Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Jason Beghe interjú, 3. rész - átirat

2008. szeptember 03. - Reformer

(Megjegyzés: A videó még nem készült el, amint elkészül, bekerül ennek a szövegnek a helyére.)

 

- Azt mondtad, hogy gyerekkorodban képes voltál ránézni a papádra vagy a nagybácsidra és érzékelted a gondolataikat, megértetted őket és tudtad, hogy milyenek.

- Így van.

Érzékelés és képzelgés

- Amikor az orgbeli emberekre néztél és meg is bíztál bennük, akkor szerintem rosszul érzékeltél? Vagy ...

Az orgban

- Nos, hadd mondjam meg itt a frankót. Minél jobban belekerültem, annál butább lettem. Ez az én ... ahogy jövök kifelé, kezdem így látni. Jézusom, már csak kérdéseim se voltak egy idő után! Ezt próbáltam meg felidézni nemrégen, és már le akartam tudni azzal, hogy elfelejtettem. Amikor belekerültem ... a CCHR megbízott képviselőjévé tettek. Most Toryhoz beszélek. És ...

- Mi is az a CCHR?

- Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért. Ezzel próbálják meg elpusztítani a pszichiátriát és a pszichológiát. Azt gondoltam, hogy le van szarva, legyen. Aztán rátették a nevem a levélpapírjukra, azt ennyi. Valami etikai ügyet el tudtam így rendezni. Szóval igent mondtam. Aztán... persze mint mindig, most itt lett pár kérdésem. Érted? L. Ron Hubbard mindig csak „pszichóknak” nevezte őket, aztán nyomta a szöveget, hogy mennyire szörnyűek és hogy ők a pusztulás egyetlen okai. De sosem... azt mondtam erre, hogy a saját technológiája szerint ez egy általánosítás: a pszichók. Kik? Pszichók a teljes időnyomon. Ez azt jelenti, hogy minden egyes pszichiáter a „theta” történelmében, évmilliárdokra visszamenőleg. Érted? Túl általános. És igazából az elnyomó személy egyik jellemvonása az, hogy általánosságokban beszél. A másik dolog meg az, hogy az az ember, akinek overtjei (elkövetett bűnei) vannak... na az ellenséges vagy dühös. Hubbard pedig nagyon ellenséges volt a pszichókkal szemben és dühös volt rájuk. Azt járt a fejemben, hogy biztos azért beszél róluk ilyen általánosságban, mert overteket követett el ellenük. De a lényeg az, hogy ez volt az eszemben, amikor elmentem a CCHR-hoz és ezerszer körbevezettek az igazgatók.

Itt ez a nő, Jan Eastgate. Kérdeztem tőle pár dolgot, erre jelentést írt rólam az Etikának. Azt mondtam: „Itt ez a kérdés, amire kurvára nem tudom a választ!” Ha azt akarjátok, hogy a szcientológia nézőpontját képviseljem... Mivel ha elmész a múzeumokba, akkor másról se szól, mint „A pszichók gonoszak! A pszichók gonoszak! Ez egy rossz dolog, és Hitler is...  gyerekpornó és nemi erőszak is szárad a lelkükön... minderről a pszichók tehetnek!” Erre azt mondtam, hogy értem, ők így látják. De ha én egy vitában ezt az oldalt képviselem, ha ennek a szarnak kell legyek a szóvivője, akkor ismernem kell a másik oldalt is! Tehát ezt kérdezgettem: „De mit mond a másik oldal?!” És nem mondták meg! Én amikor elkezdtem ezt nyomni, pl. így: „Édesem, így nem lehet leülni vitázni! Érted, ők nem... ha mindez igaz volna, már régen nem léteznének! Meg kell ismernem az Ő nézőpontjukat is. Hogy fogok tudni így vitát nyerni?” Érted, mire célzok? És nem mondták meg, hogy mit mond a másik oldal! Na ennél a pontnál kezdtek rólam jelentéseket írni.

Mert ugye kételkedek. Én egy szóval se mondtam, hogy kételkedem; mindössze az adatokra vártam! Mert ugye itt van az egész téma arról, hogy megtanulj helyesen gondolkodni: az Adatsorozat tanfolyam. A lényege az, hogy minden adatot meg kell szerezni. És ők meg egy kibaszott adatot se adtak! Mármint bizonyos dolgokról. Főként erről. Semmi sincs a pszichiátriáról a szcientológia vaskos könyveiben, semmi! Mármint azt leszámítva, hogy „a pszichók a felelősek az összes szexuális problémádért, mert mint thetánt egycsillió évvel ezelőtt implantáltak és erre az OT 10 kutatása közben jöttem rá.” Ó, hát akkor biztos így van! Hiszen LRH azt mondta. Érted, hogy vernek át egy bizonyos ponton. Erre azt mondtam, hogy hol vannak a kibaszott adatok? Mindenkitől ezt kérdeztem. Aztán megmutatták nekem... mondani semmit nem mondhattak. Előhúztak hát egy referenciát. Mindig ezzel a kibaszott „Fájdalom és szex” c. referenciával jönnek.

Ott arról beszél Hubbard, hogy a fájdalom és a szex az a két dolog, amelyeki igazán gondot okoznak az embereknek, és ezen a nehézségen akarunk igazából segíteni itt a szcientológiában. És aztán talán ha két mondat az egész, amiben LRH ezt mondja: „Az OT valahány teljes időnyomra kiterjedő kutatása során arra jöttem rá, hogy mindez a pszichók műve.” És ez a referencia szerintük a bizonyíték a kibaszott Hitlerre meg a nemi erőszakra... én meg azt mondtam: „Édesem, hát ez nem igazán lesz elég." Te érted? Ők nem.

- Én laikus vagyok ebben, nem tudok túl sokat a témáról, de tudtommal a pszichiátria az 1800-as években alakult ki, nem pedig évezredekkel vagy évmilliókkal ezelőtt? Hogy lehetnek pszichók a teljes időnyomon, ha nem is léteztek még akkor pszichók?

- Nem egészen ... mert most, a legfrissebb ... ők a GONOSZ emberek. Valójában a gonosz lények. A gonosz lények. Már akkor is léteztek. Mint például amit Xenuról hallottál meg ezek a baromságok? Xenu egy pszichó volt. Érted?

- De hát csak nem volt egy praktizáló pszichiáter.

- Nem a pszichiátria módszereit használta, nem, hanem a xenuizmusét. Érted? Most éppen pszichóknak hívják őket. Jobb, ha vigyázol.

- Emlékszem, amikor egyszer ellátogattam...

- Nincs igazam, basszameg? Az istenit.

- Egyszer ellátogattam a Hírességek Központjába, egy este, jó későn besétáltam és körülnéztem, hogy mi is folyik itt.

- Értem.

- Aztán felébresztették a vetítőgép kezelőjét, hogy meg tudjam nézni az Orientáció c. filmet.

- Szép.

- Privát vetítés, csak nekem. Volt velem egy szegény Sea Orgos kölök - talán 15 v. 16 lehetett, végig ott kellett ülnie velem.

- Ja. Hát egyedül nem is nézheted meg azt a filmet.

- Így van. Minden bizonnyal ...

- Nem lehet, nehogy ne értsél valami szót. Ott figyelt téged, nehogy „tömeghiányod” legyen vagy mi.

- Kicsit elbeszélgettem vele, és ezt mondta: „Emlékszel a salemi boszorkányperekre? Tudod, amögött is a pszichók álltak.” Erre azt mondtam neki, hogy akkor szerintem még nem léteztek pszichiáterek. Erre azt válaszolta, hogy nem is a pszichók, hanem a... gyógyszergyártók!

- Te jó ég.

- Nem igazán találta el.

- Érted, ezeknek a srácoknak megpaskolod a fejét, hogy „hamar gyógyulj meg” és ennyi. Mert... ez szomorú. És ez itt az érdekes dolog, érted? Ez az .. és már vissza is jutottunk a „mit érzékeltél?” kérdés megválaszolásához. Mit érzékeltem... Erre elkerültem a választ azzal, hogy azt mondtam, hogy egyre butább lettem. Hadd mondjak valamit. Ezek jó emberek. A legjobb emberek közül valók, akik csak élnek ezen a bolygón. Ezek az emberek tényleg segíteni akarnak. Hajlandóak arra, hogy az egész életüket és az összes személyes ambíciójukat feláldozzák azért, hogy másokon segíthessenek. Tudod, ez egy igen ritka dolog, és azt mondhatnánk, hogy igen rendes emberek. Ez a lényeg. Azt is hozzátenném, hogy „nem vagyok rossz ember”, érted? Ha látnám magam, ahogy ott benn sétálok, azt mondanám, hogy okés a srác, érted?

- Amikor azt mondtad, hogy egyre butább lettél, akkor szerintem ez hogyan történt?

