Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Rendezvényszervezés szcientológus módra - nagy rendezvény január 2-án

2009. december 21. - Reformer

 

A szcientológia felső vezetésének kedvenc hobbija a karácsony - újév körüli időszak betáblázása a tagság számára. Külön utasításokat kapnak az orgok (szcientológia szervezetek) erre az időszakra, a fő feladatok berángatni az embereket tanfolyamokat végezni, valamint mindenféle programokat is kitalálnak nekik. Addig sincsenek a családdal, akik mindenféle "hazugságot" mondhatnak a szcientológiáról.

Idén sem maradt ez el, hatalmas rendezvényt szerveznek január 2. szombat 16:00 órai kezdettel. Egy héttel későbbre nem lehet tenni, az ugyanis nem gázolna bele a tagok magánszférájába (ez egy ilyen kontrollálási technika).

Nagy Tamás, a budapesti org vezetője, ki is küldött egy köremailt erről a rendezvényről. A kémhálózatunk már kinyomozta, hogy Miscavige legyártatta magyarul Hubbard összes "haladó tanfolyamát" - ezek az '50-es, '60-as években felvett előadásai, ahol mindenféle, az átlag szcientológus számára érthetetlenül elvont módon "haladó" szcientológia információkat oszt meg az arra rászorulókkal. Természetesen ezek is CD-n jelennek meg, elképesztően túlárazva. Az egész pakett mindössze 7500 dollár USA-ban, nálunk egy 1,8 millió forintos árra lehet számítani.

Egyértelmű, miért fontos a látogatottság - a rendezvény gyakorlatilag egy kétórás prezentáció lesz az újonnan megjelenő anyagokról.

Az emailt változatlan formában, az eredeti szöveggel és helyesírási hibákkal adom közre.

Nagy Tamás
ED [executive director - ügyvezető igazgató] Budapest Org

Kedves Listalakó!

Amellet , hogy január 2-án megünnepeljük azt is, hogy hivatalosan 20 éves a Szcientológia Magyarországon, az évetizedet a valaha volt legnagyobb nemzetközi rendezvénnyel zárjuk!

Közvetlenül írok Neked mivel meg akarok bizosnyosodni arról, hogy a közeledő Újévi rendezvény nagyságrendjének fontosságát duplikálod.

LRH ezt írja:

"Tehát, bármely csapat lényeges része a tájékoztatás. Az embereknek tudniuk kell, hogy mi a fene történik"

Valószinűleg hallottad már, hogy ez lesz a valaha volt legnagyobb rendezvény ahol a LEGNAGYOBB MENNYISÉGŰ  ÚJ LRH anyag fog megjelenni. Több mint az Alapok illetve a Kongresszusok kiadásakor. A Szcientológiában ennél nagyobb mennyiségű anyag egyszerre többé nem fog megjelenni.

Azt szeretnénk hogy  ez az újévi ünnapségünk a VALAHA  VALAHA VALAHA VALAHA VALAHA VALAHA VALAHA VALAHA VALAHA VALAHA VALAHA VALAHA VALAHA VALAHA VALAHA VALAHA VALAHA VALAHA VALAHA VOLT leglátogatottabb rendezvényünk legyen. Hamarosan rá fogsz jönni, hogy miért és visszanézve azt fogod mondani magadnak, hogy "ha ezt tudtam volna, akkor...". 

Namármost,

hogy ez ne történjen meg ezért elmondom neked, hogy ez a rendezvény NAGYOBB MINT BÁRMI AMIT EDDIG LÁTTAL és  dönts úgy , hogy eljössz és segítesz felébreszteni az egész környezetedet és az egész területet azonnal, egy pillanatnyi késlekedés nélkül, mert nem sok időnk van a rendezvényig és jönnek a karácsonyi ünnepek is.

Szóval kérlek gyere el az Újévi ünnepségünkre is és hozd el a családodat, szcientológus barátaidat és ismerőseidet. Segíts, hogy ez a rendezvény tényleg a valaha volt leglátogatottabb legyen a történelmünkben, és a nemzetközi vezetés tájékoztatója eljuthasson minden szcientológushoz.

Időpont:  2010.január 2. szombat 16 óra

Helyszín: HCA Budapest épületében

          Budapest China Mart

          XV.ker.Sznetmihályi út 171.

Ezúton kívánok Boldog Karácsonyt és Sikerekben gazdag Új Évet Neked és családodnak!

Szeretettel : Nagy Tamás

           Ügyvezető Igazgató (ED)

             Budapest ORG 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr801612716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kalman 2009.12.21. 13:08:51

Szinte már szokásosnak mondható, pénzlehúzás.
Semmi különös. Igazából az év mindig pénzlehúzással kezdődik (pls ez) aztán LRH szülinapi rendezvényével folytatódik (március) és nyáron ez van akkor az IAS szülinap ekkor van, a WISE é meg akkor.. mindig van mit ünnepelni... kül. vicces és érdeke, hogy a mélyen tisztelt Nagy Tamás kijelenti, hogy annyi anyagot fognak kibocsájtani, mint még soha, és ekkora nem is lesz soha. Érdekes, főleg arra nézve, hogy az Alapok előtt is ezt mondták, érdekes, mert OT8ig van kiadva ahíd. nos OT 15 ig (ha létezik egyántalán) mekkora mennyiségű adat fog áramlani? hát igen.. :)
Kamu az egész. undorító.
nem is vártam többet. Előre elképzelem a statisztikai hazugságokat.
Elvárnak magukatól egy csomó mindent, de teljesíteni meg nem tudnak...
Ilyenkor visszaemlékszem Hofi gézára, ahogy a szocializmust parodizálja ki (lehet you tube on is fent van) de a vicc lényege az volt:
megy a TSZ elnök a paraszthoz- mennyit fog falni ez a koca? a paraszt nem tudja.. hát ne mtudom.
Erre A TSz elnök, na de mégis mennyit?
Erre a paraszt: nem tudom, mennyit faljon?
Erre az elnök: 13at.
Jó, akkor annyit fog.
Sajnos 10 volt csak ,de mire felkerült Pestre a hivatalba a lap, 13 lett:) így mondja: az se baj, ha nyúl, csak röfögni tudjon :D
Ez is ugyan ez lesz. remélem értitek :)
Ha valaki tudja melyik felvételről beszélek, kérem adja a linket, nagyonjó!! :)
Egyből ráismertem a szci ra. ha én megtalálom később belinkelem
üdv

Pál a postoló · http://autostat.hu/magazin 2009.12.21. 14:03:18

"Közvetlenül írok Neked mivel meg akarok bizosnyosodni arról, hogy a közeledő Újévi rendezvény nagyságrendjének fontosságát duplikálod."

