Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Az ADAFOR - szcientológia kapcsolatról

2008. október 03. - Reformer

A HírTv lehozta a következőket:

Forrás: HírTV weboldal (videóval)

 

Megvetette lábát a szcientológia egyház a magyar középiskolákban. Az Oktatási Minisztérium és az Oktatási Hivatal ugyanis erre a tanévre is kötelezővé tette a középfokú oktatási intézmények számára az úgynevezett ADAFOR program alkalmazását. A szoftver egyik kifejlesztője és alkalmazója a szektaként is emlegetett magyarországi szcientológiai egyház első elnöke. Varga Kornélt nem sikerült elérnünk, de az oktatási jogok biztosa így is azonnali vizsgálatot rendelt el a Hír Televízió birtokába került dokumentum kapcsán.

Fejlesztésvezető – így szerepel Varga Kornél abban a középiskolai többfunkciós adatforgalmazó programcsomagban, mozaik nevén ADAFOR-ban, amely az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyek kezelését biztosító elektronikus modul. Varga neve felbukkan még a szabad demokratákhoz köthető, egykori Sulinet digitális tudásbázisában is – mint szervező. Egy éve pedig a Heti Válasz Agyhatalom címen megjelent és a Magyarország 100 legbefolyásosabb szcientológusának tartott lista előkelő helyét foglalja el. Ő volt a szervezet első elnöke is.

Az Oktatási Hivatal elnöke, Bakonyi László azt állítja, az ADAFOR-on keresztül titkos adatokat nem továbbítanak, csak neveket. A rendszer fejlesztőiről Bakonyi annak ellenére nem rendelkezik információkkal, hogy a hivatal szeptember közepén az ő aláírásával adott ki valamennyi középfokú oktatási intézmény igazgatójának körlevelet a programcsomag kötelező telepítésére. Az elnök most azzal védekezik: a szoftver fejlesztőit közbeszerzéssel még 2001-ben választották ki.

Az Országos Köznevelési Tanács alelnöke cáfolja az Oktatási Hivatal vezetőjét. Szebedy Tas szerint a tanulók minden fontos adata szerepel az ADAFOR-bázisban, ami például az érettségihez szükséges. A Gimnáziumok Országos Szövetségének elnöki tisztét is betöltő Szebedy végzetes hibának tartaná, ha az Oktatási Minisztérium nem szüntetné meg az ADAFOR-ban megbúvó szcientológiai egyház jelenlétét.

Az oktatási jogok biztosa szerint több mint aggályos, ami az ADAFOR-program alkalmazása során történik a középiskolákban. Aáry-Tamás Lajos napokon belül rendezni akarja a kérdést, ezért azonnali vizsgálatot rendelt el.

Az egyházalapító, más vélekedések szerint szektaalapító L. Ron Hubbard elveihez hű tagok főként jól jövedelmező ágazatokban vetették meg lábukat. A Nemzetbiztonsági Hivatal elmúlt években kiadott évkönyveiben az a figyelmeztetés is olvasható, hogy a szcientológia a totalitárius berendezkedésre, az anyagi kizsákmányolásra, valamint a gazdasági és politikai hatalom megszerzésére irányuló tevékenység.

(hírTV)

Amit ehhez hozzátennék:

Varga Kornél, az Értő Tanulásért Mozgalom Kht. vezetője valóban a magyarországi szcientológia egyház első elnöke és egyik alapítója. Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ő nem igazán aktív szcientológusként és hirdeti nyíltan a szcientológiát. Ez némileg csökkenti a veszélyességi fokot.

Az viszont aggályos, hogy az Értő Tanulásért Mozgalom Kht. referenciaoldalán ez szerepel:

A MOVELEX Oktatóprogram 2002 óta sikeresen szerepel a piacon. Számos közép- és általános iskola mellett a Budapesti Műszaki Főiskolán sok száz hallgató rendszeresen ezzel írja a zárthelyiket és vizsgadolgozatokat. A Nemzeti Felnőttképzési Intézet ezt a programot választotta az előzetes tudásfelmérés országos rendszerének kiépítéséhez.

...

A MOVELEX Oktatóprogram ugyanazt a hálózatos technológiát használja, mint az OKÉV által működtetett, általunk fejlesztett és felügyelt ADAFOR iskolai adatforgalmazó rendszer, amely az ország összes középiskolájában hivatalból működik. Az OKÉV immár ötödik éve ezen a rendszeren keresztül szervezi az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyt, 2003-tól a középiskolai írásbeli felvételit, az OM ezen keresztül küldi az értesítéseket és anyagokat az iskoláknak, ill. a kérdőív alrendszeren keresztül különféle adatokat gyűjt be.

Még egy adalék: Kornél lánya, Varga Xénia, a Drogmentes Maraton helyettes vezetője. A Drogmentes Maratonnak tudtommal teljes címlistája van az összes magyarországi iskola (általános iskolák és középfokú intézmények) elérhetőségeivel, beleértve az igazgatók nevét, telefonszámát és email-címét... Lehet, hogy így szerezték meg?

Frissítés: valaki beküldte a maraton által használt címlistáját. Itt egy elhomályosított képernyőmentés. Nekem ez az OM-ből "szerzettnek" tűnik. Ott az OM-azonosító például. Ezt biztos nem úgy szedték össze, ahogy azt a Jokka nevű kommentelő állítja. Mind a 4183 oktatási intézmény bennevan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frissítés - 2008.10.05.

az KIR oldaláról letölthető ilyen v. ehhez hasonló lista. Bár a táblázat pár mezőjében NULL szerepel (azaz valami adatbázisból generálták), az is elképzelhető, hogy a 2005/2006-os listában (ami a Maratoné) még "gyárilag" voltak ilyen hibák - tehát a letölthető verzióban is bennevolt.

Tehát ebben valószínűleg ártatlanok.

Viszont egy dolgot még hadd tegyek hozzá.

Őszintén sajnálom Kornélt, akinek Hubbard és a kapcsolatmegszakításról és az elnyomókról szóló irányelvei most könnyen tönkretehetik az életét.

A minisztérium ragaszkodni fog valószínűleg ahhoz, hogy vagy kijelenti, hogy már nem szcientológus vagy keresnek másik beszállítót.

Az első esetben a két lánya, akik igen aktív szcientológusok, meg kell majd szakítsák vele a kapcsolatot (az egyházat nyilvánosan otthagyni ugyanis elnyomó cselekedetnek minősül).