- Nos, mi a véleményem - így, hogy kb. 1 éve vagyok kinn a szcientológiából? Kevesebb? Nincs még egy éve. Mármint hivatalosan. De a véleményem, amit a felébredésem során alakítottam ki... ha, ez egy vicces dolog a szcientológiában. Úgy érzed, mintha felébrednél és meglátnád az igazságot, a valóságot: ami tényleg van. De valójában csak a szcientológia realitására ébredsz rá, ami pedig nem a tényleges valóság. A szcientológia valósága csak egy közmegegyezés arról, hogy mi is a helyzet. Én pedig az gondolom, hogy a legjobb dolog az, ha önmagad vagy. Mivel valójában önmagad vagy, és persze vannak annak fokozatai, hogy mennyire vagy képes önmagaddá válni. Valószínűleg ez a spirituális dolgok iránti érdeklődés lényege. Legalábbis számomra ez. De a szcientológia trükkje az, hogy úgy érzed magad ott  eladják neked azt a gondolatot, hogy valójában önmagaddá válsz. De igazából csak... én Jason Beghe vagyok, és a szcientológus Jason Beghe-vé változtam. Ahelyett, hogy csak... Még csak nem is „Jason Beghe” lenne a cél, hanem „én”. Azt kérdezed, hogy hogyan lehet bevenni ezt a szart? Menjünk vissza az első kibaszott nyereségig. Mert ott én ÉN voltam. És persze, ott vagy TE is. Hát... ezt nem igazán tudom szavakkal kifejezni. A csoport nyomása? Vagy... nem is tudom... próbálok rájönni. Mert én sose voltam az a típus, aki megvett egy cipőt azért, mert mindenki olyat hordott. Nem voltam ilyen. Inkább arra próbáltam rájönni, hogy miért hordja mindenki ezt a típust. De valami olyasmi van, és talán ezért is kerültem ki onnan, mert mindig megpróbálom kideríteni az okot. Nem azt mondom, hogy soha nem vettem BMW-t vagy valami hasonló faszságot, amire mások is vágynak. De olyan ez, mint a...

Én úgy látom, hogy olyan gondolkodásmódot alakít ki nálad - legalábbis én így éltem meg és másokon is ezt láttam - ami nem természetes. Ahogy már mondtam is, azt gyanítom, hogy - nem vagyok egy dalai láma - de azt hiszem, hogy az a legjobb, ha önmagad tudsz lenni. És ha ezt tényleg meg tudod csinálni, akkor szép, sikeres és érdekes életed lesz. Azt nem tudom, hogy a saját fogalmaid szerint sikeres lesz-e, de az biztos, hogy nem fogod bánni az így töltött időt. Az történik veled tehát, hogy eladják... és ismét elmondom, hogy azért jó kis csapda ez, mert magadnak adod el. Ha nem vagy épp tanfolyamon, akkor arra vágysz, hogy tanfolyamon legyél. Saját magad tartod benn a börtönben. Ez egy ilyen robotpilótás felállás. Egész jól működik. Azt hiszem, valamiféle hipnózis is része a dolognak, ezt nem igazán tudom. De nagyon meglepő. És a dolog legvégén az lesz, hogy... Mondok egy példát: elkezded az Etika technológiáját használni. Elkezdesz úgy gondolkodnió, a Hubbard által leírt létállapotok és viselkedésminták mentén kezdesz el gondolkodni. Nem csak egyszerűen azt csinálod, hogy „Tudod, mit, baszdki? Sétálok egyet. Azt hiszem, hogy mondjuk... biztosítási ügynök akarok lenni. Valójában ezt akarom." Ehelyett végig kell menni ezeken a lépéseken, ezt meg azt csinálni... hát elég gyp-s. Nem igaz. Nem igaz. Csináltam mindenféle Etika kezelést meg állapotokat, és semmi nem változott. De láttam olyan embereket is, akiknek megváltoztatta a dolgait, így hát nem tudom megítélni. Hogy van-e placebo hatás? Nem igazán tudom.

 

SZÓJEGYZÉK

theta: életerő; az életet mozgató valami, ami nem anyagi természetű

Etika: fegyelmezési részleg és igazságszolgáltatási részleg a szcientológia szervezetekben

Adatsorozat: Hubbardnak a logikáról és a kivizsgálásokról (a valódi okok felderítése) szóló írásainak összessége

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr19646479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonViktor 2008.09.05. 12:41:58

turulpina: Rosszul közelíted a válasz keresését. Azt ne tőlünk kérdezd, hogy miért kéne belépni a Szcentológia Egyházba, azt kérdezd nyugodtan Tőlük. Náluk hitelesebben, eredményesebben senki sem fogja előadni neked. (Vagy nem lesz hajlandó, mint például én). Tőlünk azt tudhatod meg, hogy miért ne legyél az.

Egyébként őszintén modnom, hogy átültetheted kíváncsiságodat a gyakorlatba: attól még nem lesz semmi bajod, ha betévedsz a központjukba, és beszélgetsz velük. Nyilván nem adsz ki személyes adatot nekik, és lehetőség szerint pénzt sem. Hogy mit tudsz meg, az már csak rajtad múlik.

MatrixHasYou: Kezdelek kedvelni, főleg a privát leveled óta, és örülök, hogy írsz, de azért ne kezdjél vetíteni "tapasztalatról", mert ha szaten megtámad vele, védtelen leszel!

V

Matrix_ 2008.09.05. 12:46:32

anonViktor 2008.09.05. 12:41:58

Mint írtam a tech-ekről van némi (nem sok szerencsére) tapasztalatom. egy-kettőt végigültem. sajnos:(

turulpina 2008.09.05. 13:27:33

Akar a rosseb belépni, hagyjuk is a faszba ezt, annyira nem érdekel, hogy ezér legyek itt baszogatva.
Annyira meg végképp nem, h bemenjek egy sci-központba.

Így már csak egy kérdésem maradt: van lóvé ebben, vagy mindenki elmebajból csinálja?

norbert79 2008.09.05. 13:31:54

turulpina: "Lóvéja" csakis az egyháznak van, te meg fizess, mint az adós. Itt csakis a felsőbb vezetőknél landol a pénz, anno LRH is megpattant egy szép kis mennyiségű pénzzel, részben ezért is bújkált haláláig.
Itt csakis fizetsz, kapni pedig 'oktatást' kapsz, támogatást lelkileg, tanácsokkal. Nem egy cégvezetőt láttam milliókat és milliárdokat befizetni az 'egyházba', majd saját magát lesemmizni.

csipinymous 2008.09.05. 14:39:15

Kedves Turulpina!
Az ilyen szervezetekben, valóban van egy közösségi élmény ám, addig el kell vinniük az alanyt aki, talán csak érdeklődik.
Szerintem, ezek a szervezetek, a legtöbb energiát a beszervezésbe, csatlakoztatásba fektetik.
Persze ez egy nagyon összetett dolog, és szektánként változik az alapmódszer.
De, talán egy valami közös bennük. Egy és ugyan azon emberi típusokra hajtanak rá!
Hasonló körökben keresgélnek.
Jason, Tomiboy, Travolta...stb., egyik sem az eszéről híresült el. Viszont, vannak dolgok amiben a viselkedésük és mentalitásuk megegyezik.
Persze, az ilyen új vallási szervezeteknek nem minden tagjára érvényes ez de, nagyobb számba ezen ember csoportok alkotják.
Az interjú Beghe úrral, magáért beszél. Egy roppantul önző, nárcisz, közönséges, mélyen ostoba, naiv ember (meglátásom szerint). De, ha majd kiheveri és kiszerepeltette magát a szcientológiával kapcsolatban, talál majd egy újabb ilyen szervezetet (nem feltétlen kisegyházat)! S, majd ott jól érzi magát.
De, látod, milyen könnyen kapható olyan dolgokra, amire a társadalom nagyobbik százaléka nem.
Vissza kanyarodva a közösségi élményekhez!
A szcientológiai is mint, sok más szekta átformálja az embereket. A szervezetnek megfelelő droidokat formál, akiknek egy óriási felelősegét zúdít a nyakukba. Egy szép új életet kínál! Az örök egészségben, anyagi jólétben és a sikerben. A szcientológia mint, egy-két más szekta is, ezen felül, extraként, az anyag és az embertársak feletti uralmat is felajánlja.
Majd, kiragadja Őket az addigi környezetükből s, felügyeli, hogy nehogy érintkezésbe kerüljenek a (úgymond) múltjukkal.
Felállítja az ellenségképet! S, arra gondosan ügyel, hogy éreztesse (felébressze? :-))
az alany hovatartozását, annak jelentőséget az elit csapaton belül!
Eleit, mer minden más csak baromság, megtévesztés, hazugság!
A nárcisz hajlamú emberek, szeretnek az elitbe tartozni! Felülkerekedni mások felett, hatalmat gyakorolni a beképzelt új képességekkel, mellek megint csak nekik adatottak meg!
Így, már adott a cél (világ, galaxis...stb., megmentése) egy óriási felelőséggel (amit a legtöbben fizikálisan is éreznek), egy szuper (aluljárói szépirodalomba, olcsó akció filmekbe illő) csapattal, természet feletti (a józan ész, felett is) képességekkel. A családjuktól, barátaiktól, kollégáiktól elszakadt emberek, köze hasonló sorssal (amit az egyház megrendez nekik) új közösségben ahol, fontosnak tüntetik fel Őket, nélkülözhetetlennek!
Ám, hibázni nem szabad mert, akkor minden addigi teher a nyakukba szakadhat (világ pusztulása), amiért csak Őket terheli a felelőség! Akkor a világ legnagyszerűbb és egyesszámú dolga, elitje kivetheti a soraiból!
Itt, kitérhetnék arra is, hogy ezen a ponton miképpen beszélik rá a kiléptetett az öngyilkosságra! Ha, jól emlékszem 1996. nyarán volt egy ilyen példaértékű per Francia országban, a szcientológiai egyház ellen. A pert, az egyház elvesztette. Majd a Franciák betiltották, a Svájciakkal, és a Görögökkel együtt az egyházat.
De, ennek újra utána kellene járni a Francia belügynél!

harmatOSA 2008.09.05. 15:10:58

norbert79
"Nem egy cégvezetőt láttam milliókat és milliárdokat befizetni az 'egyházba', majd saját magát lesemmizni."
Esetleg lehetne tudni a sztorikat, név nélkül persze....

ubi 2008.09.05. 15:21:05

csipinymous:
te volt szci vagy, vagy pszichiáter?
Már a tapasztalataid miatt kérdem.

sokmindenben igazad lehet, de azért szerintem nem kéne ennyire egy zsákba dobni mindenkit a hatalomvágyó emberekkel.

