Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Miért fotózzák/videózzák le a tüntetőket a szci-k és miért nem szeretik a riportereket?

2008. június 10. - Reformer
Tüntetési szezon van, a hétvégén lesz a 2. tiltakozó Anonymous demonstráció, így az ellenfél taktikáját érdemes egy kicsit jobban megismerni.



A címben feltett kérdésre a válasz: mert Hubbard azt mondta!

Idéznék a "mestertől": ez az OSA-sok (Office of Special Affairs) egyik kulcs tananyaga. Érdemes megfigyelni Hubbardnak a demokratikus jogállam intézményeiről, a médiáról és a szakszervezetekről kialakított igen sajátos világképét. A kiemelések tőlem vannak.

Pár szót ismerni kell a megértéshez:

SP: Suppressive Person = elnyomó személy, rosszindulatú, gonosz ember, aki csak ártani akar másoknak. A szcientológiaellenes emberek mind idetartoznak Hubbard szerint. Ebbe a kategóriában tartozik az emberiség 2.5%-a szerinte. Melléknévként is használatos.

PTS: Potential Trouble Source - lehetséges bajforrás. Valaki, aki egy SP-vel áll kapcsolatban, és ezért gondjai vannak, beteg, bénán viselkedik az életben, stb. Ez a társadalom 15-20%-a Hubbard szerint. Melléknévként is használatos.

org: organization - szervezet, egy helyi szcientológia központ elnevezése

Területfejlesztés: Town and Country Planning (1966), egy angol hivatal, amely építési engedélyek kiadásával foglalkozik

IRS: Internal Revenue Service, az amerikai APEH

enturbuláció:
összezavarás; valaki feldühíteni, felkavarni

Az írás dátuma: 1966. december 26.

PTS RÉSZLEGEK, SZEMÉLYZET ÉS ÜGYVEZETŐK

"Egy orgnak vannak bizonyos részlegei, egységei, munkatársai és ügyvezetői, akik PTS-szé válnak a társadalomban lévő elnyomó elemektől.

Ha ezt tudjuk, kevésbé találjuk majd rejtélyesnek az ezeken a területeken fellépő nemteljesítéseket és problémákat. Mindig tehetünk valami hatékonyat, ha felismerjük a miértet.

A Jogi ügyek, a Számvitel, az Építkezés és a kisebb egységek hajlamosak nagyon könnyen PTS-szé válni.

A „PTS” potenciális bajforrás egy elnyomó személlyel vagy csoporttal fennálló kapcsolata miatt. Az elnyomás „egy ártó szándék vagy cselekedet, aminek nem tudunk visszaütni”. Így ha bármit tudunk tenni ezzel kapcsolatban, az kevésbé elnyomó.

A Jogi terület azért válik PTS-szé, mert SP bíróságokkal és SP, illetve PTS ügyvédi irodákkal áll kapcsolatban, és olyan elnyomókat is konfrontál, akik különböző elnyomó akciók által próbálnak ártani az orgnak.

A Számvitel a különböző adó- és kormányzati felügyelettel kapcsolatos elnyomások révén válik PTS-szé. Egy olyan Ingatlanügyi részleg, amelyik odafigyel a Területfejlesztés elnyomóira, hajlamos PTS-szé válni.

Egy átlagos vállalatnál könnyen PTS-szé válik a munkásokkal kapcsolatot fenntartó személy, akit folyamatosan szétzilálnak azok a szakszervezeti agitátorok, akik el tudnák intézni a vállalatot, valamint az őket védő szabályok.

Mivel az ilyen PTS munkatársak hatással vannak a magasrangú ügyvezetőkre, azok is PTS-szé válhatnak, és az org legalábbis károkat szenved.

KEZELÉS

Mivel anélkül, hogy kivonulnánk a társadalomból, nem egykönnyen tudunk szakítani a társadalom elnyomó elemeivel, továbbra is fennáll az a helyzet, hogy egy ügyvezetõnek kezelnie kell, ha a társadalom SP-csoportjait nem is, de legalább azt a szituációt, amely tőlük ered, és beférkőzik az orgba.

Ideális esetben eltávolítjuk az SP-ket a társadalmi csoportokból. Ahol azonban ez nem lehetséges, ott több dolgot is tehetünk:

- Korlátozzuk az ilyen csoportokkal érintkező munkatársak számát.

- Gyakran cseréljük az ilyen munkatársakat.

- Kifejlesztünk egy rendszert, amellyel visszatartjuk az SP-ket attól, hogy könnyen befolyásolhassák az olyan orgbeli munkatársakat, akik esetleg kapcsolatban maradnak velük.

- Fokozatosan, de kitartóan egy olyan helyzetbe dolgozzuk magunkat, hogy képesek legyünk eltávolítani az elnyomókat a kérdéses társadalmi csoportokból, például úgy, hogy orgként befolyásosabbá válunk, illetve perekkel, leleplezésekkel, nyilvános oktatással és más módszerekkel.

A VISSZARIASZTÁS MÓDSZEREI

Több módszer is van, amellyel egy olyan munkatárs, aki az org kapcsolatfelvételi pontjaként funkcionál és elnyomókkal van kapcsolatban, visszariaszthatja az SP csoportok megbízottjait.

Az egyik, hogy mindig láthatóan szalagra rögzít mindent, amit csak egy elnyomó csoport megbízottja mond. „Á, Számferdítő úr az Adóhivatalból? Jó. Várjon csak egy pillanatig, hogy szalagra rögzíthessek mindent, amit mond. Jó. Most már megy a felvétel. Kezdheti.” Így igen sikeresen kezeltük annak idején az amerikai adóhivatalt. Az org kapcsolatfelvételi pontja mindig megállította az odaküldött IRS-ellenőrt, bekapcsolt egy hordozható magnetofont, és akkor -– de nem előbb -– hagyta szóhoz jutni az illetőt. Igen hatásos. Ennek az orgnak csak akkor lettek adógondjai, amikor abbahagyta ezt. Miután elhagyták a felvételkészítés gyakorlatát, az IRS által megbízott személyek SP kijelentései teljes erővel hatottak a munkatársakra, akik PTS-ek lettek, és elkezdtek őrült hibákat véteni és figyelmen kívül hagyni az adóra vonatkozó szervezeti utasításokat.

Amikor ilyen megbízott személyek bukkannak fel, mindig megpróbálnak annyi munkatársat belevonni a dologba, amennyit csak lehet. És csak hõbörgés meg fenyegetés és enturbuláció. A kapcsolatfelvételi ponton kívül valamennyi munkatársnak bojkottálnia kell őket (megtagadni mindennemű velük való beszédet). Egy olyan egység munkatársainak, akik PTS-szé válhatnak, utasítást kell kapniuk, hogy szó nélkül távozzanak, valahányszor felbukkan egy ilyen személy. Nem kell „heccelni” az ilyen megbízottakat vagy vitázni velük. A munkatárs, aki kezeli a helyzetet, ha más munkatársak is vannak a környéken, mutasson rá a megbízottra, és mondjon valamilyen kulcsszót, mint például „ez a kormány embere”, mire az egység minden más munkatársának hátat kell fordítania, vagy tüntetőleg távoznia kell. Ha így teszünk, az ilyen megbízottak nem tudnak támadni, hanem nagyon kényelmetlenül kezdik érezni magukat, gyorsan intézik a dolgukat, elfelejtik a küldetésüket – ami az, hogy enturbulálóak legyenek–, és hamar elmennek. Soha ne hidd azt, hogy az udvariasság segíteni fog. A kalap megemelése egy kígyó előtt még soha nem akadályozott meg egy kígyót abban, hogy megharapjon valakit. A távozás igen.

A munkatársak annyira „elnézőek”, hogy azt hiszik, ezek az SP csoportokat képviselő személyek valamilyen szükséges célból vannak ott, vagy valamilyen célt szolgálnak, vagy hogy lehet velük ésszerûűen is beszélni –- ez mind ostobaság. Nincsenek jó riporterek. Nincsenek jó kormányhivatalnokok és az SP csoportokban nincsenek jó megbízottak. Minél tovább próbálsz kedves lenni, annál rosszabb állapotban leszel. És minél hamarabb tanulod ezt meg, annál boldogabb.

