Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Mire semmi sem marad - magyar felirattal!

2010. április 23. - Reformer

AnonViktornak köszönhetően elkészült a szcientológia-témájú német TV-film magyar feliratos változata.

Az eredeti címe: Bis nichts mehr bleibt (IMDB, Wikipedia)

Letölthető itt:

Mire semmi sem marad - angol feliratos verzió 9 részben, mkv (kb 1 GB)

magyar felirat a 9 részhez igazítva (44 kb, data.hu)

magyar felirat a 9 részhez igazítva (44 kb, mediafire.com)

Magyar verzió gyártása - mkvmerge letölt, ezzel ki lehet cserélni az eredeti .mkv-k angol feliratsávját magyarra.

Itt megnézhető (9 részben):

 

Mire semmi sem marad 1/9 from Reformer on Vimeo.

Mire semmi sem marad 2/9 from Reformer on Vimeo.

Mire semmi sem marad 3/9 from Reformer on Vimeo.

Mire semmi sem marad 4/9 from Reformer on Vimeo.

Mire semmi sem marad 5/9 from Reformer on Vimeo.

Mire semmi sem marad 6/9 from Reformer on Vimeo.

Mire semmi sem marad 7/9 from Reformer on Vimeo.

Mire semmi sem marad 8/9 from Reformer on Vimeo.

Mire semmi sem marad 9/9 from Reformer on Vimeo.

A bejegyzés trackback címe:

http://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr341946502

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Óvakodjatok a szientológia vallástól! 2013.10.29. 17:51:04

Mire semmi sem marad című játékfilmet Niki Stein, a Tetthely krimisorozat egyes epizódjait is forgató rendező készítette. Egy apáról szól, akitől különféle érzelmi zsarolásokkal és más pszichés manipulációkkal elszakítják a gyerekétől a szcientológusok...

Trackback: Egely kerék egy drága szélforgó 2012.12.11. 08:32:42

Az Egely kerék, a feltalálót idézve; "játékszer".A banális tévedésen túl, a tények alapján valóban az, csak az. A kereket nem az életenergia, hanem a levegő mozgatja. (tanulmány, Bp., 2000.09.19. - képekkel, linkekkel kiegészítve 2012.05.23.)   ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Ammonia73 2010.04.28. 11:07:32

@PKD: "A nyereség számomra a szcientológia szemléletmódjából fakad. A szcientológia arra bátorít, hogy legyek és vállaljam önmagam. Arra tanít, hogy sokkal többre vagyok képes, mint gondolnám...stb."
- ha már ilyen útmutatásokra, technikákra vágysz, amik ilyen hatással vannak...ezek a dolgok nem csak a szcientológiában vannak meg. Az a rengeteg new era-s könyv, amikkel tele vannak a boltok, mind ugyanezt mondják,mind azért íródott, hogy az arra éhes embereket "felébressze", hogy elmondja, többre vagy képes, hogy bízz magadban, a döntéseidben, stb. Az emberek elolvassák és jobba érzik magukat, mert végre valaki leírta azt, ami ott van mindenkiben, csak nem mindenki tudja ezt megtalálni magában, ill. nem is keresi, és az ilyen könyvek, előadások egyszerűen ráirányítják a figyelmét.
A dianetika csak attól más, hogy át van itatva Hubbard saját beteg elméjének szüleményeivel. Adott az embereknek egy olyan célt, ami mindenkiben ott él tudat alatt...hogy "tökéletes" legyen, ne legyenek olyan problémái amiket ne tudna megoldani, hogy soha ne legyen beteg, hogy tökéletes memóriája legyen..stb. Az emberben ez a vágy alapvetően ott él tudat alatt...hogy de jó lenne "képesebbnek", jobbnak lenni. Hubbard adott ennek az állapotnak egy nevet és azt állítja, hogy ez létezik, csak az ő technológiája kell ehhez. A szcientológusok pedig igyekeznek ennek megfelelni, azaz egyszerűen úgy csinálnak, mintha működne, mert el AKARJÁK hinni, hogy ez jó. Tory Christman (aki 30 évig volt szcientológus, OT VIII) pl. elmondta, hogy amikor fejfájás kínzott Clera-eket, egyszerűen eltitkolták, majd amikor alkalom adódott, elszaladtak a patikába aszpirinért. Ez csak egy példa volt.
Hubbard egyszer próbált bemutatni nagy közönség előtt egy Sonya Bianca nevű lányt, a világ első clear-jét...kudarcba fulladt. Az OT szintek hazugságairól meg már nem is beszélek.
Az agykontroll ugyanezeket a dolgokat próbálja az embereknek eladni, a többre való képességet...és náluk is vannak "nyereségek", sőt, sokkal meggyőzőbbek, hiszen ott elég gyakran előfordul, hogy komoly betegségekből is kigyógyulnak emberek...bár, itt legalább beismerik, hogy a belé vetett HIT az, ami hat.
"hogy számít a véleményem és nem kell megalkudnom, ha nem akarok. Hogy nagyrészt magam dönthetek arról, hogy hogyan alakul az életem. Hogy tűzzek ki célokat és dolgozzak az elérésükön. Hogy álljak ki magamért. Hogy ne hódoljak be. Hogy ahelyett, hogy jól megbonyolítom saját magam, inkább a környezetemben keressek értelmes elfoglaltságot. Hogy a legtöbb dologra van megoldás. Hogy élvezzem az életet. Hogy ne tegyek a saját belátásom ellenére. Hogy rendezettebb életet éljek. Hogy kommunikáljak. Hogy nem kell függenem másoktól, ha nem akarok..." - nekem ezeket a dolgokat a szüleim tanították meg...hogy képes vagyok, hogy én döntök és a döntéseimnek súlya illetve következményei vannak, hogy küzdjek a céljaimért, hogy értékes vagyok. Sosem tudnék elviselni egy fejem fölött hatalmaskodó szervezetet a sok mosolygós és rajtam segíteni akaró munkatárssal, abszurd ígéretekkel és célokkal (2010 clear Magyarország, drogmentes és bűnözésmentes világ)...nekem ez teljesen átlátszó és hiteltelen.
Pont ezért lenne teljesen abszurd, hogy egy olyan egyháztól függjek, aki csak kizsákmányol, aki a vágyaimból akar megélni, mert tisztában van azzal, hogy ez az, amivel az embereket meg lehet fogni.
És ők hagyják magukat. :(

Ammonia73 2010.04.28. 11:09:32

Kicsit sietve írtam, így utólag olvasva elég furcsán fogalmaztam néhol, bocs.

Plejádok 2010.04.28. 11:39:55

@Ronni:
E.Tolle: Új Föld c. könyve is nagyon jó. (Egészen kezdők számára is ajánlanám)

Ronni szokjál már le arról, légy szíves, hogy minduntalan lelki nyomoréknak képzeled a szci iránt érdeklődőket. (gyengék, labilis, talajtalan, stb.) Pld. PKD, vagy trans, ilyen szerinted?
Képzeld el, hogy teljesen épeszű embereket is érdekelhet a téma.

Plejádok 2010.04.28. 11:57:42

@Ammónia73:
Nem New Age-t akartál írni?
Ezekkel, a könyvekkel nekem az a bajom, hogy nehéz kiválogatni a „búzából az ocsút”.
Tudod manapság sikk könyvet írni, kiadni (bocs reformer nem rád gondolok).
Pár ilyen témájú könyvből egy szemfüles tehetséges fogalmazó összehoz egy új könyvet, és máris piacra dobja, azért van ekkora választék.

exscn · http://exscn.net 2010.04.28. 12:10:01

@Plejádok: "Pár ilyen témájú könyvből egy szemfüles tehetséges fogalmazó összehoz egy új könyvet, és máris piacra dobja"

Hubbardra gondoltál? ;)

Plejádok 2010.04.28. 12:10:59

@Plejádok:
Jaj, lemaradt,- tudod, igencsak elmegy a kedvem a vásárlástól, mikor ilyeneket nézegetek, és a belső borítón, vagy a hátulján egy fiatal cicababa fotója, mint szerző.
Itt felmerül a kérdés bennem, hogy ez a csajszi a huszon-harminc évével honnan tud ennyi bölcsességet?

Plejádok 2010.04.28. 12:11:55

@exscn:
Nem.
Szerinted egyedi eset LRH?

exscn · http://exscn.net 2010.04.28. 12:18:49

@Ammónia73: Szerintem tök jókat írtál.
A Szcientológiával való ismerkedés egyik első eleme, hogy Hubbard leír egy csomó általános közhelyt, amivel az emberek többsége EGYETÉRT. Aztán jön az übermensch képzés, meg az egyre keményebb agymosás.

Az elméletben még minden szép és jó, de a gyakorlat egyre durvábban cáfol rá erre.

Az egész olyasmi, mint Marx és Engels szép, idealizált kommunista világa, majd a gyakorlati alkalmazás Sztálin diktatúrájában.

dundolka 2010.04.28. 12:34:45

@Plejádok: A szomorú az hogy benn töltöt évek után , kilépés után megtapasztalt embertelenség után is mentegetik a szcit. Kapcsolatmegszakitás, tljes anyagi ellehetetlenités, stb( a kedvencem a fimből a faltól falig küldözés, valaki megirhatná ez mire jó)És igen pontosan úgy gondolom ahogy irtad, akit be tud szippanatni annak valami gondja van, önértékeléssel önbizalommal kapcsolatokkal, célokkal.
Azt hiszem ha valakiben van kellő önerő:) annak akár a segitségére is lehet. Mint pl az agykontroll, NLP:)UgyAnis van különbség hogy te használod a scn, vagy az használ téged. És igy gonDolom,nem szokom le róla, légyszives győzz meg róla hogy nem azt használják ki akit lehet!!!!!!!

PKD 2010.04.28. 13:21:11

@Ammónia73:
„Az a rengeteg new era-s könyv, amikkel tele vannak a boltok, mind ugyanezt mondják,mind azért íródott, hogy az arra éhes embereket "felébressze"...”
Nekem az a bajom az önfejlesztő könyvekkel – sokkal ugyan nem volt dolgom -, hogy egy-egy részterületet ragadnak meg, jól-rosszul. Tolle-t például olvastam (A MOST hatalma a gyakorlatban c. könyvet) és a jelen lét (szándékosan különírva) témáját nagyon jól körüljárja - bár a vége felé számomra már ködös a mondandója, talán volt egy meg nem értett szavam ;) A szcientológiában az a jó, hogy rengeteg területet bejár hasonló szemléletet alkalmazva, megadva az összefüggéseket is. A megértést nekem nagyban segíti, hogy igyekszem a szcientológia fejlődési fokozatai, rétegei közötti habarcson is átrágnom magam – OMG micsoda gyönyörű képzavar :o – és nem csak a kiemelt könyveket tanulom, hanem például olvasom a Kutatás-felfedezés sorozatot is. Szeretek átfogó, általános rendszerekben gondolkodni, melyek adnak egy konzisztens keretet a gondolataimnak és a szcientológiában látom ezt a fajta konzisztenciát. Az önfejlesztő könyvek más-más szerzőktől nem kínálnak egy keretrendszert, melybe az egész beilleszthető. Persze én magamnak is összehegeszthetném a különböző nézőpontokat és kiadhatnék egy újabb könyvet a szintézisről. Aztán mégegyet más könyvekről. Aztán a szintézis könyveket is összeolvaszthatnám. Aztán azokat is. Ez is egy járható út lenne, de nem vonz ez a pálya.
Ám, ha tudsz olyan könyvet, szerzőt vagy filozófiát mondani, mely értelmes módon átfogó személetet ad a világról és mintegy origóként szolgálhat az életben, kíváncsian várom.

Ja, agykontrollt is csináltam régebben, de nálam nem igazán működött (Silva-féle). Azt pont azért hagytam abba – azon túl, hogy nem volt sok eredménye -, mert nem kaptam átfogó képet a világról. Nem az érdekelt, hogy hogyan tudok gyertyát cserélni az autóban, hanem az, hogy hogyan működik az autó. Három vagy négy agykontroll könyv után sok újdonságot nem találtam bennük, így abbahagytam. A szcientológiában minden könyv érezhetően az egyszerűbb és átfogóbb személet felé halad és azt hiszem ez az, amiért nekem a szcientológia bejön. Megmutatja az utat a bonyolulttól az egyszerűig.

„A szcientológusok pedig igyekeznek ennek megfelelni, azaz egyszerűen úgy csinálnak, mintha működne, mert el AKARJÁK hinni, hogy ez jó.”
Amit leírtál, az nem egy jó állapot, LRH írásai, előadásai alapján sem az. Ha valaki olvassa, hallgatja őt, akkor előbb-utóbb maga is rá fog jönni.

„nekem ezeket a dolgokat a szüleim tanították meg”
Örülök neki.

Plejádok 2010.04.28. 13:54:36

@dundolka:
Öö..lehet, hogy nem is nekem akartad címezni?
Nem egészen világos az írásod, én nem írtam ilyet „akit be tud szippantani annak valami gondja van…
„légy szíves győzz meg róla, hogy nem azt használják ki, akit lehet!!!!!”

(Most már mindegy kinek szántad ezt a hsz-t, erre válaszolok.)

Nem győzlek meg.
Pontosan azt használják ki, akit lehet, az élet minden területén.
A családon belül, a munkahelyeken, szomszédságokban, és mindenhol, csak tudod, a szci-ből bármikor kiszállhatsz, de egy családból nem (felelősség, lelkiismeret stb.)

