Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Katolikus hírportálnak mentek neki a szcientológusok

2011. november 27. - Reformer

Ráadásul a Bibliára hivatkozva!

A Magyar Kurír elnevezésű katolikus hírportál november 10-én röviden írt arról, hogy online is megnézhető a "Míg végül semmi sem marad" c. játékfilm a szcientológiáról.

Ezt írták:

http://magyarkurir.hu/hirek/online-megtekintheto-film-szcientologiarol

 

Online megtekinthető film a szcientológiáról

A közelmúltban mutatták be az m1-en az alább megtekinthető Míg végül semmi sem marad című német filmet. A megtörtént esetet feldolgozó másfél órás játékfilm egy német családról szól, akiket prédaként fon körül egy magát vallásnak hirdető csoportosulás, a szcientológia egyház.

A kényes témának számító filmet titokban forgatták, mert az alkotók tartottak a szcientológusok támadásaitól. A német közszolgálati televízióban való bemutatása óta csak fokozódnak a film körüli feszültségek. A németországi szcientológusok szerint a tévéfilm a diszkrimináció légkörét alakítja ki egy vallási közösség ellen. A film készítői azonban cáfolják a vádakat, s mint hírlik, nem futamodnak meg, mert az igazság – vallják – mindennél előbbre való.

 

Magyar Kurír

(mk)

 

A szcientológusok pár nap múlva e-mailben keresték meg a főszerkesztőt, hogy távolítsa el a cikket.

Ezt írták (a Magyar Kurír engedélyével leközlöm):

 

 

Itt a szöveges változat:

MAGYARORSZÁGI SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZ
Titkárság
___________________________________________________________________________
Tel.: 323-0814, Fax: 323-0813, Postacím: 1438 Budapest, Pf. 351.

„Egy civilizáció, amelyben nincs őrültség, ahol nincsenek bűnözők, és ahol nincs háború, ahol a tisztességes emberek jogai megadatnak, és ahol az ember szabadon szárnyalhat egyre magasabbra – ezek a Szcientológia céljai.” – L. Ron Hubbard

Neumayer Katalin Főszerkesztő Asszony részére

Magyar Kurír hírportál Főszerkesztőség

1364 Budapest, Pf.: 41.

Tisztelt Főszerkesztő Asszony!

2011. november 10-én portáljukon megjelent egy cikk és egy film „Online megtekinthető film a szcientológiáról” címmel, melyben valótlan információk szerepelnek Egyházunkról a „Míg végül semmid sem marad” német filmmel kapcsolatban. A cikk úgy állítja be a filmet, mintha igaz történet lenne, egyházunkat pedig úgy, mintha nem lenne vallás. Ezzel szemben az igazság pedig az, hogy a film egy fiktív történet, Egyházunk pedig a világ több országában is jóhiszemű vallásnak lett nyilvánítva. Kérem engedje meg, hogy megadjam Önnek a helyes adatokat, hogy Ön is lássa mi az igazság.

A „Míg végül semmid sem marad” (Bis nichts mehr bleibt) című filmet egy hitehagyott egyháztagunk készítette. A filmet megelőző kutatás néhány elégedetlen korábbi egyháztag és Ursula Caberta, a hamburgi szenátus egykori szektákért felelős megbízottja szakértői konzultációján alapszik. A film kicsavarja a valós események menetét, és pontosan az ellenkezőjét mutatja be annak, ami történt. Ennek bizonyítására a Hamburgi Szcientológia Egyház szóvivője, Frank Busch készített egy személyes interjút Heiner von Roenn exfeleségével és fiával, hogy elmondják mi az igazság. Ezt meg is filmesítették, és elérhetővé tették mindenki számára, hogy megtudják az igazságot. Most ugyanezt a filmet elkészítettük magyar felirattal is, hogy Magyarországon is mindenkinek elérhetővé tegyük. Az interjú megtekinthető magyarul a következő 

