Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Az "egyház" betiltotta a saját tagjai apróhirdető csoportját a Facebookon

2013. január 22. - Reformer

Az elvileg szcientológus üzletembereket tömörítő WISE (World Institute of Scientology Enterprises) lecsapott egy szcientológusra, mert az "Szcientológus Apró" néven létrehozott egy Facebook-csoportot afféle virtuális hirdetőtáblaként.

Az egészben persze az a legviccesebb, hogy a szerzői jogi törvényre hivatkoznak, mert a "szcientológus" kifejezés hivatalosan "egy kollektív tagsági jegy, amely a kapcsolódó Szcientológia alkalmazott vallásos filozófia egyházai és missziói tagjait jelöli."

Érdemes elolvasni a csoportba posztolt tiltó határozatot és a reakciókat (érdekesség: a WISE részéről Jura Nanuk jelentkezett, aki nemrég még hinduként harcolt a vallásszabadságért a szcientológia oldalán):

1.jpg
2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr725035138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása