Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A Tarhálás Aranykora

2010. szeptember 16. - Reformer

Egyik ismerősömet ezzel keresték meg.

Az átlag tehetősebb szcientológus 1-5 naponta kap egy ilyen jellegű megkeresést. "Adományozz" a munkatárs repülőjegyére, önkéntes lelkészeknek autójavításra, a misszió villanyszámlájára, stb. Olyan is volt, hogy egy munkatárs BKV-pótdíjakból összejött 840,000 Ft-os büntetésére kértek pénzt valakitől, hogy a munkatársnak ne kelljen elmennie egy "wog" munkahelyre és dolgozhasson tovább a "bolygóért."

A levél:

 

Kedves Barátom!

Van egy szlovák szcientológus ismerősöm, Silvia P. (talán te is ismered), aki most zárja az EPF [Sea Org alapképzés - Reformer]-et a Flagben 

[a szcientológia egyik központja a floridai Clearwaterben - Reformer], és benne lesz az épület megnyitásához szükséges 500 Super Power ["szuperképességeket" adó auditálás - Reformer] auditorból álló csapatban. Ahhoz, hogy egyből a képzésre kerülhessen, rendeznie kell az adósságát. Az adatok szerint a nemzetéből ő a legalkalmasabb a csapatba. Kb. 3000 eurós adósága van és nyilván, a szokványos módon ezt hónapokig tartana rendeznie.


A terve a következő, van egy Alapok sorozata  [Hubbard 18, alapvetőnek tartott könyve a szcientológiáról - Reformer], amelyet egy missziónak szeretne adni (amelynek még nincs meg), de az nem tudja megvásárolni tőle.
A tőled és másoktól bejövő adományokból Silvia rendezni tudná az adósságát, és a missziónak adná az Alapok sorozatot.

Szóval, a következőket segítenéd a támogatásoddal:

1. A Super Power projectet (ezt nem is részletezem).
2. Egy szlovák missziót, amelynek ő oda fogja adni a saját Alapok sorozatát.

Bármilyen összeg a segítségére lenne.

HA segíteni szeretnél neki, elérheted a Facebookon keresztül (angolul):
[link eltávolítva - Reformer] vagy írj itt nekem, és én továbbítom neki a segítségedet.

Előre is köszönöm (és Silvia is) a segítségedet.

ARC, G.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr582300230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ammonia73 2010.09.16. 13:18:53

Ha-ha...:D...milyen szép tervek. És netán lakásra, gyerekcipőre, internetelőfizetésre nem szoktak kérni? :)
Pl. "egyik munkatársunk 9 hónapos babájának, Bencének gyűjtünk - ruhára, cipőre,bébiételre, Hubbard előadásokra CD-k formájában, ugyanis születése óta ezeket hallgatva tanul beszélni. Beláthatjátok, hogy ezekre szükség van.
Szülei jelenleg minden pénzüket létfontosságú szcientológia tanfolyamokra költik, így bármilyen kis segítség jól jönne és mindenképpen MEGÉRNÉ nektek, mert Bencének szilárd elhatározása, hogy hamarosan Sea Org tag lesz és a bolygó megmentésén fog dolgozni gőzerővel."

norbert79 2010.09.16. 16:15:15

@Ammónia73: Miért, nem így lesz? Csak nem átvernek minket? Jézus! :D

exscn · http://exscn.net 2010.09.16. 17:04:10

@Ammónia73: Na szépen fejlődnek, nemsokára tényleg ez jön :)
Már nem csak az egyház koldul, a tagok szépen követik a példát és ők is inkább átmennek koldusba.
Szcientológia, a koldusok egyháza :)

Remélem, mihamarabb koldusbotra jut az egész bagázs :)

Ammonia73 2010.09.16. 17:49:18

@exscn: "Remélem, mihamarabb koldusbotra jut az egész bagázs :)" ...én azért sajnálom egy kicsit őket...mert (most majdnem azt írtam, hogy "nem tehetnek róla, hogy behülyítették őket", de rájöttem, hogy ez így nem jó)...mert Te pl. nehezen másztál ki, de jól vagy, rendben vagy...de van, akinek erre rámegy az élete...erre a SEMMIRE...hogy szolgálja Hubbardot, a hülye tanait képviseli és még büszke is rá, hogy felvett egy önmegsemmisítő identitást...:(:(:(...és mondogatja széles mosollyal a "Meet a Scientologyst: XY!" videókon hogy "I am Scientologyst! :):):)" ...viszont a youtube-on rengeteg vid van arról, amikor anonok "megszállják" a területet, ahol éppen a szcik felállították az asztalkájukat a stressz-teszttel és könyvekkel, osztogatják a szórólapot és szaladgálnak a nép után, de senki sem vevő rá...:D..ez JÓóó :)

