Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Brutális, gigantikus láblövés vagy külsős hack?

2009. június 24. - Reformer

A Magyarországi Szcientológia Egyház hivatalos hírlevélben reagált a St. Petersburg Times-ban megjelent cikkre (elvileg).

Freemailes címről ment ki, tehát lehet, hogy valami kalózakció az egész. Ilyet nem szokott az egyház kiküldeni, mert saját magát járatja le. Persze lehet, hogy ennyire hülye volt valaki. A hírlevél copypaste, semmit nem írtam át.

 

Íme a hírlevél:


-------Original Message-------
 
From: Szcientologia Hirlevel
Date: 2009.06.24.
Subject: Pszichovadasz
 
Kedves Listalakó,
  
Kaptam egy nagyszerű sikerjelentést, még soha nem látott hatalmas áttörést értünk el a Szcientológia Egyház elfogadásával kapcsolatban.
 
Lefordítottam és továbbküldöm nektek.
 
-----------------------------------------------------------
 
Pszichóvadász és Mókus sikerjelentés,
 
Eddig nem hoztuk nyilvánosságra a következő adatokat, mert nagyon enthéta lett volna addig a komvonalakra rakni amíg nem zúztuk szét teljesen az elnyomást, de most egy olyan hatalmas csapást mértünk az SP-kre és a mögöttük megbúvó gyáva szervezetekre, ami csak ahhoz hasonlítható mikor 1993-ban a Szcientológia Egyház adómentességet kapott az amerikai adóhatóságtól (IRS). Biztos emlékeztek még a bejelentésre.
 
Bizonyára hallottatok már a gyógyszergyárak és pszichiáterek által pénzelt floridai St. Petersburg Times napilap támadásáról ami a Szcientológia Egyházat és konkrétabban személyesen a David Miscavige-et a Vallási Technológiai Központ vezetőjét próbálta meg lejáratni. Ebben hamis, koholt vádakat hoznak fel ellene a pszichók. A legrosszabb az egészben, hogy 4 olyan elnyomó személy nyilatkozik a lapban, akiknek sikerült a Szcientológia Egyház legfelsőbb vezetésébe befészkelniük magukat és már közvetlenül David Miscavige-el dolgoztak együtt a Nemzetközi Vezetésben - Hemetben, Kaliforniában (itt van a mindenki által ismert Golden Era Productions és az RTC is). Már valószínüleg akkor a pszichiáterek és a gyógyszergyárak pénzeltek őket amikor beléptek a Sea Orgba és évek óta titokban belülről próbálták meg bomlasztani az Egyházat, pazaroli a pénzeket és rontani a statisztikákat. A céljuk David Miscavige eltüntetése és a hatalom átvétele volt.
 
Mark C. "Marty" Rathbun
 
Ő az első SP. 1977-től 2004-ig volt Sea Org tag és ő volt a Vallási Technológiai Központ (RTC) Inspector General for Ethics-je (Azóta David Miscavige vette át az Inspector General posztot). Ő volt Tom Cruise auditora is.
 
 

Mike Rinder
 
Következő SP, ő 1974-től (együtt volt az Apollón LRH-el) 2007-ig volt Sea Org tag és ő volt a Nemzetközi Szcientológia Egyház Igazgatója valamint a Nemzetközi OSA (Különleges Ügyek Irodája) Ügyvezető Igazgatója is. (Most Thomas W. "Tommy" Davis vette át a helyét)
 

 
Amy Scobee
 
A 3. SP, ő 1978-tól 2005-ig volt Sea org tag, ő is a Nemzetközi Vezetésben volt különböző vezető posztokon.
 
 
 
Tom De Vocht
 
A 4. SP, ő 1977-től 2005-ig volt Sea org tag, ő volt évekig a FSO (Flag Service Org) Helyettes Ügyvezető Igazgatója (D/CO), mielőtt Hemetbe érkezett.
 
A következőkkel alaptalan nevetséges koholt vádakkal illették az Egyházat:
 
- David Miscavigenek köze volt Lisa McPherson halálához
 
- David Miscavige veri a munkatársakat
 
- David Miscavige székfoglaló játékot (musical chairs) játszatott a Nemzetközi Vezetéssel
 
- LRH nem David Miscavige-et jelölte ki az Egyház élére (Hanem David Mayo-t valamint Pat és Anne Broeker-t)
 
- David Miscavig fogvatartja a Nemzetközi Vezetést Hemet-ben kaliforniában az úgynevezett SP csarnokban (SP hall) vagy másnéven Gödörben (The Hole)
 
 
 
Ezeket az alaptalan vádakat anélkül hozták nyilvánosságra, hogy bármi lehetőséget adtak volna COB-nek, hogy akár csak válasszoljon is az egetrengető hazugságokra.
 
Természetesen azonnal kezeltük a helyzetet és még sohasem látott csapás mértünk a pszichókra.
 
Norman Starkey, Tommy Davis, Marc Yager, Guillaume Lesevre, Mark Ingber, Ray Mithoff, mind Nemzetközi Vezetés tagja egyöntetűen, személyesen utasították el az összes vádat sőt elmondták, hogy a 4 SP vert másokat, nem David Miscavige, és hogy betöltsék az űrt, Théta adatokat adtak David Miscavige-ről és a Szcientológia Egyházról.
 
