Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Ron a Függetlenségi Háborúban

2008. november 03. - Reformer

Hubbard az előadásain időnként beszámolt előző életi kalandjairól.

 

Ezt tette a "ZONES OF CONTROL AND RESPONSIBILITY OF GOVERNMENTS" (A kontroll zónái és a kormányok felelőssége) c. 1960. január 3-i előadásában.

Íme:

No, my overt act against the American government comes about with killing your favorite general, fellow by the name of Prescott, in the Battle of Breeds Hill, 1775. I wasn’t even a combatant.
 

The rebels made the mistake of killing a friend of mine who was part of the British troops. Well, that’s a long story, but it was an overt act. Every once in a while when I think of those stories in Time magazine I say, “Well, Ronnie, you deserved it.” All explained - all explained.

Itt letölthető a részlet, ahol a saját hangján mondja ezt Hubbard:

előadás részlet (mp3)

Röviden összefoglalva: előtte arról beszélt, hogy ha ártunk valakinek, utána hasonlóra számíthatunk viszonzásképpen. Példaként elmondta, hogy 1775-ben az általa "Breeds Hill-i csatának" nevezett csatában (bár általában "Bunker Hill-i csata"-ként emlegetik, de ez az elnevezés is korrekt, mert nagyrészt a Breeds Hill-en zajlott le az ütközet) megölte a lázadók kedvenc tábornokát, Prescott tábornokot.

Ezzel két probléma is van. William Prescott nem tábornok volt, hanem ezredes, és 1795-ben halt meg természetes halállal, 69 évesen.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr2747513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gondolkodoo 2008.11.03. 16:18:20

szerintem osszekeverte a dolgokat, Prescott nyirta ki ot, dehat regen volt, hogy is emlekezhetne minden apro csepro, csip-csupp reszletecskere... :D

(tanulsag, mielott az elozo eletunkrol tartunk eloadast, nem art megnezni a tortenelemkonyveket.)

gondolkodoo 2008.11.03. 16:19:38

B verzio, mi lenne ha az Anonok elkezdenek hirdetni, hogy ok LRH rejnkarnacioi, es azert ennyi emberben jott vissza, hogy eselyel fel tudja venni a harcot, az o szent egyhazat megbecstelenito mostani vezetokkel.... :D

Pirx_cadet 2008.11.03. 16:56:00

Hehe... Ettől még simán megölhette.
Ez csak arra bizonyíték, hogy Prescott az 1700 -as évek végének utolsó futásában ezredesi rangig emelkedett és öregségben hunyt el...

anonViktor 2008.11.03. 17:43:04

Sziasztok!

Nem ismerem az amerikai történelmet, nem tudom, mennyire meghatározó nekik ez a "kedvenc" tábornok, azaz ezredes, de ennyi tévedés mindenkinek megengedett, még OT8/15/xx szinten is - legalábbis részemről biztosan.

Egy szó, mint száz, szerintem ez teljesen lényegtelen. És vicces, mint minden baki.

V

anonymoushun · http://anonymoushun.com/ 2008.11.03. 18:22:55

én gondolkodóval értek egyet:(tanulsag, mielott az elozo eletunkrol tartunk eloadast, nem art megnezni a tortenelemkonyveket.) Aki hazudik, csinálja profi módon. A szci egy nagy nagy hazugság, ebből is látszik....

sertésmájkrém 2008.11.03. 18:23:42

Ki kéne hívnia miscavige-t egy alkalmas jelöltnek (transformers vagy ki pont jó lenne) ot párbajra, aki győz azé az egyház és a hatalom.

Valerijov 2008.11.03. 18:27:15

Nem tudom, eddig mennyire volt jellemző a szciknél a szórólapozás, én eddig nem találkoztam vele. De (satuban a tökük? :) múlt héten Pilisborosjenőn tömték a postaládákat fényes papírra nyomott "emberi elme anatómiája", vagy hasonló dumával kamuzó lapokkal, bent Kelenföldön pedig a parkoló autók ablaktörlői alá pakoltak más típusú, matt papírra nyomott, Einsten-s "csak 10 százalékát használjuk agyunknak" lapot, hogy vedd meg a Szellemi egészség modern tudománya című (bruhahaha)könyvet.
Tárgyi bizonyítékom nincs, beraktam a macskaalom alá.

anonymoushun · http://anonymoushun.com/ 2008.11.03. 19:16:06

Valerijov 2008.11.03. 18:27:15
"beraktam a macskaalom alá."