A második esetben pedig oda a biztos, stabil bevétel és nem tudom, mennyire ebből él, de ha igen, akkor anyagilag súlyos következményekkel járhat ez a döntés.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr49695170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lemb 2008.10.04. 10:37:34

A kir.hu nyilvános rekordjai, persze csak keresés után:

OM azonosító:
Intézménynév:
Székhely:
Intézmény vezetője:
Ellátott feladatok:
Tel.:
Fax:
Vezető e-mail:
Fenntartó:
Fenntartó típusa:

gondolkodo 2008.10.04. 10:41:50

itt reformernel a labda, megnezhetne, hogy valamire rakeres, ahol NULL van egy olyanra
es osszehasonlithatna, ez is max gyanura lenne eleg. viszont akkor tenyleg durva ciki van.

csipinymous 2008.10.04. 10:43:14

Ááá, Jokka!
Előkerültél?
Ott voltál Prágában?
Elfelejtettél válaszolni a jogaimmal kapcsolatban! S, csak úgy zsipsz-zsupsz eltűntél!

Benigna 2008.10.04. 11:19:28

Ha valóban törvényt sértettek, és ezt csak úgy megússzák...

gondolkodo 2008.10.04. 11:26:39

Bengina: Ha tenyleg csinaltak torvenytelen dolgot, akkor szerintem ezt nem usszak meg.

Most mas a politikai erdek...

Lemb 2008.10.04. 11:59:05

Reformer, az excel listában van olyan, hogy "Pedagógiai Szakszolgálatok"?

(A www.kir.hu/intezmeny/kereses.asp-n van és ez azért érdekes, mert a pedagógiai szakszolgálatok nem oktatási intézmények abban formában, mint pl. egy általános iskola, vagy egy gimnázium.)

Anonymoushun · http://www.freewebs.com/anonymoushun/index.htm 2008.10.04. 12:34:31

Most elérhető leszek egy darabig skypon is,
mailekre pedig mindig válaszolok. :)

csipinymous 2008.10.04. 12:44:47

Pár évvel ezelőtt (Jokka arany bogaram, figyelj!), elég sokat beszélgettem egy volt szcientológussal. Ö (biztosan magára ismer :-)), programokat írogatott az egyház részére(nem egyedül).
Érdekes volt néhány dolog, amit szóba hozott. Először is, egy olyan programot fejlesztettek ki ami, lekorlátozza az Internet keresőket, azon a gépen amire telepítik ezeket. Folyamatosan frissíti önmagát, azokkal a címekkel amik nem kívánatosak a szcientológiai egyház részére, majd ezeket tiltja, illetve nem dobja ki a kereső. Magyarán mondva, rossz hír nincs!
Állítása szerint, ez egy ártalmatlan kis tájékoztatóként (Hubbardi) van eladva és a program önmagát észrevétlenül telepíti fel. A belső levelezésben is körbeküldték, néhány kényesnek mondható alany számára.
Nem tudom, hogy ennek mennyi a valóság tartalma de, ezt évekkel később újra hallottam egy embertől (osztrák), aki programozó és rátalált egy ilyen kis szoftverre, egy cég rendszerében.
Egyébként a napokban jelent megy egy hosszú cikk Ausztriában, amiben a szcientológia veszélyeire hívják fel a figyelmet.
Gyönyörű fotókkal, ahol sárga esőkapádban szcientológusok térítenek (illetve csak próbálnak) Bécs utcáin.
Azt tudnunk kell, hogy a sógorok, nem fogadták el mint egyházat. Csak mint új vallási jelenséget, ami felé toleranciát mutatnak. Bejegyzésük szerint, csak egy mozgalom. S, inkább cégként kezelik mint, egyházként. Bár itt, az emberek közel hetven százaléka katolikus, akik elzárkóznak a szekták elöl. Persze érről (szektákról), már az iskolákban tanulnak.

De, hagy térjek vissza az ilyen különleges programokhoz és a szcientológiai egyház, adatgyűjtési mániájához, valamint paranoiájához.
Felröppent, a gonosz emberek között, hogy a Panda Anti vírus is egy ilyen szcientológus cég, Spanyolországban. Egy ilyen program, elég komoly infókat vihet ki egy komputerről!
Sajna, ezt én nem tudom bizonyítani de, az összes külföldi barátom váltig állítja. A vita kedvéért én, nem a Pandát használom!
Számomra azok a kis szóróröppentyük is érdekesek a drog ellenes maratonon, amin a Braun Mónikáék adatokat kérnek a gyermekektől!
Később a nyereményeknél, az iskoláktól is.
Majd, érdekes lehet, egy már említett banki tevékenységet folytató képződmény, adatgyűjtése az iskolákban, és azok átvitele a szcientológiai egyház részére. Erről egyenlőre nem szeretnék bővebben írni. Majd, ha a média is megszellőzteti ;-)!
Miközben az adfor, nevű szoftver működésbe lendül, parancsra kötelezve az összes iskolát és adatokat kezel!
Nem csak a gyermekek adataira lehet ebben szertetenni.
A szcientológiához közel élló cégeknek ( egyház számára kényes), alapítványoknak és egyéb szervezeteknek miért van szükségük a csúcstechnológiájú biztonsági berendezésekre, rendszerekre?

gondolkodo 2008.10.04. 13:01:30

anon a linken a level vege vicces,
ugy kezdodik, hogy dr Hiller....
a vegen meg Miniszterelnok ur... :D

csipinymous 2008.10.04. 13:01:57

Kedves Anon (kolléga) :-)
Személy szerint én, bízom Dr. Hiller István józanságában. Amennyire tudom ;-), otthon van ebben a témában, és 100%-ra vehetjük, hogy cselekedni fog!
Mint már azt elődjei is megtették.
S, valójában ennek örülök legjobban! Nagyon sok ember van van aki figyelemmel kíséri a szcientológia működését, és a kellő időben beavatkozik.
Remélem, ezt a levelet átküldted neki! Nem fogja elutasítani!

csipinymous 2008.10.04. 13:03:38

gondolkodo!
Ok, vannak még hibák! :-))
Gyurcsány papa is elolvashatja! :-) Neki sem árt meg!

gondolkodo 2008.10.04. 13:10:02

csipi: en sajnos nem vagyok a ket szemelyel enyire optimasta, de most az egyszer szivbol kivanom, hogy a profeta beszeljen beloled :)
igazabol en inkabb a masik oldalrol tajekozodtam. es ott nagyobb eselyt latok ra a KDNP miatt, dehat nem vagyunk egyformak, es kivanom, hogy ha masnem ebben ertsen egyet a ket oldal. :D

csipinymous 2008.10.04. 13:13:16

Közérdekű!
Az új, kétnyelvű szórólapok a nyomdában vannak!
Viszont a szekta tesztet, kellene egy fájl formátumba, hogy a palkát is elkészüljön!
Ám, a sokszorosításhoz, és a közép és felső oktatási intézményekben való szétszórásához támogatók is kellenének! Jó lenne egy csepp segítség, mert nekem is vannak anyagi korlátaim.
A félreértés elkerülése végett, nem tőletek várok erre pénzt, csak hát ha tud valaki egy nagyobb céget aki ebben segítene.
Előre is köszönöm!

Anonymoushun · http://www.freewebs.com/anonymoushun/index.htm 2008.10.04. 13:22:45

gondolkodo
Hiller eddig pozotívan állt a dolgokhoz, már amennyire emlékszem

gondolkodo 2008.10.04. 13:25:55

anon: akkor semmi baj. en csak azokbol kovetkeztetem amiket eddig lattam, de konkretan sci-vel foglalkozo dolgokra nem emlexem, bar az is igaz, hogy akkor meg nem is figyeltem oda ra, szoval siman elkepzelheto, hogy eddig is jol kezelte a dolgot... es remelem akkor most is jol fogja.

csipinymous 2008.10.04. 13:31:34

Gondolkodó!
Mint két (nagy) oldalra szükség van! Mind két irányban vannak értékes, kitűnő szakemberek, akik tudják, miről is van szó.
Róma óta, a politika mocskos! Az Anonim mozgalom, ezért zárkózik el a politika elöl! S magam is. Itt, a szólásszabadság és a demokrácia védelméről lenne szó!
A Francois Villoni (Faludy :-)), -féle szabadgondolkodásról, véleményem szerint. De, érzésem szerint, tetszőleges egy gondolkodó beillesztése és csak a szabadság a fontos. Emberek vagyunk, akiknek semmit sem kell túlélniük!
A politikát, nem szabad erre felhasználni és nem szabad azt sem engedni, hogy a politika használjon fel bennünket a maga eszközeként!
A névtelen és az álarcos dolgok mögé bújás nekem sem nyeri el a tetszésemet. Bennem inkább félelmet kelt de, elfogadom és használom mint eszközt. Nem lenne jó, ha ezt egy politikai párt, esetleg oldal felhasználná!
Ha, egyet értenek velünk, és a játékszabályainkat elfogadják, otthon hagyják politikai nézeteiket, álarcot húzna, vesznek két palack ásványvizet, akkor szívesen látják Őket egy ilyen demonstráción.
Legnagyobb örömömre, még egyetlen Anonim szájából sem hangzott el politikai hovatartozás!

Anonymous · http://wearelegion.blog.hu/ 2008.10.04. 13:42:09

Na csipi, megint szabadkőművesnek, rózsakeresztesnek fognak minket nézni :D

Anonymous · http://wearelegion.blog.hu/ 2008.10.04. 13:42:54

off: ja, és 23.-i beszámoló röpke csúszással publikálva

gondolkodo 2008.10.04. 14:16:38

csipi nyilvanvalo, hogy az anon mozgalom politikailag semleges,es a hitelesseghez ez elengedhetetlen. az masik kerdes, hogy a tagoknak a gondolkodasa kotheto egyik, vagy masik oldalhoz (nem parthoz). de nem allnak egy part melle sem... az masik kerdes, hogy megnezed, ki az aki hasonlo celokert kuzd, es ki az aki nem...

Anonymous · http://wearelegion.blog.hu/ 2008.10.04. 14:24:12

>>gondolkodo

Ez bájos.

Bár sejtem kikre gondolsz, de a kedvemért nevesítenéd?

csipinymous 2008.10.04. 14:57:22

Gondolkodó!
:-) Igaz!

csipinymous 2008.10.04. 14:58:39

Anon!
Miért? Mi nem azok vagyunk?
:-( Akkor, engem csúnyán átvertek! :-DDD

Anonymoushun · http://www.freewebs.com/anonymoushun/index.htm 2008.10.04. 15:04:15

csipi
Majd beszéljünk, vegyél már föl skype-ra. :)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.10.04. 20:32:41

Ez a lista, mármint a tanintézmények listája om-kódostul, mindenestül letölthető az om weblapjáról. Nagy kaland.

bumburnyák 2008.10.04. 21:09:21

én nem találom...

valaki 2008.10.04. 21:12:08

www.okm.gov.hu/letolt/kozokt/kir_int_jegyzek_071219.xls

www.okm.gov.hu
Főoldal / Közoktatás / Közoktatási intézmények / Közoktatási intézmények hivatalos jegyzéke

bumburnyák 2008.10.04. 21:39:05

köszi, így már okés

Magyarnaba 2008.10.04. 21:40:30

A két lista nem teljesen azonos. A hivatalosan is OKM-es verzión nincsenek telefonszámok. Meg több apró eltérés is látható. Ám megállapítható, hogy a jelen lista (elődje) lehetett a drogmaraton listájának forrása. A telefonszámoktól eltekintve.

A kérdés az, hogy a drogmaraton kapott-e felhatalmazást valakitől az esetleges személyes adatok kezelésére. (Pl, ha egy igazgató a saját telefonszámát adta meg az összesítéshez.)

anula 2008.10.04. 22:16:43

Az iskoláknak sem az OM azonosítójuk, sem a telefonszámuk, sem az igazgató neve nem titkos adat. Minden iskola honlapján ezek fenn vannak.
a kérdés az, hogy a gyerekek OM azonosítójához hozzájuthattak-e. Mert ha igen, akkor minden adatukhoz hozzájuthatnak.

jokka 2008.10.04. 23:39:39

::Bibircsók 2008.10.04. 08:29:13
::jokka,
::"Most is előjött ez az NBH-s téma.
Hol is található ez, mert úgy látom ez nagy hazugság...
Melyik évkönyvben?"
::Alant olvashatod a 2007-es változatot, de akár ::belinkelhettem volna korábbiakat is.
::***A társadalomra veszélyes "vallási" mozgalmak
::www.nbh.hu/evk2007/07-0065.htm#5
::Nyílt titok, hogy - ugyan nincs nevesítve, de - ::az NBH a szcit ide sorolja.

Tehát hazugság, hogy a szcientológiát sorolná ide.

bumburnyák 2008.10.04. 23:43:03

szerintem pedig inkább egyértelmű...

Calders 2008.10.05. 00:16:55

Jokka, Te egyre viccesebb vagy ám! :)

yx 2008.10.05. 00:27:01

Jokka:
Bár sokan a szci egyházra asszociáltak, mikor az NBH jelentését olvasták, te olyan határozottan állítod, hogy az lehetetlen és a feltételezés is hazugság, hogy biztosan ismered, hogy igazából kikre is gondolhattak.. Ne tarts minket sötétségben, oszd meg velünk is a "tuttit"! :)

bumburnyák 2008.10.05. 00:40:15

bár mind1, mit gondol, az az ő realitása. ez meg a miénk és mindenki más értelmes emberé, aki nem a szci elkötelezett tagja

yx 2008.10.05. 01:09:06

bumburnyák:
Azért szerintem hagyhatjuk "konfrontálni" saját állításával Jokkát, hadd izzadjon egy kicsit! ;)

gondolkodo 2008.10.05. 01:24:10

Jokka: ha nem lenne igaz, akkor a titkosszolgalat mar reg tiltakozott volna, hiszen abban az esetben ok kirekeszotek egy egyhazzal szemben amivel semmi baj sincsen. Mivel ezt nem tettek meg, ezzel ismertek el, hogy pontosan arra gondoltak. Persze meg megtehetik... de nem fogadnek ra...

valaki: ize, az a xls amit linkeltel felvet egy marhara erdekes kerdest. mivel az az OM adatbazisabol valo. Reformererol meg megalapitottuk, hogy generalt lista, es elegge nagy hasonlosagot mutat, azon a helyen hogy gimnaziumrol, vagy mirol beszelunk, annak a jelolesrendszere megegyezik, ezert nyilvan gyanus, hogy egy adatbazisrol van szo, vagy 2 hasonlorol, amin ugyanaz a generalo program, de mindenkeppen errdekes, es megvizsgalasra szorul, persze ez a mi lehetosegeinken tulmutat.

csipinymous 2008.10.05. 02:13:34

Jokka?
Te, miért kerülöd el a kérdéseimet?
Ugyan, csak nem félsz tőlem?