Jennifer Linson (Tom De Vocht ex-felesége), Anne Joasem (Marty Rathbun ex-felesége) és Cathy Rinder (Mike Rinder ex-felesége) igazolták az újságíróknak, hogy a volt férjük nemtörődöm, kötekedő gaztevő.
 
És persze a legnagyobb csapás csak ezután jött, ezzel teljesen szétzúztuk az elnyomást.
 
Összeállítottunk egy kereszthivatkozásokkal ellátott dokumentum gyűjteményt amit átnyújtottunk az újságíróknak, akik nem tudtak mit tenni és publikálták az anyagot. Ezt az anyagot a 4 fenti elnyomó személy PC dossziéjából, gyónásaiból, biztonsági ellenőrzéseiből és saját kézzel írott és aláírt O/W kiírásaiból állítottuk össze. Ezekből persze rögtön kiderült az igazság, ami nagyon tanulságos is lesz, mint tudjátok a bűnözők a saját maguk által elkövetett bűnökkel vádolnak másokat.
 
 
Marty Rathbun
 
Saját kezüleg írta a következőt 1994 április 19.-én David Miscavigeről:
 
"Bár közvetlenül nem terjesztettem egyetlen hazugságot sem rólad, nyilvánvalóvá vált számomra, hogy az elmúlt évben cselekedeteim potenciálisan fekete propagandát okozhattak neked. ... Számomra - még rosszabb mint az összes hiba és overt meg a hatásaik - a legrosszabb az, hogy potenciálisan foltot ejthetett a hírneveden,a megjelenéseden és hatalmadon. Azt mondom, hogy 'potenciálisan', mert azt gondolom, hogy merész lenne azt sugallani, hogy bármi módon ártani tudnék neked. ... Szeretném tudomásodra hozni, hogy soha nem sajnáltam semmit annyira, mint ahogy sajnálom, hogy elárultalak téged."
 
2001-ben állítja:
 
"2001 májusában megragadtam Yagert az ingénél fogva fölemeltem és nekinyomtam a falnak, mikor kiderült, hogy hamis jelentés adott a COB-nak (David Miscavige-nek), ha jól emlékszem. ... 2001 áprilisban vagy májusban Guillaume restimulált valami 1.1 eseményt és én keresztüldobtam az asztalon. .. kb. 25 alkalommal behúztam ....-nak..."
 
2001 december 8.-án Marty Rathbun az Elnyomóvá Nyilvánításán (SP declare) ezt írja (magára mint Marty-ra utal):
 
"Marty visszélt a hamis jelentéseivel amiket évek alatt készített, hogy hamis képet fessen magáról a külső támadásokbani szerepéről, különös tekintettel az amerikai adóhatósággal (IRS) kapcsolatban."
 
"Marty ezután titokban szisztematikusan eltüntette és aláásta azokat a vezetőket vagy munkatársakat akik leleplezhették. Ezt úgy érte el, hogy kihasználta hogy gyóntatásokat végezhetett. ... Mókuskodni kezdett úgy, hogy ülés előkészítés nélkül végzett biztonsági ellenőrzést, és megfélemlítéssel kényszerített ki hajmeresztő gyónásokat.
 
2003 szeptember 28.-án nyilvánosan kijelentette:
 
"Kifejlesztettem egy dörzsölt hamis PR technikát amivel úgy tüntettem fel magam, mint aki központi szerepet játszott a fenyegetések kezelésében, pedig ténylegesen COB kezelte véglegesen a fenyegetéseket. Szándékosan elpazaroltam és elköltöttem 43 millió dollárt amit el lehetett volna kerülni. ... David Miscavige egyedül mentette meg a Szcientológiát a lehetséges külső rombolástól ... Ha nem lett volna itt és nem csinálta volna amit csinált, akkor a Szcientológia elveszett volna. ..."
  
Mike Rinder
 
2005 februárjában írja Miscavige-nek:
 
"Kedves Uram, Tartozom neked és a bocsánatkérés mellett hálás köszönet azért, hogy megmentetted az életem. A te kitartásod amivel hónapokig, évekig ragaszkodtál ahhoz, hogy etikussá váljak térített észhez. Számtalanszor a múltban azzal áltattam magam, téged és másokat, hogy konfrontáltam az etikátlanságokat és helyrehoztam magam. Ez nem volt igaz."
 
2005 június 4. Bejelentés:
 
"Felismerem nagyon tisztán, milyen áruló voltam irányodba és a Szcientológia irányába. Ezzel a kommunikációval informállak a B lépésről és a Kétség kondíciójáról. Ilyenkor fel kell keresni a "közvetlenül befolyásolt személyt" és ez határozottan te vagy. A te ragaszkodásod ahhoz, hogy etikus legyek, konfrontált engem az elnyomó cselekedeteimmel. Tudom, ha mondasz valamit az igaz, és ez az ami segített a haladásban. ..."
 
2007 március 31.-én mikor a BBC riportere többször megkérdezte Mike Rindert, hogy igaz-e, hogy David Miscavige megtámadta a munkatársait, akkor ő ezt határozottan tagadta. Az erről készült videót is eljuttattuk az újságíróknak, és meg is tekinthető a St. Petersburg Times honlapján.
 
 
 
Amy Scobee
 
2005 január 22.
 