Kár...

A 2010 es klíííír Mo.ért dolgozniuk kell, hogy összehozzák! :) Így próbálkoznak.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.11.03. 19:27:51

:: sertésmájkrém 2008.11.03. 18:23:42
Ki kéne hívnia miscavige-t egy alkalmas jelöltnek (transformers vagy ki pont jó lenne) ot párbajra, aki győz azé az egyház és a hatalom.

Én kihívóként a pusztakezes harcot választanám, 190/90-es paraméterekkel meg öt év aikidóval a hátam megett lehet, hogy jó esélyeim lennének. :DDD

csipinymous 2008.11.04. 02:18:48

Transz!
Ugye vissza jössz és megpróbálsz normálisan válaszolni!
Menni fog! Hidd el.
objektivszcn.blog.hu/2008/10/22/hubbard_a_clear_bolygorol

Fekete Sámuel 2008.11.04. 07:13:26

Transi: Szerintem Miska nagyon fél. Minden diktátor nagyon fél. Szerinted micsoda visszatartásai lehetnek a Miskának ennyi ártó tett után? ...soha még csak a közelébe sem fogsz jutni Miskának, szerintem.

Ezermilliárd évig fog padlót sikálni a FreeWinds utódain, mire ezeket mind jóvá teszi. Ha igaz a szci világképe, akkor mi már rég időn túli 40-es tetánok leszünk, ő meg láncra verve fogja a FreeWinds utódain sikálni a padlót valahol a Sár Univerzumában (úristen, megint kiadtam egy OT titkot, mi lesz velem, jajj jajj jön az etika!!! ;-) ).

Őt belülről fogják kinyírni, ahogy Lenint is, Sztálint is, és ahogy ő is belülről nyírta ki Hubit. És ezt ő is tudja, és retteg is tőle.

És azt is megmondom neked, hogy miért nem nyírják ki most. Honnan a francból gondoljátok, hogy a szci vezetés, akiket Miska RPF-en tart, mind ma született bárány, he? Hát hol voltak ők, amikor Class-marhasok auditorokat húzták át a FreeWinds alatt Hubi idején? Éppen nem néztek oda, mi?

Nem. A szci vezetés javarésze ugyanolyan figura, mint Miska. És ezt mindannyian tudják. És azt is tudják, hogy amint Miska valamiért meggyengül - például, mert megöregszik - rögtön lesz valaki, aki kinyírja. Mondjuk, tesz róla, hogy eldobja a testét, aztán elrepüljön Hubi mellé valami távoli bolygó clearré tételén dolgozni.

Egyszóval Miskát azért nem nyírják ki, amiért Sztálint sem tudták kinyírni egészen addig, amíg öregségében meg nem hülyült. Merthogy az OT-VII, aminek a közepén Miska el van ragadva, sajnos minden híresztelés ellenére azokat is csak egy picit védi időskori dementia ellen, akik ténylegesen is és nem csak a címük szerint OT-VII-ek.

Miskát, ahogy annak idején Sztálint is, alapvetően két dolog védelmezi. Az egyik a folyamatos terror, ami mindig a lehető legerősebb. A terror fokozását egyvalami gátolja: még nagyobb terrort már nem bírna ki az egyház. Sztálin annak idején képes volt a második világháború előestéjén halomra gyilkolni a Vörös Hadsereg vezetését, csak hogy a terrort ott is fenntarthassa. Ennek köszönheti, hogy a hangyafingnyi Finnország képes volt megvédeni magát a sztálini CCCP ellen, és az is, hogy ha az usákok nem segítenek, Hitler miszlikbe aprítja őket. Így sem sokon múlt.

Na szóval a terrorra visszatérve, a terror mindig akkora lesz, hogy a szcég épphogy még ne hulljon szét tőle. Ez pedig azért van, mert a terrornak számos rövidtávú előnnyel kecsegteti. A terror olyan a szervezetnek, mint a drog a drogosnak. Rövidtávon jó, hosszú távon rossz neki, ezért ha folyamatosan drogozik, akkor elég sok hasznot szerez be rövid távon, hogy ne kelljen hosszú távra is gondolnia. Viszont leállni nem tud vele.

