Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Filmstúdiót vett Hollywoodban a Szcientológia Egyház

2011. április 29. - Reformer

Egy az egyben átvéve innen:

http://www.mindennapi.hu/cikk/vilaghir/filmstudiot-vett-hollywoodban-a-szcientologia-egyhaz/2011-04-29/2910

Huszonnyolcezer négyzetméter, fedett stúdiók, utómunkagyártás, irodák és műholsugárzási kapacitás. A szcientológusok, terveik szerint a gyártóbázis megszerzésével szorosabbra fűzhetik kapcsolatukat az Álomgyárral.

 

A Sunset Boulevard-on található stúdió 1912 óta működik, egyike Hollywood legrégebbi gyártóbázisainak, korábban a Monogram Pictures és az Allied Artist tulajdonában volt, a hetvenes években a KCET, az Egyesült Államok legnagyobb független televíziótársasága birtokolta. A napokban a szcientológusok tulajdonába került stúdióban olyan filmek készültek, mint a western-rendezőlegenda John Ford Hurrikán című mozija, vagy az El Cid Charton Hestonnal a főszerepben. 

A szcientológusok szerint a stúdióbirtoklással még erőteljesebbé tehető nemzetközi terjeszkedésük. A majdnem tízezer misszióval rendelkező szervezet eddig is sokat “invesztált” filmművészetbe, első Los Angeles-i bázisukat 1954-ben alapították, és az olyan hírességek mint John Travolta, Tom Cruise és felesége, Katie Holmes elkötelezettsége közismert. Ahogy az a hír is futótűzként járta be a nemzetközi sajtót, hogy amikor a Millió dolláros bébi forgatókönyvéért és az Ütközések rendezéséért Oscarral jutalmazott Paul Haggis harmincöt évnyi tagság után kilépett a szientológia bűvköréből, kendőzetlenül kitálalt a szcientológia hamis gyakorlatairól, és óva intette azokat, akik kacérkodnának az új vallással.

Az efféle fiaskók kezelését is remélik most a szcientológusok a hollywoodi szerzéstől. Hivatalos közleményük szerint a stúdió képessé teszi a Szcientológia Egyházát arra, hogy 21. századi technikával a legszélesebb körben tejessze tanait. Terveik szerint tévéműsorokat és filmeket is gyártanának. Szcientológiai filmopus született egyébként már, körülbelül 400 videós szóróanyag legyártása mellett; 2000-ben például John Travolta producerkedése és főszereplésével készült el a Háború a Földön című sci-fi. A film a szcientológia-alapító L. Ron Hubbard azonos című regényéből készült nem kevés szcientológiai hittétellel fűszerezve, és nem csak a jegypénztáraknál bukott nagyot, a kritikusok is szétcincálták. 

Várhatóan nagyobb sikerre számíthat a szcientológiára kritikus szemmel tekintő, a nemzetközi filmbarátok körében csúcsrendezőként elkönyvelt Paul Thomas Anderson (Boogie Nights, Magnólia, Vérző olaj) A mester című, utómunka-fázisban lévő filmje, amely ugyan nem nevesíti, mely szervezetről regél, a forgatókönyv áthallásai azonban egyértelművé teszik, hogy Hubbard tanait veszi górcső alá. Anderson filmjeinek gyakorta kritikus hangvételét ismerve, már most kérdéses, bekerül-e majd alkotása a szcientológia műsorszórásába.

--mi--

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr522863913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Kix 2011.04.29. 09:52:56

Ezexerint lemaradtam arról, hogy készül egy "A mester" című mű, Hubbardról? Mit lehet tudni róla? Mikor lesz kész vajon?

2011.04.29. 14:26:53

Valószínűleg soha, csak az egyszeri újságíró nem tud rendesen angolul. IMDB project status: pre-production (tehát még el sem kezdték) - Magyar változat: utómunka-fázisban.

keng 2011.04.29. 22:27:18

van lóvé, van lóvé
habár 1 heti bevételből nem nagy szám megvenni egy ilyen studiot :)

Dr. A. Nordenholz 2011.05.01. 11:20:29

Mit terveznek ezzel a rengeteg ingatlannal? Évek óta nem hallok más statisztikáról, mint az ingatlanvásárlásról.