Én sokakat ismerek, akik nem azért kezdtek bele.És itt most főleg nem magamra gondolok.

norbert79 2008.09.05. 15:24:30

harmatOSA: Fehérvári milliárdos, egyike volt a legnagyobb játékgépeket forgalmazó és bérbeadóknak, majd a 90-es évek végén eltűntek a játékgépek Fehérvárról, illetve a Balaton egyes részeiről. (Nem nyerőgépekre gondolok, hanem Neo-Geo, Digital Illiusions, stb gépekre).
1992 környékén kezdtem ilyen helyre járni (imádom a mai napig ezeket a gépeket), de sokáig fájt, hogy miért szüntette be, illetve hova tűnt. Nemrég derült ki, mi is volt az oka az eltűnésének. A fickót behálózta az 'egyház', s az összes pénzét beleölte, majd lenullázta magát. Hogy még él e, jó kérdés.

Feree 2008.09.05. 15:32:29

AnonHun · www.freeforum.hu/anonymous 2008.09.05. 01:47:06

Köszönöm
Már azt hittem, elsiklottam valami felett. :)

Reformer 2008.09.05. 15:40:26

norbert79: az úr azért nem nullázta le magát... sokat tolt az egyházba, de volt annyi esze, hogy tartson magának is belőle, most ingatlanozik. A fickó egyébként szerintem nem rondroid, más okokból van ott.

meg tudtommal volt nyerőgépes üzletág is, azért kellett eladni a céget

norbert79 2008.09.05. 15:52:04

Reformer: Köszönöm az infókat, akkor fene a pofájába, hol az én Super Sidekicks gépem? :) Tényleg nagyon fájt anno, hogy feladta. (Hüpp hüpp)

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2008.09.05. 16:55:48

turulpina:

"Mi lesz ezzel a sok pénzzel?"

- Elméletileg profitot nem termelhet az Egyház, tehát mindent vissza kell forgatniuk. Gondolom ebből veszik az újabb pénzeket az ingatlanokhoz és a terjeszkedéshez, illetve ebből finanszírozzák a propagandád és a rendezvényeket (pl. Drogmentes Maraton)
De ugye több hajójuk is van, amiket fent kell tartani.

"Egyszerűen felemészti a szervezet?
Vagy mint egy jó MLM-ben, a vezetőségnek már csurran-cseppen, audival jár, van költségtérítése stb?"

- Az amrikai vezetőség az RTC-ben elég jól megél belőle. Nehéz belelátni Miscavige-ék életébe, de biztos vagyok benne, hogy rengeteg pénzük van a Szci-ből.

"Vagy csak a nemzetközi vezetésnél van pénzkivétel?"

- Főleg ott, itthon nem tudom. Az biztos, hogy az Org-ok tejelnek az RTC-nek. A maradékból tartják fent magát az Org-ot és szerintem magukat is.

"Vagy ott sincs, és minden bejövőt elfosnak saját magukra?"

www.xenu.net/archive/photoalbum/

Egyébként újságíró vagy?

turulpina 2008.09.05. 19:18:34

Köszi mindenkinek a válaszokat!

Nem, nem vagyok újságíró. Csak érdeklődő.

Viszont "Mi a bűnöd?" jeligére bevallom, hogy kb. 1 évig szedtem lenkeidoktor vitaminjait. :)
Mivel előtte szinte minden télen 2-4 alkalommal volt egy-egy jó torokgyulám/virusom, ezért meglepve tapasztaltam, hogy azon a télen, amikor szedtem, akkor nem volt semmi ilyenem. :O

Azonban ahogy láttam, hogy egyre több üzlete van, egyre jobban idegesített, hogy én is pénzelem, amikor meg olvastam (talán pont itt?), h $1.000.000-t utalt át a ciento-egyháznak, akkor abbahagytam, mert nagyon mérges lettem rá. :)

Azóta se voltam beteg amúgy, kb 8 hónapja nem szedtem pedig vitamint, úgyhogy mindenki vonja le a tanulságot. :)

Szóval akkor itthon mindenki csak lárpurlár nyomja, anyagilag mindenki (még a vezetők is) csak beletesznek?

turulpina 2008.09.05. 19:24:33

Amúgy ez a cientológusdi kicsit olyan (figyelem! durva és torz hasonlat), mint amikor az egyszeri civilekből a háborúban katonák lesznek, rangot kapnak, fegyverük és hatalmuk lesz.

Belépsz, feladatot kapsz, tanulsz, okos(abb)nak gondolod magad a "civilek"nél, előrelépsz, alád is kerülnek, csupa mozgalmas dolog. Célt és értelmet (ha mégoly hamisat is) nyer az életed.

Ez különösen az időnként ide belinkelt belső sci-levelezésekből süt nagyon. Mindenki fontoskodik, buzdit, lelkesedik, okoskodik, smájlizik ezerrel.

Hogy az egész egy mekkora ordas fasság (klír bolygó) érdekében történi, az meg vhogy nem zavar senkit... :)

baka 2008.09.05. 19:28:27

Reformer!
Egy keresztnevet lehetne tudni az Úrról? Vag benne van esetleg még a WISE listában?

csipinymous 2008.09.05. 19:31:35

Ubi!
Nem voltam soha a szcientológiai egyház, és semmilyen más hasonló szervezet tagja (szerencsémre)!
Pszichiátriai intézet környékén sem jártam (szerencsémre)!
Nem kell azért a villám alá állnom, vagy belepisilnem a konnektorba, hogy megtudjam, mennyire halálos az elektromosság.
Elég, ha olyan emberek írásait olvasom, akik erre felhívják a figyelmemet. Vagy számomra hiteles személyek állítják ezt, és ezt alátámasztják.
Rengeteg embert ismertem meg az évek alatt akik, beleestek egyes új vallási mozgalmak csapdájába. Az elmondásaik alapján vonhatok párhuzamot az ilyen szekták között!
Ám, ehhez feltétlenül kellett néhány magyar és külföldi tudós útbaigazítása akik már hosszú évek tanulmányozzák az ilyen szekták működését.
AnonHun!
Azért az új Magyar központjuk megszerzése sem kutya!
Magyar tagok pénzéből, amerikai tulajdonos nevére, majd újra a magyar tagok pénzéből a bérleti díj!
De, elmondások szerint minden org bevételének a 90%-a kivándorol Amerikába. Persze ez több lépcsőben, és azt se felejtsük el, hogy minden org önálló az egyháztól. Így valójában sok kis szcientológiai egyházról és azokhoz tartozó cégekről, alapítványokról beszélhetünk.
Az kisebb oldal ágakat nehéz követni mert, legtöbbször csak egy lakásba vannak bejelentve, bizonyos lelkes tagok neveivel.
Mint egy mosoda, hatalmas kirakattal, szent köntösben.
Valójában, meglovagolták a vallási törvények gyengeségét. Kihasználják annak sérthetetlenségét, adókedvezményét.
Tudomásom szerint, a Maszkavicsgazember és közvetlen csapatának luxusára kell a pénz, amiből Travolta és Tomiby is profitál. Persze ezt nehéz bizonyítani. De, egyszer még magyarázkodni fognak, a pénzekkel, gyermekmunkákkal, zsarolásokkal...stb., kapcsolatban. Mivel mindenről tudnak, hisz nap mint nap szembesülnek ezzel az egyházi életükben!
De, elég csak Magyarban körülnézni! Milyen úton indulnak el, a pénzkötegek, és azok milyen cím alatt!
Ingatlanok, építőipar, gyógyszeripar...stb., és ehhez a legjobb a lobbi bizottság vezetői széke, csak úgy extraként.
Eu-s támogatások....
De, hát ezt bizonyítani is kell. Az meg nem az én feladatom lenne!
Vannak itt szakemberek is! Dolgozzanak egy picit.
A szcientológiai egyház kis robotjai, azon kívül, hogy egy spionász részesei, ártalmatlanok! De, nélkülük megfullad az egyházi gépezet.

csipinymous 2008.09.05. 19:49:15

Baka!
Keress rá! Székesfehérvár! Megfogod találni mert, ott többen is tönkrementek! Volt amelyik teleszórta a várost egy elnézést kérő levéllel!
De, látod! Hubbardibácsi is megmondta - A volt szcientológusok lesznek a legnagyobb ellenségei az egyháznak – majd meghalt.
Bár, érdekes lenne a keresztjük valódi eredete (érdekes, megdöbbentő dolog), és csak egy halvány következtetés (mutatós is, olyan egyházi) Hubbard gondolatairól ezzel kapcsolatban!
S, ott van még Nordenholz Úr!
Ezen a ponton elérkezhetünk ahhoz, hogy valójában a szcientológia nem Hubbard műve csak, egy piti szélhámos, aki a saját barátait, társait adta fel (kommunistáknak titulálva is) az Amerikai hatóságoknak, hogy a saját kis szükségleteit kielégítse!
Hubbard egy patkány volt. Csodálom, hogy nem verték be a fejét (anno)!

