Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Hírblokk

2008. december 18. - Reformer

Friss, szcientológiával kapcsolatos hírek:

 

A nem-szcientológus Will Smith 122,500 dollárral (kb. 23 millió forint) támogatta az egyházat 2007-ben

Forrás: Fox News

 

 

A következő leosztásban: 67,500 dollár a New York Rescue Workers Detoxification Fund-nak (ez egy szcientológus alapítvány, amelyik a méregtelenítő programot szolgáltatja a 9/11 idején segítő mentőmunkásoknak), 50,000 dollár ment a Hírességek Központjában (a szcientológia hírességtoborzó szervezete) és 5,000 dollár az ABLE-nek (Szövetség a Jobb Életért és Oktatásért, a Hubbard-módszerek világi elterjesztéséért felel). A Gawker is rátalált erre, onnan van a kép is.

 

 

 

 

Tom Cruise új filmje nem igazán nyerte le a kritikusok tetszését

Forrás: The Times

Német kritikusok a Valkyrie-ről: A Der Tages-spiegel szerint a Valkyrie megadja Tom színészi karrierjének a kegyelemdöfést. A Welt Am Sonntag Tom Cruise alakításának színészi mélységét egy tál cornflakes-hez hasonlította. A Die Welt kritikusa szerint Cruise egyszerűen alkalmatlan egy arisztokrata származású német hős szerepére és a film során ez egyértelmű is.

Emanuel Levy: C

Tom Cruise rossz választás erre a szerepre, merev és nem tűnik egy bátor és hősies német tisztnek. Csak az ő karrierjét nézve, a többi szerepéhez képest is gyenge alakítást nyújt.

 

Műsor egy volt Sea Orgról és a kapcsolatmegszakításról

WETv.com - Extreme Beliefs

Amy története - a lényeg, hogy Amy Sea Org tag volt, kijött, elnyomó személlyé nyilvánították, és azóta az egész családja (mind szcientológusok) megszakította vele a kapcsolatot. Azt sem tudja elmondani a szüleinek, hogy nemsokára unokájuk születik...

 

Két új e-book személyes történetekkel

Mindkettő az Ex-Scientology Message Board fórumhozzászólásaiból összeállítva.

Az első - Dart Smohen: The Real Story Hubbard egyik közeli munkatársának beszámolója a 60-as évektől a 70-es évek közepéig terjedően, részletesen bemutatva a Sea Org megalapítását, Hubbard sajátos szokásait és jellemvonásait, a Xenu-sztori megszületésének körülményeit stb.

A második - Devoted to the Cult Book 1: An Orphan with Parents. Ez a Bea Kiddo fedőnevű fórumozó eddigi életének története (1977 és 2004 között), aki 2 és fél éves korában került a Sea Orgban a szülei miatt és közel harminc évet töltött ott, eljutott az OT V-ös szintig és VI-os osztályú auditor is lett. Végül elnyomó személlyé nyilvánították. A történet elég megrázó - 2 éves korában az akkor még szcientológus apját elnyomóvá nyilvánították, miután otthonmaradt a beteg lányával (vele) és nem ment be dolgozni az egyházba. Emiatt megfegyelmezték, ő pedig erre válaszul otthagyta az egyházat, akik pedig elnyomóvá nyilvánították emiatt. És ez még csak a történet eleje. Akkor tudott találkozni vele legközelebb, amikor otthagyta ő is az egyházat, több mint 25 évvel később...

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr8830427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Kix 2008.12.19. 08:01:52

Ez a ratyi kép Tomiról és Viliről elég ütősre sikerült! :)
süti beállítások módosítása