Ammonia73 2011.05.01. 22:42:36

A franciák dokfilmeztek...:)
Hollywood et la Scientologie - French Documentary 28th April 2011
www.youtube.com/watch?v=mT_cLqwgabo&feature=feedf

Ammonia73 2011.05.01. 22:51:45

Szerintem ennek az lesz a vége, hogy kiköltekeznek arra a sok hülye műsorra, amivel a szcientológiát akarják terjeszteni, majd nem lesz lehetőségük ezekkel előállni, mert azért szerintem eléggé rossz már a híre ennek a szektának a nagyvilágban...

exscn · http://exscn.net 2011.05.03. 17:01:02

El akarják árasztani a netet a hatásvadász videóikkal. Az az elképzelésük, ha rengeteg saját tartalmat tesznek ki, az majd elnyomja a rengeteg enthétát (az ellenük irányuló tartalmakat).

Pár éve is volt egy ilyesmi akciójuk, amikor minden szcientológust felszólítottak, hogy csináljon saját weboldalt szcientológiát dicsőítő tartalommal. Persze semmit nem ért, mert a keresőmotorokat nem érdekelte az oldalak mennyisége.

Remélem, ennek sem lesz túl nagy hatása. Még jobb lenne, ha a bénaságukat ismerve inkább visszájára sülne el a dolog.

Warlimont 2011.05.03. 19:32:47

És mekkora adománytarháló kampányok lehetnek még ebből!

Kedves Szcientológus barátunk!
Már készül az új szuperprodukciónk, mely megváltoztatja a világ menetét. A filmben egy Terminatort (Hubbard H800 modell) visszaküldünk a múltba, hogy megölje Freudot, és ezzel gyökereiben pusztítsa el a pszichiátriát.
Már csak a te adományodra van szükség, hogy kész legyen a forgatókönyv (/megfizessünk színészeket/vágó/utómunka/stb.) Adakozz a ....... számlaszámra, hogy elérhessük célunkat, és a Föld minden lakóját megismertessük az igazsággal.

exscn · http://exscn.net 2011.05.03. 22:10:30

Ez nem vág a témába, de talán érdekel itt néhány embert:

David Mayo a 80-as évek elejéig Hubbard után a legmagasabb technikai poszton lévő személy volt (Senior C/S Int). Korábban ő volt Hubbard auditora és a jelenlegi OT szintek nagy részét (NOTS) is Hubbarddal közösen hozták össze.

Miután Miscavige kirúgta az egyházból, a népszerűsége miatt a public jelentős része követte és a szabad zóna meghatározó alakja lett, míg az egyház az ilyenkor szokásos módszereivel teljesen tönkre nem tette.

Nos, ez az ember 25 év után a napokban elkezdett nyilvánosan kommunikálni. A forum.exscn.net oldalon egyre több hozzászólását lehet olvasni. Ilyeneket ír:

"The worst of it is that we, too, carried on the promise of "higher states" that did not exist, could not be delivered, ever."
forum.exscn.net/showpost.php?p=570372&postcount=38

"Az a legrosszabb az egészben, hogy továbbvittük a "magasabb szintek" ígéretét annak ellenére, hogy azok nem léteztek és soha nem is lehetett őket szolgáltatni."

norbert79 2011.05.04. 09:52:46

@exscn: Ez fájni fog nekik.
Amúgy olvasgattam a híreket, s ha jól olvastam, Tom Cruise lánya szépen elköltözött otthonról, mert elege lett apuci "vallási" elkötelezettségéből. Azért belegondolunk, ez rosszabb, mint a Maffia: John Travolta fiát vesztette el az egyház miatt, Tom Cruise a lányát... 'Karma' látom kezd működni.

Valerijov 2011.05.04. 11:40:47

az megvan, hogy újságos bódék oldalán plakáton, meg újságos boltokban a pult elé kitéve lenkei gábor írta egészséggel kapcsolatos sorozatfüzetet kezdtek nyomatni, az első rész a kollagénről szól, 250 huf. elég szép összeget kicsengethettek a bódé kiplakátolásához, meg a füzet preferált helyre kerüléséhez.

