Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Kitiltották a városból a szcientológusokat - szoljon.hu cikk

2011. június 06. - Reformer

Egy az egyben átvéve innen:

http://www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kozelet/kitiltottak-a-varosbol-a-szcientologusokat-381731

 

Kitiltották a városból a szcientológusokat

 

 

2011. június 6. 07:41 G. J.—L. M. L.—I. A.
JÁSZAPÁTI A szcientológiai egyház szervezői egy Drogmaraton elnevezésű, országos rendezvénysorozattal járják mostanában az országot. A múlt héten elérték Jász-Nagykun-Szolnok megyét is.
Drog ellen demonstrálnak, gyermekintézményeknek kínálnak előadásokat, és legtöbb helyen fogadják is őket. Jászapáti képviselő-testülete azonban másként döntött a múlt hét csütörtökén, és nemkívánatosnak minősítette a városban az akciót, a szervezőket és a mögöttük álló szcientológiai egyházat.


A határozat azonban már eső utáni köpönyegnek bizonyult. Két nappal korábban ugyanis lezajlott a rendezvény: áthaladt a városon a drogmaraton, elhangzott a drogellenes előadás a város középiskolájában, vélemények szerint adatvédelmi szempontból erősen aggályos kérdőíveket töltöttek ki a diákok, és kézbe kapták a szervezők szóróanyagait is. Utóbbi füzetecskéről mondja Pócs János, Jászapáti polgármestere, hogy amelyik diák eddig még esetleg tájékozatlan lett volna drogügyben, az ennek kérdései nyomán egész biztosan kíváncsivá válik.

Álljon itt egy részlet a füzetből, a sok lehetséges közül Pócs polgármester véleményéhez: 

Hogyan hatnak a drogok? Egy kis adag serkentőszerként hat (felgyorsít), egy nagyobb adag nyugtatóként hat (lelassít). Tehát bár a drogok rövid távú segítséget nyújtanak, a fájdalomcsillapításban is segítenek.

Jászapáti elöljárói nem most foglalkoztak először a drogmaraton problémakörével. 2005. áprilisában — egy merőben más politikai ciklusban — egyszer már úgy határoztak, hogy nem fogadják a városban a Drogmentes Magyarországért Mozgalmat, és annak akcióját. Most, csütörtökön, a testület határozatban erősítette meg az említett, hat éve született döntését.
— A Drogmentes Magyarországért Mozgalom mögött egyértelműen egy sokat vitatott, sokat kritizált szcientológiai egyház áll — mondta lapunknak a testületi ülés után Pócs János, a település polgármester-képviselője. — Ennek a szektának olyan céljai és olyan módszerei vannak, ami miatt több európai országból kitiltották már, és ugyanígy tett több hazai önkormányzat is. Például a paksi... Emiatt az sem kívánatos, hogy ők a városunk gyermekintézményeiben előadásokat tartsanak, és a településünkön a tanaikat terjesszék. 

Én magam, egy nappal korábban, a városban találkoztam az autójukkal, ami a drogmaratont hirdette. Megkülönböztető jelzést használó rendőrautó kísérte, amit egyszerűen nem tudtam mire vélni. Megállítottam őket, és kértem a polgárőrt, valamint a kísérő rendőrjárőrt, hogy a továbbiakban ne biztosítsák a felvonulást, hiszen a rendezvényre a szervezőknek nincs engedélyük. Kérdezem én: miért volt fontos számukra a rendőrségi felvezetés? Féltek valamitől? Esetleg így akartak hitelesebbnek látszani? 
A csütörtöki testületi ülésre meghívták a helyi Mészáros Lőrinc Gimnázium, Szakképzőiskola és Kollégium igazgatóját, Lénártné Emri Ildikót is. Az akció szervezői ugyanis drogellenes előadást tartottak, szóróanyagot terjesztettek, és kérdőíveztek is az intézményben. Bár az intézmény fenntartója a megyei önkormányzat, a helyi képviselők mégis magyarázatot kértek. 

