Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Jason Beghe interjú, 5. rész - átirat

2008. október 21. - Reformer

(Megjegyzés: A videó még nem készült el, amint elkészül, bekerül ennek a szövegnek a helyére.)

 

JB: Tudod, mi az érdekes? Másfél-két évvel ezelőtt nagy divat volt, mindenki azt nyomta, hogy hallgassuk a Kongresszusokat. LRH 1960-as évek elejétől kezdte tartani a kongresszusokat. Leadott egy előadássorozatot egy bizonyos témában. Szinte mindig a Clearré tételről volt szó. Szinte mindegyik erről szólt. Egyébként már beszéltünk a kongresszusokról. Elmondom a teljes történetet. Nem gond?

MB: Nem.

JB: Biztos?

MB: Van időnk.

JB: Oké. Amikor azt a TR-ek tanfolyamot csináltam, egy hete se voltam a szcientológiában. Színész vagyok, mondhatni a kommunikációból élek. Az egész tanfolyamnak a kommunikáció a lényege és úgy éreztem, eleve jó vagyok ezen a téren. Az egyik gyakorlatban az „Alíz Csodaországban” c. könyvet használják. Tele van furcsa, kacifántos mondatokkal és úgy kell őket átadni, mintha a sajátod lenne. Ez a TR1. A TR2 a megfelelő nyugtázás. Azt mondják: „Üssétek le a fejét!”, erre azt mondod, „Köszönöm”, így tudják, hogy megértetted és ezzel le is zártad a témát és így tovább.

Ezt a TR-t csináltam, a TR2-t és a tanuló párom azt mondta „Üssétek le a fejét!”, mire én „Úristen!” és leflankoltak (jelezték, hogy nem jó, elrontotta - Reformer). Mondom, miért? Mert hogy csak annyit kell mondani, hogy „köszönöm, jó”, meg ilyenek.

Mondom, olvassátok el ezt azt a kicseszett instrukciót, azt írja, hogy „megfelelő nyugtázás”. „Üssétek le a fejét!” - mi másért választotta volna ezt a könyvet! Erre odahozzák az egész kibaszott kóceráj legmagasabb szintű technológiai fejesét, a szart is kikritizálják belőlem, de én kitartok. A végén már sírva mondom, hogy hát nem értitek faszfejek, ki a faszom beszél így? „Köszönöm, oké, jó, nahát. Hűha. Az durva lenne. Hűha. Teljesen duplikállak.” Így kell beszélned. Beszélek hozzád, de látod, hogy mégsem? Pedig szerintük most csinálom tökéletesen.

Szóval ezek nekik a jó TR-ek. A profi TR-ek az inkább ilyen. Beszélek, de nem mozdulok, a szemedbe nézek és felkészültem mindenre. Nem pislogok össze-vissza. „Rondák a szemeid.” Érted? Na így néz ki ez a szarság. „Vlak rbi Zsu bem”. Szóval…ez csak kis bennfentes vicc. Te ismered, ugye? „muu guu gai pan.” A szcientológiában halandzsázni is lehet, ha TR-eket tanulsz. Leírták, hogy „Vlak rbi Zsu bem”.  Nem igazi mondat, olyan mintha kínai lenne.

Szóval bár kurvára sírdogáltam, de végül engedtem a nyomásnak. Köszönöm, oké, jó. Aztán kábé négy év múlva egy rendezvényen David Miscavige kijelenti, hogy nagy áttörést értünk el, itt a Tech Aranykora – ami egyébként szart se ér. Kiderül, hogy mostanáig mindenki rosszul nyugtázott, mert odaillő nyugtázás kell.  Bevágnak egy felvételt, amikor LRH csinálja a TR-t, azt mondják neki „Üssétek le a fejét!” erre ő felkiált, hogy „Úristen!”. Így kell csinálni – mondta Miscavige.

Az első napom volt az egészben, mégis én csináltam jól. És most kapcsolódik ide, hogyan léptem ki. Épp csináltam valamelyik kibaszott lépést és mondják, hogy most ez meg ez az akció jön. Aztán az. Aztán sec check (olyan gyóntatás, amit utána felhasználhatnak ellened – Reformer, a security check rövidítése) meg minden szar. Mondom, megőrültetek, basszátok meg? Be se jönnék, ha nem állnék készen. De nyomják a sec checket - a bűneimre kíváncsiak, közben ketyeg az óra, többezer dollárba vannak ezek. Talán 50 ezer dollárom ment rá csak ilyen ellenőrzésekre, hogy rendbe tegyük, mert ugyebár ha valami nem működik, akkor velem van a gond. Mondom nekik, hogy úgy érzem, hogy kibaszottul kinyírnak ezekkel a sec check-ekkel. De most ez a sztenderd tech, a Technológia Aranykora. Végül azt mondtam nekik: Tudjátok mit, basszátok meg? Most már leszarom az egészet. Az se érdekel, ha visszahozatjátok LRH-t a Kettes Célponttól (az Egyes Célpont a Föld, amit először kell Clearré tenni. A „Kettes Célpont” a következő Clearré teendő lakott bolygó neve. Hubbard állítólag már ott dolgozik új testben, hogy ott is létrehozza a szcientológiát), és ő mondja a szemembe, hogy velem van a baj, akkor se megyek ülésbe. Mert kicsináltok, basszátok meg. Komolyan mondom, szétbasszátok az életem. Majd visszajövök, ha felébredtek, jó?

Aztán jönnek a házamhoz, ingyen auditálást ajánlanak. Mondom, mióta sztenderd az ingyenes auditálás? Hibás tech-et szolgáltattok, aztán még hibásabb tech-kel akarjátok helyrehozni? Húzzatok a picsába! Meg lehet kérdezni Griffee Blythe-ot és a többi faszkalapot ott az AO-ban, hogy igazat mondok-e. Így történt. Abbahagytam. Utána elmentem tanfolyamra, mert az auditálásba már kezdtem beleőrülni. Aztán jönnek, hogy Jason, ezt meg kell nézned. Mert már rendezvényre sem jártam. Mert ott odajönnek, hogy ó, hogy vagy? Remekül! Már nem tudtam hazudni – hiszen éppen készülök kibaszottul megpusztulni. Mondtam is, hogy nem megyek, mert az én szerepem a boldog Jason Beghe volt. Nem mondhattam, hogy szarul vagyok, utálom az OT V-öt, minden dolgom elbaszódott, az auditálás kurvára nem működik, egy valag pénzbe került, és annyit értem el vele, hogy olyan boldogtalan lettem tőle, mint még soha!

MB: Mi lett volna, ha őszintén elmondod?

JB: Elmondtam én, jeleztem az RTC-nk meg másnak, de hát ez rossz PR, meg nem tartozik senki másra, ugyanis tilos az esetedről beszélni. Tudod, mennyi ideig ment ez? 10-11 évig voltam a szcientológiában és az utolsó 8 év végig ilyen volt. Csak fizettem és fizettem. Talán egymillió kibaszott dollárom is ráment. Már nem is számoltam, csak mondtam: „Mi az, megint valami újabb auditálást kell csinálnom?

Szerintetek ez most már működni fog?” „Ó, ez tuti lesz, most már rájöttünk, mi volt a baj.”

Na mindegy, abbahagytam az auditálást, aztán a tanfolyamot is. Aztán egyszercsak azzal jöttek: „Ezt látnod kell Jason, ettől kurvára feldobódsz majd.” Bemegyek és megmutatják…ja és nézem a többieket, akik OT VII-en vannak és már ők is ki vannak a sok sec checktől. Micsoda bődületes faszság! Otthon auditálnak, de fél évente el kell menniük a Flagbe és hat kibaszott hétig ott tartják őket! Elment az eszük?

Aztán így mennek haza: „Ööö... ja igen, nagyon jó volt a féléves ellenőrzés…” Mondom, a napnál is világosabb, hogy ez nem lehet sztenderd. A szcientológiától nem szabadna rosszabbul lenni. Mégis ez folyik, a saját szememmel látom. Ez ment 2-3 éven át. Ez az apró hiba körülbelül 500 millió dollárt hozhatott az egyháznak. És ezek után a COB (Chairman of the Board, a vezetőtestület elnöke, David Miscavige titulusa) tájékoztatót tart a kibaszott Freewinds-en – ezt akarták megmutatni nekem. „Eltöröltük az önkényességet! Ez mind csak önkényesség volt!” Más szóval a sok sec check csak önkényesség volt. Komoly kutatómunkával, LRH jegyzeteinek átnézésével rájöttek, hogy hibáztak. Most már nem kell sec checkre járni nekem se.

 

„Hát nem örülsz Jason?” Az OT VII-en lévők meg úgy ujjongtak, mint valami elbaszott idióták: „Eltöröltük az önkényességet! Folytathatjuk, megspórolunk 50 ezer dollárt évente és hú de jó! Én azt kérdeztem, hogy ettől most kurvára boldognak kellene lennem? Szerintem bocsánatot kellett volna kérni. Ha én lennék a COB és így elbasztam volna, nem ujjonganék, hogy „Eltöröltük az önkényességet!”. Azt mondanám, bocs, elbasztam, ne haragudjatok. Aztán helyrehoznám a kárt, amit okoztam. Ha a saját kibaszott hibámból 500 millió dollárt csináltam, annyit se mondok, hogy bocs?

Pontosan ez a szar az egészben. Mindig ugyanazt játsszák el. Itt kanyarodunk vissza a kongresszusokhoz. A 8. év vége felé már nem járok auditálásra. Valahogy befejeztem az OT V-öt. Mondom, elegem van ebből a fosból. Már nem is akartak OT VII-re küldeni. Egyszerre 4 különböző lezáratlan auditálási akcióban voltam benne és senki nem tudta, mit kellene csinálni. Félig megcsináltam a kibaszott L10-et (egy haladó auditálási eljárás, az OT-szintektől független, ez a legdrágább auditálás az egyházban. Három L van – L10, L11, L12 néven. Az „L” a lista rövidítése) is – az L10-ről sokat tudnék mesélni. Az L10 egy külön történet. Persze azóta is az én nyereségeimmel hirdetik az L-eket, de a szcientológiában pont az L-ektől lettem kurva szarul. Na mindegy.

Szóval csinálom a…a…mondom, basszameg, megveszem a Kongresszusokat, csak pár ezer dollár, legalább nem fogok unatkozni. Egy kicsit összeszedem így magam: miközben hallgatom ezeket, majd sétálgatok közben. Az elsők között fejeztem be a kongresszusokat. Elég korán kelek, általában már 5-kor fent vagyok és kimegyek, megsétáltatom a kutyát, ami legalább 1-2 óra és közben három előadást is meghallgathatok. Meghallgattam mindet és a kongresszusok nagy szerepet játszottak abban, hogy otthagytam a szcientológiát. Mert a kurva kongresszusokon a következő megy: „Szervusztok, LRH vagyok, örülök, hogy eljöttetek és figyusz, van egy kibaszott jó hírem. Megoldottuk a Clearré tételt. Ez egy új technológia, hatalmas áttörés, most már bombabiztos és tessék.” Csakhogy már 1964-et írunk.

Az a nagy büdös helyzet, hogy már a Dianetika sem működött, csak senki nem merte kimondani. Aztán még mindig a Cleart próbálták tökéletesíteni. Hány ilyen kongresszus volt? 20, 30? Legalább 200 órányi anyag, basszameg. És mindegyiken az van, hogy „Most már megvan! Megoldottuk a Cleart! Végre megvan a Clear!” Állandóan ezt mondja 1964-től 1970-ig és még mindig nincs meg a Clear, de mégis eladják a Cleart! Mondom, basszameg, ugyanezt csinálják most velem! Azonnal bementem és beszéltem David Petit-tel, aki a CC (Celebrity Center, Hírességek Központja, a hírességekre specializálódott szcientológia egyházi szervezet) vezetője volt – személyesen kezelte az ügyemet, személyesen! Sokat volt nálam, együtt mentünk sétálni, beszélgetni. Egyszer majdnem kinyírtam. Megfogtam a nyakkendőjét és lenyomtam a földre...”Jaj Jason, ne csináld…” Titokban fel is vettem a beszélgetést. Vicces. Megvan valahol kazettán.

Aztán…ó a hülyéje, nem akart elengedni. „Kérlek, maradj! Kérlek maradj!” Mondom, „ha nem engedsz ki innen, akkor kibaszottul kinyírlak, faszfej.” Nem akart kiengedne, erre a nyakkendőjénél fogva lerántottam a földre, aztán kisétáltam. Ezt hozta ki belőlem. Már ennyire zizi voltam. És szarul éreztem magam. Nem csak egy átlagos rosszkedv volt. Emlékszel, amikor bekerültem a szcientológiába, repdestem az örömtől. Az se volt teljesen valódi, de legalább kurvára boldog voltam. Most viszont kurvára boldogtalan. És még fizetnem is kellett, hogy szarabbul lehessek. Csak azt hallom, hogy mi a baj velem. Ez a másik baromság. Sose mondják el, mi a következő lépés. „Hidd el, ez segíteni fog.” Úgyhogy megveszed 50 lepedőért vagy mennyiért. És az is szar. „Hopp, hibáztunk. Akkor vedd meg ezt.” Látjátok, mennyire hülye voltam?

Mondom, úristen. De ez megy. Esküszöm, ez megy. Szóval a kongresszusok tényleg felnyitották a szemem. Végre kimondtam: „Mi a fasz van?”  Sose találkoztam LRH-val, de azt hittem, ő jól csinált mindent, a szcientológia működik, csak ezek az elbaszott gyarló emberek nem tudják megadni nekem. Ha a szcientológia mindig 100%-ban működik és ez most nem működik, akkor nem szcientológiát kapok. Mondtam is nekik: „Adjátok vissza a pénzem. Elbaszni valamit egy dolog, de tegyük fel, hogy kb. az utolsó 600 ezer dollárom elbaszott dolgokra ment. Akkor talán jogom van visszakérni.” Elismerték, hogy ezek a dolgok nem használtak, én viszont szcientológiáért fizettem, akkor adják vissza a kurva pénzemet. És még csak esélye se volt annak, hogy rendbe tudják hozni. Mondom, „Gyerekek…- próbáltam kedves lenni 6-8 hónapon keresztül -…ne erőltessük. Engedjetek el. Engedjetek el. Sokkal jobb lesz. Nektek se jó, ha balhét csapok.”

De nem hagytak elmenni. Mindig más embert jelöltek ki nekem és mindegyik kurva magas szintű volt. Mert mindegyiket megingattam a hitében. Ami velem történt, azt nem tudták kimagyarázni. Nézzen bele egy képzett auditor a dossziémba. Kicsináltak basszameg. Olyan szinten, hogy majdnem begolyóztam. Életemben nem voltam ilyen. Mindenkivel jókedvűen beszélgettem, nem voltam félénk, vagy magamba forduló. De akkor kábé ilyeneket csináltam. Kurva szarul voltam! Kegyetlen szar állapotba hoztak. „Át kell menni rajta, hogy kikerülj belőle.” Szerintem el se szabadott volna kezdeni, de az ember azt hiszi, ez a megoldás. Ott a fiam, öt éves és szemmelláthatóan boldog. Még nem érte el azt a kort, hogy szarul legyen, de lehet hogy később vele is megtörténik.

MB: Biztos, hogy elbaszták? Nem lehet, hogy csak PTS voltál egy SP-től?