exscn · http://exscn.net 2010.09.16. 18:17:30

@Ammónia73: Ja, hasonlóan érzek én is. Arra gondoltam, ha mindenki átmegy koldusba, előbb utóbb már csak a koldusok próbálnak majd koldulni egymástól. A rengeteg szaporodó koldust látva a jelenlegi fejőstehenek rájönnek majd, hogy mi van és az egyháznak már nem lesz kitől koldulnia (annak idején a vége felé már én is utáltam bemenni az orgba, mert folyton a kéregetők hadát kellett elhessegetni magamtól).

Bevételek híján meg majd szép csendben megszűnik az egész szervezet.

Persze tudom, hogy ez csak egy vágyálom, de jó lenne látni hogy fogyatkozik a hozzám hasonlóan agymosott zombikká vált szerencsétlenek száma.

Ammonia73 2010.09.16. 18:45:12

"Ineffective cult is ineffective" (youtube:www.youtube.com/watch?v=O4SrmRPogvU)

:)

Ammonia73 2010.09.16. 18:46:30

Egyébként ezeken a videókon (mert sok van ám) érdemes megfigyelni, hogy a piros emberkéken kívül mindig van 1-2 civilbe öltözött, aki annak a látszatnak a fenntartásáért felel, hogy "vannak érdeklődők"...:D Odamennek, nézelődnek, majd elmennek, és visszatérnek pár perc múlva...köröket járnak :D Ez SZÁNALMAS!...:D

Dr. A. Nordenholz 2010.09.16. 20:47:38

Ebben az a "legszebb"...

Hogy a szci alapelvei szerint egy 3000 Eurós adósságot felhalmozó személy "alacsony statisztikájú" vagy úgy is mondhatjuk "etikátlan". Szci alapelvekről beszélek. És a szciben a magas statisztikájúakat jutalmazzák illetve azokat tartják alkalmasnak arra, hogy olyan felelősségteljes munkát végezzenek, mint a szci.

A többit mindenki saját fantáziájára bízom.

keng 2010.09.17. 21:57:36

Miután kimentem a SO-bol, kb. 1 hónap múlva éppen munkát keresek, totál csóró vagyok, 3000 Ft a zsebemben és csörög a mobil: SO-s csaj, ki akar menni St. Hill-be vmilyen ünnepségre, adjak neki pénzt kb. 60 ezret. :) Gondolkozok gondolkozok hogy most ez valami tréfa vagy elment a józan esze, egyszerűen nem fért a fejembe hogy lehet ekkora arca. Elképesztő!
Ezt a Sylvia P. nevű lányt ismertem, kedves intelligens lány... Szerintem a 3000 EUR adóssága úgy keletkezett ahogyan sok más SCi hívőnek, kölcsönt vett fel hogy megvegye az alapokat... Ha ez így van akkor remek üzletet csinált, főleg ha ingyé' odadobja egy missziónak. Ahhh ez a vakhit :)

Darth Revan 2010.09.18. 19:57:41

"egy missziónak szeretne adni (amelynek még nincs meg), de az nem tudja megvásárolni tőle."

Itt en nemi zavart erzek az eroben.

Mi gatolja meg abban, hogy nekik adja, ha annyira szeretne?
Miert kellene megvasarolni a misszionak, ha eleve nekik szeretne adni?

Vagy nem inkabb arrol van szo, hogy el akarja adni jo penzert?

al Dajjal 2010.11.03. 09:55:25

@Darth Revan: Csak fórumolvasó vagyok, ha tévedek, a nálam jártasabbak majd kijavítanak. Valami olyasmi van náluk, hogy nem ajándékoznak, mert az egyoldalú áramlás és akkor a megajándékozott etikátlan, mert nem ad vissza semmit. Valamilyen kölcsönösségi alapelv, vagy micsoda. Ezért nem adhatja oda, csak eladhatná nekik.
Azt viszont meg ne kérdezze senki, hogy ebbe a kölcsönösség dologba hogy fér bele az állandó koldulás, mert arra még nem jöttem rá. Azt sem, hogy mennyibe fog kerülni nekem, hogy ezek "megmentenek"...

béla 23 2010.11.03. 14:02:22

al Dajjal!