Biztos én vagyok a hülye, de nekem ebből a kontextusból az jön le, hogy a "duplikálni" egyet jelent azza, hogy átérezni valami, ami nyilvánvalóan egy fasság, mivel a szó valódi jelentése másolni, sokszorosítani. Vagy a címzettnek tényleg csak annyi a dolga ezzel a levéllel, hogy terjessze?

baka 2009.12.21. 14:32:54

@boylepke:
A "duplikálás" a szciben (mint annyi más szó is) mást jelent. Úgy lehetne "lefordítani", hogy "felfogni, megérteni".
Sajnos ez az egyik szerintem nagyon nagy baj a szcivel, hogy teljesen külön nyelvezete van.
És nekem ne mondja a sok követő, hogy hát ez egy külön todomány, hát persze, hogy külön nyelve van, mert mind a kettő magyarul van. Az tudományosság látszatán kívül csak azt eredményezi, hogy ne értsék meg egymást az emberek. De persze talán pont ez volt a célja LRH-nak.

Nyuffológia 2009.12.21. 15:03:19

Ma kaptunk postán egy levelet, apukám nevére jött az Org-ból. Hogy mért neki címezték és hogy egyáltalán honnan vették az Ő címét azt nem tudom. Az én nevemet sajnos megadtam mikor vettem 1 könyvet, de aput honnan szedték elő az örök titok marad. Na mind1-is. Bemásolom a levelet, mert jót röhögtem rajta:-)
(az egész nagy piros betűkkel íródott)

Auditort keresünk

"A HCG-nek szüksége van munkatárs auditorokra. Szörnyű fizetés. Kemény preclearek. Teljesíthetetlen órák. DE a munkatársi auditorokat a világ legsimábban auditáló auditoraivá tesszük, és neked is részed van az elmúlt 2500 év legnagyobb erőfeszítésében.
Sokan jelentkeznek de csak kevesen felelnek meg" Aláírás LRH

Hátoldalán a kártya amit ki kell tölteni és vissza küldeni nekik.

A 2500 évet nem értem, ennyire nem voltam benne a szci-ben. Ha valaki tudja mért pont 2500 akkor érdekelene a válasz:-)

kalman 2009.12.21. 15:03:35

duplikálás az értelem alatt van.
mondom, azt csinálod. (hogy miért, ne kérdezd, nem fontos) ez a duplikálás.
ahogy én megértettem volt szci pályafutásom alatt. KÖszi
Üdv

Pál a postoló · http://autostat.hu/magazin 2009.12.21. 20:02:14

@kalman: @baka: Oké, én is valami ilyesmire gondoltam utána. Csak akkor alkotnának inkább tényleg egy saját nyelvet :P

exscn · http://exscn.net 2009.12.22. 11:39:08

@boylepke: Ja, Kálmánnál van a pont.
Duplikálás annyit jelent LRH-nál, hogy a közöltek másolata már megjelent az elmében, de még nem értette meg.

Azt érdemes tudni, hogy a szcientológusok nagy részének fogalma sincs a szó jelentéséről és a többség a "megértés" szó helyett használja, sok más szakszóhoz hasonlóan. Azt gondolják, hogy így profi szcientológusnak tűnnek és a többiek majd felnéznek rájuk. Persze az értelmesebbek számára inkább szánalmasak.

exscn · http://exscn.net 2009.12.22. 11:42:43

Az előbb úgy értettem, hogy sok más szakszót is hasonlóan rosszul használnak.

baka 2009.12.22. 18:57:22

@exscn:
Ismét tanultam valamit, köszi.
Boylepke tőled pedig elnézést a félrevezetésért.
A mentségem csupán annyi, hogy sosem voltam szci, így profi szci sem lehettem, és nagy a gyanúm, hogy már nem is leszek. :)
A szörnyű ebben, hogy ha még az sem tudja jól használni a szci "szakszavakat", aki szcinek vallja magát, akkor hogyan várják el a wogoktól, hogy megértsék őket. Tiszta őrület.

plimplim 2009.12.22. 22:43:55

@Nyuffológia: Máskor ne a valódi neved és címed add meg, kis buta!

schreiber_csaba 2009.12.23. 00:52:23

Helló mindenki!

Én egy SZCIENTOLÓGUS vagyok.

Sok mindenre vagyok hajlandó, hogy megvédjem a Szcientológiát, főleg amikor a helyes információkkal nem rendelkezők sárral dobálják.

Hogy ezen a blogon és a másikon (rémálom...) miket híresztelgettek, az rendszerint nem érdekel. Tudom, hogy ti nem azért vagytok itt, mert nem tudjátok, mi az a Szcientológia, hanem pont fordítva: Pontosan tudjátok, hogy mi az, pont ezért támadjátok ilyen eltökélten. Eléggé sajnálatos dolog ez a részetekről, de majd kezelitek..., ha eljön az ideje.

Most viszont történt valami velem, amit gondoltam megosztanék veletek.

Amúgy pont ebbe a cikkbe olvastam bele, ahol az új évi ünnepségről állítotok dolgokat. Hát ilyen nyakatekert érvelést még az életbe nem olvastam...
Azt hiszem erre mondja L. Ron Hubbard azt, hogy az igazság elferdítése, hát többet ez gyurmáznom nem kell :-)

Arra kimondottam emlékszem, hogy a cikk azt állítja, hogy ennek a leplezett célja valami olyan, hogy elszakítsanak a családtól....

Már elnézést?

Másodikán a tesóm minden bizonnyal valami házibuliba megy, a szüleim valószínűleg valamilyen vendégségben lesznek, így talán én is elmehetek oda, ahova éppen szeretnék, nem?

Még akkor is, ha ez egy prezentáció lesz az új anyagokról, amit a Nagy Tamás levelét olvasva nekem sem volt nehéz kitalálni. De én szeretem az L. Ron Hubbard anyagokat, szeretném meg tudni mik azok. Ha nem így lenne, akkor minek lennék Szcientológus?

De amiért írok, az a következő:

Munkám miatt sok emberrel vagyok kapcsolatban, és az egyik ismerősöm egyik nap, aki már eléggé rég óta tudja, hogy szcientológus vagyok, kicsit felzaklatva azt kérdi, hogy mi ez az izé, azaz ti?

Megadtam neki a standard kezelést, mert nekünk van ilyen is, elment vele vagy 1-2 órám, ezért ugyan morcos voltam, de sebaj, soha ne legyen nagyobb gondom.
(Egyébként neki nagyon jó nyereségei voltak a kezelésből, de az már csak természetes...)

Érdekes, hogy még soha senkit nem veszítettem el az ezeken a honlapokon lévő híresztelgetések miatt a magánéletemben. Talán egy lányt, de abban sem vagyok biztos, de valahogy egyik napról a másikra elérhetetlenné vált...

Most is ott van az ismerőseim között az iwiwen, majd egyszer írok neki, hogy mi van vele, talán...