„És így gondolom, nem szokom le róla,”
Ez meg arra lehetne válasz, amit ronninak írtam, szóval nem tiszta itt valami.
Bocs.:)

baka 2010.04.28. 13:56:49

@dundolka:
"a kedvencem a fimből a faltól falig küldözés, valaki megirhatná ez mire jó"

Szerintem a mókuskodás megelőzésére való. Vagyis annak gyakorlása, hogy az utasításokat gondolkodás (mókuskodás) nélkül hajtsd végre.

"UgyAnis van különbség hogy te használod a scn, vagy az használ téged."

Igazad van. Szerintem az is közrejátszhat abban, hogy ki melyik változatba esik bele (az eredeti személyiségén túl), hogy a szcivel való találkozás előtt hallott-e már valamit a szci káros voltával kapcsolatban.
Ha igen, akkor már óvatosabban nyúl hozzá a dolgokhoz, és mondjuk csak olvasgat, az egyházat pedig messze elkerüli, mint pl. PKD.

Ha nem éri az embert a személyes kapcsolatok miatti manipuláció, akkor van lehetősége kiválogatni a számára esetleg hasznos dolgokat.

baka 2010.04.28. 14:17:34

@Translator +X+:
"Na aki nem tesz elérhetővé szótárt, annak a hétkötetes értelmezőt dugnám fel, akkora elnyomó"

Szerintem ebben egyetértünk, és ezért újra csak felmerül bennem a szándékosság (vagy a hülyeség, butaság) gyanúja LRH-val kapcsolatban.

Hiszen ha inkább a felsőbb szintek kidolgozására fordította LRH az időt ahelyett, hogy egy szótárt csináljon az alsóbb szintek könnyebb megértéséhez, és igy a szci céljának (clear bolygó) eléréséhez, akkor vagy nagyon buta és megalomániás volt, mert azt hitte, hogy az fontosabb, vagy tudatosan csinálta.
Ez esetben azonban szemét volt, mert tudatosan gyártott egy olyan gépezetet, módszert (egyházat), ami benntartja a szciben az embereket.
Tudatosan épített ez esetben arra ugyanis, hogy a személyes kontaktus (kérdezz meg valakit a tanfolyamon, ha nem tudsz valamit) elengedhetetlen legyen az egyházon belüli fejlődéshez (a "hídon haladáshoz").

Egyik változat sem túl követendő.

Ammonia73 2010.04.28. 14:21:37

@PKD: egyedül is bejárhatsz rengeteg területet....nekem megy ez szcientológia nélkül is. Elolvastam a dianetikát, más LRH könyveket is láttam, de a dianetika után már nem érdekelt annyira, hogy elolvassam őket. Miért hiszed el, amit a szcientológia próbál az emberekbe nyomni...hogy LRH tökéleteset alkotott, mert "összeszedte és rendszerezte" a dolgokat és Neked így sokkal könnyebb, mert egy átfogó képet kapsz. Igen. Egy átfogó képet, de ez Hubbard képe a világról...nem értem, hogyan veheti át egy ember mindenféle kritika és gondolkodás nélkül csak úgy egy másik nézeteit, gondolatait, következtetései...itt most nem pont Rád gondolok, hiszen nem ismerlek, viszont ismerek olyat, aki így áll a szcientológiához, amiben már 7 éve nyűglődik, adósságai vannak és egy elhagyott családja, néha nincs kajára sem pénze,az egészsége sem túl szuper, de ő állítja, hogy a szcientológia működik. El akarja hinni és kész. A fene sem győzi meg, hogy ez nem az, amiben ő hisz...talán mire odáig jut, hogy végignéz magán (a testén ugye, amiben lakik), már tök mindegy lesz...
Az a baj szerintem, hogy az emberek többsége egyáltalán nincs tisztában a pszichésen befolyásoló technikákkal. Az, hogy ennyire megbízol LRH-ban, csak egy jól felépített agymosás következménye. Azt mondta Ron, hogy "Nézz rá a dolgokra!" de a szcientológusok nem néznek rá semmire, hiszen Ron ezt már megtette,megállapította, hogy jó, nekik csak használniuk kell. Ha netán valami nem úgy sikerülne, ahogy azt várták, csakis a saját hibájuk lehet, ezzel meg is van minden magyarázva.

PKD 2010.04.28. 14:22:00

@baka:
Az egyházat nem kerülöm el messze, időnként előfordulok az Orgban, meg levelező tanfolyamon vagyok, de valóban nem folyok bele az egyházi tevékenységekbe vagy komolyabb auditálásba. Mindig is úgy éreztem, hogy mielőtt nagy intenzitással belevágnék mondjuk a Hídba, előtte a lehető legtöbb tudást kell megszereznem a szcientológiáról és itt nem az internetre, hanem LRH könyveire és előadásaira gondolok. Van egy csomó tudásom a szcientológiáról, megvannak a kételyeim vele kapcsolatban és ennek megfelelően tartok egy bizonyos távolságot.

Mellesleg, amikor a szcientológiával találkoztam, még semmi rosszat nem hallottam az egyházról, ennek ellenére nem szippantott be. Erről még annyit, hogy néhány hete volt egy toborzó beszélgetésem a Sea Org-ba. Kérdezgettek, választoltam, én is elmondtam, hogy mik az elképzeléseim, majd érezvén, hogy ennél tovább úgysem jutunk, rövidre zártuk a beszélgetést, mondták, hogy továbbra is tanuljak, majd ment mindenki a dolgára. Amikor munkatársi beszélgetés van, akkor is el lehet értelmesen mondani hogy mit gondolok. Ilyenkor mindig rájövök, hogy mások csak azt tehetik meg velem, amit én megengedek nekik. Na ezt is a szcientológia révén sikerült felismernem.

anonViktor 2010.04.28. 14:25:33

Sziasztok!

A faltól-falig terelgetéses játéknak többféle célja, eredménye is van. Nyilván mindkét félre más és más, de mindkettő "hasznos" - értsd úgy, hogy a szci érdekében.

Akit terelgetnek, az nyilván a szó legszorosabb értelmében agymosáson esik át, hiszen teljesen akarat-, érzelem nélküli állapotban, szinte kataton módon cselekszik.

A másik fél pedig az akarat átvitelét gyakorolja. Furának tűnhet, hogy mivel a másik úgyis engedelmeskedik, ezért miért kell ennyit gyakorolni. Azért, mert itt nem az a cél, hogy az akarata érvényesüljön, hanem annak a hitnek az erősítése, hogy képes az akaratát érvényesíteni. Ha ezt rutinszerűen begyakorolja, akkor máskor, más helyzetben is rutinszerű magabiztossággal fogja előadni.

V.

baka 2010.04.28. 14:32:22

@exscn:
"Az elméletben még minden szép és jó, de a gyakorlat egyre durvábban cáfol rá erre.

Az egész olyasmi, mint Marx és Engels szép, idealizált kommunista világa, majd a gyakorlati alkalmazás Sztálin diktatúrájában. "

Ez érdekes, amit írsz, mert az egyik ismerősöm állapította meg korábban, hogy szerinte, a szci az az amerikai kommunizmus!

Szerinte LRH-ra hathatott a "Tőke", ez adhatta az ideológiai alapot a nemzetközi terjeszkedéshez, az emberek megvezetésének, irányíthatóságának tudatos használatával.

Különben szerinted hol lehet a hiba az elmélet és a gyakorlat közti óriási különbségnek?

Talán az, hogy válogatás nélkül nem jó mindenkinek sem a szci, sem a kommunizmus, mert ha olyan (egyszerűbb) ember próbálja követni az elveket, akit nem gondolkodik közben (mert alapból nem egy gondolkodó fajta), azokból lesznek az egyház "hajcsárai" illetve a kommunizmus "ávósai".

Nem tudom. Szerinted?

exscn · http://exscn.net 2010.04.28. 15:19:40

@baka: Szerintem Marx létrehozott egyszerűsített modelleket az emberre, a gazdaságra, stb. Saját elméleteiben ezek jól megállták a helyüket. A gyakorlat viszont azt igazolta, hogy ezek a modellek csak eléggé torzan tükrözik a valóságot.

A Szcientológia szerintem rosszabb ennél, mert a Dianetikával már eleve átverésnek indult. A felhasznált modell a pszichológiából származik és Hubbard a tökéletes átverés érdekében a saját elképzelései szerint jól el is torzította azt.

A Szcientológia Egyházat már tisztán a manipuláció alapú pénzkeresés szándékával hozta létre.
Ha az ember elolvassa az 50-es évek első feléből származó írásait, ez nyilvánvaló:
Miután egész jól meghatározta a szellemi szabadság fogalmát, tudatosan létrehozott egy szellemi börtönt azokkal az eszközökkel, amiket korábban a szellemi szabadság elérése érdekében tartott kerülendőnek.

exscn · http://exscn.net 2010.04.28. 17:34:18

@tomlov: "ÉS ÉN EGYETLEN ESETBEN SEM LÁTTAM OLYAT, HOGY VALAKI, AKIT ISMERTEM, ÉS VOLT ÖSSZEHASONLÍTÁSOM ( MAGAMAT IS BELEÉRTVE )JOBB EMBERRÉ VÁLT VOLNA."

Én láttam olyanokat, akiknek 20-30 pontot emelkedett az IQ-juk (Tanulási tanfolyam + rengeteg szótisztázás) vagy épp visszahúzódóból egész kommunikatívakká váltak (TR-ek).
Dianetika ülés után is előfordult, hogy valakinek túl erős lett a szemüvege vagy épp kimászott egy mély depressziót okozó veszteségből.

Sok hasonló dologgal találkoztam és emiatt a legvégsőkig ragaszkodtam a technológiához. Én ezt a ragaszkodást mással nem tudtam kiütni, mint hogy utánanéztem, mi honnan származik.

Ahogy ezeket elnézed, rájösz, hogy igazán nem nagy teljesítmény a szcientológiában is fellelhető működő dolgokat összegyűjteni, ha valakinek pont ezekre van szüksége valamilyen céllal. Ráadásul egy idő után Hubbardnak tálcán kínálták hívei a működő dolgokat. Csak arra kellett vigyáznia, nehogy olyan tudást vagy módszert emeljen be, ami esetleg annak felismeréséhez vezet, hogy a szcientológia egy kényszerpálya, amit úgy építettek ki, nehogy letérjen róla valaki.

1965-ben a KSW I. kiadásával vetett véget ennek a beemelős gyakorlatnak, mert egyre gyakrabban jöttek elő emberek olyan technikákkal, ami szükségtelenné tette volna a nagyszerűen marketingelhető, konrét lépésekből álló fokozatokat.

A szcientológusoknak ezért tilos más praktikák alkalmazása.

Konkrétan egy olyan esetről is lehet olvasni, amikor egy szcientológus, amikor megtudta, hogy az egyébként igen működőképes eljárását Hubbard nem fogadta el, ezért saját maga kezdte el azt marketingelni Hubbard címlistáján. Szcientológusok tömegei hagyták el az egyházat ezután. Hubbard a KSW I-et közvetlenül ezek után adta ki.

kalman 2010.04.28. 18:15:38

Kiváncsi lennék Miklovits úr véleményére a filmel kapcsolatban!:)
Remélem majd csak kommentel.
:)

tomlov 2010.04.28. 21:05:04

Hát, nem lettem sokkal beljebb.
Exscn legutóbbi válasza még úgy ahogy ad valami kis támpontot, de ez tényleg nem sok.

Azt hiszem ideje levonnom a végkövetkeztetést, miszerint felesleges ezzel a marhasággal foglalkoznom a belátható jövőben. Ha van is benne hasznos rész, azt csak rengeteg idő és energia árán tudnám kiválogatni saját magam, mondjuk az összes könyv és előadás átnézésével, amihez nincs módom.
Vagy beállok a sorba, és együtt haladok az agyatlan sci rajongótáborral, de ennek megint semmi értelme, hiszen ezt már próbáltam, és nem ment. Ahoz túl sok kérdésem, és túl kevés pénzem van.
Esetleg tovább elmélkedem itt veletek, de már nemigen tudunk egymásnak újat mondani...

És az is lehet, hogy egyszerűen élem tovább az életem, elvágom az összes csatornát a sci felé, előre tekintek, nem a múltba.
Meghoztam egy döntést, de rossz érzésekkel. Ma már ott tartok, és ebben nagy szerepe van e blognak, hogy megértettem és elfogadtam a döntésemet, illetve elégedett vagyok vele. Jól tettem, hogy eljöttem onnan.
Lezárhatom magamban ezt az egész sci dolgot.

Mivel valószínűleg többé nem jelentkezem itt, további sok sikert kívánok mindenkinek !

