Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Agyonlőtt egy embert a szcientológia egyház egyik biztonsági őre

2008. november 24. - Reformer

Források:
http://www.latimes.com/news/local/la-me-scientology24-2008nov24,0,6552577.story
http://abclocal.go.com/kabc/story?section=news/local/los_angeles&id=6521422
http://www.foxnews.com/story/0,2933,456525,00.html

 

Összefoglalva:

Vasárnap egy volt szcientológus (a rendőrség szerint régebben volt köze az egyházhoz) két szamurájkardot lóbálva megközelítette a szcientológia egyház Hollywoodban található "Nemzetközi Hírességek Központja" elnevezésű komplexumát.

Az egyik szemtanú elmondása szerint egy kopasz, tetovált, 40 körüli férfi volt a támadó, aki egy piros Toyota Solarából szállt ki.

Megközelítette az ott álló három biztonsági őrt (aki egy külsős biztonsági cég alkalmazottjai voltak), és az egyikük lelőtte. 

A Los Angeles-i rendőrség megvizsgálta a biztonsági kamerák felvételeit és az első nyilatkozatuk alapján egyértelmű tették, hogy jogosan, önvédelemből lőtt a biztonsági őr. A rendőrség szerint "elég közel volt a támadó ahhoz, hogy megsebezhesse őket".

Egyelőre ennyit tudni, ha még lesz új információ, kiegészítem a bejegyzést.

Frissítés #1:

Az egyik kommentelő ezt írta itt, röviden összefoglalva:

www.ktla.com/landing_topstories/?Sword-Wielding-Man-Shot-by-Scientology-S=1&blockID=143181&feedID=1198

Unokatestvérünk volt, aki elmebetegségben szenvedett. Az egyház kihasználta és azt is megtiltották neki, hogy szedje a pszichiátriai gyógyszereit, amelyektől valamelyest stabil volt szellemileg.

Elfogyott a pénze és nem tudta folytatni a tanfolyamait az egyháznál. Nemrég rájött, hogy átverték és annyira bedühödött, hogy bosszút esküdött azok ellen, akik hazudtak neki. Megpróbáltuk rávenni, hogy szedje be a gyógyszereit, de nem tette meg.

Posted by Thomas Parker at 1:13 am Nov 24, 2008

Frissítés #2:

Forrás:
http://www.latimes.com/news/local/la-me-scientology25-2008nov25,0,7339011.story

A támadó neve Mario Majorski. A biztonsági őr pedig külsős egy biztonsági cég alkalmazottja, aki korábban rendőr volt a Los Angeles-i rendőrségnél (LAPD).

A Truthaboutscientology.com szerint az illető 1990-ben kapott utoljára szolgáltatást, méghozzá az L11 "Új élet program"-ot: ez egy auditálási eljárás; Clearnek kell hozzá lennie, vagy nagyon közel kell lenni a Clear állapothoz, hogy valaki megkaphassa. A szcientológia a ledrágább auditálása. 

Ez az auditálás elvileg arra (is) hivatott, hogy teljesen kiirtsa valakiből az összes hajlamot arra, hogy valaha megőrüljön vagy pszichózisai legyenek.

Ezt az auditálást kapta Lisa McPherson is, nem sokkal azelőtt, hogy megőrült és meghalt az egyház inkompetens munkatársainak keze között.

Frissítés #3:

Egy régebbi fotó a támadóról:

 

 

 

 

 

 

 

 

Több információ is előkerült az illető és az egyház kapcsolatáról:

1993-ban szcientológusként az UCLA-n (University of California) tanult, amikor ő és egy évfolyamtársa beperelte az egyetemet és az egyik pszichiáter professzort (Loius Jolyon West), aki közismert volt szcientológia-ellenességéről, hátrányos megkülönböztetésre panaszkodva. Mindkét pert elvesztették. 

Ezt nyilatkozta anno az egyetemi lapnak: "Törvénytelen és erkölcstelen az, hogy az egyetem többtízezer dollárral segíteti Westet abban, hogy tönkretehessen egy vallást. Ezt akarjuk meggátolni."