Amy részletesen taglalja a második dinamikás etikátlan viselkedését kezdve a "fogtuk egymás kezét"-től a "hát maszírozáson" keresztül, a "C/S irodájában voltunk és szeretkeztünk"-ig.
 
 
 
Tom de Vocht
 
2004 július 20.-án írja az árulás jelentésében, hogy elszúrt egy földvásárlást Clearwater-ben, ami nemcsak hogy 1 millió dollárjába került az Egyháznak, de David Miscavige idejét is pocsékolta, aki személyesen hozta helyre a dolgot.
 
 
Ezek az adatok nem csak betöltik az űrt és szétzúzzák az elnyomókat, a pszichókat és a gyógyszergyárakat, de az összes SP 1000-szer meg fogja gondolni, hogy némi pénz reményében megéri-e hazudozni és rágalmazni a Szcientológia Egyházat.
 
Persze, nem ők az egyetlen elnyomók akik beférkőztek az Egyház vonalaiba és megpróbálták tönkretenni a Szcientológia Egyházat, de az igazság feltárása őket is porrá zúzta. Íme néhány történelmi pillanat:
 

ifjabb L. Ron Hubbard (Ronald Edward DeWolf, úgy is ismert mint Nibs Hubbard) volt LRH legidősebb fia.
 
1983-ban megvádolta azzal az egyházat, hogy csak a pénzszerzés a célja. Az igazság 1986-ban derült ki, mikor írásban visszavonta a vádakat.
 
 

Geoffrey Quentin McCaully Hubbard (LRH-nek és harmadik feleségének - Mary Sue Hubbardnak - gyereke)
 
Pszichók megvádolták az egyházat, hogy Quentint öngyilkosságba hajszolták 22 éves korában. Mary Sue igazolta, hogy agyhártya gyulladásban halt meg.
 
 
Mary Sue Hubbard (LRH harmadik felesége)
 
A pszichóknak sikerült a Guardian Office számos vezetőjével együtt 1979-ben igazságtalanul börtönbe záratni. Azóta persze kiderült az igazság. 2002 novemberében Mary Sue követte LRH-ot és elhagyta testét.
 
 
 
David Mayo (Senior C/S Flag, LRH saját auditora, Staff 1958-tól és 1983-ig)
 
David Mayo titokban szövetkezett a pszichiáterekkel és a gyógyszergyárakkal, elkezdett mókuskodni. Miután LRH elhagyta a testét, Mayo azt állította, hogy ő segített LRH-nek megírni a NOT szinteket (Új Korszak Dianetika OT-k számára, OT V - OT VII). Azt volt mersze állítani, hogy LRH őt jelölte ki, mint legmagasabb technikai személyt, hogy vegye át az Egyház technikai vezetését és folytassa a kutatásokat, ha LRH már nem lesz. Miután elnyomóvá nyilvánították, saját mókus AAC-ket (Advanced Ability Center) nyitott  és ott mókuskodott. David Miscavige fáradságot nem kímélve zúzta szét egyenként az egész Amerika szerte feltünő mókus szervezeteket. Persze David Mayo is visszavonta minden vádaskodását és már nem mókuskodik.
 
 
  
Jesse Prince (Deputy Inspector General, External az RTC-ben, Sea Org tag 1976-tól 1992-ig)
 
Azt állította David Miscavige-ről, hogy rasszista (Jesse néger). Persze ezekről a vádakról sem hallunk már semmit.
 
 
 
Gerry Armstrong (Sea org tag volt)
 
Ő lett megbízva azzal, hogy rendszerezze LRH leveleit, dokumentumait, tengerészeti háborús feljegyzéseket, egyetemi leckekönyvét, feljegyzéseit és hogy segítsen Omar Garrison-nak megírni LRH életrajzát. Gerry Amstrong szövetkezett az elnyomókkal és alaptalanul galádul azzal vádolta LRH-ot, hogy nem is végezte el az egyetemet, meg nem is volt minden igaz abból, amit a tengerész éveiről mesét. Mikor kiderült, hogy Garry hazudik előszőr Kanadába majd a pszichiáterek otthonába, Németországba menekült.
 
 
 
Jon Atack (Sea Org tag 1974 és 1983 között)
 
Több enthéte könyv megírásában is segédkezett, úgy mint a Bare-Faced Messiah (Orcátlan Messiás), Messiah or Madman (Messiás vagy Őrült). Persze ezek a hazugságok is semmivé foszlanak az igazság fényében.
 
 
 
Jon Zegel (Sea Org tag volt)
 
A pszichiáterek és a gyógyszergyárak lefizették, hogy lejárassa David Miscavige-et. 1982-ben egy, 1984-ben két hangszallagot készített amikben olyan nevetséges dolgokkal vádolja David Miscavige-et mint például, hogy minden ok nélkül elnyomóvá nyílvánította a legjobban virágzó és terjeszkedő Missziók vezetőit. Persze 1987-ben Jon Zegelnek megjelent a negyedik hangszallagja, amiben bevallja, hogy tévedett, nem konfrontálta eddig a helyzetet és mindent amit az első 3 hangszallagon mondott hazugság volt. Ez egy hatalmas siker volt az Egyháznak.
 
