Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Nézett hírműsorban égett az "egyház" az USA-ban

2012. március 01. - Reformer

Előzmények:

Perli a volt vezetőt a szcientológia

Meghátrált a szcientológia

Az ABC "Nightline" műsora (késő esti hírműsor, a saját idősávjában az egyik legnézettebb) hosszan foglalkozott Debbie Cook ügyével. Sok újdonság nem hangzott el, viszont nagyon jól össze volt rakva és minden fontosabb információt szépen újra bedörzsöltek az "egyháznak". Az utóbbi idők egyik legjobb riportműsora a szcientológiáról. 

A reakció a szokásos: interjút nem adnak, helyette küldenek x ezer oldalt a szokásos szöveggel: bla bla bla kiugrott hitehagyottak bla bla bla amióta elment, óriási a terjeszkedés bla bla bla soha ilyen dolgok nem történtek, bla bla bla Miscavige egy fantasztikus ember bla bla bla mér' nem a most megnyílt 39 új épületről ad hírt a média bla bla bla emberi jogok bla bla bla ja és kiosztottunk hatcsillió útaboldogsághoz füzetet meg futkorásztak a maratonosok is bla bla bla 10 15 20 22 millió tag.

Itt megnézhető angolul: 

http://abcnews.go.com/Nightline/

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr904264081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KobayashiMaru 2012.03.01. 12:12:57

Link: Page Unavailable.

glezmen 2012.03.01. 12:14:22

nekem nem jo a link...

Scn.Hun 2012.03.01. 13:43:43

Debbie Cook visszaperelte a szcientológia "egyházat", az RTC-t és a szcientológia egyház Kaliforniát beleértve.

blogs.villagevoice.com/runninscared/2012/02/debbie_cook_countersues_scientology.php

Scn.Hun 2012.03.01. 14:25:22

@Scn.Hun:
A legérdekesebb részletek:
Amennyiben nem tudnak a peres felek megegyezni a tárgyalás időpontjában, úgy a tárgyalás 2012. november 13-án lesz. Ha meg tudnak egyezni korábbi időpontban, akkor lehet korábban is.

Cook és Baumgarten (a férj) a perrel kapcsolatban küldött pár kérdőívet az "egyháznak" amikre 30 napon belül írásban kell válasszolniuk. Ilyeneket kérdeztek:
- Mennyi ideig dolgozott Debbie és a férje az egyháznak és ez idő alatt összesen mennyi fizetést kaptak?
- Mi volt Cook státusza az egyházzak kapcsolatban 2007-től kezdve a jelenig. Pontosan mik voltak a változás időpontjai, mik a bizonyítékok?
- Ha az egyház tagadja, hogy Miscavige-nek kontrollja alatt van az egyház, akkor kik azok a személyek és szervezeti egységek, akik visszautasíthatják hogy Miscavige kontrolálja az egyházat?

stb stb.

Aztán még érdekesebb, hogy a kérdőíven olyan kérdések is vannak amikre az egyháznak igazzal vagy hamissal kell válaszolnia.
Pld.
- Az épület ahol Debbie aláírta a "némító" szerződést biztonsági kerítéssel van körülvéve.
- Debbie minden mozgását biztonsági őröl felügyelték
- Debbie nem hagyhatta és az épületet amíg alá nem írta a szerződést.
- Az épület videó felügyelet alatt áll.
- Nem kérdezték meg Debbietől, hogy akar-e ügyvédet.
- Debbi Cook volt a "Gödörben".
- Debbie nem volt Elnyomóvá Deklarálva 2007-ben.
- Debbie nem volt Elnyomóvá Deklarálva 2008-ban.
...
- Debbie nem volt Elnyomóvá Deklarálva 2012-ben.
- Debbie 20 évig hűséges szcientológus volt.

És a legjobb igaz-hamis állítások:
- A "Gödörbe" zárás, az egyházi vallásgyakorlat része.
- A "Gödörbe" zárás, NEM az egyházi vallásgyakorlat része.