Az orgban az ilyen ügyeket kezelõ egyetlen munkatárs a kapcsolatfelvételi pontokon dolgozó valamelyik munkatárs legyen, az összes többi munkatársról pedig jelentést kell írni, ha egy ilyen személlyel beszél. Ez korlátozza az enturbuláció területét. A kezelést végző munkatárs szakértővé tud válni. De még így is figyelj oda a rossz indikátorokra ennél a munkatársnál, és abban a pillanatban, ahogy megjelennek, változtasd meg a kapcsolatfelvételi pontot.

Soha ne engedj ilyen megbízott személyeket az orgban vagy egységben magas beosztásban lévõ emberekhez. Add át őket olyan speciális munkatársaknak, akik azonnal túl tudnak esni az ügyön, és képesek hamar eltávolítani egy ilyen személyt a helyszínről.

Amikor az ilyen ügynökök nagyon elnyomó módon cselekszenek vagy nagyon elnyomónak hangzanak, vizsgáltasd ki őket, találd meg a botrányt és támadj. Szerencsés igazság, hogy az ilyen embereknek bűncselekményeik is vannak a múltjukban, amit meg lehet találni. Találd meg és hozd őket napvilágra.

Az SP-k háborút folytatnak. A kellemes viselkedés, a gonosz viselkedés, egyáltalán bármilyen viselkedés egyszerűen csak további háborút jelent. Így a válaszlépéseidet csata formájában folytasd.


A Szcientológia egész története során soha egyetlen interjút készítő riporter sem segített. Mindegyiküknek a legrosszabb szándékai voltak, amikor a tőlük telhető legjobb alakítást nyújtották, és azóta is sajnáljuk, hogy valaha is megszólaltunk. Még ha a riporter rendes is, az újságja nem az, és ki fogja forgatni a sztorit. Akkor jártunk el a legjobban, amikor kizártuk a riportereket, és a legrosszabbul, amikor kedvesek voltunk hozzájuk. A tanulság tehát az, hogy egy SP csoportból érkezett személy végül a viselkedésétõl függetlenül PTS-szé fogja tenni az orgot vagy annak valamelyik részét.

Nem csak képzelõdés, hogy az SP-k támadják a Szcientológiát. Bőséges bizonyíték halmozódott fel az elmúlt tizenhat év alatt. Amikor levágtuk az org vonalairól a közönségbeli SP-k levelezését, elkezdtünk virágozni. Az ügyvezetőink elkezdtek működni, az irányelveket elkezdtük követni, és elkezdtünk növekedni.  Tehát új terjeszkedést fogunk elérni pusztán azzal, ha alkalmazzuk az ebben az iránylevélben szereplő dolgokat.

Én személy szerint nagyon szánalomra méltónak találom az efféle megbízottakat a bajkeverésre tett kísérleteikkel. Azt hiszem, hogy a jelenlegi kísérletek, hogy megzavarjanak minket, és az olyan dolgokra vonatkozó vádak, amelyeket mi soha nem teszünk, eléggé bizonyítják a tényt, hogy az ilyenek nem akarnak nekünk semmi jót. Sok munkatárs és ügyvezető azonban elkeseredetten próbál kedves lenni hozzájuk.

A valódi elnyomók végül is csupán körülbelül 2,5%-át teszik ki a teljes népességnek. Miért fordítanál rájuk többet az időd 2,5%-ánál?

Az egészben a kunszt arra a tényre rájönni, hogy bizonyos csoportok elnyomók, majd felismerni, aztán meg kezelni õket.

Légy éber, és maradj életben. Nem lesz ez mindig így."

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr14512683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anonym Mouse 2008.06.10. 11:52:43

"A kalap megemelése egy kígyó előtt még soha nem akadályozott meg egy kígyót abban, hogy megharapjon valakit. A távozás igen." - uhhh
"Légy éber, és maradj életben. Nem lesz ez mindig így." Ez legalább reménykeltő kijelentés... :D
Szociopata, pszichopata. Ez jutott eszembe. Egy dühös, csalódott ember utasításai a vagy hozzá hasonlóaknak, vagy a hiszékenyeknek. Ezt külön linken elérhetővé is kellene tenni, tanulságos.
A vírus szempontjából az ellenanyag a "gonosz, pusztító szándék"...