Dr. A. Nordenholz 2011.05.04. 20:51:33

Off: Főhősünket ipari kémkedésért ítélték el, mert oktatási anyagokat "lopott" az szkientologista egyháztól.
www.3news.co.nz/British-man-not-allowed-in-NZ-after-Scientology-espionage/tabid/423/articleID/209681/Default.aspx
Vallás az ilyen?:) Ahol ez "ipari kémkedés"-nek számít?:)

Dr. A. Nordenholz 2011.05.04. 21:00:32

@Valerijov:
Kíváncsi lennék majd Lenkei fejére, mikor rájön, hogy jól át...ták:) Szupererő, amire millió dollárokat kicsengetett:)
Ha esetleg kijön, remélem, kicsenget még rá, és lesz alkalma elvégezni:)

@exscn:
David Mayo nem mondhatta volna szebben:)
Akiknek sikerült épségben elvégezniük az OT VIII-at, akik túlélték:) szerintem elég jó állapotban lehetnek (szerintem max. néhány tucat ember mint pl. Geir Isene), főleg, ha rá tudnak nézni az egyházzal kapcsolatos dolgokra és megfeledkezni a szkientologizmusról. Biztos megszabadultak egy csomó mentális töltéstől, függetlenül a szcifi körítéstől vagy attól, hogy az inkvizíciós divízió (etika) milyen elnyomásnak vetette őket alá.. Onnan viszont nem nagyon tudnak továbbmenni, mivel "csak" a fizikai univerzumbeli létük akadály:)

exscn · http://exscn.net 2011.05.05. 00:16:39

@Dr. A. Nordenholz: "Biztos megszabadultak egy csomó mentális töltéstől"

Kösz, hogy ezt leírtad, mert most rájöttem egy szerintem nagyon fontos dologra. Hirtelen beugrott, hogy a meditációim alatt nem is találkoztam semmi mentális töltéssel.

Régebben szinte axiómaként élt bennem Hubbard töltés-lecsapolásos elmélete. Ez tulajdonképpen a hipnózis szakirodalmából eredő kifejezés. Először ugyanis hipnotizőrök fedezték fel az elmének ezt a hipnózisban jellemző tulajdonságát. Remélem, jól emlékszem a hipnózissal kapcsolatos olvasmányaimra, hogy tényleg hipnózisban fedezték fel először.

A dianetika módszere teljesen erre a töltés-lecsapolásra épül. Ez mondjuk nem csoda, hiszen a terápiát tekintve a dianetika nem más, mint teljesen sztenderd hipnózis. (Az más kérdés, hogy Hubbard szándékosan elkeni a hipnózis szó valódi jelentését és egyfajta alvásszerű szuggesztiós módszernek állítja be a dianetikával szembeállítva.)

Na szóval itt van ez a mentális töltés téma és ha belegondolsz, az egész szcientológia sem szól másról, mint a mentális töltésekről.

A vicc az, hogy a való életben nincsenek mentális töltések, csak hipnózisban.

Meditációban például semmi ilyesmivel nem fogsz találkozni (persze ha jól csinálod és nem magadat auditálod).

Sőt, egy idő után azt fogod majd észrevenni, hogy az elme és a tudat valami elképesztően lágy dolgok. Úgy alakíthatók, ahogy neked tetszik.

Azt hiszem, ezek a technikák (a meditáció is) kizárólag azért működnek, mert elhiszed róluk, hogy működnek. És ez egy trükk saját magad korlátozására. És persze arra is, hogy megengedd magadnak, hogy kitörj a korlátok közül.

Szerintem ha szerencséd van, olyan technikát választasz, ami végül eljuttat a felismeréshez, hogy semmilyen technikára nincs szükséged :)

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2011.05.05. 09:26:51

:: A vicc az, hogy a való életben nincsenek mentális töltések, csak hipnózisban.

Lófaszt nincs, pont ott van igazán. Tanulás közben is folyamatosan felmerül például, csak éppen ritkán van olyan, hogy bárki meg is találja a töltést, ezért nem találkozol vele.

Meditáció meg inkább arról szól, hogy eltávolodsz ezektől, nem pedig lebontod őket.

Dr. A. Nordenholz 2011.05.05. 10:03:29

@exscn:
Különböző technikák vannak. Nem vagyok ebben szakértő.
Azok között, amiket ismerek vannak olyanok is, ahol "töltésekkel" dolgozol.
Ez számomra egyértelmű, hiszen hogyan tudnál másképp a haraggal, féltékenységgel, félelemmel és hasonló negatív érzelmekkel (kinek mi van) dolgozni?
A tantrikus buddhizmus lényege pl. pont ezeknek az energiáknak az átalakítása. És ha ez a lényege, akkor valahol kell lenniük töltéseknek, függetlenül attól, hogy ki minek nevezi azokat.
Ugyanakkor el tudom képzelni olyan technikák létét is, ahol ezek a töltések nem jelennek meg enyire nyilvánvalóan, egyszerűen valami erőteljes tisztító eljárás, mint mondjuk a Vajraszattva mantra ismételgetése, stb... által tisztul az ember.
Ettől függetlenül ez nem jelenti azt, hogy nincsenek töltések. Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy nincsen energia. Persze akár azt is mondhatod, ugyanúgy igaz. Csak ebben az esetben más szintekről beszélünk. És ha nem egy magasabb szinten vagy mi van, ha ezek a töltések előjönnek? Ezért kijelenteni, hogy nincsenek töltések nem igazán helyénvaló szerintem.
Hubbard pl. külön nevet adott a thetánnak, mert neki nem volt jó egy hagyományos elnevezés és annak szkientologista definíciója. És persze ezzel együtt harmadik felezhette a többi primitív vallást:) A szkientologizmus az egyetlen igaz hit:D ezt mind tudjuk:D Ettől függetlenül, a thetán fogalma a buddhizmusban is megvan így vagy úgy.
(Az viszont érdekelne, miért nyomatja Hubbard annyira, hogy Buddha eljárása gyakorlatilag az exteriorizáció, mert ezt nem nagyon találom a fontos dolgok között, még talán külön megemlítve sem a buddhizmusban.)
Tetszik vagy nem tetszik, csomó dolog van a szkientologizmusban (ezek inkább a szkientológiában), amik működnek.
A szkientológiával az a gond, hogy ezek az igazságok - egy számomra ismeretlen cél érdekében - részben el lettek torzítva, részben olyan adminisztratív elemekkel lett teletűzdelve a rendszer, ami a "teljes szellemi szabadság" vagy mondjuk így, egy bűnözők, elmebaj és háború nélküli világ helyett a "szellemi rabszolgaság a szki oltárán" és a szkientologista "terror", (elkendőzött) elmebaj és (nyílt vagy burkolt) háború mindenki ellen, aki nem úgy gondolkodik mint mi világát vetíti előre.

Ammonia73 2011.05.05. 10:51:51

@Dr. A. Nordenholz: "valahol kell lenniük töltéseknek, függetlenül attól, hogy ki minek nevezi azokat"
Igen. És milyen jó, hogy a neurobiológia az elmúlt években ennyit fejlődött...már nem kell ilyen Hubbardi meg hasonló beteg dolgokkal foglalkozni ha pont az érzelmi lenyomatok foglalkoztatják az embert, mert közben kiderült, hogy ezek a tapasztalatokon alapuló érzelemképek agy egy részében, az amygdalában tárolódnak. :)
Nem kell ide a thetános-reaktív bankos-dianetikás humbug :)

exscn · http://exscn.net 2011.05.05. 12:43:00

@Translator +X+: @Dr. A. Nordenholz:

Jó, kicsit durva volt a "nincs töltés" :)

A lényeg viszont nem ez.

Szerintem az elme működésével kapcsolatban sokféle modellt fel lehet állítani.

Elég jól használható szerintem az a modell, hogy közted és a fizikai világ közt egy csomó, az elmédből odavetülő dolog található. Ezek lehetnek képek, érzelmek, bármi ilyesmi.