Így van Miska is a terrorral. Ha enyhítene rajta, rögtön feltennék a kérdést, hogy a Heber Jentzsch meg a többi nagyfejes mit keres az RPF-en, mikor még csak nem is SeaOrg-os, meg azt is, hogy Miska, aki még csak nem is tagja az egyháznak, egyáltalán mi a f*t keres akármiféle központi döntés meghozatalában. És még hasonlókat.

MOST már azért kell fenntartania a terrort, hogy a bűneitől megvédje magát. Már csak legfeljebb 20-30 évet él.

A terror előnye az is, hogy mozgásban tartja a szervezetet. Erre is nagy szükség van, hogy mindig, mindenki máshol legyen. Bizonyos posztokon rendszeresen ki kell nyírni, aki ott van. Sztálin például 2-3 évente ölette meg az NKVD (a KGB elődje) vezetését. Paradox módon a rendszeres RPF, illetve SP declare-hullám nem csökkenti az utódok bizalmát. Sztálin idején minden hülye úgy gondolta, hogy őt azért nem fenyegeti veszély, mert ő aztán igazán híven szolgálja Sztálint. Aztán amikor egyszercsak letartóztatták - például azért, mert "meg akarta mérgezni Sztálin elvtársat" - már késő volt.

Viszont a veszélyes posztokon eltöltött néhány év kevés volt ahhoz, hogy egy összeesküvésre elegendő szövetség kialakulhasson. Nem is alakult ki, amíg meg nem hülyült az öreg.

A terror másik előnye a következő. A terrorból nem csak Miska profitál, de nem ám! A terrorból paradox módon azok profitálnak a legtöbbet, akiket a legjobban fenyeget! Ez pedig a szcég közép- és felsővezetése. Az egy klasszikus hiba, hogy csoportok helyett személyekben gondolkodtok. Különösen az - egyébiránt sok szempontból tisztességes, sok igaz célért is küzdő - anonok hajlamosak ilyen seggek lenni. Miska nem egymagában áll, Miska mögött van egy közép- és felsővezetői elit, akik ezt a rendszert képviselik, akik fenntartják, és akik profitálnak belőle. Ők elég magasan vannak ahhoz, hogy hatalom legyen a kezükben, de nincsenek olyan magasan, ahol már Miskának kellene őket időnként megritkítania. Nekik semmiféle változás nem áll érdekükben, minden pont jó úgy, ahogy van.

Igazából ők azok, akik Miska hatalmát fenntartják. És ők azok, akik - Miskával ellentétben - csakugyan kiirthatatlanok. Miska már régesrégen csak egy marék hamu lesz a tengerfenéken valahol a FreeWinds útvonalán, de ezek az emberek még mindig ott lesznek. Mivelhogy Miska kinyírható, legkésőbb mire vénségére meghülyül és nem bírja majd a strapát, ki fogják nyírni. De ez a másodvonalbeli elit - maradva a szovjet párhuzamnál: az "apparatcsikok" - nem egy személy, hanem egy embertípus, és ez az embertípus kiirthatatlan.

És ha még mindig maradunk a szovjet párhuzamnál, akkor hadd bocsátkozzak jóslatokba is:

1) Miskát nem fogják kinyírni, amíg vénségére meg nem hülyül.

2) Ha ez megtörténik - várhatóan legkésőbb 20 éven belül -, egy belső klán, akit véletlen nem nyírt ki időben, el fogja tenni láb alól.

3) Miska utódja ebből a klánból, vagy azok közül fog kikerülni, akik akkor épp a tűz közelében lesznek.

4) Miska utódja enyhíteni fog a terroron, de nagy peresztrojkára ne számítsatok. Az enyhítés célja nem az lesz, hogy az egyházat megreformálja, hanem csak annyi, hogy a belső embereknek ne kelljen félniük.

--------

Hát, ez van. A párhuzam egy helyen mindenképpen sérült: ott, hogy a kommunizmus nem működött, a szci egy része viszont működik.

És mindezek alapján elég világos, hogy az egyetlen járható út az, hogy a szcéggel, mint elnyomó szervezettel meg kell szakítani a kapcsolatot. Az anonnal pedig, mint jószándékú, ám fundamentalista hülyék gyülekezetével, szintén.

Tudatos, tervszerű és ellenőrizhető szellemi önfejlesztésre viszont szükség van. Mindenkinek szüksége van rá.

A pszichiátria a betegekkel foglalkozik, amellett drága.