Nagy Tamás

PKD 2010.04.28. 21:31:06

@Ammónia73:
"Azt mondta Ron, hogy "Nézz rá a dolgokra!" de a szcientológusok nem néznek rá semmire, hiszen Ron ezt már megtette,megállapította, hogy jó, nekik csak használniuk kell."
Na ez szerintem egy alapvető hiba, de nem hibáztatnám LRH-t emiatt.
Egy kicsit máshonnan megközelítve a dolgot... A szcientológia nem szmokingba öltözve pezsgőspohárral a kezében pattant ki LRH fejéből, hanem folyamatos kutatás eredménye volt. Nem egy steril elméletről beszélünk, hanem valami olyanról, ami állandóan mozgásban volt, napról napra fejlődött, formálódott. A szcientológia egy kutatási útvonal feljegyzéseiből áll. LRH nem volt látnok, az eléje kerülő problémákra igyekezett megoldást találni, amikor azok láthatóvá váltak. Megtehette volna azt, hogy 1980-ban ír csak egyetlen könyvet és abban summázza a felfedezéseit. De vajon meddig jutott volna a kutatásban, ha nem osztja meg az időközi felfedezéseit? Vajon hol tartana a mobiltelefon ipar, ha nem dobják piacra az első batárnagy antennás maroktelefont, hanem ehelyett már egyből az érintőképerőnyőst próbálják kifejlesztni házon belül, sőt 3D videohívással és menüvel megspékelve. Még most sem tudna senki mobilozni, de ami még fontosabb, nem is lett volna elég tapasztalat ahhoz, hogy tudják, milyen irányba haladjanak a fejlesztéssel. Lehet, hogy nem fényképezőgép funkciót tettek volna bele, hanem szobamérleget. Mindezzel csak oda akarok kilyukadni, hogy a szcientológia tanulásával kapcsolatos legfontosabb alapelvek csak azután születhettek meg - vagy kerültek megfelelően hangsúlyozásra -, hogy a szcientológiát szélesebb közönség vette alkalmazásba. Úgy gondolom, hogy LRH igyekezett minden problémát kezelni, mely a szcientológia helyes alkalmazását, megértését gátolta, de ezt csak azután tehette meg, hogy a probléma felbukkant.

A magam részéről a megoldást abban látnám, ha születne egy 0. előkészítő könyv a szcientológiához, mely olyan referenciákat tartalmazna, hogy hogyan tanulmányozzuk a szcientológiát. Pl. LRH Személyes integritásából az idézet: "A Dianetikában és a Szcientológiában semmi sem igaz számodra,
Hacsak te meg nem figyelted,
És úgy igaz, ahogy te figyelted meg. " és hasonlók. Ez lenne az első, amit bárkinek a kezébe nyomnék, akiről azt látom, hogy komoly érdeklődést mutat a szcientológia iránt. Az ehhez hasonló anyagok most is elérhetőek, de szerintem nincsenek a fontosságuknak megfelelően kiemelve. Ezért mondom én azt, hogy ha valaki belekezd a szcientológiába, akkor ne hagyja abba, hanem haladjon tovább és ha esetleg problémái támadtak a szcientológia alkalmazása miatt, arra a későbbi anyagokban valószínűleg meg fogja találni a megoldást. A szcientológia rejt némi rizikót, lehetőséget viszont sokkal többet. Azt kell megérteni, hogy - kölcsönvéve a kifejezést - a szcientológia egy út, nem pedig célállomás. Ez olvasható is minden szcientológia könyv belső borítólapján "AZ OLVASÓHOZ" címmel, csak lehet, hogy az Olvasó nem veszi a fáradságot, hogy elolvassa, nem érti meg, vagy nem tartja fontosnak.

exscn · http://exscn.net 2010.04.28. 23:35:38

@tomlov: Azért még nyugodtan járhatsz erre :)

Sokszor gondoltam már én is magamban, hogy nem kéne olvasom többet ezt a blogot, de mégis itt vagyok.

Fura módon én másképp élem meg a szcientológia-nélküliséget, mint te.

Szerintem te is olvass még rengeteget és akkor hozz döntést, mikor már nem rossz, hanem inkább jó érzésed lesz tőle.

Én például el nem tudom mondani, mennyire szabadnak érzem magam, mióta eldöntöttem, hogy soha többet szcientológia! Legszívesebben itt ugrálnék a blogon örömömben!

A következő részt PKD-nak címzem, de azért olvasd el, érdekelne a véleményed.

@PKD:
Azt vettem észre, hogy a szcientológusok elsősorban azért ragadnak bele ebbe a szutyokba, mert keresnek valamit és úgy vélik, itt megkapják majd a válaszokat.

Van, aki egyszerű pszichés problémával küzd. Ő már az alaptanfolyamokon vagy könyvekből is kap "magyarázatot" a problémájára. Valószínűleg jobban lesz néhány napig, aztán minden megy tovább nagyjából ugyanúgy, de már van egy magyarázata. Szerencsésebb esetben dianetikával vagy más módszerrel közvetlenül kezelhető a problémája, ezután vagy továbbáll vagy átkerül a következő kategóriába.

A következő kategóriában az az ember van, aki az élet értelmét keresi. Miért vagyunk itt, honnan jöttünk, mi lesz a halál után?
Ők olyan válaszokat és ÍGÉRETEKET kapnak, amivel örökre odaláncolják magukat a szcientológiához:
Egy OT emlékszik az előző életeire, bizonyossága van róla, hogy mik történtek vele évmilliárdok óta és halála után a következő testében is emlékezni fog a múltjára, hiszen ez az állapot stabil. Ezen kívül bármikor elhagyhatja a testét és oda megy, ahová csak akar. Mások gondolataiban is tud olvasni. Amit csak akar valóra válik és még tárgyakat is tud lebegtetni, eltüntetni vagy létrehozni. Ezek a szcientológus társadalomban mélyen beivódott tényként kezelt ÍGÉRETEK. A Híd tetején ez vár rád. Ha a szcientológiát otthagyod, a saját örökkévalóságodat dobod el. Ha ezek közül csak egyet is elérsz, máris sokkal több lettél, mint bárki ezen a bolygón.

És ezt a maszlagot az OT szintekért milliókat kifizető szcientológusok keményen el is HISZIK. A többiek is, csak nincs elég pénzük.

És NEM NÉZNEK RÁ, hogy amiben hisznek az nem létezik! Nem akarnak ránézni az egymillió dolláros paranormális díjra (ha bármit tud egy OT a fentiek közül, már rég elnyerte volna). Nem akarnak ránézni, hogy egyáltalán nincs a bolygón egy ember sem, aki rendelkezik a fenti képességekkel.

A nagyon gyenge "a szcientológia nem cikusz" érv pedig minden szempontból nézve nevetséges.

Nos, ha mégis RÁNÉZEL, tudom, hogy lesz majd benned egy nagyon fájdalmas ŰR.
Amit a szcientológia előtt kerestél, az ugyanúgy megjelenik. Megint csak keresni kell tovább.

Ha úgy hagyod ott a szcientológiát, hogy erre az OT-sági nonszenszre nem nézel rá, akkor még sokkal nagyobb űr lesz benned, mint a szcientológia előtt. A szcientológia olyan dolgokra is megadta a válaszok ÍGÉRETÉT, amire soha eszed ágában sem volt előtte választ keresni. Ezért olyan nehéz a szakítás.

Végül a saját véleményem válaszokról:
Ezekre a sokak által keresett kérdésekre szerintem megvannak a válaszok és biztosan nem a szcientológiában. Azt gondolom ez az, amit megvilágosodásnak hívnak. És ezt sokan, sokféle módon elérték. Arra kell figyelni, hogy az ember ne keveredjen ismét valami szektába. Az életben a legjobb dolgok ingyen vannak ;)

Biztos láttál már olyan embert, aki rettentően kereste a válaszokat, aztán egyszer csak megállapodott és nem keres többé, mert megtalálta a választ. Valószínűleg ugyanolyan ember, mint előtte, de már nem keres. Vannak ilyen emberek, érdemes őket megkérdezni.

PKD 2010.04.29. 08:30:51

@exscn:
Többször elképzeltem már, hogy mi lenne velem, ha az életemből hirtelen eltűnne a szcientológia és valóban egy hatalmas űrt kezdek ilyenkor érzékelni. A szcientológia megadja a támpontokat az életemhez úgy mint: mi az ember? Mi a jó és mi a rossz? Mik a fontos tényezők az élet különböző szituációiban? Melyek a jó irányok? Hogyan lehet javítani a különböző állapotokon? E válaszok egy része egyszerű és azonnal megfigyelhető, megtapasztalható, más részén dolgozni kell, hogy az ember valóban eljusson odáig, hogy személyes tapasztalatot szerezzen. A szcientológia sokkal kevésbé kívánja meg, hogy higgy az állításaiban, mivel végül saját tapasztalatot szerezhetsz. Vagyis a hit a szcientológiában számomra nem más, mint munkahipotézis, nem pedig egy kőbevésett valami. Más vallások – most nem mennék bele, hogy a szcientológia vallásnak tekinthető-e vagy sem – teljesen arra épülnek, hogy higgy. Ott csak ígéret van. Ha az ígéretről mint odaláncoló mechanizmusról beszélünk, akkor például a kereszténységre ez sokkal inkább jellemző. A hit szerintem szükséges elem ahhoz, hogy bármibe belefogjunk. Ha be akarok menni dolgozni, akkor hinnem kell abban, hogy a buszvezető is felkelt ma reggel és elvisz a munkahelyre. Vagy hogy az autóm be fog indulni. A hit önmagában nem hinném, hogy baj lenne. A gond ott kezdődik, ha valaki fixálódik a hitben. Vagyis nem képes azt mondani a saját döntése alapján, hogy mostantól nem hiszek. A poén az, hogy erről – utóbbi két mondat - LRH ír a Logikák és Axiómák előadásokban, utána lehet nézni az eredetiben. Ezért ajánlom az Alapokat minden szcientológusnak - legalább a könyveket elolvasásra. A szcientológia tanulmányozása rengeteg nyereséggel járhat, de időnként személytől függően problémákat is okozhat, melyeket viszont más anyag kezel. Van benne némi rizikó, de még több lehetőség.

Egy kis kitérő, rólam. Alapvetően vallásos embernek tartom magam, függetlenül attól, hogy ez szcientológia vagy más. Ha nem létezne a szcientológia, akkor valószínűleg találtam volna valami mást. Az én kiindulópontom az arra a kérdésre adott válasz, hogy vajon mi az ember? Ha egy ember elveszti a kezét, attól ő még ugyanaz a személy. Ha az összes végtagját, akkor is. A kérdés az, hogy meddig lehet elvenni a testből ahhoz, hogy még mindig ő legyen. A szcientológiában én azt a választ találtam erre a kérdésre, hogy maga az „én” egy a fizikai univerzumon kívül álló valami, mely a test – mint búvárruha – segítségével alámerül a fizikai univerzumba. És ezt el is tudom fogadni. A másik lehetőség, vagyis hogy a személy a fizikai univerzum – pl. az agy – kémiai folyamatainak eredménye, igazából azt jelentené, hogy csak lélektelen anyag és energia létezik és minden élettelen, mi magunk is. Remélem, ez így érthető. Én ebben hiszek. Hogy ezt valóban meg tudom-e tapasztalni a szcientológia segítségével, az egy másik dolog.

Az ígéretekről még annyit, hogy minden szcientológia könyv belső borítóján szerepel, hogy a könyvben leírtak NEM ÍGÉRETEK.

A véleményemet a paranormális díjróé egy másik postban már kifejtettem, most nem ismételném önmagam.

Nem vitatom, hogy a megvilágosodást, a válaszokat máshonnan is el lehet érni. Viszont számomra a szcientológia válaszolt meg nagyon fontos kérdéseket, illetve a szcientológia adott működő és számomra elfogadható feltételezéseket (hitet) az életemhez. De mondj jobbat és talán megnézem.

szmissz.dzson (törölt) 2010.04.29. 09:37:41

pkd, ez egy korrekt komment volt.

exscn · http://exscn.net 2010.04.29. 10:15:24

@PKD: "belső borítóján szerepel, hogy a könyvben leírtak NEM ÍGÉRETEK"

Bármit le lehet írni. Azt is, ami nem igaz.

Amiket felsoroltál, mint számodra értékes dolgokat a szcientológiából, azok bármelyik vallás alapvető erkölcsi tanításaiban megvannak. Általában a szülők szokták átadni a gyerekeiknek ezeket az alapvető ismereteket. Nem vitatom, hogy ezek hasznosak lehetnek valakinek, akinek hiányoztak az életéből.

A baj nem ezzel van, hanem azzal, hogy fokozatosan elfogadod majd Hubbard többi, okkultizmusba illő ígéretét is és ráállít egy lelki kényszerpályára, hogy megszerezd azt az ígért tudást és képességet, amit a híd tetején ígér.

Nekem szerencsém van abban, hogy tudtam beszélni kilépett OT-val és ki tudtam faggatni arról, hogy igaz-e, ami az OT-szintekről az interneten megtalálható?

Nyugodtan olvashatsz OT VIII-asoktól beszámolókat a neten. Fórumokban, emailekben ezek az emberek szívesen válaszolnak a kérdéseidre. Szépen meg fogod tudni, hogy Hubbard OT-szintekkel kapcsolatos állításai simán csak ígéretek. A Híd tetején nincsen semmi.

"De mondj jobbat és talán megnézem."
Ha keresel, fogsz találni. Kiindulópontnak talán nézd meg ezt az oldalt, itt rengeteg hasznos dolgot találsz:
www.terebess.hu/keletkultinfo/index.html

PKD 2010.04.29. 12:54:00

@exscn:
„Bármit le lehet írni. Azt is, ami nem igaz.”
Úgy gondolom, hogy a felhívás a könyv elején arra vonatkozik, hogy az olvasó ne tekintse ígéretnek a könyvben leírtakat olyan értelemben, hogy VARÁZSÜTÉSRE, bármiféle egyéb feltétel teljesülése és az Olvasó erőteljes és őszinte közreműködése nélkül elérhetőek a könyvben bemutatott eredmények.