baka 2008.09.05. 20:24:06

Csipinymous, Reformer!
Engem (gondolom másokat is) már régóta érdekelnének jelenlegi, pontos infók arról, hogy mi a helyzet világszerte a szcivel. Pl amiket csipi írt. Milyen témákban (a fontosabbak) és hol nyertek pereket, milyen eredménnyel (pl az a 8 millió dolláros 20 éves - ha jól emlékszem az is francia- per érdekes lehet)a szci ellen? Pontosan hol és hogyan vannak betiltva (csak egyházként, vagy teljesen, esetleg milyen visszaszorító törvényeket hoztak-gongolok itt hallomás alapján No-ra).Azért is fontos lenne, hogy pontos információkat (ne csak hallomásból ismertet)tudjunk továbbadni, meg az iskoláknak szánt levélhez is jól jönne (szerintem) Én nagyon örülnék egy ezzel kapcsolatos topiknak.

csipinymous 2008.09.05. 21:17:47

Baka!
Évekkel ezelőtt, sokat böngésztem. Most már nem emlékszem, hogy pontosan hol akadtam ilyen adatokra! Tudom, ez hülyén hangzik. Rengeteg időmbe tellett végigmászni a labirintuson!
De, a linktár még meg van! Bár azóta történhettek változások de, ez egy stabil távpont mindenkinek. Az összefoglalást én is úgy kaptam.
Sokan vagyunk így talán könnyebb a keresés!
Elnézést az off-t de, Bakanak igaza van!
Segítsetek, és hamarabb megleszünk. De, a legstabilabb távpont a F. E. C. R. I. S!
A lista!

Ausztria:
Bundesministerium für Bildung, Wirssenschaft und Kultur
www.bmbwk.gv.at/ministerium/kultusamt/kultusamt1585.xml
Az Osztrák Kormány hivatalainak információs lapja /jogszabályok is/
www.help.gv.at
Szektákról objektíven
www.sekten.at
Gesellschaft gegen Sekten- und Kultgefahren
www.sektinfo.org
Franciaország:
www.antisectes.net
www.prevensectes.com
Igen gazdag és jól tagolt anyag, idézetek L.R. Hubbard műveiből – kritikával, sok cikk, tanuvallomás, rövid elemzés-blokkok, vélemények - csak kik számára nem veszélyes, stb.(fr., a., n.,)
www.anti-scientologie.ch
„Loi About-Picard” törvény a szektákról (n.)
griess.st1.at/gsk/frgesetz.htm
MIVILUDES - Mission Interministérielle de Vigilance et de Lutte Contre les Dévires Sectaires
www.miviludes.gouv.fr
Nagy-Britannia:
Apologatics Research Resources on religious movements, cults, sects, and world religions and related issues
www.apologeticsindex.org
Department Fellow for the Histirocal Theological Department of Trinity International University and Trinity Evangelica Divinity School
www.theologywebsite.com/internet/Religions/Cults and Sects
Fight Against Coercive Tactics Network
www.factnet.org/diskus/messages
Általános kereső, sok vallással/szektával foglalkozik; a témákhoz fórumok
dir.webring.com/scientology
A Hierarchy of Demons (származási ország: ?; a.) – a szcient. titkai, néhány pere, egy ellene folytatott vizsgálat eredményei, Karin Spaik peréről, stb.
www.mystae.com/streams
Német Szövetségi Köztársaság:
Bundesministerium für Familie, Senioren, Frauen und Jugend – jogszabályok, segédanyagok küldése pl. a pszichoszekták – így a szcientológia témájában is.
www.bmfsfj.de
BRD – Bundesministerium für Innere (Belügyminisztérium), - jogszabályok
www.bmi.bund.de
inet/-? (?)
Das elektronische Informationsystem über Sekten, neue religiöse, ideologische Gemeinschaften und Psychogruppen in Deutschland /worldwide/. Igen gazdag tartalommal.
Az igen sok gyülekezettel külön-külön is foglalkozik. A témában „alap honlap”.
www.religio.de
Aktion für Geistige und Psychische Freiheit – Bundesverband Sekten- und Psychomarktberatung
www.agpf.de
Velünk nem vagy egyedül! Éjjel-nappali tanácsadó …-tól függők számára./drog, alkohol, játék, stb./
www.hilfe24.de
Scientology-Kritik – Rendkívül alapos, tartalmas, jól tagolt, észérveket, tényeket tartalmazó munka
www.ingo-heinemann.de
A témák elvi /definiciók is/ feldolgozása és a tanácsadó-hálózat ismertetése
www.sekten-info.de
Honlapgyüjtemény a háború-béke, a párbeszéd, a szekták és vallások, a globalizáció, a rasszizmus és a környezetvédelem témaköréből
www.inidia.de/sekten
Óriási mennyiségü információ a szcientológiáról német és angol nyelven /tk. a szekták ismérvei/
www.xenu.de
the Fishman Affidavit
www.spaink.net/fishman/home/index.2html - „Fishman vallomás” – szcientológia, (a.)
Freispruch für Sektenkritiker
www.intern.de/news/4727.html
EBI – Eltern- und Betroffenen-Initiative gegen psychische Abhaengigkeit Sachsen e. V. – a szekták legfőbb általános ismertetőjegyei – gyermekek részére is, rajzokkal, tanácsadás, átkapcsolás a religio.de-re (ld. Feljebb)
www.ebi-sachsen.de
TV keresőgép
www.tvfeed.de
Norvégia:
Operation Clambake – Undressing the Church of Scientology since 1996
A szcientológiáról rendkívül sok és jól rendszerezett - máshol nem található - adatokat is tartalmaz.
Ilyenek a $zcient. szolgáltatási díjait, bevétleit is tartalmazó listák is.
www.xenu.net/com (a./a.)
Olaszország:
GRIS - Gruppo di Ricerca e Infomazione Socio-Religiosa
www.gris.org
ARIS – Associazione Ricarce e Informacione sulle Sette :
xenu.com-it.net/
FECRIS – Fédération Européenne des Centres de Recherche et d’Information sur le Sectarisme (fr., a., n., sp., gr.,)
www.fekris.org
www.kelebekler.come
Svájc
Systematische Sammlung des Bundesrechts
www.admin.ch/ch/cd/sr/sr.htm
www.bj.admin.ch
Institute of Federalism University of Fribourg – Integrierter Zugriff auf die Schweizer Gesetzsammlungen
www.lexgo.ch - federalisem.unifr.ch/lexgo/
AGSD – AufklaerungsGemeinschaft für Scientology und Dianetik
www.agsd.ch
SADK – Schweizerische Arbeitgemeinschaft gegen Destruktive Kulte
www.sekten.ch/sadk
the Fishman affidavit – OT III (a.)
www.xs4all.nl
www.sekten.ch
www.sektenberatung.ch
www.relinfo.ch/sekten
www.anti-scientologie.ch
?
World Religions and 101Cults – átfogó, könnyen áttekinthető, gazdag tartalmú,(a.)
www.religion-cults.com

csipinymous 2008.09.05. 21:34:41

Viszont van egy kedvencem!
Nem ártana magyarra fordítani és kirakni egy-két honlapra! Vagy osztogatni a demonstráción!
www.ebi-sachsen.de/sekten/checkliste.html

turulpina 2008.09.05. 22:47:59

Tényleg jópofa a Szekta-checklist. A cientologisták elég sok pipát kapnak. :)

Lefordítom (kissé megkopott már a németem):


"


Szekta-Checklist ismeretlen csoportokhoz

1. A csoportnál pontosan azt találod meg, amit eddig hiába kerestél. Meglepően pontosan tudják, mi hiányzik neked.

2. Már az első találkozásnál egy teljesen új látásmódot nyit a dolgokra.

3. A csoport világképe döbbenetesen egyszerű és minden egyes problémára van magyarázatuk.

4. Nehéz a csoportról pontos képet kapni. Gondolkodnod kell róla, vizsgálódni. Az új barátaid az mondják: "Ezt nem lehet elmagyarázni, ezt meg kell élni - tarts is velünk egyből a központunkba."

5. A csoportnak van egy Mestere, Médiuma, Vezetője vagy Guruja, aki egyedüli birtokosa a teljes igazságnak.

6. A csoport tanítása az egyedüli igazi, örökké igaz Tudás. Az elismert tudomány, a racionális gondolkodás, a megértés mint átverés, negatív, sátáni vagy felvilágosulatlan kerül elutasításra.

7. A kivülállók kritikája is a csoport igazát bizonyítja.

8. A világ egy katasztrófa felé halad, és csak a csoport tudja, hogy lehet a világot megmenteni.

9. A csoport egy elit, és a többi ember beteg és elveszett - amíg nem csatlakozik, azaz hagyja magát megmenteni.

10. Azonnal taggá kell válnod.

11. A csoport elkülönül a külvilágtól: ruházat, táplálkozási előírások, saját nyelv, a személyes kapcsolatok szigorú szabályozása által.

12. A csoport azt akarja, hogy minden "régi" kapcsolatodat szakítsd meg, mert a fejlődésedet hátráltatják.

13. A szexuális viselkedést pontosan megszabják, irányított partnerválasztás, csoportszex vagy teljes önmegtartóztatás révén.