Könnyen belátható, hogy ezeket valamilyen technikával eltávolítva, a személy elkezdi azt látni, ami van és többé nem lesz dühös vagy bánatos sem.

Sokan ebből arra a következtetésre jutottak, hogy az elme rossz, arra nincs szükség. Persze ez egy szélsőséges és sehová sem vezető megközelítés.

Ennél kicsit jobbat talált ki Hubbard azzal, hogy az elmének van egy nemkívánatos része (reaktív elme), ami a problémákat okozza. A dianetika és a szcientológia emiatt nem tesz mást, mint az elmében kotorászva töltéseket csapolgat le, hogy ezt a nemkívánatos elmerészt hatástalanítsa.

Persze ez a modell Hubbard ragaszkodása ellenére is teljes kudarc. Ennek több jele is van, például a Clear definíciójának folyamatos változása vagy az, hogy a hubbardi Híd eljárásait bármikor újra lehet csinálni és nyereséget is hoznak. Meg lehet ismételni a "lezáró" jelenségeket.

Tehát a dianetika és a szcientológia technikái felől nézve az embernek úgy tűnhet, hogy az elmében végtelen mennyiségű lecsapolandó töltés van.

Persze előfordul, hogy egyesek a rengeteg csapolási művelet (auditálás) hatására egyszer csak észreveszik, hogy mi újság van, de ez véleményem szerint nagyon ritkán fordul elő.

A fentieknél egy fokkal jobb modell szerintem, hogy a fizikai világ és közéd azért ékelődnek be mindenféle elmetartalmak, mert rosszul kezeled az elmédet. Meg kell tanulni az elme kezelését és kész.

Vipassana meditációban nekem többek között az tetszik, hogy teljesen közvetlen módon ráneveled magad, hogyan kell ezeket az elmetartalmakat kezelni úgy, hogy szimplán csak azt lásd, ami van. Mindezt anélkül, hogy bele kéne mélyedned az elmédbe és mindenféle töltések lecsapolásával foglalkozni. Annyi történik, hogy megtanulod "uralni" az elmédet.

Mostanában viszont kezd az az érzésem lenni, hogy a módszer igazából tökmindegy. A lényeg, hogy az ember azzal a módszerrel fog magán változtatni, amiben hisz, amit elfogad, ami számára működőképesnek tűnik. Ha akarja a változást, akkor el is fogja érni. Nem a módszerek miatt, hanem azért, mert csak saját magán kell felülemelkednie.

Az az érzésem, hogy a módszerek, technikák maguk is csak valami olyasmik, amiket odateszünk a való világ és magunk közé.

Persze lehet, hogy tisztán hülyeség amit itt írtam és egy hét múlva már teljesen más lesz a véleményem. Történt már ilyen :)

Dr. A. Nordenholz 2011.05.05. 21:07:52

@exscn: Ezt elég jó megközelítésnek tartom és egyetértek.

Dr. A. Nordenholz 2011.05.05. 21:11:15

@Ammónia73: ez az amygdala valamit biztos csinál, ha ott van

Ammonia73 2011.05.13. 07:32:47

"LEGJOBB EGYÉNI FSM DÍJ

* NYEREMÉNY: EGY VIII-AS OSZTÁLYÚ AUDITORTANFOLYAM

16.500 dollár értékben vagy ennek megfelelő képzési jutalomban

* 10 éjszaka bármely Flag-szálláson és 5 étkezés!

* A nyeréshez küldj ki NÉGY embert a Flagbe

2011. április 9. és 2011. április 30. között

* Fejenként legalább 9350 dollárnyi szolgáltatást kell igénybe venniük, és a Flag szálláson kell aludniuk"

Mi az az FSM?

Plejádok 2011.05.13. 12:27:46

@Translator +X+:

Hehe... de jó ez a guglis idzzé! :)))

triarius 2011.05.16. 07:22:57

Ismeritek ezt a könyvet?

Nancy Many: My billion year contract

www.amazon.com/My-Billion-Year-Contract-Scientologist/dp/0578039222/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1305522869&sr=1-1

Most olvasom. A szerző a hetvenes években magas szintű vezető volt a szci-nél, személyesen Hubbardtól kapta a legtöbb utasítását.