JB: Na ez a másik. Volt egy kurva nagy autóbalesetem. Az OT V kellős közepén majdnem meghaltam. Három és fél hétig voltam kómában. Mindenki azt hitte, hogy meghalok. Persze meg kellett találni, kitől vagyok PTS. Ez volt 8 és fél évvel ezelőtt. Egy éve léptem ki a szcientológiából. Az utolsó hét és fél évem során kibaszottul nem találtunk senkit, akitől PTS lennék. Végül azt mondtam, „Tőletek vagyok PTS”. Nem is tudták tagadni. Mondom, tessék, itt vannak az adatok. „Biztos nem az fickó az? Ő meleg!” Valaki ilyet is mondott. Ennyire naivak. Ezt egy hogyishívják mondta, egy RTC-s terminál, aki a technológia tökély megtestesítője. Azt hiszik, hogy a homoszexuálisok mind 1.1-esek (a tónusskálán a rejtett ellenségesség szintén vannak, burkoltan gonoszak és rosszindulatúak).

MB: Még mindig ezt hiszik?

JB: Némelyük igen. Én sose hittem. Én másképp értelmeztem. De kellett egy kis mentális torna, hogy kimagyarázzam.

MB: De Hubbard azt írta, hogy 1.1-esek.

JB: Vitatható. Valami olyat írt, hogy „azok a homoszexuálisok”, amikor az 1.1-ről beszél. Nem tudom, minden homoszexuálist ide ért-e…

MB: Az egyház mondta, hogy ezt megváltoztatták.

JB: Ezt mondta az egyház?

MB: Azt mondták,  már nem nézik rossz szemmel a homoszexualitást.

JB: Sehol nem hallottam annyiszor a „buzi” szót, mint a Goldban (A szcientológia filmstúdiója, Sea Org szervezet). Már a végén én szóltam rájuk, hogy hagyják abba. A testvérem is meleg, és nem 1.1-es. Vannak jó barátaim, akik melegek. Akkor Leonardo DaVinci is 1.1-es? Kétlem. Ha rejtetten ellenséges volt, akkor is annyi jót csinált, hogy az ellensúlyozta a rejtett ellenségességét. Érted?

MB: Igen.

JB: Nem vettem be. Sose vettem be. Az én univerzumomban, aminek bent voltam…amikor benne vagy, akkor LRH a mindenható. Ezért az ember saját magának is úgy állítja be őt.

MB: A jelenlegi vezetés és David Miscavige kapcsán felmerült, hogy esetleg a pénzszerzés a cél. Mit gondolsz most L. Ron Hubbardról?

JB: Ehhez nincs elég adatom. Olvastam néhány könyvet, ami kritizálja. A „Meztelen a messiás”-t meg az „Őrült vagy varázsló?”-t vagy micsodát…

MB: Őrült vagy messiás?

JB: Igen, azt. És a…

MB: „Egy darabka kék ég”

JB: Igen, az „Az egy darabka kék ég”… és hallottam sztorikat. Tudod, mi van. Nem tudom, hogy mennyi az igaz belőlük. De megegyezik azzal, amit láttam. Úgy szoktam eldönteni, hogy mi az igaz és mi a hazugság, hogy ellentmondásokat keresek. Azt mondják, hogy a fickón kék cipő volt, erre látok egy képet, amin piros cipőben van. Ezekben nem találtam olyan, ami elütött volna az eddig tapasztalataimtól. Nyilván nem láttam mindent a saját szememmel, de az illető megbízhatónak tűnt. Persze itt vagyok én, aki most kecmereg kifelé és nekem LRH is megbízhatónak tűnt. De most már nem hinnék neki. A halála, a halotti bizonyítványa meg minden elég meggyőző bizonyíték. Aztán ott vannak a gyerekei…

A feleségem… na a feleségemmel érdekes erről beszélni, mert ő is Class V és OT V, illetve Class IV és OT V. Ő viszont olyan ember, hogy ha mondjuk egy évig heroinozna, azt is le tudná tenni mondván, hogy túl vékony lesz tőle. Olyan ember… őt egyébként mindenki kedvelte. Persze Jason Beghe feleségeként néztek rá, de ő önmagában is fantasztikus ember. Van egy olyan tulajdonsága, hogy őt egyszerűen nem lehet agymosni. Ő úgy lépett ki, hogy na jó, ebből elég. Mondtam neki, hogy én ezt meg ezt fontolgatom, ő csak annyit mondott, jól van, ahogy akarod. És folytatta a grillezést. Mert az évek során ő is sok ellentmondást vett észre.

MB: Például?

JB: Például a sok faszom OT, aki nem is OT. Mondom, ez nektek az OT?

MB: Milyennek kellene lennie az OT-nak?

JB: Legalább legyen épkézláb ember. Tudjon séta közben rágózni. Olyan OT-nak nyilvánított emberek vannak, akik bénák és ostobák. Az ostoba alatt pedig nem azt értem, hogy műveletlen vagy nem elég tájékozott. Olyasmire gondolok…olyan emberek ezek, akik beteszik a kezüket a tűzbe és üvöltözni kezdenek, hogy forró a kezem, forró a kezem! Ennyire hülyék. Hihetetlen. Hihetetlen. Az ostobaság csúcsa. Van amelyik tényleg agyalágyult. De van pénzük, sikeresek és büszkék magukra, mert ők az OT VII-en vannak. „A heten vagyok és kurva jó. Neked is el kell kezdened.”

Ilyenek és ott ülnek, rájuk nézel…és tudod, a szcientológusok…erről is beszéltünk Tory-val. Nem értettük, mi a francot akarnak. Vagy miről beszélnek. Néha összekaptunk egyikkel-másikkal, jelentést írtak rólam, behívtak etikára, hogy kezelnem kell valamit. Nézem a papírt és most mit mondjak erre? Biztos igaz. Erre azt mondják, „Tudod, hogy van. Sajnos nem mondhatok nevet. De tudod, kiről van szó.” Mondom, tudom. Oké csak be kellett hívni, mert megírták a jelentést. Vissza akarsz írni? Mondom, dehogy, leszarom, tegyétek a dossziémba. Érted, hogy mire akarok kilyukadni?

MB: Igen.

JB: Az ilyen dolgoktól a feleségem is kiakadt. Meg tőlem is. Ami velem történt. Minél magasabbra jutottam a Hídon, annál szarabb lett az „esetem”. Itt ez a nő, aki kívülről is látta, hogy egyre rosszabb a helyzet. Lófaszt se használt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr39724897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

movie 2008.10.22. 16:12:06

ó, a szcientológia nemcsak hogy drága, de még deklaráltan haszontalan is.

Az ember a kommunikációs képességét, IQ-ját stb. megfelelő (nem szci) tanfolyamok segítségével sokkal olcsóbban és hatékonyabban tudja fejleszteni. Ha ennyi a clear, erre én azt mondom, hogy "meleg levegő".

movie 2008.10.22. 16:17:52

Ok, nagyokos: mondj egy olyan előnyt, amit a szcientológia segítségével bárki el TUD érni (nem esetleg, meg lehet, ha... , hanem biztosan), azonban a szcientológián kívül semmilyen módon nem lehet elérni.

(mondok egy példát, ami nem ér: "a szcientológia segítségével szcientológus lehet a delikvens)

jhokka 2008.10.22. 16:17:55

Ok... movie: várjuk hirdetésed.

mazsi6000 · https://tudnijo.hu 2008.10.22. 16:21:05

Move:
"Van azonban egy olyan gyanúm, hogy JB nem azt kapta, amiért szci lett, azaz becsapták őt és elszedték a pénzét. (megismétlem: nem egy ember szúrta el. Az egész szervezet részt vett a szélhámosságban)"

Nyilván nem azt kapta, ha azt kapta volna, nem lép ki. Én sem azt kaptam, mert akkor én sem léptem volna ki.
Személyes véleményem, hogy nem egyének kúrnak el dolgokat az egyházban. A Felső vezetés tudatosan cseszi el az egészet, nem tudom milyen szintig megy le ez az egész, (mármint az hogy tudatos) a többiek csak követik a rosz irányelveket, és a rosz parancsokat. Persze emiatt tűnhet úgy hogy egyének hibáznak, de ez nem így van. Egyszerűen csak alul csapódik ki a szar ami felülről indult el.

movie 2008.10.22. 16:27:07

mazsi6000: a legutóbbi hozzászólásod alapján még egy véleményen is lehetnénk. Valóban úgy tűnik, rossz szolgáltatás nyújt a szervezet.

Úgy sejtem, abban nem értünk egyet, hogy szerintem a szcientológia módszereivel nem is teljesíthető, amit JB-nek és a hozzá hasonló embereknek ígérnek.

Ide kiemelném az interjúban említett konferenciákat: több mint tíz éven át LRH éppen most fedezte fel a clear-t. Megállította talán az időt? :)

movie 2008.10.22. 16:28:41

Jokka: mondj egy olyan előnyt, amit a szcientológia segítségével bárki el TUD érni, azonban a szcientológián kívül semmilyen módon nem érhető el.

anonViktor 2008.10.22. 16:35:16

Sziasztok!

Hát ki, hogy van vele, én magasról teszek rá, hogy a sok szcidióta itt milyen primitív módon, érdemleges válasz nélkül terelget erre-arra. j(h)okka a legjobb példa.

De legalább egyszer, egyetlen egyszer találkoznék egy Anon tüntetésen EGY olyan szcidiótával, aki képes csak közel annyira kommunikálni, érvelni, mint mi, vagy akár én. De nem találkozom ilyennel. És mindegy, hogy ide milyen hazugságot hordanak össze, mert itt az ember leül, végiggondolja, logikusan hazudik, és nem történik semmi, csak szaporodtak a bejegyzések - aztán azt a logikát lehet felemlegetni, ami bár tök lényegtelen, de mivel logikus, ezért alapot adhat a további terelgetésre.

Gyertek ki az utcára, találkozzunk személyesen, beszélgessünk, érveljetek, próbáljatok meg élőben terelni, beszélni, kommunikálni!

A Szcientológia izéHáz képviselői szánalmasan primitíven terelnek itt, és szánalmasan bénán kommunikálnak ott.

V

jhokka 2008.10.22. 16:39:54

movie:

a hirdetésed vártam volna. Lehet átpártolnék pedig oda, ahol olcsóbban, hatékonyabban lehet iq-t, és egyéb képességeket növelni.

olyan nincs, hogy bárki el tudja érni az előnyt. Vannak korlátok. Vannak gyengeelméjüek, vannak akiről később derül ki, hogy azok. :-)

Maradjunk abban, hogy sokan elérhetik.
A szcientológia elsősorban a képes embereknek valók, akik méginkább képesebbek akarnak lenni.

előny1:

"A Clear egy olyan személy, akinek nincs többé saját reaktív elméje. Ezáltal azon kártékony hatások egyikétől sem szenved, amelyeket a reaktív elme okozhat. A Clearnek nincsenek olyan engramjai, melyek restimulálódva elrontják a mérlegelései helyességét azáltal, hogy rejtett és hamis adatokat visznek bele"

előny1b: vagyis ahogy valaki halad ezen állapot felé, úgy válik tehetségesebbé, jobbá, képesebbé

előny2: a tanulási tech
Mondjuk ez világi tech inkább.

előny3: konfrontálási szint drasztikus növekedése. viszonylag rövid idő alatt.
Kommunikációs tanfolyamok ilyen mélységben.

előny4: tónusskála ismerete és használata.

kezdetnek ennyi.

jhokka 2008.10.22. 16:47:16

:: anonViktor 2008.10.22. 16:35:16
:: Gyertek ki az utcára, találkozzunk személyesen, beszélgessünk, érveljetek, próbáljatok meg élőben terelni, beszélni, kommunikálni!

Íme, az újabb eklatáns példa, hogy a párbeszéd lehetetlen.

Hányszor mentél el egy hivatalos képviselővel párbeszédet folytatni álarc nélkül? teszem azt egy tárgyalóteremben, szállodában, vagy akár egy mekiben?

Gyenge próbálkozás volt...

Úriemberek nem utcán tárgyalnak, hanem asztalok mellett! Álarc nélkül.

Ti ettől kicsit messze álltok!

jhokka 2008.10.22. 16:49:46

::én magasról teszek rá, hogy a sok szcidióta itt milyen primitív módon, érdemleges válasz nélkül terelget erre-arra.

Egy úriember nem így áll hozzá! Anyukád erre tanított? (bocs Reformer, akár ki is törölheted, most tényleg személyeskedtem!)

movie 2008.10.22. 16:50:34

- előny 1 = rizsa, semmi
- előny 1b : idióta megfogalmazás a "képesebbé", de kb. értem. Ez más módon is elérhető.
- előny 2 : nem kizárólagosan szcientológia adja
- előny 3 : érthetetlen rizsa. kivel akarsz konfrontálódni oly nagyon hogy milliókat ölsz ebbe? nyóckerben igyé tanítják a konfrontálódást.
- előny 4 : azt én is tudom használni, szci nélkül is: ha rosszul érzem magam, kielemzem a problémát és orvosolom.

movie 2008.10.22. 16:53:45

jokka: (az anonViktornak adott válaszodra) mióta szoktak az úriemberek a beszélgetések után a másik fél után nyomozni, terhelő bizonyítékokat szerezni és minden téren megsemmisíteni? Az álarc csak válasz a "kommunikációtokra". Szóval ez az úriemberezés láblövés...

örge1 2008.10.22. 17:01:50

Jokka, "Úriemberek nem utcán tárgyalnak, hanem asztalok mellett!"

Kik mentek a Vadaskert és az OPNI elé tüntetni?
Oké, álarc nem volt, de a többi stimmel.
Ha nem megy, segítek:)

jhokka 2008.10.22. 17:04:28

movie:

előnyösre... soha nem fogod tisztázni a fogalmakat, ugye? Meg se próbálsz megérteni.

És még mindig várom a hirdetésed. :-)

Úriemberes téma:

Érdekes, korábban is voltak tüntetések álarc nélkül. Akkor is volt sok embernek töke, hogy kimenjen így tüntetni a szceintológia ellen.

És biztos volt köztük olyan, aki leült egy képviselővel beszélgetni, tárgyalni.
Nem félt, hogy nyomoznak utána....stb.
Ők úriemberek.

(Csak azt támadja az egyház, aki elvakultan támadja őt is.)

Csak az fél, akinek takargatnivalója van.

Most szinte mindenki takargatja az arcát!

Vajh miért?

Nekem egy jól megszervezett brahiról szól, ahol most már nemcsak a bírót lehet anyázni, hanem a szcientológiát is. Egy picit kulturáltabban (szóróanyag, plusz csendesebb tiltakozás), de gyomorforgatóbban mégis.

jhokka 2008.10.22. 17:07:21

:: örge1 2008.10.22. 17:01:50
:: Jokka, "Úriemberek nem utcán tárgyalnak, hanem asztalok mellett!"

Én párbeszédről, nem tüntetésről beszéltem.
Tüntetni bárhol lehet. Szólásszabadság van!

AnonViktor a tüntetésre "hívja meg" a szcientológusokat dumálni. Ők (ti) álarcban. Hogy lehetne úriemberek között tárgyalni? Ugye, hogy nem?

movie 2008.10.22. 17:20:13

Jokka

az első mondatod elejét nem értem. Mivel én tudok magyarul mégsem értelek, ebből következik, hogy te nem magyarul írsz.

