Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Jó hír

2010. október 12. - Reformer

Sokmindenkinek jó hír ez:

http://www.euronics.hu/adomany-o16.html

Adomány

Cégünk az Euronics Műszaki Áruházlánc és a Magyar Baptista Szeretetszolgálat összefogott, hogy közös erővel segítsünk a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak, követendő példát mutatva a hazai vállalatok számára. 5 milliós műszaki cikk és 2,5 millió forint összegű bútor támogatás segítségével 50 bajbajutott család kezdhet új életet a vészhelyzet elmúltával. Továbbá vegyvédelmi ruha és huszonkétezer liter ásványvíz is átadásra került.

Az ország egyik meghatározó vállalatcsoportjaként, az Euronics Műszaki Áruházlánc egyik tulajdonosa azonnali támogatást nyújtott a tragédia sújtotta falvak számára, ezzel vállalva részt az érintett települések újjáépítésében. A Magyar Baptista Szeretetszolgálattal összefogva Kolontáron és Devecserben összesen 5 millió forint értékű műszaki cikk vásárlási utalványt és 2,5 millió forint értékű bútor utalványt nyújtottunk át azoknak a leginkább rászoruló családoknak, akiknek otthonuk újjáépítésére, háztartásuk újra felszerelésére lesz szükségük, családonként 150 000 Ft értékben. Hűtő, mosógép, fagyasztó, porszívó, tűzhely és bútor…. – ma még a kármentesítésen van a hangsúly, de hamarosan ezeken az eszközökön is múlik, hogy a szerencsétlenül járt családok emberhez méltó körülmények között újrakezdhessék életüket a katasztrófa sújtotta régióban.

Az áruházlánc tulajdonosai a helyszínen elmondták: „A térség meghatározó gazdasági szereplőjeként szeretnénk példát mutatni a hazai vállalatoknak azzal, hogy a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak a rendelkezésre álló eszközeinkkel azonnali segítséget nyújtunk. A 7,5 milliós adomány mellett rendkívüli és azonnali segítségként huszonkettőezer liter palackozott ásványvizet is eljuttatunk a bajba jutott településekre. További 1 millió forint értékben olyan vegyvédelmi védőruha eljuttatását vállaltuk, ami most leginkább biztosítja a kármentesítők munkáját.”

Az "egyik tulajdonos" nem más, mint Fazekas Zsolt, akiről azt tudtuk/hittük, hogy a szcientológia egyház oszlopos tagja. 

Nos, azt gondolom, hogy ezzel világos és egyértelmű üzenetet küldött oda. Ugyanis nem a szcientológia önkéntes lelkészekkel fogott össze.

Remélem, hogy Zsolt nagylelkűségének ezentúl a valóban rászorulók és arra ténylegesen érdemes jótékonysági szervezetek lesznek a haszonélvezői.

A valódi társadalmi felelősségvállalásért pedig beírtam egy hatalmas piros pontot Zsoltnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr752365120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kalman 2010.10.12. 17:12:34

Gratula! Csak így tovább!

citrofail 2010.10.12. 17:52:30

Már kezdtem hiányolni a szcientolológus jelenlétet a katasztrófa helyszínéről... épp időben :D

béla 23 2010.10.12. 21:36:40

Csak emlegetnem kellett őket és megjelentek, de legalább addig se a tanfolyamokon hülyitik öket.

Ammonia73 2010.10.12. 22:00:13

@citrofail: éppen arról van szó, hogy szcientológusok NINCSENEK ott...:)
Csak Fazekas Zsolt döntött úgy, hogy segít és adományoz...és ezt nem a szcientológia ege alatt tette, hanem a baptistákkal összefogva.
:)

Scn.Hun 2010.10.13. 09:17:10

Jó lenne, ha nem csak külföldi, de ismertebb magyar szcientológusok is felébrednének.

Scn.Hun 2010.10.13. 09:18:13

OFF:

Ez a "harcrahívó" levél kering az interneten:

-----------------------------
Kedves Szcientológus Barátom!

Mint a Magyarországi Szcientológia Egyház elnöke, pontosan tudom, hogy mi mindent megteszel azért, hogy vallásunk és egyházunk elnyerje megfelelő helyét a társadalomban. Tudom, hogy nem vagyok egyedül, és tudom, hogy számíthatok Rád. Nagy segítség ez abban a munkában, amit egyházunk és hitünk ismertté tétele terén meg kell tenni.

Ahogy arról már értesülhettél, nem kis előrelépés történt ezen a területen. Nap mint nap találkozunk véleményformálókkal, akiknek véleménye pozitív irányba változik. Ezt a lendületet visszük tovább most, amikor országunk egyik legjelentősebb valláskutatója, Máté-Tóth András, a Szegedi Egyetem Vallástudományi Tanszékének a professzora egy kutatást készít a Szcientológiáról. Bizonyára nem kell mondanom, mekkora változást hozhat egyházunk megítélésében egy ilyen független – és a tudós nemzetközi munkásságát ismerve – korrekt tanulmány.

Abban kérem a segítséged, hogy az alábbi linkre kattintva, legjobb tudásod szerint töltsd ki az ott található kérdőívet. Rendkívül fontos, hogy a Szcientológia megítélése ne olyan adatokon múljon, ami hamis forrásokból táplálkozik. A lehetőség most itt van számunkra, hogy objektív alapokon nyugvó tanulmány készülhessen rólunk. Kérlek, hogy Te is élj vele, és lehetőleg szerdáig töltsd ki a kérdőívet!

A link, ahol a felmérő lapot – név nélkül – kitöltheted: www.kerdoiv.eu/

ARK és üdvözlettel:

Weith Katalin
a Magyarországi Szcientológia Egyház elnöke
-----------------------------
süti beállítások módosítása