Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Csődbe ment a londoni Narconon

2013. március 01. - Reformer

Tavaly júliusban csődöt jelentett a szcientológia egyházhoz ezer szállal kötődő Narconon londoni kirendeltsége, tetemes adósságot hagyva maga után. (Nálunk a Drogmentes Magyarországért Maraton formájában működnek elsősorban, de működik egy "rehabilitációs központjuk" Garáb községben is.)

A "világ legetikusabb szervezete" idén február 20-án hat (!) napos határidővel megkereste hitelezőit. A "kommunikáció mesterei" persze nem közvetlenül tették ezt, hanem egy ügyvédi irodán keresztül. 

Az ajánlatuk a következő: kifizetik a követelés 16,9%-át, ha aláírja a másik fél, hogy nincs több követelése. Azt természetesen hangsúlyozzák, hogy a "jótékonysági szervezetnek" egy fityingjei sincs, vagyontárgya meg pláne nem, de nagylelkű támogatói jóvoltából ennyit tudnak adni. Ha nem tetszik így, akkor meg semmit. 

Aki kicsit is követi a szcientológiával kapcsolatos híreket, az tudja, hogy milyen nagyságrendű összegek szoktak röpködni a levegőben. Ehhez képes aprópénz lehet a hitelezők kifizetése, de persze ez sosem volt a szcientológia erőssége... 

Magyar vonatkozása is van az ügynek. Sok magyar dolgozott ott, akik a végén már nem kaptak fizetést. Jó szcientológusként persze nem pereltek, hanem megvárták, hogy rendezze sarát szeretett "egyházuk"...

Honnan tudom mindezt? Befújta a szél az ablakon az ügyvédi iroda levelét, íme:

image_1362091863292418_1.jpgimage_1362091530483039 2_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr835111751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ammonia73 2013.03.04. 07:48:12

Nagyon jó. Szerintem mindre ez a sors vár, elég nagy port kavart a médiában az a sok haláleset amivel a narconon büszkélkedhet. :)
Jó lenne, ha Garábról is eltűnnének végre...
süti beállítások módosítása