Diogenész 2008.10.05. 04:03:41

Holnap letöltöm a klienst is,meg a szervert is,és megpróbálom gyorsba visszafejteni(W32Dasm sanszos,talán SoftIce-al nagyobb siker várható).Aki ért hozzá,szintén megtehetné,és aztán majd összevetjük a gyanús kód-részeket.
Köcsög sci-k,végetek van,HAHAHA,az erő velünk van!

gondolkodo 2008.10.05. 04:24:17

Diogenesz: vicces, de elvileg feltenni se tudod, a server reszrol nem tudom hogy fent lenne. valamit nagyon csunyaba elneztel, ket tipusu cliens van fent a neten szabadon letoltheto, es gyanuzom hiaba fejted vissza, mivel server oldalon van a turpissag (konkretan valami olyasmi lehet, hogy lementik az adatbazis (backup cimszo altt), es elviszek dvd-n) Meglepne ha talalnal benne gyanus kodot. de persze proba cseresznye. hatha...

Diogenész 2008.10.05. 04:53:18

Másik megoldás:
Free Xenu!
Ő majd kicsinálja a sciket:)

jokka 2008.10.05. 06:13:15

"...a szcientológia a totalitárius berendezkedésre, az anyagi kizsákmányolásra, valamint a gazdasági és politikai ..."

Ez volt hazugság... mert ilyet nem állít
az NBH.

És ezt már sokan leírták, illetve másolták
ezt a hazugságot... és jópár mást is...

Mint a kisiskolásoknál, amikor elindul egy mondat az első tanulónál, és a 20-nál, már teljesen más értelme lesz.
Itt is, csak a lényeg, hogy a szcientológia benne legyen... és valami negatív kontextusban. Ha máshogy nem, hát akkor legyen gyanús! Elképesztő!

Nem válaszolok a kérdésekre, mert
1. Korábban már sok-sok kérdésre válaszoltam, és legalább 20-30 órámat elvitte, van más értelmes tevékenység is amit csinálok, és ami nem függ össze a szcientológiával

2. Így nincs időm elolvasni, csak a Reformer által írt bejegyzéseket... meg egy-két hozzászólást.

3. Úgyis tudjátok miért nem... negatívak vagytok.
Persze tiszteletem a kivételeknek, akik jómodorban és pozitívabban állnak a dolgokhoz.

Hiába heccel akárki olyanokkal, hogy "biztos fél", vagy "ez jellemző rájuk", "kényes kérdéseknél mindig távol maradnak", "iderottyantott valamit és ment" ezeket és ehhez hasonló manupilációkat nem veszem be... már rengeteg kényes kérdésre válaszoltam. Illetve Translator, meg PKD-ra is emlékszem, akik válaszoltak. És még vagy 2-3 másik, akikre már nem emlékszem.

jokka 2008.10.05. 06:20:41

Látom Reformer kiegészítette a bejegyzést.
Megtisztelő, hogy annyira neves lettem, hogymár egy bejegyzésben is szerepel a nevem. : -)
Persze máris megpróbál lejáratni. :-) De kedves.

Az a lista, amit bemásolt, nem ismerem.
De egy picit gondolkodni is kellene.
Persze az a lista nem úgy készült. Számokkal..stb.
De megint rosszindulatú (mi más is lehetne egy szci ellenes blog), és feltételezi, hogy 2001 óta ez a lista van, volt, lesz.

Van egy haverom, aki a Nestlénél dolgozik könyvelőként. Ott vannak különböző adatbázisok. Különböző évekből. Legalább 8 féle címlista van, csak a 2000-es évekből. Innen-onnan szerkesztve.

A Drogmentes Maratonnál persze az, hogy csináltak mondjuk 2002-ben egy listát, é utána valahogy megszereztek egy nyilvános adatbázisból, az lehetetlen.

Pszientológus 2008.10.05. 08:03:18

Ezt olvassátok el, ez rettentő durva! Nagy Zoltán ex-clear beszélgetése Juszt Lászlóval:

video.google.nl/videoplay?docid=1953111836089262961&q=szcientologia

Brrr! Szegény Zoli, elég rossz állapotba került, de már jön kifelé, úgy látom!

Anonymoushun · http://www.freewebs.com/anonymoushun/index.htm 2008.10.05. 08:55:33

jokka,
pedig mindenki tudja, hogy az nbh a szcire érti, csak nem nevesíti mert "egyház"-ként működtök. talán már nem sokáig :)))

pszientológus
Nagy Zoltán már jó pár éve nem szci.

Reformer 2008.10.05. 09:28:49

Jokka: ismét kiegészíttem a bejegyzést. Abban igazad van, hogy nem Kornél a helyes célpont. Ezért a végére odaírtam, hogy őt tulajdonképpen őszintén sajnálom. Annyire tudom, egy jóindulatú ember, aki távoltartotta magát a szci őrült oldalától (azért nem is ő az elnök már és nem is nagyon aktív szci). A Hubbard által kitalált és az egyház által nyomott elnyomó személy - kapcsolatmegszakítás témakör rosszabbik oldalával fog hamarosan szembenézni.

Dr. Kix 2008.10.05. 09:36:22

Jokka görcsös erőlködése, hogy védje a védhetetlent, ebben a topicban érte el a mélypontot.

Anonymoushun · http://www.freewebs.com/anonymoushun/index.htm 2008.10.05. 11:02:44

jokka

Van egy teszt anonymous weboldalán, töltsd ki.
Itt megtalálod: www.freewebs.com/anonymoushun/hreklegfrissebb.htm

harmatOSA 2008.10.05. 11:13:59

A társadalomra veszélyes "vallási" mozgalmak


Hazánkban továbbra is jelen vannak olyan vallási szervezetek, amelyek a lelkiismereti és vallásszabadságról, valamint az egyházakról szóló 1990. évi IV. törvény által számukra biztosított autonómiát, illetve garanciarendszert szisztematikusan felhasználják profit- és információorientált tevékenységük leplezése érdekében. Elsősorban olyan adatokat gyűjtenek, amelyek lehetővé teszik terjeszkedésüket a politikai és a gazdasági szférában. A jövőbeli burkolt érdekérvényesítés reményében - a "vallási" hátterüket eltitkolva - elsősorban az állam- és közigazgatási szervek, illetve a döntéshozói testületek tagjainak bizalmát igyekeznek elnyerni, majd őket céljaiknak megfelelően befolyásolni.