A budapestieket általában kezelni kell, a vidékieket ritkán, és akkor is csak kicsit. Néha egy barátságos és józan tekintet és egy bátor legyintés meg is oldja a problémát.

Egyébként, ha valaki nagy hangon, óriási energiával áll fel, hogy a SZCIENTOLÓGIA DURVA DURVA DURVA, akkor már előre örülök. Ő a nekem való: Számít neki az igazság. Ez csak 100-ból kb 3 ember, tapasztalataim szerint. A többiek maximum azért mondják azt fejüket csóválva, hogy hallottak rosszakat, mert beszélgetni akarnak valamiről... :-)

Emlékszem, amikor talán egy éve az Org előtt tüntetett 2 vagy 3 fehér maszkos ember nagy táblákkal. Nem emlékszem már pontosan mik voltak írva a táblákra, de valami olyan, amit nem tartottam valami fernek. Talán az, hogy "Fújj, szcientológia, csak a pénzre megy..." - valami ilyesmi.

Szóval tudok rólatok, de én személy szerint nem fogom abba hagyni a munkát, segítek továbbra is az embereket, osztogatom a drogfelvilágosító és emberjogi füzeteket, és segítek az Alapítványoknak, amiben csak tudok.

És tudom, hogy sok ezren teszünk így, ki kisebb, ki nagyobb nagyságrendben, és tudom, hogy minden nap egyel több Szcientológus veszi fel a kalapját, és lát neki ő is a munkának.

Minden nap erősebbek vagyunk, ez tagadhatatlan. A statisztikák felfelé mennek.
Az út csúcsát elérők száma minden évben több, mint az előző évben. Már 4 magyar van, aki itt tart, és ki tudja még hányan állnak sorba itt Magyarországon hogy kövessék őket. - Én már számolni sem tudom.

A missziók száma egyre több, és minden nap találkozok olyan emberrel az központi egyházban, akit előző nap még nem láttam. Ez az szcientológia könyvek javított kiadása óta van így.

Szinte minden 3-ik nap van egy szeminárium, vagy előadás, egy program, egy szertartás, vagy akármi, ahova meghívják az embert ( Freewinds, Flad, Org, S.H., Hubbard Collige, a létező összes misszió, alapítványok, stb, stb, stb) és mégis, még a legkisebb összejövetelen is, az legyen akár egy kicsi misszióban, egy lehetetlen időpontban egy apró előadás, ott vagyunk egész sokan, igazi közösségi hangulatot teremtve.

Ez egy fantasztikus közösség, ahol az ember igazán önmaga lehet, igazán jól érezheti magát, mert tudjuk egymásról, hogy bár lehet, hogy más pénzekből élünk, és más szolgáltatásokat engedhetünk meg magunknak, és eltérő nagyságrendet vállalhatunk be, ha az adományozásra vagy tényleges munkára kerül a sor, de tudjuk egymásról, hogy viszont van bennünk valami közös, ami messze felette áll minden különbségnek: Szellemi lények vagyunk. Jóra törekszünk és teszünk is ezért. Igazi csoportot alkotunk. Segítünk egymásnak és barátok vagyunk.

Az anyagi különbségektől függetlenül.
Én nagyra becsülöm azokat a Szcientológusokat, akik 20.000-rel, vagy 50.000-rel támogatták az új Egyházi épület megvásárlását, még akkor is, ha én milliós nagyságrendben tettem ezt meg. Tisztelem és szeretem őket. És tudom, Hogy a Búza Józsi, aki 200 milliót adott, ugyanígy gondol a többiekre.
És aki nem adott semmit? Na és! Abban a percben, amikor én felajánlottam a pénzt, talán éppen egy kommunikációs eljárást adott a nyűgös gyerekének. És amikor a gyermeke jobban lett, ő megnyugodott, és bizonyossága lett, hogy tud segíteni. Kilehelt egy kis töltést, ami tán pont hatott én rám 20 km-rel arrébb, és pont ezért ajánlottam fel akkora adományt. Vagy akár egy nem szcientológus, de jószándékú ember segített egy embertársának, és ez érintett meg tuttomon kívül. Ki tudna mutatni egy olyan jószándékú, segíteni vágyó embert ezen a világon, akinek a jelenléte nem létfontosságú?

Mi szcientológusok vagyunk, és ez egy fantasztikus közösség - filozófiánkból adódóan határtalan. És köztük, amikor még csak sokkal kisebb nagyságrendben vettem részt a közös munkában, akkor is ugyanolyan fontosnak éreztem magamat, mint most.

Az L. Ron Hubbard tanulási módszertannak köszönhetően olyan gyorsan tanultam meg angolul, hogy azt ki sem merem mondani, mert még talán a Szcientológusoknak sem lenne reális, és a kommunikációs tanfolyam után bátran mondhatom, hogy ezeknek köszönhetően kb 6-szor több pénzt keresek minden munkaórámmal mint annak előtte. - Mind külföldön, mind itthon. De többet is vagyok hasznára másoknak.

L. Ron Hubbard azt mondja, hogy a Szcientológia fölött sosem nyugszik le a nap.
És ez nem csak azt jelenti, hogy klasszak vagyunk. Hanem azt is, hogy a föld minden talpalatnyi helyén ott vagyunk. Ott van egy misszió, vagy Org, vagy egy wise cég, vagy akár csak egyetlen Szcientológus a teljes bolgó minden ember lakta közösségébe! - Minden országban, széltében hosszában elterjedt a szcientológia.

Amikor még kicsi volt, és törékeny, már akkor sem tudta kiirtani sem médiabirodalom, sem kormányhivatal. És most amikor a világ legnagyobb városainkban palotáink állnak, teljes mértékben elpusztíthatatlanok vagyunk. Teljességgel lehetetlen megállítani minket.

A bolygó legerősebb tagsági szervezete a mienk. Sok millióan vagyunk, köztünk - szerencsés módon - roppan tehetős emberekkel.

Egyszerűen lehetetlen megállítani minket.

A legnagyobb csatát már megnyertük Portland-ben 1986-ban, ezt ti is tudjátok. Ha akkor nem véreztünk el, akkor ezeket a kis csatározásokat, amik most vannak, már csak valahogy elintézzük, nem igaz? Főleg, miután most 100-szor erősebbek és tapasztaltabbak vagyunk, mint akkor.

Nem csodálkoznék azon, ha ez a blog hamarosan eltűnne innen. Csak úgy magától. - Kinyomná magából az létezés teljessége. - Ahogy egy egészséges szervezet is megszabadul a méreganyagoktól...