Természetesen mi is megkerestük az igazgatónőt, hogy ő miként vélekedik a kialakult helyzetről, de ő szabadkozva elhárította kezdeményezésünket.

— Egyelőre nem szeretnék nyilatkozni, hiszen még nekem is tájékozódnom kell a történtekkel kapcsolatban — felelte érdeklődésünkre. — Túl nagy iskola vagyunk ahhoz, hogy azonnal választ tudjak adni minden felmerülő kérdésre. Egy-két napra szükségem van ahhoz, hogy alaposan körbejárjam a témát. Meggyőződésem egyébként, hogy félreértések sorozatának köszönhető, hogy ügy lett a történtekből.
Önkormányzati forrásból úgy tudjuk: az igazgatónő arra hivatkozott a testületi ülésen, hogy nem ismerte a szcientológiai egyház tevékenységét. 
A Drogmentes Magyarországért Maraton szervezőit nem mindenütt fogadta tiltás. A megye több településén is zökkenőmentes volt a drogfutásuk, és előadást engedélyeztek nekik az oktatási intézményekben. Például Jászjákóhalmán és Jászberényben is. Ifj. Lukácsi Pál, Jászjákóhalma polgármestere érdeklődésünkre elmondta, hogy önkormányzati szempontból évek óta zökkenőmentesen halad át a községen a drogmentes futás. — Az önkormányzathoz az iskola részéről korábban és most sem érkezett jelzés a szcientológiai egyházzal, vagy annak szóróanyagaival kapcsolatban — tette hozzá a községvezető. Megkerestük Jászberény város önkormányzatát is. Juhász Dániel alpolgármester arról tájékoztatta lapunkat, hogy tudomása szerint az üggyel kapcsolatban az önkormányzathoz nem érkezett az oktatási intézmények felől megkeresés, panasz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr392960930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kalman 2011.06.06. 12:01:56

Most, hogy már elkezdik a sarkalatos törvényeket, inkább meg kéne húzniuk magukat csöndbe, ezek a fesztiválok mit sem segítenek rajtuk.

Egyre mélyebb a szci sírja (amelyet saját maguk ásnak)

Üdv!

béla 23 2011.06.06. 13:51:11

@kalman: Sajna én nem így látom, inkább egyre jobban terjeszkednek.Mikor benn voltam a dianetika központban éppen 3-4 fő töltötte a híres oxf. tesztet? A hétvégi buli a Lurdy házban, meg az országos Drogmentes maratonok sok ember van jelen és mindig van problémás befűzhető személy. Sok helyen nálunk is volt, Drogmentes maraton a helyi gimisek futottak a csekély létszámú szci-vel. Kevés helyen ilyen józan gondolkodású a polgármester,mint a fenti kisvárosban, /a cikkben/ nálunk a hatalmi harcok miatt hivatalban nem tünt fel senkinek, hogy volt a Drogmentes maraton, az meg végképp nem , hogy ki áll a szervezés mögött.

antiszci17 2011.06.06. 14:54:22

@béla 23: Nem is lesz másképp semmi, amig a szci nyomul minden eszközt bevetve, mi meg csak nézzük és sopánkodunk! Én minden pedagógus ismerősömnek a kezébe nyomtam egy anyagot a maratonról, linkekkel és újságcikkekkel. Sosem hallottak arról, hogy a maratonosoknak valami köze lenne a szci-hez és nem győztek hálálkodni. Ez is egy kezdet, így is eljut 5-6 iskolába a hírük, hogy kik is valójában és remélem tovább is adják addig, amíg egyetlen iskola is lesz ebben az országban ahol még nem ismerik a maratonok valódi hátterét.

kalman 2011.06.06. 16:56:35

@béla 23: Én csak ebbe bízok:

www.youtube.com/watch?v=PzrxXvuiONk

Nem adok nekik fél évet.