Mivel egy szimbólum (esetünkben) általában egy és csakis egy fogalmat takar és az adott szimbólum-fogalom összefüggést észben tartjuk, a más által kommunikált szöveget gond nélkül értjük. Ti azonban tolvajnyelven beszéltek, amit nem áll szándékomban elsajátítani.

hirdetés: keress rá a gugliban, biztosan találsz INGYENES leírásokat, vagy tanfolyásokat a különböző képességek fejlesztésére; ha ez nem elég, menj el egy könyvesboltba és vegyél egy szintednek megfelelő matematika könyvet, az felfejleszti az IQ-dat.

Mi az, hogy az egyház támad? Mi az, hogy megtámad valakit az egyház? Milyen jogon turkál a szervezeted más személy magánéletében?

Ha valaki rágalmaz, rágalmazási per keretében megvédheti magát. De az teljesen etikátlan és elfogadhatatlan, hogy a témához nem kapcsolódó vádakkal teszi tönkre az "ellenségnek" kikiáltott embereket - akik adott esetben csak egyet nem értésüket fejezték ki! Elfogadhatatlan!

movie 2008.10.22. 17:22:01

kimaradt rész:
Mivel egy szimbólum (esetünkben szó)...

Fekete Sámuel 2008.10.22. 17:39:09

Egyszerűen undorító és szánalmas az a gyűlölködés, ami itt megy, mégpedig elsősorban az anonok között. Szomorúnak érzem ezt a dolgot, remélem, Reformer közbelép.

Egyszerűen nincs miről beszélni, nincs miről érvelni, mert egyik oldal sem érvel.

Fekete Sámuel 2008.10.22. 17:39:50

...viszont Jokka legalább nem gyűlöl vissza... és egyébként jobb ha tudjátok, hogy több mint valószínű, hogy magánszorgalomból van itt, és az is, hogy az egyházban ezt nem fogja nagy dobra verni.

movie 2008.10.22. 17:43:57

Szia Pszientológus!

- hol van itt gyűlölködés? itt csak elkeseredés és bicskanyitogató történetek vannak
- hálás köszönet Jokkának az önszorgalmáért és a terelgetésért

jhokka 2008.10.22. 17:55:47

::movie:
::Jokka
::az első mondatod elejét nem értem. Mivel én tudok magyarul mégsem értelek, ebből következik, hogy te nem magyarul írsz.

Ezt írtam:
előnyösre... soha nem fogod tisztázni a fogalmakat, ugye? Meg se próbálsz megérteni.

Így fordítom át a másik magyarra:
az előnyös fél hozzászólásodra reagálva:
soha nem fogod tisztázni a fogalmakat, ugye? Meg se próbálsz megérteni.

:: Ti azonban tolvajnyelven beszéltek, amit nem áll szándékomban elsajátítani.

Nem tolvajnyelv. Hanem egy terminológia. De ezt is érdemes tisztázni, mi a tolvajnyelv...stb.

Nem kell elsajátítani, csak akkor miért reagálsz olyanra, aminek a terminológiáját nem érted?
Nincs válaszkényszer senkinek.
Ezt a blogot naponta kb. 300 ember olvassa. Nem tudom a pontos számot. De lehet ennél is többen. Ebből 30 szól hozzá. Nem muszáj ehhez a 30-hoz csatlakozni.

::hirdetés: keress rá a gugliban, biztosan találsz INGYENES leírásokat...

Köszi, már megtettem. Sokkal több nem-szci tanfolyamon voltam... tájékozódtam.
Azt hittem te tudsz valami konkrétat. Ezekszerint félrevezettél.

::Mi az, hogy az egyház támad? Mi az, hogy megtámad valakit az egyház? Milyen jogon turkál a szervezeted más személy magánéletében?

Én is írhatnám: "Mi az, hogy az anon támad? Mi az, hogy megtámad valakit az anon? Milyen jogon turkál a szervezeted (csoportod, akármid) más személy magánéletében?"

Ezen az érven még dolgozz!

Tudod te ki, kit és miért támad.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.10.22. 18:39:06

Nekem mint clearnek magyarázzátok már el, hogy miért nem létezek...

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.10.22. 19:06:06

:: movie 2008.10.22. 07:16:07
:: Ezen az alapon a FreeZone is csalás, mert a technológia is CSALÁS!

Persze erről csak olvastál, de élőben még soha nem láttad, így érthető.
Nem fáj neked, hogy olyasmit fikázol, amiről azt sem tudod, micsoda?
Ja, bónuszkérdés: te milyen csalást követtél el? :DDD

:: anonymoushun · www.anonymoushun.com/ 2008.10.22. 08:20:05
:: transziról is, stb....

Rólam mit? Ki, hol mikor? Érdekelne...

:: jhokka 2008.10.22. 11:38:41
:: Találni lehet 100.000 szcientológus közt 1000 ilyen "barmot".

A nagykönyv szerint 2,500-at. :D

:: jhokka 2008.10.22. 15:48:51

Te most tényleg olvasod a szabadzónát? :D
Biztos hogy ebből nem lesz bajod?
Mondjuk semmi gond, egy-két év múlva majd összefutunk személyesen is :D

:: movie 2008.10.22. 15:59:53
:: mivel én nem ismerem a "táblázatokat" innentől átadom a terepet azoknak, akik ismerik.

www.freezone-america.org/Clearbird/Clearbird2004/sub2/appendix/58grade_chart.htm

:: movie 2008.10.22. 16:17:52
:: Ok, nagyokos: mondj egy olyan előnyt, amit a szcientológia segítségével bárki el TUD érni

Előző életeket felidézni?

sertésmájkrém 2008.10.22. 19:13:26

Jokka, translator, mazsi... egyéb szcidroidok, akárki!

Mutassatok már egy ot akárhanyast aki vmi olyanra képes amire egy nem ot nem.
Bárhol, bárkit, aki ha csinál ilyesmit, akkor meggyőztetek. Nem csak engem,h anem midnekit.

Egyébként meg megtévesztett robotok vagytok, akik megint csak maszatolnak.

Hajrá xenu.

Fekete Sámuel 2008.10.22. 19:16:21

Mesélj milyen volt amikor rovar voltál? Meg amikor feketefelhőset játszottatok tetán pajtásaiddal? Az 5000 évvel ezelőtti életedből mi alapján számoltad ki, hogy 5000 év?

Az miért van, hogy az előzőéletes visszaemlékezések soha, semmi olyan ellenőrizhető adatot nem adnak ki, amiről bizonyítható, hogy "evilági" módszerekkel nem juthatott az alany tudomására?

Pl. valami ilyesmire gondolok. Audit közben a post-clear (tehát a pre-clear ellentéte ;-) ) azt mondja: "...Kolozsváron vagyok, elások egy csomó aranyat a templom tövében...". Aztán elmenve a kolozsvári templomhoz, tényleg ott az arany.

Az igaz, hogy a szciknek van egy bankja, ahova jövő életeidre lehet pénzt félrerakni? Mert ez valami fenomenális ötlet :-) Azt hiszem, nem csak hubinak, de Miscavige bácsinak is megvan a maga humorérzéke :-)

Fekete Sámuel 2008.10.22. 19:18:10

Tényleg, Transi, Xenu hogy nézett ki? Tehát a MEST teste, fizikailag.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.10.22. 20:17:26

:: Pszientológus 2008.10.22. 19:16:21
:: Az miért van, hogy az előzőéletes visszaemlékezések soha, semmi olyan ellenőrizhető adatot nem adnak ki

Mission into Time?

:: Tényleg, Transi, Xenu hogy nézett ki?

Volt vagy 10 ilyen eseményem, Xenu nem volt egyikben sem.

mazsi6000 · https://tudnijo.hu 2008.10.22. 20:20:36

"mondj egy olyan előnyt, amit a szcientológia segítségével bárki el TUD érni, azonban a szcientológián kívül semmilyen módon nem érhető el."
Nincsen semmi olyan előny (maradjunk a spiritualitás területén) amit kizárólag egy féle képpen lehet elérni. Persze mindegyik vallás azt mondja, hogy az az egyetlen út, de ilyen nincs. Az meg had legyen már az én dolgom, hogy az X ből nekem melyik tetszik.

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2008.10.22. 20:34:06

MAzsi:

"A clear állapot meghatározása: Egy személy akinek nincs többé saját reaktív elméje.
Minden más emberfeletti rizsa csak a ti, esetleg JB fejében létezik."

- Én nem ezt olvastam a Dianetikában! És szerintem te sem...

Translator:

"Nekem mint clearnek magyarázzátok már el, hogy miért nem létezek..."

- Pl. azért mert nem rendelkezel tökéletes memóriával.

mazsi6000 · https://tudnijo.hu 2008.10.22. 20:45:17

a clear meghatározása pedig ez. Semmi több. Hogy 1950 ben amikor még egy clear sem volt, milyennek képzelte el Hubbard az egy dolog. 2-3-4 stb dinamika hatása a clearre sem volt még ismert akkor. De ezt már fentebb leírtam egyszer

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.10.22. 20:49:23

:: AnonHun 2008.10.22. 20:34:06
:: - Pl. azért mert nem rendelkezel tökéletes memóriával.

Ezért is szerencse, hogy nem feltétel ahhoz, hogy vki clear legyen ;)

csipinymous 2008.10.22. 21:56:59

Mazsi!
Eddig csak két volt szcientológus ismerte be , hogy kitöltötte a biztonsági tesztet és tudomásjelentéseket körmölt más emberekről. Mindig volt valami félremagyarázás, hubbardírozás.
Mind e közben rengeteg tudomásjelentést olvastam el magamról, és másokról is amit a szcientológusok írtak.
A biztonsági tesztel, minden szcientológus találkozik és kitölti (előbb vagy utóbb)!
picasaweb.google.com/anonymoushun/SzciDokumentumokRdekessGek#

anonymoushun · http://anonymoushun.com/ 2008.10.22. 22:01:31

":: movie 2008.10.22. 16:17:52
:: Ok, nagyokos: mondj egy olyan előnyt, amit a szcientológia segítségével bárki el TUD érni

Előző életeket felidézni? "

Azt álmodtam, hogy nagy állat kígyó vagyok kb. 80m. éve. Épp xenu repül felettem a DC8-val..... :))))))

Lelkileg szegények....

Az OT7 nél elméletben át tud menni a falon.... ja csak ne betonból legyen, mert benne a vas nem engedi.... :))))

mazsi6000 · https://tudnijo.hu 2008.10.22. 22:18:10

"A biztonsági tesztel, minden szcientológus találkozik és kitölti (előbb vagy utóbb)!"
Szerinted...
Mint mondtam a mi missziónknak e-métere sem volt sem senki kiképezve e-méter kezelésre, nemhogy sec-checkre.
A 90 es években nem voltunk ezzel egyedül a missziók között. Arról hogy létezik egyáltalán ilyen hogy sec-check, szabadzónásként olvastam először az Interneten. E-méteres auditálást csak a freezonában kaptam, (ott fogtam először hengereket a kezembe) ott nem volt sec-chek csak rudiment ellenőrzés (eleget ettél, aludtál készen álsz e az ülésre stb...)
Tudomásjelentést nem használtuk, mert 5 en voltunk, felesleges lett volna egymásnak írogatni. Valszeg meg sem tudtam volna írni szabvány szerint.

Te már találtál 2 embert aki beismerte... Én még nem találtam két ellenzőt ezen a fórumon, aki érdemben tisztában lenne azzal, miről is beszél pontosan.

örge1 2008.10.22. 22:26:51

Translator,
te clear vagy, ez idáig oké. De azon kívül, hogy utazgatsz előző életeidben, még mit tudsz? Valami olyasmire gondolok, amit nem csak te tapasztalsz.

csipinymous 2008.10.22. 22:36:24

Mazsi!
Érdekes dolgokat írsz bár, számomra egy cseppet ellentmondásos. Ha, tévednék akkor, elnézést kérek!
Furi, a sec-chek-t nem a kilencvenes években vezette be az egyház! Az e-métert is régebbi találmány! A missziókhoz, meg tanfolyamok kellenek amit, anno csak külföldön végezhettél el és ott a legelső a sec-cehk!
A kilencvenes évek elején, kettesével járkáltak a szcientológusok magyar országon. Faluról-falura, kocsmárostól a gazszerelőig. Kisvállalkozókra hajtottak illetve azok hiteleire.
Ohó, azok a kilencvenes évek!

mazsi6000 · https://tudnijo.hu 2008.10.22. 22:55:36

"A missziókhoz, meg tanfolyamok kellenek amit, anno csak külföldön végezhettél el és ott a legelső a sec-cehk!"

SS0 és SS1-et, tesztértékelő tanfolyamot végeztem el ami a posztomhoz kellett, ezekre mind volt képesítése a tanfolyamfelügyelőnknek. (SS2 még kellett volna, meg sok más miatt is basztattak minket a pestiek, de mi úgy gondoltuk, a legfontosabb irányelv az hogy SZOLGÁLTASS. Ha mindig fent üdülünk pesten valami tanfolyamon meghal a misszió)Lehet hogy az e-méter régi találmány, az meg egy másik dolog, hogy van e rá másfél millája egy kis missziónak. Pláne hogy használni sem tudtuk volna eléggé pénzkidobás lett volna. Dianetika auditálásból és tanfolyamokból tartottuk fent magunkat. Aki többet akart küldtük Pestre. Egy missziónak ez volt a dolga.

csipinymous 2008.10.22. 23:17:35

Ahhoz képest, hogy egy tesztértékelő voltál (tanfolyamos) elég jól átlátod a szcientológiát.
Mond, hogy csinálod ezt? Mert, Hubbard technikája csak a kellő tanfolyamok elvégzése után kezd el működni (állítólag). S, ha ezt valaki uk-muk-fuk módjára csinálja, egy hozzáférhető segítségével akkor, még életveszélyes is lehet! Nem félsz te ettől?
Nem kaptál még tüdőgyulladást?
Vagy ahogy ez sem igaz úgy, maga a Hubbardi technika sem?
Irányelv mint nagybetűs szolgáltatás? Nem semmi!
A misszióknak kellett, hogy legyen e-méterük mert, az auditálás (szci nyelven értelmezve) erre a kütyüre van alapozva! Nélküle, nehéz lehet! Vagy nem is lehet? :-)
Még hogy pénzkidobás? Na, ezt hallották volna meg ott bent! Az egész misszió az etika tiszt előtt csücsült volna egy ilyen ketyerét, e-métert szorongatva még, a kilencvenes években is!
S, ha nem tudtátok volna használni, akkor, (újra) hogy auditáltatok volna?
S, hogy ha csak a zónában ismerted meg a műszert, akkor miből hiszed, hogy megfelelően használod? Honnan tudod, hogy mire lehet még használni? Ki mesélt a biztonsági tesztről ott a zónában? Mert akkor még is csak volt a te, idődben?
Úgy beszélsz, mint aki húsz évig volt szcientológus!
Vajon így mennyire elfogadható a te, véleményed a Hubbardi technikát védelmezők oldaláról?

jhokka 2008.10.22. 23:30:30

:: csipinymous 2008.10.22. 21:56:59
:: Mazsi!
::Eddig csak két volt szcientológus ismerte be , hogy kitöltötte a biztonsági tesztet és tudomásjelentéseket körmölt más emberekről.

Én nem töltöttem ki soha ezt a tesztet. És a szcientológusok 99.5%-a sem soha.
Pedig elég régóta vagyok szcientológus.

::Mind e közben rengeteg tudomásjelentést olvastam el magamról, és másokról is amit a szcientológusok írtak.

Nos, elég sok csúnya dolgot követhettél el, akkor.

::A biztonsági tesztel, minden szcientológus találkozik és kitölti (előbb vagy utóbb)!