Viszont ez a honlap még akkor is itt lesz:
www.szcientologia.org.hu/#/intro_scroll

Csaba

kalman 2009.12.23. 10:21:45

Üdv Csaba! Örülök, hogy ide eljöttél hozzánk:)
Látom, még senki nem kommentálta le a kommentedet, nekem jutott a megtiszteltetés:
A szci bemutatkozásommal kezdenék:
dolgoztm misszióba, 1 évet, és sea orgba is össz fél évet, (epf) és egyik szülőm mai napig is szcientológus (lassan 11éve) szóval azért van rálátásom a dolgokhoz.
Tehát:

"amikor a helyes információkkal nem rendelkezők sárral dobálják"

nos, reformer, is és én is voltunk szcientológusok, tudjuk miről beszélünk... ez a levél végén (ha elolvasod) fel is fogod tudni:)

"Amúgy pont ebbe a cikkbe olvastam bele, ahol az új évi ünnepségről állítotok dolgokat."

A levelet nem mi állítottuk össze, ha olvastad volna "Az emailt változatlan formában, az eredeti szöveggel és helyesírási hibákkal adom közre."

"Arra kimondottam emlékszem, hogy a cikk azt állítja, hogy ennek a leplezett célja valami olyan, hogy elszakítsanak a családtól....

Már elnézést?
"

Elnézést, 14éves koromba kabát nélkül ősz végén raboskodtam Dániában a Sea orgba, agymosva, mint te. El voltam szakítva a családomtól, a telefonomat is elvették. És akkor jössz te, és mondod, hogy nincs ilyen?:)
Nanee. A családdal való megszakítás már hagyománnyá vált a szci belül.
Ismered az SP kezelését (aki a családban nem kedveli a szco) mert a végén még rájössz, hogy mekkora hülye vagy?
1, kezelés (mégis szci lesz)
2, kapcsolatmegszakítás (ezt nem kell ragoznom)

Anno egyik barátom is be szeretett volna lépni a sea orgba, és megkérdezte az akkori misszió vezetőségét, hogy mit tegyen, mert az anyja nem preferálja a döntését:
Erre mondja: kapcsolatmegszakítás.
A gyere visszakérdez: kivel a szci val?
nem, anyáddal.
Ez tény és való, hogy megtörténik ma. ne mond hogy nincs ilyen. Nem engednek szabadon kommunikálni, nem a szabad helyváltoztatás joga sem érvényesül (persze egy IGAZI hajón is nehéz lenne ezt mondani) :) de én Koppenhágában egy szárazföldi kirendeltségen voltam 2004 08 20 tól 11.20 ig.(előtte Pesti Sea Orgba voltam szintén negyed véet) aki nem hiszi járjon utána. Úgyis az lesz, hogy direkt ferdítek.. tudom, mert elnyomó személy vagyok.. dehát ez van:D

"A budapestieket általában kezelni kell, a vidékieket ritkán, és akkor is csak kicsit"

Igazi pesti vagy:)
csak Pest létezik: semmi más:D
had kérdezzem meg, ez miért van?
a szci tech nem működik mindenütt ugyanúgy?

"Ez egy fantasztikus közösség, ahol az ember igazán önmaga lehet, igazán jól érezheti magát,"

Hát én valahogy nem ezt éltem meg anno szci pályafutásom alatt, sajnos, de örülök neki, ha te így látod: sok sikert! :)

"Abban a percben, amikor én felajánlottam a pénzt, talán éppen egy kommunikációs eljárást adott a nyűgös gyerekének. És amikor a gyermeke jobban lett, ő megnyugodott, és bizonyossága lett, hogy tud segíteni."

ennek a kommunikóc eljárásnak is a pénzlehúzás a lényege látom?:D a saját érdekeimnek való megfelelés, semhogy a másik mentális fejlődése.
magyarul megyőzte.. így szebb a kifejezés...

"L. Ron Hubbard azt mondja, hogy a Szcientológia fölött sosem nyugszik le a nap."

ó dehogynep.. ez az egymosás része.. elhitetik veled azt, hogy ez örök, meg szép.. stb.
De nem... már egy csomó országban betiltották,(nem véletlenül)

"Minden nap erősebbek vagyunk, ez tagadhatatlan. A statisztikák felfelé mennek."

A statisztikákról ennyit :

www.youtube.com/watch?v=MhL2OBeQi4A

Tagadhatatlan, hogy Oroszországban, Görögországban, Ausztráliában, Kínában (hong Kong kivételével) stb. ki van tiltva az egész cakk um pack :D maximum, mint üzleti szevrezet működhet, de kell a vallás köntös, a sok bárány adományai miatt (bocsi) meg az adómentesség miatt, ugye:)

"Nem csodálkoznék azon, ha ez a blog hamarosan eltűnne innen. Csak úgy magától. "

Magától?:)
Én nem csodálkoznék azon, ha a szci egyház magyaroszrszágon kifújna és max 2015 re eltűnne innen. :) tudod, max az OSA lehetne olyan erős, és léphetne fel a blog ellen, de mivel a belyegzések (objektívek) ezért nem tehetnek semmit, értsd úgy, hogy ezek független bejegyzések (a hozzá tartozó kommentek meg vegyesek) érted?
Attól, hogy a blog eltűnik, az emberek megmaradnak, és nevethetsz 3 ember nyomorúságán, akik tüntetnek. De egyszer te is felébresz rózsaszívn álmodból, és te is kimész oda tüntetni, amikor a lakásodon jelzálog lesz, nem les zautód, a családod elhagyott, és kiforgatak minden pénzedbő l(ezek addig mennek) és továáb. lépj be te is munkatársnak (legtöbb jó a legötbb dinamikán ugye) :) és akkor már végkép elveszett ember leszel.
milyen drogmentes magarrszágról prédikálsz, amikor a szci ban engedélyezett a dohányzás és az ivás?
milyen mberi jogokról prédikálsz, amikor (bár talán tudtodon kívül)
DE NAP MINT NAP séritk meg a szcientológusok egymás közt, az emberi jogokat szánt szándékkal, folyamatosan pl (RPF, EPF)
Gyakrolatilag mondok egy két példát:
(saját példám, úgy cáfolj megn meh allottam, a bőrömön éreztem)
A seaorgba való éheztetés, az, hogy nem hagyják azembert kialudni, hogy elveszik a telefonját, állandóan futniuk kell, az, hogy nincs idejük semmire, és nem is adnak nekik semmi pénzt (én a fél év allatt 0 azaz (nulla) forintot kaptam, az, hogy embertelen körülmények közt szenvednek a 8 kerbe a szerencsétlen epf esek, az, hogy 3 hétig kéne tartania (elvileg) papír szerint, közbe meg képesek, és évekig ott tartják!
ez mi? (egyértelműen az emberi jogok megsértése)
nem kell elhinni, attól még így van-
mondom, aki nem hiszi, járjon UTÁNA
persze, hogy nem tudsz róla, mert ilyeneket nem dörgölnek ez pénzeszsák alá (bocs)
De így van. mondom: aki nem hiszi járjon utána.
emlékszem Büttöi Csaba egy volt epf es abba az időbe több mint egy évig volt az epf en, tudta, nem lehet belőle így seaorgos, de csinálta.
had kérdezzem meg: miért tartották akkor őt ott?
Egyértelmű....
látod-látod Csaba, egy ilyen csaló szervezetnek vagy a tagja.
üdv

várom válaszod.