Már előre látom, hogy tüntetni fognak a vallásszabadságért! :)

Nézd végig!! :)
Üdv

béla 23 2011.06.06. 17:14:01

@kalman: Tudod Kálmán én is szeretnék sok mindenben bizni, de csak nézz körül kik ülnek , a parlamentben, Schiff A. LMP az ö ügyvédi irodája pl. és társa mivel foglalkozott!Nézd meg a Drogmentes maraton , hány helyen járt pár hónap alatt, minden rendezvényen ott vannak, városunkban van országos állat és kirakodó vásár, ott is szórólapot osztogattak és ingyenes lQ teszt mérést csináltak, éppen ketten álltak ott a sátruknál, mikor én láttam.Nekem is akartak adni szórólapot és legszivesebben lekevertem volna annak a szimpatikus fiatalnak egy jó nagy pofont akárcsak a gyermekemnek, hogy ébresztő. Mindig van aki még nem hallott róluk az előbbi komment is erről tanuskodik. Bár igazad volna. De azokban az országokban is müködnek ahol, be vannak tiltva, csak más kereteken belül. Német ismerősöm is beszélt róluk.Valahogy fel kellene venni a harcot ellenük.Tartom a kapcsolatot sok kilépett emberkével és olyanokkal is akiknek a rokonuk van benn, akárcsak nekem, de úgy látom, hogy csak egy helyben toporgunk és nem tudunk semmit csinálni. Én magam sem merem már támadni a szcis családtagomnak az egyházat, mert ő is és a társa is rendszerint engem hibáztat, hogy ő tudja milyen jó ott, és milyen jól müködik minden, stb.

béla 23 2011.06.06. 17:18:04

A parlamenti hozzászólást, legalább 20-szor láttam, és látnotok kellett volna amikor megmutattam a gyermekemnek és a társának, akik fel voltak háborodva, hogy pl még a szci. szót se tudja normálisan kimondani .

kalman 2011.06.06. 23:32:00

@béla 23:

"Tudod Kálmán én is szeretnék sok mindenben bizni, de csak nézz körül kik ülnek , a parlamentben, Schiff A. LMP az ö ügyvédi irodája pl. és társa mivel foglalkozott"

Igen, ott ül, de nem az LMP nek van kétharmadja, hanem a FIDESZ - nek. És 3 óra elég nekik arra, hogy végig erőszakoljanak egy törvényt, egyéni képviselői indítvány fejébe, SŐT a hitgyülisek lettek az alsó határ, mert a szci se nincs 100 éves, se nem történelmi, se semmi. Az már az egyházak köréből kiesik (lásd adó mentessék, ' százalékos hajsza stb.) HANEM lesz belőlük úgynevezett "vallásos közösségek". Nem ugyanaz. Vagy lehet még az se lesz, egyszerű üzletként folyik majd tovább a működésük. Fél év múlva majd válaszolj szerintem :)
Látom, te már egy éve kommentlegtsz itt, én vagy 6 éve :D

Tudom miről beszélek.

"ott vannak, városunkban van országos állat és kirakodó vásár, ott is szórólapot osztogattak és ingyenes lQ teszt mérést csináltak, éppen ketten álltak ott a sátruknál, mikor én láttam.Nekem is akartak adni szórólapot és legszivesebben lekevertem volna annak a szimpatikus fiatalnak egy jó nagy pofont akárcsak a gyermekemnek, hogy ébresztő. Mindig van aki még nem hallott róluk az előbbi komment is erről tanuskodik. "

Nos itt két dolog.