Suppressive Person · http://www.suppressive.org 2008.06.10. 11:55:36

Ezért olyan hatékony az OSA meg az RTC úgy egészében. A kormány embere? Vicces. Pontosan ezek a "nem jó megbízottak" (akiknek ráadásul nincsenek bűncselekményeik) azok, akik kitessékelték őket néhény országból, mert szektának minősült a szci.

an0234 2008.06.10. 11:57:38

Kemeny.
Vajon ezek az iranyelvek a mai napig igy megvannak, vagy ez csak egy tortenelmi iras, ami kallodik a neten? Tehat mai napig igy kiadjak ezt mint utasitast a tagoknak?

Egyebkent ebben van olyan, ami elsajatithato, es kovetheto altalunk is a kommunikacio teren. Anonymous is lehet ugy hatekony(abb), ha a tobbseg szotlan es csak "tuntet", es egy-ket valaki(k) PROFIN nyilatkoznak es/vagy kommunikalnak a sajtosokkal es a szci-el is. Persze gondolom ehhez nem akarmekkora onuralom kene.

Persze az egesz ismet csak, es hangsulyozottan maganvelemeny.. :) Kivancsi vagyok Ti hogy gondoljatok.

tudathasadásos vasaló 2008.06.10. 12:08:51

arról, hogy ma is így van e, csak annyit hogy nézd meg a hirtv összeállítását, különösen azt amikor
Braun(?) Mónika nyilatkozik hogy a szci kapcsolatban áll e a drogmentes maratonnal, erre a válasza az volt, hogy"nem tudom értelmezni" ez kb ugyanaz amit LRH mond, hogy tüntetőleg fordíts hátat és hagyd az OSA tisztekre a nyilatkozást.

Reformer 2008.06.10. 12:10:31

Ez nem történelmi írás.

A WISE-tól most is megvehető "Menedzsment sorozat" része, tehát 100%-ban érvényben van, most is alkalmazzák.

Minden OSA-s tanulja és minden Sea Org tag el kell, hogy olvassa.

Suppressive Person · http://www.suppressive.org 2008.06.10. 12:12:04

an0234: Ismersz Te olyan hubbardi irányelvet, amelyet elvetettek az idők folyamán? Maximum egy kicsit módosították. :-)

drhlaszlo · http://kskozlony.blog.hu 2008.06.10. 12:37:20

Jaj, de jó érzés SP-nek lenni! :)

antika890 2008.06.10. 12:50:57

Ez kérem nem vallás. Ez egy elmebetegség, ami tökéletesen felépíti az összes többi vallási sémát. Ezek az elnyomók a kereszténységben is megvannak, csak ott "világi" embereknek hívják őket, ilyesmit ír a Biblia: "ilyen bűnösökkel még csak egy asztalhoz se üljetek". Ez a hátfordítás eléggé emlékeztet erre. Persze van különbség köztük, amíg a keresztényekkel és egyéb vallásos emberekkel alapvetően nincs bajom, addig ezeket az elmebeteg szci idiótákat addíg ütném amíg mozognak.

BaNG 2008.06.10. 12:51:55

"a szci kapcsolatban áll e a drogmentes maratonnal" - erre a válasza az volt, hogy"nem tudom értelmezni" ... Nem tudja értelmezni? Pedig elég egyszerű mondat, nincs is benne túl sok ismeretlen szó...

gombóc 2008.06.10. 12:57:55

Tudjátok az a szomorú, hogy én nap,mint nap küzdök ellenük, mert a párom is sajnos beleesett a hálójukba :O((((Igyekszem neki megmagyarázni, hogy miről is szól ez az egész, de még nem igazán reagált a mondottakra.Bár mostanában állandóan hivogatják (este 11-kor) és megakarnak vele vetetni minden szart amiben ilyen szövegek vannak, mint ami itt szerepel.
Meg "tanfolyamra"-->agymosás hívják.De hál istennek most miattam vagy nem nemet mondott nekik. Undorítóak és tudjátok hányan vannak ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!