Elathes 2009.12.23. 10:24:51

@schreiber_csaba: Az a legkirívóbb, hogy olyan szuperlatívuszokban írsz, olyan abszolút miliőről, ami a jelen fizikai valóságában hazugság. S mivel hazugság, ezért sok-sok problémád adódik belőle. Értem én, hogy te már olyan tónuson élsz, ahol a posztulátum azonos azzal a történéssel, ami beleszövődik a jelenbe. A gond csak az, hogy összekevered az univerzumokat. A fizikai univerzumot a saját univerzumoddal. Tudod, ez a két univerzum találkozhat a 40-es túnuson (olyan, mint egy boltív-híd). Ha viszont itt tartanál, nem nyilvánulnál meg, nem lenne késztetésed ilyenre, mert túl lennél ezen. De mivel mindezek feltételes módok, tudniillik megnyilvánulsz, ezért hazugság, ami mellett olyan GPM-eket szedsz össze (Nagy Tamással együtt), amibe bele lehet gebedni, garantálom, ha sokáig csinálod, bele is fogsz. S a gebesztők bizony, többek közt, ez a blog, meg az a média, az internet. Nem csodálkoznék, ha tükör elé állva, egy jó pillanatodban, lehullana a sminked, amivel kenegeted ma még magad.

Az a szörnyű, hogy a szcientólógus logikád alapján is hazudsz (a formális logikáról ne is beszéljünk, fölösleges), s ami mégszörnyűbb, hogy ez a hazugság az igazságod. Talán mondanom sem kell, hogy az ilyen dolgokkal termeted folyamatosan mindazt, ami ellen küzdesz (ez a GPM egyik aprócska része, gratulálok…). S csodálkozol, ott legbelül, ahol nem tudsz hazudni, ha nem látod a boltív-hidadat, mert nincs, mert tele van olyan torlaszokkal, amit soha nem pusztítasz, csak kényszeresen termeted.

Ne bizonygass, hanem vallj színt, hogy mit tettél és mire készülsz (még több szuperlatívusz, még több hazugság, még több kényszeres megnyilvánulás, még több torlasz). S ebből lesz az a spirál, amit úgy hívsz, hogy zsugorodik. Nem látod, hogy azt teszed, hogy egy kisebb és kisebb leszel? Fel fog zabálni, míg végül eltűnsz a mélybe, oda, ahol senki nem látja, ott ki fogsz borulni, teljesen. Ekkor már nem fogsz hazudni. Helyesen fogod meghatározni a helyzeted és majd ekkor elkezdhetsz fölfelé menni. Addig pedig marad neked az, hogy mondj nagyokat, jó nagyokat. Nem irigyellek, de sajnállak.

Welcome to the real world!

Elathes 2009.12.23. 10:31:01

@kalman: Szerintem te nyiss egy külön blogot, mert posztnyi kommentjeid vannak! Nem is értem, hogy a blog-gazda miért engedi ez ilyen orbitális floodokat. (Nem szólnák, ha lenne tartalma, de ilyenről a te esetedben nem beszélhetünk.)

norbert79 2009.12.23. 10:31:57

Én meg csak vakarom a fejem, s nézek körbe, mint székely ember az állatkertben, hogy bíz ilyen akkor sincs.
Reformer, szép kis lavinát indítottál el :)
Sorra bukkannak fel a szcientológusok, a még hívők, s a már kilépettek vagy azok, akikben kétség merült fel.
Schreiber_csabitól meg annyit kérdeznék, hogy ha tényleg ennyire erősek vagytok, miért láttok veszélyt ebben a blogban ami miatt muszájnak érezted ide kommentálni? Simán le is tojhattad volna... Nem vagyok egy tudós ember, de mindig az igazság fáj legjobban, ez örök érvényű igazság. :)

norbert79 2009.12.23. 10:33:43

@Elathes: Ó, ugyan már, ne bántsd, én speciel örülök, ha kifejti gondolatait, bármennyire furcsa, én még végig is olvasom őket. Azzal ha kommentel önmagának is ad egy kis lehetőséget, hogy végiggondolja a dolgokat.

Plejádok 2009.12.23. 10:39:28

@schreiber_csaba:
Szia Csaba!

Nagyon szép, amit leírtál, csakhogy ez nem megvédése a Szcientológiának, hanem dicshimnuszt zengtél felette a saját nézőpontodból és megosztottál velünk két nyereségedet. Köszönjük. Bevallom, szimpatizáns vagyok. Jó ilyet olvasni, hogy valaki elégedett és megtalálta a helyét, sikeres, de aki ezen a blogon a szci (tech) védelmére kel az transzi, egyedül.

Feltételezem, hogy nem ismeretlen előtted pár kommentelő esete, pld. exscn, tomlov, vagy maga reformer stb. ezekhez mit szólsz?
Milyen védelmi érvekkel szolgálnál az ő esetükre, mert a "megvédem a Szcientológiát" erről kellene, hogy szóljon.
Talán nem mondanak igazat, nem igazak a tapasztalataik, amiket leírtak ide a hozzászólásaikban?
Nem vitatom, túlzás is lehet benne. Gondold csak el, tizenéveket töltötek el benne, pénzt áldoztak rá, ugyan olyan lelkesek voltak, mint Te most, SZERINTED MI TÖRTÉNT??

Most megvédheted a Szcientológiát!
Rajta!

Elathes 2009.12.23. 10:41:39

@norbert79: A logikája szerint ezt a lehetőséget kicsukja (ugyanis ahhoz kell egy minimum őszinteség, amivel nem rendelkezhet, mert az beomlasztaná az összes univerzumát, egy csapás kell majd neki sajnos, amitől teljesen megrogy létezni a jelenlegi imitációjában).

Elathes 2009.12.23. 10:48:39

@norbert79: Egyébként Hubbard etika könyve is jórészt ilyenekről szól. (Belőni a megfelelő állapotokat). Nem is tudom, milyen privilégium okán alkalmazza ennek szinte pont az ellenkezőjét, amikor ez is része a szcientológusságának (egy újabb hazugság).

norbert79 2009.12.23. 10:52:56

@Elathes: Én azért bízom a csendes átmenetben is. :)

Elathes 2009.12.23. 10:58:30

@norbert79: A zen buddhizmusban ilyenkor a mester elővesz egy jó nagy botot, a következő pillanatban pedig már sajog is a háta a tanítványnak...

exscn · http://exscn.net 2009.12.23. 12:28:45

@schreiber_csaba:
Te ennyire azonosultál a szcientológia céljaival és gyakorlatával?
LRH elég jól feltérképezte a szabadság kérdéskörét az 50-es évek elején.
Azt hirdette ezerrel, hogy a szabad emberek 100%-ban önmaguk és felesleges kötődniük bármilyen eszmerendszerhez, identitáshoz (mivel szabadok).
Amint valaki azonosítja magát valamivel, kapásból a skála legaljára kerül, mivel az ember legalacsonyabb szintű gondolata az azonosítás (reaktív elme rémlik?).
Amint azonosítod magad valamivel, onnantól kezdve máris nem önmagad vagy, hanem azzá lettél, amivel azonosítottad magad.
Elég sokat ír erről a mechanizmusról a Szcientológia 8-8008 könyvben és a vallásos implantok témakörét fejtegető írásokban is.