Nem. És ezen az sem segít, hogy idemásolod a formanyomtatványt. Annyi formanyomtatvány van a szcientológián belül, mint égen a tenger.
De ilyennel nem találkozik, esetleg a szerzetesrend közül valaki.

::Furi, a sec-chek-t nem a kilencvenes években vezette be az egyház! Az e-métert is régebbi találmány!

Igen. De nem ismered a struktúráját az egyháznak.

:: A missziókhoz, meg tanfolyamok kellenek amit, anno csak külföldön végezhettél el és ott a legelső a sec-cehk!

Dettó. Egy missziós munkatársnak nincs szüksége sec.chekre, de még org munkatársnak sem. Sőt senkinek sem, amíg jól végzi a munkáját, és különösebb gond nincs vele.

::A kilencvenes évek elején, kettesével járkáltak a szcientológusok magyar országon. Faluról-falura, kocsmárostól a gazszerelőig. Kisvállalkozókra hajtottak illetve azok hiteleire.
Ohó, azok a kilencvenes évek!

Ezen most röhögök. :-)
Lehet volt ilyen, hogy valaki elment egy faluba, és dianetika könyvet árult.

De az a kép soha nem lesz előttem, hogy "te Józsi! add már ide a pénzed, hogy indítsunk egy missziót! Hát most indítottál egy vállalkozást!"
Vicces ilyet olvasni.

jhokka 2008.10.22. 23:34:10

:: csipinymous 2008.10.22. 23:17:35
::Ahhoz képest, hogy egy tesztértékelő voltál (tanfolyamos) elég jól átlátod a szcientológiát.
Mond, hogy csinálod ezt?

Hidd el, a szcinetológia munkájában eltöltött 2 hónap felér 100 év e blogon eltöltött évnek.
Már abból a szempontból, hogy mennyit tud valaki a szceentológiáról, annak felépítéséről, technológiájáról.

jhokka 2008.10.22. 23:43:16

:: anonymoushun 2008.10.22. 22:01:31
::Lelkileg szegények....
::Az OT7 nél elméletben át tud menni a falon.... ja csak ne betonból legyen, mert benne a vas nem engedi.... :))))

Jason Beghe azt állítja már az első tanfolyamán megcsinálta. Ha elhiszel mindent amit állít, akkor ezt miért nem?
Ha meg nem hiszed el, akkor miért hiszed el az összes többi szamárságot amit mond?

A szcientológia nem hit kérdése egyébként. Gyakorlatias. Vagy tudja valaki, vagy nem.

Te hiszed, vagy tudod?

mazsi6000 · https://tudnijo.hu 2008.10.22. 23:51:51

csipi:
Sajnos nem tudsz olvasni, vagy nem tudom mi lehet még.
Amiket leírtam azok a tanfolyamok a POSZTOMHOZ KELLETTEK. Ez nem jelenti azt hogy nem végeztem más tanfolyamot, de mivel ezeket mi is szolgáltattuk, NEM KELLETT sem külföldre mennem sem máshová. (Kivéve regisztrációs drillek az OTL-ben)
A misszió DIANETIKA AUDITÁLÁST SZOLGÁLTATOTT (mint ahogy írtam is) amihez nincs szükség e-méterre. Abban az időben szcientológia auditálás csak külföldön volt elérhető ill. később itthon, mikor Budapest org lett, de csak ott. Ezért igenis pénzkidobás lett volna, még ha neked ezt nehéz is felfogni.
A szabadzónában ugyanabból az anyagból tanulják a méterkezelést, mint az egyházban. (talán azzal a különbséggel, hogy nincs 1000 szer újrakiadva a mostmár tényleg tuti változat.)
A biztonsági tesztről (mint ahogy azt leírtam) az INTERNETEN olvastam, talán az index fórumon előszőr. Senki sem mesélt róla a zónában.
"Vajon így mennyire elfogadható a te, véleményed a Hubbardi technikát védelmezők oldaláról?"
Na ez érdekel a legkevésbé.
KIemeltem neked pár dolgot nagybetüvel, hátha így könnyebb lesz.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.10.23. 00:52:31

:: anonymoushun · www.anonymoushun.com/ 2008.10.22. 22:01:31
:: Azt álmodtam, hogy nagy állat kígyó vagyok kb. 80m. éve.

Ez mind szép dolog, de ugye felébredtél? :D

:: Az OT7 nél elméletben át tud menni a falon....

Én is át tudok menni, ajtónak hívják a megoldást :D
De azért jokka megoldása az igazi válasz ;)

:: örge1 2008.10.22. 22:26:51
:: Valami olyasmire gondolok, amit nem csak te tapasztalsz.

Ez így nehéz kérdés, mert ugye van az, amit szubjektíve tapasztalok, meg van, amit a méterre kötve produkálok.
Ez utóbbit tesztelik le a clear bizonyosságin, és így dől el, hogy clear vagyok-e.
Továbbá elméletileg nem lehet rajtam dianetikát futtatni, mert nincs mit ezzel a módszerrel megtalálni.

:: jhokka 2008.10.22. 23:30:30
:: Nos, elég sok csúnya dolgot követhettél el, akkor.

:DDD

:: mazsi6000 2008.10.22. 23:51:51
:: (talán azzal a különbséggel, hogy nincs 1000 szer újrakiadva a mostmár tényleg tuti változat.)

Meg persze minél eredetibbet igyexünk használni, nem pedig a legújabbat...

csipinymous 2008.10.23. 01:26:29

Mazsi!

Megpróbáltam kibetűzni az írásaidat.
Nekem, valahogy az jön le, hogy hubbardírozól.
Tehát, ha a zónában kaptad meg az első e-méteres kezelésed illetve auditálásodat, akkor nem félsz, hogy valami balul sülhet el? Mert az egyház ezt állítja Hubbard után!
Hogy zajlik le egy ilyen nagybetűs dianetika auditálás szolgáltatás?
A pénzkidobás, továbbra is nevetséges és elképzelhetetlen, olvasván a szcientológusokat és a zagyházi körleveleket.
Vagy azokat is a gonosz kis Anonok írogatják?
A zóna, honnan szerzi be a könyveit? Csoportja válogatja? Van aki be megy és lepaktál a zagyházzal és van aki ellopja? Esetleg az íbéjt használja?
Azok a könyvek valóban eredetiek? Esetleg belemagyarázzátok?
Bár a kérdéseimre nem szeretsz te sem válaszolni, már mint a kényesebbekre. Jokka is eljátszotta, azóta átugrom, nem olvasom el az írásit, hiteltelenné vált számomra. Jelentéktelen hazudozónak, hubbardirozónak tartom.
Az indexen anno sokat olvastalak, Transzival együtt. Úgy tudom, hogy elég komoly nézeteltérésetek volt a zónával kapcsolatban (van)!
Ma nincs kedvem visszakeresni de, erről írhatnál pár szót!
Mert ha visszaemlékszem, ott valahogy másképp lett ez a részetekről előadva.
Talán, megkeresem Inteligencset.
Azért köszi a kiemeléseidet, majd még egyszer átbetűzöm!

mazsi6000 · https://tudnijo.hu 2008.10.23. 02:27:16

"Tehát, ha a zónában kaptad meg az első e-méteres kezelésed illetve auditálásodat, akkor nem félsz, hogy valami balul sülhet el?"
Nem félek, mert kicsi az esély rá. Nem nagyobb mint az egyházban. És én nem vagyok egy J.B hogy 10 év múlva veszem észre hogy szarul vagyok.

"Hogy zajlik le egy ilyen nagybetűs dianetika auditálás szolgáltatás?"
A dianetika auditálás le van írva a dianetika könyvben. Az auditor tanfolyamon néhány lépést egyszerűsítettek, de lényegileg nem változott.

"A pénzkidobás, továbbra is nevetséges és elképzelhetetlen, olvasván a szcientológusokat és a zagyházi körleveleket."
Na akkor nekifutok mégegyszer ennek az e-méter dolognak: lehet, hogy neked ésszerűnek tünik megvenni egy kütyüt 1.5 milláért amit aztán csak nézegethetsz, mert szcientológia auditálást csak az orgban szolgáltathattak (ami akkor még pesten sem volt, később lett org.) de nekem valamiért ez tünik nevetségesnek. Nem baj, nem egyformán gondolkodunk. A mi körlevelünket meg valszeg elnyelte a posta, mert nem kaptunk olyat, hogy vegyél e-métert dísznek a polcra...

"A zóna, honnan szerzi be a könyveit? Csoportja válogatja? Van aki be megy és lepaktál a zagyházzal és van aki ellopja? Esetleg az íbéjt használja?
Azok a könyvek valóban eredetiek? Esetleg belemagyarázzátok?"

Inkább egyéne válogatja. Nekem megvannak még a régi könyveim, egyházba is be lehet menni venni nem fog senki fejbe lőni. (bár ez szerintem csak angol nyelvterületen ajánlatos) Símaszkal a fejünkön éjjel nem igazán járunk az egyházhoz könyet lopni. Az e-bay is egy jó forrás igen, meg a többi ilyen weboldal. A könyvek eredetiek, ki a franc hamisítaná őket az egyház kivételével? :)

"Bár a kérdéseimre nem szeretsz te sem válaszolni, már mint a kényesebbekre."
Mit hagytam ki?

"Az indexen anno sokat olvastalak, Transzival együtt. Úgy tudom, hogy elég komoly nézeteltérésetek volt a zónával kapcsolatban (van)!"
Mással volt nézeteltérése, de szerintem már megoldódott. Ha kiváncsi vagy rá kérdezd őt.

jhokka 2008.10.23. 02:53:31

:: csipinymous 2008.10.23. 01:26:29

Tényleg jószándékból (bár lehet mégsem... :-)):

Látom nagyon ácsingózol tudásért.
Hiába van 1001 kérdésed, soha nem fogsz annyit megtudni a szcientológiáról, mint mazsi, translator, vagy reformer.

Mint írtam: 2-3 hónap munkával eltöltött idő a szcientológián belül felér 100 blogon eltöltött idővel, kérdések tisztázásával, megválaszolásával.
Ugyanazon iq és kommképesség kategóriában ennyi idő alatt lehet ugyanannyit tudni a szcientológiáról.

Tudom neked életed végéig kitart ez az aktív szcientológiagyülölet. Hidd el még tisztellek is kitartásodért! De hiába gyűlölöd jobban, mint Reformer. Nem leszel jobb, nagyobb tudású nála. Még évek múlva sem fogsz többet tudni, hiába utálod 2x annyira. Sőt, lehet egyre kevesebbet, mert félreértelmezel sokmindent.

A tudásban az utálatfaktor majdhogynem nulla.

Reformer az egyik aki sok képzést kapott szcientológiából, és egyben kellő rosszindulattal megáldott, hozzád képest lehet csak felével. De az ő nagyságához nem fogsz sajnos felnőni. Nézd meg milyen látogatott blogot tudott indítani. Ezt nehéz überelni Mo.n.

Sajnos azt kell mondjam, el kell végezned pár szcientológia tanfolyamot, hogy első lehess belátható időn belül. :-)

movie 2008.10.23. 07:38:43

Legutóbbi szólásom után elmásztak a kommentek; így jár aki este vacsizik, éjjel alszik :-)

Jokka: fentebb írtad, hogy nem is akarom megérteni - gondolom a "képesebb" és a "konfrontálódóbb" fogalmakra gondoltál. Nos mivel az első szó nem magyarul van, erről nincs mit beszélni. A második szót értem, sőt azt is sejtem, Ti mást értetek alatta, de ez a Ti hibátok.

Azonban nem tudtál felhozni olyan előnyt, amit csak a szcientológiával lehet elérni.

Később becsatlakozott Translator (aki clear) állítása szerint is a clear semmit többet nem tud, mint a többi ember, de azt jobban. Remek.

Jokka: megér ez neked hatvan millió forintot?

---------------------------------------------
Érdekes fejezete ennek a gondolatnak a JB által már az első héten megtapasztalt élmény, miszerint kilépett a testéből, meg átment a falon.
Ez elképesztő, tényleg.

Te Translator tudsz ilyent? Én pl. nem tudok.
De JB-nek ez adottsága volt, hiszen egy hét alatt nem végzett el annyi tanfolyamot, hogy ezt a szcientológiától tudja.

Szóval még ez a falon-átlépősdi sem a szcientológia találmánya. Ezért visszalépkedve az érveken: a szcientológia nem ad semmi különlegeset a pénzedért, ezért CSALÁS!

jhokka 2008.10.23. 09:10:39

movie:

Értem az álláspontod. Nincs előnye neked a szcientológiának.
Más úgy gondolja neki van.

Translator majd reagál a Clear címkére biztos. Én is tudnék, de fáradok.

::Azonban nem tudtál felhozni olyan előnyt, amit csak a szcientológiával lehet elérni.

Az, hogy te nem érted az előnyöket, attól még létezhetnek. Hogy valaki nem érti a plutót, attól még létezhet.
A helyes válasz az lett volna: "Felhoztál előnyöket, amik szerintem nem léteznek."
Nyugi segítek... nem hagylak egyedül.


::De JB-nek ez adottsága volt, hiszen egy hét alatt nem végzett el annyi tanfolyamot, hogy ezt a szcientológiától tudja.

JB maga állította azt, hogy a szcientológia miatt tudja azt amit.

El tudnád akkor sorolni, milyen tanfolyamok is kellenek egy jó kis testenkivüli élményhez? ha már ennyire tudod, hogy "annyi" tanfolyam kell ehhez. :-)

Az, hogy valaki úgy gondolja,hogy kilép a testéből, miért kellene sok tanfolyam?
Ez a te fejedben létezik. Magadat csalod, hogy úgy fogalmazzak.

Úgy őszintén? Hány éves vagy? Hány szót tisztáztál életedben?

Fogalmad sincs az egészről... és lököd a sületlenségek tömkelegét.

A megér nekem hatvan milliót kérdést tök figyelmen kívül hagyom... Hülye kérdésre nem tudok nem hülyén válaszolni.

::sőt azt is sejtem, Ti mást értetek alatta, de ez a Ti hibátok.

Ez az! csak sejtesz! :-)

És töredelmesen most már bevallhatom. Igen ezért is mi vagyunk a hibásak. Bocs: leszünk, és voltunk.

::Szóval még ez a falon-átlépősdi sem a szcientológia találmánya. Ezért visszalépkedve az érveken: a szcientológia nem ad semmi különlegeset a pénzedért, ezért CSALÁS!

falon átlépdősdi... találmány... honnan veszel ekkora sületlenségeket?
az érveiden visszalépkedtem, és elvesztettem a fonalat. De persze te nem, mert a cél mindig a Csaláshoz vezet... Te mindig tudod a kiutat. Köszi.

movie 2008.10.23. 09:32:30

Ügyetlen próbálkozás egy nem szcientológustól számon kérni a szótisztázást, ami a Ti találmányotok. Az én véleményem, hogy a szavakat nem tisztázni kell, hanem arra használni, amire kitalálták. Amikor azt állítod, megtanultál magyarul, akkor megtanultad szavak és a fogalmak összekapcsolását. Szóval nekem ne gyere azzal, hogy azért nem értem a hablatyodat, mert nem tisztáztam a szavakat. Ha valamit nem értek, azért te vagy a hibás, mert nem a szabványos módon használod a magyar nyelvet. Ezt nem akarom még egyszer elmondani.