Pierre Batka 2008.06.10. 13:06:40

Nem értem. A szcientológia nyíltan, és mindenki által hozzáférhetően hirdet botrányos, vállalhatatlan és nagyon nagyon kártékony tanokat. Nem lehetne törvényellenességet találni benne? Biztos van, egy ilyen kifordult elv nem maradhat meg a törvényes rend megbontása nélkül. Ha meg van, akkor meg le lehet csapni rá. Én nem látom az értéket ebben a faszságban, vagy tényleg senki nem tesz ellene semmit. És miért nem?

Nyomek 2008.06.10. 13:09:07

Hogyan lehet beleesni egy ilyen "hálóba"? Van rá hajlam, vagy mindenki veszélyeztetett?

Suppressive Person · http://www.suppressive.org 2008.06.10. 13:10:48

Gombóc: fel a fejjel. Azért készülj fel rá, hogy megpróbálnak közétek ékelődni.

Amikor már csak egy sci lesz a Földön, akkor is túl sokan lesznek.

kis xenufalvi xenu 2008.06.10. 13:15:19

Nyomek, főleg befolyásolható kisemberek körében halászgatnak.. ezért (is) kéne főbelőni az összes braunmónit.

Továbbá előny, ha az ember nem találja a helyét az életben, összevissza kapálódzik, ügynökösködés, egy kis MLM.. és hopp! következő lépcső a szci.

x

szepi79 2008.06.10. 13:17:43

Nyomek, én egyszer vettem részt egy mittoménmin, jó hosszú tesztet töltöttem ki, volt abban IQ meg személyiség meg minden. Pár napra rá megint elmentem a központba, ahol mondták, hogy van egy kis baj, csak nem tudják, pontosan mi, személyes kérdéseket tettek fel, valamire lecsaptak, és onnantól kezdve az volt a baj. Azt kell meggyógyitani, és akkor szuper lesz minden. Ez úgy eléggé megtetszett, hogy van mit okolni az eddigi kudarcaimért, meg hogy tudok rajta változtatni. Aztán nem sokkal később kaptam tőlük levelet (kézzel irt levelet!), hogy nagyon jók lettek az IQ eredményeim, menjek, dolgozzak náluk. 3 dolog miatt nem mentem:
-épp a főiskola végén voltam, diplomáig már nem akartam új állást
-anyum lebeszélt róla
-nekem is kicsit vicces/gyanús volt, hogy pont egy születési traumára akarják fogni az életbeli kudarcaimat.

ha ezek nincsenek, lehet én is benyelem a dolgot. ez már jó 5-6 éve volt. viszont azóta engem nem zaklattak, semmilyen módon.

szóval azt kell mondjam, mindenki figyeljen oda.

Suppressive Person · http://www.suppressive.org 2008.06.10. 13:20:47

Nyomek: mindenki veszélyeztetett, akinek arra van szüksége, hogy megmondják neki, mit csináljon vagy a hatalomvágya hajtja. Persze ehhez kellően nem gondolkozónak kell lennie.

Van egy ismerősöm, aki filozófus/theológus. Egyszer átrágta magát a sci témán és csak annyit mondott: hol itt a vallás? Amikor látták, hogy érdekli a téma, akkor nyomultak rá gőzerővel. Miután lezárta a dolgozatát belőle és megtagadta és nem akart tanfolyamokra járni (valamilyen tanfolyamokra elment), meg könyveket venni elkezdtek a barátai megfogyatkozni. Kiderült, hogy egyrészt nem ő választotta a témát, hanem valaki véletlenül felejtett nála egy dianetika könyvet, meg még valami füzetet, aki később ellene hangolta a közös ismerősöket, sőt az ismerősöm anyját is. Amikor azzal a taggal találkoztam nem volt hajlandó szóba állni velem miután kiderült, hogy kitől jöttem és miért. Addig meg csak mondta, hogy megtisztulás és satöbbi.