Pár évig hirdette ezeket, de látta, hogy az emberek inkább messiásra vágynak, akit ész nélkül lehet követni, aki megmondja nekik, mi a rossz és mi a jó, ki az ellenség, ki a barát. Aki közösséget teremt, ahol jól érezhetik magukat a követői. Azaz tulajdonképpen szellemi rabságot ad nekik a szó legtisztább értelmében, emellett természetesen a szabadság ígéretével, ami igazából már lényegtelen.

Ezeknek az embereknek betartható szabályok, elérendő célok, csatában rohamozható ellenfelek és harcostársak kellenek. Meg ugye kidolgozott lépések, azaz "híd", amit pontosan lehet követni, a szabadság reményében.

Én is sokáig (több, mint 10 év) voltam ebben a profin felépített szellemi börtönben, de sikerült kiszabadulnom. Remélem neked is sikerül egyszer.

norbert79 2009.12.23. 13:16:56

@Elathes: De jó hogy jo buddhista stílusban hidegen hagy a buddhizmus :D ;-)

norbert79 2009.12.23. 13:17:32

@norbert79: Mármint ha ez nekem szólt persze csak akkor ;-)

kalman 2009.12.23. 14:32:16

Elathas-
igenis van mondanivlója annak ,amit írtam, el kéne olvasni, vagy keresd meg a megnemértett szavaid:)
Miért baj ha sokat írok? nem értem :) te is írhatsz sokat.. kül. ha elolvassa és egy pici is átmegy belőle, akkor már megérte.

Elathes 2009.12.23. 15:55:31

@kalman: Nem "baj", hanem "szerintem"...

kalman 2009.12.23. 16:09:56

"Nem is értem, hogy a blog-gazda miért engedi ez ilyen orbitális floodokat."

Nos a flood az lenne ha sokat írnék ide, úgy, hogy nem is a témával kapcsolatos, hanem más baromságot. De reformer is tudja, hogy amit írok, abba van valami, gondolom azért hagyja :P
köszi
üdv

csipinymous 2009.12.23. 17:33:16

Kellemes karácsonyi ünnepeket!

Elathes 2009.12.23. 17:58:09

@kalman: Föladom. Győztél. Elengedlek. Üdv!

anonim én 2009.12.23. 22:38:17

Na, mielőtt még kitörlődünk a létezésből, csipihez csatlakozva kívánok mindenkinek békés boldog karácsonyi ünnepeket.

Warlimont 2009.12.25. 15:50:55

"Valószinűleg hallottad már, hogy ez lesz a valaha volt legnagyobb rendezvény ahol a LEGNAGYOBB MENNYISÉGŰ ÚJ LRH anyag fog megjelenni. Több mint az Alapok illetve a Kongresszusok kiadásakor. A Szcientológiában ennél nagyobb mennyiségű anyag egyszerre többé nem fog megjelenni."

Ha szcientológus lennék és ezt olvasnám, már lelkesen hívnám is a Providentet, mert érezhető a sorokból, hogy ez a rendezvény nagyon sok forintba fog kerülni.

Kedves Listalakó! Gyere el, és vegyél részt az évtized (számodra...) legdrágább bulijában!

stefan75 2009.12.26. 00:56:52

@schreiber_csaba: Fordítottad volna ezt az energiát inkább csajozásra... Félelmetes, milyen vehemenciával mondod fel a beprogramozott leckét.

Szóval akkor ti most eltapostok bennünket, mert ti most már elpusztíthatatlanok és megállíthatatlanok vagytok.

Hát boldog karácsonyt nektek is.

csipinymous 2009.12.26. 15:35:40

Igen, igen! A hangnemmel van probléma!
Deportálnak minket! :DDD

dundolka 2009.12.26. 19:13:06

@schreiber_csaba: Te a meggyőződésed és tapasztalatod alapján irsz és cselekszel.Azok akiknek kárt okozott már az scn, vagy a családtagjukat barátjukat vesztették el azoknak fujhatasz amit akarsz .
Az aki sok év után rájön átverték kihasználták, annak hiába mondasz bármit. Tegye ki-ki a dolgát. Te védd és terjeszd az igédet, mások pedig mondják el mit tapasztaltak. Az idő eldönti mi lesz.

csipinymous 2009.12.26. 19:19:02

@schreiber_csaba: Szia Csaba!
Nagyon örülök, hogy írtál!
Kérlek ne feledd, hogy itt nem csak híresztelők vannak!
Sok itt a károsult is.
Hidd el nekem, hogy a híreszteléseknek, magam is utánajárok de, eddig sajnos a zöme igaznak bizonyul.
Próbáld meg fentről nézni a dolgokat és ne bentről.
Kellemes ünnepeket neked is és boldog új esztendőd!

kalman 2009.12.29. 19:45:00

Elathes!
Gondoltam egy pártatlan szanszkrit-angol fordító szótárba beírom az ahankára szót, és mit ad Isten?:)

spokensanskrit.de/index.php?script=HK&tinput=ahankara&country_ID=&direction=AU

Ez a szótár pártatlan...

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2009.12.29. 21:25:58

Szótisztázni nem tanultál meg?

- Nem használsz "kis" szótárt, amiben alig van jelentés
- Megkeresed a megfelelő jelentést,
- Mondatba foglalod,
- letisztázod a szó eredetét...

Elathes 2009.12.29. 22:24:22

@kalman: Amit te keresel, az kb. ez: en.wikipedia.org/wiki/Atman

A nagy szótár mellé pedig, sok-sok könyvet (főleg kommentárokat) kellene elolvasni ahhoz, hogy megértsd (nem kell elfogadni, sőt) azt, amit korábban írtam erről, ami inkább a buddhizmus eszmerendszerébe illeszthető (mintsem a hinduizmuséba vagy a dzsainizmuséba).

Mindemellett, ha a Védákban fellelted az európai ego fogalmat, akkor az a tiéd, addig legalábbis mindenképpen, amíg foggal-körömmel ragaszkodsz hozzá.

kalman 2009.12.29. 23:59:05

Elathes. föladom. győztél. elengedlek.
üdv:)

ja, és nem tudom.. buddhista szemmel is lehet magyarázni a dolgokat persze...