weboldalon: www.youtube.com/watch?v=DXtU-7qlpew

A Szcientológia egy jóhiszemű, valódi vallás. Ezt már a világ több országában elismerték, mint például Svédországban, Horvátországban, Dél-Afrikában, Tajvanon, az Egyesült Államokban, Ausztráliában és így tovább; amint azt több vallási tudós is megerősíti, akik alaposan áttanulmányozták a Szcientológiát, és ugyanarra a végkövetkeztetésre jutottak – hogy a Szcientológia vallás a szó igazi értelmében. Magyarországon a Szcientológia Egyház még ma is bejegyzett és a törvény által elfogadott egyház. További információt találnak a mellékelt dokumentumokban és a http://hungarian.bonafidescientology.org weboldalunkon.

Németországban számos Egyházunk és csoportunk létezik és működik sikeresen. 2007-ben nyílt meg Berlinben egyik legnagyobb Szcientológia Egyházunk is immáron egy új helyen. Az Egyház megnyitójára a helyi tisztviselők mellett több mint 5000 szcientológus és vendég érkezett. Mindezek mellett a német bíróságok a Szcientológiát már 40 esetben ismerték el jóhiszemű vallásként.

2003. december 12-én a Baden-württembergi Fellebbviteli Közigazgatási Bíróság állapította meg, hogy a Stuttgarti Szcientológia Egyház egy vallási szervezet, és ezért a német alkotmány védelme alatt áll. A Bíróság nem találta bizonyítottnak a tartományi kormányzat azon állítását, hogy a Szcientológia Egyház kereskedelmi tevékenységet folytatna.

Egyházunk több társadalomjobbító kampányt is támogat, melyekben az egyház tagjai is aktívan részt vesznek.

A Szcientológia Önkéntes Lelkész programmal már több mint 175 katasztrófaelhárító akcióban vettünk részt aktívan a világ minden táján, összefogva több mint 800 intézménnyel és szervezettel.

A képzett önkéntes lelkészeink száma mára világszerte több mint 400 000, akik önkéntes segítséget tudnak nyújtani. További információért kérem nézze meg a http://hu.volunteerministers.org weboldalt. Jól ismert az a megkönnyebbülés, melyet az önkéntes lelkészek hoztak Haitinek a földrengés után 2010 januárjában, mely csak egyetlen példa az elkötelezett segítségnyújtásra. Aztán ott van mindaz a segítség, melyet az önkéntes lelkészek Sri Lankán, Thaiföldön és Indonéziában nyújtottak a 2004-es szökőár után, ebben az évben pedig a természeti katasztrófa után, amely Japánt sújtotta, továbbá különböző ehhez hasonló katasztrófáknál is ez évben és ezt megelőzően az USAban, nem feledve azt a segítséget sem, melyet az önkéntes lelkészek Magyarországon nyújtottak az árvizek után Budapesten, Miskolcon, Edelényben és több másik helyen is.

Továbbá Egyházunk támogatja a világ legnagyobb civil kezdeményezésű drogellenes kampányát. A „Mondj nemet a drogokra, mondj igent az életre” program társadalmi célú hirdetéseket készített, valamint dokumentumfilmeket, amelyek valós emberekről szólnak, és azoknak a drogoknak a romboló hatásait mutatják be, amelyekkel a leggyakrabban visszaélnek. Ezekhez készült egy oktatási program és egy oktatói útmutató. További információért kérem nézze meg a http://hu.drugfreeworld.org weboldalt.

Az Egyház egy nemzetközi emberi jogi közönséginformációs kampányt is támogat, amely széles körben nyilvánosságra hozza az ENSZ Emberi Jogi Egyetemes Nyilatkozatának 30 pontját társadalmi célú hirdetések formájában. Támogatja továbbá azokat a kis füzeteket is amelyek betöltik a hézagot az emberi jogok oktatásában. Megtudhat többet erről a kampányról a http://hu.humanrights.org weboldalon.