A szóban forgó "vallási" mozgalmak politikai ambícióikat elfedve civil szervezetekkel, gazdasági társaságokkal is keresik az együttműködés lehetőségeit, amit azonban később arra használnak fel, hogy szimpatizánsaik számát - erőszakos és manipulatív módszerekkel is - növeljék. Hierarchikus, tekintélyelven felépülő struktúrájuk révén nem egy esetben mentálisan kizsákmányolják, egzisztenciálisan ellehetetlenítik tagjaikat. A fennálló jogrendet formálisan elfogadó "vallási" mozgalmak tevékenységében kimutatható sajátosságok gyakran az adatvédelmi és a pénzügyi jogszabályok kijátszására, illetve megsértésére utalnak.
www.nbh.hu/evk2007/07-0065.htm#5
JOKKA , NEM ISMERŐS?

bumburnyák 2008.10.05. 11:17:37

Anonymoushun · www.freewebs.com/anonymoushun/index.htm 2008.10.05. 11:02:44

itt már felvetettem pár javítást a listához, szerintem nézz rá ;)
freexenu.blog.de/2008/09/08/vigyazat-szekta-4699270#c7783562

Magyarnaba 2008.10.05. 12:18:36

Engem egyáltalán nem nyugtat meg, hogy a lányomat szci tanokkal traktál(hat)ják az iskolában. Anno igencsak elleneztem, hogy bevezessék a kötelező hitoktatást. Most sem fogadom el, hogy Hubbard kétes értékű tanait, módszereit és az egész életfelfogását maratonok, kriminonok meg egyéb felvilágosítások formájában hintsék szét.

Anonymoushun · http://www.freewebs.com/anonymoushun/index.htm 2008.10.05. 12:51:00

jokka visszatérve rád, miért nem gtoma testvéredel beszéled ezt meg? ja tom, ott nem lehet senki se objektív, mert nem viselitek el a kritikát, sőt nem is tűritek. Ja meg, a kutya se kíváncsi arra a blogra, ne ezen ne csodálkozzatok, amíg az előző mondatom igaz, nem is lesz változás. Ezért nem jár oda senki....
Ezt a hsz t ha ott írom, gtoma simán kicenzúrázza. :))

Esperes úr 2008.10.05. 14:05:14

Sziasztok, mikor lesz demonstráció megint? Hol lehet majd érdeklődni? előre is köszi

Lemb 2008.10.05. 14:36:44

Jokka, ehhez a linkhez:
www.xenu.net/archive/hubbardcoroner/hubbard_toxicology_report.jpg
bátran használd ezt a linkeket is:
en.wikipedia.org/wiki/Hydroxyzine
illetve a hydroxyzine szócikk lap alján lévő hivatkozásait is.

Ha valamit nem értesz, bátran kérdezz, biztos lesz olyan valaki, aki meg is próbál válaszolni. További kellemes vasárnapot! (Ne feledd, itt kérdezhetsz, amivel nem mindenhol élhetsz.)

Anonymoushun · http://www.freewebs.com/anonymoushun/index.htm 2008.10.05. 18:36:58

timyyy
18án, de a helyszín még egyeztetés alatt. Kedden már tudjuk.

gondolkodo 2008.10.07. 10:14:51

Lemb: ezt kitargyalhatnank, mivel ez a gyogyszer ha jol ertelmezem egy alergia elleni gyogyszer... vagy nem ?

Lemb 2008.10.07. 11:14:31

A hydroxyzine (vistaril, atarax, stb.) szorongás és feszült állapot kezelésére szolgál. Lehetséges mellékhatások: gyors szívverés, látászavar, székrekedés, szájszárazság, émelygés, hányás, fáradtság, rossz közérzet, láz, allergiás sokk, túlérzékenységi reakciók, kóros májfunkciós laboratóriumi értékek, görcsök, szédülés, fejfájás, álmatlanság, nyugtató hatás, aluszékonyság, remegés, nyugtalanság, zavartság, tájékozódási zavar, hallucináció, vizeletpangás, hörgőgörcs, allergiás eredetű vizenyő, bőrgyulladás, viszketés, bőrkiütések, fokozott mértékű verítékezés, alacsony vérnyomás. Szokták adni inszomniára és hiperinszomniára is. Nem mellékesen az inszomnia és a hiperinszomnia kialakulásáért a drogozás igen súlyosan közre játszhat. Emelett a hydroxyzine (vistaril, atarax, stb.) természetesen csökkenti a bőrbetegségekkel járó viszketés érzetét, mivel bőrnyugtató hatása van (hisztamin) és itt a kémiai hangsúly a nyugtatáson van...

Lemb 2008.10.07. 11:47:15

De szerintem a legjobb monográfia az üggyel kapcsolatban a en.wikipedia.org/wiki/Hydroxyzine szócikk legvégén a linkek között található:

Medscape (2004). "Vistaril Oral: Monograph - Hydroxyzine Hydrochloride, Hydroxyzine Pamoate". medscape.com. Retrieved on 2007-03-09.

Nagyon világos és egyben hajmeresztő is. Érdemes lenne mindenki számára érthetően lefordítani magyar nyelvre.

Pszientológus 2008.10.07. 13:02:13

Az gyakran előforduló dolog a szci tanokban, hogy valamit a közvetlen fizikai érintkezésen keresztül fog meg. Például Hubbard szerint, ha körbemész a munkahelyeden és minden lényeges pontját megérinted, sokkal jobban fogod érezni magad az adott hellyel kapcsolatban. Vagy van egy olyan tétel, hogy "a hatalom egy pont megtartásának képessége a térben".

