Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Népi kezdeményezést szerveznek a szcientológusok az egyházi státuszukról

2012. január 31. - Reformer

A Magyar Hírlap írta tegnap ebben a cikkben:

Az OVB hétfői ülésén hitelesítette a Mantra Magyarországi Buddhista Egyház képviseletében eljáró Kasza Miklós Koppány elnök népi kezdeményezését, amely a szervezet egyházkénti elismerésére vonatkozik.

A Magyarországi Szcientológiai Egyház hasonló népi kezdeményezését azonban a testület - formai hibára hivatkozva - egyhangúlag elutasította, mert a szervezet nevében eljáró Nagy Tamás elnök nem a jogszabályban meghatározott aláírásgyűjtő ívet nyújtotta be; az előírt szöveg egy része hiányzott.

(Az mondjuk vicces, hogy a világ legjobb szervezői képtelenek írásos instrukciók alapján egy megfelelő formanyomtatványt összeállítani. A buddhistáknak nincs admin techjük, mégis összehozták...)

Utánanéztem, a népi kezdeményezésről ezt írja a jogiforum.hu:

Az országos népi kezdeményezés arra irányul, hogy az Országgyűlés tűzze napirendjére a kezdeményezésben megfogalmazott kérdést. Népi kezdeményezést legalább 50 000 választópolgár nyújthat be az Országgyűlés hatáskörébe tartozó kérdésben. Az Országgyűlés a kezdeményezést köteles napirendre tűzni és megtárgyalni. Garanciális jelentőséggel bír az a rendelkezés, hogy a népi kezdeményezésről három hónapon belül dönteni kell.

Az aláírásgyűjtő ívek mintapéldányát népi kezdeményezés esetén is az OVB-hez kell benyújtani. Aláírást gyűjteni a hitelesített mintapéldánnyal megegyező íveken lehet, két hónapig. A népi kezdeményezést az aláírásgyűjtő ív hitelesítését követően egyszer lehet benyújtani az Országos Választási Bizottság elnökéhez. A pótlólag benyújtott aláírások érvénytelenek. Az aláírások ellenőrzéséről az OVB gondoskodik, majd annak eredményéről tájékoztatja az Országgyűlés elnökét. Az OVB döntései ellen az Alkotmánybíróságnál lehet kifogással élni.

Most komolyan, ez a nagy terv? Erre kellett a tavaly augusztusban összeszedett 50 milla

Tegyük fel, hogy összejön az 50000 aláírás. Ekkor az Országgyűlés megtárgyalja, a kétharmad pedig 100%, hogy leszavazza. Azt nem értem, hogy ezzel mit remélnek elérni? Miért gondolják, hogy ezzel beljebb lesznek? 

Csak arra tudok gondolni, hogy ez is csak egy belső PR-fogás, az újabb lehúzások előkészítésére. A tagságnak fel lehet mutatni, hogy látjátok, dolgozunk rajta, van egy jó kis tervünk, csak kéne még lóvé lobbitevékenységekre.

Három számjegyű IQ-val szerintem már nem gondolható komolyan, hogy ennek a húzásnak 0%-nál nagyobb az esélye.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr964022988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ammonia73 2012.01.31. 10:27:50

:D
Egyik szánalmas húzás a másik után...ennyire képesek a "képes emberek"...:)

triarius 2012.01.31. 11:09:47

Szerintem a magukat egyháznak tekintő szervezetek elismeréséről így is, úgy is az országgyűlés tárgyal, ezért teljesen értelmetlen erre külön népi kezdeményezést indítani.

glezmen 2012.01.31. 11:49:12

"Az mondjuk vicces, hogy a világ legjobb szervezői képtelenek írásos instrukciók alapján egy megfelelő formanyomtatványt összeállítani"

ez EPIC :D

anonViktor 2012.01.31. 16:22:14

Sziasztok!

Szerintem sokkal könnyebb lenne 50.000 darab ellenzőt összetoborozni, mint támogatót.

V.

KrE · http://felvilagosultalkoholizmus.blog.hu 2012.02.05. 12:05:18

Ez egyáltalán nem a cél elérésére irányul és az esetlegesen sikeres népi kezdeményezés, majd a parlamenti leszavazás sem gond, hisz a cél az áldozat szerep hangsúlyozása.
1. Összejön az 50E aláírás, a parlament leszavazza, utána sírhatnak bőszen, hogy mennyire diszkriminatív az egész ország, mert nekik van támogatottságuk, de a szemét hatalom elnyomja őket.
2. Nem jön össze az 50E, de viszonylag magas támogatottságot sikerül produkálniuk, az is jelzés értékű lehet, hisz a Totalcar B125-ös kezdeményezése sem volt képes elérni az 50E-t, mégis módosult a szabályozás.
2.u.i.: A scinek nem olyan nehéz elérni az 50E-t, hisz hiába töredéke az egyház tagsága és a támogatottsága, viszont a "drogosmaraton", a tanulási technikának álcázott módszer, a pszichiátria támadása felhasználásával sok olyan aláírást is begyűjthetnek, amik egyáltalán nem az "egyházat" támogatja, hanem a tudatlanságból fakad.

3. Szerintem népi kezdeményezést kellene indítani a sci betiltásáért! :)

Ammonia73 2012.02.05. 13:54:48

@KrE: a betiltásuk nem túl jó ötlet, mert nézd meg Németországot, na ott aztán utálják őket, mégsem merik betiltani, mert akkor nincs kontrolljuk a működésük felett ha suttyomban mozgolódnak maguknak...így legalább látszanak.