Mitől akarod, hogy megmentsenek, mert ha a pénzedtől , akkor nagyon jó helyen jársz, de akkor inkább állj ki a Blahára várj egy kicsit míg fuj a szél és szórd el inkább így a pénzed a levegőbe, mert így megkaphatja valamelyik rászoruló is esetleg, nem az egyébként is milliomosok zsebébe vándorol.

al Dajjal 2010.11.03. 14:38:59

@béla 23: Félreértettél.
Ők ugye megmentik a világot. Ha akarja a világ, ha nem. És a világnak én is része vagyok, tehát engem is megmentenek.
Az csak egy költői kérdés volt, hogy mindez az Áramoltatási irányelv - vagy hogy hívják - miatt nekem mennyibe fog kerülni? Ismerve őket, tuti be akarják nyújtani utána a számlát úgy globalice. :-)

béla 23 2010.11.03. 15:52:23

@al Dajjal: Azt hittem megmentésre vársz, mert azt tőlük, hamar megkapod és utána le nem rázod őket, sajna én már pár éve tapasztalom gyermekem kapcsán és ha mindenki töredékét fordítaná a dologra, mint gyermekem és társa anyagilag és időben nézve akkor, már itt hŰŰŰ !!! de jó világ lenne.

bIasius 2011.06.13. 00:51:45

ŐSZINTE TÉNYFELTÁRÓ BEISMERŐ VALLOMÁS:

Én is koldultam szcientológusoktól.
Sri Lankán amikor tsunami volt "mivel hogy már agymosott vagyok" olyan hülye ötletem támadt, hogy összeszedek egy csapatot és kimegyünk segíteni.
De hát nincs lóvé a repjegyre.
Na akkó tarháljuk, hátha megesik a szíve néhány baleknak a sri lankai sebesülteken.
Mondanom sem kell bejött a terv.
"Ömlött" a lóvé.
Vettünk egy csomó konzervet (nehogy már saját pénzen zabáljunk a trópusi pálmafás szigeten)
meg beadattunk egy valag oltást magunknak mert volt egy csomó járvány aztán még kellett felszerelésre is plusz a repjegy.
Na ki is mentünk. Kezdődhet a nyaralás.
Ott kint már fogadtak minket és másnap munkába álltunk.
Találtunk egy helyet ahol tábort vertünk.
Koordináták: 6.051053, 80.184650
Google Earth-ön a 2/20/2004-es felvételen látszik a hely olyasminek mint amikor odaértünk, leszámítva a tsunami pusztítását.
Mondanom sem kell, összesereglettek a helyiek körülöttünk és a sérüléseiket mutatták, hogy tegyünk velük valamit.
Szerencsére volt egy teherautónyi kötszerünk és fertőtlenítőnk.
Természetesen azok is úgy lettek ÖSSZETARHÁLVA a mit sem sejtő ÁLDOZATOKTÓL!
Mivel ilyen ügyesen lehúztuk áldozatainkat, nekiállhattunk sebeket fertőtleníteni és kötözni.
De ez a tarhálásnak csak a kezdete volt!!!
Most jön a java!
Csak, hogy miféle szervezeteket képes BEHÁLÓZNI!!! a szcientológia, most figyeljetek!
Az Olasz polgárőrséget (olyasmi mint nálunk a katasztrófavédelem) felhívtuk, hogy iszonyat nagy szükség lenne sátrakra.
24 órás maratoni egyezkedés után küldtek a pancserek Olaszországból repülővel 60 db 30m2-es sátrat, plusz két embert!
Na volt is nagy sürgés-forgás!!!
Colombóba érkezett meg a gép, onnét át kellett pakolni hidroplánra (4 forduló) ami az óceánon szállt le a közelben, aztán arról át teherautókra, majd a teherautókkal a helyszínre. De ez még semmi!!!
Ez után jött a helyiek BEHÁLÓZÁSA és ingyenmunkára való KIHASZNÁLÁSA, mert a terepet el kellett rendezni.
RÁSZEDTÜK az egyik helyi lakost, hogy MINDEN JUTTATÁS NÉLKÜL!!!!!!!! jöjjön oda a Volvo földgyalujával és gyalulja le a terepet, hogy a sátrak vízszintesen legyenek majd elhelyezve.
Mondanom sem kell EGY FILLÉRT SEM kapott érte.
(pancser)
De ez még csak a faluépítéssel kapcsolatos helyi lakosság kihasználásának kezdete volt!!!!
Ki kellett fundálnunk, hogy ne nekünk kelljen felépíteni a teljes falut, így FONDORLATOSAN RÁSZEDTÜK a mit sem sejtő fedél nélkül maradt helyi lakosságot, hogy segítsenek felépíteni azt a tábort, ahol majd lakni tudnak.
Mondanom sem kell EGY FILLÉRT SEM kaptak a munkájukért!!!! (Gyalázat)
Bizonyíték: 2/5/2005-ös felvételen jól látszik, hogy a terep el van simítva és állnak a sátrak. Kész a "falu".