 
 
Patrick (Pat) Broeker és Anne Broeker (LRH utolsó éveiben ők "segítettek" neki és vele laktak)
 
Át akarták venni a Szcientológia vezetését miután LRH elhagyta a testét. Hamis Flag order-t írtak 1986 január 19.-i dátummal (FLAG ORDER 3879) LRH nevében, amiben úgymond LRH kinevezi őket első és második Lojális Tisztekké, ezzel magasabb rangjuk lett mint David Miscavige-nek. Persze hamar kiderült, hogy a dokumentum hamisítvány és 1986 április 18.-án David Miscavige kiadta a FLAG ORDER 3879 Cancelled (törölve) kiadványt, amiből nem csak az derül ki, hogy az egész Lojális Tiszt mesét Pat és Anne Broeker találta ki, hanem hogy nem hogy nem segítettek LRH-nak, de nem is voltak a közelében.
 
 
 
Lisa McPherson (Clear, Szcientológus)
 
A pszichók megvádolták a Szcientológia Egyházat, hogy hanyagságuk miatt halt meg 1995 december 5.-én a Fort Harrison Hotelben Lisa. David Miscavige-et személyesen is megvádolták azzal, hogy köze volt a halálhoz, mivel állítólag ő személyesen nyilvánította Clear-ré Lisát pár héttel az eset előtt. Persze ezt senki sem tudta bebizonyítani és hamar kiderült, hogy a halál okát megállapító Joan Wood tévedett és visszavonta az állítását, miszerint a halál okának bármi köze lehetett az Introspection Rundown-hoz, vagy a Lisára felügyelő őrökhöz.
 
 
 
 
 
Jeff Hawkins (Sea Org tag)
 
Azt állította, hogy ő volt felelős a Dianetika Bolygóméretü Terjesztéséért. Persze ezen állítások mögött is a pszichók álltak.
 
 
 
Lawrence Woodcraft
 
Azt hazudta eskü aladt, hogy a Freewinds-en súlyosan egészségkárosító, rákot okozó kék-azbeszt található. A gyógyszer ipar által fizetett lengyel vendégmunkások is miután úgymond "meghallották", hogy azbeszt van a hajón megtagadták annak eltávolítását. Ezzel súlyos károkat okoztak az Egyháznak és ezért kellett hosszú ideig szárazdokkban állnia a Freewindsnek a Holland Antillákon Curacaon. Persze az elnyomás szétzúzása itt is megoldott mindent. Kiadtunk egy nyilatkozatot, hogy a hajó minden szempontból megfelel és mindíg is megfelelt az amerikai előírásoknak.
 
 
 
Hát ennyi a siker történet. Most, hogy megtaláltuk az SP-ket a felső vezetésben, a statisztikák soha nem látott magasságba szárnyalnak. Miután az utolsó vezető SP-t is megtaláltuk 2007-ben, kijöttek az Alapok, az utolsó 5 évben 80 épületet vásárolt az egyház, 2009-ben 3 új Ideális Orgunk lett és még 5 készül el az év végéig. Teljesen felújítottuk a Fort Harrison Hotelt 40 millió dollárért. A Super Power épület is teljesen kész kívülről és a belső munkálatok is hatalmas sebességgel haladnak, most hogy az elnyomók eltüntek a vonalakról.
 
 
ML Karin
 
-----------------------------------------------------------
 
Csináltam egy kis kimutatást a Szja 1 százalékokkal kapcsolatban.
 
 Magyarországi Szcientológia Egyháznak átutalt Szja 1%-ok:
 
2002:  840 fő : 3368400 Ft
 
2003:  833 fő : 3568392 Ft
 
2004: 1034 fő : 4109757 Ft
 
2005:  880 fő : 4154000 Ft
 
2006: 1263 fő : 5727350 Ft
 
2007: 1155 fő : 5645974 Ft
 
2008: Az apeh még nem adta ki a közleményt.
  
Egyre többen ajánlják fel az 1%-ot, de messze nem mindenki, ezért megkérnélek titeket, hogy mindenki tegye meg minél előbb. Még most sem késő, nem kerül semmibe és nagy segítség a Szicentológia Egyháznak.
  
Rengetegen vagyunk fent az iwiw-en mégis nagyon kevesek írják a Magamról rublikába, hogy Szcientológus vagyok. Így a pszichók hamis adatokat tudnak terjeszteni a Magyarországi Szcientológusok számáról.
 

Terjesszük az igazságot, és zúzzuk szét az elnyomást Magyarországon is.
 
Egy kis statisztika az iwiw-ről, zárójelben a tagok/ismerősök száma:
 
 
 
Szcientológusok klubja (197) zárt
 
Szcientológia Önkéntes Lelkészek [VM] (8)
 
L.Ron Hubbard Ismer~osei [Szcientologia] (11)
 
Dianetika 17 (12) zárt
 
Freewinds Közép-Kelet Európa (122) zárt
 
Budai Dianetika Központ (6) nyitott
 
Dianetika Központ Pécsi Misszió ismerősei (415) nyitott
 
Paksi Dianetika Életjobbító Központ [Paksi Dianetika Misszió] (250) nyitott
 
Dianetika Központ, A béke szigete! [Nyíregyházi Misszió] (349) nyitott
 
Városmajor Misszió (442) nyitott
 
L. Ron Hubbard barátai (480) Nyitott
 
Győri Dianetika Központ (11)
 
SZE Miskolc Misszió Dianetika Központ (315)
 
 
 
Egyéb Szcientológiával kapcsolatos klubbok:
 
Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány [CCHR] (609)
 
Alkalmazott Oktatástan (17)
 
Az út a boldogsághoz - The Way to Happiness [TWTH] (961)
 
NEM a tudatlanságra! IGEN, az életre! (10358)
 
A Föld bolygó megóvása (122984)
 
Drogmentes Magyarországért Maraton (24105)
 
a BOLDOG EMBEREK oldala (boldog ember) [happy people] (812)
 
Második Dinamikás Társkereső [2D] (339)
 
Esélyt adunk Kudarcok nélkül [Kaméleon] (201)
 
THÉTA ÖNELEMZÉS KLUB (167)
 
WISE Magyarország Egyesület [WISE CEE] (3)
 
Második esély (12877)
 
Együtt - Társkereséstől a sikeres párkapcsolatig (163)
 
Hubbard College Oktatási KHT [HCA CE] (330)
 
a Pécsi Vállalkozói Híd ismerősei (99)
 
 
 
 
 
Keresések:
 
Magamról: Szcientológia + szcientologia + scientology: 79 + 19 + 2 = 100
 
Magamról: Szcientológus + Szcientologus + scientologist: 63 + 3 + 1 = 67
 
Magamról: Dianetika + dianetics: 32 + 1 = 33
 
Magamról: Hubbard: 436
 
Magamról: LRH : 45
 
 
 
Munkahely: Szcientológia + szcientologia + scientology: 73 + 4 +8 = 85
 
Munkahely: Dianetika + dianetics: 18 + 0 = 18
 
 
 
Foglalkozás: szcientológus : 10
 
Foglalkozás: dianetika: 10
 
Szeretettel,
  
Marika
 
 
http://www.apeh.hu/szervezet/uvegzseb/kimutatas_szja.html
 
 http://www.apeh.hu/szja1_1/kimutat/kegyh_2002_m.html
 
http://www.apeh.hu/szja1_1/kimutat/kegyh_2003.html
 
http://www.apeh.hu/szja1_1/kimutat/kegyh_2004.html
 
http://www.apeh.hu/szja1_1/kimutat/060915_kegyh.html
 
http://www.apeh.hu/szja1_1/kimutat/szja_1_1_2006_egyhaz_kiem.html
 
http://www.apeh.hu/szja1_1/kimutat/szja_1_1_2007_egyhaz_kiem.html
 
http://www.apeh.hu/data/cms89520/kimutatas_egyhazak_kiemeltek_20081231.pdf
 
http://www.apeh.hu/data/cms87726/ervenyes_civil_kedvezmenyezettek_20081231.pdf
 
http://www.apeh.hu/data/cms108422/ERVENYES_CIVIL_KEDVEZMENYEZETTEK_asz_20090520.pdf
 
  
Ezt a hírlevelet azért kaptad, mert megadtad a címedet a Magyarországi Szcientológia Egyháznak.
 
Amennyiben a továbbiakban nem szeretnéd megkapni aktuális híreinket, kérjük leiratkozásod a  xxxxxx címre küldjed el.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr891205810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A szerelő 2009.06.24. 18:22:49

"Ezt az anyagot a 4 fenti elnyomó személy PC dossziéjából, gyónásaiból, biztonsági ellenőrzéseiből és saját kézzel írott és aláírt O/W kiírásaiból állítottuk össze."
Nekem az a gyanús, hogy ezzel beismerné az egyház, hogy felhasználja, sőt publikálja a bizalmas információkat. Nekem nincs lehetőségem az igazságtartalmát ellenőrizni az állításoknak, valaki erről bővebbet?

Reformer 2009.06.24. 18:37:35

Emiatt gyanús, hogy külsős akció.

Viszont a vallomások tényleg onnan származnak, idézek a cikkből:

"Catalog of confessions

The church prepared binders of indexed material that included confessions the defectors wrote during their time in Scientology."

Tehát dossziékba rendezték a gyónásaik részleteit.

A szerelő 2009.06.24. 19:33:18

De hát nem tudjuk, hogy a cikk (levél) igaz-e. De az is lehet, hogy egy belső információ került ki véletlenül egy lelkes tag által, aki nem bírta ki, hogy ne osszon meg ilyen "fantasztikus" eredményt :) Arra azért kiváncsi vagyok, hogy hivatalos reagálás lesz-e erre a levélre :)

al Dajjal 2009.06.24. 19:52:32

Az a tippem, hogy tipikus alacsony szinten lévő tag magánakciója.
A szervhez való nagy lojalitása és jóakarata akkora öngólt eredményez, hogy még az auditora is kaparja az arcáról a bőrt.

kalman 2009.06.24. 22:21:19

sziasztok, szerintem ez a levél hiteles, egyértelmően kitűnik az író szavaiból az agymosottsági szintje: (KO)

Különdben mi az, hogy kiteregetik az O/W it valakinek? milyen alapon? egyántalán mi közük van hozzá?

A másik, meg hogy a szci is hazudhat, és mondhatják:
Ezt az információt maga az illető mondta/ iletve írta le..
(közbe meg nincs is semmiféle dolog)

Különben, (Ahhogy a komunizmusban is)
Az ember hajlamos olyan dolgokat bevallani, amit el sem követett, tehát a "beismerés" nem feltételez igazságot.
Ez a véleményem.