--------------------------------------------------
Hogy mennyi tanfolyam kell a testen kívüli járkáláshoz, azt nem tudom. Szerintem te sem és egy szcientológus sem. JB állítása szerint mégis testen kívül járt egy hét szcientologizálás után, mások évek múlva sem csinálnak ilyent - ezért mondtam, hogy JB-nek ez személyes adottsága volt.
(egyébként véleményem szerint nagy lelkesedésében halucinált valamit, de ez pusztán vélemény)
--------------------------------------------------
Sületlenség: a dianetikában benne van, hogy egy clear emberfeletti képességekkel bír. Még ma is a dianetika könyvvel házaltok. Akkor hogy lehet, hogy nem is érvényes, ami abban van? Szóval a sületlenségek - mert tényleg azok - nem tőlem, hanem LRH haverodtól származik.

anonymoushun · http://anonymoushun.com/ 2008.10.23. 09:45:46

Ügyetlen próbálkozás egy nem szcientológustól számon kérni a szótisztázást, ami a Ti találmányotok. Az én véleményem, hogy a szavakat nem tisztázni kell, hanem arra használni, amire kitalálták. Amikor azt állítod, megtanultál magyarul, akkor megtanultad szavak és a fogalmak összekapcsolását. Szóval nekem ne gyere azzal, hogy azért nem értem a hablatyodat, mert nem tisztáztam a szavakat. Ha valamit nem értek, azért te vagy a hibás, mert nem a szabványos módon használod a magyar nyelvet. Ezt nem akarom még egyszer elmondani.

Igaz, igaz movie www.freewebs.com/anonymoushun/Szekta-Kerdoiv.pdf 11 es kérdés :)))

Tapasztalat.. 2008.10.23. 09:49:16

Komolyan mondom le a kalappal előttetek, hogy a szci idiótákkal képesek vagytok vitatkozni. Engem már az első 5 percben felidegesítenek a hülyeségükkel. Szerintem nem is egyedül írnak ide, hanem összegyülnek egy szobába és hosszas érvelések után megfogalmazzák a baromságaikat.
Mert amikor én akármelyikkel beszéltem személyesen, akkor a kérdésekre sose tudtak választ adni. Mint pl. Miklovicz Attila. Mikor megkérdezték, akkor csak lesett a mikrofonra és a csak röhögött. Egy értelmes választ nem tudott adni.. Biztos épp nem volt a Tethánja a testében... :D

www.youtube.com/watch?v=5eqAps8n9eE

jhokka 2008.10.23. 11:07:23

:: movie 2008.10.23. 09:32:30
::Ha valamit nem értek, azért te vagy a hibás, mert nem a szabványos módon használod a magyar nyelvet. Ezt nem akarom még egyszer elmondani.

Már bevallottam az előbb. Igen én vagyok a hibás.
De most komolyan.
Ha angolul beszélsz valakivel, akkor magyarul beszélsz?
Ha orvosi műtétekről esik szó, akkor végig magyar szavakat használsz?
Én terminológiáról beszélek, és nem magyar szavakra való átalakításól.
Én sem akarom ezt elmondani mégegyszer.
Onnan indult ki, emlékszel?
Mondjak előnyt ami nincs meg sehol máshol, csak a szcientológiában:
Igyekszem most lefordítani, hogy te is értsd, csak így azt fogod gondolni, ez máshol is megvan:

előny1:
"A Clear egy olyan személy, akinek nincs többé saját reaktív elméje. Ezáltal azon kártékony hatások egyikétől sem szenved, amelyeket a reaktív elme okozhat. A Clearnek nincsenek olyan engramjai, melyek restimulálódva elrontják a mérlegelései helyességét azáltal, hogy rejtett és hamis adatokat visznek bele"

Fordítás: Vagyis egy saját maga szerint faszább állapotban lévő egyén, aki nem hamukázik többé.

előny1b: vagyis ahogy valaki halad ezen állapot felé, úgy válik tehetségesebbé, jobbá, képesebbé

Fordítás: Vagyis hogy elindul valahonnan, és faszább, és faszább lesz. Nem mások szerint, hanem a saját maga véleménye szerint. (Persze ezt úgyis észreveszik mások, hogy faszább lett)

előny2: a tanulási tech
Mondjuk ez világi tech inkább.

fordítás: Jobban, kellemesebben tanul, mint bármilyen más módszerrel. Gyakorlatiasan tanul, nem a vizsgákra.

előny3: konfrontálási szint drasztikus növekedése. viszonylag rövid idő alatt.
Kommunikációs tanfolyamok ilyen mélységben.

Fordítás: Ennél faszább kommtréninggel nem találkoztam.

előny4: tónusskála ismerete és használata.

fordítás: Az ember inkább épít, semmint rombol. És erre van egy pontos eszköze, hogy hogyan tudja megtenni.


::Hogy mennyi tanfolyam kell a testen kívüli járkáláshoz, azt nem tudom.

Na látod minek ez a humbug.

:: ... egy hét szcientologizálás után, mások évek múlva sem ...

Van aki elsőre tud dugni, van akinek 100x is meg kell próbálni, mire normálisan megy neki.
De mindegyik azt fogja mondani, hogy egy bizonyos nővel tettem.
Mindegyik tudott, de valakinek hamarabb, valakinek később jött felszínre.

::(egyébként véleményem szerint nagy lelkesedésében halucinált valamit, de ez pusztán vélemény)

Köszi. A véleményeket szeressük! Még többet!

::Sületlenség: a dianetikában benne van, hogy egy clear emberfeletti képességekkel bír.

Pontos oldalszám? (Na ugye!)

A dianetika a tech egy darabja. A kezdeti darabja. A többit is meg kell ismerd, hogy elmondhasd, ez sületlenség, vagy sem.

Mintha a "Vica meztelenül fürdött a patakban " mondatból alkotnál véleményt az Egri csillagokról.
Gondolván, biztos jó kis erotikus regény...

(Én tényleg ezt gondoltam... annó)

jhokka 2008.10.23. 11:11:20

:: Tapasztalat.. 2008.10.23. 09:49:16
:: "szci idiótákkal"
:: "Szerintem nem is egyedül írnak ide, hanem összegyülnek egy szobába és hosszas érvelések után megfogalmazzák a baromságaikat."
:: "akármelyikkel" " sose"
:: " Egy értelmes választ nem tudott adni.. "

Még több ilyen kifejezést használj kérlek. Kellesz egy demonstrációmban. Thx. :-)

movie 2008.10.23. 11:25:18

Jokka: te lyukat dumálsz a monitoromba de akkor sem ismered be, hogy halott lovon ülsz.

Te állítottad, hogy nem akarlak megérteni. Mert szerintem én értettem amit írtál, szerinted meg nem értettelek. Én annyit mondtam azokra a dolgokra, amik a clear-séghez tartoznak, hogy nem csak a szci által érhető el és a szci által sem feltétlenül érhető el.
- ebből te leszűröd, hogy nem értettem meg, mert nem tisztáztam a szót. Erre írtam, ha tisztáznom kellett volna, akkor már eleve elszúrtad a kommunikációt.

Tehát a képlet:
mondom binzonyíts => mondtad az "előnyőket" => nem fogadtam el => mondod nem érettem meg => mondom ha így van, te mondtad rosszul => ironizálsz

Valójában:
megértettem => mondom humbug => te nem fogadod el, mert az fájdalmas lenne.

jhokka 2008.10.23. 12:27:13

movie:
De remélem egyre jobban ironizálok. ;-)

Oksi... mit értettél meg az előnyökből?
Azt amit szerinted megértettél... nem?

Én szerintem mást. Vagy semmit.

Legyen ez egy apró véleménykülönbség köztünk, és nincs harag, ok?

::Valójában:
::megértettem => mondom humbug => te nem fogadod el, mert az fájdalmas lenne.

Te mindent megértesz? Mondj egy példát amikor nem értettél meg valamit... Amikor tényleg nem értettél meg.

Mondok példát, amit ne hozz fel, mert erre már mondtad, hogy megértetted:
előny 1 = rizsa, semmi
előny 3 : érthetetlen rizsa.

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2008.10.23. 12:47:29

Translator:

Szerintem én egy másik Dianetika könyvet olvastam.

Esküszöm hogy megkeresem és begépelem neked az egész fejezetet.

Vicces hogy már azon vitázunk, hogy mi van leírva.

movie 2008.10.23. 15:04:01

előny 1 = rizsa. Bár te azt hiszed szupermen lettél ettől, valójában semmit nem haladsz előre. Nem leszel te clear / tiszta. Az anyagi valód tart fogva, ahogyan mindannyiunkat. Időnként böfögsz és te is büdöseket szarsz. Azt hiszed magasabbrendű leszel a tanfolyamokkal, ez önbizalmat ad. Az önmagadba vetett hited egy ideig erőt ad, de minden gondodat egyedül kell megoldjad. Bármikor beleütközhetsz a thetanodnál nagyobb problémába...

előny három: nagyszerű kommunikáció. Ez amit itt bemutatsz, ezt tanultad? Konfrontáció? Remélem még hátravan néhány kommunikációs tréning, mert az eddigi módszered kimerül abban, hogy kiemelsz néhány részletet az írásomból és leköpöd. Amihez nem tudsz hozzászólni, ignorálod.

_yx 2008.10.23. 18:52:25

jhokka:
Úgy szeretném egyszer azt hallani hivatalos forrásból: a Dianetika könyv elavult, a tételei nem igazolódtak be, így visszavonjuk és aki visszaküldi, annak megtérítjük az árát! De nekem elég lenne akár csak az "és" előttig! Jelen állapot szerint erre egy komplett "SO-tagságnyi" idő kevés lenne ezt kivárni. Pedig nem esne le az aranygyűrű DM úr ujjáról és sokat javíthatna bizonyos emberek szemében - így pl. az enyémben is - az egyház szavahihetőségén. Leesne a tónus? Van is miért oka, hogy leessen! És aztán a read helyét átvehetné a lebegő tű! :)
Írod, hogy sokat káromkodk Beghe. Igen, sokat. Van is miért oka! Lent van a tónuson? Igen, ahányszor eszébe jut a rengeteg pénz és idő a semmiért (ez az ő realitása, ne kérdőjelezd meg!), így teljesen épeszű reakció, hogy dühöt érez! Az lenne aberrált, ha mint én, megpróbálna "kommban maradni" és jópofizni. De lassan felnövök én is a feladatomhoz..

Kerek 2008.10.23. 20:22:00

Nos, olvasom a hozzászólásokat, és úgy gondolom néhány dolgot helyére kell raknom.

1. A Free Zonát az egyház ugyanabba a kategóriába sorolja, mint az Anonymus csoportot. Elnyomó csoportnak van elkönyvelve mindkettő.

2. "movie 2008.10.22. 16:28:41
Jokka: mondj egy olyan előnyt, amit a szcientológia segítségével bárki el TUD érni, azonban a szcientológián kívül semmilyen módon nem érhető el. "

Bocsánat, hogy Jokka helyett válaszolom meg, de ő vagy nem tud erre példát, vagy elsiklott a dolog felett. Én még mindig az "etika vonalon" maradnék, ahhoz értek. Van egy alap tétel a szcientológia etikájában, ami a "Bevezetés a Szcientológia Etikájába" című könyvben is szerepel(ha nagyon igényli valaki, akkor megadom az oldal számot is), miszerint "ha két személy között folyamatos gyűlölködés van, akkor annak mindig egy harmadik személy az oka, aki a gyűlölködést szítja". Erre vonatkozóan egy más egyháznál, vagy társadalom tudománynál sem találtam információkat, pedig sok helyen utánanéztem. Ha valaki mégis talál máshol erre utalást, jelezze, mert engem is érdekel.

3. "PTS volt. De nem az egyháztól, hanem egy konkrét személytől. Maga egy csoport nem lehet SP"

Jokka, ebben tévedsz, LRH azt mondja, hogy lehet egy csoport is SP. Lásd pszichiátria, mint csoport.

4. "csipinymous 2008.10.22. 01:07:15
Mond Mazsi!
Miképp kellett volna egy megtévesztett embernek védekeznie, megelőznie a helyzet kialakulását, ott bent, a szcientológiai egyháznál?
Mit ír erre Hubbard? Mit kell tenni ha, nem vagy magadnál és helyzetben vagy?"

Bocsánat, hogy ismét más helyett válaszolok. Szci szemszögből nézve a dolgot, JB még nem volt jártas a szci felépítésében, mikor szembesült a csalódásával először. Az lett volna a megfelelő út még a legelején, hogy jelzi a gondját az auditorának. Ami még jobb lett volna, ha az auditor vette volna észre, hogy valami nem stimmel. (Bár szerintem az Esetfelügyelőnek/az a személy, aki az auditálás lépéseinek helyességét ellenőrzi, és szükség esetén korrigáló intézkedést foganasít/ szintén észre kellett volna vennie a dolgot, és még időben intézkednie).
Anonymus szemszögből nézve el se kellett volna kezdenie az egész auditálást.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.10.23. 22:09:36

Azt mondjátok Hubbard úgy írta meg a Dianetikát, hogy még nem volt Clear egy sem. Leírja, auditálással lehet eljutni addig az állapotig és azt hogyan kell csinálni, legalábbis kb. hogyan néz ki az auditálás. Nem feltételes módban írta, hanem mint tényt. Most meg azt mondjátok, akkor még nem is volt Clear. Szóval előbb mutatta meg az utat és utána látta meg a célt, de még elötte leírja az milyen lesz? Ami "kutatás" utána volt az már nem számít abból a szempontból, hogy tudta az utat meg a célt, de aztán kiderült mégse az a cél és az út is másmilyen? Mintha ő lenne az íjász aki mindig célba talál, csak lövés után kell megrajzolnia a céltáblát, esetleg újra kell lőnie, de az nem számít.
Vagy meghírdetnek egy rövidebb utat Szumátrába és elindulnak a fizetős csoporttal. Mennek mennek és majd csak odatalálnak, ha meg mégsem, akkor a további költségeket is a csoport állja! Ez őrület. Persze értem én, a legmagasabb szint, eladni a semmit, mintha valami lenne. Ez a csúcs a szciben. Meg magas szintű tech, minnél jobban megdolgoztatni az embereket....
Szerencsés egyházakban elszámolnak a kapott pénzzel tételesen, pedig ott nem kell semmiért sem fizetni, legalábbis nincs beárazva, itt meg hiába mondják adománynak, konkrét összegekről van szó.
Nagyon úgy néz ki a felső vezetők teszik el a lét, lent meg perkálnak újra és újra. És fennt már tök mindegy működnek-e a techek avagy nem, hiszen náluk működik: mindenük megvan, náluk bevált.
Ez addig lesz így, míg az egyházak:
1. Bármit állíthatnak
2. Bármit ígérhetnek
3. Bármennyi pénzt beszedhetnek
4. Bármire elkölthetik és még adómentes is!
A szci egyház csak a következménye egy hibás gyakorlatnak.
Egyébként meg, ha annyira scientic-ek akkor vessék alá vizsgálatnak, bármikor megismételhető kísérletnek, legyenek dokumentálva tudományos folyóiratokban! Akkor lesz tudományos.
Végül: Azt legalább laboratóriumban ellenőrízték, hogy tibeti szerzetesek 5 fok celsius hőmérsékleten a rájuk terített hidegvizes lepedőt simán megszárították és nem csökkent a hőmérsékletük, nem hültek ki, nem lett semmi bajuk. Mikor tud ilyet egy OTx szintű? Vagy valami hasonlót? A meditáció hatását lehet mérni az agykéreg vastagságán, minden szellemi dolognak van fizikai hatása is (a negatívnak is). Hol van dokumentálva ez a scientologinél? Pedig ők imádják a statisztikákat, mondják magukról. Hogyan higgyen valaki, ha nem lehet ellenőrízni? Az, ha valaki azt mondja neki ettől tök jó, az nem tudományos.
Szerintem egyszerűen csak összeválogatják a szerencsétleneket és akkor nem igaz az 100000-ől 1000 hülye, ha a 95%-uk az.