- A pofozás, ütés, verés az egyházi vallásgyakorlat része.
- A pofozás, ütés, verés NEM az egyházi vallásgyakorlat része.

- A kapcsolatmegszakítás, kizárás és kiközösítés az egyházi vallásgyakorlat része.
- A kapcsolatmegszakítás, kizárás és kiközösítés NEM az egyházi vallásgyakorlat része.

- A szcienológus munkatársakat rákényszeríteni arra, hogy felnyalják a nyelvükkel a vécé/fürdőszoba padlóját az egyházi vallásgyakorlat része.
- A szcienológus munkatársakat rákényszeríteni arra, hogy felnyalják a nyelvükkel a vécé/fürdőszoba padlóját NEM az egyházi vallásgyakorlat része.
stb.

Ezek a kérdések azért jók, mert ha azt mondják valamire, hogy nem az egyházi vallásgyakorlat része, akkor el lehet őket ítélni, ha rájuk bizonyítják, hogy megtörténtek.
Ha viszont azt mondják, hogy a vallásgyakorlat része, akkor a bíróság nem sokat tehet, viszont nyilvánosságra kerül, hogy ez is hozzátartozik a szcientológiához.

keng 2012.03.01. 22:18:18

@Scn.Hun:

ezek szuper dolgok ám, hip hip hurrayyy 3x :-)

Ammonia73 2012.03.02. 08:47:30

Scn.Hun: köszi a részleteket...:)
Nagyon örülök ám...:):):)

Ammonia73 2012.03.02. 08:50:43

Ez a "Gödör" dolog ez amúgy mi? Az RPF?

Scn.Hun 2012.03.02. 12:34:21

@Ammónia73:
A "Gödör" (The Hole angolul) vagy más néven az Elnyomó Személyek Csarnoka (The SP Hall) egy magas biztonságú éjjel nappal őrzött épület, ahol David Miscavige 2004. januártól fogva tartja a legmagasabb rangú szcientológus vezetőket. Az épület maga a "Nemzetközi Vezetés" és a Golden Era Productions területén van Hemetben, Dél-Kaliforniában. Ez végül is a vezetők Rehabilitációs Munkatábora (RPF - Rehabilitaion Project Force). Bogarak mászkálnak az épületben, Miscavige moslékot etet velük, a nyári sivatagi forróságban légkondícionáló nélkül izzasztja őket, a földön kell aludniuk.
A legalább 100 fogvatartott vezető között voltak a következő ismertebb személyek is:
Guillaume Lesevre - A Nemzetközi Szcientológia Egyház Ügyvezető Igazgatója
Heber Jentzsch - A Nemzetközi Szcientológia Egyház Elnöke
Ray (Raymond) Mitthof - Nemzetközi Rangidős Esetfelügyelő (Senior Case Supervisor International)
Norman Starkey - L.Ron Hubbard vagyonának végrendeleti végrehajtója és írásainak kezelője 1993-ig.
Marc Yager - A Nemzetközi Sorhajókapitány Hirnöke Szervezet Parancsnoka (Commanding Officer of Commodore's Messenger Organization Int, CO CMO Int.)
Debbie Cook - A Flag (az egyház "Mekkájának") Parancsnoka.
Mark "Marty" Rathbun - A Vallási Technológiai Központ Etika Főfelügyelője (RTC Inspector General for Ethics) és Tom Cruise auditora.
Mike Rinder - Nemzetközi Különleges Ügyek Irodájának Igazgatója (ED OSA Int).
Kristi Wilhere - A Flag Parancsnoki Irodájának Parancsnoka (CO FCB)

Marty Rathbun szerint mikor 2009-ben a sajtó elkezdett írni a "Gödörről" meg az ott történt dolgokról, David Miscavige megszüntette a "Gödröt". Persze ez csak a hely megszünését jelentette, a vezetőség még mindíg a Rehabilitációs Munkatáborban van, csak más helyen.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2012.03.02. 14:49:40

Tiszta sztálinizmus.