Ha megígérem valakinek, hogy 17:00-kor a Moszkva téren várni fogom a metró feljáratánál, az egy ígéret, amit vagy betartok vagy nem. De azt megígérni neki, hogy Ő ott lesz... az más dolog. Azt megígérhetem valakinek, hogy hazahozom autóval és 16:00-ra otthon lesz, ha én vezetem az autót, van pénzem benzinre, ismerem az utat stb., röviden, ha én kontrollálom a haladását. De ennek vannak előfeltételei. Némelyik olyan, amit egyeztetünk, mások olyanok, melyekről nem beszélünk, mivel alapból feltételezzük, hogy a másik is így gondolja, vagy fel sem merül bennünk. Az előbbi példában azt mondhatom, hogy az illető hazaér 1600-ra, HA 1400-kor a főtéri templom előtt fog várni, ahol fel tudom venni. Ez egy nyilvános és tudott feltétel, betartása könnyen ellenőrizhető (bár ha nem egyformán jár az óránk, akkor már probléma lehet, mert tegyük fel a templom előtt nem lehet várakozni és rendőrautó áll a sarkon). Ha minden simán megy, akkor nincs gond. Ha azonban az utas út közben kitalálja, hogy neki hányingere van az autóban, ezért minden kútnál meg kell állni, hogy levegőzzön, akkor nyilvánvalóan nem teljesíthető a 16:00-s érkezés. Lehet, hogy nem is az autó miatt van hányingere, hanem reggel összevett minden vackot, csak erről mélyen hallgat. Aztán az út végén aztán számonkéri, hogy 2 órás késéssel ért haza, és erről én tehetek, mert az én autóm zötyögésétől és szagától kapott hányingert és ÉN MEGÍGÉRTEM NEKI, hogy Ő otthon lesz 16:00-ra. Való igaz, hogy tényleg megígértem...

„Amiket felsoroltál, mint számodra értékes dolgokat a szcientológiából, azok bármelyik vallás alapvető erkölcsi tanításaiban megvannak.”
Igen, a vallások az élet nagy kérdéseit válaszolják meg, de feltétlenül azt a választ adják és azt is eltérő formában teszik közzé. Számomra nem azért jön be a szcientológia, mert válaszokat ad ezekre a kérdésekre – ezt vélhetően más vallások is megteszik – hanem azért, mert olyan válaszokat ad, melyeket el tudok fogadni.

„Általában a szülők szokták átadni a gyerekeiknek ezeket az alapvető ismereteket.”
A szüleim ezeken a területeken viszonylag kevés iránymutatást adtak, viszont nem is tartottak vissza.

„A baj nem ezzel van, hanem azzal, hogy fokozatosan elfogadod majd Hubbard többi, okkultizmusba illő ígéretét is és ráállít egy lelki kényszerpályára, hogy megszerezd azt az ígért tudást és képességet, amit a híd tetején ígér.”
A Híd teteje egyelőre nem izgat. Egy időben nagyon érdeklődtem a paranormális képességek iránt, de ez abba is maradt. Később rájöttem, hogy azok a dolgok, ami miatt nem érzem jól magam, nem oldódnának meg azzal, hogy esetleg tudnék kanalat hajlítani vagy mozgatni tárgyakat a levegőben. Önmagában ez nem oldana meg semmit. Ugyanúgy, ahogy önmagában a pénz sem old meg semmit, lásd gazdag szülők drogos gyerekeit, az elzüllött világsztárokat. Egyelőre egy boldogabb és élhetőbb életet szeretnék. A kanálhajítást, levitációt, gondolatolvasást későbbre hagyom :)

„Nekem szerencsém van abban, hogy tudtam beszélni kilépett OT-val és ki tudtam faggatni arról, hogy igaz-e, ami az OT-szintekről az interneten megtalálható?”
Pontosítanék: arról tudtad kifaggatni, hogy mi az ő tapasztalata az OT szintekről, vagyis számára igaz-e.

„Nyugodtan olvashatsz OT VIII-asoktól beszámolókat a neten.... Szépen meg fogod tudni, hogy Hubbard OT-szintekkel kapcsolatos állításai simán csak ígéretek.”
Mint írtam, egyelőre nem érdekel az OT VIII. Másfelől nem teljesen értem, hogy miért olvasnék beszámolókat olyan emberektől, akiknek a saját bevallásuk alapján sem sikerült. Talán azért, hogy hogyan NE csináljam...

Kösz a linket, meg fogom nézni.

anonViktor 2010.04.29. 13:32:52

PKD: Nem látod a fától az erdőt, teljesen be van szűkülve a látásmódod a szci-re. Annyira elfogultan gondolkozol vele kapcsolatban, hogy már azt is elhitted, hogy az az objektív látásmód, amit ők annak mondanak. Ezen itt, ilyen eszközökkel nem lehet segíteni, teljesen mindegy, hogy ki mit mond (ír) neked, a te nézőpontodból mindig szci igazság fog kikerekedni. Ebből a helyzetből majd személyes csalódás fog kizökkenteni.

(Hogy csak egy konkrét, egyébként jelentéktelen példával is éljek - tökre nem izgat téged, hogy az egész OT egy baromság, sőt aljas hazugság, csak mert téged éppen most nem izgat. Az a következtetés még csak meg sem fordul a fejedben, hogy az egész cucc átverés, és az elején működő dolgoknak is csak annyi az igazi céljuk, hogy igazolják a későbbieket. És könyörgöm, nekem erre ne válaszolj, mert tudom, és az első bekezdésben le is írtam, hogy momentán esélyed sincs annak látni a dolgot, ami.)

V.

exscn · http://exscn.net 2010.04.29. 13:44:00

@anonViktor: Kösz, megelőztél :)

Ugyanezt akartam én is leírni, bár kicsit finomabban. Nagyon élesen látod a lényeget. Ez az, amire a szcientológusok sajnos képtelenek és sajnos én is ugyanúgy képtelen voltam, mint most PKD:
"annak látni a dolgot, ami"

Legszívesebben beleordítanám minden szcientológus arcába, de úgy tűnik semmi értelme.

exscn · http://exscn.net 2010.04.29. 14:00:58

@PKD: Mondok egy érdekeset: A dianetika auditálás (ill. az abreaktív terápia) azért működik, mert ránézeti az embert a konkrét rossz eseményre, hogy annak lássa, ami.

Ezekhez a rossz eseményekhez (engramokhoz) az ember nem a bennük lévő fájdalom és öntudatlanság miatt ragaszkodik, hanem annak ellenére. A ragaszkodás valódi oka pedig minden esetben az az icipici jó, ami a rengeteg rossz mellett ott van. Ez az a momentum, amit Hubbard nem adott át sem a dianetikában, sem a szcientológiában, hiszen az egész rendszert erre az alapelemre építette fel. Persze a többi más csapdaelem mellett.

Nézz már rá, hogy egy szörnyűséghez ragaszkodsz egy icipici jó miatt!

Plejádok 2010.04.29. 14:44:31

PKD!
Na! add meg magad!:))))

PKD 2010.04.29. 14:59:53

@anonViktor:
„Annyira elfogultan gondolkozol vele kapcsolatban...”
Ebben lehet valamennyi igazság. Mindazonáltal az alapvető különbség a nézőpontunkban az, hogy míg te a hibákat és inkonzisztenciákat keresed a saját, de főleg MÁSOK elmondása alapján, én a használható dolgokat és a konzisztenciát főleg a SAJÁT és némileg mások tapasztalata alapján. Pont a másik végéről közelítjük meg a témát :)

„...hogy már azt is elhitted, hogy az az objektív látásmód, amit ők annak mondanak.”
Miért, mi az objektív?

„teljesen mindegy, hogy ki mit mond (ír) neked, a te nézőpontodból mindig szci igazság fog kikerekedni.”
Ebben viszont tévedsz. Lehet nekem olyat írni, ami elgondolkodtat, sok mindent én sem értek és nekem is meredek. Mindazonáltal talán nem meglepő, ha ezeket a gondolataimat ezen a – szcientológia szempontjából - konstruktívnak kevéssé nevezhető blogon nem kívánom közzétenni.

"tökre nem izgat téged, hogy az egész OT egy baromság, sőt aljas hazugság, csak mert téged éppen most nem izgat."
Pontosítok: szerinted baromság és még biztosan van jó néhány ember szerint az. Jó néhány másik szerint meg nem az. Én még nem döntöttem el, hogy baromság-e vagy sem, túl sok az egymásnak ellentmondó információ. Nem látok problémát abban, hogy olyan témákhoz szólok hozzá, melyekről van információm és fenntartással kezelem azokat, melyekről pro és kontra csak másodlagos és nyilvánvalóan sok téves információt tartalmazó értesüléseim vannak.

„Az a következtetés még csak meg sem fordul a fejedben, hogy az egész cucc átverés, és az elején működő dolgoknak is csak annyi az igazi céljuk, hogy igazolják a későbbieket.”
Dehogynem, megfordult, ezen a blogon jó párszor előjött már ez a gondolat. Viszont annyira jól felépített az elmélet – a vázával már tisztában vagyok -, hogy az valami elképesztő. Ha hazugság az egész, akkor meg pláne mestermű :) Azt még mindig nem értem, hogy miért a Híd tetején kellene elkezdenem a vizsgálódást olyan emberek kérdezgetésével, akiknek nem sikerült.

Az a baj ezzel az egésszel, hogy annyira megoszlanak a vélemények a témában és annyi megalapozatlan információ kering, hogy a sajátomon kívül mindenki más véleményét fokozott óvatossággal kell kezelnem.

„tudom, és az első bekezdésben le is írtam, hogy momentán esélyed sincs annak látni a dolgot, ami”
Örülök, hogy ennyire képben vagy velem kapcsolatban. Másnak látjuk a dolgokat, mert más oldalára koncentrálunk, ahogy fentebb leírtam. Te a fülét fogod az elefántnak én az ormányát (vagy fordítva).

Nincs kegyelem, válaszoltam :o

@exscn:
„Ez az, amire a szcientológusok sajnos képtelenek és sajnos én is ugyanúgy képtelen voltam, mint most PKD: "annak látni a dolgot, ami"”
Fura látni, amikor egy szcientológiát ellenző személy szeretné felhívni szcientológusok figyelmét a szcientológia bizonyos tételeire. Mert hogy most épp ezt teszed, ugye tudod? Konfront, as-is-ness – ezek a legfontosabb szcientológia alapelvek közül valók.

PKD 2010.04.29. 15:18:14

@exscn:
(Jól gondolom, hogy a Haladó Eljárások és Axiómák, illetve a Preclearek kézikönyve c. könyvekig, illetve a kapcsolódó előadásokig nem juttottál el? Kiszolgáló faximilék, hm? Ezekben LRH részletezi, hogy az emberek miért tartják a jelenben a fájdalmas élményeiket. Ne ragadjunk le a Dianetika könyvnél. Ezt csak zárójelesen.)

"Nézz már rá, hogy egy szörnyűséghez ragaszkodsz egy icipici jó miatt!"
Ez nem teljesen világos. Mi lenne a szörnyűség és mi az icipici jó?

@Plejádok:
Soha :) A becsületkódex azt mondja, hogy soha ne alkudj meg a realitásoddal. És mivel a Becsületkódexet LRH írta, ezért vakon követem az utasításait. Igaz, hogy a kódex előszavában felhívja a figyelmet arra, hogy a becsületkódex pontjaihoz mindenki a saját belátása és józan megítélése alapján tartsa vagy ne tartsa magát, annak követésére senki sem kényszeríthető, de ez engem nem érdekel. Ha LRH mondta, akkor az úgy van és kész :)

Plejádok 2010.04.29. 15:23:14

@PKD:
Helyes!
Nem csalódtam benned!
:)))

exscn · http://exscn.net 2010.04.29. 15:45:49

@PKD: Nem könnyű nekem veled vitatkozni, mert folyamatosan azzal szembesítesz, hogy milyen idióta voltam pár éve. Bár tudnám, hogy másztam ki ebből tizenvalahány év után...

exscn · http://exscn.net 2010.04.29. 15:57:12

@PKD: mellesleg azt fenntrartom, hogy amiket az ötvenes évek elején írt, annak nagy része használható, ha kivonjuk belőle az OT-val kapcsolatos vágyakozásait.

Az mindenesetre nekem sem egyértelmű, hogy ezeket az okkult baromságokat szándékosan, manipulációs céllal szőtte-e bele mindenbe vagy inkább simán kattant volt?

anonViktor 2010.04.29. 16:25:41

Sziasztok!

Na, igen, ez az a pont, amit megjósoltam - semmi értelme PKD-val vitatkozni, mert fogalma sincs róla, hogy mit beszél.

Egyetlen példával azért élek - azt hiszi, érti, hogy én honnan közelítem meg a szcientológiát, vagyis szerinte én a hibákat, ő meg a használható dolgokat keresi benne. Az igazság pedig az, hogy én is látom mindkettőt, és ő is, de míg én tudom, hogy a használható elemei csak az átverést szolgálják, addig ő az átverést nem is látja.

Ettől olyan veszélyes ez a szekta, hogy a tanai a legelemibb szinten írják át az ember természetes öntudatát, ami így képtelen lesz nélküle - és normális emberek között élni.

Amúgy ha valaki mondatokra szed szét egy hozzászólást, és csak úgy tud rá reflektálni, az már önmagában szánalmas, és egyértelműen arra utal, hogy az illetőnek halvány fogalma sincs az emberi kommunikáció természetéről. (És tök nyolc, hogy egy elmbe-, és idegbeteg, valamint hiperaktív barom által kreált álomvilágban mennyi mindent olvasott, ami ennek ellenkezőjére utalna).