Itt látszik, hogy a helyieket INGYENDOLGOZTATJUK!!! 4:30 tól a terhelő bizonyíték!!
www.youtube.com/watch?v=AXJqSOoFOUI&feature=related

Mivel sok volt a sebesült, gondoltuk MEGKÍNOZZUK egy kicsit őket és a már egyébként is fájó sebeikbe beleturkálunk.
Volt ott minden! Kukacokat szedtünk ki, meg légypetét, volt sírás rívás!
Én személy szerint legalább 150 embert KÍNOZTAM meg!!!
Volt egy kisgyerek, akinek egy hatalmas kelés volt a fején. Több mint 5 percig KÍNOZTAM mire sikerült kipucolni és fertőtleníteni.
Ő sírt a legjobban.
Bizonyíték: a filmen 6:37-nél buggyan ki a genny a fejéből.
Szóvel ilyen és ehhez hasonló gaztetteket vittünk véghez másoktól összetarhált pénzből.
De hát én nem tehetek róla, agymosott vagyok és különben is ez itt a tarhálás aranykora!

Ha esetleg valakit érdekel (mivel ez nagy bizbisz) be lehet szállni a következő buliba!
Talán Darfur lesz. Ingyen lehet Afrikába menni, ha valakit érdekel.
Néha bombáznak, meg lövöldöznek, de biztos ki lehet használni a helyi lakosságot egy kis ingyenmunkára!
Ha valakit érdekel lehet menni Haitire azonnal!
Egy kis kolera, veszettség, malária, tífusz, 380000 árva gyerek, végtag nélküli rokkantak, pálmafa, karib-tenger, AIDS, romok, éhezés. Igazi trópusi nyaralás! Tarhálásban segítek.
Rutinos vagyok benne, hogy mit kell mondani egy ilyen kéjutazás költségeinek összeszedésére!
Most is van kint magyar.
Szállás kaja van, annak a költségét az IAS
már összetarhálta.

Itt lehet jelentkezni!
Ha nem szimpatikus szcientistákkal dolgozni meg élni, szervezhetsz egy saját tábort is, saját karitatív tevékenységekkel! Abban is segítek.
Ott te lehetsz a főnök az van amit akarsz, nem kell a HUBBARDISTA DEMAGÓG szervezési irányelvekhez igazodni.

Ebben a topicban várom a jelentkezőket!

béla 23 2011.06.14. 21:48:23

@bIasius: Tudod, ahhoz, hogy segíts másokon nem kell, semmilyen szervezethez csatlakoznod, vagy tartoznod. Mindig azt halljuk , hogy ti segítséget adtok minden rászorulónak, bezáratta az OPNI-t a szci. stb. Nem kellenek nagy szavak helyette tettek kellenek, nem kell elmenni a világ másik felére lehet segíteni, itt az országban is egy csomó emberen. Segítsd öreg szomszédodat, segíts a kórházban mint önkéntes, segíts a városodban utcák terek , óvodák, iskolák szebbé tételében . Ezer dolgot fel tudnék sorolni, itthon kinn és mikor kellene segítenünk és én mindig ezen is voltam, de hol van a szci. most, hogy utcára került a sok pszihés beteg őket nem kell felkarolni, vagy nincs bennük pénzes potenciális alany a szci számára. Ott van a sok nagy családos rászoruló család, nekik , vagy rajtuk miért nem segít a szci? Érdekes, hogy aki nem tejel a tanfolyamokért vagy nem dolgozik az org-ban rabszolgaként, az nem felel meg szci-nek? Miért?

exscn · http://exscn.net 2011.06.15. 00:42:06

@béla 23: "Segítsd öreg szomszédodat, segíts a kórházban mint önkéntes, segíts a városodban utcák terek , óvodák, iskolák szebbé tételében ."

Ezeknek nincs értelme szcientológus szemmel. Ilyesmivel nem lehet semmilyen médiába bekerülni.

bIasius 2011.06.15. 15:19:54

@béla 23: " Mindig azt halljuk , hogy ti segítséget adtok minden rászorulónak, bezáratta az OPNI-t a szci. stb"

Nem tudom hol hallod(JÁTOK) MINDIG, hogy a sci bezáratta az opnit.

Video ajánló, csak, hogy képbe legyél miket zártak be ebben az országban az elmúlt 20 évben:
www.youtube.com/watch?v=H7RvIVBgy9w&playnext=1&list=PL859E4D5690CA8E10

Nem árt nyitott szemmel járni.