Ebben a sztoriban számomra a beférkőzés és manipuláció milyensége nagyon tanúságos volt. Ennyire kell csak vigyázni. Nem jobban. Ezért veszélyes metszés az iskola intézménye, ahova elkezdtek beszivárogni.

akiss 2008.06.10. 13:24:00

antika890: nem találtam meg ezt az idézetet a Bibliában (nemtom pontosan melyik fordításból idéztél), de javaslom, hogy olvasd el a mondatkörnyezetet is. A Biblia ennek pont az ellenkezőjét próbálja kommunikálni (ti. hogy a keresztények nyitottak legyenek egymás és a nem keresztények felé), de néhány esetben valóban felszólít bizonyos emberektől való elhatárolódásra, de annak akkor ott oka van. Ezért is akartam megkeresni a szövegkörnyezetet. Ha tudod a pontos helyet, beírhatnád ide. Köszi!

ThufirHawat 2008.06.10. 13:26:52

an0234:
Igazad van. Véletlenül sem szabad azt hinni, hogy LRH minden ötlete teljesen működésképtelen. A pasi őrült volt, de valahol egy zseni is. Meg aztán... Vak tyúk is talál szemet.

Reformer:
Nagyon jó és hasznosz poszt volt, köszi! Most már értem, hogy miért nem akar velünk Lange szóbállni. A szcientológia egy féligáteresztő hártya. Embert csak befelé, információt csak kifelé enged áthaladni.
Ki van ez találva, ügyesen. Sajnos.

_T_ (SP) 2008.06.10. 13:29:16

"Miután elhagyták a felvételkészítés gyakorlatát, az IRS által megbízott személyek SP kijelentései teljes erővel hatottak a munkatársakra, akik PTS-ek lettek, és elkezdtek őrült hibákat véteni és figyelmen kívül hagyni az adóra vonatkozó szervezeti utasításokat"
Vajon miféle szervezeti utasítások is azok, erről felhomályosíthatna valaki.

Elég durva stuff, ehhez már tényleg agymosás szükséges. Bár vegyük figyelembe, h a nagy jós nem láthatta a modern világot, így csak az akkori álpotoknak megfelelő médiát ostorozza. Kíváncsi lennék ennek a xarnak egy modernebb változatára:)
Egészen jóízüt tudnék röhögnék az Internetes részeken. Vajon azt hogyan akarják enturbulálni, mert gondolom az egész net jelentős része PS, így aki netezik az potenciális PTS.

Bizonyos országokban vajon miért nem volt sikeres a felvétel és az enturbuláció? Homok a gépben? Nem volt sikeres az orgban a kezelés? Idióták...

an0234 2008.06.10. 13:29:54

SP, Reformer: nem felteteleztem h maskepp van.. csak gondoltam h ez lenne az elso, amit az "ellenoldal" ervkent hasznalna, marmint hogy ez mar nem is igy mukodik, meg hogy ezt igazabol le se irtak csak a csuf gonosz internetre kikerult stb.. vagy talan kicsit remenykedtem h ilyet azert 2008-ban mar csak nem mernek papirra vetni.. tudom, neha kitor belolem a naivitas.

Gomboc: neked nem is tudom mit kivanjak.. talan kitartast? Az biztos kell. Egyszer biztos halas lesz erte!

Herr Stahl 2008.06.10. 13:34:17

Sziasztok!
Én azt mondom, hogy nagyon sokáig fog még tartani a sci. terjeszkedése, de van egy határa: mégpedig maga az ember. Az ember olyan lény, amely mindig többet, jobbat akar, sosem teljesen boldog és kell neki a szabadság, mint a levegő. Egyszer úgyis eljön a sci-n belül is egy forradalmár, aki belülről bomlasztja szét az egészet. Hiába az erős kontroll (ami jelenleg a totális elnyomást jelenti, hogy nem veszik észre? Mindegy. Majd.) úgyis beleivódott már az emberi agyba egy kérdés: "Miért?" Szerintem nem kell velül hadakozni, inkább nevessük ki őket és bármit mondanak, kérdezzünk vissza: Miért? Visszhangozni kezd a fejükben és egyszer majd valaki meg is meri kérdezni saját vezetőiktől. Akit persze ki fognak átkozni, megalázni, tönkretenni, de erre a többiek is rá fognak kérdezni: Ezt most miért?