Az egyik az az, hogy egy volt misszió ügyvezető szavaival éljek, "Itt nincs pénz, ezért megyünk külföldre" - Döglődnek.
Ezt te is tudod.
Lásd BERILNBE ! a lift azért nem járt, mert az áramszámlával volt baj. Vagy lást, IDEÁLIS ÓÓÓRG 7 éve épül. Vagy lásd, missziókból dianetika központok lesznek (pl pécs) Soroljam?
Lehet hogy bemegy egy évbe 1000 ember, de mennyi megy ki?
Nem is kell mindenkinek átesnie ezen a szci marhaságon, aki átment rajta (pl én)
akkor ő felvilágosítja a többit. pl így :

remalom.blog.hu/2008/05/25/magyar_sea_orgos_tortenet

"De azokban az országokban is müködnek ahol, be vannak tiltva, csak más kereteken belül. Német ismerősöm is beszélt róluk.Valahogy fel kellene venni a harcot ellenük."

A liberalizáció miatt működnek-működhetnek, de nem mint vallás vigyázz, nem mindegy. Dániában is van Sea org, de nem mint egy vallás, hanem mint egy kft, vagy bt :D Érted?
Az a nem mindegy.

Igen, fel kéne velük venni a harcot, egyet értek, bár saját maguk alatt vágják a fát mert velejéig őrült a rendszer, a felfogás és minden más ami szciben van. Így saját rendszerébe van kódolva a halála is.
Remélem majd megérted, (fél év múlva már látod) :)

"Tartom a kapcsolatot sok kilépett emberkével és olyanokkal is akiknek a rokonuk van benn, akárcsak nekem, de úgy látom, hogy csak egy helyben toporgunk és nem tudunk semmit csinálni."

Vedd fel facebookon Szászfaly László államtitkár urat, és mond el neki Te is, hogy miújság, jobbára Ő dönt ez ügyekbe, ki hova mikor miért. Érted? minél többet oltják majd a szcientológiát, annál inkább "lapát"
:)

"A parlamenti hozzászólást, legalább 20-szor láttam, és látnotok kellett volna amikor megmutattam a gyermekemnek és a társának, akik fel voltak háborodva, hogy pl még a szci. szót se tudja normálisan kimondani"

JAAAJ! Örüljön neki, hogy nem is ismeri a szcientológiát. Miért vannak felháborodva? Inkább örülniük kellene, hogy vannak olyan pártok a parlementbe (JOBBIK) akik ki mernek állni az igazságért!!
Nem fikázni kéne a kiejtése miatt, mert nem a név a lényeg, hanem ami mögötte van.
Független vagyok, de valljuk be a baloldali kormány tárt karokkal várta őket, nem tudom miért ??
Az nem vallásszabadság, ami velem is történt! olvasd e la linket, és ne a kiejtésen akadj fenn, hanem azon, hogy, hogy-hogy létezhetnek még egyántalán?

béla 23 2011.06.07. 07:52:04

@kalman: Igazad van sok mindenben, és bár úgy lenne , ahogy mondod , ahogy Te jósolod. Lehet, hogy nem voltam elég világos, de egy két dolgot félreértettél. Az én szci családtagom és a szci társa fikázta, hogy a N.Zs. képviselő nem tudja még a szci. szót se kimondani ezen nevetgéltek és a lényegre , amiről a riport szólt egyáltalán nem figyeltek. Valóban 2 éve blogolok és bár már ne kellene itt lennem, mert az azt jelentené, hogy nincs miért, de tartok tőle , hogy ez még eltart egy darabig.