14. A csoport a teljes idődet kitölti feladatokkal: könyv- vagy újságárusítás, tanfolyamok, meditáció...

15. Nehéz egyedül lenni - valaki a csoportból mindig veled van.

16. Ha kételkedni kezdesz, mert az ígért sikerek nem jönnek, az a "saját hibád", mert nem teszed oda magad eléggé, vagy nem hiszel elég erősen.í

17. A csoport megköveteli a szabályok és fegyelem szigorú betartását - mint a megmenekülés egyetlen módját.


Ha csak egy is "Igaz" a csoportra - Vigyázat!


"

ropee 2008.09.06. 08:45:52

Most láttam az indexen fizetett hirdetés:
www.lelekelemzo.hu/ Ingyenes önismereti teszt... :(

örge 2008.09.06. 17:55:11

108. kérdés az előbb említett Oxfordi tesztben:
"Érez néha kényszert arra, hogy megismételjen valamilyen érdekes hírt vagy apróságot?"

Ezt a kérdést nem tudom értelmezni...:) Valaki?

cukorborso 2008.09.06. 18:11:07

Sziasztok!

Kicsit off leszek a bejegyzés címéhez képest, de a fenti témárólszólnék. Régóta olvasgatlak benneteket, még a blog indulása előtt hallottam a szcientológiáról és a veszélyeiről.

Ma olvasom a Hajdú-Bihari Napló szombati számát, erre mit látok? A "Gazdálkodjunk vele okosan" stresszről szóló cikk mellett virít egy kép, rajta hatalmas táblán az "ingyen stressz mérés", nénike szorongatja a kezében az e-métert, mögöttük L Ron Hubbard könyvek egy standon. A cikknek magának úgy tűnik nincs köze a szcihez (itt olvasható:www.haon.hu/hirek/Hajdu-Bihar/cikk/gazdalkodjunk-vele-okosan/cn/haon-news-FCUWeb-20080905-1012344595/unique/743085448#forum/forcerefresh/1/unique/659379890) és az újság nemtörődömségből tette oda a képet. Mindenesetre mélységesen felháborít!

csipinymous 2008.09.06. 19:32:11

Cukorborsó!
Megkerestem az egyik szerkesztőt! Debrecen polgármesteri hivatalához kell fordulni, hogy ne támogassák ezt az egyházat, sem a drog ellenes maratont! Veszprémben, Pakson és több más városban már, elzárkóznak ettől a szektától. Azokban a városokban is polgári bejelentések voltak. Nem hiszem, hogy Kósa úr kiállna mellettük! De, vele kell ezt közvetlenül megbeszélni, majd rávenni egy közleményre, ami azon az oldalon is megjelenhet.
Egyébként fizetett hirdetés! Azt is le lehet tiltatni ha, bizonyos dolgokat sért. Már pedig sért, hiszen egy hazugságvizsgáló berendezés van rajta, amit magyar ORFK-s szakvélemény is alátámaszt!
Jelezni kell a hát a polgármesternek és a rendőrségnek, valamint a Verseny hivatalnak, mivel egy cég reklámoz és nem maga az egyház.
Három levél.
De, ha mindenki írna három levelet, Debrecenbe sem tennék be a lábukat a maraton futók az egyház részéről. :-D

örge 2008.09.06. 20:08:03

Az index-en már nem találom a ropee által említett Oxfordi teszt hirdetését, de ha rámentek a linkjére, akkor a felső sávban a link mellett a sciegyház logója látható.
Ingyenes személyiségtesztként hirdetik, de ahhoz, hogy megtudd az eredményt, meg kell adnod a telefonszámodat.

Ammónia 2008.09.07. 15:28:47

Voltam Debrecen honlapján. Nem találtam az egyházak között sem dianetikát, sem szcientológia egyházat. Az intézmények között sem. :D:D:D
Ez azért nagyon jó ám!

baka 2008.09.08. 12:23:49

Csipinymous!
Ezen az oldalon található az a dokumentum, amiről a Pesty-féle riportban Donnet úr beszélt. Az angolom nekem nem túl jó, ezért kérem, hogy segítsetek. Donnet Úr azt mondta, hogy ez egy megbízás a megadott emberek megölésére. Tényleg az? A link alján van még négy név, ami az 1968-as Auditor újságban jelent meg, ugyanezzel a szöveggel.

www.antisectes.net/ordretuer.htm

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2008.09.08. 12:44:58

baka:

Hát igen, bizonyos értelemben igaz a gyilkosságra való felbujtás. A következők szerepelnek benne:

- SP-vé deklarálás, mivel magas szintű anyagokat megváltoztatva hoztak nyilvánosságra
- Minden kitüntetésüktől megfosztja őket
- Ellopták vagy meghamisították ezeket az anyagokat, hogy így elembajt és halált okozzanak
- Sikkasztás
- Az emberiség, a bolygó és minden életforma ellenségeivé váltak
- Fair Game (Szabad Préda)
- Soha nem kaphatnak amnesztiát
- Beszél valami "Qual Division"-ról, amit nem értek
- Bármely Sea Org tag aki találkozik velük, az R2-45-ös Auditálási eljárást kell hogy végrehajtsa rajtuk
- Minden múltbeli bűnüket fel kell fedni, és bíróság elé tárni

Namost az R2-45 állítólag nem más, mint fejbelőni az illetőt egy Colt .45-össel.

en.wikipedia.org/wiki/R2-45

Ugyanakkor mások szerint az R2-45 eljárás nem létezik, csak LRH egyszer viccelt vele:

scientologymyths.wordpress.com/2008/02/17/does-scientology-have-a-procedure-called-r2-45-which-means-to-shoot-someone-in-the-head/

Én nem tudom eldönteni mi az igazság, bármelyiket el tudom képzelni.

örge 2008.09.08. 13:22:10

Franciaországban bíróság előtt a sciegyház egyik szervezete.
Hogy egészen pontosan miért is, az sajnos a cikkből nem derül ki.

www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=1092031

ubi 2008.09.08. 13:43:10

Jó hosszú cikk :)

Ammónia 2008.09.08. 13:57:58

Na igen.:)Rákerestem a google-ban, de mindenütt csak ez a pár sor van.Ha valaki talál bővebbet, szóljon...:)

baka 2008.09.08. 14:15:05

Anonhun
A Qual Division a Qualifications Division (Minősítő Divízió)lehet, ez az 5. számú osztály a 7 közül, amivel minden szervezetnek (cégnek) rendelkeznie kell (szerinte).

Matrix_ 2008.09.08. 14:48:09

Ezek azért kemény dolgok! Mit szólnak hozzá a szci-k?

Ammónia 2008.09.08. 14:50:49

an0234:
Én is itt leltem meg bővebben. :)Pont most akartam linkelni.
Szó esik itt szcientológus óvoda bezárásáról is. Repes a szívem, ha ilyet olvasok...:)

baka 2008.09.08. 14:58:46

Ammónia
Ennél már csak az lenne a jobb, ha tudnánk, hogy hogy csinálták és nálunk is bezáratnák a Pillantó Kutyát (milyen hülye egy név)meg a társait (Tudás-vár, Tudás-forrás, Kék iskola stb).

Ammónia 2008.09.08. 16:08:20

baka:
"Tudás-vár, Tudás-forrás, Kék iskola stb" ilyenek is vannak? Még sosem hallottam róluk, csak a kutyásról...:D
Ez azért elég szomorú.Én abban a hitben voltam, hogy csak ez az 1 van...
Ezek is Pesten működnek?

baka 2008.09.08. 16:32:23

Ammónia!

Óvodakékt szerencsére tényleg csak ez az egy van. A többi alapítvány. Alapítványi iskolák.(Tudás-vár Alapítvány-Pécs, Tudás-forrás Alapítvány- Szekszárd, a budapesti KÉK Iskola Alapítvány). Olvastam olyanról a neten, hogy a szülők magántanulóvá regisztráltatják a gyereküket (mivel kötelező állami általános iskolába járni), hogy így az alapítványi iskolába járathassák őket.

Ammónia 2008.09.08. 16:45:10

baka:
"Olvastam olyanról a neten"
Meg tudnád mondani, hol lelted ezt az infót a neten? Elolvasnám, mert érdekes.
Köszi! :)

Bibircsók 2008.09.08. 20:20:26

Ammónia,

2002-es cikk a Tudás-Vár Alapítványról, a magántanulói dolog a szöveg közepe táján:

www.mno.hu/portal/95298

Az alapítvány célkitűzésénél ez olvasható:

"Magas színvonalú, alkalmazható tudást nyújtó oktatás a régióban, L. Ron Hubbard tanulási technol.-nak felhasználásával."

www.adhat.hu/szerv/egyszerv/5905.html

Ammónia 2008.09.08. 20:58:25

Köszönöm. :)
Tényleg jó lenne megtudni, mi kellett ahhoz, hogy bezárják azt a német szcientóvodát...
Talán nálunk is sikerülne bezáratni.

Bibircsók 2008.09.08. 21:36:41

Hááát, nem egyszerű a dolog:

/részlet egy 2000-es Veér-féle interjúból/

"1998-ban azonban, miután a mentálhigiénés programot megszüntették , azonnal megjelentek. [...] Egy ellenszenves trükkel azt is elérték, hogy az Alkalmazott Oktatástan nevű szcientológus alapítvány megkapta az akkreditációt az Oktatási Minisztériumtól, ami által bekerültek a pedagógusképzésbe. Azóta működhetnek a szcientológus alapítványok iskolái, a pécsi Tudás-vár Alapítvány, a szekszárdi Tudás-forrás Alapítvány, a budapesti KÉK Iskola Alapítvány."