_yx 2008.10.23. 23:18:43

Kerek:
Csak ha már te is, én is.. A 2. pontodban említett "ha két személy között folyamatos gyűlölködés van, akkor annak MINDIG egy harmadik személy az oka, aki a gyűlölködést szítja" - felismerés így (lsd. kiemelésem) biztosan téves, a szci (Hubbard) egyik nagy melléje sztem! Állításom igazolására pedig nekem - a sarkítás miatt - elegendő, ha egyetlen olyen esetet tudok, ahol nincs harmadik. Persze, mint valaki már írta is: a dolog arra irányulhatott, hogy a "civakodó" szciken kívül lehessen helyezni MINDEN ESETBEN a problémát, és össze lehessen fog(at)ni a külső ellenség ellen! Így viszont már nem is olyan újdonság ez a "felismerés".

jhokka 2008.10.23. 23:43:11

:: Kerek 2008.10.23. 20:22:00
:: Nos, olvasom a hozzászólásokat, és úgy gondolom néhány dolgot helyére kell raknom.
1. A Free Zonát az egyház ugyanabba a kategóriába sorolja, mint az Anonymus csoportot. Elnyomó csoportnak van elkönyvelve mindkettő.

Ez így van.

::2. "movie 2008.10.22. 16:28:41
Jokka: mondj egy olyan előnyt, amit a szcientológia segítségével bárki el TUD érni, azonban a szcientológián kívül semmilyen módon nem érhető el. "
Bocsánat, hogy Jokka helyett válaszolom meg, de ő vagy nem tud erre példát, vagy elsiklott a dolog felett.

Vagy három helyen említettem. Olvass vissza kérlek, mielőtt helyére akarsz tenni dolgokat.

De a harmadik személy tech, az tényleg hasznos.

::3. Jokka, ebben tévedsz, LRH azt mondja, hogy lehet egy csoport is SP. Lásd pszichiátria, mint csoport.

Biztos tudsz ilyen referenciáról. Az SP: egy személy. És egy személy nem lehet csoport.
A pszichiátria elnyomó dolog, de nem személy.

Remélem most már látod, hogy nem tévedek.
Én tévedhetetlen vagyok... ;-)

::4. Az lett volna a megfelelő út még a legelején, hogy jelzi a gondját az auditorának.::

Így van, de JB, nem volt őszinte az auditorához.
Elkezdődött (illetve folytatódott) az őszintétlenségi "lánc"

:: Ami még jobb lett volna, ha az auditor vette volna észre, hogy valami nem stimmel.

Az auditor csak akkor tud segíteni, ha valaki őszinte. Én nekem sem haladt sehova előre az esetem, amikor nem mondtam el valamit 1 órán keresztül az auditoromnak. Ha kitartottam volna, és nem mondom el mi nyomja a begyem, könnyen JB
útjára lépek.

:: (Bár szerintem az Esetfelügyelőnek/az a személy, aki az auditálás lépéseinek helyességét ellenőrzi, és szükség esetén korrigáló intézkedést foganasít/ szintén észre kellett volna vennie a dolgot, és még időben intézkednie).

Ez így is van... de ha őszintétlenül tanúsít eljárásokat, szinteket JB. azzal a világ legjobb esetfelügyelője sem tud kezdeni.
Ez olyan képesség lenne, mintha a távolból érje el, hogy egy anon (mondjuk csipi) ne legyen már annyira rosszindulatú.
Ilyen szupermen képességet ne várjunk el az setfelügyelőtől.

jhokka 2008.10.23. 23:45:40

:: movie 2008.10.23. 09:32:30
:: Ügyetlen próbálkozás egy nem szcientológustól számon kérni a szótisztázást, ami a Ti találmányotok.

a 80-as években a magyar tanárom alkalmazott ilyet... illetve ehhez hasonlót.
Mindig kérte, hogy legyen nálunk értelmező szótár.
elhiheted: soha nem olvasott LRH-t.

Kár, hogy neked nem ilyen Magyar tanárod volt.

Ügyetlen próbálkozás volt ügyetlen próbálkozásnak nevezni a kérésemet. ;-)

jhokka 2008.10.23. 23:57:54

:: movie 2008.10.23. 15:04:01

Te mindent megértesz? Mondj egy példát amikor nem értettél meg valamit...
Ezt már kérdeztem...

Bár ahogy elnézem, tényleg nem érted ezeket...

::előny 1 = rizsa. Bár te azt hiszed szupermen lettél ettől, valójában semmit nem haladsz előre.

Nem ez van leírva, és nem hiszem, hogy szupermen leszek tőle... 10x leírtam már... Még hányszor? Ergo: mégsem értetted meg szerintem.

:: Időnként böfögsz és te is büdöseket szarsz. Azt hiszed magasabbrendű leszel a tanfolyamokkal, ez önbizalmat ad.

Magamhoz képest igen, jobb állapotban leszek, vagyok.

A böfögést, meg a szarást betudom a kisebbrendűségi komplexusodba, amivel most nem tudok mit kezdeni.

:: Az önmagadba vetett hited egy ideig erőt ad, de minden gondodat egyedül kell megoldjad. Bármikor beleütközhetsz a thetanodnál nagyobb problémába...

Igen, mindig lesz nagyobb probléma, magamnál.
Nekem egyébként nincs thetánom, ezt is honnan veszed? Megint nem értesz valamit.

::hogy kiemelsz néhány részletet az írásomból és leköpöd. Amihez nem tudsz hozzászólni, ignorálod.

Hány éves vagy? 18, 20 körül?
Amihez nem tudok hozzászólni, persze hogy ignorálom.

Nem köpöm le az írásod. Igyekszem nem kifigurázni... nehéz megállni.
Megint kisebbrendűségi érzést vélek felfedezni.

_yx 2008.10.24. 00:00:03

jokka:
Ez csúnya csúsztatás, így nem hagyhatom szó nélkül:
":: Ami még jobb lett volna, ha az auditor vette volna észre, hogy valami nem stimmel.

Az auditor csak akkor tud segíteni, ha valaki őszinte. Én nekem sem haladt sehova előre az esetem,.. "
Beghé-nek nem "nem haladt előre az esete"! Nagyon is haladt! Mindenki mindent rendben talált nála OTV-ig! (Ő maga is!) Az rendben lenne, így az indoklásod is megállna, ha nem haladt volna az öszintétlensége miatt, de nem ez volt a helyzet!

jhokka 2008.10.24. 00:05:23

:: _yx 2008.10.23. 18:52:25
::jhokka:
::Úgy szeretném egyszer azt hallani hivatalos forrásból: a Dianetika könyv elavult, a tételei nem igazolódtak be, így visszavonjuk és aki visszaküldi, annak megtérítjük az árát!

Nem avult el. Egy alapkönyv, amiből később eljutunk a szcientológiáig.

Így lesz teljes megértése az embernek, mi is az egész.

Olyan mintha azt mondanád: a feleséged 20 éve elavult. Az amit gondolt 20 éve, része a mostani életének is.

A dianetika módszere (bár müködőképes) de tényleg elavult. Vannak jobb technikák, módszerek.

Az elvek azonban változatlanok.
Pár megfigyelés még nem volt jelen abban az időben. Akkor LRH még javában kutatott, amit a későbbi könyveiben kifejt.

JB, nagyrészt maga okozta a problémáját, és most fröcsköl. Legyen dühös. Tőlem...!

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.10.24. 00:26:45

JB olyan szinten volt ahol már nem működött az e-méter? Meg maga okozta a problémáját? Hogy elment szcinek? Bakker... a terepjárós bezúz egy út szélén álló szuzukit, a tulaja döbbenten nézi a romokat, kipattan a terepjárós és elrikkantja magát: csak felerészben enyém a felelősség, azért mentem neki, mert ott állt.
Csak a szci még a felét sem vállalja. Hányszor magyarázták már itt, hogy nem a techek, vagy a szervezet a felelős a gebaszért, hanem az ember (aki nekik dolgozott egyébként), csakhogy pont arról van szó, hogy átlagfeletti képességeik lesznek: az agy nagyobb százalékát fogják használni! Ez egy szórólapon volt, az Einseinesen. Erre a saját embereik bénáznak és csak másra mutogatnak. Saját beosztottért a főnök a felelős, de itt ilyen nem volt még. De meg is fordíthatom: aki sikeres lesz az is magának köszönheti és nem a csodálatos módszereknek, hiszen csakis az ő érdeme hogy élt vele és jól használja, nélküle nem ért volna semmit az egész, mert csak vele működhet, ember nélkül mégse lehet! Kilóg itt a lóláb alaposan, pont a saját érvelésetek mutatja meg milyenek vagytok igazán.

jhokka 2008.10.24. 00:35:39

:: Madnezz 2008.10.23. 22:09:36

Köszi, amit írtál.

::Azt mondjátok Hubbard úgy írta meg a Dianetikát, hogy még nem volt Clear egy sem.

Mondjuk? Ki mondta, mert én nem. LRH sem.

Jaj... tájékozatlanság, és általánosítás a köbön.

Ugye a szcientológiáról való ismereteid innen vannak a netről?


::Szerencsés egyházakban elszámolnak a kapott pénzzel tételesen, pedig ott nem kell semmiért sem fizetni, legalábbis nincs beárazva, itt meg hiába mondják adománynak, konkrét összegekről van szó.

Most fizettem a katolikus egyháznak bizonyos szolgáltatásért. Számla nuku.
Ha a szcientológia csak egyszer nem adna számlát, az APEH elsöpörné.
Ki hol jár el becsületesebben? Mert én ezt tapasztalom.
Könnyű leírni, hogy elszámol tételesen a katolikus egyház, szerinted?
A szcientológiában a keresztelés, házasság, temetési szertartás ingyenes. És nem kell zsebbe sem fizetni.

::Nagyon úgy néz ki a felső vezetők teszik el a lét, lent meg perkálnak újra és újra.

Egy kis színvonal lemenetel: Dehogynem... persze... világkörüli utak, szeretők, kurvák, villák saját részre... stb. hát persze...

Egy emberrel nem találkoztál a felső vezetésben.

:: És fennt már tök mindegy működnek-e a techek avagy nem, hiszen náluk működik: mindenük megvan, náluk bevált.

Szerinted mi? Hol van bármi videófelvétel, vagy/és számla.
Már rég elsöpörtük volna (mi szcientológusok) az ilyen marhákat, ha lennének ilyenek a felső vezetésben.


::Egyébként meg, ha annyira scientic-ek akkor vessék alá vizsgálatnak, bármikor megismételhető kísérletnek, legyenek dokumentálva tudományos folyóiratokban!

Vallások, annak tanai mióta vannak dokumentálva tudományos folyóiratokban.
Van egyébként egy kiadvány, ahol vallástudósok ellemzik a szcientológiát.

Például ők:
mia.szcientologia.org/html/part11/Chp34/pg0605-b.html
mia.szcientologia.org/html/part11/Chp34/pg0605.html

::Végül: Azt legalább laboratóriumban ellenőrízték, hogy tibeti szerzetesek 5 fok celsius hőmérsékleten a rájuk terített hidegvizes lepedőt simán megszárították és nem csökkent a hőmérsékletük, nem hültek ki, nem lett semmi bajuk.

Erről van linked? érdekelne.

:: Mikor tud ilyet egy OTx szintű? Vagy valami hasonlót?

Na most lebuktunk. :-)

:: A meditáció hatását lehet mérni az agykéreg vastagságán, minden szellemi dolognak van fizikai hatása is (a negatívnak is). Hol van dokumentálva ez a scientologinél?

Kutatások és Felfedezések sorozat.
14 enciklopédikus méretű mű.

:: Hogyan higgyen valaki, ha nem lehet ellenőrízni?

A szcientológia kevésbé hit, inkább gyakorlati.

A Kutatások és Felfedezésekben leellenőrizheted egyébként.

A többire nem reagálnék... sajnos nincs ennyi időm.

jhokka 2008.10.24. 00:42:20

:: _yx 2008.10.23. 23:18:43
::Kerek:
::Csak ha már te is, én is.. A 2. pontodban említett "ha két személy között folyamatos gyűlölködés van, akkor annak MINDIG egy harmadik személy az oka, aki a gyűlölködést szítja" - felismerés így (lsd. kiemelésem) biztosan téves

Igen ez téves. Nem is igaz.

És nem is ezt, és nem így írta LRH. :-)

Ez van, amikor a blogról tájékozódik valaki szcientológia alapelveket illetően.
Nem érted, mivel nem olvastad, mivel nem figyelted meg.

Nem ez van leírva, amit itt leírtál.

Pedig Kerek leírta az oldalszámot is, ahol lehetett volna tájékozódni részletesen.

Azt értsd már meg te is:
LRH nem egy-két mondatos tech-eket írt le.

Ahhoz el kell olvasni a könyvet, és a hozzá tartozó tanfolyamot elvégezni...

jhokka 2008.10.24. 00:53:03

:: _yx 2008.10.24. 00:00:03
:: jokka:
:: Ez csúnya csúsztatás, így nem hagyhatom szó nélkül:
::"Az auditor csak akkor tud segíteni, ha valaki őszinte. Én nekem sem haladt sehova előre az esetem,.. "

Ebben hol a csúsztatás? JB maga mondta, hogy rosszabbul volt, mégis tanúsította a szinteket. Vajh miért? Őszinte volt tanúsításkor, vagy sem?

::"Beghé-nek nem "nem haladt előre az esete"! Nagyon is haladt! Mindenki mindent rendben talált nála OTV-ig! (Ő maga is!) Az rendben lenne, így az indoklásod is megállna, ha nem haladt volna az öszintétlensége miatt, de nem ez volt a helyzet!"

"Szóval bár kurvára sírdogáltam, de végül engedtem a nyomásnak" Ezt JB írta.
Ez rendben??? Ez haladás?

Itt (is) volt egy pont, ami szarságot okozott... és erre épült valami, ami összeomlott.
Én így látom.

JB esete összeomlott.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.10.24. 00:56:32

Jhokka!
Nem mondtad bakker? "Az igaz, hogy a Dianetika könyvben leírt Clear állapot nem létezik. Illetve nem úgy létezik.
De ezt LRH a későbbi könyveiben, felfedezéseiben kifejti.
Ezért hozta létre a Clear bizonyossági eljárást is, hogy ezen adatok birtokában biztonságosan kijelenthesse az ember, hogy Clear vagy nem Clear.
A Dianetika könyv után rengeteg kutatás volt, a szcientológia shol nem volt, az csak 3-4 évvel utána jelent meg."
Nem létezik, vagy de mégis, csak nem úgy.... fejleszd a rövidtávú memóriádat mert ez gáz nagyon!

jhokka 2008.10.24. 01:10:54

:: Madnezz 2008.10.24. 00:26:45
:: JB olyan szinten volt ahol már nem működött az e-méter?

Ezt nem értem. müködött persze.

:: Meg maga okozta a problémáját? Hogy elment szcinek?

Az is az ő problémája..., nem? ;-)

::Csak a szci még a felét sem vállalja. Hányszor magyarázták már itt, hogy nem a techek, vagy a szervezet a felelős a gebaszért, hanem az ember (aki nekik dolgozott egyébként),

A szci nem vállalja? Dehogynem... oszlatok egy kis komályt.