Az egyház reakciója

Forrás: AP

Tommy Davis, az egyház szóvívője is megszólalt az ügyben. Szerinte Mario Majorski már több alkalommal is megfenyegette az egyházat, telefonhívásokkal és faxokkal. Davis szerint a 1990-es évek elején Majorski tényleg szcientológus volt, de 15 éve otthagyta az egyházat.

TV-műsorok:

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr1785464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonViktor 2008.11.24. 12:48:43

Sziasztok!

A FOX cikkét elolvastam, nagyon-nagyon meggyőzőnek látja a rendőrség a videó felvételét - nyilván így is történt. Talán a motiváció is kiderül egyszer. Viszont elég csúnya, ahogy a cikk végződik:

"The Church of Scientology was established in 1945 by science fiction writer L. Ron Hubbard. It teaches that technology can expand the mind and help solve problems and claims 10 million members around the world, including celebrity devotees Tom Cruise and John Travolta."

Ez egy jól ferdítő reklámszöveggel is felérne - tipikus felszínes újságírás:

A Szcientológia Egyházat 1945-ben alapította a sci-fi író L. Ron Hubbard. Tanításuk szerint a technológiájuk segít kiszélesíteni a tudatot, így oldani meg problémákat. Tagjainak száma világszerte 10 millió, többek között olyan közismert személyiségek is, mint Tom Cruise vagy John Travolta.

V

_yx 2008.11.24. 16:09:23

anonViktor:
"..a technológiájuk segít kiszélesíteni a tudatot, így oldani meg problémákat. Tagjainak száma világszerte 10 millió,.." - csak pont ezzel a szerencsétlennel(?) voltak képtelenek kommunikálni? Nem működött a csodatech? Nekem inkább irónikus ez a befejezés, mint reklámszöveg.

bumburnyak 2008.11.24. 16:19:24

én délben láttam az rtlklub híradóban, le is ültem...
egész jó kis híradás volt, itt megnézhetitek (6:10-től):
www.rtlhirek.hu/dock/videogallery/59:34584

Reformer 2008.11.24. 17:46:41

A RTL Hírekben többször is leszektázták :)

Az egyik kommentelő ezt írta itt, röviden összefoglalva:

www.ktla.com/landing_topstories/?Sword-Wielding-Man-Shot-by-Scientology-S=1&blockID=143181&feedID=1198

Unokatestvérünk volt, aki elmebetegségben szenvedett. Az egyház kihasználta és azt is megtiltották neki, hogy szedje a pszichiátriai gyógyszereit, amelyektől valamelyest stabil volt szellemileg.

Elfogyott a pénze és nem tudta folytatni a tanfolyamait az egyháznál. Nemrég rájött, hogy átverték és annyira bedühödött, hogy bosszút esküdött azok ellen, akik hazudtak neki. Megpróbáltuk rávenni, hogy szedje be a gyógyszereit, de nem tette meg.


Posted by Thomas Parker at 1:13 am Nov 24, 2008

al Dajjal 2008.11.24. 17:51:26

Őszintén szólva nem értem, hogy mit keres itt a cikk. Csak annyi köze van a bloghoz, hogy a szervezet egyik központjánál történt.

Személy szerint, ha így közeledne felém valaki, én sem érezném biztonságban magam. Így lehetett a biztonságival is. Az illetékes hatóságok feladata eldönteni, hogy megfelelően járt-e el, minden vonatkozó előírást betartott-e, de az eset egyáltalán nem tartozik az "ellenséggel bármit meg lehet tenni" hozzáállásukba.

al Dajjal 2008.11.24. 17:54:00

No, Reformer kommentjével már más a leányzó fekvése. Szerintem bele kéne tenni a cikkbe, mert a kommentek között nem biztos, hogy megtalálják.

Mindamellett egy fórumos kommentet is megfelelő óvatossággal kell kezelni.

Dr. Kix 2008.11.24. 17:55:14

RTL Klubnak virtuális hátba veregetés: "Szekta", "botrányiról híres" stb. Találó kifejezések.

al Dajjal 2008.11.24. 18:30:56

Igen, ezen én is jót mosolyogtam. :-)
Azt sem felejtették el megemlíteni, hogy több európai országban betiltották.