Az OPNI egy ingatlanbiznisze volt a politikai elitnek.
Ugyan úgy mint a Gresham palota meg még sorolhatnám a végtelenségig.
Ferihegy, Malév, növényolajipar, vaskohászat.
Még a parlament is zálogba van adva az IMF-nek.

Kutakodj egy kicsit. :)

"Érdekes, hogy aki nem tejel a tanfolyamokért vagy nem dolgozik az org-ban rabszolgaként, az nem felel meg szci-nek? Miért?"

Érdekes, hogy INGYEN kaphatsz képzést arra, hogyan segíts másoknak.
Aztán SAJÁT MAGAD eldöntheted, hogy kinek segítesz.

INGYEN KÉPZÉS itt: hu.volunteerministers.org/solutions.html

Egyébként teljesen igazad van abban, hogy ahhoz, hogy az ember segítsen nem kell elmenni a világ másik végére.
Én például Magyarországon több mint 3500 gyereknek tartottam iskolákban drogmegelőző előadást úgy, hogy meg sem említettem, hogy szcientológus vagyok. Sem a szcientológiát.
Engem az érdekelt, hogy azok a srácok ne drogozzanak.
Viszont az előadást a szcientológia berkein belül tanultam meg.

exscn · http://exscn.net 2011.06.15. 16:53:50

@bIasius: Drogmegelőző előadást tartani nagyszerű dolog. Viszont szcientológia nélkül is lehet.

Sőt! Be kéne látnod, hogy ezt te akartad nem Ron és nem a szcientológia.

Sajnos a szcientológia csak annyit tesz, hogy begyűjt egy csomó só szándékú és képességű naiv embert és maximálisan kihasználja őket.

Valószínűleg a maraton is sokkal eredményesebb lenne, ha nem a szcientológia PR lenne az elsődleges célja, hanem a drogmegelőzés.

A szcientológia sajnos csak annyit tesz, hogy a szcientológussá tett embereket kihasználja a saját célja érdekében. A célja pedig nem más, mint minél szélesebb körű elterjedés és egy csomó, ellenőrizetlenül költhető pénz megtermelése a csúcson lévő egyetlen embernek, aki eredetileg Hubbard volt.

bIasius 2011.06.15. 20:47:17

@exscn:

"Sajnos a szcientológia csak annyit tesz, hogy begyűjt egy csomó só szándékú és képességű naiv embert és maximálisan kihasználja őket."

Na akkor most elmesélem a saját esetemet és mutasd meg, hogy hogyan vonatkozik az előbbi kijelentésedre.

1982-ben, gyerekként el kezdtem kipróbálni drogokat.
Kisebb nagyobb kihagyásokkal 24 éves koromig használtam valamit.
Aztán bekeményedett a dolog.
Tömegekben érkezett az országba a drog.
Party hegyek. Acid, goa, stb.
Nem mesélem el az egész kálváriámat, de a végén már a heroinnál tartottam amit naponta szúrtam.
Két barátom meghalt.
Én rátaláltam a következő írásra:
hu.volunteerministers.org/sites/default/files/booklets/drugs-hu.pdf
Persze nem a fenti oldalon, hanem nyomtatva.
Semmi mást nem csináltam, (próba-szerencse alapon) csak azt ami ott le volt írva.
5 nap múlva elmúltak a fizikai tüneteim teljesen. (Beszélj hernyósokkal, hogy ez mit jelent.)
Azóta sem nyúltam drogokhoz.
Mint említettem két barátom meghalt, oedig nekik is felajánlottam azt ami nekem segített.
Ami fontos: Senki nem segített, egyedül csináltam. és egy fillérembe sem került.
Viszont addig elköltöttem kb 1-1,5 milliót drogokra. És akkoriban a pénz még többet ért jóval.
Én ezért nem értelek benneteket.
Én TUDOM, hogy az amit csináltam megmentette az életemet.
És azt is TUDOM, hogy magamtól nem jöttem rá, hogy mit csináljak.
Annak viszont nagyon örülök, hogy előtte nem találkoztam hasonló emberekkel, mint itt a többség, mert akkor (főleg amilyen állapotban voltam) valószínűleg bele sem kezdtem volna abba, hogy elolvassak bármit Hubbardtól.
Ti viszont sajnálhatjátok, mert még élek.
Gondolom ez az irányvonalatok, hogy ilyen dolgok ne történhessenek, mint velem.

Na most miután az életem menekült meg úgy gondoltam, fel kell hívnom más emberek figyelmét is a drogok veszélyeire.
És azokat az adatokat adtam át a gyerekeknek nagy részben ami a füzetben található.