Igen az ember. És most kijelenthetem, igen a szcientológusok a felelősek.
Leginkább a vezetők, hogy mi történik.
Ha lassan, vagy sehogyse halad a szcientológia, az az ő felelősségük elsősorban.
Ha hibáznak a munkatárak, persze hogy az.

JB esetében is volt biztos felelőtlenség, felelőtlen munkatárs.
Én azt látom fejlődik, egyre jobb lesz a tech.
Persze vannak (sőt, lesznek hibák. A mérték nem mindegy.

A vezetők felvállalták, hogy elvesztették JB-t. Meg ami a hercehurca körülötte van.
Tanultak, minden bizonnyal ebből, és javítottak a dolgok menetén.

Szerintem. JB a saját maga esetéért volt felelős.
A vezetők meg azért, hogy ne legyen gond. Hát volt.

:: csakhogy pont arról van szó, hogy átlagfeletti képességeik lesznek: az agy nagyobb százalékát fogják használni! Ez egy szórólapon volt, az Einseinesen.

A promó úgy szól: miért használjuk ki az agyunk kisebb százalékát.

Arról nem volt szó benne, hogy szupermenek lesznek.
Jobbak, képesebbek lehetnek, ha alkalmaznak pár dolgot, de nem lesznek szupermenek.

:: Erre a saját embereik bénáznak és csak másra mutogatnak.

Nyugi... mutogatnak ők magukra is. Attól, hogy nem látod, ez van.
Bár én nem magukra mutogatásnak, hanem szembenézésnek hívnám.

:: Saját beosztottért a főnök a felelős, de itt ilyen nem volt még.

Mindennapos ez... csak egy belső ügyet nem tesz senki erre a blogra.

:: De meg is fordíthatom: aki sikeres lesz az is magának köszönheti és nem a csodálatos módszereknek

Elsősorban magának, igen. De egy jó módszer sokat segít. Mint a mobiltelefon is egy jó tech, és sokat segít az embereknek.
Egy 18-ik századi ember szupermennek gondolna minket egy ilyen miatt.

::Kilóg itt a lóláb alaposan, pont a saját érvelésetek mutatja meg milyenek vagytok igazán.

Remélem, hogy bemutatja. Mostmár feltétlen. :-)

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.10.24. 01:12:38

Most akkor a szcientológia egy tudományos vallás? Egyszer ez, egyszer az? Mikor melyik tetszik? Esetleg olyan tudomány, amiben hinni kell?
Az meg nem túl meggyőző ha saját magatokat "ellenőrzitek", bocs!
Mutasd meg valahogyan, mire megy el nálatok a beszedett pénz! Minden projectre külön gyűjtötök, mikor minden szlgáltatásért pénzt kértek, aminek fedeznie illene azokat. Pl. a Baptistáknál rendes elszámolás van a gyülekezet felé.

jhokka 2008.10.24. 01:20:44

:: Madnezz 2008.10.24. 00:56:32
::Jhokka!
::Nem mondtad bakker? "Az igaz..."
Nem létezik, vagy de mégis, csak nem úgy.... fejleszd a rövidtávú memóriádat mert ez gáz nagyon!

Neked csak az olvasást kell fejleszteni... az annyira nem gáz.

Már vártam, mikor kapok rosszindulatú megjegyzést. Hát, íme hölgyeim, és uraim.

Akinek a fenti (általad idézett: 2008.10.24. 00:56:32 hozzászólásodban) gondolatsor megegyezik az, idézem:
"Hubbard úgy írta meg a Dianetikát, hogy még nem volt Clear egy sem."

akkor azzal nincs értelme vitáznom.
Rosszindulat újra ON.

Sajnálom, hogy te (is) a blogból tájékozódsz szcientológia, és dianetika kifejezésekből.

Plusz egy olyan könyv vitájába mész bele, amit kezedbe sem vettél. (de javíts ki ha tévedek!)

jhokka 2008.10.24. 01:31:02

:: Madnezz 2008.10.24. 01:12:38
Most akkor a szcientológia egy tudományos vallás? Egyszer ez, egyszer az? Mikor melyik tetszik? Esetleg olyan tudomány, amiben hinni kell?

Egyik sem. Tájékozódj.
mia.szcientologia.org/html/part02/index.html

A véleményemet már korábban kifejtettem. A szcientológia egy vallás tudományosan megközelítve .
Ez csak nekem mond valamit, másnak lehet semmit.
Lehet más szcientológus sem érti.

A rosszindulatúak meg fröcsögnek, hogy tudományos vallás, vagy tudomány... stb. Tudományos vizsgálatokat követelnek...

::Az meg nem túl meggyőző ha saját magatokat "ellenőrzitek", bocs!

Nem is akarlak meggyőzni.
Tájékozódj:
mia.szcientologia.org/html/part05/index.html

::Mutasd meg valahogyan, mire megy el nálatok a beszedett pénz!

Kb. 2 éve voltam már tanfolyamokon... és még mindig elég szkeptikus voltam.
Volt szerencsém akkor belenézni, hogy mire megy a pénz.
fizetés (minimálbér környéke), bérleti díj, rezsi, könyvek, promók... sportautóra nem telt.

Konkrét pénzelosztást láttam, leírva dokumentálva. Nem mutatott senki semmit. Ez úgymond (shhh...) magánakció volt.

::Minden projectre külön gyűjtötök, mikor minden szlgáltatásért pénzt kértek, aminek fedeznie illene azokat. Pl. a Baptistáknál rendes elszámolás van a gyülekezet felé.

Ezt nem értem.

A baptistákat nem ismerem. Lehet így van.
Én katolikus vagyok. Sokat jártam templomba is. Őket ismerem valamelyest.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.10.24. 01:42:48

Jhokka!
Egymásnak ellentmondóan érvelsz, hol így hol úgy... :(
Az e-métert pont azért használják, hogy kiderüljenek a rejtett problémák. Mire tippelsz, Beghénel nem jelzett, vagy az auditor nem vette észre?
"Szerintem. JB a saját maga esetéért volt felelős." Az egyház meg csak arról tehet nem fejlődik a tech? Ember! Ha el akarok jutni A-ból B-be, olyan járműt adj ami elvisz oda, ha eleve szar és nem működik, akkor nem az a baj, hogy nem fejlesztettek, hanem hogy ócskavasat sóztak a nyakamba. Ezt valamiért összemosod.... A szci techek is csak ócskavasak ha nem működnek megfelelően és főleg nem kellene pénzt kérni értük, de még csak terjeszteni sem! Kutatni azt lehet persze. Erre próbált Beghe rámutatni. Csodálom, hogy nem értetted meg!

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.10.24. 01:56:49

Jhokka!

Egyre többször lösz bakot...
A Dianetika akkor repült a kukába, mikor kiderült, hogy vallás épül rá. Persze épülhetne a fizikára is csak annak nincs értelme. De a szcientológiánál van, mégpedig, hogy ne kelljen bizonyítaniuk állításaikat.
"A szcientológia egy vallás tudományosan megközelítve ." Oké és melyik vallást közelítitek? És miért fröcsögés, ha erre valaki rákérdez?
Tényleg nem értem, ha megváltozott a clear jelentése akkor hogy lehetett, már az új jelentés elött is létezett? Évtizeddel később eszméltek fel, hogy nahát itt volt az orrunk elött egy clear, de most végre felismertük, hurrá? Tudod a kutatás egy olyan dolog, hogy elkezded és nem tudod mi lesz az eredmény (alapkutatásnál). Na itten meg már előre tudta mi lesz, kikutatta, aztán kiderült mégse az, de már előre megírta a könyvet meg auditált ezerrel olyanról ami nem is az volt. Meg persze szedte rá a pénzt is.
"Már vártam, mikor kapok rosszindulatú megjegyzést." Igen, számodra rosszindulat rámutatni egy logikai bukfencedre.

jhokka 2008.10.24. 01:57:37

:: Madnezz 2008.10.24. 01:42:48
:: Az e-métert pont azért használják, hogy kiderüljenek a rejtett problémák.

Ez nem egy olyan műszer, mint a végbél tükröző berendezés, hogy máris lehet látni miújság.

Itt a méter, és egy embernek a gondolatai.
A méter erre reagál. A gondolatra. De nem írja ki: "ezt gondolja, most JB!"
De ezt Translator elmagyarázta a méter témakörben.
Olvasd el! Neki tedd fel a kérdéseid, vagy kételyeid. Biztos megválaszolja.

:: Ha el akarok jutni A-ból B-be, olyan járműt adj ami elvisz oda, ha eleve szar és nem működik, akkor nem az a baj, hogy nem fejlesztettek, hanem hogy ócskavasat sóztak a nyakamba.

Ezt mondaná az a(rosszindualtú) ember is, ha földuton, netán mezőn akarna eljutni A-ból, B-be.
Vagy nem tartotta be a közlekedési szabályokat.
Ember: ócskavasat sóztál rám.

:: A szci techek is csak ócskavasak ha nem működnek megfelelően és főleg nem kellene pénzt kérni értük,

Hálisten rengeteg ember van akinél működik. Nem panaszkodnak, hogy pénzt kérnek érte, sőt örülnek, hogy mehetnek egy magasabb állapotba.

:: Erre próbált Beghe rámutatni. Csodálom, hogy nem értetted meg!

De megértettem, még jobban.
JB nem tartotta be a szabályokat, vagy rossz úton ment, és ezt nem közölte az illetékessel.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.10.24. 02:14:34

Bocsesz, de ti lehozzátok a drogosokat a szerről, meggyógyítjátok az elmebetegeket, kiürítitek a pszcihiátriákat és nem tudtok kezelni egy átlagos embert? Ővele meg a legjobbak foglalkoztak ráadásul. Ha a legjobbak ennyire képesek csak, milyen lesz a legalul dolgozók munkája? Meg hogy a vezetők fennt hibáznak? De hisz a legmagasabb szinten vannak ezen a bolygón! Akkor minek a tech, ha erre leszek csak képes én is?
Nem elromlott a jármű, hanem el sem indult! Már eleve egy kupac használhatatlan valami volt. Akkor mindegy milyen út áll elöttem, akkor én már nem tudom elrontani. De te fogd a mezőre, meg a földútra, de te is csak a gyár ügynöke vagy, hiába mondod én 260-at mentem vele, te vagy a hibás ha nem működik! Vagyis a szcinél ez így megy, legalábbis pont ezt mutatod be.
Beghe normális volt mikor elkezdte és kiborulva távozott. Beviszel egy átlagos autót beállításra a szervízbe és autómentővel kell elvinni? Így megy ez nálatok? Pénzért?

jhokka 2008.10.24. 02:48:02

Madnezz:

Tájékozatlanságod már-már galaktikus méreteket ölt.
Figyi, nem muszáj válaszolni, amihez nem értesz.

::Bocsesz, de ti lehozzátok a drogosokat a szerről, meggyógyítjátok az elmebetegeket, kiürítitek a pszcihiátriákat és nem tudtok kezelni egy átlagos embert?

Ki állította ezt? Ez a te képzeletedben játszik.
A szcientológia nem mindenható, nem képzeli Istennek magát.

Te Istent várod el a szcientológiától? vagy mi?

mia.szcientologia.org/html/part03/index.html

::Ővele meg a legjobbak foglalkoztak ráadásul. Ha a legjobbak ennyire képesek csak, milyen lesz a legalul dolgozók munkája?

Nem foghatja senki JB kezét, hogy erre, arra, amarra. Neki kell végigjárni az utat.
Nem vagyunk mi szekta, hogy mindenhova kísérgessük a delikvenst, minden cselekedetét megmondjuk, hogy ez jó, vagy nem jó.

:: Meg hogy a vezetők fennt hibáznak? De hisz a legmagasabb szinten vannak ezen a bolygón!

Ez megint a te képzeleted mondatja veled.

:: Akkor minek a tech, ha erre leszek csak képes én is?

Jah elfelejtettem: neked nem való.

::Nem elromlott a jármű, hanem el sem indult!

Még szerencse, hogy ezt más nem így látja.

::Beghe normális volt mikor elkezdte és kiborulva távozott.

Ezzel egyetértek. Valszeg így volt.
Azzal a különbséggel, hogy szerintem amikor elkezdte normálisnak látszott. :-)
De ez privát véleményem.

harmatOSA 2008.10.24. 08:07:31



jhokka
"Azzal a különbséggel, hogy szerintem amikor elkezdte normálisnak látszott. :-)
De ez privát véleményem."
Kár hogy az egyház hivatalos véleményét nem tudjuk, én kíváncsi lennék hogy magyarázzák hogy valaki ilyen magasra jutott.
A privát véleményedről annyit , ha ő beteg elével OT 5 IG jutott , akkor minek az egész ellenőrzés meg képzési rendszer?
Erre büszke az egyház , nem kicsit mégsem működik?
"Ki állította ezt? Ez a te képzeletedben játszik.
A szcientológia nem mindenható, nem képzeli Istennek magát."
Pedig de, feketén fehéren áll a teh működik , ha mégse akkor az alkalmazás rossz.
Nem tudom te hol állsz az scn-ben mennyire vagy benne...... nem is tartozik rám, de az egyház semmilyen más módszer alkalmazását nem kultiválja az scn mellett.
ÉS IGENIS MINDENHATÓNAK TARTJA,SŐT AZOK AKIK KIKERÜLNEK AZ EGYHÁZI SZERVEZETEKBŐL MÉG ŐK SEM MERIK BEVALLANI , NEM KIZÁSOLAGOS MEGOLDÁS AZ ÉLET KÉRDÉSEIRE MINDIG...

jhokka 2008.10.24. 09:26:10

harmatOSA:

Azzal, hogy kiabálsz nem lesz igazad...

A beghe-ről nem állítottam, hogy beteg lenne, vagy volt. Ferdítesz.
elé???? mi ez? Ezt pláne nem állítottam.

a normálisnak látszott mondatom után volt egy :-) jel...

Nem kell annyira komolyan venni mindent.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.10.24. 09:55:50

Jhokka!
Próbálom értelmezni állításaidat.
A Dianetika könyv szól arról, hogy milyen fantasztikus lesz a világ, ha mindenki clear lesz és szó sincs arról, hogy ne tudnának bárkin segíteni. Rendben, ezt tagadod, helyes!
Én nem várok semmit a szcientológiától, csak annyit, hogy betartsa ígéreteit, mert abból bőven van, vagy ne ígérjen, ha nem tudja betartani!
Az etika pont arra való, hogy a delikvensnek megmondja mi a jó és mi nem. Megaztán, ha annyi ideig ott lebzselt nálatok és nem tudtatok segíteni rajta, pedig rengeteget áldozott rá - tehát bízott benetek- akkor egyértelműen nem működik a dolog. Ebben az is benne van, hogy olyan légkör volt, amiben nem merte elmondani a problémáit. Figyelj: ha nyitottan álltak volna hozzá akkor nyílván ő is megnyílt volna feléjük, gondolj bele a pénztárcája hogy megnyílt, márpedig pénzt nem szoktak csak úgy osztogatni.
Szóval a szciben nem a legképzettebbek vannak legfelül, ezt jó tudni. A hülyébbekre hagyják a vezetést. Ez a maga nemében páratlan dolog...
Pont kellene látnia minnél több embernek, hogy kamu az egész, nem igaz hogy segít rajtuk. Vagy csak korlátozott mértékben, vagy nem , vagy ront rajtuk, mikor melyik, ahogy elsül a dolog. Mellékhatások és kockázatok is vannak.
Az meg téged mutat, hogy azon mosolyogsz, "normálisnak látszott". Csak kikészítette az öszevissza kezelés. Ezt a szciken kívül más nem tudná viccesnek látni, csak ha gyűlöli az illetőt.
Évtizedet és egy vagyont áldozott valamire, ami csak ártott neki, ez annak fakaszt mosolyt, aki nyerészkedik az ilyen embereken.
Csak megerősíted az elképzelésemet, hogy a felső vezetés embereileg nullákból áll és te is közéjük tartozol.
Most jöhet a tagadás halmazod.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.10.24. 10:39:29

Hoppá!
„És egy olyan személy számára, aki már drogproblémával küzd, szintén létezik
tényleges megoldás a függőségre. A Narconon drogrehabilitációs program L. Ron Hubbard módszereit alkalmazza, és a programot elvégzők több mint 75%-a drogmentes marad. (www.narconon.hu)”.
Tudtok ti mindent, hiába tagadod! :D

harmatOSA 2008.10.24. 11:26:02

Hát jhokka szófacsarásból jeles:)
Eh majd rájössz a magad kárán:) boldog publik....