Magyarnaba 2008.11.24. 18:57:06

Akkor most már van olyan, hogy volt szcientológus?

Reformer 2008.11.24. 21:17:41

kiegészítve friss információkkal

Dalacus Dortemente 2008.11.24. 21:44:26

Senki nem hibáztatja a biztonsági őröket, legalábbis ennek jelét sem láttam.

Az egyházat igen. A magát a világ megmentőjének kikiáltó banda ismét megőrjített egy embert. Az eset kiváló példa arra, mennyire hatékony a szcientológia.

Ezt is nehéz lesz kimagyarázni. Remélem, per is indul és ott nem tudják lefizetni a rokonokat úgy mint azt Lisa McPherson esetében történt.
A magyarok, akik elvégezték az L-eket eddig is furcsán viselkedtek, de most már nem lepődök meg, ha becsavarodnak.

ThufirHawat 2008.11.25. 11:02:32

Itt két áldozat van. A halott beteg ember, és az őr, aki lelőtte.

jhokka 2008.11.25. 17:30:02

Megnyugodtam: az egyház megőrjítette 15 éve az embert, és pont úgy manipulálta, hogy 15 évre rá, mint az időzített bomba, rátámadjon az egyházra, illetve épületére, plusz a biztonságiakra.

Ilyet még a CIA se tudna csinálni, semmilyen elmemanipulációs

Szerintem kapott egy telefonhívást, és beindította nála, hogy na most kell mennem. MOST KELL MENNEM.

Azért zseniális ez a szcientológia!

al Dajjal 2008.11.25. 18:05:46

Dalacus Dortemente!

Nehéz elhinni, hogy közvetlen összefüggés lenne a mostani tett és a 15 éve véget ért szci múlt között. Ha valaki nem szedi a gyógyszereit, akkor egy picivel hamarabb kattan be - pár nap alatt.

Egyetlen dologban igazat adok a szciknek: Még kb az ötvenes években is (tehát a szci indulása körül, ha jól tévedek) a pszichiátria annyiból állt, hogy a betegeket összegyűjtötték egy intézetnek nevezett helyre, félájultra gyógyszerezték, s amíg volt gyógyszer, nem volt velük gond. Ez valóban nem megoldás, csupán tüneti kezelése volt a problémának.
Nem tudom, mennyit fejlődött azóta a pszichológia, de mivel a "Tévedhetetlen Alapító" halott, nincs jogosult személy, aki esetleg felülbírálhatná ezeket a tételeket.

Normann 2008.11.25. 19:26:01

jhokka: Valószínűbb, hogy maximálisan elégedett volt a szcientológia szolgáltatásaival és tulajdonképpen az egyház iránt érzett végtelen hálája jeléül ment oda karddal. Nyilván.

Elég szomorú, hogy te még ebből sem tanulsz, helyette inkább egy ember halálán viccelődsz.

Dalacus Dortemente 2008.11.25. 20:25:51

al dajjal, az egyházon belül istennek tekintik azt, aki elvégezte az L-eket. Ezek a szintek a különleges eljárások, amiket csakis a Flagben szolgáltatnak.

Egy szcientológustól el kell titkolni, hogy mi történt. Ugyanis aki elvégezte az L-eket, tök mindegy mikor, akár 15 éve, akár 1 éve, az elvileg nem bolondulhat meg, mert amúgy is Clear és utána L-eket csinált, szóval az emberiség legtutibb példánya kellene legyen, akit soha többé nem lehet megőrjíteni.

Az eset csak egy újabb bizonyíték arra, hogy a Clear, az L-ek és az egész Híd egy nagy rakás lótúró.

al Dajjal 2008.11.25. 20:37:30

Nekem sok az a 15 év. Ebbe már simán belemagyarázható, hogy találkozott egy rakat SP-vel, akik szépen Dirt-é varázsolták a Clear - vagy majdnem Clear - elméjét, s ezért volt minden. Bezzeg, ha nem hagyja abba, akkor már lelke hubbardi tökéletes fényben tündökölne... stb... stb... stb.

Tartom a véleményem, hogy túl laza a kapcsolat, nem igazán a blogba való a cikk.

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2008.11.25. 20:49:17

Ugyan engem is érdekelne, hogy pontosan mi járt a fejében, de ez már soha nem fog kiderülni.

Gondolom komoly mentális problémái voltak. Lövöldözhetett volna a régi sulijában, vagy a helyi templomban, de ő a Celeb Centerhez ment meghalni.

Ami biztos, hogy a Szcientológia nem segített rajta. Mikor veszitek már észre, hogy rajtatok sem?

scientology.wikia.com/wiki/L#L-11.2C_New_Life_Rundown

Itt azt írja:
"Az L-11 az irracionalitás területével foglalkozik, ami introvertáltá tehet egy egyént vagy csökkentheti a hatalmát. Ennek a nagy aberrációnak a kitörlése egy új élethez és egy új nezőponthoz vezethet a spirituális/mentális egyészség és racionalitás szempontjából. Az L-11 egészen az eset magjáig hatol és eltávolítja az alapvető aberrációkat."

Itt találod mit végzett ez a szerencsétlen:
www.truthaboutscientology.com/stats/by-name/m/mario-majorski.html

Jokka:
Miből gondolod, hogy közte és az Egyház között a 15 év alatt nem történt semmi?

Normann 2008.11.25. 21:36:28

al Dajjal: Egy magas szintig eljutott szcientológus karddal rontott a Celeb Centerre, ahol lelőtték. Nem igazán értem ez miért lenne itt offtopic? Ha ez nem bizonyítja, hogy LRH techje egy kalap sz*rt sem ér, akkor nem tudom mi. Ha egy clear-t bárki vissza tud varázsolni őrültté akkor ugyanúgy nem ér semmit a tech, szóval ez nem kifogás. 15 év pedig nehogymár sokat jelentsen egy olyan világban ahol egymilliárd évre szóló szerződéseket íratnak alá a szerencsétlenekkel.

al Dajjal 2008.11.25. 22:43:39

Normann!

"Ha egy clear-t bárki vissza tud varázsolni őrültté akkor ugyanúgy nem ér semmit a tech, szóval ez nem kifogás."

Minden "tökéletes" állapotból van visszaút. A szentéletű keresztény is válhat bűnben tobzódó pogánnyá. A nem tudom, milyen magasságban lévő buddhistából is lehet húsevő vadállat.

A techek csődje valójában bizonyíthatatlan a "Ha nem működik, csakis az alkalmazó lehet a hibás." kijelentéssel. Hiába csődöl be akár minden, techet alkalmazó cég, az csakis a vezetők hibája lehet. Még akkor is, ha a tech alkalmazása előtt kiugróan sikeresek voltak.
Ez a brutális felelősség áthárítás számomra ékesebb bizonyíték mindennél.

Lollipop (must mistake me you're the sucker) 2008.11.25. 23:02:20

ez a csávó tiszta Tashi a Samsaraból. lehet, hogy a tizenöt év alatt egy barlangban ült mozdulatlanul, és ha adnak neki még tíz percet - egy kis hőbörgés után - már inkább ment volna vissza.

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2008.11.26. 01:10:39

Dajjal:

"A techek csődje valójában bizonyíthatatlan a "Ha nem működik, csakis az alkalmazó lehet a hibás." kijelentéssel."

- Ezt a mondatodat nem értem. A kijelentés amit írtál az pont a Tech sikerességének bizonyítására használja az Egyház.

- Ha jól értem, akkor az Egyház felelősség-hárítása bizonyíték számodra? És pontosan mire?

al Dajjal 2008.11.26. 01:45:38

Anonhun!