Más társadalomjobbító programjaink is vannak a drogrehabilitáció (www.narconon.hu), az írniolvasni tudás (www.alkalmazottoktatastan.hu), valamint az erkölcs (www.azutaboldogsaghoz.hu) területén, melyek L. Ron Hubbard felfedezésein alapulnak.

A Biblia is arra tanít mindenkit, hogy „Szeresd felebarátodat, mint tenmagadat!”. Kérem, hogy a Biblia tanítása és a fenti információk alapján szíveskedjenek törölni honlapjukról a cikket és a filmet, mert ezek a dolgok egyértelműen hamis színben tüntetik fel egyházunkat.

Megértését köszönöm, és kérem, amennyiben kérdése lenne, vagy további információra lenne szükségük, forduljon közönségkapcsolati asszisztensünkhöz:

Tamás-Feth Krisztina
közönségkapcsolati asszisztens
e-mail cím: pr@otlcee.hu
Budapest, 2011. november 16.

Üdvözlettel:

Majercsik Vilmos

Magyarországi Szcientológia Egyház
titkár

A titkár úr csatolt még pár scannelt dokumentumot (magyarországi egyházi bejegyzés, adómentességi levél az amerikai adóhivataltól stb.).

Az azért megnézném, hogy hol írja a Biblia, hogy "Honlapodra a szcientológusokat bíráló cikket márpedig ki ne tégy!"

Ha már a Bibliánál tartunk, egy másik, hasonlóan autentikus bibliai idézetet küldenék az egyháznak, amely kiválóan alkalmas egyfajta válasznak is a felvetésre:

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr573415042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

triarius 2011.11.27. 17:42:21

Szerintem a "Szeresd felebarátodat!" parancs éppen azzal teljesül, ha megóvjuk felebarátunkat a szcientológiától.

GrayBoy 2011.11.28. 11:54:56

A biblia sok mindent ír.

Azt is, hogy a lányomat eladhatom rabszolgának. (Kivonulás könyve, 21, 7) Csak nem tudom, hogy mi a méltányos ár mostanában.

triarius 2011.11.28. 13:09:26

@GrayBoy: Na meg ezerféleképpen értelmezhető, ki-ki saját szája íze szerint.

GrayBoy 2011.11.28. 13:39:27

@triarius:

Igen, ez igaz. Még a sokkal konkrétabban megírt és naprakész törvényeket is lehet sok esetben másképpen értelmezni.

És nekem tudod mi a fura. Hogy mindig azok hivatkoznak egy adott bibliai passzusra vagy törvényi kitételre, akik egy másik passzust vagy törvényt súlyosan megszegnek. Sőt, tovább megyek, szinte mindig az tiltakozik valami ellen, aki azt egyébként más szemszögből súlyosan megsérti.

Pont tegnap este volt egy ismerősöm halálosan felháborodva valami minimális pénzügyi dolgon, hogy őt megkárosította egy állami cég, de tényleg ilyen párezer forintról volt szó.

Azt mondom neki: oké, jogos a követelésed, de pont te ne ordíts itt köpködve a "hülye állami vállalatra", mert te meg 10 éve lógsz ingyen a BKV járatain, mert "elvből" nem veszel jegyet.

triarius 2011.11.28. 21:50:03

@GrayBoy: Igen, ez nagyon jellemző.
Kb. 15 éve volt egy ismerősöm, aki igen nagy méretekben csalt adót, számlákat vett és hasonlók. Akkor volt a Bokros csomag. Ennek keretében megvonták tőlem a családi pótlékot, mert túl magas volt a jövedelmem (alkalmazott lévén, ezt látta az adóhivatal). Ez az ismerősöm két pofára magyarázta, hogy igenis el kell venni tőlem a családi pótlékot, mert én ahhoz túl gazdag vagyok. Mikor azzal jöttem neki, hogy akkor talál ő se kapjon, mert nálam többet keres, csak elcsalja, a válasz az volt: "Az más, nekem jár, mert én vállalom, hogy eltitkolom a jövedelmem."