Amúgy milyen alapon tartják bent az SP-ket?
Mért nem rúgják ki őket az egyházból?

Scn.Hun 2012.03.02. 15:15:01

@Translator +X+: Miscavige az egész vezetőséget SP-vé nyílvánította. Más esetben persze ilyenkor az illető kapna egy Elnyomó Személy Nyilatkozatot (SP declare) és elküldenék. De itt olyanokról van szó, akik mindent tudnak a szcientológia legbelső működéséről, titkairől és persze David Miscavigeről. Így nem engedi el őket, illetve csak nagy nehezen és miután aláíratott velük - amit videóra is vesznek - egy szerződést, amelyben kijelentik, hogy nem mondanak el semmit arról ami történt amig szcientológusok voltak, nem kritizálják az "egyházat" stb.
A baj ezzel csak az, hogy már pár éve ez nem működik. Egyre többen mesélik el mi történik a szcientológiában, mik a visszaélések stb. legutóbb ugye Debbie Cook.

fajanka 2012.03.03. 19:23:29

@Scn.Hun: Hát ez nekem nagyon hihetetlen. Ezt bizonyítja valami, vagy csak elmondásokból szedték össze?

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2012.03.05. 09:38:24

:: Miscavige az egész vezetőséget SP-vé nyílvánította.

Hehe, nem az emberek 2,5%-a elnyomó, hanem 97,5%-a. :)

Scn.Hun 2012.03.05. 14:18:10

Számtalan beszámoló található az interneten olyan volt vezető beosztású szcientológustól akik hosszabb-rövidebb ideig be voltak zárva a "Gödör"-be. Erről persze a hétköznapi szcientológus semmit sem tud, ők még most is azt hiszik, hogy a vezetőség létezik. A hivatalos honlapokról sem távolítanak el senkit addig, míg tényleg ki nem lépett az "egyházból". A volt vezetők közül néha még a szcientológus ünnepségeken is szerepeltetnek néhányat, hogy megmaradjon a látszat.

Erre az egyik legjobb példa pont Marty "Mark" Rathbun. Bár a szcientológia "egyház" hivatalos nagyközönségnek és kívülállóknak szánt magazinjában a Freedom Magazinban azt állítják, hogy
"Rathbun mentális állapota napról napra jelentősen romlott 2002-re. A külső kapcsolatokhoz való hozzá nem értése és illegális akciói újra teljes erővel visszatértek. Ennek megfelelően eltávolítottuk őt minden vezetői hatalmi pozícióból."
www.freedommag.org/special-reports/cnn/heres-marty.html

Mégis 2005. augusztus 27-n még szerepelt a Vallási Technológiai Központ honlapján, mint a Vallási Technológiai Központ Tanácskozó Testületének egyik tagja, az RTC Vizsgáló Tisztje, ami David Miscavige után a második legmagasabb rang az egyházban. Akkoriban összesen három tag szerepelt a Tanácskozó Testületben, Mark Rathbun, Warren McShane és David Miscavige.
2005. augusztus 27. után már csak David Miscavige szerepel a Tanácskozó Testületben. Rathbun és McShane hiába voltak a "Gödörben" és az "egyház" saját állítása szerint Rathbun már 2002-től nem volt vezető beosztásban, az "egyház" fenntartotta a látszatot, hogy még mindig vezetők. Akkor távolították csak el róluk az összes online hivatkozást, mikor kiléptek az "egyházból".
web.archive.org/web/20050827203926/http://www.rtc.org/mark-rathbun.htm
www.xenu.net/archive/rtc/