A csődre bizonyíték. A teljes áthárítás mögé bújás, ennek nyílt és kategorikus kijelentése. Számomra ez az esetleges vitahelyzetek előli menekülés.
Van egy családi vállalkozás, évtizedek óta létező cég, mely nem kiugróan jól teljesít, de a stabil megélhetést biztosítja. Előrébb lépnének, kapnak egy tippet, alkalmazzák az LRH techet. És látványos gyorsasággal csődölnek. Reklamálna, de a válasz: "A tech nem jó, hanem tökéletes. Te vagy a béna, hogy nem tudtad alkalmazni."
Egy-egy esetben - alapos elemzés után - lehetséges. Viszont kategorikusan, minden esetre kiterjedően előre kijelenteni? Kb olyan, mint a cigis dobozon a "Halált okozhat" felirat. Te vagy a hülye, ha beledöglesz... Ez a mentalitás nemgyerebe.

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2008.11.26. 04:17:44

Köszi most már értem!
Az a baj, hogy ez a gyakorlat nincs sehol rögzítve írásban, így bármikor le lehet tagadni amikor szembesítésre kerülne a sor.

Tudom én is, tudod te is, de az utca emberének nehéz lenne bebizonyítani.

gezundhájtapparát elvtárs:

Hát ez az amit senki nem riszkiroz meg amikor az életéről van szó. Gondolok itt a biztonságis fickóra.

_yx 2008.11.26. 14:01:56

Lányok-fiúk! Lehet, hogy csak félreértek valamit, de az a fickó igen közel terült el a kocsijához, ahogy én a felvételeken látom.. Sztem túl közel! (Magyarán nem sokat teketóriáztak, hanem mikor megérkezett a kocsival, kiment elé a "fogadóbizottság" és mikor távozás helyett fegyvert fogott, simán ledurrantották különösebb egyezkedés, az áldozat fenyegető előrenyomulása és egyéb nélkül. Persze, ez csak találgatás, a - gondolom - rendőrség által lefoglalt biztonsági felvételekről derülhet(ne) ki az igazság..)

Retexis 2008.11.26. 14:51:54

Dajjal:

A sciknek nincs igazuk semmiben. Főleg nem a pszichiátriára vonatkozólag. Neked meg valószínű fingod sincs a dologról, hiszen még a pszichiátert is kevered a pszichológussal.

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2008.11.26. 15:51:01

_yx:

Hát nem tudom. Szerintem nem kell mindenbe a lehető legrosszabbat belelátni.

Egyébként emlékszem egy hasonló esetre:
www.youtube.com/watch?v=Ayd0fbtE_1U

nopara 2008.11.27. 15:19:00

Retexis:

Sajnos a sciknek sok észrevétele helytálló volt (pl.: frontális lobotómia, elektro sokk...stb), néhány még ma is helytálló a pszichiátriával kapcsolatban (a gyógyszeres kezelések egyoldalú túlsúlya, a pszichoterápiák háttérbe szorulása). A baj inkább a durva általánosítás. Attól, hogy voltak - vannak visszaélések, esetleges szakmai hibák a pszichiátria gyakorlatában, még nem jelenthetjük ki, hogy a pszichiátria a világ megrontója, és a pszichiáterek a megtestesült gonosz.
A sci hülyeségek helyett sztem ajánlott olvasmány a témában: Benedek István: Aranyketrec című könyve.
Ja, és szállj le a magas lóról, a nem szakmabeliek igen gyakran keverik a pszichiátriát, a pszichológiát és a pszichoterápiát (vagy épp a pszichiátert, pszichológust, pszichoterapeutát). Kicsit túl is vannak misztifikálva ezek a foglalkozások, ezért is könnyű prédák a sci vádaskodások számára.

bumburnyak 2008.11.27. 20:10:42

off:

ajánlom figyelmetekbe ezt a kommnetet prohardveren:
prohardver.hu/tema/szcientologia_egyhaz_vagy_bunszovetkezet/hsz_4102-4102.html

ő "boszizsú" édesanyja, érdekeseket írt. megéri elolvasni. aki járt néha a fórumon, tudni fogja, miről írt a hölgy. megdöbbentett, amit az unoka tett.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.11.27. 22:59:47

(Valaki okos ember megmondhatná, hogyan kellene ide TÉNYLEG új jelszót kérni, mert nem kapom meg...)

