Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Mike Rinder TV-interjút adott egy ausztrál TV-nek

2010. július 22. - Reformer

Michael J. "Mike" Rinder több mint 30 évig volt a szcientológia egyház nemzetközi PR- és jogi részlegének (az úgynevezett Office of Special Affairs, vagy OSA) vezetője, és egyben az egyház szóvivője. 2007-ben azonban kegyvesztett lett a BBC félresikeredett kezelése miatt (a Scientology & Me c. műsor kapcsán, amelyet John Sweeney forgatott az egyházról). Ezután lelépett az egyházból, és eltűnt a térképről.

Tavaly törte meg a csendet, és szólalt meg a nagy nyilvánosság előtt egykori harcostársa, Marty Rathbun blogján. "Független szcientológusként" jellemzi magát.

Tegnap pedig TV-interjút is adott az ausztrál Channel 7 Today Tonight c. műsorának.

A blog rendszeresen olvasói kevés újdonságot találnak benne (lényegében arról szól, hogy az egyház pénzcentrikussá vált és Miscavige rendszeresen bántalmazza a beosztottjait).

Pár dolgot azért kiemelnék:

- Találkozott Nick Xenophon szenátorral, akit tájékoztatott az egyház belső működéséről. (Nick Xenophon hívott életre nemrég egy parlamenti vizsgálóbizottságot, amely közhasznúsági szempontból vizsgálja az egyház működését. Nem titkolt cél az adómentes státusz eltöröltetése.)

- Az egyház bevetette a "kamera tech"-et - több magánnyomozót is ráállítottak a riporterre és Mike-ra, akik folyamatosan filmezték őket. A szenátor is belekerült a szórásba, így láthatták a nézőt azt is, ahogy az egyháznak kamerázó magándetektívek mindenhova követnek egy ausztrál szövetségi szenátort. "You can't make this shit up" - ahogy az angol mondja.

- Tom Cruise és David Miscavige viszonyáról: "Természetellenesen és túlságosan közeli kapcsolatban vannak, öribarik (BFFs, Best Friends Forever)" - bármit is jelentsen ez.

A műsor:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr622169148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kalman 2010.07.22. 18:36:19

30 éve ózás ?:D
na ez a tag tudni egyet s mást mesélni,
Az tuti:)

Remélem egyre több ilyen lesz. Ezek viszik előre a mozgalmunkat! :)
üdv

kalman 2010.07.22. 18:42:43

Talán le is fordíthatnánk angolul nem bszélők kedvéért. Én értettem. Jó kis riprt, videó,
Olyan mint a Hírtévés célpont! :)
Több ilyen kéne
üdv

anonViktor 2010.07.23. 14:54:54

kalman: Fordítsd le!

V.

exscn · http://exscn.net 2010.07.23. 23:21:50

Nagyon szép, ahogy Rinder Miscavige elpusztításán dolgozik. Nem tudom figyelitek-e, de egyetlen rossz szó sem hangzik el Hubbarddal vagy a szcientológiával (mint vallással) kapcsolatban. Sok szcientológus emlékeiben élénken él Mike Rinder, mert ismert arc volt az egyházban. Őket biztosan szíven üti az interjú.

A műsor remek bevezetőként működhet egy szcientológusnál. (A valóságba való bevezetőként.)

Viszont Rinder előállhatna már azzal, hogy milyen mocskos ügyekben vett részt az évtizedek alatt, amíg ezt az OSA nevű titkosszolgálatot vezette.

A tapasztalatai felhasználásával valószínűleg az egész szcientológiát fel lehetne számolni.

Persze megvan az esély rá, hogy Miscavige eltávolítása után simán visszamenne az egyház vezetésébe.