Ezek szerintem nonszenszek. Szerintem ezeket Hubbard azért fogalmazta meg ilyenre, mert ő maga drogos volt, és amikor valamelyik drogja utóhatásának kábultságát kellett legyűrnie, akkor csakugyan jól jöhettek ezek a gyakorlatok. Drog nélkül ilyenre nincs szükség, szerintem.

mee/énke 2008.10.07. 14:46:59

BREAKING!
rettenetes sejtésem bizonyságot nyert!
a szcientológia immár rendelkezik egy szörnyű adatbázissal, amely Budapest ÖSSZES utcanevét (!!!) tartalmazza!!! a szekta elvetemültségére jellemző, hogy 18 név nélküli közterületet (!!!) is szerepeltetnek borzasztó listájukon. az ügyben szerintünk leginkább illetékes nemzetbiztonsági hivatal nem is próbálta cáfolni, hogy a www.webmap.hu/bp/ oldalon is elhelyezett lista célzott szivárogtatás keretében kerülhetett a szekta karmai közé.
az ügyben nem sikerült érdemben megszólalnia a szcientológia ügyeiben feltűnően járatlan és tisztázatlan motiváltságú - ám népszerű - kommentelőnek "pszientológus"nak sem. a krízisspirál ennek következtében mindeddig elképzelhetetlen mélységekbe fogja hajszolni a világot, I-sten irgalmazzon nekünk!

bakker 2008.10.07. 18:50:50

mucha, inkább xenutól fossál

gondolkodo 2008.10.07. 19:20:44

bakker:
mi nem vagyunk olyan mint a sci, itt mindenki szabadon foshat attol amitol akar :D
en spec a lejart konzervtol ... :D

jokka 2008.10.07. 22:28:56

Na akkor újra, mert még mindig védekezik néhányotók:

"...a szcientológia a totalitárius berendezkedésre, az anyagi kizsákmányolásra, valamint a gazdasági és politikai ..."

Ez volt hazugság... mert ilyet nem állít az NBH.

Az, hogy ti (te) ilyen nézőpontból nézitek a szcientológiát, az a ti (te) magánügyetek.

Az NBH nem állított ilyet, nem állít ilyet, hogy a szcientológia totalitárius lenne...stb.

Ez a nagy hazugság. Valaki a szájára vette, leírta, aztán ezt szajkózza néhányótok:
"...abban a Magyarországban, ahol a nemzetbiztonági hivatal is veszélyesnek...stb..."

Én erről beszéltem.
Ha ez valakinek nem érthető, és továbbra is leírja, hogy pl. Anonymushun: "pedig mindenki tudja..." Igen az a mindenki azokból áll, aki ezzel egyetért itt a fórumon... : -)
Vicces...

Mi lenne, ha azt írná valaki: Valóban nem állít ilyet az NBH. De szerintem ilyen az egyház, és őrájuk gondolhatott az NBH.

De persze naiv vagyok. Hiszen itt már akármi is szerepel a blogon, az tény. Bármi ami egy picit is negatív színben tünteti fel az egyházat, vagy a vallást, az az igazság, az a mi vallásunk. "Hajrá szcientológia ellenesek. Hajrá!"

Nem veszitek észre, hogy egyesek mennyire fanatikusak itt a blogon?

Jah... és kíméljetek a "neked meg minden jó a szcientológián belül? " "mindent beveszel" ,mert már többször, több helyen írtam, hogy vannak negatív dolgok az egyházban, de azt a megfelelő mederben kell tartani, és javítani rajta.

jokka 2008.10.07. 22:37:02

mucha lucha 2008.10.07. 14:46:59

Még több ilyet, gratula!

Ez többet mondott, mint amit én próbáltam
10 hozzászólásban közreadni.

Lemb 2008.10.07. 23:01:00

Jokka, érdekelne, hogy mi a véleményed erről: www.xenu.net/archive/hubbardcoroner/hubbard_toxicology_report.jpg Egyáltalán tudhat erről egy hívő?

jokka 2008.10.07. 23:30:23

Hozzál nekem egy nyomtatott és fordított verziót, akkor elmondom a véleményemet. Egyébiránt sajna nem tudok angolul sok szót, és orvos sem vagyok, sem igazságügyi szakértő, sem nyomozó.

Tudhat-e erről szcientológus? Nem tudom hogy érted.
Tudhat, ha tájékozódik.
A szcientológusok nem hívők egyébként. Aki hívő, az fanatikus... az nem vizsgálja meg a tényeket, hanem elhiszi, amit lát, amit hall a "főnöktől". Bárki is légyen a főnök.
A szcientológusok nem hisznek... Persze van aki hisz. Vagy van olyan szcientológus, aki mellesleg keresztény, vagy zsidó... Így hisz pár dologban.

jokka 2008.10.08. 00:13:29

:: Lemb 2008.10.04. 09:54:32
:: 100%, hogy az OM-ből kapták! Kész a nemzetközi botrány!

és erről neked mi a véleményed? még mindig tartod?

Ammonia 2008.10.08. 07:33:01

"Aki hívő, az fanatikus... az nem vizsgálja meg a tényeket, hanem elhiszi, amit lát, amit hall a "főnöktől". Bárki is légyen a főnök."

...ugye most nem akarod azt mondani, hogy Hubbard allitasait leellenorizted, megvizsgaltad? Nem is tehetted, mert ha megtetted volna, most nem ezen az allasponton lennel, amin...

Lemb 2008.10.08. 08:01:35

Jokka, én nem ragaszkodom görcsösen semmihez, így nem is tartogatok semmi olyasmit, ami láncra ver. A véleményemet pedig ezen a blogon több helyen is elolvashatod.

Lemb 2008.10.08. 08:08:27

Ez egy aranykeretbe illő mondat:

"A szcientológusok nem hívők." (Jokka)

A blog jobb oldalsó sávjának Gondolatok részébe való, ezzel másik mondattal együtt:

"A szcientológia nem vallás." (Hubbard)

Lemb 2008.10.08. 08:14:56

Jokka, azt mondod, hogy:

"Aki hívő, az fanatikus".

Ezzel az összes egyházat sárba döngölted.

A szcientológusokkal együtt, akik, idézlek: van olyan szcientológus, aki mellesleg keresztény, vagy zsidó.

Létezik olyan, hogy egy mondaton belül agyoncsapod a mondatod első felét a második felével?

Lemb 2008.10.08. 08:23:04

Ez is aranykeretbe illő mondat:

"A szcientológusok nem hisznek." (Jokka)

Én azt gondoltam ez alapján: theology.scientology.org/scientology-religion.htm hogy nálatok vannak hívők illetve van hit és hogy te hiszel. Mivel ezeket mind cáfoltad, megkérdezném:

Miért vagytok ti egyáltalán egyház? Miért élveztek adómentességet?

Lemb 2008.10.08. 08:31:37

Visszatérve a kérdésre, a toxikológiai jelentés eredeti (az USÁ-ban az ilyen dokumentumok nyilvánosak, le lehet kérni egyszerűen, szerintem tedd meg feltétlenül), nyomtasd ki, mutasd meg a fordítói részlegeteknek (ha nem tudsz angolul) és a magyar verzióval a kezedben keresd meg Dr. Zacher Gábort (bár ő perfekt angol). Mindenben segíteni fog és meg fogsz érteni mindent.

Te írtad: "Tudhat erről szcientológus, ha tájékozódik."

Tájékozódj Jokka.

jokka 2008.10.09. 18:02:13

jokka 2008.10.08. 00:13:29
:: Lemb 2008.10.04. 09:54:32
:: 100%, hogy az OM-ből kapták! Kész a nemzetközi botrány!