V.

zsazsa1971 2010.04.29. 16:48:01

@PKD: nagyon jó amit írsz.

@escx:

"Hubbard OT-szintekkel kapcsolatos állításai simán csak ígéretek. A Híd tetején nincsen semmi" - az OT VIII NEM a Hídnak a teteje. Jelen pillanatban még csak idáig csinálható meg, de vannak még felette OT szintek, amik nincsenek kiadva így az sem tudható, hogy mit lehet velük elérni.

exscn · http://exscn.net 2010.04.29. 17:24:06

@zsazsa1971: Érdekes, hogy nem írod jól a nickemet. Ennyire nehéz konfrontálni, hogy valaki több, mint 10 év után otthagyja a szcientológiát?

Én magam sem tudom, hogy pontosan hogyan történt, de egyszer csak rá mertem nézni, hogy olyasmi után vágyakozom, aminek semmi alapja nincsen. Elhittem valamit, amire semmilyen bizonyíték nincs, nem is lehet, mivel egy gyermeteg vágyálom csupán. Mégis "eladták" nekem. Átvertek.

Annak idején értékeltem OCA teszteket. Volt egy grafikon-típus, amit nagyon szerettünk értékelni. Akiknek ilyen grafikonjuk volt, többnyire simán beiratkoztak valami tanfolyamra, de legalább egy könyvet mindenképp vettek. Legtöbben ilyen emberek mentek tovább tanfolyamra. Imádtuk őket.

Ezt a grafikont úgy neveztük egymás közt: balek-szindróma.

PKD 2010.04.29. 18:14:36

@exscn:
"milyen idióta voltam pár éve"
Ami megtörtént, megtörtént, az már úgy marad. Viszont a jelen és a jövő nyitott.

"Az mindenesetre nekem sem egyértelmű, hogy ezeket az okkult baromságokat szándékosan, manipulációs céllal szőtte-e bele mindenbe vagy inkább simán kattant volt?"
Ha baromság, akkor van ennek jelentősége?

@anonViktor:
"Na, igen, ez az a pont, amit megjósoltam - semmi értelme PKD-val vitatkozni, mert fogalma sincs róla, hogy mit beszél."
Így van, kényszerzubbonyt neki!

"Az igazság pedig az, hogy én is látom mindkettőt, és ő is, de míg én tudom, hogy a használható elemei csak az átverést szolgálják, addig ő az átverést nem is látja."
Viktor, ezen nem fogok vitatkozni veled. Lehet, hogy igazad van és szépen sétálok bele a pók hálójába, a húsevő virág kancsójába, whatever. De tudod mit? Vállalom a kockázatot. Még hallomásból sem ismerek a szcientológiához hasonlóan komplett leírást az életről, az ember természetéről, a fizikai univerzumról és ezek kapcsolatáról és tudom, hogy egész életemben ott motoszkálna a gondolat a fejemben, hogy mi lett volna ha...Bízom benne, hogy ha rosszabbik verzió bizonyulna igaznak, akkor legalább az utolsó pillanatban fel fogom ismerni a valós szándékokat és képes leszek megtenni a megfelelő képes leszek irányt váltani. És akkor majd örülhetsz - ez gonosz volt, bocs -, mert akkor már én is az ex-ek táborát fogom gyarapítani és örömmel válaszolok majd a kétségekkel teli, szegény áldozat szcientológusok kérdéseire. DE ADDIG....

"Ettől olyan veszélyes ez a szekta, hogy a tanai a legelemibb szinten írják át az ember természetes öntudatát, ami így képtelen lesz nélküle - és normális emberek között élni."
Na erről megkérdezhetnénk a szüleimet, ismerősöket, kollégákat (nem szcientológusok). Bár való igaz, hogy az én esetem talán nem tipikus.

"Amúgy ha valaki mondatokra szed szét egy hozzászólást, és csak úgy tud rá reflektálni, az már önmagában szánalmas..."
Na, ezért kár volt.

"... és egyértelműen arra utal, hogy az illetőnek halvány fogalma sincs az emberi kommunikáció természetéről."
Mi ezzel a problémád? Amikor emellett a megoldás mellett döntöttem, úgy gondoltam, hogy ily módon sokkal átláthatóbb és követhetőbb, hogy a kommentek pontosan mely részéhez fűzök megjegyzést. Ugyanis általában több gondolatom is szokott támadni egy-egy kommenthez, melyek nem feltétlenül függenek össze egymással. És úgy gondolom, hogy egyébként is kényelmesebb az olvasónak, ha nem kell minden esetben visszapörgetnie ahhoz a bejegyzéshez, melyhez a komment kapcsolódik.
Egyébként kockafejű vagyok, ja. A jó hír az, hogy legalább a sarkok le vannak kerekítve ;)

exscn · http://exscn.net 2010.04.29. 18:56:11

@PKD: Nem értettem, mi indokolja ezt a rengeteg rizsát tőled. Most értettem meg, hogy te is bevetted ezt az OT-maszlagot, de még magad előtt sem mered beismerni.

Tárgyakat lebegtetni szeretnél? Vagy mások gondolataiban kotorászni? Esetleg testen kívűl mászkálni valahol észrevétlenül?

MINEK?

PKD 2010.04.29. 19:01:40

@exscn:
Az "OT-maszlagot" hogy bevettem volna?
Jó lenne, ha meg lehetne szerezni ezeket a képességeket, de önmagukban ezektől hosszú távon szerintem senki sem fogja jobban érezni magát. Ezért én is ezt kérdezem, minek?
Ugyanezt már leírtam pár kommenttel feljebb.
Most nem igazán értelek ám.

exscn · http://exscn.net 2010.04.29. 19:30:35

@PKD: Ha látod, hogy ez átverés, akkor miért gondolod, hogy a többi része nem az?

PKD 2010.04.29. 19:38:09

@exscn:
Még mindig nem értem. Miből gondolod, hogy látom, hogy ez átverés?

A szerelő 2010.04.29. 22:41:58

@zsazsa1971: simán megadnám az adataimat, de minek? nem szeretem az értelmetlen dolgokat és a provokációt sem. ellenem semmilyen formában nem tud fellépni a szci egyház, mert úgy éltem az eddigi életem és ez már valószínüleg nem fog változni, hogy minden nap nyugodtan fekhessek le és reggel nyugodtan nézhessek a tükörbe! az egész életem nyitott könyv, nincsenek titkaim, és pusztán csak szeretetből nem osztom meg veletek, mert ez nem az a hely, amiért idejönnek az emberek :)
más:
exscn 2010.04.29. 18:56:11
"Tárgyakat lebegtetni szeretnél? Vagy mások gondolataiban kotorászni? Esetleg testen kívűl mászkálni valahol észrevétlenül?

MINEK?"
ezek és hasonló képességek állítólag személyiségfeljesztő hatásúak. van tűzönjáró tanfolyam és aztán a nap végén maga a parázson való átsétálás. eufórikus élményt ad. ez az az érzés, amit a hétköznap, sivár világ nem képes megadni, hát vannak, akik máshol keresik és ezen érzések megszerzése utáni vágytól hajtva szinte már eszelőssé válnak. elveszítik a realitásukat és egy olyan érvrendszert állítanak fel, ami mindenben őket igazolja. ilyesmivel konkrétan foglalkoztam, miután az anyukám skizofrén, üldözésu mániája van és minden, felé irányuló képzetet számára teljesen logikusan meg tud magyarázni és számára nem létezik olyan érv, amivel meg lehetne változtatni az álláspontját. és a hangsúly a számára szón van. hasonlóságot vélek ebben felfedezni a szci hívők között, ez is valami ilyesmi.
és még zárójelben mebgjegyzem, hogy a fentebb felsorolt képességekkel, persze ez nem bizonyított, de szerintem mindenki rendelkezik, csak nem fejlesztette, nem használta, így aztán már nem is működik. én sem tudtam róla, hogy képes vagyok rá. gyerekkoromban rendszeresen kiléptem a testemből, de akkor még nem tudtam, hogy az az volt. aztán kipróbáltam, hogy most sikerül-e. még ment :) aztán a tárgyak mozgatása, az is csak gyakorlás kérdése, kitartó tréningel az is sikerült. odáig jutottam, hogy az egely kereket zárt fedéllel tetszés szerint tudtam jobbra-balra forgatni kívánság szerint. és az intuíció (ahogy nevezed: más agyában való kutakodás) is fejleszthető, de ezzel nem foglakoztam sokat. ezeket csak azért írtam le, mert nem kell hozzájuk több millióba kerülő ot szint, pusztán megfelelő nyitottsággal saját magunk is elérhetjük. és aztán jött a minek? kérdése számomra is. nincs különösebb gyakorlati haszna. olyan érzés volt, mint amikor pl. megtanul az ember autót vezetni. eleinte boldog, vezetne éjjel-nappal, mert jó érzés. aztán már macerássá válik, unalmassá, már nem az az érzés, így más céljai lesznek, hogy ezeket az érzéseket ismét átélhesse.

exscn · http://exscn.net 2010.04.29. 22:42:25

@PKD: Látod, hogy az OT sokak szerint átverés, de mégsem az, mert lehet, hogy igaz. De mivel igazából nem is vágysz rá, ennek nincs jelentősége, így jobb, ha nem is foglalkozol a kérdéssel, mert a tech többi része biztos nem átverés. De azért mégis jó lenne, ha lehetséges lenne az OT állapot elérése, de mégsem, mégis minek elérni?

Mondjuk lehet, hogy ennél is bonyolultabb a helyzet, bocs, ha nem bírtam hűen lekövetni.

Az ilyen nyakatekert gondolkodás mögött mindig olyasmi szokott lenni, hogy az illető képtelen valamivel szembenézni.

csipinymous 2010.04.29. 23:37:57

@anonViktor: XDDDD
PKD is csak hubbardírozik itt!

hubbard|íroz: [ige] elav, pejor 1. kockázatos szerencsejátékot űz saját életével azáltal, hogy másvalaki életét éli, másvalaki elvárásai szerint, miközben mindezt a sajátjának gondolja. Minél többet ~, annál ostobábban tűnnek számára a többiek. 2. Célzottan el kíván érni egy nagyon speciális hatást, amelynek jelentőségét csak a hasonszőrűek értik meg. Arra ~, hogy a másik fikát egyen, bizonyítandó a konfrontját. 3. Elronhubbard amerikai filozófushoz hasonlóan mozog. John McMaster gyalog ~ott a sarkon túlról. 4. Úgy viselkedik, mint Elron, mert az ő valenciájában van. Miszkavics sokat ~, ám még rengeteget kell híznia és nőnie, hogy fizikailag is emlékeztessen rá. 5. Eltulajdonít valamit. Fiam, ~z nekem egy H-bombát! 6. Erősen eltúloz (v.ö. ->hazudik). Azt ~tam, hogy nukleáris fizikus vagyok, aki vakságból és bénultságból épült fel.
Etimológia: (ang hub=középpont + bard=bárd, csapásmérő eszköz)

exscn · http://exscn.net 2010.04.29. 23:56:56

@A szerelő: "odáig jutottam, hogy az egely kereket zárt fedéllel tetszés szerint tudtam jobbra-balra forgatni kívánság szerint"

Nem tudom, mi az az Egely kerék, de ha a gondolataiddal tudod forgatni, itt az ideje, hogy sürgősen jelentkezz:
www.randi.org/site/index.php/1m-challenge/challenge-application.html

1 millió dollár üti a markod!

PKD 2010.04.30. 00:12:53

@exscn:
A helyzet egyáltalán nem bonyolult, összefoglalom. Jelenleg a szcientológiában nem a látványos OT képességek (tárgyak mozgatása stb.) elérése foglalkoztat. Korábban valóban vonzott ez a téma, meg érdekeltek a paranormális jelenségek, nagyon érdekesnek találtam őket és ösztönösen úgy gondoltam, hogy milyen jó lenne, ha superman lennék, de ebből már kinőttem. Valamit lehetne velük kezdeni, segítene a hétköznapokban, de igazi megoldást semmire sem jelentenének. Biztos jó móka lehet egy darabig, de hosszú távon önmagában ettől nem leszek előrébb.

Tudom, hogy sokak szerint a látványos OT képességek nem léteznek, úgy gondolják, hogy az egész kitaláció, átverés, míg mások szerint igenis léteznek. Mivel a téma számomra jelenleg irreleváns, ezért úgy vélem, megengedhetem azt, hogy figyelmen kívül hagyom a kérdést és egyelőre nem foglalok állást.

"Az ilyen nyakatekert gondolkodás mögött mindig olyasmi szokott lenni, hogy az illető képtelen valamivel szembenézni."
by LRH :)

PKD 2010.04.30. 00:14:46

@csipinymous:
Csipi, te humorherold :)
Most valahogy még te sem tudod felb*szni az agyam. Talán itt a tavasz?

exscn · http://exscn.net 2010.04.30. 00:42:09

@PKD: "by LRH :)"

Jaaa, persze... Legutóbb Gautama Buddha tanításait olvasgatva köszönt vissza ez a gondolat.