A legjobb bizonyíték arra, hogy minden igaz lehet a "Gödör"-ről, az maga a Freedom Magazin egyik cikke, volt szcientológusokról (Marty Rathbun, Mike Rinder,Tom DeVoch, Jeff Hawkins) :
"Természetesen, ez felveti a kérdést, hogy vajon a szcientológia igazságszolgáltatási rendszere rendelkezik-e olyan mechanizmussal, amivel az egyén még az ilyen bibliai méretű bűneit is jóvá tudja tenni. A válasz, igen. Ezen hitehagyottak mindegyike a Szcientológia vallási rendjének, a Sea Organization-nek (Tengeri Szervezetnek) tagja volt. A Sea Org tagok egymilliárd évre elkötelezik magukat a vallás mellett, ami egy örök elkötelezettséget tükröz. Amikor felfedeztük a Banda bűnös cselekedeteit, mindegyikőjüket eltávolítottuk a pozíciójukból. De ahogy az Alapító Igazságszolgáltatási rendszerének szentszerű könyörületessége azt megköveteli, mindannyian megkapták a lehetőséget, hogy alacsony szintű pozíciókban dolgozzanak, és így valaha lehetőségük lehessen arra, hogy újra közmegbecsülésnek örvendő tagok legyenek. Az hogy ők több életen keresztül, valószínűleg rengeteg életen keresztül alacsony pozícióban maradnak, csak az okozott károk hatalmasságának az eredménye, és az életek száma attól függ, hogy az egyén mekkora odaadással végzi a bűnei teljes jóvátételét."
www.freedommag.org/special-reports/cnn/defrocked-apostates-the-road-to-redemption.html

Magyarul, hatalmas bűnöket követtek el. Mikor ez kiderült, lefokozták őket és alacsony szintű munkát kellett végezniük, akár több évszázadon keresztül kellene bűnhődniük, míg jóvá tudnák tenni szörnyű bűneiket. Ehhez képest pár hét, nap vagy év a "Gödörben" az semmi.

Scn.Hun 2012.03.05. 14:19:43

@fajanka: "Ezt bizonyítja valami, vagy csak elmondásokból szedték össze?"
Az előző kommentem a válasz.

Scn.Hun 2012.03.05. 15:04:56

@Translator +X+:
A Hubbard által személyesen vezetett Saint Hill-i szervezet, ami máig követendő példa, 50 munkatársából 38 lett elnyomóvá nyilvánítva. Ez 76 %.
objektivszcn.blog.hu/2008/02/29/elnyomok_2
www.scientology-cult.com/old-st-hill.html

Az 54 valaha Class XII (legmagasabb elérhető auditori) szintet elért auditor közül 30 lett elnyomóvá nyílvánítva. Ez 55 %.

A 7 valaha Class XII C/S (legmagasabb elérhető esetfelügyelői) szintet elért esetfelügyelő közül 5 elnyomóvá lett nyilvánítva:
1. David Mayo, ő volt L. Ron Hubbard auditora
2. Ray Mithoff,
3. Jeff Walker
4. Karen de la Carriere, ő volt Heber Jentzsch a szcientológia egyház elnökének felesége.
5. Alain Kartunsuski, rákenték, hogy miatta halt meg Lisa McPherson

Ez 71 %.

Az első 100 Clear többsége elnyomóvá lett nyilvánítva. John McMastert a legelső hivatalos Cleart beleértve, akit a Szcientológia Pápájának is hívtak.

Sajnálatos eset, úgy látszik az ember minél feljebb tovább jut a szcientológiában, annál biztosabb, hogy előbb utóbb elnyomó lesz. ;)

fajanka 2012.03.05. 21:30:38

@Scn.Hun: már bocsi, de a kommented olvastam. Leírsz valamit, amibőlnem tudom lemérni,hogy való, vagy elképzelés. Én a bizonyitékra kérdeztem.
Attól, hogy valaki valamit állít, még nem bizonyít semmit.

Scn.Hun 2012.03.06. 17:15:17

@fajanka:
Konkrét bizonyítékom nekem személyesen nincs. Remélem Debbie Cook-nak sikerül bebizonyítania.