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.10.24. 11:27:46

Bizonyított tény, hogy a Buddhisták valóban elégedettebbek és nyugodtabbak embertársaiknál, állítják a kutatók. Az Egyesült Államokban elvégzett vizsgálatok kiderítették, hogy a buddhisták jó hangulatért és pozitív érzésekért felelős agyterülete jóval aktívabbak társaikénál.

A madisoni Wisconsin Egyetem munkatársai egy új képalkotó eljárással vizsgálták néhány buddhista agyának aktivitását. A gyakorló buddhistáknál a vizsgálat a bal agyfélteke prefrontális kéregrészében az átlagosnál lényegesen nagyobb aktivitást mutatott ki, s nem csak meditálás alatt. Megalapozottnak látszik hát az a vélemény, hogy a buddhisták valóban, élettani alapon boldogabbak, mint mások, mondja Owen Flanagan professzor (Duke University, North Carolina), a kutatások egyik vezetője.

Az előzőtől független kutatás során a University of California San Francisco Medical Center kutatói azt találták, hogy a 2500 évre visszatekintő buddhista meditáció csökkenti az agykéreg alatti fehérállományban, a hippokampusz környezetében található amygdala (mandulamag) aktivitását, amelynek egyik feladata a rossz élményekhez kötödő emlékek tárolása. A gyakorlott buddhisták, akik rendszeresen meditálnak, a vizsgálatok szerint lényegesen kevésbé voltak hajlamosak a megrázkódtatásra, a frusztrációra, a meglepődöttségre, illetve a haragra. A legésszerűbb magyarázat a jelenségre az, hogy van valami a buddhista meditatív tudatállapotban, ami a boldogság érzését kelti, nyilatkozta Paul Ekman, a tanulmány készítője.

_yx 2008.10.24. 11:45:30

jhokka:
Nem értelek és nem akarlak meggyőzni, mindössze vannak olyan ordas csúsztatások (a te kommentjeidben is), amelyek mellett a blogot csak olvasók érdekében nem mehetek el szó nélkül! Ha figyelmesen olvasod a kommentjeimet rájöhettél, hogy egy a szcit részben használhatónak, részben elvetendőnek tartó "mókus" vagyok, aki azt szeretné, hogy az egyházzal kapcsolatot építeni szándékozók lássák a reklám mögött a valóságot is, mely időnként szöges ellentéte a reklámozottnak ill. elborzasztóan embertelen! És a kommentjeidre:
1. "..a Clear tökéletesen mentes ezen (pszichoszomatikus - _yx) betegségektől és aberrációktól. A további, az intelligenciájára vonatkozó vizsgálatok azt mutatják, hogy messze az átlaosan elfogadott normális szint fölött áll. Ha megfigyeljük tevékenységét, láthatjuk, hogy energikusan és elégedetten él." Ez utóbbiakat nem tudta igazolni MINDEN Clearre, így a meghatározás - mely a Dianetika könyvből származik - hamis.
2. "Ahhoz, hogy konfliktus legyen, minden veszekedésben jelen KELL lennie egy kívülálló harmadiknak, akiről nem tudnak. Vagy: Ahhoz, hogy veszekedés legyen két potenciális ellenfél között, azt tevékenyen elő KELL idéznie egy kívülálló harmadiknak, akiről nem tudnak. Vagy: Bár általában úgy hiszik, hogy egy összeütközéshez két emberre van szükség, ahhoz, hogy tényleges konfliktuskövetkezzen be, lennie KELL egy kívülálló harmadiknak, és annak ki kell azt építenie." - részlet a "Bevezetés a szcientológia etikába" c. műből. Várom a részleteket, miben tér el jelentősen a Kerek által mondottaktól ("ha két személy között folyamatos gyűlölködés van, akkor annak MINDIG egy harmadik személy az oka, aki a gyűlölködést szítja").
3. '"Szóval bár kurvára sírdogáltam, de végül engedtem a nyomásnak" Ezt JB írta.
Ez rendben??? Ez haladás?' Ez szerintem sincs rendben! Épp ez a problémám. Hogy lehet, hogy tovább tudott haladni a szinteken egész OTV-ig? Miért nem akadt el már az elején, ha egyszer hamisan tanusított?! Nem ennek a kiszűrésére van az e-méteres vizsgáztatás? Vagy lehet, hogy nem tökéletes a "tökéletes"??
És végül egy rövid részlet a "Bevezetés a szcientológia etikába" c. műből: "ELNYOMÓ SZEMÉLYNEK vagy CSOPORTNAK azt nevezzük, aki elnyomó tettekkel aktívan arra törekszik, hogy elnyomja, illetve megkárosítsa a Szcientológiát vagy egy Szcientológust".
Hát ennyi nagy hirtelen az "amikor a blogról tájékozódik valaki szcientológia alapelveket illetően" megjegyzésedre. Szólj csak, ha többre is szükséged van! :)

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.10.24. 12:03:31

Te jó ég, most a válaszokon dolgozhat az egész budapesti org. :D

mazsi6000 · https://tudnijo.hu 2008.10.24. 14:25:12

yx:
"Nagyon is haladt! Mindenki mindent rendben talált nála OTV-ig! (Ő maga is!)"

Mintha Ő nem azt mesélné a történetben, hogy minden rendben volt végig, de aztán jött az OTV és...

""Ahhoz, hogy konfliktus legyen, minden veszekedésben jelen KELL lennie egy kívülálló harmadiknak, akiről nem tudnak. Vagy: Ahhoz, hogy veszekedés legyen két potenciális ellenfél között, azt tevékenyen elő KELL idéznie egy kívülálló harmadiknak, akiről nem tudnak. Vagy: Bár általában úgy hiszik, hogy egy összeütközéshez két emberre van szükség, ahhoz, hogy tényleges konfliktuskövetkezzen be, lennie KELL egy kívülálló harmadiknak, és annak ki kell azt építenie."
Azok az ellenzők akik ezt idézni szokták mindig kihagyják a két mondattal lejjebb lévő mondatot...

"Erről az elméletről azt hihetnénk, mintha azt állítaná, nincsenek olyan rossz körülmények, amelyek konfliktushoz vezetnek. Vannak. De ezek rendszerint TÁRGYALÁSSAL HELYREHOZHATÓK, HACSAK EGY KÍVÜLÁLLÓ HARMADIK KONFLIKTUST NEM SZÍT."

3. ponthoz: Ez egyértelműen az egyház sara. A profit előbbrevalóbb számukra mint a PC-k tényleges haladása. Ők csak pénzeszsákok. Ezért elsietett fokozatok vannak.

_yx 2008.10.24. 15:08:57

mazsi6000:
Persze, hogy nem azt mesélte! Mint sokezer társa (én is), bízott benne, hogy majd a következő fokozat kitölti azt az űrt, amit érez. Addig pedig az olyan apróságok, mint a nyugtázás-baklövés, szóra sem érdemes, hisz a végső cél elértekor majd.. De Beghe (és sokezer társa) elvesztette a hitét abban, hogy majd a következő fokozat meghozza a várva várt hajnal első sugarait. És most elemi erővel robbantak a felszínre azok az apróbb-nagyobb hibák, amiket a hit és remény elnyomott eddig. Az eddig lényegtelen apróságok, kisebb ellentétek, melyek nem akadályozták a haladásban, hirtelen összeálltak egy masszív egésszé: ez egy oltári nagy átverés, nem több! Ez a nyereg helyett a ló másik oldala? Igen, az szerintem! Ha Beghé-nek sikerül felülemelkednie haragján, másképp fog fogalmazni, biztos vagyok benne.
Bár Jokka és aktív szci társai tagadják, tagadni fogják, nagyon sok hit kell a szcihez.

Most azon túl, hogy szerintem érdekellentét és nem körülmény okoz konfliktusokat (ami természetesen nehéz körülmények közt több van, könnyebben alakul ki), a beidézett szöveg és Kerek által adott kivonata közötti különbözőségre kértem, hogy világítson Jokka rá, ami kiegészítéseddel sem tűnik markánsnak, inkább Kerek megfogalmazása frappánsnak. De várom Jokka-mester visszatértét Saint Hill-ből. :) A véleményem már leírtam és tartom a kívülálló harmadik törvényéről.. (giga nagy mellé a kizáróság miatt)

mazsi6000 · https://tudnijo.hu 2008.10.24. 15:57:44

"Persze, hogy nem azt mesélte! Mint sokezer társa (én is), bízott benne, hogy majd a következő fokozat kitölti azt az űrt, amit érez."

A következő fokozat nem fogja megadni az előző fokozat nyereségét (zárójelenségét) ha azt ott nem érted el (pontosan az olyan apróságnak tűnő dolgok miatt amik szóra sem érdemesek) ami még rosszabb hogy az adott fokozatot sem fogod tudni lezárni.

Amit nem értek: minden processznek általában világosan le van írva a zárójelensége, tehát amikor elkezded tudod mit kell elérned. Ha nem éred el miért mész tovább? Ha nem mentél tovább, hanem próbáltad elérni, és nem sikerült minden erőfeszítés ellenére miért maradtál szci? vagy JB miért mardt az?
"Nem vette észre, hogy átbasszák az agyát?" (Robert De Niro: Casino)

_yx 2008.10.24. 16:40:33

mazsi6000:
Nem is írtam azt, hogy az előző fokozat nyereségét akarta volna bármely szci (így JB is) elérni a következő fokozaton! Űrt (értsd ürességet) írtam, ahová kinek-kinek a vélten vagy valóban beígért vágyát kell behelyettesíteni. Pl. testkilépés, gyógyulás betegségből, ember feletti képességek.. (ezt mindenki maga tudja). A zárójelenségek pedig nincsenek világosan leírva! Vagy ez neked világos: TR's&O:"Orientált a fizikai univerzum jelen idejében", 0-s fokozat:"Képesség, hogy szabadon kommunikáljon", Tantech:"..érti és teljes mértékben alkalmazza a tanulási technológiát", NED:"Clear vagy olyan preclear, aki jól van és boldog", V-s o. auditor:"Képesség arra, hogy NED-et auditáljon", OTIII:"Az öndetermináltság visszatérése, mentesség a lehengereltségtől"....??? Szerintem nem csak a szcitlen ember előtt rejtélyes (érthetetlen) avagy primitív a legtöbbje. És egy "théta" közösség részeként csak úgy repülsz előre a fokozatokon.. ["Persze, hogy felgyújtjuk az autókat és a TV-székházat!" (2006.szept)]
De az alapkérdés továbbra is: Hogyhogy egy egész e-méterrel felfegyverzett csapat, auditorok, C/S-ek, HCO, munkatársi gárda, vezetők, felsőbb vezetők, legfelsőbb vezetők, melyek a végső tudás és titok birtokában vannak, képtelenek voltak rájönni, hogy valami nem korrekt? Miért nem jött elő a hiba és tudott JB OTV-ig haladni? Talán mégsem a végső igazság ismerői? Ott is van bőven hiba? JB oldalát leírtam, mi lehetett, az egyház oldaláról várnám a választ..

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.10.24. 17:40:57

Csak úgy megjegyzem. Egy faszi fél év alatt lezavart egy buddhista meditációt, ami 4 éves lett volna minimum. Amikor arra járt egy láma, (aki még nem is látta soha,) megkérdezte tőle a fószer, most milyen gyakorlatot kezdjen el?
Csináld meg megint!
Pedig nem volt nála e-méter, csak rá kellett néznie, nem áll még készen új dolog tanulására. Talán a szciknek is csak rá kellett volna nézniük Beghére és látták volna mi a helyzet!
Nem mondom azt, hogy legyenek csodalények, csak ha valaki nem tud valamit, azt ne tanítsa, meg ha mást nem, egyszerűen figyeljen oda arra aki rábízza magát! Nagyon úgy fest itt sokminden hiányzott a fejlődéshez. Ha a doki elbassza a műtétet, nem mondhat kifogásokat, itt meg csak úgy nyüzsögnek, már tele velük a padlás.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.10.24. 17:58:54

Az egyik lényeges dolgot elemezzük már egy kicsit!
„Most már megvan! Megoldottuk a Cleart! Végre megvan a Clear!” Állandóan ezt mondja 1964-től 1970-ig és még mindig nincs meg a Clear, de mégis eladják a Cleart!
Pontosan mikor is lett meg a clear? (hehe)

_yx 2008.10.24. 18:12:43

Madnezz:
Infó pl. itt: en.wikipedia.org/wiki/Scientology_Clear , Early Clears, 4. bekezdés.. "In 1966, Hubbard declared South African Scientologist John McMaster to be the first true Clear." És mint már jeleztem is, JB rosszul emlékezett, a Kongresszusok 1951-62 között lettek felvéve.. így még sötétebb a kép!

Kerek 2008.10.24. 18:45:37

köszi _yx, megkíméltél az etika könyvben található idézetek kikeresésétől:)

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.10.24. 18:53:18

Kezdem kapisgálni... ugye aki meglett mint clear, az mégse volt az... de akkor hogyan lett meg végül és mikor? Kérlek könyörűljetek meg rajtam! Tudom nagyon buta vagyok :(

_yx 2008.10.24. 19:27:06

Madnezz:
Clear az, aki kijelenti, hogy mentes a reaktív elméjétől és erre a "nagyok" is rábólintanak. Ha kijelenti, de a megfelelő fórumról nem bólintanak rá, vagy rábólintanak, de később csóválják a fejüket, akkor nem clear. De lehet, hogy én is beletekeredtem! :)
(Erről az életre szóló IAS (szcik nemzetközi szervezete) tagság jutott az eszembe: életed végéig tart. Vagy addig míg azt nem mondják, nem vagy IAS tag, mert.. :))

mazsi6000 · https://tudnijo.hu 2008.10.24. 19:57:19

yx:
"Várnám a választ"
A választ már feljebb leírtam, de idemásolom megint.
A profit előbbrevalóbb számukra mint a PC-k tényleges haladása. Ők (a PC-k) csak pénzeszsákok. Ezért elsietett fokozatok vannak.

_yx 2008.10.25. 13:05:22

mazsi6000:
Köszi, hogy megismételted, olvastam a véleményed és egyet is értek veled. Viszont - bár tudom, hogy a kér(d)és költői, - "az egyház oldaláról várnám a választ.." továbbra is. Jokka, PKD, Interferencia, Lego, vki..? (Bár ők meg "csak" eltévedt publik sztem, így ők sem tudják! :) Akkor: névleten OSA olvasó? :D)
süti beállítások módosítása