És csak olvasom, hogy a szcientológusok begyűjtik a jó szándékú és képességű naiv embert és akárhogy is erőltetem magam nem tudom beletuszkolni ezt a saját történetembe.

exscn! kezdesz már érteni, hogy én nem vagyok hívő?
Ami működik az működik.
Ami nem az megy a kukába még akkor is ha azt Hubbard írta.

Vágod már? :)

bIasius 2011.06.15. 21:02:48

@exscn:
"Valószínűleg a maraton is sokkal eredményesebb lenne, ha nem a szcientológia PR lenne az elsődleges célja, hanem a drogmegelőzés."

Nézd én a Kunfalvyt korábban ismertem meg, mit ahogy a Drogmentes Marathon kipattant a fejéből.
Elmondhatom, hogy nagyon jó ember nagyon jószándékú és nem a PR-ért csinálja.
Tudom, mivel akkoriban én is drogmegelőzéssel foglalkoztam, hogy milyen szándék vezérli.
Az, hogy ne essenek bele a gyerekek a drogok rabságába.
Ezért csinálja az egészet az egész csapat már 10 éve. És elmondhatom, hogy az ország leghatékonyabb programját ők futtatják ezen a területen.

Ismerem az előadásaikat, tudom, hogy milyen hatással van a gyerekekre, mivel magam is ezt csináltam. És bevallom picit elszomorít, amikor azt látom, hogy itt-ott megpróbálják mások akadályozni őket.
De hát nem egy hajóban evezünk.
Kinek mik a céljai.
És tudod, ha a neten egymillió ilyen blog lenne és mindet olvasnám, még akkor is tudnám, hogy helyes az amit tesznek, mert tudom, hogy mit tesznek.
Te tudod, hogy mit tesznek?

exscn · http://exscn.net 2011.06.15. 21:58:48

@bIasius: Örülök neki, hogy kiverekedted magad a drogok szorításából!

A történeted nagyon szép, az enyém ennél sokkal hétköznapibb, nem is akarom a tiéddel szembe vagy párhuzamba állítani.

Tudom, hogy ez sújban nincs arányban azzal, hogy te a saját tapasztalataidat osztottad meg velünk, de azért megemlítenék valamit, aminek szerintem komoly tanulsága van, talán számodra is.

Szóval nagyon sokat beszélgettem egy drogmegelőző előadásokat tartó ismerősömmel a múltjáról. Ő olyan szinten vált drogossá, hogy már csak rablásokból tudta előteremteni a szükséges pénzt és emiatt többször is volt börtönben, ahol részt vett különböző leszoktató programokon, de később mindig visszaesett.

Már ott tartott, hogy neki is haltak meg a barátai és felismerte, hogy neki sincs sok hátra. Ekkor ismét börtönbe került és elhatározta, hogy vagy változtat vagy hamarosan meghal. A börtönben részt vett egy leszoktató programon és azóta tiszta. Teljesen tisztességes életet él és rendszeresen tart drogmegelőző előadásokat.

Az a különbség köztetek, hogy ő felismerte, hogy nem a konkrét módszer, hanem a saját döntése következtében tudott leszokni a drogokról.

exscn · http://exscn.net 2011.06.15. 22:00:12

Sújban -> súlyban (ezt szörnyű volt nekem is visszaolvasni, bocs)

exscn · http://exscn.net 2011.06.15. 22:21:25

@bIasius: A maratont az első évétől kezdve folyamatosan követem és sok kulcsfiguráját ismerem is személyesen, ezért tudom, hogy a lényeg a szcientológia PR-ozása.

Emlékszem, hogy már az első évben, mikor Kunfalvy futott személyesen, mindig az volt a legfontosabb, hogy a helyi elöljárókhoz, véleményformálókhoz bejusson és PR megbeszélést folytasson, majd egy PR-csomagot hagyhasson náluk.

Néhány évvel később az volt a legnagyobb öröme az összes egyházi vezetőnek, hogy végig ott volt mindenhol a szcientológia molinó (előtte nem is ismertem ezt a szót).