A szcientológia "egyház" saját honlapjain saját maguk által közzétett írásai viszont bizonyítékok a következőkre:

Az szcientológia egyház vallási rendjének legmagasabb rangú vezetői (David Miscavige persze nem), köztük az egyház második embere, számos munkatárs és vezető tudtával fizikailag és szellemileg bántalmaztak más vezetőket és beosztottakat 1982-től kezdve 20 éven keresztül. Miután David Miscavige is tudomást szerzett az esetről 2002-ben a bántalmazó vezetőket elnyomóvá nyílvánították és megfosztották vezetői hatalmuktól, de hivatalosan még évekig az egyház legfelsőbb vezetőségébe tartoztak. Marty Rathbun 2004-ben tünt fel a Vallási Technológiai Központ honlapján mint a szcientológia egyház 3 legfőbb vezetőjének második legrangosabb tagja, Miscavige után. Mike Rindert még 2007-ben is mint vezetőt említik az egyház által hivatalosan kiadott videóban.
2004 januárjában mikor elvileg sem Rathbun sem Rinder már nem volt semmilyen vezető beosztásban, Marty Rathbun a Nemzetközi Ügyvezetők konferencia termében, amit az egyház ellenzői "Gödör"-nek hívnak, 40 munkatárs jelenlétében megtámadta az éppen előadást tartó Mike Rindert.

Következő posztban folytatom.

Scn.Hun 2012.03.06. 17:18:15

Folytatás 1:
És a bizonyítékok:

1976-ban (vagy 1978-ban) Marty Rathbun csatlakozik az egyházhoz
www.freedommag.org/special-reports/sources/the-rathbun-family-madness-mayhem-and-mysterious-death.html
web.archive.org/web/20040622152707/http://www.rtc.org/en_US/mark-rathbun.html

Rathbun 1984 óta fizikailag és szellemileg bántalmazta a beosztottjait, ütötte, rugta, verte őket.
Rinder 1982 óta közönséges személy aki gúnyt űz másokból, kegyetlen a beosztottakkal. Többen féltek tőle.
www.religiousfreedomwatch.org/anti-religious-extremists/mark-marty-rathbun/declarations/

1987-ben Marty Rathbun lett a Vallási Technológiai Központ Igazgatója.
web.archive.org/web/20040622152707/http://www.rtc.org/en_US/mark-rathbun.html

Scn.Hun 2012.03.06. 17:20:33

2.
2001. december 8. Marty Rathbun Elnyomóvá Nyilvánítása, amit vele írattak meg.
(Ez nem bizonyíték, nincs eredeti példány, de az egyház elküldte a Tampa Bay (S.P.) Times-nak mint bizonyíték, ők meg feltették a honlapjukra.)
www.tampabay.com/news/article1012138.ece

Rathbun 2003. szeptember 28-án már elnyomó (SP) volt.
whoismartyrathbun.com/articles/public-announcement.html
www.religiousfreedomwatch.org/anti-religious-extremists/mark-marty-rathbun/mark-marty-rathbun-in-his-own-words/

Scn.Hun 2012.03.06. 17:21:12

3.
2001 környéke??? Mike Rinder évekkel a Tampa Bay Times "Scientology: The Truth Rundown" megjelenése előtt még mikor Amy Scobee munkatárs volt az egyházban, számos nőt és férfit fizikailag bántalmazott, beleértve Amy Scobee-t is.
www.freedommag.org/special-reports/sources/rinder-the-lady-killer.html
whoismichaelrinder.com/articles/the-lady-killer.html
www.freedommag.org/special-reports/sources/amy-scobee-sex-lies-and-the-blogosphere.html