és erről neked mi a véleményed? még mindig tartod?

Ezt kérdeztem, erre konkrétan mi a válaszod?

A hívő kérdésre nem egészen úgy válaszoltam, ahogy gondoltam. Félreérthető lett... ez az én hibám.

Igen tájékozódok, de ha meglenne magyarul akkor annak örülnék.
Persze, van amiben hiszünk mi szcientológusok.

Lemb 2008.10.09. 21:15:24

Ha bármi köze is volt (van) az OM belső részlegeinek a listához, az nem fogja elkerülni az újságok címlapját és elolvashatod. Addig is, tévedtem.

Remélem még a címlapok előtt megosztod velünk itt a tájokozódásodat. Én személy szerint nagyon várom már.

(Ne feledd Dr. Zacher Gábort, Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ, Sürgősségi Belgyógyászati és Klinikai Toxikológiai Osztály (SBKTO), Budapest, Alsó erdősor utca 7., Telefon: 321-5215, Fax: 322-9460.)

Ha a tájokozódásod olyan tartalmi elemeket hozna felszínre, amikhez a hozzászólás keretei kevesek lennének, akkor jelezz Reformernek, biztos vagyok abban, hogy segíteni fog, hogy elkerüld a hozzászólás technikai korlátait és ad publikálási lehetőséget.

jokka 2008.10.09. 21:56:23

:: Ammonia 2008.10.08. 07:33:01
::"Aki hívő, az fanatikus... az nem vizsgálja meg a ::tényeket, hanem elhiszi, amit lát, amit hall a ::"főnöktől". Bárki is légyen a főnök."
::...ugye most nem akarod azt mondani, hogy Hubbard ::allitasait leellenorizted, megvizsgaltad? Nem is ::tehetted, mert ha megtetted volna, most nem ezen ::az allasponton lennel, amin...

Nemcsak Hubbard állításait, hanem a PR gépezet dolgait is ellenőríztem, ellenőrzöm.
Nem mindent úgy találok ahogy. (tudod az az igaz, ami...)
Viszont ha te leellenőrizted volna, te nem lennél azon az állásponton, mint amin. (Bár mondjuk nem tudom pontosan mi az. :-))
MOndjuk az ARK háromszög kérdését megvs

jokka 2008.10.09. 22:09:04

...Mondjuk az ARK háromszög kérdését megvizsgáltad?
Vagy van-e bármi amivel egyet tudtál érteni a szcientológia alapelvek közül.

Mondjuk innentől jobbra haladva?

mia.szcientologia.org/Html/part02/chp04/pg0153.html

jokka 2008.10.09. 22:10:28

Lemb:

Oksi... belátod, hogy tévedtél.

Nem tudom pontosan mit kellene Zachernél
megvizsgálnom? Mint mondtam nem tudok jól angolul, így lehet félreértettük egymást.

Lemb 2008.10.10. 07:58:06

Akkor Jokka, lehet, hogy a címlapok megelőznek, de ami biztos, struccpolitikádnak köszönhetően tájékozatlan maradsz.

jokka 2008.10.10. 14:52:57

Lemb: értem...
de a kérdéseimre mikor adsz választ?
Nem akarlak olyannal vádolni, amivel ti szoktatok...

Lemb 2008.10.10. 20:13:21

Mire nem adtam választ? Arra, hogy "mit kellene Zachernél megvizsgálnod"? Ezt: www.xenu.net/archive/hubbardcoroner/hubbard_toxicology_report.jpg kellene Zachernél megvizsgálnod.

Van még valamilyen kérdésed, amire úgy érzed, hogy nem válaszoltam?

jokka 2008.10.10. 21:57:21

Lemb:
Ja értem...remélem lesz magyarul is.

te erre nem válaszoltál..
Erre:
...Mondjuk az ARK háromszög kérdését megvizsgáltad?
Vagy van-e bármi amivel egyet tudtál érteni a szcientológia alapelvek közül.

Mondjuk innentől jobbra haladva?

mia.szcientologia.org/Html/part02/chp04/pg0153.html

Lemb 2008.10.10. 23:15:56

Jokka, ngem nem kötnek le háromszögek, de természetesen a kérdést anno megvizsgáltam. Ahogyan azt is, hogy ez csakis és kizárólag annak hasznos, akinek a szcientológia a kortól független anyateje, kortól függően pedig, súlyos műveltségbeli hiányosságok netovábbja.

jokka 2008.10.11. 02:02:25

Sajnálom, ha előítéleted van ezzel szemben...

Jogod van tudatlannak is lenni!
És ezt nem cikizésből mondom.

Ammonia 2008.10.11. 12:39:13

jokka 2008.10.11. 02:02:25
Te vagy a tudatlan.
Es ezt nem cikizesbol mondom.

Mert ha utananeznel pl. szocielpszichologiaval vagy akar csak sima (altalanos)pszicologiaval, kommunikacioval, a mindennapi tarsas erintkezessel foglalkozo konyvekben, latnad, hogy a haromszoged lenyege ott van, sot rengeteg hasonlo dolgot fedeznel fel, amit hasznalhatsz az eletedben.
Es ha kicsit a hipnozis es pszichoterapia teruleten is kutakodnal egy picit, rajonnel, milyen modszerekkel haloztak be Teged is, es miert nem tudsz felebredni...

jokka 2008.10.11. 16:14:51

Ammónia:

1. Hol és mikor, és ki irta le a háromszöggel kapcsolatban azt amit LRH?
2. Szerinted miből kellene nekem felébrednem?
3. Te mennyi tanfolyamot, képzést kaptál, és hol hipnózisból, pszichoterápiából, hogy ennyire tudod ezt?

csipinymous 2008.10.11. 16:42:53

Ejj, a teremburáját ennek a Jokka fiúnak! Mán megest erre eszi a fene, hogy majd elvigye!
Jokka, mint józan paraszt (feltételezem rólad). Nem kellene a réges-régi kérdéseimre választ adnod?
Mert, így nagyon hiteltelennek tűnsz az én szememben és nem igazán tekinthetlek vitapartnernek. Maximum, csak egy sunnyogónak aki, folyvást kibújik a lényegi kérdések alól.
De, akár le is szkanderozhatjuk 18-n, két sör mellett! :-DD
Ugyan már, nem ilyennek ismertelek meg! Tudsz te, szépen válaszolni ha, akarsz!

jokka 2008.10.11. 20:17:47

csipi:

Olvastam. Van olyan szcientológus, aki hiteles neked? Bármikor is voltam neked hiteles?

(Nagyon sok kérdésre reagáltam én is, és sok más szcientológus itt is...)

Tudok válaszolni, igen, de nem akarok.
Mégegyszer leírom, sokatoknak azért nem tudok válaszolni:
1. nincs ennyi időm
2. nem akarok vagy/és negatívak vagytok

kb. ennyi.