A legoptimálisabb út a szabadzóna.

Legalább nézzétek meg! Az összes anyaguk nyilvános. Ne féljetek, ez nem egy arctalan szervezet, hanem magánszemélyek gyülekezete. Nem fogják kiadni senkinek a PC folderedet, mert nincs náluk olyan, hogy PC folder.

www.szabadzona.hu

-------

U.i. mostanában valahogy folyton ez a gyermekdal jár az eszemben, basszuskulcs :)

"Mókuska, mókuska,
felmászott a fára
leesett, leesett,
eltörött a lába!"

anonViktor 2008.11.04. 08:38:37

Milyen kitartóan ismétli magát a szcidiótizmus. Szabadzóna, b. meg. Persze.

Több száz topikon és kommenten keresztül tanulmányozhatja itt bárki, hogy micsoda egy átverés, szemétség a szci, és ami működik benne, az is csak máshonnan lopott anyag.

De a szabadzóna a "legoptimálisabb". Túl sokat auditáltál!

V

Dr. Kix 2008.11.04. 09:10:25

Kettővel feljebb kibontakozik a komplett őrület. :)

Dalacus Dortemente 2008.11.04. 09:25:38

Pszi
"sajnos minden híresztelés ellenére azokat is csak egy picit védi időskori dementia ellen, akik ténylegesen is és nem csak a címük szerint OT-VII-ek."

Helyesbítenék: a Híd felső része már fiatal korban is dementiát okoz, magyarán begolyózol tőle, akár szabadzónás a cucc, akár a hivatalos verzió.

Magadon vettél már észre olyan jeleket, amik erre utalnak? Tudod, mire gondolok. Villamoson csorog le a nyálad az álladon, de nem veszed észre. Vagy kis szellemeket képzelsz a testedbe. Volt már ilyen?

Fekete Sámuel 2008.11.04. 10:05:41

Dalacus: nem. Sokszor leírtam már itt, hogy nem hiszek az OT-ben. Nem hiszek a body thetánokban, a nyálam meg nem szokott csorogni.

Fekete Sámuel 2008.11.04. 10:06:44

Kix: milyen kurva kényelmes egy fél mondatban leugatni azt, amit még csak végigolvasni se bírunk...

Fekete Sámuel 2008.11.04. 10:11:35

Anonviktor: nagyon reaktív a gondolkodásod, képes vagy a szcég sara miatt az egész szcit am block elvetni. Ez ungesund.

anonymoushun · http://anonymoushun.com/ 2008.11.04. 10:29:53

pszi
"Anonviktor: nagyon reaktív a gondolkodásod, képes vagy a szcég sara miatt az egész szcit am block elvetni. Ez ungesund."
Te mit csinálsz feljebb? Ugyan úgy általánosítassz, mint amit később számon kérsz.
Egyébként AnonViktor a szcit nem csak a szekta sara miatt veti el, hanem azért, mert egy kalap sz@rt sem ér....ezt csak megfejeli a szekta egyéb "vallási" tevékenysége....

Fekete Sámuel 2008.11.04. 10:33:01

anonhun: azt mondod, általánosítok, de nem mondod meg, hogy hol. Úgy tűnik, valamit nagyon akarsz mondani nekem, de nem megy igazán. Töprengj egy kicsit, gondolkodj rajta, aztán ha sikerült, beszélgethetünk.

Dr. Kix 2008.11.04. 10:42:14

És az őrület átcsap személyeskedésbe és floodolásba... :)

Wiggin 2008.11.04. 10:48:44

Pszientológus, a jóslatod szvsz ott bukik meg, hogy a szcientológiának már nincs 20 éve.

fairi 2008.11.04. 11:29:05

Wiggin 2008.11.04. 10:48:44
Pszientológus, a jóslatod szvsz ott bukik meg, hogy a szcientológiának már nincs 20 éve.

palimadarak mindig vannak,lehet sokan kilépnek,de azé belépők is lehetnek...

" Pszientológus 2008.11.04. 10:06:44
Kix: milyen kurva kényelmes egy fél mondatban leugatni azt, amit még csak végigolvasni se bírunk... "

hozzászólásban kisregény írni nem illik(föleg ha of),ha ennyire íráskényszered van(szófosás),nyithatsz egy saját blogot és kiírhatod az összes fájdalmadat:)

"Hát, ez van. A párhuzam egy helyen mindenképpen sérült: ott, hogy a kommunizmus nem működött, a szci egy része viszont működik."