Pl. leírja benne, hogy Hubbard nem volt biztos abban, hogy érdemes volt-e a szcit vallásként elindítania. Főként az motiválta, hogy ha vallásként működnek, akkor a munkatársak ugyebár "szerzetesek", és így még minimálbért sem kell nekik fizetni.

De pl. azokban az országokban, ahol tilos új vallást alapítani (pl. Izrael), ott már kezdettől fogva nem vallásként működtek. Ja, és mesél arról is, milyen volt a Rehabilitation Project Force, ahová 5 hónapos terhesen helyezték. A könyv stílusa nem különösebben jó, de a tartalma nagyon érdekes.

béla 23 2011.05.16. 22:34:08

Van magyar nyelvű változata is a fenti könyvnek?

triarius 2011.05.17. 09:42:06

Azt írják - hogy témához kapcsolódjak - hogy a celebeket célzottan cserkészik be a szcientológusok. A hírességek általában nehezen találnak maguknak megbízható alkalmazottakat - ügynököt, sofőrt, kertészt, gyerekvigyázót, stb. Ilyenkor jönnek a szcientológusok, akik jelentkeznek a munkára. A bulvárlapoknak nem is szivárogtatnak ki semmit, viszont a szci központnak igen, így aztán a beszervezendő celebekről egész dossziék keletkeznek, mielőtt ők egyáltalán tudnának arról, hogy a szci látókörében kerültek. Vannak aztán olyan emberek is, akiknek a feladata a celebek magasabb szinten történő becserkészése, ott vannak különféle partikon, rendezvényeken, tanácsadó szolgáltatásokat kínálnak, stb. Ja, és a beszervező szci ügynök jutalékot kap azokból a pénzekből, amelyeket a beszervezett celeb a tanfolyamaira befizetett.

Ammonia73 2011.05.17. 13:51:33

Most találtam rá erre az interjúra:
www.youtube.com/watch?v=aGCPMTLCFPk&feature=channel_video_title

"2010. július 6.
A Terézvárosi Televízióban Dr. Tokics Imre és Dr. Szigeti Jenő vendége Weith Katalin, a Magyarországi Szcientológia Egyház elnöke volt. A TV beszélgetés a Vallás És Kultúra című műsor keretében történt."

Hát...elképesztő. Az interjúztató emberke is. :O

Warlimont 2011.05.19. 12:55:03

Reformer!

Ajánlom figyelmedbe, akár egy új írásod alapjául is:

englishrussia.com/2011/05/17/the-church-of-scientology-in-moscow/

Dr. A. Nordenholz 2011.05.20. 16:52:31

Today Tonight Scarlett Hanna-val.
Ő az ausztrál egyház elnökének a lánya: www.youtube.com/watch?v=JSx4axPVRrE

Ammonia73 2011.05.20. 21:22:19

A moszkvai org-ot ha jól tudom, februárban adták át. Jó nagy lett...szép is...és gondolom nem azért ekkora, mert szükség is van rá, hanem mert arra számítanak, hogy majd lesz. Hubbard szerint kell egy biztos pont...mert ha nincs, honnan szolgáltatnának. Érdekes, hogy úgy költekeznek Orgokra, mintha tényleg szükség lenne rájuk, közben meg egyre csak fogynak a szci-k. Mondhatnám, hogy érdekes, hogy érdekes, hogy Oroszországban ez létrejöhetett, de nem mondom, mert ott a pénz az úr. Ha van pénzed, mindened van.
Ez az ausztrál szcielnökleány elég régi hír már.

antiszci17 2011.05.21. 10:41:20

Off, de muszáj megosztanom veletek: Most olvastam ki Russel Miller Az arcátlan messiás c. könyvét. Ha csak a fele igaz, amit leírt, akkor lrh mániás depressziós, paranoiás és skizofrén volt, viszont zseniális előadó .... veszélyes kombináció.