Érdekelne az a trükk...

www.karizmatikus.hu/szciento.htm

örge 2008.09.08. 21:54:27

'98 környékén egy rövid időre sikerült akkreditálniuk a képzésüket, de miután a minisztériumban rájöttek, mi is van a háttérben, azonnal megvonták tőlük az akkreditációt.
Kb. egy éve a felső oktatásban újra sikerült akkreditálniuk, de ebben az esetben is ugyanaz történt: minisztérium rájött, akkreditáció ugrott.
Mondjuk azt még mindig nem értem, hogy a Pillantó Kutyának hogy a francba lehetett megadni a működési engedélyt.

Bibircsók 2008.09.08. 22:00:26

örge,
a megfejtés ott van: "a minisztériumban rájöttek...aztán újra rájöttek..."
Gyakorlati tapasztalat, hogy az akkreditáció jól hangzik, de valójában nem egy megugorhatatlan valami. Ha nem hívják föl az illetékesek figyelmét (mert persze nem maguktól "jöttek rá"), elsikkadnak dolgok, aztán, ha már működik valami, macerás a bezárási procedúra.

örge 2008.09.08. 22:12:11

A Tudás-vár és a Tudás-forrás Alapítványról semmi új anyagot nem lehet találni a neten. Szerintem ezek már nem is léteznek. A nonprofit.hu-n a Tudás-vár utoljára 2001-ben frissített, a Tudás-forrást és a KÉK Iskolát egyáltalán nem találom.

örge 2008.09.08. 22:16:33

Bibircsók, teljesen igazad van. Tényleg az a baj, hogy ezekre külön kell felhívni a figyelmet. És ha ilyen egyszerűen lehet akkreditáltatni valamit, akkor egyáltalán nem lehetünk biztosak benne, hogy jelenleg nincsenek ott valahol a felső oktatásban.

Bibircsók 2008.09.08. 22:39:27

Frissebb infót én se találok, de élek a gyanúperrel, hogy ott vannak valahol, csak más néven.
Hihetetlen amúgy, mennyi minden fönn van a neten, szörfölget az ember, aztán belebotlik ilyen gyöngyszemekbe:

/csak erős idegzetűeknek - szól a felhívás/

www.emberijogok.hu/kiadvanyok.html

Ammónia 2008.09.08. 23:04:11

Bibircsók 2008.09.08. 22:39:27

Inkább nem megyek rá erre a linkre, nem növelem a látogatottságot...:)
Már láttam a videójukat emberijogok témában...elég volt belőle. :D

örge 2008.09.08. 22:12:11
Lehet, hogy a neten nem hirdetik, de mondjuk a helyi lapokban igen. Talán. Vagy nem?
Mert ha tényleg megszűntek, az mindenképpen jó hír.
Én ezelőtt sosem hallottam ezekről, a pillantókutyán kívül.
KÉK iskola. :X
A raszták meg alapíthatnának ZÖLD iskolát.:D
Jó, jó! Vicceltem. Késő van és pörög az agyam. :D

Ammónia 2008.09.08. 23:07:39

"'98 környékén egy rövid időre sikerült akkreditálniuk a képzésüket, de miután a minisztériumban rájöttek, mi is van a háttérben, azonnal megvonták tőlük az akkreditációt."

...azaz mindíg más néven próbálnak befutni? Ezért nem jönnek rá azonnal a minisztériumban?

baka 2008.09.08. 23:22:20

örge
Lehet, hogy ez is alapítványként működő óvoda, csak a nevében van benne az óvoda szó, de ez csak találgatás.

bibircsók
A Veér-könyvekben pontosan leírják a trükköt. Valami olyasmi volt, hogy egy másik (hasonló nevű, de nem ugyanolyan) tanfolyamra kértek akkreditációt, utána meg arra hivatkozva, hogy csak összekeverték a dolgokat elkezdték másik tanfolyamot tartani a tanároknak. Szerencsére a tanárok tiltakoztak az OM-nél a tanfolyam nevetségessége (meg kellett egymás orrát fogni, gyurmázni kellett stb) miatt, így kezdett végül vizsgélódni az OM és betiltotta. Bár csak formai okokra hivatkozva lehetett betiltani, de sikerült.

Ammónia 2008.09.08. 23:31:02

Kinek van Veér könyve? Mesélhetne még, érdekes dolgok lehetnek benne.

bumburnyák 2008.09.08. 23:54:28

Ammónia:
nekem megvan veér andrástól a bolondok űrhajója, és ha minden igaz, holnap érkezik futárszolgálattal a szcientológia (pók)hálójában is. egyébként nagyon nehéz beszerezni őket. a már tulajdonomban lévő könyv antikváriumból való, amit remélhetőleg holnap kapok, az meg netes antikvár :) kerestem e-book formátumban is, de sehol semmi.
akinek megvan a 3. kötet, és megválna tőle, sikítson!

egyébként úgy tudom, pont a 2. kötetben írja le veér részletesen a magyarországi helyzetet, az elsőt olvastam, abban nem nagyon voltak konkrét magyar esetek!

baka 2008.09.08. 23:56:19

Anonhun
Nagyon úgy tűnik, hogy az a bizonyos R2-45 auditálás nem vicc.
www.xenu-directory.net/practices/r2-45.html

Találtam korábban bírósági vallomásokat volt, üldözött szciktől, akik ezt megerősítik. Ha újra megtalálom, belinkelem.

bumburnyák 2008.09.09. 00:10:38

én viszont ezt találtam most:
Szcientológusbotrány: visszakozott Hiller

www.mno.hu/portal/417104

nem tudom, volt-e már linkelve, de felettébb érdekes

feri bácsinkról is van sok érdekesség...

baka 2008.09.09. 00:38:41

Bumburnyák
Ez volt a második próbálkozásuk. Az első engedélyt Pokorni adta meg, majd vonta vissza.

Ez meg a harmadik:
www.mno.hu/portal/544652

Remélem, hogy több már nem lesz nekik.

baka 2008.09.09. 01:03:43

Több, mint 8 millió dollárt kap 22 év pereskedés után Lawrence Wollersheim a COS-tól.

www.villagevoice.com/2008-06-24/news/Scientologys-Crushing-Defeat/1

nyitottszem 2008.09.09. 02:01:56

--- sulinet tudja? ---

Varga Kornél Az Értő Tanulásért Mozgalom Oktatási Kht. vezetője.
A magyarországi szcientológia egyház első elnöke.


-----jelenleg is --- AKTÍV! és:-----
A tanulók egyéni tempóban dolgozhatnak a programmal, a tanár hálózaton keresztül követheti a haladásukat.

www.sulinet.hu/tart/cikk/Seg/0/33639/1

A verseny ingyenes, azt az Értő Tanulásért Mozgalom Kht szervezi az általános iskolák felső tagozatainak. A versenyen iskolánként egy - legfeljebb 5 főből álló - csapat jelentkezhet.

A verseny három fordulós, április 22-én indul, eredményhirdetés június 3-án. A megoldásokat Interneten keresztül kell elküldeni, ez nem bonyolult.

A feladatok nem kapcsolódnak szorosan a tananyaghoz, inkább gondolkodást és ötletet igényel a megoldásuk. Ugyanakkor nem "versenyfeladatok", tehát egy értelmesen gondolkodó "átlagos" gyereknek is van esélye a megoldásukra.

A megszerezhető jutalom a "Matematika számok nélkül" számítógépes fejlesztő-felzárkóztató program. Elsősorban az 5. évfolyam számára készült a nem szakrendszerű oktatás és a differenciálás támogatására. De idősebb tanulóknak is hasznos, ha problémájuk van a számfogalommal, műveletvégzéssel vagy szövegértéssel. A tanulók egyéni tempóban dolgozhatnak a programmal, a tanár hálózaton keresztül követheti a haladásukat.

A díjazás:
Az érdemben résztvevő tanulók egyéni jutalomként megkapják a programot, amivel segíthetik egy barátjukat. Ezen túlmenően az első 5 csapat iskolája az összes gépre és interaktív táblára megkapja a programot.

---ügyes---
/by xenu/

Ammónia 2008.09.09. 02:09:38

bumburnyák 2008.09.08. 23:54:28
Köszi.Én is kerestem, de nem leltem őket sehol.Neten sem. Azt írják, jelenleg nem elérhető.
Lehet, hogy aszcik felvásárolták mindet? :D
Na, viccet félretéve(bár, ki tudja?) nem lehetne valahogy publikussá tenni bizonyos fontos részeit? Azaz felrakni netre, közelérhetővé tenni?
Vagy ez tövényellenes?
Mert jó lenne ám! :)

Ammónia 2008.09.09. 02:12:58

baka 2008.09.09. 01:03:43
Ez már igen! Bizoníték, nem ígéret. :D Szcientológusok mindíg ezzel jönnek, hogy mutassunk bizonyítékokat, tényeket, nos, itt van!
Csak legyen már olyan kedves valaki, hogy lefordítja a lényeget és kiteszi. :)
Köszönöm :)

nyitottszem 2008.09.09. 02:26:52

---- nyertes iskolák listaja-- és további teendők---

www.matekszamoknelkul.hu/versenyinfo.php?emailid=7271


info---eredete--- Értő Tanulásért Mozgalom

www.hetivalasz.hu/cikk/0708/16395

ki latta a kiosztott programot ? ami nem nyomtatott anyag

Matrix_ 2008.09.09. 09:57:55

baka 2008.09.09. 00:38:41

Ez azért kemény. Nem lepődnék meg ha kiderülne, hogy P. Gyula "képzi" Fletóékat. Akkor érthető lenne hogy miért ekkora a fejetlenség.

