Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Álljon már meg a fáklyásmenet!

2010. december 13. - Reformer

Csütörtök este, az emberi jogok világnapjának előestéjén fáklyás felvonulás keretében emlékezett meg a Magyarországi Szcientológia Egyház azokról, akik a történelem során az emberi szabadságjogokért harcoltak.

- adta hírül fényképes riport keretében a bombahir.hu.

Pár érdekesebb elem a tudósításból:

... az egyház elnöke, Weith Katalin mondott ünnepi beszédet.

Ennek kapcsán azt is megjegyezte, hogy az egyház fontosnak tartja az emberi jogok széles körben való megismertetését, ennek értelmében felajánlotta a magyar kormánynak az erről szóló oktatóanyagaikat.

Tartsák meg nyugodtan az anyagokat, szerintem az egyházon belül nagyobb szükség lenne az emberi jogok széles körben való megismertetésére. :)

A menet egyik tagja megjegyezte: „ebben a hidegben azonosulni tudunk a koncentrációs táborokba hurcoltakkal”.

A kötelező láblövés is megvolt. Értjük a tréfát, az érintettek is biztos értékelik.

A fagyos és szeles idő ellenére úgy tűnik, senki sem szakadt le, mindenki (úgy hatvanan) felmenetelt a hegyre.

60 ember? Ez jó jel.

Az érdekesebb fotók:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szürke eminenciások: hátul középen Miklovicz Attila, szóvivő (?); Tumpek Zoltán, ny. r. őrnagy, a tényleges fővezér (a magyarországi Sea Org egység parancsnoka); jobb szélen hátul  dr. Lenkei Gábor vitaminbáró, az egyház egyik legnagyobb pénzügyi támogatója, mellette Majercsik Vilmos, a magyarországi OSA egység jogi osztályvezetője (aki az ügyvédeket irányítja - látszik, hogy jó OSA-s, mert félig lelóg a képről...)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Braun Mónika, a Drogmentes Magyarországért Maratonok elnöke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Készülődik a szcientológusok hatalmas serege az utolsó nagy támadásra. Még 18 nap van 2011-ig, addig Clearré kell tenni Magyarországot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weith Katalin, a Képmutatás-érdemérem 2010 egyik nyertese, a "Legyen már valami attraktív, de nem feltűnően fiatal hölgy az elnök" elnevezésű szcientológus reklámarckutató valóságshow első helyezettje

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr872512624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. A. Nordenholz 2010.12.13. 11:33:53

Emberi jogok a szcientológiában dióhéjban:
Hubbard szerint az emberi jogok a következőképpen néznek ki:
Kétféle embertípus van "fekete kalapos" és "fehér kalapos", mint a régi Hollywoodi filmekben. De ez nem vicc, ezt leírta. Azaz jó és rossz.
A jók azok a szki tónusskálán 2 felett helyezkednek el, a rosszak kettő alatt. Vannak nagyon rosszak, azokat elnyomónak nevezi.
A jóknak vannak jogaik (elméletileg, mivel a szki irányelveket megvizsgálva ezek a jogok erősen leszűkülnek) a rosszaknak semmilyen jogaik nincsenek.
Így néz ki az emberi jogi kérdés a szkiben. Bele kell nézni a szki "szentírásokba" és kiderül.
Azon kívül, hogy ilyen elmélettel élnek, rengeteg beszámoló van arról, hogy szabályos belső munkatáborokat tartanak fenn, ahol az ott "önkéntesen" résztvevő személyek még egymással sem beszélhetnek, fekete ruhában dolgoznak kemény fizikai munkát, szinte semmi szabadidejük nincs. Jelenleg az egyház számos vezető tisztségviselője ilyen programon vesz részt a szki nemzetközi vezetés főhadiszállásán Kaliforniában. Ilyen munkatábort saját szememmel láttam és tanusíthatom mindazt, amit fent leírtam. Azon csodálkozok, hogy a rengeteg beszámoló ellenére a kormányok hogyan tűrhetik, hogy ilyesmi létezzen.
A fentiek ismeretében az is megállapítható, hogy a szki egyház egy képmutató PR gépezet.

Ammonia73 2010.12.13. 11:39:13

:O ...és tényleg mindenkinek jutott ilyen szép nagy gyertya? Most tényleg...
Vagy kiment előtte egy levél, ami után nagy nehezen összaadakozták a gyertyákravalót? :)
Szerintem ez most a legfontosabb kérdés :D

Ammonia73 2010.12.13. 14:24:15

Na jó...legyen fáklya :D

Ammonia73 2010.12.13. 14:26:31

@Dr. A. Nordenholz: ezekről a dolgokról szerintem a magyar politikusok nem igazán tudnak...
Lehet, hogy külföldön már kezdenek megvilágosodni, köszönhetően a sok médiahírnek és egyébnek, de nálunk csend van ilyen téren...maguktól meg nem fogják átbogarászni az internetet hogy vajon tényleg ennyire szívükön viseli-e a szcientológia egyházban az emberi jogokat.

kalman 2010.12.16. 14:40:24

"Készülődik a szcientológusok hatalmas serege az utolsó nagy támadásra. Még 18 nap van 2011-ig, addig Clearré kell tenni Magyarországot."

Én úgy tudtam 2010 IG clear lesz a Magyaroroszág, de mindegy :)

Főleg ha mindeközben ez törtéénik a jövő évtől kezdve jobb világot élünk majd, azt hiszem :)

www.youtube.com/watch?v=PzrxXvuiONk&feature=player_embedded

Nagyonjó!!
:)
A tolót lehúzhatják!!

üdv
:)

Dr. A. Nordenholz 2010.12.17. 21:52:16

@Ammónia73: Ha megnézed csak ezeket a könyveket, amik lerántják a leplet a szkíről és még hozzá sem adod a médiamegjelenéseket, akkor azért elgondolkoztató, hogy az USA miért védi annyira külföldön is a szkí egyházat.
leavingscientology.wordpress.com/bookstore/
Idehaza is tudnak róluk rendesen. A Nemzetbiztonsági Hivatal úgy tudom, minden évben közölt írásokat róluk, a legutóbbi években már nem nevezte nevén a céget. Veér András meg hosszú időn keresztül lobbizhatott ellenük. Amíg ő élt, addig számos cikk látott napvilágot a médiában a szkíről. Sajnos az ő állításai többnyire alaptalanok voltak. Gondolom, olyan felbőszült emberektől szedte az információit, akik mellette még unintelligensek is voltak.

Ammonia73 2010.12.18. 00:03:10

@Dr. A. Nordenholz: "Ha megnézed csak ezeket a könyveket, amik lerántják a leplet a szkíről és még hozzá sem adod a médiamegjelenéseket, akkor azért elgondolkoztató, hogy az USA miért védi annyira külföldön is a szkí egyházat."
Miért? Szerinted védi? (think)
És ha igen, szerinted miért? Mire célzol?
süti beállítások módosítása