Ammonia73 2011.05.21. 12:54:03

@antiszci17: "akkor lrh mániás depressziós, paranoiás és skizofrén volt, viszont zseniális előadó"
...és megalomán is :)

antiszci17 2011.05.21. 13:10:29

ja, persze, az is, kifelejtettem a felsorolásból :-))

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2011.05.23. 10:06:43

:: Hubbard szerint kell egy biztos pont...

A pontnak nincs kiterjedése, ellentétben ezzel a kecóval :)

Ammonia73 2011.05.23. 12:04:57

@Translator +X+: "A pontnak nincs kiterjedése, ellentétben ezzel a kecóval :)"
Elég csak belenézni egy szci magazinba, olyan, mintha Győzike tervezte volna...az a sok aranyozott hatalmas oszlop, csillivilli cucc...a videókon a világmegváltó zene, az orgok ugyanilyenek, "milyen gazdag, hatalmas és csodálatos vagyok" stílus. Ez is csak a Hubbardtól származó megalománia megtestesülése.

Ammonia73 2011.05.23. 12:30:01

Talán azért másznak most ennyire Európába, mert már Amerikában is gáz a helyzet, egyre több a tüntetés egyre több városban, ahol jelen vannak...
Na és egyre több központról jön az infó, hogy bezárt...:)
Legújabb: www.youtube.com/watch?v=51T2mC4ZWrA&feature=feedlik

Ammonia73 2011.05.23. 12:32:49

És ami nem szűnt meg, az is elég szerencsétlenül működik, egyedül az Orgokban folyik valami élet...
Ez a nagy "nézzétek milyen Orgokat építünk világszerte" dolog szerintem egy kétségbeesett vergődés a szcientológia egyház részéről...

béla 23 2011.05.24. 22:08:44

Bár már az utolsót zárnák be és egy se üzemelne a világon, én akkor lennék a legboldogabb, mert a gyerekeim még mindig ezerrel járnak a misszióba.

krüger 2011.05.25. 08:50:47

@Ammónia73: Hát, amit lehet olvasni arról, hogy milyen élet folyik az orgokban... Pl. aki teherbe esik, azt abortuszra kényszerítik, miközben a szci hivatalosan ellenzi az abortuszt. Vagy az RFP, ami egyfajta belső büntetőtábor. Bárkit bármikor odaküldhetnek. Az RFP-n résztvevők nem kapnak rendes ételt, megkülönböztető ruhát viselnek, nem szólíthatják meg a "külsőket", egész nap takarítanak és hasonló munkákat végeznek, a szállásuk is nagyon spártai. Határidő nincsen a büntetésre, akadt olyan, aki hét évig volt az RFP-n.

kalman 2011.05.25. 22:42:04

úúúú

Itt van május vége, és nincs semmi hír? Há' hogy van ez?
Alig várom már a narancsos "sarkalatos törvényeket" remélem ez nem olyan lesz, mint a hittgyüliseké volt!
:)
Üdv

antiszci17 2011.05.27. 09:14:58

@krüger: A gyerektilalom csak a Sea Orgosokra vonatkozik, gondolom azért mert amikor még lehetett gyereket "nevelni" (mert a szüleikkel ugyan a legritkább esetben találkozhattak) elég sok problémás fiatal került onnan ki. Amúgy meg a gyerekek elvonnák a szülők figyelmét a világ megmentéséről, nem tudnának terhesen vagy kisbabával napi 14-20 órát dolgozni.

exscn · http://exscn.net 2011.05.27. 11:22:11

Hatékony szemfelnyitó, gondolkodásbeindító kérdések, állítások szcientológusoknak:

www.forum.exscn.net/showthread.php?7962

Nagyon jó lista, érdemes lenne párat lefordítani, hogy akár az ide betévedőktől is tudjunk hatékonyan kérdezni :)

Kedvencem:
"Nincsenek OT-k. Ha lennének, mi nem lennénk itt."

Ez egy tüntetésen hangosbemondóban is jól hangozna :)

Ammonia73 2011.05.27. 15:52:09

Bezártak egy Moszkva mellett üzemelő szcientológus iskolát! :):):)
A riport szerint már 2,5 éve működött a suli mindenféle engedély nélkül, 6-14 éves gyerekek jártak ide, arról nincs szó, hogy hányan.