Pletyi 2011.12.01. 00:36:50

A fenti kommentekhez :
Ha már a kereszténység felett szeretnétek itélkezni a Biblián keresztül, akkor szoritkozzatok csak az új szövetségre.
Ott nincs semmiféle emberkereskedelem.

Reformernek
Kicsit megkésve de annál nagyobb Respect-el továbbis sok sikert és kitartást az önleleplezés utáni időkben.

Az eredeti komment brigádból már kevesen vannak itt,de ma már ezek se annyira veszélyesek. Milyen szép is volt kiosztani az itt keménykedő szci társaságot... :)

Egy friss link, talán érdekel :
news.yahoo.com/blogs/sideshow/woman-imprisoned-scientology-cruise-ship-12-years-145114448.html

triarius 2011.12.01. 07:29:49

@Pletyi: Az idézett ószövetségi igehely a különféle ateista és/vagy keresztényellenes portálok állandó "sztárja." És tényleg benne van a Bibliában, csak hát azért pár dolgot hozzá kell tenni:

- egy konkrét helyzetre vonatkozik, nevezetesen a 2500 évvel ezelőtti zsidóság helyzetére, és NEM valamilyen általános tanács

- a szövegben "szolgáló" szerepel, és nem rabszolga (azon persze lehet vitatkozni, hogy ez most mennyire fedi a mai értelemben vett rabszolga fogalmát)

- a kontextus sem lényegtelen: adott esetben azért kényszerült valaki arra, hogy eladja a saját lányát, mert nem tudta eltartani, tehát az alternatíva az éhenhalás volt (nem lévén állami gondozás), nem a mohóság. Hasonló jelenség pl. Kínában a 20. században is előfordult (ki tudja, szegény vidékeken talán ma is van rá példa, hiszen ma is van a világon sok millió rabszolga).

És természetesen, az Újszövetségben nincs ilyesmi.

DirtyHarry 2011.12.11. 21:23:55

az most akkor hogy van hogy a krisnásokat nem? ismerték el itthon vallásnak, ezeket meg igen?

furasrac 2011.12.14. 23:22:25

@Pletyi: Ja, ott van pl a Hegyi beszéd (az Újszövetség "főszereplőjétől"): "Ha jobb kezed visz bűnbe, vágd le és dobd el!" - tiszta humánum... :-) amúgy tudjuk, h nem szó szerint kell értelmezni.

bandeirante 2011.12.15. 07:26:35

@furasrac: Azért az idézet másik felét is tegyük hozzá (nem illik egy mondatot félbevágva idézni):

mert jobb neked, ha egy vész el tagjaid közül, mintha egész tested vettetik a gyehennára."

Természetesen ateista szemmel az egész hülyeség, de ha a saját vonatkoztatási rendszerében nézzük, akkor igen, tiszta humánum. (Amellett, hogy ahogy meg is jegyezted, nem szó szerint értendő).

bandeirante 2011.12.15. 08:07:22

Amúgy alapszabály, hogy mindenféle megnyilvánulást a saját vonatkoztatási rendszerében kell értelmezni, és nem onnan kiragadva. Ez egy ószövetségi idézet, amely a maga helyén és a maga idejében azt szabályozta, hogy ha valaki arra kényszerül, hogy eladja a gyerekét rabszolgának (nyilván nem jókedvében), akkor azt milyen szabályok szerint teheti meg (pl. csak a saját törzsén belül adhatja el, stb.). Ma már semmilyen relevanciája nincsen, mint egyébként a legtöbb egyéb ószövetségi szabálynak (pl. meg kell ölni azt, aki szombaton dolgozik, stb.).

bandeirante 2011.12.21. 13:09:00

@DirtyHarry: Éppen fordítva áll a dolog.
süti beállítások módosítása