Persze tudom, fontos a drogmentes kapitányok és a futáson részt vett gyerekek száma, ám a lényeg mégis a szcientológia PR.

bIasius 2011.06.15. 22:37:17

@exscn: Természetesen az elhatározás volt mindkettőnk esetében az igazi oka a sikereinknek.
Ez kétségtelen.
A különbség csak a módszerben található.
A sitten azért nem úgy megy, hogy leugrok a spanomhoz, aztán veszek egy szúrásnyit.
Ha tetszik, ha nem, nem jutsz hozzá a cucchoz.
Néhány hét szenvedés és már át is estél azon a ponton, ahol már tényleg csak rajtad múlik, hogy újra kezded-e.
(gondolom nem egy hétre került börtönbe, hanem némileg hosszabb időre)
Aztán ott egy másik tényező.
A kaja és a rendszeres élet.
Ébresztő, reggeli, ebéd, vacsora, takarodó alvás.
Ez már önmagában terápiás jellegű. Minél tovább tart, annál jobb.
Aztán ha már jó néhány hónapot élt így, elkezd tisztábban gondolkodni, érzékelni, jobb lesz a hangulata, stb.
Nálam ez egy kicsit másképp volt.
Hívtak bulizni, meg akartak kínálni, ott volt a lehetőség hogy hozzányúljak.
Az elvonást kell kibekkelni. Az a nehéz.
Neki az elkülönítés segített, nekem a módszer.
Az már csak mindkettőnk személyes érdeme, hogy ezek után nem nyúltunk hozzá többször.
De magad is beláthatod, hogy nem lehet minden drogfüggőnek akkora mákja, hogy sittre vágják a megfelelő pillanatban.
Ennél egyszerűbb módszerre van szükség az elvonás kínjai időszakának átvészelésére azoknak, akik maguk is elhatározzák, hogy le akarnak állni.
Az ismerősödnek gratula, kevesen vannak akik ilyen körülmények után nem kezdik újra.
Őszintén örülök a sikerének.

A buddhisták azt mondják:
Sok ösvény vezet fel a hegyre, de a csúcsról a hold látványa ugyan az.

antiszci17 2011.06.15. 22:39:17

Aki olvasta Kunfalvy "forrásleveleit" az tisztában van vele hogy pr az egész futkorászás, hiszen ő maga írja le, hogy a cél a szci terjesztése.

antiszci17 2011.06.15. 22:51:29

Egyébként pedig a fiatalok túlnyomó része nem lesz drogos. Ez nem Hubbardnak vagy a szci nek köszönhető, hanem a helyes nevelésnek, annak, hogy a szülők odafigyelnek a gyerekeikre, hogy szerető és biztos hátteret nyújtanak a fiataloknak a szárnypróbálgatásaikhoz, valamint a jó pedagógusoknak, akik észreveszik, ha valami nem stimmel a rájuk bízott serdülőkkel és időt és energiát nem sajnálva kiderítik mi a probléma és legjobb tudásuk szerint segítenek nekik. A legtöbb esetben már az is elég ha a gyerekek azt érzik, hogy valaki meghallgatja és megérti őket. Ehhez pedig nem kellenek lrh "tanai"

bIasius 2011.06.15. 22:54:12

@exscn: MARATHON
Emlékszem erre az időszakra.
De nem ezzel a szándékkal kezdte, és ma sem ezzel a szándékkal csinálják.
Természetesen a PR az minden épeszű csoportnál ott van, mivel a PR meghatározása:
A jól végzett munka megfelelően ismertté tétele.
Tehát minden PR előfeltétele a jól végzett munka.
Ma egy olyan társadalomban élünk, ahol az emóciók mozgatják az embereket nem a józan ész.
Több támogatást kap egy kutyamenhely, mint amennyit a gyermekétkeztetési alapítvány.
Rossz az alapítvány PR-ja.
Ebből is látszik, hogy nem elég jót tenni, azt meg is KELL ismertetni az emberekkel.

exscn · http://exscn.net 2011.06.15. 23:35:51

@bIasius: Az utóbbi hozzászólásaiddal egyetértek :)

bIasius 2011.06.16. 00:27:06

@antiszci17: Hogy kinek milyen tanok kellenek vagy sem azt én nem tudom.
Amit a gyerekekkel való bánásmódról leírtál az nagyon helyénvaló.
Ilyen lenne egy ideális helyzet a gyereknek.
100 évvel ezelőtt nem volt Szcientológia, mégsem voltak drogosok.
Viszont drogterjesztők sem voltak.
Ma vannak drogterjesztők.
A drogok nem csak úgy "terjednek".
Azokat terjesztik.
Ennek az ellen pillére azok a csoportok, akik a drogmegelőzésben tevékenykednek.
Mindegy, hogy kik azok.

Tanulságos videó a drogprobléma visszaszorításáról. Parlamenti felszólalás.
www.youtube.com/watch?v=JE2YoO_7Ano&feature=related

2009-ben rakták fel a videót, ehhez képest összesen 104 megtekintés van.