Különben nem lehet állandóan a pcszihókkal takarüzni.. könyörgöm. szokjanak le róla...

annyira buták :S :(


"Hát ennyi a siker történet. Most, hogy megtaláltuk az SP-ket a felső vezetésben, a statisztikák soha nem látott magasságba szárnyalnak. Miután az utolsó vezető SP-t is megtaláltuk 2007-ben, kijöttek az Alapok, az utolsó 5 évben 80 épületet vásárolt az egyház, 2009-ben 3 új Ideális Orgunk lett és még 5 készül el az év végéig. Teljesen felújítottuk a Fort Harrison Hotelt 40 millió dollárért. A Super Power épület is teljesen kész kívülről és a belső munkálatok is hatalmas sebességgel haladnak, most hogy az elnyomók eltüntek a vonalakról.
"
ez mindent elárul :D
köszi
szia

stefan75 2009.06.24. 22:57:04

Hát ez zseniális :) Ez nagyobbat üt, mint egy anon tüntetés!

Dr. Kix 2009.06.25. 12:15:14

Én valahogy nem tudom elhinni, hogy valaki tényleg annyira satu legyen agyilag, hogy "hívő szcientológusként" azt higgye, hogy az ilyen tartalmú levél pozitív energiával tölti el az összes olvasóját.

Inkább hackről van szó, véleményem szerint. Viszont annak zseniális. Még több ilyet.

alagi 2009.06.25. 16:49:37

"Keresések:

Magamról: Szcientológia + szcientologia + scientology: 79 + 19 + 2 = 100"

Ez (es a tobbi hasonlo) mit jelent? Valami szammisztika?

ű 2009.06.25. 19:57:32

@alagi: iwiwen rákeresett ezekre a szavakra; 100 embernél szerepel a magamról leírásban a szcientológia, ami nem is olyan rossz arány, tekintve, hogy már tavaly karácsonykor átlépte az iwiw felhasználók száma a négymilliót.

Tapasztalat.. 2009.06.25. 20:06:42

@デス (Desu):

Szerintem most pont szép lassan leszedik ezeket az infókat magukról. Az exem oldala idáig semmi másról nem szólt és büszkén vallotta, hogy milyen segítőkész szci. Valamelyik nap meg minden eltűnt.. Nulla információ. Max talán a klub-okból lehet következtetni, de abból is csak akkor ha valaki ismeri.

És egy két szci ismerőseinek oldaláról is eltűntek..

Amúgy meg az írás tipikus. ez a "soha nem látott, ilyen még sohasem volt".. bla-bla-bla.. tipikus hülyítés. Azon gondolkoztam, hogy pl. ezeket az exem beveszi?? Mert akkor csodálkozok, hogy egy értelmes emberből, hogy lehetett ennyire agymosottat csinálni....

Harold Angel 2009.06.26. 16:24:36

Ez a levél szerintem valós!
Ezt komolyan gondolta, sőt az az érzésem, hogy az olvasók elsöprő többsége sem fogja érezni, hogy ez mekkora öngól!

anonim én 2009.06.27. 20:38:11

Az jutott eszembe hogy:
"-Csak olvassa fel a vallomását, Pelikán!
-Elnézést Virág elvtárs, ez az ítélet."

fred.a 2009.07.01. 15:19:11

tipikus Sci levél. szerintem is valós. Amin jót röhögtem, hogy évtizedekig képes volt 4 SP a legmagasabb posztokon működni anélkül, hogy lebuktak volna. A Sea Orgban hetente van biztonsági ellenőrzés az E-meter által.-- Amire azt mondják hogy nem hazugság vizsgáló. Persze , nem az, DE LEHET ANNAK HASZNÁLNI. plusz ha David M. olyan kib.nagy OT, akkor hogy a fenébe nem "érezte" az Enthetát a közvetlen közelében dolgozó "kollegájától" ????
Szóval itt ismét megbukott a dolog.
Ennek a levélnek a tartalma teljes mértékben igazolja számomra, hogy a SCi működésképtelen ily módon.

Zero Hour 2009.08.05. 20:46:33

"Geoffrey Quentin McCaully Hubbard (LRH-nek és harmadik feleségének - Mary Sue Hubbardnak - gyereke)

Pszichók megvádolták az egyházat, hogy Quentint öngyilkosságba hajszolták 22 éves korában. Mary Sue igazolta, hogy agyhártya gyulladásban halt meg."

Agyhártyagyullalladás? Hol és mikor volt ez igazolva?

Scn.Hun 2010.08.12. 17:05:59

Csináltam egy kis összehasonlítást az iwiw-en. Megnéztem ugyan azoknak a klubbokat a teglátszámát amiket kb 1 éve.
A nyilak előtt a tavalyiak utána a mostani eredmények látszanak.