PKD 2010.04.30. 07:50:28

@exscn:
Az könnyen meglehet, én LRH-nál találkoztam vele egy Komplexitás és Konfrontálás című rövidke cikkben. Aszongya: "A komlexitás mértéke egyenesen arányos a nem-konfrontálás mértékével." Remek irányjelző.

exscn · http://exscn.net 2010.04.30. 12:44:53

@tomlov: Ha még itt vagy:

"Amíg olyan szellemi folyamatokat követünk, amelyek megváltást, csodákat és felszabadulást ígérnek, addig a szellemiség arany rabláncának foglyai vagyunk. Lehet, hogy az ilyen drágakövekkel kivert és cizellált lánc gyönyörűen csillog, de mégis a rabságában tart bennünket. Az emberek azt hiszik, hogy nyugodtan viselhetik díszként ezt a láncot, anélkül, hogy rabokká válnának, de ezzel csupán önmagukat csapják be. Ha szellemi gyakorlásunk az ego gazdagításán alapul, akkor az nem más, mint szellemi materializmus, ami merő önpusztítás, és nem vezet sehová.
Minden eddig hallott ígéret csak ámítás. Azt várjuk, hogy a tanítások majd megoldják helyettünk a problémáinkat. Elvárjuk, hogy természetfeletti képességekhez jussunk, amelyek segítségével képesek leszünk leküzdeni a depressziót, a durvaságot és a szexuális problémáinkat. De megdöbbenésünkre ráeszmélünk, hogy ez soha nem fog megtörténni. Nagyon kiábrándító érzés felismerni azt, hogy dolgoznunk kell saját magunkon és a szenvedésünkön. Sem egy megváltóra, sem a jógagyakorlatok varázserejére nem támaszkodhatunk. Nagyot csalódunk, amikor megértjük, hogy fel kell adni hiú ábrándjainkat, és többé nem építhetünk saját megalapozatlan elképzeléseinkre.
A kiábrándulás hasznos élmény, hiszen nem jelent mást, mint az önzés és az elérés vágyának feladását. Szeretnénk kívülről figyelni magunkat, amint éppen elérjük a megvilágosodást. Szeretnénk látni, ahogy tanítványaink serege ünnepel bennünket és virágeső hullik ránk. Csodák történnek, a föld megremeg, az istenek és az angyalok pedig dicsőségünket zengik. Ez azonban sohasem fog megtörténni. Az ego szempontjából a megvilágosodás a végső halált jelenti, az én halálát, az én-enyém halálát és a figyelő halálát. A megvilágosodás a végső, végérvényes kiábrándulás. A szellemi út követése fájdalmakkal teli. A spirituális gyakorlás önmagunk szüntelen leleplezése. Az egyik maszkot a másik után kell lehántani önmagunkról, és az egyik sérelmet követi a másik."

Forrás:
www.terebess.hu/keletkultinfo/szabadsag.html

Plejádok 2010.04.30. 13:10:36

@exscn:
Nagyon rendes vagy ex!

Tomi!
Neked pedig minden jót kívánok!

csipinymous 2010.04.30. 13:20:10

@PKD: Nem az lett volna a célom, hogy fel...m a fejed. Viktort, akartam megnyugtatni, hogy te, valójában nem vagy rossz ember, egyszerűen csak hubbardírozól..
Feltételezem, hogy Ö ezt a fogalmat még nem ismeri, így rögtön, iziben definiáltam.
Nem akartam kétségbe vonni tájékozatlanságodat, makacsságodat, beszűkült világnézetedet, eszembe se jutott ilyen. ))
Bár, ha figyelmesen elolvasod a szó jelentését, akkor közelebb juthatsz reggelente, a tükörhöz.
Ne hidd, hogy én különbnek tartom magam. Másfél éve indultam el a konyhából a fürdőszoba felé. Nem a túlélés vezérelt, ezt elhiheted. A hosszú út alatt, nem írtam jelentéseket senkiről és még a kutyámmal is összetalálkoztam.
Ma már büszkén mondhatom -Tükörbe tudok nézni!
Igaz, nehéz megemésztenem az ott látottakat.
Nem akartam fel...i az agyadat. )))
Tanuld a formát, hogy nélkülözhesd!

PKD 2010.04.30. 14:09:28

@csipinymous:
Akkor jó :) Hirtelen azt hittem, hogy hogy poénok mögé bújva igyekszel nevetség tárgyává tenni.

„Nem akartam kétségbe vonni tájékozatlanságodat, makacsságodat, beszűkült világnézetedet, eszembe se jutott ilyen. ))”
A korlátoltság kimaradt... Csipi, ne légy felületes, így nem jutsz sehová!

Tanuljam a formát? Úgy érted, konfrontáljak vele? :)

Egyébként a te sztorid micsoda? Mi történt másfél éve?

zsazsa1971 2010.04.30. 14:24:24

@exscn: ennek az idézetnek örülni fog tomlov.

Jó látni, azt a képességed, hogy tudod használni az internetet.

exscn · http://exscn.net 2010.04.30. 23:08:53

Ezt láttátok?

www.casttv.com/shows/the-mentalist/red-all-over/r8uz0e1

A mentalista tegnap esti része (US). 12 perc körül bemennek egy épületbe.

Egy őszhajú ember hatalmas fotója a háttérben.

Leültetik a főhőst egy fém félgömbhöz, a tenyerét kell ráraknia és OCA-teszt kérdéseket sorolnak neki. A kiértékelő egy idő után felsorolja neki, milyen problémái vannak és sürgősen egy tanfolyam elvégzésére van szüksége. A főhős nyúl a zsebébe, előveszi a hitelkártyáját és nyújtja át az értékelőnek, eljátszva, hogy most nagyon megijedt, aztán meggondolja magát: "Azt hitted megfogtál?".

Egész jó PR-ja van az egyháznak ;)

Ammonia73 2010.05.01. 00:21:08

@exscn: érdekes, érdekes. Teljesen egyértelmű...:D

A szerelő 2010.05.01. 03:10:43

@exscn: LOL! már egy csomó embernek ki kellett volna fizetnie a csávónak a zsetont, de mivel nem ismeri el a bizonyítást, így egy ruppót nem ad :) nagy szélhámos ez a randi gyerek, a sok szkeptikus bohóc meg tartja a fejük fölött :) már egy csomóan megforgatták az egely kereket, mégis nyakatekert magyarázatokat próbálnak adni rá, hogy nem is attól forgott, hanem hőáramlás meg egyebek. és zárt fedéllel is sokan tudják forgatni, de azt is csalásnak minősítik, magyarázat nincs rá, legalábbis részükről, viszont tény, hogy forog. egyébként nézz utána, hogy mi is az az egely kerék. és ha már randi-t hozod fel, annak is utána nézhettél volna, hogy mekkora szélhámos. lehet holnaptól elkezdek gyakorolni és megmutatom, hogy működik a dolog :) te mennyit fizetsz, mert randi felejtős? :)

troll · http://picsogo.blog.hu/ 2010.05.01. 08:35:15

@PKD: Valójában tudod te, hogy ez sosem menne, így most már "nem érdekel", "más vonz" a szcientológiában, ez nem is érdekel... annyira sem hogy legalább felfogd mekkora baromság. Az nagyon nem érdeked ezen a szinten, mert rövidtávon brutális csalódást jelentene. Nem veszel tudomást a valóságról.

troll · http://picsogo.blog.hu/ 2010.05.01. 09:13:59

@A szerelő: nem olyan nyakatekert az, vannak objektív mérések, ember, meg életerő meg akarat a közelben nincs csak két fűtőszál ami kézmelegre van melegítve és csodák csodája, a kerék mozog.

kalman 2010.05.01. 09:22:36

Szia Tomlov (ha még vagy)
Te az a Nagy Tamás vagy aki anno a magyarországi OT nagykövet volt? akit felváltott a finn Vojtilla Titi OT-8 as asszem?
mert akkor ez dúrva.. nem tudtam mi volt az oka a váltásnak,(távozásodnak mint kiderült) de most már értem:)
Nem tudom hány év van mögötted a szci ban, de tudd: ilyen egyszerű: bepailztak, átba*tak, átvertek. kész. el kell tudni fogadni azt, hogy ha valaki vesztett, mert most ez van.
Nap mint nap embereket vernek át százával. engem is átvertek, elhitették, hogy a világot mentem meg. (pedig nem) ha ezt meg tudod emészteni tovább tudsz menni, ha nem nem. Persze egy kis tábort is verhetnénk mi, volt szci tagok akik tüntetésekre mennek, jó lenne, de ahogy Nyuff is mondta, az egyház egyházi státuszát kéne megtámadni (valahogy)
az érvek (ahogy Magyar orszgáon tapasztaltam) szinte mintegy. egy fontos embernek bátnja a csőrét.. akkor hát igen.
Mert mi lenne, ha egy magas politikai vezetőnek térítenék meg a fiát, hogy menjek ki Dániába, vagy Amerikába a Sea Orgba?
visszajönne, dalolna, az egyháznak be is fellegzene. De millió, és millió okot tudnék ragozni, hogy miért NEM az. (miért nem vallás)
ha ez árkit is komolyabban érdekel össze szedhetem TAPASZTALATOK alapján az érveket egy csokorba. Persze ezek a dolgok mind ugyan olyanok, mint ami itt mondunk egymásnak, de a legrosszabb, hogy azok, akik kompetensek lennének ebben a témában, vagy nem olvassák ezt, vagy nem érdekli öket, vagy a korrupció. erre tudok gyanakodni, mert nem hiszem el, akár ki is legyen a vallásügyi miniszter, hogy ne tudna a szic. NAP MINT NAPOS visszaéléseiről. vagy ha tud, akkor miért nem tesz ellene? könyörgöm.
valamit kéne már tennie :)
Ahogy szci nyelven mondják: Mindig lehet tenni vaéamit ezzel a dologgal kapcsolatban, de ez náluk inkább azt jelenti, hogy kiadhatsz mégtöbb pénzt valamiért, amiért eddig is értelmetlen volt. dehát ez van. :)
Meg kell próbálni!! :)
Üdv

baka 2010.05.01. 10:27:19

@kalman:
Nem hiszem, hogy tomlov lenne az a bizonyos Nagy Tamás, pedig nagyon örülnék neki, mert az azt jelentené, hogy Magyarországon is kezdenek esznélni magas szci szinteken is az emberek.
Azért gondolom, hogy nem ő az, mert tomlov azt írja magáról, hogy 1996-ban olvasta a Dianetikát, ellentétben a másik Nagy Tamással, aki az IWIW-en azt írja, hogy:

"A Szcientológiával 1986-ban ismerkedtem meg Svájcban egy turista úton. Megvettem és elolvastam németül a Dianetika: A mentális egészség modern tudománya című könyvet.
1989-ben egy teljesen új utat kezdtem, és azóta időm nagyrészét a Szcientológia megismerésének és terjesztésének szentelem."

Szóval szerintem nem ő, persze ettől még nagyon sajnálom tomlovot a vele történtek miatt.

Plejádok 2010.05.01. 12:52:38

@zsazsa1971:
Van valami gondod az internettel?
Szívesen segítek, ha tudok, vagy itt szerintem bárki.

PKD 2010.05.03. 14:43:25

@troll:
" Valójában tudod te, hogy ez sosem menne, így most már "nem érdekel", "más vonz" a szcientológiában, ez nem is érdekel... "
Tévedsz. Azt tudom, hogy amikor próbálkoztam vele, nem ment. Miért gondolnám azt, hogy a jövőben sem fog egyszer sikerülni? Egyébként való igaz, hogy ha anno sikerült volna legalább egy fránya kanalat meghajlítanom, akkor valószínűleg most jobban érdekelne a dolog. Mindazonáltal még mindig azt mondom, hogy attól szerinte senki sem lesz előrébb hosszú távon, hogy tud pl. kanalat hajlítani vagy van valami paranormálisnak tekintett képessége.

„....mekkora baromság”
Miért is ?

„Nem veszel tudomást a valóságról”
Kiéről? :)

bakkkka 2010.05.03. 15:20:49

@PKD:
végtelenül naív, az ingatag nyugalmat rendkívül egyszerű sémákban meglelő lélek vagy. ráültél egy felhőre és azt gondolod előre és felfelé haladsz. ha sikerül így leélned az életedet, nagy valószínűséggel elkerül annak veszélye, hogy megéld a valóságot, mely valóság kérlelhetetlenül egy, közömbös és korántsem emberközpontú változó, melytől úgy kerülsz egyre távolabb, ahogy egyre több gondolatot társítasz hozzá, és ahogy egyre „fejlettebb” technológiát alkalmazol, annál kevésbé lesz felismerhető számodra. érdekes lehet a miértje annak, hogy „ide jársz”.

csipinymous 2010.05.03. 18:03:40

@PKD: Könnyedén kell venned a dolgokat!
Hubbardibácsi végterméke lennél? Ilyen egy fél isten?
Hallgass inkább zenét. Többet érsz el vele mind a Hubbardi technikával!
www.youtube.com/watch?v=Gu1fTcGdS8A

kalman 2010.05.03. 19:44:36

csip!
hubbardi az kisbetű :))

PKD
jól látod: semmi értelme sincs ha meg is tudnád szerezni az általa jánlott 50 nemtom hány érzéskelést, amit nem tudom milyen auditálásokkal (pénzért) ígérnek. belemagyarázás. talán ha szépen megkérem reformert többet tudna mondanni arról, hogy igazából az embernek nem 5 érzéke van hanem 52 azt hiszem? majd leírom itt:) amik visszanyerhetők (garantáltan) :D de mi értelme? még ha sikerülne is, csak félistennek hinnéd magad, és mégbeképzeltebb lesz az ember, nem? ez nem előre visz. az tuti.
üdv

Plejádok 2010.05.03. 19:58:36

Reformer!
A néped már unatkozik, úgy tűnik!
Nincs valami új témád?