"[...]Hiller arra hivatkozott, hogy „nincs reális esély a programban kidolgozott célok megvalósítására, mert azokat csak általánosságban fogalmazták meg”.[...] "
Hillernek így kellett volna mondani:

"[...]nincs reális esély a programban kidolgozott célok megvalósítására, mert azokat SZOKÁS SZERINT csak általánosságban fogalmazták meg”.[...] "
:-)

bumburnyák 2008.09.09. 11:02:12

Ammónia 2008.09.09. 02:09:38

a könyv megérkezett :) viszont egyenlőre nem tudok nekiállnni olvasni. sajnos. belelapozva (ez is) érdekesnek tűnik! hetente 1x végigjárom az antikváriumokat, és nézem a netet, ennek köszönhetően már 2 kötet a birtokomban van ;)
könyvtárakban különben fellelhető, nálunk sajnos szinte az összes csak előjegyzéssel... én arra meg nem vetemedek, meg amúgy is, ki tudja, mikor lenne időm elolvasni, néha nem elég nekem az 1 hónapos kölcsönzési határidő. bár a bolondok űrhajója is 4-5 nap alatt megvolt, nem lehetett letenni!

Ammónia 2008.09.09. 11:06:49

bumburnyák 2008.09.09. 11:02:12
Fantasztikus! :)
Én is keresgélem majd, hátha találok valamit.:)

anonymoushun visszajött, hamarosan frissül az oldal...:)
www.freewebs.com/anonymoushun/index.htm

ubi 2008.09.09. 13:04:11

Nekem most egy érdekes dolog jutott eszembe.

Ismeritek a Hidat? Amely mutatja az egyes szinteket a szciben?

Majdnem az alján van a komunikációval kapcsolatos szint, amely arra adja meg a képességet, hogy bármiről szabadon beszélhess.
Érdekes. Egy csomó témát meg kurvára kerülnek.

Azért elvártam volna 1-2 aktív szci harcost a JB interjúval kapcsolatban, hátha mondanak valami okosat.


Mert azért ez a strucc politika nem valami ok.

Estleg ha tud valaki a Hídra egy linket, dobja már be. Köszi.

Ammónia 2008.09.09. 13:14:31

Segítsen már valaki, legyen olyan kedves, és világosítson fel, miről van ezen az oldalon szó?


www.xenu-directory.net/practices/r2-45.html

és az a két gépelt oldal mire bizonyíték? Mert nem értem...:(

baka 2008.09.09. 13:27:24

Ubi!

Itt a Híd link! A 13/56. oldalon található a híd táblázatban. Nem csoda, ha ilyen sokáig tart feljutni rajta. Őrület.
hungarian.theology.scientology.org/pdf/Szcientologia-05of18.pdf

bumburnyák 2008.09.09. 13:35:24

engem a tónus skálájuk érdekelne. a múltkor, amikor elmentem a központjuk előtt, fél szemmel láttam 1 plakátot a kapun belül. szépen táblázatba szedve minden. tudtok ebben segíteni nekem?

Matrix_ 2008.09.09. 13:40:56

baka 2008.09.09. 13:27:24

ez akkora idiótaság lehet, hogy már a gépem is védekezik ellene! Nem tudom megnyitni :)
Asszem így hülyén fogok meghalni. :(

Ammónia 2008.09.09. 14:11:39

bumburnyák 2008.09.09. 13:35:24
"engem a tónus skálájuk érdekelne"

...most tuti nagyon örülnének, ha olvasnák...:D

baka 2008.09.09. 14:27:30

Ammónia!

Olvasd el a gépelt oldal fordítását Anonhun (12:44:58)tolmácsolásában. Ezeket hubi írta. Elnyomó személyekké nyilvánítja a 12 és a 4 embert, majd a kezelési módszereket taglalja. Ennek egyik pontja az, hogy ha az említett személyekkel bármelyik Sea Org tag találkozik, akkor az R2-45 ös auditálási eljárást kell rajtuk alkalmazni. Ez konkrétan azt jelenti (a belinkelt oldal alapján), hogy lődd le az illetőt. Tehát ez a két papír nem más, mint gyilkosság megrendelése hubitól.
A mellékelt linkben először hubit idézve (nagyjából fordítva) az R2-45, az egy erőteljes tényleges exteriorizációs (testből való kilépési) folyamat. A mondat második fele nekem nem áll össze: ",but its use is frowned upon by this society at this time."
A második mondat azt írja le, hogy mi az exteriorizáció hubi szerint, majd következik Stewart Lamont, aki azt mondja, hogy egyértelmű volt mindenki számára, hogy hubi mit ért az R2-45 ös auditáláson. Ezt prezentálandó egyszer belelőtt a színpad padlójába.
Majd az oldalon különböző emberek vallomásai következnek ezt megerősítendő. Sőt eseteket is felsorol pl. Paulette Cooper, akiknél "sikeresen" működött ez az auditálás Ők már halottak. Erre mondják a szcik, hogy hubi csak viccelt.
Na köszönöm szépen, de elhagyott a humorérzékem.
Erre mondjár

baka 2008.09.09. 14:29:06

Bocsi, az "Erre mondjár"-t elfelejtettem törölni.

bumburnyák 2008.09.09. 15:12:53

Ammónia 2008.09.09. 14:11:39

:D

örüljön csak, még nem tudják, mire akarom használni!
(de a vicc az, hogy én sem! :D ma jó, engem a kíváncsiság hajt, láttam már az exem által készített tónusskála besorolást... rólam...)

Ammónia 2008.09.09. 15:33:13

baka 2008.09.09. 14:27:30
Köszönöm szépen! :)

bumburnyák 2008.09.09. 15:12:53
lehet, hogy mindenki, aki szcientológus, készít ilyet a párjáról, barátairól, családjáról?
Mesélnél erről egy kicsit? Hogy nézett ki az a tónusskála besorolás?
És mit mondott erről az exed, miért készítette?

bumburnyák 2008.09.09. 15:40:49

Ammónia 2008.09.09. 15:33:13

ezt a skálát sajnos már csak akkor láttam, amikor külön költöztünk.
visszamentem még 1-2 ott maradt holmimért, és a kezembe akadt a dianetika könyv, amiből kiestek bizonyos papírok, melyeken családtagok, ismerősök nevei szerepeltek. ezen volt emlékeim szerint pár egyenes vonal, és azon "x"-el jelölve az aktuális szint. nem volt mindenkinél kitöltve. az enyém igen. viszont sajnos többre nem igen emlékszem róla. az exemnek meg szóba sem hoztam, hogy megtaláltam ezt, még ha véletlenül is.
szerintem különben mindegyikük csinál ilyet.

engem is ezért érdekelne a skála, hogy többet tudjak meg róla! (meg így arról, mi a szösz nálam pl az 5ös szint...)

Ammónia 2008.09.09. 15:46:21

És mit szólt ahhoz, hogy ellenezted ezt az egészet? Csak azért érdekel, mert én ismerek olyat, aki ha felmerül a téma, egyszerűen hallgat.
Mondd csak nyugodtan a magadét, ő nem szól hozzá semmit.

Ammónia 2008.09.09. 15:49:22

Ez valami tanult dolog náluk? Hogy ne keveredjenek vitába?

bumburnyák 2008.09.09. 16:14:16

Ammónia 2008.09.09. 15:46:21

kb ugyanez volt a helyzet nálunk is. én beszélhettem, de mintha a falnak magyaráztam volna. a világnézete meg teljesen megváltozott. én meg "bunkó" voltam. minden téren, mert nem értettem vele egyet. csak nem fogta fel, hogy rajta kívül minden értelmes ember (aki nincs benne ebben) ugyan úgy vélekedik, ahogy én, ha nem is mondják el neki.
ebből volt a legtöbb nézeteltérésünk, hiszen én nem hagytam szó nélkül, amiket láttam. én olyan ember vagyok, aki nyíltan vállalja a véleményét, ha tetszik a másik félnek, ha nem. és nyíltan vállaltam, hogy a szcientológia szerintem egy nagyon veszélyes dolog, és tartózkodjon tőle. úgy vettem észre, hogy az üzlettársai a szci módszerekkel"beszélgettek" vele, és sokszor be is vette a magabiztosságuknak köszönhetően a dolgokat, amiket mondtak neki. amikor egy ilyen beszélgetés vége (mint késöbbiekben megtudtam, az eljárás egyezett az e-meter nélküli auditálással) megcsapta a fülem, kiakadtam, hogy milyen részletekben tárgyalják a magánéletünket. de a bunkó megint csak én voltam.
mert ők segítenek neki, mert mennyivel javult a kommunikációja, stb. szerintem meg inkább visszafejlődött, de ez nem sokat érdekelte már.

a vitába keveredés amúgy sem volt az exem erőssége, soha nem lehetett vele veszekedni. miután meg kapcsolatba került ezekkel, akkor meg már főleg nem.
az, meg hogy ennyire elleneztem a dolgot, szintén nem volt jó hatással a kapcsolatunkra, hiszen ő szabályosan istenítette a technikákat, én meg hogy is mondjam... kiröhögtem, na. talán ez a megfelelő kifejezés. erre azt kaptam, hogy nem bízok benne. de én nem benne nem tudtam bízni, hanem a társaiban, és szci-ben...