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.11.27. 23:21:16

(Előzőt kérném törölni, csak q sokára jön meg a levél a prohardvertől...)

Abbé 2008.11.28. 10:00:04

Sziasztok :)

azért az milyen jó kis "egyház" lehet, ahol fegyvereseket kell a bejárathoz állítani...Meg Celebközpont, pfff...ott mi mehet, te jó ég. Azért ezek a nyomorultak vágják, hogy mi kell a szerencsétlen amerikaiaknak, sztárok, tom cruise-ok, john travolták, nyilván van egy jókora réteg, amely bedől az ilyen trükköknek. Idehaza szerencsére egy beleznai endrének (vagy hogy a túróba hívják), nincs olyan húzóereje. Azért azt megnézném, amikor valamelyik exszektás kardokkal megjelenik a körúti irodájukban, ha lesz ilyen, szóljatok, fizetem a taxiját!

Abbé 2008.11.28. 12:47:56

OFF:
ja még valami, egy éve költöztem a mostani lakásomba, és az előző itt lakó valami rosszat tehetett, mert nemrég levél jött a csaj nevére. Felbontottam, mert egyrészt ezektől jött, másrészt alapból egy rohadék vagyok.

Ezt a szöveget figyeljétek:

"Most te lehetsz Magyarország történetében az egyik leggyorsabban kiképzett auditor. Ha valaha is szerettél volna auditor lenni, ne habozz tovább! Teljes idejű képzésre mehetsz, és részese lehetsz az org technikai csapatának. ((aláhúzva, nagy betűvel:)) Keresd még ma a személyzetfelvételi tisztet!
Lehet, hogy alkalmas vagy."

aztán van egy kisérőlevél is, benne ez: "tudom, hogy legalább egyszer kinyújtottad a kezed a technológia felé" (ebből gondolom, hogy a csaj valamit nagyon behibázhatott), meg tele borzasztó hülyeségekkel, a tróger idézeteivel, valami hadovárol, hogy "új, hatalmas, ideális épületbe" költözik a szekta, meg győzködés ezerrel. Aláírás: "Menich Zoltán 3-as,4-es,5-ös és 6-os osztályok Felelős Megalapozási Tisztje" - (ez meg ki a franc lehet)

Szóval, ha kell nektek a szajré, szivesen beszkennelem, és elküldöm, (vagy már tele a padlás ilyesmikkel?). Egyébként meg: most számítsak arra, hogy rendszeresen jönnek ezektől majd levelek ?, mert bár nem a mi nevünk van rajta, azért a postás előtt lesülne a pofámról a bőr.

Anonymous · http://wearelegion.blog.hu/ 2008.11.28. 14:01:44

>>Abbé

Legyél akkora haverunk, hogy elküldöd valamelyikünknek, akármelyikünknek. Szeretjük az ilyeneket.

Anonymous · http://wearelegion.blog.hu/ 2008.11.28. 14:13:01

>> bumburnyak 2008.11.27. 20:10:42

Átvettem, köszi a linket.

Abbé 2008.11.28. 14:32:48

kész a szken, van valami nyilvános mailcím, ahová tolhatom?

Abbé 2008.11.28. 14:35:35

találtam egy anonhunos mailcímet, küldöm

Muster Mark 2008.12.22. 19:31:39

Mekkora segg volt. Ha mindenáron ölni akart, puskával kellett volna mennie és úgy csinálni school shootingot. Bemegy egy pár géppisztollyal, és mindenkit agyonlő, akit lát, az épületben.

Persze, ezzel áldozatot csinált volna a szcégből.

De az is igaz, hogy ha kiderül, hogy saját belső emberük lövöldözött, akkor a negatív PR erősebb lett volna a pozitívnál.

Fontos viszont tudni, hogy egy ilyen lövöldözést alapvetően nem lehet élve megúszni. Ha meg is úszod, soha nem jössz ki a börtönből, de akár ki is végezhetnek. Nem, ilyenkor az utolsó golyó a saját fejedbe való.

Nagyméretű orgba kell menni, amikor sokan vannak ott.

Az eredmény magáért beszélne.
süti beállítások módosítása