2009.06.24 -> 2010.08.12

Szcientológusok klubja
197 -> 245

Szcientológia Önkéntes Lelkészek [VM]
8 -> 6

L.Ron Hubbard Ismerősei [Szcientologia]
11 -> megszünt

Dianetika 17
12 -> 11

Freewinds Közép-Kelet Európa
122 -> 112

Budai Dianetika Központ
6 -> 17

Dianetika Központ Pécsi Misszió ismerősei
415 -> 399

Paksi Dianetika Életjobbító Központ [Paksi Dianetika Misszió]
250 -> 227

Dianetika Központ, A béke szigete! [Nyíregyházi Misszió]
349 -> 333

Városmajor Misszió
442 -> 419

L. Ron Hubbard barátai
480 -> 557

Győri Dianetika Központ
11 -> 17

SZE Miskolc Misszió Dianetika Központ
315 -> 306

Szcientológus Társkereső Thetán
Nem létezett -> 7

Egyéb Szcientológiával kapcsolatos klubbok:

Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány [CCHR]
609 -> 657

Alkalmazott Oktatástan
17 -> 22

Az út a boldogsághoz - The Way to Happiness [TWTH]
961 -> 1051

NEM a tudatlanságra! IGEN, az életre!
10358 -> 9400

A Föld bolygó megóvása
122984 -> 118475

Drogmentes Magyarországért Maraton
24105 -> 22221

a BOLDOG EMBEREK oldala (boldog ember) [happy people]
812 -> 1234

Második Dinamikás Társkereső [2D]
339 -> 317

Esélyt adunk Kudarcok nélkül [Kaméleon]
201 -> 191

THÉTA ÖNELEMZÉS KLUB
167 -> 157

WISE Magyarország Egyesület [WISE CEE]
3 -> megszünt???

Második esély
12877 -> 13101

Együtt - Társkereséstől a sikeres párkapcsolatig
163 -> 196

Hubbard College Oktatási KHT [HCA CE]
330 -> 315

a Pécsi Vállalkozói Híd ismerősei
99 -> 100

Keresések személyekre az iwiw-en:

Magamról: Szcientológia + szcientologia + scientology: 79 + 19 + 2 = 100 -> 68 + 19 + 2 = 89

Magamról: Szcientológus + Szcientologus + scientologist: 63 + 3 + 1 = 67 -> 63 + 3 + 0 = 66

Magamról: Dianetika + dianetics: 32 + 1 = 33 -> 33 + 1 = 34

Magamról: Hubbard: 436 -> 480

Magamról: LRH : 45 -> 48

Munkahely: Szcientológia + szcientologia + scientology: 73 + 4 +8 = 85 -> 52 + 3 + 7 = 62

Munkahely: Dianetika + dianetics: 18 + 0 = 18 -> 12 + 0 = 12

Foglalkozás: szcientológus : 10 -> 7

Foglalkozás: dianetika: 10 -> 14

-------------------------------------------------
Megpróbálom összegezni, bár a legtöbb oszlopos tag természetesen benne van az összes lehetséges klubban, tehát akár több mint tízszer is bele lettek számolva a végeredménybe.

Akik tényleg bevállalják a Dianetikát, Szcientológiát:
2009.06.24 : 323
2010.08.12 : 284

Szcientológusok összesen:
2009.06.24 : 3422
2010.08.12 : 3468

Egyéb klubtagságok (természetesen mivel titkolják és letagadják, a többség nem is tudja, hogy ezek az "egyház"-hoz tartoznak)

2009.06.24 : 174025
2010.08.12 : 167437

Ez nem tűnik soha nem látott terjeszkedésnek. ;)

Scn.Hun 2010.08.17. 10:35:40

@Zero Hour:
"Geoffrey Quentin McCaully Hubbard (LRH-nek és harmadik feleségének - Mary Sue Hubbardnak - gyereke)

Pszichók megvádolták az egyházat, hogy Quentint öngyilkosságba hajszolták 22 éves korában. Mary Sue igazolta, hogy agyhártya gyulladásban halt meg."

"Agyhártyagyullalladás? Hol és mikor volt ez igazolva?"

Sehol sincs igazolva. Joh Atack "A Piece of Blue Sky" (Egy darabka kék ég) ezt írja hevenyészett fordításban. Szögletes zárójelben az én megjegyzéseim:

------------------------------------------------
...
Októberben [1976] Hubbardot tragikus csapás érte. Még 1959-ben fia Nibs [ifjabb L. Ron Hubbard aki mikor kilépett az "egyházból" megváltoztatta a nevét Ronald DeWolf-ra] kilépett a Szcientológiából. Ettől kezdve Hubbard arról álmodott, hogy a dinasztiát Mary Sue és Hubbard legidősebb fia, Quentin fogja továbbvinni. Többször kijelentette, hogy Quentin fogja követni őt, mint a Szcientológia vezetője. 1976. október végén kómában találták meg Quentint egy autóban járó motorral Las Vegasban. Quentint kórházba szállították ahol anélkül, hogy visszanyerte volna eszméletét két hét múlva meghalt. Halála után pár nappal tudták csak azonosítani. Habár a halál pontos okát nem állapították meg, az biztos, hogy Quentinnek szénmonoxid mérgezése volt. 22 éves volt.

Quentin megpróbált megfelelni az apja elvárásainak - ő volt a kevés XII. Osztályú [Class XII] auditorok egyike - de az apja temperamentumát nem örökölte. Mindent számításba véve ő túl szelíd volt ahhoz, hogy a Szcientológiát irányítsa, vagy hogy egyáltalán akármit is irányítson. Az volt az álma, hogy repülőgépet vezessen, gyakran próbálta rávenni az apját, engedje meg hogy kilépjen a Sea Org-ból és repülhessen. Számtalanszor eltűnt szökési próbálkozásai miatt. Volt még egy tulajdonsága, ami nem egyezett apja filozófiájával: Quentin homoszexuális volt. Szinte semmi kétség sincs a felöl, hogy önkezével vetett véget életének, mivel korábban is megpróbált már öngyilkosságot elkövetni.