KÜl transz.. ez nem kis szótár.. több minden benne van, mint hinnéd (amit linkeltem)

megkeresem a megfelelő jelentést? nos, akkor ha ilyen okos vagy, cáfolj meg engem , és a szótárt :D hogy miért nem az.
miben téved?

Nem szanszkritul akarok tudni.. a nyelvtan nem érdekel. egy szó kell csak.
(mondtaba nem tudom ,és nem is akarom foglalni) elég az, ha valakihez fordulok ,aki tud szanszkritul, és azt mondja, (ez azt jelenti) ennyi. aztán be is csaphatnak:D

- letisztázod a szó eredetét...

namost ahhoz, hogy megért valamit, amit egy szó akar mondani, nem kell feltétlen tudnod a szó eredetét. ez nem feltétlen igaz. (nem érdekel LRH sületlensége)
persze valamikor jól jön, de
tudod, mi az a szék, ugye?
nem tudod, hogy honnan ered, (vagy tippelhetsz finn-ugor :D de attólmég nem fogod ("jobban") érteni a szót, ugye?
lehet szanszkritba máshogy van, de még mindig nem értem... világosíts fel.

kül transz nem akarok elveszni a részletekbe.. (mint ahogy egyesek teszik) ne haragudj, de nekem ne életcélom egy vagy több szótár mögött elbújni és a halálos ágyamig ott nyűglődni. nekem nem. sok szci nek az.
És lrh jól kitalálta azt a "de még mélyebben menjünk a dolgok után,. és vesszünk el a részletekbe" nem. ez (kül.) ez még mindig anyagi.. állandóan egy szótárt bújni.. tanulni egy nyelvet.. és szótisztázgatni. egy anyagi dolog. nem vallás. a vallás az ne manyagi. érted?
értsd úgy... szeretnék egy szép házat felhúzni- hát megyek építésznek. és voálá megy is:) (ez az anyagi)
a szótárazgatás is ez
érti?:)

persze.. a végcél nem mindegy. Nem azt mondom, hog ya krisna tudatba, akik tanulnak szanszkirtot nem bújnak szótárakat. De a végcél határozza meg a minőségét a dolgoknak. és hogy mondta, a cél szentesíti az eszközt.
HA valaki saját érzékkieélgítése miatt teszi ezt, az anyagi - de
ha valaki, az így megszerzett tudást jobban tudja értelmezni a Krisna tudatában, illetve valamilyen szolgálatban tudja használni, akkor az lelkivé válik. mármint a tudás maga lehet ilyen is, és olyan is.
pl védikus tudás az lelki:)-Krinsától jön közvetlen. És mivel lelki világról szól, illetve a lélekről, istenről, ezért lelki
(igen egyszerű, így nézve) :)
a ház felépítés anyagi- ... :)
a végcél nem mindegy. érted transz?
üdv

Elathes 2009.12.30. 06:41:25

@kalman: Tudod, kb. olyan az, amit írsz, mintha azt mondanád, hogy, hogy Jézus mondta magáról a Bibliában, hogy ő maga Isten, én meg azt, hogy nem mondta. Legalábbis nem állította, csak kérdezte mindig, hogy nem olvastátok-e a Törvényeket, vagy az Írásokat. Kb. ez a különbség és ez lényeges különbség (lásd a korabeli rabbinikus érvelést és gondolkodási rendszereket). Mint ahogyan az is lényeges különbség, hogy valami azonos valamivel, vagy csak kapcsolatos azzal. Olvass vissza: Az ahamkára kapcsolatos az egóval és egoizmussal. Az aham fogalma körülbelül annyit tesz, mint önszabályozás. A kára pedig bármilyen megalkotott dolog fogalmát jelenti, illetve azt, hogy tenni. Az ahamkára az antahkarana (az elme legmagasabb, legabsztrakabb része) négy része közül az egyik. A másik három rész a buddhi, a chitta és a manas. A négy rész összefügg egymással és egymás nélkül nehezen, szinte nem is értelmezhető. Az ahamkára bőven túlmutat az európai gondolkodásmód egóján értett fogalmon.

Ami probléma lehet, az az, hogy a "keleti" gondolkodásokat nem a saját rendszerükben boncolgatod, hanem kiemeled azokból és belehelyezed a "nyugati" gondolkodásokba. A kimenet ekkor mi más lenne, mint egy nyugati lenyomata a keletinek. Ez ugyanakkora tévedés lenne, mintha én keletiként kiemelném például Arisztotelész logikáját a környezetéből és elkezdenék megállapításokat tenni a sajátunk (például Nágárdzsuna logikája) tükrében. Soha nem érteném meg szegény Arisztotelészt, még akkor sem, ha akarnám. Vagyis megérteném, de egy olyan szűrőn keresztül, amit ő (Arisztotelész) nem tett oda.

Mellesleg tipikus az, amit írsz. A legtöbb nyugati nyugativá teszi azt, ami alapvetően nem nyugati. Felmerült egy másik posztban a fogyasztói társadalom és a globalizáció. Ez is az. Megglobalizálod az egót. Nincs ezzel gond, amíg tisztában vagy azzal, hogy például a Coca-Cola Chicagóban és a Kalahári-sivatagban nem ugyanazt jelenti, nagyon nem ugyanazt.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2009.12.30. 09:23:40

Az a társkereső cég, aminek a visszásságai egy részét nyilvánosságra hoztam, érzésem szerint a bezárással nyüglődhet már, hiszen két nagy programja is elmaradt. Nem jött nekik össze a hosszú hétvégés sielés és a kenyai nagy évvégi buli sem.

ismeret.blogspot.com/

kalman 2009.12.30. 15:52:58

Elathes.. köszönöm a válaszod.
és értem amit mondasz.. örülök neki, van kivel beszélgetnem erről.
különben a :

