagy Amerikai Szcientológus) erősen pozitív lett volna.

Mekkora töketlenke ez a Kaszatomi! Nem Dzsedi ez, hanem egy nagy lúzer. Lúzer!

És seggnyaló.

Egy undorító véglény.

Fekete Sámuel 2013.04.28. 14:33:06

@Rózsabogár: Én is jártam már cultban azért, hogy egy nőt kirángassak belőle, pedig nemhogy a feleségem, hanem még a csajom se volt.

Utána is mehettél volna az oroszlán barlangjába. Megvárhattad volna, amíg saját kézből nem szembesül a benti elnyomással. És akkor segíthettél volna neki kijönni.

A szektának két része van: egy központi mag, és egy forgórész. A forgórészbe bejönnek az emberek, aztán megunják és kimennek. A te feleséged a forgórészbe ment, és ha utána mész, jó eséllyel ott is tarthattad volna, amíg meg nem telik neki a puttony.

Rózsabogár 2013.04.28. 23:03:06

@Juhász Jácint: Nem figyeltél...

Egy bizonyos pontig mentem, de legalábbis jó képet vágtam hozzá. Nem telik meg a puttony, amíg nem fogy el a pénz, az viszont nem mostanában lesz. Addig legfeljebb egóhízlalással és seggnyalással szembesül. VIP

Fekete Sámuel 2013.04.29. 01:58:32

@Rózsabogár: jól van. Hány éved van ebben az emberben? Babád lett tőle?

bot2317 2013.04.29. 23:20:10

@Juhász Jácint: Az én családtagom több, mint 5 éve benn van és még ki tudja meddig, remélem hamarosan felnyílik a szeme, egy olyan párt kellene találnia aki nem szci, mert én már mindent megpróbáltam, de hiába!

Fekete Sámuel 2013.05.01. 15:13:40

@bot2317: Szexszel meg lehet fogni a szciket. Ugyanis a magyar szci egyház egy nagy lúzerklub, ott a második dinamikája majdnem mindenkinek a béka segge alatt van. Nemszciül ez úgy hangzik, hogy nagyon nem alkalmas párkeresésre.

A gondolattól viszont, hogy anyuci próbál barátnőt szerezni a fiacskájának, a fiacskák gyomra forogni szokott. Szerintem ne erőltesd, semmi esélyed.

bot2317 2013.05.01. 21:31:33

Nem szeretnék neki párt találni, ez az ő feladata,neki kell együtt élni vele, de mint szülő drukkolok neki, hogy legyen egy kedves, szerető párja, aki nem szci és letéríti erről a szcis. útvesztőről !! Csak ezt szeretném, hogy egészséges és boldog legyen!!!::))
süti beállítások módosítása