Egyelőre kíváncsian várom, hogy mi lesz még ebből :)

Dr. A. Nordenholz 2010.07.27. 19:16:52

Ez új fejlemény. Marty blogján nagyon érdekeseket lehet olvasni. A hozzászólásokból kiderül (amit persze eddig is tudtunk), hogy az E-metert hazugságvizsgálóként használják.
Magyarországon is volt ebből probléma. Az egyház természetesen tagadta, hogy az e-meter hazugságvizsgáló lenne. Viszont ha annak használják, akkor egyértelműen az, nemde?
Ezek ismeretében hogyan működhet törvényesen a szci egyházként vagy bármilyen formában is Magyarországon?
Van erre tippje valakinek?

kalman 2010.07.27. 19:43:19

Szia Doktor!
Ez ma is napnál világosabb, hogy erre használják. személyesen magam is tapasztaltam ,amikor Sea orgos voltam (5 éve) hogy ellopták egy fejes sea orgos nak egy kiló cukrát, és egyből a csóró EPF esekre gyanakodtak,és emlékszem egy úgynevezett Szűcs Alíz kérte az összes EPF est olyan 15 embert, hogy e-méret előtt válaszoljon neki arra a kérdésre, miszerint van-e van e fenntartásunk azzal kapcsolatban, hogy mi vittük -e el a cukrot, van e valami itt elnyomva? (minden embertől megkérdezte papírkára írogatott)
ezt kétszermegkérdezte még 2szer :D és elengedett.
Nos, igen az.

Dehát a szekcsekk nek nevezett elővizsgálat is ez. Amikor belépsz a Sea orgba megkérdezik tőled : (eméter előtt)
FBI ügynök vagy?
(ezt újra kérdezik :D )

Ujságíró vagy ?
(ezt is)
van valami itt elnyomva? megnemértve ? :)

És ilyen kérdésekkel bombáznak még ,hogy

"Azért jöttél ide, hogy öngyilkosságot kövess el"

Hogy merül fel a kérdés XD

és nem tűnik fel az egymosott szcidiótának, hogy mekkora szerencsétlen VÁÁ
nincs rá szó..

A kérdésedre miszerint, hogy működhet akkor vallásként egyszerű :
Korruptság.
A vallásügyi miniszeternek vaskos kis pénztárcája lehet, amit a szci fizet neki (nekik) hogy eltűrje ezeket, és eltusolják, mert hát ők vallás :)
Persze egy politikust, aki fejes ráadásul és mélyen benne van az ilyen bulikban, nem lehet könnyen elocsájtani, és ha el is menne, semmi garancia nincs arra, hogy az utódja nem csinálná uganezt. Komoly dolgok működnek itt a háttérben. Csak nem jó ezeket a dolgokat birizgálni, mert akkor a rendszer ellensége leszel :D ha érted mire gondolok.
Bár sok sikert hozzá, és énszívesen mondok neveket, helyínt. stb.
Ha jól tudom a hírtv nek a célpont nevezetű adásában a mélyentisztelt Fritzlaufer úr nyilatkozott erről, hogy az nem az.. áá nem.
Bárcsak ott lehettem volna, és kiröhöghettem volna a pofájába !! fúj. a Vicc az, hogy ő is pontosan tudja ezt. Hülye csalók!!!
vááá
:)
Na szia

Dr. A. Nordenholz 2010.07.27. 22:53:05

@kalman: "becsületes" neve is van, igaz? "Biztonsági ellenőrzés". És a kérdések is hazugságvizsgálat jellegűek. Hogy is kezdődik? "Most nem auditállak" vagy valami hasonlót mond az auditor. Szóval hazugságvizsgálatról van szó. Íme a helyes válasz: Az E-meter tehát hazugságvizsgáló is.

kalman 2010.07.28. 10:28:04

Igen Dr. az.
Az előbb is azt fejtettem ki bővebben
Ez egyértelmű. Ők is tudják bent, mi is tudjuk itt kint.
Csak a sajtónak nem kell az orra alá kötni.
Ennyi
Az a baj, hogy jól fel vannak szerelkezve mindenféle ügyvédekkel, és nem lesz senkinek sem könnyű dolga beperelni őket e miatt.
Szerinted miért van "magasabb" szintű szci tagoknak bilinccsel hozzá láncolva a kezük az akta táskájukhoz? Nem azért mert olyan sok pénz van benne, hanem azért, mert titkos információk vannak bennük.
No meg azért, mert akár bizonyíték is lehetne az arra, hogy az e-métert hazugság vizsgálónak is használják.
Üdv:P

Ammonia73 2010.08.01. 13:22:13

Az ausztrálok nagyon rámentek a témára : http://www.youtube.com/watch#!v=iyIlxYxOe68&playnext=1&videos=YgeA98m8CDs&feature=sub
süti beállítások módosítása