" A legtöbb nyugati nyugativá teszi azt, ami alapvetően nem nyugati."
Steel, Panini .. stb ?:)
ne haragudj, de amíg A.C Bhaktivedanta Swami Prabhupád anyanyelvi szinten beszélt szanksritul (nem véletlenül őt bízta meg lelki tanítómestere azzal, hogy ő fordítsa le a védákat, és ha olvastál volna EGY etlen egy BBT -s könyvet (amit ő írt és/vagy fordított) akkor azt mondja:
"előre is elnézést kér az esetleges hibákért, amik becsúszhattak" de nem ez a lényeg.
Kül. a Coca-cola jelentése ugyanaz. akár hova is menjünk. ez nem helyfüggő, lehet, hogy máshogy hívják, (vagy nincs neve) de maga a dolog az ugyanaz. csak nem Amerikábavan, hanem bantu négerek közt. de maga a dolog ugyanaz.
ugyanígy a védákkal: mi (vagy legalábbis és) társadalmi nevelési stb okok miatt nem fogom könnyen megérteni, de ezért vannak ott amagyarázatok, egy hiteles embertől. aki akar az tud.
Szci nyelven: A lény alapvetően tud xD
kül. Elathes. nem tudom, hogy a buddhizmusról hogy állsz. de (ahogy én megértette) az a "fura" benne, hogy krisna személytelen formájához ragaszkodnak, úgynevezett brahmadzsótijához, egyfajta ragyogás, ahova el akarnak érni, mint élet tökéletessége.
DE hogy is tudna egy személytelen valami, sezméllyeket etemteni? sehogy.
Gítába nem egy helyen Krisna mondja:
"ez az én véleményem" tehát ő egy személy.
Így fel lehet fogni a dologkat. Szerintem.
Aztán lehet, hogy tévedek:)
A személytelen "felszabadulással" csak annyi a baj, hogy ideiglenes lesz, mert a társulás hiánya mindig azt eredményezi, hogy az elmét az intelligencia nem győzi le
(Gíta 6.6 - 6.7 )
És Krisna nem azt mondja, hogy a személytelen fényébe olvadj, és próbáld meg azt a szintet megvalósítani ( amit ha jól tudom a Buddhisták vágynak) hanem azt, hogy hódolj megegyedül énetőllet
(Gíta 18.66 )
Ez szolgálatot jelent, mint a tudatodban, mind a tettekben. De szerintem ezt te is tudod.
Üdv:)

Elathes 2009.12.30. 16:31:16

@kalman: Panini indiai volt (tudod, végsősoron ő alkotta meg a szanszkrit nyelvet). A többi európai tudós pedig nem tett semmit olyat nyugativá, ami nem nyugati, olyannyira nem, hogy mindent eredeti környezetükben vizsgáltak (már amennyire ez lehetséges volt számukra).

A Coca-Coláról kérdezz meg egy amerikait és egy busmant: figyeld meg milyen jelentéseket adnak rá...

A buddhizmus nem egy egyetlen irányzat. Van olyan is, hogy a világ egységes és minden a tudat, csak tudat van (jógácsára). Aztán van ennek a totális ellentéte is, olyan, ami a világot illúziónak, nem létezőnek, önlét nélkülinek tartja. S sok más irányzat is van, élnek és virulnak egymás mellet. Szóval, ez nem fehér és fekete. Ami a közös mindegyikben az kb. az, hogy így, vagy úgy, de érezzék jól magukat. Tehát ez jórészt személyes és csak az egyéntől függő választás, vagy nem választás. Semmi több.

kalman 2009.12.30. 17:47:28

@Elathes:
A Coca cola nem jó példa.. vegyük inkább a gravitációt.
Az, hogy valaki érti, és tudja, hogy miaz, és az, hogy valaki nem tudja: ugyaúgy hat rá.
nem?
lehet, egy busman semmit nem ért meg belőle, vagy máshogy hívja, vagy tagadja a létezését: De attól még van.
Érted?
Ugyanígy a Krisna tudatban.

"Van olyan is, hogy a világ egységes és minden a tudat, csak tudat van (jógácsára). Aztán van ennek a totális ellentéte is, olyan, ami a világot illúziónak, nem létezőnek, önlét nélkülinek tartja."

Hát, lehet én tanultam keveset a Krisna tudatban, de ez csak szemszög kérdése (igaz is meg nem is, mert:
Illúzió, mert átmeneti, és mert nem ez az eredeti helyzetünk ( Sat svarupa)
Illúzió, amit Krisna teremt meg, hogy a lélek megpróbáljon külön élvezni nélküle, hogy elfelejtse őt: sikeresen .. :)

Aztánmeg, maga tudat is lehet HA, azt mondjuk, hogy mivel (A Sri Isopanisad kijelenti :
első verse.. nem írom ide, ha akarsz utána jársz:) az ötös talán mégegyértelműbb
Azt mondják a szentírások Krisna mindenütt jelen van, minden atomban, de egyszerre ő mindenen kívül is van.
Ahogy a Nrisimha imák is mondják
(Sri Nrisimha pranama :
Magyarul írom :)

"Az Úr Nrisimha itt is van és ott is van. Bárhova megye, az Úr Nrisimha mindenütt ott van. Ott van a szívben, és s ott van azon kívül is. Meghódolok az úr Nrisimhának, mindenek eredetének, a Legfelsőbb Menedéknek."

Szép kis vers:)
Különben lehet mellette érvelni, és ellene
(a buddhista irányzatokra gondolok)
De szvsz az anyagi világ maga nem lehet maga a tudat, mivel a lélek bizonyítéka a tudat, az intelligencia, így az anyag nem személyes dolog.
értsd úgy, hogy a ruha amit felveszek az személytelen, nincs intelligenciája, se személyisége semmi. De nekem van (csak nem sok:D)
ugyanígy: az anyagi világ személytelen, nincs intelligenciája, és nincs személyisége.
Lehet, hogy van egy intelligens tervezetség a háttérben?

Transznak üznem: Lrh egyik refkójában azt írja:
nem szó szerint írom, de ha akarod megmondom a helyet:

És minden Istenség , és félistenek felett áll egy legmagasabb személyiség, aki mindenek felett, és mindenek mögött van.

Nos ezt fura egy no Istentudattal megáldott embernek hallania, és megemésztenie, szerintem.
vagy ha ezt 65 után írta, akkor már nem is jó ?:) ami nekem tetszik, azt kiveszem belőle (lrh anyagából) ami nem, azt eldobom.
milyen undorító dolog ez?

Így lesz egy normális vallásból csaló szekta.
Miért? mert valakinek csak ez és az stetszik, és ezt, meg azt (ami épp neki tetszik) azt kiollózza innen onnan, és úgy adja el, minte azt ő találta volna fel,é mindent, ami nem az ő érdekében szól : azt elveti.
(lrh- szci megalakulása)
De ezt te is tudod. És te is ugyanezt csinálod :D mennyire szembetűnő transz, hogy akit követsz, olyanná váltsz te magad is.
ha el akarod szeretndé, ha nem.
Ilyen egyszerű:)
:)
üdv

ShadowPhrogg32642342 (törölt) 2010.01.04. 21:39:12

"Azt szeretnénk hogy ez az újévi ünnapségünk a VALAHA VALAHA VALAHA VALAHA VALAHA VALAHA VALAHA VALAHA VALAHA VALAHA VALAHA VALAHA VALAHA VALAHA VALAHA VALAHA VALAHA VALAHA VALAHA VOLT leglátogatottabb rendezvényünk legyen."
Ámen.

amúgy a "Listalakó" milyen modoros szó már? :D

Ammonia73 2010.01.06. 21:38:47

...és? Milyen lett a a VALAHA VALAHA rendezvény látogatottsága?
Van valami infó róla?
süti beállítások módosítása