Ebből látszik, hogy hány embert érdekel az országban a téma.

"Egyébként pedig a fiatalok túlnyomó része nem lesz drogos. Ez nem Hubbardnak vagy a szci nek köszönhető, hanem ..."

Tudom, hogy sok fiatal nem lesz drogos.
És persze, hogy a jó nevelésnek köszönhető.
De sajnos a nem túlnyomó résznél, amelyik potenciálisan drogos lesz már eleve probléma van a családban.
Szerintem ezek azok, akik esetleg drogokkal akarják "megoldani" a problémájukat, mert nem kapják meg mind azt a törődést amire szükségük lenne, amelyeket felsoroltál.
Nem árt, ha tudják ezek a gyerekek, hogy milyen veszélyeket rejtenek a drogok és hogy semmit nem lehet vele "megoldani".
És igen. Ismerjük el a nem drogos gyerekek szüleit a törődésükért.

antiszci17 2011.06.16. 11:46:42

@bIasius: "100 évvel ezelőtt nem volt Szcientológia, mégsem voltak drogosok."
Már hogyne lettek volna!!!! Indiában évszázadok óta szívják a vadkendert, Kínában ugyan ilyen régen ismert az ópium és az erre épült kereskedelem. A múlt század elejéig hivatalosan is működhettek ilyen "ópiumbarlangok" Morfiumot pedig szabadon, minden vegyesboltban lehetett kapni akkoriban az egész világon fájdalomcsillapítás céljából. Voltak drogosok akkor is, csak nem volt köztudott a drogok romboló hatása. Néhány orvos ugyan felismerte, hogy függőséget idéz elő, de a fájdalomcsillapításra nemigen volt más, hát ezt használták.

Ettől függetlenül egyet értek azzal amit leírtál, csak a megoldást nem ott látom, ahol Te. Szerintem attól, hogy egy semmilyen előképzettséggel rendelkező valaki odamegy évente egyszer az iskolába és közli a gyerekekkel, hogy a drog rossz, az nem old meg semmit. Ez az utcán dolgozó szociális munkásokra marad akik nap mint nap oda mennek, ahol a problémás fiatalok összegyűlnek. Egyébként a családsegítők drogprogramja és a streetworker-ek bevetése úgy tűnik működik, Németországban évek óta csökken a drogfogyasztás a serdülők körében, sőt egy ideje már nem sikk dohányozni se.

bIasius 2011.06.16. 12:25:38

@antiszci17: persze-persze, hogy volt drog, de olvass vissza, mi a magyar helyzetről beszélünk, meg a drogmentes maratonról.

antiszci17 2011.06.16. 12:35:59

Persze,én is arról beszélek! Ha a német modell Németországban működik nem látom okát, miért ne működne itt is, nincsenek akkora kulturális különbségek a két ország között , hogy ne lehessen egy az egyben átvenni.

bIasius 2011.06.16. 13:38:28

@antiszci17:
Én sem látom az okát, hogy miért ne lehessen egy az egyben átvenni a német modellt.

Szerintem akár már ma neki is állhatsz, hogy bevezesd.

Csatlakozol hozzájuk, képződsz, toborzol segítőket, kiképzed vagy képezteted őket, nyitsz egy nonprofit szervezetet, elkezded a munkát, felmutatod a jó eredményeket és ezek után támogatást szerzel jó szándékú emberektől a további tevékenységedhez.

Nagy vonalakban ennyi.
Ez ilyen egyszerű.

És ha felmutattad az eredményeket, szólj és én támogatni foglak. Ezt megígérem.
Támogattam én már sok mindent ami jó az emberiségnek. A greenpeace-től kezdve a vöröskeresztig.

Csak rajtad áll a dolog. Indítsd be és legyél eredményes.

Egy kis biztatás a dologhoz:
www.youtube.com/watch?v=WOaj0YUb06I

exscn · http://exscn.net 2011.06.16. 13:56:34

@bIasius: Szerintem sokkal jobban haladnál a szcientológia nyűgjei nélkül.

antiszci17 2011.06.16. 14:01:36

Ha úgy 25 évvel fiatalabb lennék tényleg beleugranék. Ettől eltekintve szerintem vannak az országban nagyon jól képzett, elhivatott emberek, akik fel fognak építeni itt is egy hasonló rendszert. Az én közgazdasági végzettségem ebben az ügyben nem sokat segítene. Amit tudok azt gyakorló anya és nagymamaként tanultam. Nekem talán szerencsém is volt : 3 felnőtt gyermekem közül egyik se tért rossz útra, sőőőőt :-)))
süti beállítások módosítása