Viszont az adó1%-kal támogatható alapítványok között még mindig ott a crimonon és a narconon, azt kellene talán kiszedni onnan...ha kiszedtek egy rakat mindenféle alapítványt, nem értem, ezek hogyan mehettek át a szűrőn, amikor totál megtévesztő adatokkal csalják be magukhoz a gyanútlan embereket és adják tovább a szcientológia kezébe...:X

bot23 2012.02.05. 23:47:27

@KrE: Én benne lennék! Elegem van a szcis. hülyeségből,és szeretnék újra normális családi életet élni a gyerekemmel!

KrE · http://felvilagosultalkoholizmus.blog.hu 2012.02.06. 16:09:20

@Ammónia73: Az a gond, hogy attól még, hogy szem előtt vannak, a felszín alatt ugyanúgy szervezkedhetnek és szervezkednek is, tehát a legális működésük nem teszi tisztábbá a helyzetet. Egy kontroll alatt működő mozgalomnak még bőven lehetnek kontrollálatlan részei...

Alapvetően a szólásszabadság, az eszmék szabadsága és az általános szabadság pártján állok, azonban, hogy ezek megőrizhetőek legyenek, az erre káros szervezeteket márpedig nem szabad hagyni virágozni, pláne nem hagyni, hogy 1%-ot gyűjtsön!

Ammonia73 2012.02.06. 16:50:09

@KrE: hát,most már nem gyűjthetnek adó1%-ot, sőt normálisan ki kell fizetniük a munkatársakat is, hiszen már nem lehetnek "szerzetesek"...:)
Már csak ezekkel az alapítványokkal kéne kezdeni valamit. de nagyon elvannak, pl. a CCHR-nek is állandóan ott van a hirdetése a szuperinfóban a hiperaktivitásról és a pszcihiátriai visszaélésekről.
Közben meg a természetgyógyászok szerint egyszerűen csak omega3 és omega6 zsírsavakból van komoly hiány a figyelemzavaros gyermekek szervezetében...és simán kezelődik is ez az állapot némi vadlazacolaj szedésével. Érdekes.

Azt sem értem, hogy a csudába engedték meg a Narcononnak, hogy Garáb településen csak úgy nyissanak egy drogrehabilitációs központot. Ki adott nekik engedélyt erre? A polgármester nagyon tájékozatlan lehet...:X

Ammonia73 2012.02.06. 16:56:43

@Ammónia73: elolvastam amit fentebb írtam...a vadlazacolajos téma kicsit kilóg...:D
Csak arra akartam rámutatni, hogy én nem a pszichiátriát védem, na de nem kell átesni a ló túloldalára sem. A pszichiátriára szükség van, hiszen a szcientológusok annak ellenére hogy nagyon hisznek benne, semmit sem tudnánk kezdeni ezekkel a betegségekkel. Jó, hogy szegény Hubbard elmebeteg volt és ilyen pszichiátria és pszichiátergyűlöletet hagyott a híveire,legalább jól elvannak,lehet tüntetni, írogatni újságokba hülyeségeket módszerekről, amik már évtizedek óta megváltoztak, amiket már nem használnak, és a tudatlan ember megnézi a szörnyű képeket a kiállításukon majd szörnyülködik egy sort és mélyen egyetért a CCHR törekvéseivel a pszichiátria elpusztítására. :X

triarius 2012.02.06. 19:43:19

@Ammónia73: Ráadásul az auditálásként ismert gyakorlatot már Hubbard előtt alkalmazták a pszichiátriában, de elvetették, mert megbízhatatlan eredményekhez vezetett. Amellett veszélyes is: volt már néhány eset, amikor auditálás közben megzakkant valaki, aztán elvitték a pszichiátriára, mert nem tudtak vele mit kezdeni :-))

Szerintem a szci jogsértő gyakorlatainak a betiltására bőven alapot adnak az emberi méltóság védelme. Embereket fogva tartani, megalázó büntetéseknek kitenni, éveken keresztül gonosztevőként bánni velük, miközben semmilyen bíróság nem ítélte el őket, órákon keresztül üvöltözve vallatni - ez összeférhetetlen az emberi méltóság elvéve. Arról pedig még önként sem lehet lemondani.

Ammonia73 2012.02.06. 20:46:48

@triarius: igen...egyféle abreaktív terápia volt. De hiába magyarázod ezt egy szcinek, aki eddig csupa jókat tapasztal. :X

Én egyébként nem értem, hogy hogy van az, hogy ezeket sosem ellenőrzi senki...Marikában miért nem ellenőrzik őket? Mert egyház? Ha pl. működik egy egyház akik minden pénteken éjfélkor felajánlanak 10 hívet az istenüknek, akkor az is rendben van, mert vallásszabadság?
Nem értem.

Ammonia73 2012.02.06. 21:10:27

@Ammónia73: "Marikában" = Amerikában...:D:D:D
Kicsit álmos vagyok már. :)

Ammonia73 2012.02.06. 21:57:07

@Ammónia73: szerintem mindnképpen megéri szcientológusnak lenni, ha az ember el szeretne jutni egy ilyen állapotba és ilyen csodáa körülmények között szeretné tengetni napjait...önmaga tökéletes társaságában:
www.youtube.com/watch?v=RG1yhhBOF-4&feature=g-all-f&context=G2cc3d69FAAAAAAAAFAA

triarius 2012.02.07. 09:28:07

@Ammónia73: Köszi a linket. Megnéztem. Fájdalmas élmény volt. És ha már ott voltam, belekukkantottam a többi szci felvételbe is. Fájtak azok is.
süti beállítások módosítása