antiszci17 2011.06.07. 08:58:54

@béla 23: Kitartás, ne add fel! Kérj a polgármesteretektől időpontot, szedj össze egy pár jó anyagot a szektáról, vidd be neki, mondd el a történeted és hogy sokan vagyunk még rajtad kívül. Szerencsére itt nálunk egy szci ellenes polgi van aki nem rejti véka alá a véleményét....... szerintem ha mindenki akinek családtagja belekeveredett ebbe a szemétbe csak a közvetlen környezetében felvilágosítaná az embereket mi is folyik abban a szektában jó nagy lépést tennénk előre mert sokan nem is ismerik, vagy hallották már a szci nevet valami kellemetlen mellékíze van de semmi több. Meg kell mutatni az embereknek mit művelnek. Én összeraktam egy jó kis anyagot pedagógusoknak, ami a narkononra ill a dmm-re van kihegyezve, de lehetne egy általánosabbat is készíteni, itt ebben a blogban minden infó megvan hozzá, csak össze kell rakni. Ha mindenki csak néhány ismerősének nyomná a kezébe, és azok közül is csak 2-4 adná tovább akkor is nagyon sok emberhez eljutna az üzenetünk: nyissátok ki a szemeteket, nézzetek körül, ne dőljetek be a stressz teszteknek, figyeld milyen szóróanyaggal jön haza a gyerek a suliból, ha állásinterjú keretében sok fura kérdést tesznek fel fogj gyanút, kérdezz rá mi akar ez lenni.

ubk 2011.06.10. 22:00:30

index.hu/belfold/2011/06/10/benyujtottak_az_uj_egyhazi_torvenyjavaslatot/

Friss hír:" A Hit Gyülekezete nem került egy szintre a katolikusokkal, csak a krisnásokkal, viszont a legkedvesebbek között vannak a bolgár ortodoxok. A szcientológusokat nem említi a szöveg."

Fekete Sámuel 2011.06.11. 02:14:22

@ubk: Ez nyilvánvalóan szándékos. Ha bármilyen, semlegesnek tűnő összefüggésben említik meg az egyházat, azonnal össztüzet kapnak az antiszciktől.

Ha meg olyan keményen bánnak el velük, hogy ne kapjanak össztüzet, akkor meg az EU rúgja szét a seggüket, hogy már megint vallásialaponbántanakszegényembereket, pontmintaholocaustban, láttukmárhogyezhovavezet, európasegíts!!!

Ilyen helyzetben az egyetlen épeszű megoldás semmilyen módon nem említeni őket, aztán majd a törvények kezelik.

Jelzem amúgy, hogy ahol a szcik gecik, azt úgy csinálják, hogy jogállami keretek között megofghatatlanok legyenek... ezért az államtól semmit nem várhatsz, direktben betiltva nem nagyon lesznek, és különösen semmi esély sincs arra, hogy egyes esetekben - leginkább kapcsolatmegszakítós, pénzvisszanemfizetős, egyházbólkifúrós esetekre gondolok - korrekt bírósági ügyintézésre lehessen számítani.

Ez van.

Mellesleg, ha ismered a játékszabályaidat, akkor miért nem döntöd el, hogy akarsz-e velük dealelni? És ha akarsz, akkor az ő szabályaik alapján csináld. Ha meg nem, akkor meg kerüld el őket.

Ezzel a hozzáállással veszélyt csak azokra az emberekre jelentenek, akik nem ismerik őket.

silversurfer 2011.06.11. 06:37:52

@Pszientológus: Én nem mondanám semlegesnek feltétlen a cikket, hisz ha elolvastad ezt a részt:
"Leszögezi azt is a törvényjavaslat, hogy önmagában nem tekinthető vallási tevékenységnek a politikai és érdekérvényesítő, a pszichikai vagy parapszichikai, a gyógyászati, a gazdasági-vállalkozási, a nevelési, az oktatási, a felsőoktatási, az egészségügyi, a karitatív, a család-, gyermek- és ifjúságvédelmi, a kulturális, a sport, az állat-, környezet- és természetvédelmi és "a hitéleti tevékenységhez szükségesen túlmenő adatkezelési" tevékenység."
Akkor azok számára akik kicsit jártasak abban, hogy ezen "egyház" milyen témakörökben mozog, és a döntéshozók valószínűleg körüljárták a témát, nagyjából az is megvan, min buktak el... nem beszélve a történelmi múlt hiányról, stb...
süti beállítások módosítása