2002. Miután lezárult Lisa McPherson halálával kapcsolatos bírósági tárgyalás, David Miscavige eltávolította Mike Rindert és Marty Rathbunt a vezető pozíciójukból. Ezután soha többet nem voltak vezetői pozícióban.
whoismartyrathbun.com/articles/a_liar_is_a_coward1.html
www.freedommag.org/special-reports/sources/a-liar-is-a-coward-a-perjurer-is-a-criminal.html

Scn.Hun 2012.03.06. 17:21:48

4.
2004. elején Marty Rathbun és Mike Rinder a Nemzetközi Ügyvezetők konferencia termében volt 40 másik munkatárssal. Miközben Rinder a csoporthoz intézett beszédet, Rathbun rátámadt és leteperte a padlóra és elkezdte fojtogatni.
www.religiousfreedomwatch.org/anti-religious-extremists/mark-marty-rathbun/declarations/

2004. januárjában miután Rathbunt megfosztották mindennemű vezetői hatalmától és áthelyezték egy alacsonyabb szintű szcientológia szervezetbe, pychotikusan kezdett viselkedni. Megtámadta munkatársát Mike Rindert. Rathbunt csak 5 ember tudta megfékezni.
www.freedommag.org/special-reports/sources/the-rathbun-family-madness-mayhem-and-mysterious-death.html

Scn.Hun 2012.03.06. 17:22:36

5.
2004. június 22. Marty Rathbun ekkor kerül fel Vallási Technológiai Központ honlapjára. Rathbun a Vallási Technológiai központ igazgatója 1987 óta. Jelenleg Vallási Technológiai Központ Etika Főfelügyelője. A Vallási Technológiai Központ Tanácskozó Testülete 3 tagjának második legrangosabb tagja David Miscavige után. Utána jön Warren McShane, Rathbun helyettese.
web.archive.org/web/20040622152707/http://www.rtc.org/en_US/mark-rathbun.html

2004. október. IAS Ünnepség. "Mr. Mike Rinder" az egyik előadó. Beosztás nem szerepel a neve mellett.
www.youtube.com/watch?v=dhZ-kY50J50

2004-ben (2010 - 6 év) Marty Rathbun, Tom De Vocht és Amy Scobee meg lettek fosztva minden hatalmuktól és ki lettek közösítve az egyházból.
www.freedommag.org/special-reports/cnn/anderson-cooper-marty-rathbun-video.html
www.freedommag.org/special-reports/cnn/video-anderson-coopers-definition-of-investigation.html

Scn.Hun 2012.03.06. 17:23:32

6.
2004. december 12-én Rathbun elhagyta ez egyházat.
www.freedommag.org/special-reports/sources/the-rathbun-family-madness-mayhem-and-mysterious-death.html

2005. augusztus 28. Marty Rathbun hivatalosan még mindig a Vallási Technológiai Központ Etika Főfelügyelője. A Vallási Technológiai Központ Tanácskozó Testülete 3 tagjának második legrangosabb tagja David Miscavige után. Utána jön Warren McShane, Rathbun helyettese.
web.archive.org/web/20050827203926/http://www.rtc.org/mark-rathbun.htm

Scn.Hun 2012.03.06. 17:24:03

7.
2007. Mike Rinder az egyház szóvivője.
whoismichaelrinder.com/articles/rinder-lying-now-lying-then.html
www.freedommag.org/special-reports/cnn/rinderama-exposed.html

2007. Mike Rinder Vezető Pozicíóban.
(17 perc 50 másodpercnél): "Scientology executives insist on taking them ..." ("Szcientológus vezetők ragaszkodnak ahhoz, hogy megmutassák nekik ..."). A videón itt csak 2 szcientológus látható, Tommy Davis és Mike Rinder
www.freedommag.org/special-reports/bbc/panorama-exposed.html

Ammonia73 2012.04.17. 10:51:35

Kedves Ref! Van-e már valami fejlemény ezzel a Debbie Cook-os kérdőívvel kapcsolatban? Kitöltötte az egyház?
süti beállítások módosítása