Pszientológus 2008.10.11. 21:10:46

csipi: a helyzet az, hogy ennek a fórumnak úgy kellenek a szcik, mint egy falat kenyér. Őrülten szeretnétek őrjöngve széttépni őket... de egyszerűen nincsenek sehol.

Most, hogy itt van Jokka, miért nem inkább kultúrhangnemben teszed fel neki a kérdéseidet? Értem én, hogy itt neked ő az enemy, na de melyiket akarod jobban: megismerni az enemyt, vagy kifröcsögni? Szerintem inkább ismerd meg. Az magasabb tónus (1.5 helyett 2.0).

Persze fennáll a veszélye, hogy a válaszok hatására a tónusszinted még tovább nő majd. De ettől félni szerintem nincs oka annak, ezt a blogot látogatja.

jokka 2008.10.12. 00:42:12

Pszientológus:

Ha jól tudom, akkor csipi nem ex. szcientológus, így nem tudja értelmezni (feltehetően) a tónusos dolgokat. Mondjuk egy ex-szcientológus sem mindegyik. Kb. a 30-40%-a.
Nem is kell. Mindenkivel a saját nyelvén kell hozzászólni... akkor esetleg kialakul egy párbeszéd.

De addig ez csak egy monológ!
Van egy-két ember akivel Translator meg PKD elbeszélgetett, nekik birkatürelmük van/volt.
Márhogy mindkét félnek.
Nekem nincs ennyi.

Abban igazad van, hogy jobban kedvelem a pozitívabb (maradjunk ennél a szóhasználatnál) dumálgatást, így tényleg elmegy a kedvem.

Meg tényleg: itt tényleg szét akarnak tépni.
Olyan mintha egy oroszlánketrecbe érkeztél volna, ahol még az oroszlánokat se látod, mert láthatatlanok. És akkor elkezdenek jobbra-balra marcangolni. Mostanság csitult egyébként úgy veszem észre... de 2-3 hónappal ezelőtt, meg a blog indulásakor (visszanéztem egy-két bejegyzést) förtelem volt.

Egyébként tökéletesen megértem őket. Nekik van a fejükben valami (gyerekmunka, LRH drogos, őröltség, marhaság, faszság, xenuság), ezt összevegyítik, és mivel aki e-mellett van (megjegyzem én sem vagyok ezek mellett), vagy úgy tűnik mintha mellettük volna, akkor jön minden, ami nem a kulturált kereteket feszíti.
Lehet én is így tennék, ha csak annyi lenne a fejemben.

Mondtam is egy haveromnak a múltkor aki antiszemita kissé, és leitatott egy lányt sós alkohollal (aki utána hányt), hogy te egy fasz vagy!

NOsci 2008.10.12. 01:00:02

A szcik nem szégyellik, hogy egy őrültet, egy paranoid skizofrént követnek? Most olvastam itt, a blogon (2008.03.17. 13:54) Hubbardnak a fájdalomról és a szexről 82-ben írt, nagyon-nagyon beteg elmére valló írását. Csak pár sor a hátborzongató, rögeszmés, de általa fontos felfedezésnek tartott agymenésből:
„Azok a destruktív teremtmények találták ki a fájdalmat és a szexet, akik nem akarják, hogy az emberi lények nagyok legyenek vagy aktívan foglalkozzanak a környezetükkel - mivel rettegnek a büntetéstől, amire a bűneik miatt számíthatnának. Azért találták ki ezt a két dolgot, hogy elnyomják az embereket és csökkentsék az éberségi és tudatossági szintjüket, valamint a hatalmukat és a hatókörüket.”
Döbbenetes számomra, hogy magukat értelmesnek tartó emberek büszkék a cégük alapítójára, és vallásnak hiszik a zavarodott szerencsétlen botor elveinek kritikátlan követését. Hogy ezért még fizetnek is, azon már nem csodálkozom. Bár a lépcsőn végzett fejen szökdécselés olcsóbb, és kevésbé ártalmas: nem alakít ki függőséget.

Ammonia 2008.10.12. 14:05:43

jokka 2008.10.11. 16:14:51
Ammónia:

1. Hol és mikor, és ki irta le a háromszöggel kapcsolatban azt amit LRH?

...nem haromszogeztek. Nem csak haromszogekkel lehet alapveto dolgokat elmagyarazni embereknek. A lenyegen van a hangsuly, amit Hubbard kicsavargatott...hogy el tudja adni. Persze mindezt csak a hatalmas szive miatt, hogy segitsen az embereken.

2. Szerinted miből kellene nekem felébrednem?

...abbol az allapotbol, amiben eppen vagy.

3. Te mennyi tanfolyamot, képzést kaptál, és hol hipnózisból, pszichoterápiából, hogy ennyire tudod ezt?

...en nem tanfolyamokon es kepzeseken tanulok, hanem egyetemen. De mivel keves nekem az, amit ott adnak, egyeb forrasokbol is beszerzem a szukseges infokat. A tanarok ugyanis sok mindennel nincsenek tisztaban,gyakran szuk latokoruek, mert amiota megtanultak ezeket a dolgokat picit valtoztak.
En nem tamadlak. Van nekem is szcientologus ismerosom. Egyszeruen be van zsongva attol, hogy o most mennyi TUDAST kap majd es milyen szuper lesz az elete a tanfolyamok utan. Ritkan latom, de ha beszelgetunk, latom, hogy mennyire tudatlan. Ezek az emberek azt fogadjak el egyeduli hiteles forrasnak, amit Hubbard leirt.
Nem mondom, hogy esetleg Te is ezt teszed. De azert megis olvasgass bele a hipnozis es a pszichoterapia temakorebe...

csipinymous 2008.10.12. 18:31:40

Kedves arany bogaram Jokka, pajtás!
Nem megy ez neked.
Hiteltelen vagy, mint a ponyvaregényíró szent gurud, Hubbardibácsi.
Egy porszemnyi kis bolha, aki ugat, miközben nincs is tüdeje.
Jelentéktelen alak vagy a szememben. Mától, levegő.

Benigna 2008.10.13. 06:58:24

Szia, Jokka! Azt a cuccot, ha nincs is meg magyarul, nyugodtan beviheted Zacherhez. Tud angolul, nyilván el tudja magyarázni.

Lemb 2008.10.13. 12:44:00

Benigna, a Jokka nem fog tájékozódni, de ha mégis, akkor kitagadják a szcientológia kft-ből és új otthona az RPF (a szcientológia katorgája, gulágja, koncentrációs tábora) lesz.

A Jokkának nem válaszolni kell. A Jokkát a legnagyobb csendben sajnálni kell. Ha viszont a Jokka tájokozódásra adja a fejét, akkor segíteni kell neki és a tanúvédelmi programhoz hasonló védelemben részesíteni.
süti beállítások módosítása