Gondolom az éppen Moszkvában hatalmas és szép orggal terjeszkedni vágyó szcik most annyira nincsenek elragadtatva, hiszen ez a jó kis riport erősen rontja a képet. :)

Ammonia73 2011.05.27. 15:54:42

Bezárták a Moszkva mellett 2,5 éve engedélyek nélkül üzemelő szcientológus sulit:
www.youtube.com/watch?v=5c9-XnuURSk&feature=feedlik

(az előbb lemaradt a link :))

keng 2011.05.27. 17:47:36

na mi van már, hol vannak a hírek már?

jó lenne egy kicsit kibeszélni már, az scit már!

Ammonia73 2011.05.27. 19:14:27

@keng: bezártak egy szci iskolát...most írtam itt fölötted...nem elég jó hír? :)

Fekete Sámuel 2011.05.28. 18:26:13

Megjöttek az apeh kimutatások, lehet nézni, még hányan szcientók.

Ammonia73 2011.05.28. 19:31:16

Van linked? Mert én nem látok friss kimutatást...(think)

antiszci17 2011.05.28. 20:09:05

@Pszientológus:
1116 fő, 5 389 550 ft
Nem találom a 2009-es kimutatást, de ha nem tévedek kevesebben vannak mint egy évvel ezelőtt

antiszci17 2011.05.28. 20:18:28

Bocsi, a régit linkeltem be :-)
elnézést!

antiszci17 2011.05.28. 20:27:26

de ujabbat nem találok, Te hol láttad Pszientológus?

Ammonia73 2011.05.28. 22:02:28

@antiszci17: igen, közben rájöttem. De ezt a "Megjöttek az apeh kimutatások" dolgot még mindig nem tudom...vajon hová jöttek meg...:)

antiszci17 2011.05.28. 22:08:56

Hát, az apeh oldalán nem találok mást, de lehet hogy csak hülye vagyok hozzá

Fekete Sámuel 2011.05.29. 08:26:18

Itt van a link:

www.apeh.hu/data/cms184040/17_melleklet_OGY_2010.pdf

(amúgy nekem meg a kurucinfó találta meg, hihi :-) )

Plejádok 2011.05.29. 09:33:26

Ez a tavalyi.
Majd, ha úgy kezdődik a fejléc, ...

"Kimutatás a 2010. évi Szja 1%...."

Kizártnak tartom, hogy már feldolgozták volna, máj. 20.-a még csak most volt.

(hihi) :))

anonim én 2011.05.29. 10:03:39

Na, a filmipar az a terület, ahol aztán tényleg el lehet a semmibe olvasztani a milliárdokat. Sok sikert, szcidióták. Bukjatok jó nagyokat.

krüger 2011.05.29. 10:31:21

@antiszci17: Nyilván csak azokra vonatkozik, én is ezt írtam:

>milyen élet folyik az orgokban

De az egész nagyon durva. Az is érdekes, hogy alá kell írni, hogy ha önkényesen kilép, akkor csillagászati összegeket kell fizetni, miközben a minimálbérnél jóval alacsonyabb zsebpénzért dolgozik. Ez olyan, mint ha egy katolikus vagy buddhista szerzetessel aláíratnák, hogy ha kilép a rendből, akkor minden miséért vagy buddhista szertartásért fizetnie kellene visszamenőleg...

krüger 2011.05.29. 10:33:38

Egyébként az említett könyvben azt is olvastam, hogy az USA adóhivatala (IRS) egyszer megvonta a szci-adományok adókedvezményre jogosító státuszát. Aztán az lett, hogy David Miscavige bement az IRS-be, előzetes egyeztetés nélkül közölte, hogy a főnökkel akar beszélni, és - láss csodát - a főnök fogadta is. Beszélgettek, mutogatott neki dossziékat. Utána az adóhivatal visszavonta az adómentesség megvonását, és a továbbiakban arra adott utasítást, hogy a szcientológusoknak fizett összegek "fix összegű adományok".
süti beállítások módosítása