Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Öncenzúra a Lenkei-blogon - törölte egyik korábbi bejegyzését

2010. március 19. - Reformer

Dr. Lenkei Gábor szülész-nőgyógyász, belgyógyász és kutatóorvos, a Dr. Lenkei vitaminbirodalom volt tulajdonosa 2010. március 7-én, 00:04-kor új bejegyzéssel kedveskedett olvasóinak.

Ezt pár óra múlva törölte (a bejegyzést elolvasva sejthető, hogy miért), a Google Cache azonban megőrizte, így közreadom. Ha így is viselkedik a hatóságokkal, mint ahogy ezt a bejegyzést megfogalmazta, akkor nem csodálom, hogy rászállnak.

Tananyag lehetne kommunikáció szakon "a lekezelő arrogancia", és a "hogyan ne kommunikáljunk hivatalos személyekkel" illusztrálására.

A bejegyzés:

 

2010. március 7. vasárnap
 
 
Kategória: Blogbejegyzés — Dr. Lenkei Gábor @ 00:04
 
gabor_k
Az ÁNTSZ már egy jó ideje nem talál ürügyet arra, hogy belémkössön. Naivan, majdnem azt hittem, már nem is keres.
Tévedtem. Ma már nem is helytálló a “nem talál”. Már csak azt lehet kijelenteni: egy jó ideje nem talált. Múltidőben.
Egészen 2010. március 4-ig, amikoris a leghíresebb Dr. Lenkei Vitamin szaküzletben, a József  körúton, ismét megjelentek. Egyszerre öt ÁNTSZ ellenőr. Idegenek, nem a VIII. kerületből valók. Valahonnan máshonnan küldte őket valaki.
Meg még két további ember, akik nem léptek be az üzletbe, de a másfél órás ellenőrzés alatt, mindvégig a bolt előtt álldogálltak, az utcán. Nem mutatkoztak be. Csak vártak, amíg az ellenőrzés véget nem ért.
Heten voltak. Ezt nem azért írtam ide, hogy Ön bármire asszociáljon! Csak egyszerűen ennyi volt a számuk. Minden további jelentés nélkül.
Aki keres, talál. Nem véletlen a népi bölcsesség.
Az öt ellenőrből három tanuló volt. Először úgy tűnt, az idősebbeknek meg kell mutatniuk, egy igazi ÁNTSZ ellenőr nem távozik úgy, hogy nem talál hibát. Csak a végén derült ki az igazság.
Találtak.
Kettőt.
1./ Az egyik termék címkéjén az összetevők felsorolásánál, bár minden alkotóelem és minden mennyiség szabályszerűen volt feltüntetve, az ellenőrök kifogásolták a hatóanyagok felsorolásának sorrendjét.
Ezt a “súlyos hibát” már jelezte felénk korábban az ÁNTSZ leányvállalata, az OÉTI (Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet). Ki is javítottuk a címkét, visszaküldtük nekik az újat, el is fogadták. Tudomásul vették, hogy a következő szállítmány már olyan címkével kerül forgalomba, amelyen az összetevők az elvárt sorrendben lesznek feltüntetve.
Ez az információ azonban - úgy tűnik - nem jutott el az ÁNTSZ egyik irodájából a másikba, annak ellenére, hogy az OÉTI minden levelében értesít minket arról, hogy a határozata másolatát megkapták az ellenőrzéseket végző ÁNTSZ munkatársak is.
Nos, mivel ez - a jelek szerint - mégsem jutott el hozzájuk, csak hozzánk, erre a “súlyos hibára” hivatkozva az ellenőrök először le akarták vetetni a terméket a polcról, de az idevonatkozó törvény ismerete előtt meghátráltak. (címkehibára hivatkozva ugyanis nem lehet korlátozni, vagy megtiltani egy étrend-kiegészítő forgalmazását) Ezt ők is belátták.
Végül megelégedtek azzal, hogy elrendelték a címke felülragasztását a “helyes sorrendet tükröző” matricával. Bár az OÉTI korábban elfogadta, hogy ez a szállítmány már így került forgalomba, és a következő adag jelenik majd meg az új címkével, úgy tűnt, nekik hozniuk kell valamilyen határozatot.
Ők maguk - mármint az ellenőrök - nem voltak túlságosan kötözködőek, inkább feszengeni látszottak. Mintha parancsot kaptak volna arra, hogy találjanak valamilyen hibát. Mintha nem lenne szabad hazamenniük enélkül. (Persze mindez csupán feltételezés, egyfajta megérzés) Tovább keresgéltek.
És lám…
Tudjuk már. Aki keres, talál.
2./ Az üzletben szabályszerűen ki van ragasztva a “dohányozni tilos” felirat. Eleve szóba sem jön, hogy bárki odabent gyújtson rá.
Az ellenőrök közül az egyik, a legvérmesebb, megkérdezte, hogy ugyan közzé van-e téve olyan ügyvezetői utasítás, amely a kiragasztott matricán túlmenően, írásban is megtiltja az üzlethelyiségben való dohányzást, és amelyet a dolgozók alá is írtak.
Nos, ilyenünk valóban nem volt.
Figyelmeztetésben részesültünk.
Ott helyben elő kellett állítani egy ilyen ügyvezetői utasítást és haladéktalanul alá kellett íratni a dolgozókkal.
Időközben, amíg az írásbeli ügyvezetői utasítás elkészültére és minden alkalmazott általi aláírására vártak, megkérdezték, hogy milyen módszerrel ellenőrizzük azt, hogy a dolgozók valóban betartják-e ezt az utasítást.
A velük foglalkozó kollégám azt felelte, hogy “beleszippantunk a levegőbe”.
Mivel más hivatalos, törvény által előírt ellenőrzési mód nincs, ez a módszer átment a szigorú vizsgán.
Amikor az egyik munkatársam megkérdezte, hogy milyen gyakran kell beleszippantanunk a levegőbe, felszólították - hivatalos közeg -, hogy ne komolytalankodjon.
A korábbi ÁNTSZ ellenőrzéseken megedződött és a jogszabályokban immáron rendkívül jártas munkatársaim egyike megkérdezte, hogy minek vagy kinek köszönhetjük a látogatást.
Előszsör nem kapott választ, de ő már kapásból tudta idézni a KET (a Közigazgatási Eljárásról szóló Törvény) megfelelő paragrafusát, amely szerint iratbetekintési jogunk van.
Előkerült hát az egyik táskából az utasítás, amelyből kiderült, hogy az ellenőrzést Dr. Muszkás Mária ÁNTSZ tisztifőorvos asszony rendelte el, a címkehibára hivatkozva (amely már rendezve lett az OÉTI nevet viselő részlegükkel és erről elvileg ő is értesítve lett).
Írásos utasításba adta továbbá egy olyan bizalmas üzleti információ megszerzését is, amelyhez az ÁNTSZ-nek semmi köze.
Felmerült a gondolat. Csak nem neki akartak megfelelni az ellenőrzést végző munkatársak? Csak felmerült, semmi több…
Muszkás Marika, ÁNTSZ-es doktornő, tapasztalataim alapján, szeret segíteni nekem abban, hogy minden, a legnagyobb precizitással a törvény betűinek, de legalábbis az ÁNTSZ elvárásainak megfelelően legyen nálam. 
Korábban, nem vonom kétségbe, hogy ugyanezzel a segítő szándékkal, már küldött rám egy egész busznyi rendőrt, hogy buktassák le a nálam dolgozó feketemunkásokat. Lukra futottak, nálam sosem volt ilyen. De azóta is hálás szívvel gondolok Marikára, örülök, hogy ennyire vigyáz az erkölcsösségemre.
Fel sem merül bennem a gondolat, hogy most mást akarhatott, mint segíteni.
Megértettem, mennyire értékes a személye számomra.
Mivel nálam már az ajtókilincs is előre köszön az ÁNTSZ bármelyik munkatársának, egyre közelebb kerülök ahhoz az áldott állapothoz, amelyben még akkor sem tudna belémkötni senki, ha maga az ördög érkezne meg hozzám vizitre.
Drága Doktornő!
Köszönöm a gondoskodást!
Tisztelettel: Dr. Lenkei Gábor

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr851851838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lotterfeld Boholy · http://www.boholy.blog.hu 2010.03.19. 15:18:51

tényleg nem lenkeit akarom védeni, de ez a sztori inkább az ANTSZ-t minősíti. volt már velük dolgom, tényleg képesek még az élő fába is belekötni...

PKD 2010.03.19. 20:54:02

Ha ez tényleg így történt, akkor max. Lenkei stílusát lehet kritizálni, az ÁNTSZ viszont elmehet a jó b********************. Az ilyen nagyon fel tudja b***** az agyam!!!

Dr. A. Nordenholz 2010.03.19. 21:04:04

@Lotterfeld Boholy: Nem tudom, te mit szólnál, ha Lenkei így cikizne... téged. Ahogy PKD írja, a stílusa...UNIKUM! Honnan szalajtották? :D
Ha így ír, akkor ne csodálkozzon, hogy kispécizik. Nekitámad az ANTSZ-nek. Minden jóindulat hiányzik ebből az emberből. Nem olyan rossz az ANTSZ, hogy ezt érdemelje. Antagonizmus helyett miért nem juttatja őket megértéshez LRH techhel? :)
Van egy LRH idézet, ami arra vonatkozik, hogy azt kapod, amire a figyelmedet fordítod. Mennyire igaz...
Lenkei pontosan azt vonzotta be, amire a figyelmét fordította. És ez a gáz ezzel az egész bagázzsal. Arra fordítják a figyelmüket, hogy aki csak "megmukkan", az ellenség... Így lesz egyre több ellensége a Szcientológiának. Szimplán unintelligensek vagy ez a céljuk...?

zsazsa1971 2010.03.19. 21:13:56

Én viszont egyet értek az első két hozzászólóval. Én azon csodálkozom, hogy ilyen támadások után Lenkei egyáltalán még képes a piacon maradni. Szerintem tud valamit.

Dr. A. Nordenholz 2010.03.19. 21:16:04

Különben ugyanúgy nem törődik a bírósági döntéssel és a joggal, mint eddig: lenkeidoktor.hu/?p=691#more-691
Biztos nem olvasta Az út a boldogságból c. könyvből a Mutass jó példát című fejezetet. haha
Ugyanis ezzel azt üzeni, hogy viselkedj törvénysétő módon. És mivel Szcientológus, szcientológusként mutat rossz példát. Az egyház ezt így elnézi? Mi a fene.

PKD 2010.03.19. 21:51:17

@Dr. A. Nordenholz:
Lenkei stílusától függetlenül az ÁNTSZ egy hivatal. Az, hogy a vezetője ráuszítja az embereit Lenkeire, nagyon veszélyes precedenst teremt. Egy hivatalvezetőnek képesnek kellene lennie arra, hogy megőrizze a hidegvérét és nem szabadna belemennie abba, hogy a hivatali jogosítványát használja bosszúhadjáratra. Nos... most hogy ezt írom, lehet, hogy nem lennék alkalmas hivatalvezetőnek :) Mindenesetre úgy gondolom, hogy más módot kellett volna találnia a helyzet megoldására. Amit csináltak, az nyilvánvalóan csak b*sztatás volt. Ez a fajta erőfitogtatás nem egy előremutató megoldás és ráadásul annyira kicsinyes, olyan szánalmas, hogy az embernek felfordul tőle a gyomra.

Amit a behúzásról írtál, az nekem is eszembe jutott.

mazsi6000 · https://tudnijo.hu 2010.03.20. 17:00:41

@PKD:
"Ez a fajta erőfitogtatás nem egy előremutató megoldás és ráadásul annyira kicsinyes, olyan szánalmas, hogy az embernek felfordul tőle a gyomra."

Eléggé jellemző a Magyar "vállalkozóbarát" hivatalokra.

anonymoushun · http://anonymoushun.com/ 2010.03.21. 07:52:24

A fenti törölt blog bejegyzés a Lenkei féle változat a történtekre. Én azért kíváncsi lennék az ANTSZ-ére is.

Félkupica_Fehér_Főnök 2010.03.21. 17:06:34

Ha-ha!

Az ÁNTSZ lett az új mumus az APEH után? :o)

Az egy dolog, hogy a törvényt nem tartja be a T. Lenkei úr, mert ezt a szokását már ismerjük, de mindenki számára nyilvánvaló ostobaságokat hazudozni, az már azért egy mélyebb pontja az ő celebségének :o)

Muszkás Mária az ÁNTSZ(!) tisztifőorvosa(!) küldd(!) egy busznyi rendőrt(!) Lenkeihez, a vélelmezhető feketemunkások(!) miatt... hol él ez az ember? :o)

Persze, minden átlagos meteorológussal -velem is-, mint ami ezen történetben éppen vagyok-, naponta előfordul, hogy utasítjuk a mátrai uránbánya vezetőjét, hogy ellenőrizze a munkásai adóbevallását. xD

A brfk vezetője pedig legutóbb egy kamionnyi nőgyógyászt küldetett a miskolci óvodába, hogy ellenőrizzék az ottani kakaóbiztos monitorok sugárzásának szintjét, ez az ember tényleg ennyire hülye? :o)

WToma · http://lazalom.blog.hu 2010.03.21. 18:00:16

@Félkupica_Fehér_Főnök: amennyire hülyén hangzik, hogy egy ÁNTSz-es ember rendőrt küldessen feketemunkásokat keresve, annyira elképzelhető és valószínű a dolog. Magyarországon "A Hivatal" még mindig egy kafkai jelenség, az egyes részei ezer szálon fonódnak össze.
Nyilván az igazi sztori sosem fog kiderülni, mert az ÁNTSz csak valami olyasmit válaszolna, hogy "mindeben a törvényben megadottak szerint jártak el", Lenkei (némileg túlzónak tűnő, de most mondd, hol állítsa be magát mártírnak, ha nem a saját oldalán?) verzióját meg már ismerjük.
Lehet, hogy ez az ember a vitaminjaival együtt egy nagy szélhámos, de ha erre az illetékes szervek csak kisstílű hivatali packázással tudnak válaszolni, akkor inkább kussoljanak, mert ezzel csak adják neki a magas labdákat, amiket előbb utóbb le fog csapni (még ha a mostani a hálóba ment is).

Dr. A. Nordenholz 2010.03.21. 20:43:07

@anonymoushun: Jogos.

Azokból a videókból, amiken Lenkei a hivatalok képviselőivel beszél nekem az jön át, hogy mekkora nagyképű, bunkó, arrogáns figura. Míg vitapartnerei kulturáltan nyilatkoztak meg, őt beszélni nem hagytam volna ebben a stílusban.

A szcientológia magyarországi frontemberének Anettka meg Benkő helyett saját tv-műsora lehetne. A Lenkei Show. Hazánkban sokaknak bejön ez a stílus :) Lenkei is a bulvár legalját műveli.

Ronni 2010.03.22. 09:36:04

Naná hogy tud:) vitamint árul. Melepő tapasztalat hogy egy rendesen ellátott test nem szenved hiánybetegségekben reősebb az inmunredszere, az öngyógyitó képessége is felerősödik. Elég vitmain és ásványi anyag = jobb egészség.Csendben jelzem, ezt a patikában , 1/5-árban kapható, vitaminnal is el lehet érni,ha egészséges étkezés kiséri.
Lenekeinek igaza van:) a kákán is csomót keresek...... ez már nevetséges.Bármi áron fogást taláni, hát próbálkozzanak.....de ez túl nagy üzlet hogy Lenekei elbukja.
SZEDJETEK VITAMINT.... NEM KELL A LENKEIÉT :) ANNYI MÁSIK VAN

Plejádok 2010.03.22. 09:51:15

...és igyatok sok zöld teát!

al Dajjal 2010.03.22. 11:34:37

Az egészben az a vicc, hogy az írásban nem érezni soha a hangsúlyt. Ugyanezt a szöveget Reformer - egy számára szimpatikus írótól - simán olvashatná jópofa, irónikus cikizésnek is az ÁNTSZ felé.
Szerintem ezzel nincs semmi baj így, leírva. Hogy ezt szóban hogyan adná elő... annyira nem ismerem a tagot, de ez tipikusan az a szöveg, amire minimum 3 féle stílust rá lehetne sütni. (És még csak nem is vagyok irodalomtudor vagy író.)
A blogról meg valószínű azért lett eltávolítva, mert a vitaminos nem akarta tovább feszíteni a húrt a hatóságoknál.

bumburnyak 2010.03.22. 15:33:20

"Bár az OÉTI korábban elfogadta, hogy ez a szállítmány már így került forgalomba, és a következő adag jelenik majd meg az új címkével, úgy tűnt, nekik hozniuk kell valamilyen határozatot."

Csendben megjegyezném azt a tényt, hogy ha az OÉTI egy címkét hibásnak talál, akkor nem egyezik abba bele, hogy majd a következő szállítmány majd a helyes címkével kerül forgalomba, azonnal átcímkéztetik a már a polcokon lévő termékeket is!
Magyarul sántít a dolog...

Sherpa_1 2010.03.22. 17:18:01

Kedves Reformer!

Gondoltam, csak megkérdezem, de előtte egy kis copy:
A blog az írójának személyes élményeit, általa megfigyelt dolgokat és általa érdekesnek és fontosnak, valamint hihetőnek talált, mások által megfigyelt dolgokat tartalmazza. Ezen kívül tényszerű adatokat is leközöl a szcientológia egyházról. A blog írója nem a szcientológia, mint vallás gyakorlása ellen van, és nem a szcientológusokat, mint egyéneket támadja személyükben és hitükben. Kizárólag a szcientológia egyház és a hozzá kapcsolódó szervezetek jogsértései, visszaélései, hazugságai és egyéb elítélendő gyakorlatai ellen kíván felszólalni.

Mond, te olvasod is azt amit írsz? Csak azért kérdem, mert rendszeres és kiemelt figyelmet fordítasz Lenkei Gábor személyének.

Az én véleményem a te bejegyzéseddel kapcsolatban, hogy pont Lenkei önmérségletét tanusítja. Más ember...mondjuk én biztos, hogy kaszát raagadok, hasonló esetben.
Lehet, hogy elfogult vagyok a vitaminokkal kapcsolatban és zsigerből kedvelem azokat akik ezt a missziót felválalják.
Azokat sajna nem akik vélt vagy valós sérelmeikből kiindulva balkánkompatibilis agyyamentként fröcsögnek hülyeségeket. De, tudod, ez is csak egy szavazat:)

Dr. A. Nordenholz 2010.03.23. 00:12:08

@Sherpa_1:

Olvasva amit idéztél, szerintem Reformer a Szcientológia kapcsán ír annyit Lenkeiről. Részben talán azért, mert Lenkei a legismertebb magyar szcientológus.

Gondolom, a "misszió" mellett a pénz is szerepet játszik... Persze az is lehet, hogy hatalmasat tévedek... Megnézném, mekkora haszonkulcs van most és volt a legelején azokon a vitaminokon...

Nyilvánvaló, hogy a vélt vagy valós sérelem (okozása) (annak helytelen módon történő kinyilatkoztatásával együtt) (adott esetben tehát mindkét fél részéről) rossz karmát eredményez. Annak egyenes következményei pedig az ezekhez hasonló blogbejegyzések.

Viszont azokhoz is szólni kellene, akik sérelmeket okoznak másoknak. A legfurább dolog, amibe ismételten beleütközök a Szcientológiában, amikor folyton azzal van gond, aki rámutat valami negatívumra. Közben annak a személye, aki a negatív dolgot okozza, nulla figyelmet kap. Ez is egyfajta elnyomás, nem?

Dr. A. Nordenholz 2010.03.23. 00:30:18

@Sherpa_1:

Különben nézd meg Lenkeit, milyen tónusszinten szól az emberekhez. A hívei is azon a tónuson vannak.

Hidd el, érdemes ezen meditálni egy kicsit.

Neked különben nem tűnt fel, hogy fanatizál?

Reformer 2010.03.23. 08:58:19

@Sherpa_1: alapvetően igazad van. Követtem és követek el hibákat a blog írása során. Nem könnyű tárgyilagosnak maradnom ebben a témában sajnos. Igyekszem a jövőben jobban a szcientológia kérdéskörére koncentrálni.

Lenkeivel azért foglalkoztam ennyit, mert ő a legismertebb magyar szcientológus, és tevékenységeinek sőt tanainak hátterében is felfedezni az egyházat.

Én alapvetően a kiegyensúlyozott táplálkozás és a mértékletes extra vitaminbevitel híve vagyok, tehát több ponton is egyezik a véleményem Lenkeiével.

Az nagyon nem tetszik viszont, hogy üzletet csinált belőle és ennek elősegítésére trükközik és manipulál, és túladagolásra biztat.

Az sem tetszik, hogy a vitamineladások révén embereket irányít az egyházba, ahol tudom, hogy mi vár az emberekre.

Ronni 2010.03.23. 12:36:23

Hát azért ez mégis csak a Te blogod.
De lássuk be, a " hivatalnak packázásait" nem viselné mindenki ennyire nyugodtan mint a Lenkei.De ez pont erről szól, szembe megy az árral, tépik ahol tudják. Az ő dolga hogy állja.Meg azért ne legyn már fáklyás menet leakasztani a több száz milliós hasznot:) megdolgozik érte....nincs ezzel gond.

Sherpa_1 2010.03.24. 18:16:13

@Reformer:
Kedves Reformer!

Szép, hogy önkritikát gyakoroltál. Tiszteletre méltó tulajdonság. Ugyanúgy, ahogy szerintem Lenkeitől is tiszteletreméltó, hogy leszed a blogjáról valamit, amiről úgy gondolja, hogy mégse kellett volna.

Megnéztem én is a blogját, van ott egy csomó jó írás is, amiket nem emeltél át.

Ez olyan bulvár szokás. Kipécézni valakit, és csak a hibáin ugrálni.

A napokban volt egy bulvárhír, hogy Brittney Spearsnek megereszekedett a melle. Ott volt egy fotó, ahol Brittney ép szalad valahova, és melltartó nélkül polóban van. A fotós pont a földetérés pillanatát kapta el futás közben, amikor minden "méretes" hölgynek lecsapódik a keble, már csak a fizika törvényei miatt.

Erre a cikk úgy kommentálja, hogy lóg a melle. Na ne már....

Hová vezet ez?

Valerijov 2010.03.24. 19:23:22

@Sherpa_1: benned él a remény, hogy idetévedő laikusok épp a te hozzászólásodat olvasva lelkesen böngészni kezdik a drága lenkei ún. jó írásait? ill. az a remény, hogy bárki elhiszi azt, hogy nem az egyház védelmében süketelsz itt, különben lerontják a statisztikád, vagy hogy megy ez ott a degagyinetikai központban?

Sherpa_1 2010.03.24. 20:25:05

@Valerijov:
Lia-Csin:
Sokat kell olvasnod ahhoz, hogy megtudd, milyen keveset tudsz.
Ez egy jó idézet sztem:)
Most van egy kis időm ezért leírom neked...de tényleg csak a te kedvedért, hogy miért vagyok ateista. / Azt azért tudom, hogy a szientológiában van olyan, hogy szó tisztázás..ha nem tudod mit jelent, javaslom nézz utána /
Hallotál már Occam borotvájáról?
Újabban, amikor Occam borotvájáról beszélünk, gyakran általánosabb formában fejezzük ki azt, pl.: "Mindig a legegyszerűbb megoldást kell választani"
Namost, van egy hihetetlenül bonyolult és szövevényes Világegyetem, s ez természetes folyamatok eredményeképpen jött létre.

Van egy hihetetlenül bonyolult és szövevényes Világegyetem, és van még egy Isten is, aki/ami a Világegyetemet teremtette.

Ez az Isten nyilván nullánál nagyobb komplexitású.

Mivel mindkét magyarázat összeegyeztethető a tényekkel, Occam borotvája azt sugallja, hogy a kettő közül az egyszerűbbet kell elfogadnunk - az elsőt. Sajnos egyesek azt mondják, hogy van egy harmadik, még egyszerűbb megoldás:
Nincsen hihetetlenül bonyolult, végtelenül szövevényes Világegyetem. Csak képzeljük, hogy van.
Ez a harmadik lehetőség logikailag szolipszizmushoz vezet, amit sokan elfogadhatatlannak tartanak.
Szóval és részemről ennyire egyszerű..vagy bonyolult:)
De, a vitaminok az más kérdés! Viszont, ha egy bizonyos szint alá sűllyed a csevej szinvonala, mindig elmegy a kedvem. Sajna csak annyit ér a fröcsögésed, mint egy pár dingó kutya vese.

Dr. Kix 2010.03.24. 21:09:29

Mesés egy eszmefuttatás! :)

Reformer - Lenkei - bulvár - fotó - Britney mellei - Occam borotvája - világegyetem - vitaminok - egy pár dingó vese.

Lássuk be, ott van a szeren. :)

b0lha 2010.03.25. 00:53:02

@Sherpa_1:
1. tanulj meg normalisan irni. igaz, en elhagyom az ekezeteket, es a nagybetuket, de alapveto helyesirasi dolgokat betartok. onmerseKlet. Kval, nem Gvel. ne akard azt mondani h elgepelted, mert a K kurva messze van a Gtol. es akarmien idegbol is irok 1 kommentet, akkor is elolvasom utana meg1x, mielott ranyomok az elkuld gombra.
2. azt mondod lenkei blogjan vannak jo postok. oke. kicsit szelsoseges pelda lesz, de hitlernek is biztos voltak szep festmenyei.
akkor?...

Sherpa_1 2010.03.25. 07:38:32

@b0lha: Ez bizony súlyos hiba, még szerencse, hogy ennyire szemfüles vagy...no meg lényeglátó.
Ami Hitler képeit illeti, sztem tévedsz, nem voltak szép festményi...már amennyit láttam belőle. Személyiségének defektusai fellelhetőek rajta. A szépség megítélése persze függvénye az ember habitusának. Tudod a hármas kritérium: vedd észre, tudd értékelni, próbálj meg te is hasonló alkotni. Csak rajta, úgy is gyakorló nácik készülnek a parlamentbe:)

Dr. A. Nordenholz 2010.03.25. 12:03:08

@Sherpa_1: Távol álljon tőlem Hitlert védeni... nem is azért írom ezt, hogy beléd kössek, de ha megnézed hogyan áll egy Szcientológus egy másik Szcientológus "művészetéhez", akkor azt találod, hogy az épp megtekintett alkotás csodás. Minden theta :) Még akkor is, ha az a festmény, rajz, akármi ömlengően giccses. Nem kezded el kritizálni, és azt mondani: "Személyiségének defektusai fellelhetőek rajta." Le merem, fogadni, ha lenne pár Hitler kép (bizonyára nem mind), amit eléd tennének és azt mondanák, egy szcientológus készítette, akkor alaposan megdícsérnéd :)
Ezzel nem Hitlert akarom "rehabilitálni", sem dícsérni a művészetét, egyszerűen a témához kapcsolódóan a gondolkodási folyamatok fejlődését előmozdítóan jegyeztem meg a fentieket.
Tájkép Hitlertől:
www.parameter.sk/rovat/kultura/2008/10/15/megjelentetik-adolf-hitler-festmenyeit

Sherpa_1 2010.03.25. 16:05:01

@Dr. A. Nordenholz: Na jó, kezdjük elölről:)Nem vagyok szcientológus. Büszkén vállalnám. Olvasom, ahogy időm engedi LRH könyveit is. Sok dolog tetszik, néhány meg nem. A Bibliának is megpróbáltam a végére jutni, még nem sikerült. Van nagyon sok dolog az életemben ami egybevág LRH gondolataival. Lehet, hogy szcientológus vagyok. Viszont nagyjából betartom a tízparancsolatot is / bár a "Ne paráználkodj" miatt gondjaim vannak:)/- tehát keresztény vagyok. Óvom az életet, esetleg buddhista vagyok. De ateista valószínűleg. Ezt csak azért írom le, mert azt gondolom elég objektív a gondolkodásom. Legalább is sem a théta / utána néztem:)/ sem a szentlélek nem befolyásol.

PKD 2010.03.26. 09:04:27

@Sherpa_1:
A théta meghatározás szerint maga az értelem :)
süti beállítások módosítása