Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Az egyház 80 oldalas magazinnal támad vissza a St. Petersburg Times ellen

2009. augusztus 01. - Reformer

A Clearwater-i St. Petersburg Times nemrég lehozott egy cikksorozatot az egyházról és a "der Chairman"-ról, David Miscavige-ről. Meg is emlékeztem róla a blogon.

 

DM-et azonban érzékeny ponton találta el a cikk (gigászi egója hatalmas sebet kapott), és nem is nyugodott addig, amíg grandiózus válaszcsapását el nem süthette egy 80 oldalas magazin formájában. Ezt a jelentések szerint minden SP Times előfizetőnek kiküldték és osztogatják boldog-boldogtalannak Clearwaterben.

A magazin innen letölthető - Freedom Magazine, angol, PDF.

Alapvetően három dologról szól: 1) amióta eljött az egyháztól az a 4 ember, aki nyilatkozott a lapnak (Mike Rinder, az OSA - jogi és PR-osztály - nemzetközi vezetője; Marty Rathbun, DM egyik helyettese és két középvezető, Tom DeVocht és Amy Scobee), azóta iszonyatos, soha nem látott, elképesztő, gigantikus stb. stb. stb. terjeszkedés van az egyházban 2) mekkora király DM, mennyit dolgozott és ő a felelős azért, hogy az egyház mennyire hihetetlenül sikeres 3) a 4 ember hatalmas lúzer és egyben rettenetes hatalommániás bűnöző is; az egyik félrekefélt rengetegszer, a másik elverte a felesége örökségét és lopott-csalt-hazudott, a harmadik többcsillió dollár kárt okozott az egyháznak, a negyedik pedig össze-vissza verte a beosztottjait, az egyiket majdnem meg is fojtotta, de szerencsére lefogták.

Kissé ijesztő módon mellékelik a 4-ből 3 ember mostani házának/lakásának fotóit. Úgy tűnik, a "szabad préda" (fair game) irányelv köszöni szépen, jól van.

Persze annyi gerinc nincs az egyházban, hogy néven nevezzék őket, csak "becenevet" kaptak: a Főkolompos (Marty Rathbun), a Szélhámos (Tom DeVocht), a Félrekúró (Amy Scobee) és az Adatellenőrző (Mike Rinder), de persze egyértelműen beazonosíthatóak.

Jason Beghe is kap egy oldalrúgást a biztonság kedvéért ("munkanélküli színész, aki leginkább akkor kap szerepet, amikor saját magára osztja a szcientológiaellenesség arcának szerepét"). A Times újságíró is megkapják a magukét, hazug és gerinctelen férgeknek vannak ábrázolva. Az Anonymoust két szóval elintézik ("internetes terroristák").

Képzeljünk el ebből 80 oldalt a kommunista propagandakiadványok stílusában.

Azért pár dolog minden józanul gondolkodó emberben felmerül:

- kissé szokatlan egy 80 oldalas magazinnal válaszolni egy pár oldalas, egy vidéki városban megjelenő újságcikkre, ami szinte semmi nemzeti visszhangot nem kapott az USA-ban (sajnos).

- ha ilyen "gyenge minőségű" emberek évtizedekig vezető pozícióban voltak az egyházban, akkor 1) mi a garancia, hogy a mostani vezetők nem ilyenek, és 2) David "Superman" Miscavige hogy a viharba' nem vette észre, hogy ekkora kígyókat melenget a keblén?

- miért kellett a 4 exfeleségnek/exférjnek két oldalon át nyilatkozni arról, hogy mekkora ***** volt a párjuk. Pld. Rinderék 35 évig voltak házasok - a szuperképességű szcientológus felesége miért élte mellette a sanyarú életét és miért nem vált el? Ami marha egyszerű lett volna, ugyanis vagyonuk nem volt.

- az egyik érv Rinder ellen, hogy felesleges konfliktusokba sodorta az egyházat, míg DM békét és terjeszkedést hozott. Ehhez képest 80 oldalas ellenmagazint küld ki DM az SP Times teljes előfizetői bázisának.

- a vádak tisztázása helyett a lehető legaljasabb és leggusztustalanabb személykedéssel és gyónási titkok nyilvánosságra hozatalával próbálják lejáratni a 4 embert, és nyomják a süket, nyilvánvalóan hazug PR-t a hatalmas terjeszkedésről. Ez sokmindenre jó, egy dolgot leszámítva: az egyházat nem fogja pozitív fényben feltüntetni. Aki ilyen eszközökhöz nyúl, az eleve hiteltelen.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr761282242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ammonia73 2009.08.02. 00:25:54

...80 oldal kell nekik ahhoz, hogy pár oldalt "kimosanak" és pont az ellenkezőjét érik el vele. Teljesen agymososttak...:D

Ammonia73 2009.08.02. 00:28:42

"kimosanak" +1 "s", -1 "s" bocs, álmos vagyok. De azért letöltöttem a magazint :)

Flashzee · http://www.flashzene.com 2009.08.02. 12:09:54

Azért én is beleolvasok! Hátha! Hátha kimosnak! :)

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2009.08.02. 15:17:11

Ez megint hatalmas láblövésnek ígérkezik! :D De persze a sok droid ezt is bekajálja mint a nokedlit.

Valerijov 2009.08.04. 17:32:46

na ezt el tudom képzelni, olvastam pár MSZMP kongresszusos Kádár János beszédet

BruceTheHoon 2009.10.26. 20:35:25

80 oldalas magazinra mutató link 20:32-kor már aszongyahogy: The file has been deleted because it was violating our Terms of service.

Másik link esetleg? Freedom Magazine-ra keresés csak szci linkeket ad.
süti beállítások módosítása