Plejádok 2010.05.03. 20:09:01

Cuki kis bagoly vagy te kálmán!

csipinymous 2010.05.03. 23:31:29

@kalman: Mint a Csilicsalabácsi?))))

PKD 2010.05.04. 08:31:02

@bakkkka:
1. A valóság egy részét megélem,
2. másik részéről közvetetten van tudomásom, de magam még nem tapasztaltam meg,
3. a harmadik másik részének lézéséről nincs tudomásom.

Az első kategória felé igyekszem tolni a dolgokat, ennyi a történet.

@csipinymous:
„Könnyedén kell venned a dolgokat!”
Állandóan LRH-t – vagy a forrásait - szajkózzátok, már kezd elegem lenni :)

Miért gondolod, hogy félistennek lennék? Hájjal kenegetsz és igazán hízelgő tőled, de azért ezt vissza kell utasítanom.

@kalman:
Annak látom értelmét, hogy az ember visszaszerezze a LEHETŐSÉGÉT, hogy ura legyen az anyagi dolgoknak, de minduntalan használni is ezeket a képességeket, annak már tényleg nem. Olyan lenne, mint az állandó sérthetetlenség egy lövöldözős játékban. Egy ideig vicces, de aztán baromi unalmassá válik. Bár továbbgondolva, ha nem itt a Föld nevű kis bolygón ökörködnénk, a Naptól 150 millió km-re, a Tejútrendszer 110 millió (vagy milliárd?) csillagainak egyike körül, ahol a tejútrendszer is csak egy a több millió galaxis közül, hanem nagyobb játszmában gondolkodnánk, akkor már lehet, hogy az itt a Földön paranormálisnak és hú-de-ember-felettinek tűnő képességek is kevesek lennének. Ami itt a földön „félistennek” számít, az lehet hogy egy kispályás porszem lenne nagyobb összefüggésben. Ugyanúgy, ahogyan mondjuk egy helyi banda rettegésben tarthat egy környéket, de ha pl. az ukrán maffia úgy dönt, hogy ez mostantól már az ő területük, akkor a helyi banda esélytelen.

PKD 2010.05.04. 08:48:04

Mivel az utóbbi jópár kommentben az én szcientológiával kapcsolatos álláspontom kerül boncolgatásra, kérem, hogy az alábbi sorokat olvassátok el.

A kommentjeim minden esetben a saját, szcientológiával és az élettel kapcsolatos véleményeimet tükrözik, azt ahogyan én látom a szcientológiát. Méghozzá az akkori véleményemet, amikor leírtam. Kommentjeimből az ÉN nézőpontom és tapasztalataim ismerhetőek meg, nem maga a szcientológia. A szcientológia megismeréséhez a szcientológia anyagainak közvetlen tanulmányozását ajánlom.
Ha valaki szeretne többet megtudni a témáról, akkor ajánlom L. Ron Hubbard alábbi könyveit:

Szcientológia: Az élet új nézőpontból
Szcientológia: A gondolkodás alapjai

Vagy keresd fel az alábbi oldalt:
www.scientology.org

exscn · http://exscn.net 2010.05.04. 11:10:29

@PKD: Remélem, egyszer rájössz, hogy mi van...

PKD 2010.05.04. 12:00:36

@exscn:
Azt én is remélem.

sirnemes 2010.05.04. 12:17:31

@PKD: sok sikert. Orulok, hogy olvasod a bloggot. Ez egy jo lepes.

Azert Hubi konyvein tul, azert jo lenne ha a sajat eleteden is olvasnad.

kivancsi vagyok milyen lehetosegeid vannak/voltak mielott beleptel a szci-be es most hogy bent vagy?

Mit segit az hogy ugy kell gondolkodnod ahogy Hubi papa leirta, bar azert szabad ember vagy ugye ?? :) azert van itt egy kis paradox, remelem te is latod.

Kritikat nem tehetsz, mert abbol bunti lesz...azert ha olvasol egy kis tortenelmet ez also hangon is a diktaturat jellemzi.

Neha a tomeg all a jooldalon, nem kell mindig a folyon felfele usznod. remelem ezzel azert egyet ertesz ?

anonViktor 2010.05.04. 12:57:31

PKD: Teljesen félreérted a dolgot. Mi már régen túljutottunk a nagy ideg-, és elmebajos, valamint hiperaktív, aljas, szemét, paraszt L. Ron ökörségein, és az ég világon semmi értékeset, vagy figyelemre méltót nem találunk benne. (Igen nagy szerencsénkre meg is döglött már kábítószeres, hányásszagú révületében, ezért nem termel több szemetet).

Ellenben igen jókat szórakozunk nem csak veled, hanem konkrétan rajtad. Te még mindig ott tartasz, hogy a szci-ben tanult tech meggyőzhet egy tapasztalt, értelmes embert bármiről is!

V.

PKD 2010.05.04. 13:18:12

@sirnemes:
Kösz.

A lehetőségeim? Jó eredményekkel végeztem az egyetemen, az élet nyitva állt és persze most is nyitva áll előttem. A magyar átlaghoz képest nem mondhatnám, hogy hátrányos helyzetből indultam. Hogy mit váltok valóra a terveimből, az eddig is rajtam múlt és ezután is rajtam múlik.

LRH azt mondja, hogy ne fogadd el a dolgokat, hacsak nem gondolod te is úgy. És nem teszi hozzá, hogy kivéve azt, amit én mondok. Na ez a paradoxon :) Az 1951-es év végén tartok az anyagokban, azokból ez a felhívás süt. De több – talán minden - könyvében van erre történő utalás.

Az aktivitásommal illetve a passzivitásommal „szavazok”, illetve szóban szoktam jelezni, ha beszélgetéskor felmerül valami, amivel nem értek egyet.

A folyós példád találó: amikor elvekről van szó nem igazán szokott érdekelni, hogy melyik irányba folyik a folyó. Nekem ez a szabadságom. Magamat ismerve valszeg akkor is védeni fogom a szcientológiában igaznak talált elveket, ha börtön jár érte és akkor is, ha mindenki által elismert vallássá válik.

PKD 2010.05.04. 13:35:10

@anonViktor:
„az ég világon semmi értékeset, vagy figyelemre méltót nem találunk benne”
Oké, értem. Megvizsgáltátok, ez jó. Sokan még ezt sem teszik meg.

„Te még mindig ott tartasz, hogy a szci-ben tanult tech meggyőzhet egy tapasztalt, értelmes embert bármiről is!”
Viktor, nekem nem áll szándékomban meggyőzni téged. Maximum igyekszem ráirányítani a figyelmedet néhány dologra és elmondom a saját véleményemet. Hogy te magad mit teszel az infóval, az a te hatásköröd, ahogyan mindenkinek a sajátja. Eszem ágában sincs bárkire ráerőltetnem azt, amit gondolok. Ha esetleg mégis olyan stílusban írtam volna időnként, nézd el nekem.

exscn · http://exscn.net 2010.05.04. 15:22:39

@PKD: A kommunizmusban gyarorlatilag felszámolták az írástudatlanságot, kimondottan magas szintű volt az oktatás, iskolázatlan, szegény szülők gyerekei is mehettek egyetemre, a munkanélküliség ismeretlen fogalom volt, ha volt 3 gyereked, alanyi jogon kaptál lakást, nem voltak hajléktalanok, majdnem minden család rendszeresen járt nyaralni, stb.

Valamiért az emberek többsége mégsem akar ismét kommunizmust. Vajon miért?

Néhány ember még ma is kőkeményen kommunista. Miért gondolja róluk a többség, hogy elmebetegek?

PKD 2010.05.04. 17:26:38

@exscn:
Az emberek valszeg azért nem akar újra kommunizmust, mert akkor nem voltak szabadok.

"Néhány ember még ma is kőkeményen kommunista. Miért gondolja róluk a többség, hogy elmebetegek? "
A kérdés magában hordozza a választ: mindig a többségtől eltérő vélemény számít deviánsnak, szélsőséges esetben elmebetegnek, definitíve. Gondolhatja ugyanazt a deviánsnak kikiáltott kisebbség is a többségről, azonban az elmegyógyintézeteket a többség tartja fent, illetve a törvényeket is ők hozzák, hogy kit zárjanak oda be (ténylegesen vagy bábként). Ma szélsőségesnek mondják azt, ami mögé a náci Németországban egy egész nép sorakozott fel.

Egy suhanc bandában kiközösítik azt, aki "gyáva" és nem vesz részt autók feltörésében, vagy nem füvezik együtt a többikkel. Abban a csoportban ő a lúzer. Ha elkezd arról hablatyolni, hogy srácok nem lesz ez így jó, inkább tanulni kellene, akkor meg tuti komplett hülyének nézik. Ahogy a mondás is tartja: "Miért vannak az elmebetegek rács mögött? Mert ők vannak kevesebben" :)

Szóval én a magam részéről óvatosan bánok a többségi véleménnyel.

kalman 2010.05.04. 18:17:03

@Plejádok:
ez meg mit akar jelenteni?:)
(későn írtam a kommentet??)

@ csip a bácsi az külön íradnó:
Pista bácsi
Józsi bácsi.
És a LRH esetében is: csili-csala bácsi :P
a hubbardi meg két ok miatt kisbetű:P
1 a melléknév miatt, (i)
2 mert Hubbard még ha név is nem érdemli meg a tiszteletet, hogy nagybetűvel írd:D még a kicsit sem érdemli meg, dehát nincs legkisebb betű:S ? :D
érted?:)

@PKD:
na! :)
Szerezd vissza mind!!:)
sok sikert, és számolj be a fejleményekről is.
köszi

Plejádok 2010.05.04. 19:04:16

@kalman:

Cukorborsó, fantasztikus vagy, megkoronáztad a napom.:))
Nem azt jelenti.
Bagoly mondja verébnek….
Ismered?
Mint tudjuk a helyesírás nem igazán az erősséged, erre te kioktattad csipit.
Másodjára is.:))
(Mit szól majd ehhez, ha meglátja?)
:))

kalman 2010.05.04. 19:51:07

Ple

A korrekció nem anon fikázásra irányult
(én is rosszul írok)
hanem mert lrh inkább kisbetűkkel kéne írni, és a születésnapján gyásznapot kéne szervezni, márciusban lenne a nemtudom milyen gyász világnapja. Na? hogy tetszik? hivatalosan is munkaszüneti nappá kéne nyílváníti lrh megjelenési napját:)
De szerintem nem veszi magár anon, mert tudja jól, hogy őse meg sokan nem is figyelnek a helyesírásra (főleg itt) meg mert minek:D
a lényeg h a neveket általában nagybetűvel írjuk ugye:) de kivételt képezhetnénk. nemcsak a melléknév miatt, hanem lrh esetében:)
köszi szia

Plejádok 2010.05.04. 20:54:45

@kalman:
Jól van, most már teljesen világos minden.
A gyász, ill. ünnepnapról kissé eltér a véleményem, de ezt inkább megtartom magamnak.
Azért nem ártana, a mondatokat nagybetűvel kezdeni. Hm?
Ha még ez beleférne?

„helyesírásra (főleg itt) meg mert minek”

Mondjuk, azért mert nem elefántok olvassák az írásokat, hanem emberek, és próbáljuk megtisztelni egymást ennyivel.
Szia.

csipinymous 2010.05.04. 22:45:08

@kalman:Nemtomértelmeznimónika? XDDDD

Plejádok 2010.05.08. 16:22:30

"Csak egy példát ragadjunk ki a közelmúltból. A HVG – amelyik lap először adott hírt a német ARD adón egy Szcientológia indíttatású filmről, a következőket írta: „A »Mire semmi sem marad« című játékfilm – többek sorsát egybeolvasztó történet, és hangsúlyozottan nem dokumentumfilm – Niki Stein, a Tetthely krimisorozat több epizódját is forgató rendező műve.” Nem, most nem a film, egyébként könnyen cáfolható tartalmát kívánom bírálni, vagy elemezni. (Még csak azt sem, hogy miért bízott 2,6 millió eurót a német közszolgálati TV az adófizetők pénzéből egy elsősorban krimiket és bulvársorozatot (The Flughafenklinik – Reptéri klinika) rendező-forgatókönyv íróra. Tény, hogy Stein az ARD egyik legtermékenyebb munkatársa, aki talán ezzel a filmmel reménykedik, hogy végre a szakma „melléje áll”, és 2011-ben, oly sok sikertelen kísérlet után, végre megnyerheti az áhított Adolf-Grimme- díjat .) Sokkal inkább az kívánom kiemelni, hogy míg a HVG, korrekt módon, azt közölte le, ami a Der Spiegelben megjelent, addig a többi hírújság és hírportál 95%-ban már megtörtént esetről és hiteles dokumentumfilmről írtak! Már pedig egy olyan filmet, amely a dolgokat csak a forgatókönyvíró és a rendező nézőpontjából mutatja be, azt lehet hívni játékfilmnek, propagandafilmnek, de dokumentumfilmnek aligha."

www.szombathely.hu/hu/2+programsavaria/62+hirek/11678+a+szcientologiai+egyhaz+valaszanak+kozzetetele

kalman 2010.05.08. 16:56:52

Jaj Plejádok!!