Kínában is kommunizmus van,najó reformált,elég jól megy az ország szekere,nem csak statisztikában(komcsik szerettek statisztikát hamisítani:D)

Szcientológia tanításival nincs baj,ugyanolyan mint a legtöbb szekta agymenése,vkinek bejön,vkinek nem...
LRH bácsi innen-onnan összeollózta és ezt megkeverve a saját hülyeségeivel,így lett a tech..
Fő probléma az egyházzal van!!!
Állandóan a két dolog összemosódik...

Pszientológus , nem vallod magad egyház tagjának,de profi módon eltereled az egyház bűneiről a témát:)
Nagyon-nagyon fura.....

Reformer 2008.11.04. 12:55:29

Pszientológus: 1 napra most elbúcsúzunk tőled a floodolás + személykedés miatt...

sprenczl 2008.11.04. 17:57:36

Mindig jót nevetek ezeken a kis balgákon, csak az a baj, hogy vannak a mégbalgábbak, kik bedőlnek nekik...Amúgy Függetlenlégi háború volt ott akkoriban és nem polgárháború (1861-65), nem?
Thermopülánál kit ölt meg? Lehet hogy segített Budát is visszafoglalni?..:-)
"nem fogunk azon összeveszni, hogy ki ölt meg kit"
muhaha

sprenczl 2008.11.04. 17:58:11

Függetlenségi, bocs.

anonim én 2008.11.04. 21:44:51

most linkeljem be megint, hogy hol írta pszió ugyanekkora meggyőződéssel az ellenkezőjét annak, amit itt fentebb leírt? Áh...
Most épp a szabadzónába kéne mennünk? Akkor az orgba már ne menjünk könyveket venni? Mi legyen?

_yx 2008.11.05. 10:53:01

anonim én:
OFF
Ne linkeld be pszió ellentmondásos hozzászólásait, felesleges. Aki olvassa (nem mindig könnyű, mert hol kilométeres, hol ízetlen, hol is..), az látja az ellentmondásokat, ő maga meg úgyis letagadja. Szerintem állításával ellentétben nem évekkel ezelőtt küldték el, hanem nem olyan rég és most keresi a helyét és viszonyát az egyházzal - nem könnyű a folyamat, tapasztalatból mondom. És látsd a fejlődést: tegnap egyház, ma szabad zóna, holnap ..?? ;)

Ligur 2008.11.06. 09:11:55

Hmmm. Nekem mindenesetre tetszett ez a tanulmany pszitol a terror termeszterol, nagyon talolonak tartom, akar egy kulom posztot is meger.

az utolso 10-20 sor meg reklam, de ehhez mar hozzaszokhattunk...

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.11.06. 15:32:27

Reformer, definiálnád, hogy mit tartasz floodnak és személyeskedésnek?

Ezek pl miért nem személyeskedések, miért csak pszi válasza az?

:: anonViktor 2008.11.04. 08:38:37
:: Milyen kitartóan ismétli magát a szcidiótizmus.

:: Kix · www.vasrud.com 2008.11.04. 09:10:25
:: Kettővel feljebb kibontakozik a komplett őrület. :)

:: Dalacus Dortemente 2008.11.04. 09:25:38
:: Villamoson csorog le a nyálad az álladon, de nem veszed észre. Vagy kis szellemeket képzelsz a testedbe. Volt már ilyen?

Reformer 2008.11.06. 16:19:43

Translator: a floodolás és a személykedés együtt váltotta ki az 1 napos bant. Nem permabannoltam.

1-1 személyeskedést nem díjazok kimoderálással és/vagy bannolással, mert érthető, hogy a téma érzelmeket vált ki az egyházban tapasztalható visszaélések miatt.

Ron szavaival élve, miszemóció lenne nem feldúltnak vagy ellenségesnek lenni az egyház valódi természetét ismerve.

Pszientológussal az a gond, hogy 5-6 egymásutáni kommentje van, hosszúak és nagyon hamar elszakad a cérna és megy az idiótázás, ami kirobbantja a kölcsönös flame-t.

Ha megfigyelted, neked még egyetlen kommentedet se moderáltam ki.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.11.06. 20:19:55

Kösz a választ.
Akkor most történt vmi moderáció, hogy nem látom a floodot?
süti beállítások módosítása