Ammónia 2008.09.09. 16:49:28

bumburnyák 2008.09.09. 16:14:16
Megnéztem a dianetika könyvben a tónusskálára vonatkozó írásokat.
Az 5. szint, ami Téged érdekel nincs ott. 4-ig van csak. Nem lehet, hogy 0,5 volt?
Mert az a düh.
Ennyit tudtam kiszedni az egészből. De majd még megnézem, csak most el vagyok foglalva.

Ammónia 2008.09.09. 16:51:18

Az assistokról van valakinem infója? Az érdekelne, honnan szedte őket Hubbard. Mert ettől nagyon el vannak ám szállva, hogy ez milyen jó, meg működik, meg stb.

bumburnyák 2008.09.09. 17:40:29

Ammónia 2008.09.09. 16:49:28

megmondom őszintén, nem emlékszem... :S
de a düh akkoriban már jellemző volt rám... sok dolog miatt pattant már nálam a húr. ismerősök szerint csoda, hogy addig bírtam egyáltalán...

Ammónia 2008.09.09. 17:55:36

Akkor szerintem erről lehetett szó...azaz nem 5, hanem 0,5.

Amúgy tudsz olyan esetről, amikor valakinek tényleg sikerült addig győzködnie családtagját, barátját, míg az belátta, hogy nem látott tisztán?
Mert olyan reménytelennek tűnik, amikor csak beszélsz, beszélsz és semmi reakció.
Olyan hatása van, mintha azt gondolná:"én bölcs vagyok, tudom amit tudok, ő csak egy wog,nem tudja, miről beszél, ezek csak hazugságok, az a legjobb, ha egyik fülemen be, másikon ki"

...mit lehet ilyenkor csinálni? :(

baka 2008.09.09. 18:33:22

Talán ha valaki még nagyon az elején tud az illetőnek ilyen és ehhez hasonló oldalakat mutatni.
Meg a www.apologia.hu/religion/adv-parents.html
oldalon is vannak talán használható ötletek, ha idejében elolvassa valaki. Én már lekéstem róluk. Sajnos. Nálam is beállt a "nem hallom, amit mondasz", ill. a "nem érdekel, amit mondasz" állapot.

Ammónia 2008.09.09. 19:43:19

baka 2008.09.09. 18:33:22

"A keresett file nincs ezen a szerveren"

eltűnt az általad belinkelt oldal...pedig érdekelne. Egyéb hasznos dolog? :)

baka 2008.09.09. 20:03:25

Ammónia!
Igazad van nekem sem működik. Ezt most csak átmásoltam egy doc-ból, ahol gyűjtöm a hasznos linkeket.
Viszont jó hír, hogy a lényeg nem veszett el,csak simán a
www.apologia.hu címet keressétek.
Majd a vallások alatt vannak szerintem hasznos tanácsok hozzátartozóknak (is).

Ammónia 2008.09.10. 10:02:47

baka:
megvan, köszi! :)

Ammónia 2008.09.11. 19:28:17

Ammónia 2008.09.09. 16:51:18
Hát, jó! Akkkor majd utánanézek az assistoknak egyedül. Csak ahhoz picit többet kéne tudnom róluk. Reméltem, hogy valaki segít. Ki segít nekem?

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2008.09.11. 21:13:41

Ammónia:

Lehet hogy egy sima kis guglizásnál többre lesz hozzá szükség. Én már kutatgattam a témában nem sok eredménnyel.
Talán vedd fel a kapcsolatot Mark Bunkerrel vagy Andreas Heldal-Lunddal.

Ammónia 2008.09.11. 21:42:31

AnonHun :
"Talán vedd fel a kapcsolatot Mark Bunkerrel vagy Andreas Heldal-Lunddal"

...megtenném, de sajnos nem tudok olyan szinten angolul, hogy ezt megtegyem.
Ha valaki meg tudná mondani, mi is történik az assist-oknál, már részben képben lennék, mert az orvostudomány egyes ágaiban eléggé otthon vagyok(hipnoanalgéziára gyanakszom egyébként azaz hipnotikus fájdalomcsillapításra) de lehet, hogy teljesen másról van szó...
Mivel nem tudom, mi is történik ilyenkor, nem tudom, hogy eleve hol(a tudomány melyik ágánál) keressem a forrást, ahonnan Hubbard lophatta.

Ammónia 2008.09.12. 01:45:59

Most...hová lett jokka???
Azt szerettem volna megkérdezni, miért nem kaptam tüdőgyulladást (legalább azt,ha más bajom nem is lett), amikor elolvastam az egész xenu sztorit, amitől ugye Hubbard óva inti az OTIII szintet el nem érteket?
Igaz, nem olvastam teljesen végig, mert ilyen baromságot még életemben nem hallottam, pedig szeretem a sci-fi-t...
Lehet, hogy ez a baj? Egyhuzamban kéne elolvasni ahhoz, hogy hasson?

bumburnyak 2008.09.12. 01:54:53

ammónia, lehet, hogy te született OT 9 vagy! csak még nem tudsz róla! de szerintem én is az vagyok, hiszen én sem betegedtem meg...

Ammónia 2008.09.12. 02:56:05

bumburnyak 2008.09.12. 01:54:53
Dehogynem tudok róla! Én erre már rég rájöttem.:D:D:D
Ugyanis ahogy a régebben itt olvasott "nyereségek"-et olvastam,csodálkoztam, hogy ők a sima hétköznapi megérzést is nyereségnek könyvelik el. Ha én minden megérzést,megfigyelést,furcsa esetet amikkel életem során találkoztam elmesélném nekik,(és amik a legtöbb embernél folyamatosan ott vannak, csak nem figyelnek rá annyira, mint azok -na kikről beszélek?- akiknek beígérik a csodát és várják) simán OTXV-nek nyilvánítanának. :D

Ammónia 2008.09.12. 02:58:01

"hiszen én sem betegedtem meg..." pedig biztos nagyon féltél, miután elolvastad, ugye? :D:D:D

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2008.09.12. 11:30:05

Ammónia:

Amit tudok az asszisztról, hogy leginkább egy masszázshoz hasonlít. Van több fajtája, amik különböző részeire hatnak a testnek.
A szci-k szerint "a jelenbe hozza a testet" ami nekem kicsit ködösítésnek hangzik.

Tehát inkább az akupunktúrához lehet köze.

Ami még eszembe jutott, hogy a magyar szabadzónások is biztosan szívesen segítenek, mert ők nem titkolják a tudásukat ha jól tudom.

ubi 2008.09.12. 12:36:23

Ammónia:

Sokféle assziszt van,pl:
- olyan, ami a figyelmed a jelen környezetre irányítja (nem a testet hozza a jelenbe:)
- olyan, ami az idegpályákat végigsimítja a testen és ezzel hoz rendbe pl. hátfájást,
- vagy olyan, amikor a személy figyelmét a test egyes pontjaira irányítja
- ja és olyan is, amely kómában lévő személyt hoz vissza a jelenbe.

Különböző fájdalmakat egész jól lehet velük enyhíteni, hangulatot is sikerült javítani vele.

Nem hülyeségek, de hogy honnan ered arról gőzöm sincs.

Van egy vékony füzet 700 ft-t, meg egy jó vastag is ezekről, de asszem az csak angolul létezik.

Ammónia 2008.09.12. 12:50:44

AnonHun, ubi:
Köszönöm, me éjjel 2 körül megleltem a Wikipédia Xenuról szóló oldaláról az assistokhoz vezető linket, lefordítottam webfordítóval, már értem. Azt hizsem.
Nem akupunktúra, mert ahhoz tűk kellenek, hanem akupresszúra, az pont arról szól, hogy bozonyos pontjait kell nyomkodni, masszírozni a testnek, ezzel lehet fájdalomcsillapítani.
Fogfájást pl. én is tudok így enyhíteni, mert egyszer egy orvos ismerősöm, aki akupresszával is foglalkozott ezt csinálta, amikor pár évvel ezelőtt fogfájás kínzott. És segített.Án csodálkoztam a legjobban ezen.
Most már részben értem a dolgot.

"- olyan, ami az idegpályákat végigsimítja a testen és ezzel hoz rendbe pl. hátfájást,"
...erről azt írta a wiki, hogy ez hamis állítás, mert a 12 idegpálya nem...jajjj...már nem emlékszem. =(
Keményen hozzájárulhat a szuggesztió is...szerintem.
Na, mindegy még kutatok. :)

Ammónia 2008.09.12. 12:58:40

Szerintem (megérzésem) ez a fajta fájdalomcsillapítás, segítés és az agykontrollban, kineziológiában szereplő hasonló technikák mind egy forrásból táplálkoznak, és szerintem ez egy nagyon régi tudás, amivel az emberiség talán ősidők óta rendelkezik, csak az orvostudomány fejlődésével, a fájdalomcsillapítók felfedezésével ezek felejtésbe merültek.

ubi 2008.09.12. 14:48:55

" Ammónia 2008.09.12. 12:58:40
Szerintem (megérzésem) ez a fajta fájdalomcsillapítás, segítés és az agykontrollban, kineziológiában szereplő hasonló technikák mind egy forrásból táplálkoznak, és szerintem ez egy nagyon régi tudás, amivel az emberiség talán ősidők óta rendelkezik, csak az orvostudomány fejlődésével, a fájdalomcsillapítók felfedezésével ezek felejtésbe merültek."

Ez meglehet.
Agykontrollban nem láttam hasonlót a kinezológiát meg nem ismerem :)

Nyomás nincs benne, csak érintés és simítás, semmilyen fájdalmat nem okoz, ha valaki csinálja-ezt csak azért jegyeztem meg, hogy nagyobb képet kapj róla.
süti beállítások módosítása