Mary Sue teljesen összetört és jajveszékelt, mikor meghallotta a hírt. Megpróbálta meggyőzni a barátait, hogy a fia agyhártyagyulladásban halt meg. Quentin apjának a reakciója hidegvérű volt, őrjöngött, hogy a fia cserbenhagyta. Az árulkodó nyomokat azonnal eltüntették. Dokumentumokat loptak el a halottkém irodájából és Hubbardhoz vitték. Hubbard irányelvéve összhangban, amit a rossz hírekről írt, a Szcientológusoknak nem mondtak semmi sem Quentin haláláról. Azoknak, akik ezt mégis megtudták azt mondták, hogy Quentint meggyilkolták.
...
------------------------------------------------
Ez a rész angolul: www.clambake.org/archive/books/apobs/bs4-6.htm

A teljes könyv angolul: www.clambake.org/archive/books/apobs/
www.cs.cmu.edu/~dst/Library/Shelf/atack/index.html

Scn.Hun 2010.08.17. 12:37:40

Lefordítottam egy érdekes beszélgetést, ami a Kvalifikációs Osztály egyik tisztje és Quentin között zajlott a Flagben 1976-ban pár héttel Quentin öngyilkossága előtt. A Kvalifikációs Osztály tisztje Dennis Erlich IV-es Osztályú [Class IV] auditor volt, míg Quentin XII-es Osztályú [Class XII]. Mivel a legtöbb szakkifejezésnek nem tudom a hivatalos magyar fordítását, lehet, hogy nem stimmel minden, de remélem érthető lesz.

Dennis: "Úgy látom, hogy az e-méter még jelzett az 53-on miután már lebegett rajta a tű. [nyelek egyet] "Mit gondolsz, hogy történhetett ez meg?"
Quentin: "Meghamisítottam a jelentést." [közben zümmög és repülőst játszik a karjával]
Dennis: "Te .. meghamisítottad a .. jelentést?" [elkezdek dadogni] "Uh- a mu-munkalapon?" [tudva, hogy ez volt az egyike a legfőbb bűnöknek, amit egy auditor elkövethet, etikai kezelést és teljes újraképzést jelet az alapoktól kezdve]
Quentin: "Igen, hamisan jelentettem, hogy lebegett a tű az 53-on" [ezt úgy mondta, mintha mellékesen megemlítette volna, hogy reggelire müzlit evett]
Dennis: "Hát ..." [a pillanat jelentőségétől teljesen elképedtem]
Quentin: "Mindig ezt csinálom."
Dennis: "Úgy érted, hogy ..."
Quentin: "Úgy értem, hogy mindig hamisan jelentek, mikor az 53-ast lebegő tűig kell futtatnom. Én ellenzem, hogy ezt kell csinálni a PC-vel. Ez sosem tesz semmit a PC-vel, viszont rengeteg auditálási órába telik. Úgy gondolom, hogy jobb hamisan jelenteni és továbbhaladni."
Dennis: "?......" [elképedve]
Quentin: "Úgy gondolom, hogy egy apám dolgai közül egy csomó nem működik. Tehát én meghamisítom a jelentés mikor kell. Ami engem illet, úgy gondolom, hogy apám őrült."

[Mostanra teljesen elfehéredtem és biztos voltam benne, hogy a tátott számból lassan csöpög a nyál.]

Dennis: "Nos .. tudod .. nekem újra kell képeznem téged .. ugye? [reménytelenül reménykedve, hogy beleegyezik]
Quentin: "Rendben van." [megint zümmögve repülőst játszik a karjával]
Dennis: ".. teljesen az alapoktól?"
Quentin: "Oké." [már alig figyel]
Dennis: "Nos .. [közben nézem az órámat és imádkozom, hogy vacsoraidő legyen] .. már majdnem 4 óra .. inkább gyere vissza holnap .. addigra alaposabban átnézem az auditálási anyagokat, [megpróbálok bármilyen kifogást találni, hogy késleltessem az etikai és az újraképzési utasítások kiadását] .. és akkor majd elkezdjük az újraképzésedet." [mondtam suttogva miközben ő felállt és elindult kifelé]
Quentin: "Oké."

Dennis ezután nem látta többet Quentint. Pár hét múlva Quentin öngyilkos lett.

Az eredeti teljes szöveg angolul: www.lermanet.com/exit/quentincoroner.htm
cgi.amazing.com/scientology/death-of-quentin.html

béla 23 2010.08.17. 22:20:52

Köszönjük a fordítást, tul.képpen érhető volt és csak megerősíti az embert, hogy LRH idióta volt és a gyerekei kevés kivétellel nem hódoltak be apjuk rideg, fanatikus eszméjének. Kár , hogy Öngyilkosságba menekült, ahelyett, hogy felvette volna a harcot apja eszméivel szemben Ő lett volna a leghitelesebb. Majd kesztyüt húzunk és felvesszük mi a harcot én amíg élek támadni fogom, csak a gyermekem egyszer kerüljön ki a karmaikból és térjen észre,de sajnos ő is rabja az elvnek és jelenleg minden erőfeszítésem hiába. A telefonját se veszi fel már szinte egy fél éve. Ebbe egy szülő félig belehal.
süti beállítások módosítása