Egy olyan dologba akarsz kapaszkodni erősen, ami már rég a béka segge alatt van, már bocs.
Csak az nem veszi észre ezt, aki nem akarja.
Tudom, hogy tudod, miről beszélek.
Anno nekem is volt ilyen szci tudatom, csakúgy mint majdnem mindanyiunknak, de ráeszméletem egyszer...
olvasgasd ezt :)

www.nol.hu/archivum/archiv-431452

kül. itt alapvető félreértések vannak.
szerinted mi a vallás?

a, amit beregisztráltatunk (adókedvezmény miatt), mert van 100 vagy 200 követőnk?

b, szentírásokon alapul, hit ami az emberek erkölcsét és jólétét hivatott növelni ami persze elengedhetetlen Isten tudat nélkül, persze.
?

ezt válaszold már meg nekem, pls
a cikk említ egy

"A német politikai réteg egy része aggodalmát fejezte ki a szcientológia újabb "telephelyének" megnyílása láttán, amelyről a szakértők egyelőre csak találgatják, hogy a magát vallási közösségnek mondó, de bírálói által szektának és gátlástalan üzleti vállalkozásnak tartott szervezet új németországi központjának szánják-e. Egyesek attól tartanak, hogy a "szekta" a politika világában is befolyásra akar szert tenni."

nos, joggal félnek, nem az LMP miatt, hanem ha majd kijön a híres nevezetes Super Power, akkor a SO után rögtön a kormány fogja mekapni (nem a publick) és egy szci világ megeteremtése lesz a cél, ahol akarva-akaratlanul mindenki felmegy a hídon:)
jó kis elképzelés nem?:) kár hogy 2006-2007 óta repesgetik, hogy kiadják a 9 et 10et, de semmi nem lett belöle nem?
a missziókba ilyet lehet halani, hogy legkésőbb két év múlva már biztos kiadják.
Persze ebből sem lesz semmi, de ha ki is adnák nem lesz meg az a hihetetlen nagy beáramlás amiről ők álmodnak:),
de ezt te is tudod:)
na üdv

Plejádok 2010.05.08. 19:28:00

@kalman:
Az „ellenséget” soha ne becsüld alá.

Elmondom neked, hogy én nem kapaszkodom erősen a szcientológiába, csak tudod az éremnek két oldala van. Így teljes.
Mivel ezen a blogon csak az egyiket mutogatjátok, engem érdekel a másik oldala is. Így teljes. Jó dolognak tartom LRH filozófiáját, de ezt már elmondtam.
A vallásokról nem nyilatkoznék, (egyik kutya, másik eb) nem szeretek megszólni senkit, mindenkinek a magánügye, és én tiszteletben tartom, még azt is, aki reggeltől estig imádkozik. Ha neki jó, nekem mindegy.

Tudod mit, a kormányok meg figyeljenek, az a dolguk.

Képzeld el, hogy a Super Power –t meg nem tudom micsoda! Majd egyszer megtudom, türelmes vagyok, még nincs itt az ideje.
Tudod Kálmán, az én hitem egy dologgal kapcsolatban az, hogy - tartsd a közepet -, hogy mindig maradj középen.
Sem beledőlni, sem ellenszegülni.
Így örülhetsz is, és kevésbé is sérülsz.
Ha egy dolog nagyon bejön, akkor nem kell elszállni, mert múlandó,
És ha nem jön be valami, nem kell belehalni, mert az is múlandó.
Ugye érted? (De ez a gyakorlat nagyon nehéz.)
Így van ez a szcientológiával is.
:))

kalman 2010.05.08. 22:57:56

jaj Plejádok:)

Sajnos tévedsz.. a szci ban nem az aranyközép út van prédikálva, hanem a száz % os meghódololás, meg van követelve a vak hit.
Persze az elején azt írja LRH , hogy az igaz ami számodra igaz, de utánamár (ahogy pl én tapasztaltam SO ban) ami le van írva az igaz. (ergo mi nincs leírva nem igaz) tehát a te véleményednek egyezni kell LRH jéval. mert ő okos volt, és nem szállhatsz szembe egy vallásal, ugye:)
én sem mondom, meg mit csinálj. vagy ne, de nem mondhatom, hogy félig jó is ,meg nem is. persze egy csak szempont kérdése. de miután anyukádat 10 millával lehuzták, fél évet EPF esként az RPF esekkel 14 évesen, szenvedtél szó szerinte a SO ban, (mint a katonaságban) amit film is mutat. én is olyan voltam. és tök rossz volt. nem fogok finomkodni, hanem ŐSZINTÉN megmonom, hogy mekkora átverés. ennyi.
Aztán csinálj amit akarsz:) de ha azon veszed magad észre, hogy te is ilyen emberek közt vagy, és egy hajón vagy (ahol ne mtudsz csakúgy elmenni) akkor én szóltam:)
Remélem értesz.
Nem lehetssz fél szcientológus. vagy elfogadod, vagy nem. olyan nincs hogy kiszűröm ami nekem kell, azt csá. a-a. akkor jön az etika, és elmondják, hogy te igazából ilyen meg olyan PTS vagy, meg miért látogatsz ilyen fekete oldalakat? olyan etikát kapnak érte az emberek, hogy hűha:) ha tudnád.. :)
Én megtapasztaltam ezt, ezért írom le ezt. Te nem, ígyaztán nehezen is tudnál beszélni arról, ami pl Koppenhágában folyik EPF en, vagy mégjobb: RPF en. te nem votlál ott, nem éheztél, nem dolgoztál 24órát egy nap. 6 tól 6ig. (nehéz fizikai munktá) téged nem szivattak meg. mit is tudhatnál (bocs) nem akarlak leértékelni, de kérlek értsd meg ez nem így van, ahogy te elgodnolod:) hogy csak egykét jópofa tanfolyamra bejárok, mert kedvem van. utána auditálás, híd, pénz, és tessék. ott a film. nem kell elhinned:) majd meglátod ha nincs pénzed, kihasználnak, mint egnem, habár csak 14 éves voltam ,amikor SO os lettem, de akkor is. gondolj bele, milyen embertelen banda. a 8 ik kerületben igen rossz körülmények között latka, egy 6-7négyzetméteres szobába (9 en) be voltunk zsúfolva oda, mint a rabszolgák, és ilyenkor jön a szci prédikáció: hisszük, hogy minden ember szabadnak született :D lol
teljesen ellentmond egymásnak, így folytatja:
Nincs rabszolgság (csa EPF :D)
minden pontot ök szegnek meg, de azért csak reklámozzák magukat:) írónikus nem?
Sokat kell még tanulnod, látom:)

vagy mondjam azt, hogy heti 20 forintot húsz azaz 20 forintot kapott fizetés gyanánt, én annyit sem.

www.youtube.com/watch?v=cgXESPGlp4I

www.emberijogok.hu

"
: Személyi szabadságjogok [szerkesztés]
Bővebben: Személyhez fűződő jogok
Ahogy azt a Magyar Köztársaság Alkotmánya XII. fejezetében (Alapvető jogok és kötelességek) kimondja, minden embernek veleszületett joga van az élethez és az emberi méltósághoz, és ettől senkit nem lehet önkényesen megfosztani. Ezen túl a következő személyi szabadságjogok vannak rögzítve:

Személyes szabadsághoz való jog
Személyes biztonsághoz való jog
Szabad mozgás és a tartózkodási hely szabad megválasztásának joga
Jó hírnévhez való jog
Magánlakás sérthetetlenségéhez való jog
Magántitok és a személyes adatok védelméhez való jog
Tulajdonhoz és örökléshez való jog
"

Aha tehát menyiből mennyit is sért meg NAP MINT NAP a szci felső szervezetse a Sea org ezzel a kezeléssel? szerinted?
én ott voltam, személyesen átéltem. ha eltünt egy fejes SO osnak egy kilo cukra , akkor minden EPF est vittek E-méter elé.
ja...
egyértelmű -.-ˇ
most finomkodjak? közép út?
Egy frászt. megmondom konkrétan. hazugság vizsgáló, és csúnyán kihasználja az embereket.
ennyi
nem akarom a saját véleményemet rád erőszakolni, csak felhívom a figyelmed. ennyi.
Tudom, fordított esetben te is megtennéd:)
Szia
Jó éjt.

Plejádok 2010.05.09. 13:26:31

@kalman:
Köszönöm, de egy valamit tisztázzunk, én nem vagyok tagja semmilyen szervezetnek, én addig megyek a tanulással ameddig nekem jó, és kényelmes, és hagynak ezen az úton.
És itt a közép.
Még csak szcientológusnak sem vallom magam, mert keveset tudok még. Majd az idő mutatja, mi legyen később. Közeli apró, tervek, célok vannak, de mind olyan, amit úgy érzem elérhető számomra így is, és nem kell „odaadni magam” érte.
Az teljesen nyilvánvaló, hogy reformációra lenne szükség, szerintem ezt még azok is tudják, látják, akik bent vannak, mert ez nekik sem jó. Számos jóindulatú, segítőkész ember, akik előtt a valódi cél lebeg, nem tehetnek semmit, nem térhetnek el attól egy picit sem, amit a legfelsőbb vezetés diktál, tehetetlenek és kénytelenek alkalmazkodni és elviselni a helyzetet. Szomorú, hogy így van ez, és az is, hogy itt egyesek olyan valakin kérnek számon dolgokat, - amiről legkevésbé sem tehet -, csupán azért, mert tagja a szervezetnek és híve egy eszmének.

kalman 2010.05.09. 15:15:43

szia plejádok:)

"Szomorú, hogy így van ez, és az is, hogy itt egyesek olyan valakin kérnek számon dolgokat, - amiről legkevésbé sem tehet -, csupán azért, mert tagja a szervezetnek és híve egy eszmének. "

Nem kértem én rajtad számon semmit:)
Nem is tudnám. saját magam hülysége volt, hogy beléptem. ígyjártam. de nem magam miatt vagyok itt, és mondom azt amit, hanem a félig agymosott emberek miatt, hogyazok ne menjenek be semmi esetre sem, persze a te döntésed.
Ugye értesz?
A józan eszed sose hagdy el. És legfőképpn ne hagyd magad soha megvezetni.
(persze ez nem csak plejádoknak mondom, hanem minden szcientológusnak)
:)
szia

Plejádok 2010.05.09. 16:31:43

@kalman:
Oké, hát hogyne értenélek, amit idéztél azt ne vedd magadra.
Kénytelen vagyok megdicsérni, egyre többször kezded a mondatot nagybetűvel.
Ugye, hogy megy ez?
Szia.:)))

4ever 2010.06.30. 21:28:26

PKD - Pénz Ki Dobás - ez ennek a rövidítése?

Szia PKD!
Most kerültem ide, olvastam a ROMANTIKUSra sikeredett HANGULATjelentésedet a csodálatos szcientológiáról.

"A szcientológia erre bátorít, ebbe az irányba vezet és ezzel egyre teljesebb személyiséggé válok. Mindezt konkrét eljárások futtatása nélkül, csak azzal, hogy a szcientológia anyagok olvasása ráirányítja a figyelmemet életem bizonyos tényezőire"

SAJÁT tapasztalatom:

Túl nagy az ára ennek a "vallásnak", mert a végletekig leegyszerűsített, a tanfolyamon fasisztoid módon - hierarchia, pontosság, szigor, komoly következmények, kedveskedő de a hátad mögött írásban jelentő tanfolyamfelügyelő, e-méteres ellenőrzés a tanfolyam végén - "megtanított" -beégetett- szemét elveszi a helyet más gondolatoktól.

Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy a szcientológia

NEM GONDOLKODNI TANÍT,

hanem

EGY GONDOLATSÉMA BEMAGOLÁSÁRA, KÖVETÉSÉRE ÉS ALKALMAZÁSÁRA IDOMÍT.

Amikor mégsem értesz egyet a leírtakkal, az megnemértett szó, -> végtelen körök az etikatisztnél, végigtolnak az állapot képleteken, jóvátételi munka stb, stb..

""A szcientológia ERRE BÁTORÍT, ebbe az irányba vezet és ezzel egyre teljesebb személyiséggé válok."

A szcientológia VALÓJÁBAN arra bátorít, hogy minél több pénzt vigyél nekik be.

A regisztrátorokat végtelenszer drilleztetik, hogy a publuiktól bevasalják a zsét, tolják felfelé a hídón a kezdeti olcsó, pár ezer forintos (és talán még kicsit hasznos) tanfolyamoktól a milliós tételekig.
Az árak exponencionálisan növekednek, a hasznosság és valóságalap ugyanígy csökken.

""A szcientológia erre bátorít, ebbe az irányba vezet és ezzel egyre TELJESEBB SZEMÉLYISÉGGÉ válok."

A teljesebb személyiséggel nem férhet össze az, hogy tudomásjelentést KELL írnod MINDEN barátodról odabent, ha rosszat szól. Ha a családod nem ért veled eggyet akkor fokozatok, de végül KAPCSOLATMEGSZAKÍTÁS.

VÉLEMÉNYEM szerint:

A szcientológia veled építteti meg a falat saját magad köré.

UI.:

PKD ne írkálj romantikus meséket a szcientológiáról, mert egyrészt nem igaz, másrészt magadon kívűl esetleg egy erre tévedő kevés tapasztalattal rendelkező, jóindulatú olvasót is becsapsz. Menj be az orgba dolgozni teljes vagy részmunkaidőben, vagy menj ki, huzz le pár évet és megváltozik a véleményed.

Nem megyek bele egy végtelen ciklusba a fentiekről, ami a véleményem és amit ebből akartam, azt leírtam.

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu