Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Hubbardtól szeretettel a képviselőinknek

2009. december 28. - Reformer

A magyar szcientológia egyház idén is küldött karácsonyi üdvözlőlapot minden parlamenti képviselőnek.

Itt lehet megcsodálni:

 

A nagy igyekezetből ismét láblövés lett. Egy náluk kissé régebb óta létező egyház legnagyobb ünnepére Hubbard-idézettel kedveskedni kissé ízléstelennek tűnik. (Bár az is lehet, hogy az univerzum legjobb PR-technológiáját vagyok képtelen felfogni...)

Apropó: hová tűnt Nagy Tamás? Tudomásom szerint ő a Magyarországi Szcientológia Egyház elnöke.

Weith Katalin az iwiw-es adatlapja szerint a Branding Kft. ügyvezetője, személyi és üzleti coach. Az adatlapján szemérmesen hallgat eme fontos tisztségéről, sőt egy Gandhi(!)-idézettel jellemzi magát.

A kft. honlapja szerint ezek a cégek választották őt:

Duna Televízió
ELMŰ-ÉMÁSZ
Fővárosi Gázművek Rt.
Miskolc Városi Közlekedési Zrt.
Honda Motorpedo Kft.
BRK Speciális Mélyépítő Kft.
Ventil Épületgépészeti Kft.
Moreno Möbel Kft.
Mátrix Oktatási Központ

A Duna TV és a miskolci közlekedési vállalat jelenléte ezen a listán nem túl megnyugtató mindenesetre.

Némi internetes kutakodás után kiderült, hogy Weith Katalin párja volt Gyurik Lajos, a Lord együttes dobosa, aki szintén szcientológus. (Aki terjeszti is Hubbard igéit, ezen blogbejegyzés szerint.)

 

További hír:

Úgy látszik, a várható kormányváltás már most pánikot okoz az egyházban, ez szivárgott ki a Parlament falai közül:

... az év végén a szokásosnál is többször fordult elő folyosóinkon az igen jól ismert Kopiás Gábor, aki borzasztó erőszakos, többszöri egyértelmű lepattintás után is újra jön és jön, keresi képviselőinket ... 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr951628116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kalman 2009.12.28. 15:24:27

a statisztika már csak egy ilyen csúnya dolog.. de ez csak tipp, amiért Nagy Tamás nincs a posztján.. nagy feljebb ment, vagy leljebb.
?
:)
Üdv

Dr. Kix 2009.12.28. 15:47:33

Ez mekkora egy PR kép! :)

iwiw.hu/pages/image/imagedata.jsp?imageID=138736777&userID=13660215#pic

Simán be lehetne tenni a következő Source/Auditor/tökömtuggya magazinba!

kalman 2009.12.28. 16:06:40

Jó kép, de mit szólsz ehhez? kix?

iwiw.hu/pages/image/imagedata.jsp?imageID=13844362&userID=9088632

Ez lepipál mindent xD

üdv :)

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2009.12.28. 17:41:11

:: Egy náluk kissé régebb óta létező egyház legnagyobb ünnepére

Azért érdemes elgondolkozni azon, hogy ez a "kissé régebb óta létező egyház" hogyan ült rá a tavaszi napforduló újjászületési ünnepére, és ha hozzácsapod, hogy a tavaszi orgiák után született "isteni" gyermekek a téli napforduló környékén születtek, akik a téli sötétség után a fény és az új reménység ígéretét hordozzák, akkor érdekes párhuzamokat is kaphatsz :)

Elathes 2009.12.29. 11:38:51

@Reformer: A karácsonynak már régóta nincs semmi köze a "kissé régebb óta létező egyház"-hoz. A szeretet ünnepe (amivé a jelek szerint észrevétlenül lett) pedig nem egyház-specifikus. Azt kell, hogy mondjam, kissé korszerűtlen, felületes ez a mondatod. (Én legalábbis nem tudok arról, hogy a "kissé régebb óta létező egyház" privilégiuma lenne a szeretet, pedig nem tegnap volt a felvilágosodás és nem is tegnap előtt.)

Warlimont 2009.12.29. 12:22:10

Elathes:
A Karácsony összetett dolog. Van ugye Jézus születése, mint egyházi alapelem, és ott vannak a háromkirályok, akik viszik az ajándékokat hódulatuk jeléül. Ehhez adódik a karácsonyfa, ami viszont germán/pogány nyökerekre vezethető vissza. A barokk kor hozzátette a karácsonyfa feldíszítését, a magyar "konyha" pedig feltalálta a szaloncukrot. Egyes helyeken "Jézuska", más országokban "Télapó" ajándékot oszt, együtt a család. Eddig kedves és aranyos, és ez már tényleg inkább egyházsemleges, szeretet ünnepe lett.
Minderre azonban rátelepült a fogyasztói társadalom, és mostanra már a Karácsony nem az egyház, vagy akár a szeretet, hanem sajnos a fogyasztás és a vásárlás "ünnepe" lett. Temploma pedig a plázák, és nagyon vigyáznunk kell a Karácsonyra, ha azt akarjuk, hogy 20-50-akárhány év múlva is AZ ÜNNEP legyen.
Sajnos a média és az áruházláncok olyan agresszív kampánnyal nyomatják a Karácsonyt, ami elől nem lehet elbújni, és ez rengeteget árt.

Mindenki:
Ez a fenti LRH-idézet, pedig egy rendkívül visszataszító, álszent dolog, negédes cukormáz, de pont ő beszél a feltétel nélküli szeretetről, aki titkosszolgálatot tart fenn, elnyomónak nevez és kiközösít embereket, és gyűlöletet kelt minden eszközzel pl a pszichiáterek ellen??

Elathes 2009.12.29. 13:44:22

@Warlimont: A fogyasztói társadalom mindenre rátelepült, nem félek attól, hogy nem lesz olyan érdek, ami a jövőben is ünneppé teszi. Ma ezt a szeretet ünnepének hívjuk általánosságban (minden fiziológia nélkül). Az persze nem kizárt, hogy a jövőben valamikor már nem a szeretet jegyében zajlik majd minden, hanem valami másban (ahogyan a "kissé régebb óta létező egyház" ünnepe is átalakult "szeretetté"). Egyébként pont a te kommented (és egyre több helyről hallani) jelzi azt, hogy már ez a szeretet is átalakulóban van. Lehet, hogy hamarosan a vásárlás, vagy inkább az ajándékozás ünnepe lesz (szintén mentesen minden fiziológiától), úgy általánosságban, ahogyan majd hívja (már) a többség. Ez inkább egy dinamikus folyamat, mintsem a múlt konzervativizmusában statikusan leragadó valami.

furasrac 2010.01.03. 00:00:08

OFF: Csak halkan jegyzem meg, h a "fiziológia" szónak a fenti szövegkörnyezetben semmi értelme... (Esetleg filozófia?)

Elathes 2010.01.03. 17:54:51

Nem kell suttogni. Van "A" és van "B". Amikor kizárólag ez a kettő érdekel, akkor minden, ami közte van, az csak a fiziológia. Ha el kell jutnod "A"-ból "B"-be, akkor ha csak a kimenetet figyeled, akkor a köztes folyamat, kifogás, ok, magyarázat, stb. nem tartozik a kimenethez. (Elindultál "A"-ból. Nincs más, csak az, hogy megérkeztél "B"-be, vagy nem érkeztél meg "B"-be. Minden egyéb fiziológia és annak származéka.)
süti beállítások módosítása