Karma 2008.06.10. 13:42:55

Igazad van, Stahl. Ezt meg tudod csinálni te, meg tudom csinálni én, de akinek a gyerekét, szerelmét, más családtagját, közeli barátját szippantotta be ez a tölcsér, az nem :(

szepi79 2008.06.10. 13:43:08

Herr Stahl,

ha a te házastársadet behálózná a sci, adósságba verné magát és elválnátok, akkor is azt mondanád, hogy "ne hadakozzunk ellene, egyszer csak vége lesz?"

szepi79 2008.06.10. 13:47:20

karma, ugyanarra gondoltunk, csak te emgelőztél kb. 10 másodperccel :)

phreeq 2008.06.10. 13:55:05

szerintem egy szóval nem mondta stahl úr, hogy ne hadakozzunk ellene, ti viszont a párhuzamos reakcióitokkal OT-gyanúsak vagytok. üdv a klubban! :)

Retexis 2008.06.10. 13:55:47

Ezeket elolvasva úgy gondolom, hogy a sci-re az egyetlen hatásos reakció az lehet, ha a társadalom ugyanúgy hátat fordít nekik, mint ők a társadalomnak. Nincs állami pénz, ingatlan, kereskedés, alapítványokon keresztüli pénznyelés. Izolálni kell őket mint egy vírust. Első lépésként meg kellene szüntetni az egyházkénti működésüket.

ThufirHawat 2008.06.10. 13:57:43

Ráadásul az is lehet, hogy telepata macskákon keresztül tartanak szemmel minket:
langelaszlo.blog.hu/2007/06/16/a_telepata_macska

Bocs, de nem tudom túltenni magam ezen a gyöngyszemen. Annnnyira tipppikussss.

Herr Stahl 2008.06.10. 13:58:19

Persze, én is nagyon sajnálom gombócot és már restellem is, hogy nem intéztem hozzá együttérző szavakat, de elsősorban a magam nevében tudok beszélni, ahogy mindenki más. Nem vagyok Hubbard, nem szentírás amit itt vartyogok, nem is gondoltam konkrét helyzetre, csak egy végtelenül általánosított hozzáállást (hm. 2z2á2l szép szó) próbáltam vázolni. ÉN így állok hozzá. Mindenki más meg eldönti maga. Ez a lényeg: maga!
Szóval gombóc, tényleg nagyon sajnálom, de biztos megpróbáltál sokmindent a pároddal, tehát nagy okosságot én sem tudok mondani. Elnézést a durvaságért, de a legideillőbb felrázás a Marhakonzerv akció című filmből való: Te tényleg ilyen húgyagyú vagy???

gollum 2008.06.10. 14:02:35

akiss:
Ugyan nem tőlem kérdezted, s ez nem is az az idézet, de a mondanivalója az - "Ne gondoljátok,hogy békét jöttem hozni a földre. Nem békét jöttem hozni, hanem kardot. Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával. Az embernek tulajdon családja lesz az ellensége. Aki az apját vagy anyját jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám." (Máté 11,34-37.) - Ismerős?
A kereszténység annyiban különbözik az újabb keletű vallásoktól (bár a scientológiát nem tartom annak), hogy kétezer éve volt alkalmazkodni a tömegigényekhez, fellazult.

szepi79 2008.06.10. 14:10:30

phreeq: "szerintem egy szóval nem mondta stahl úr, hogy ne hadakozzunk ellene,"

akkor idéznék Stahl-tól: "Szerintem nem kell velül hadakozni, inkább nevessük ki őket és bármit mondanak, "

prheeq: "ti viszont a párhuzamos reakcióitokkal OT-gyanúsak vagytok. üdv a klubban!"

ja, már voltam itt OSA gyanús is :) igazából sajnálatosnak tartom, hogy az ex-szci tagokat ennyire paranoiddá tette az egyház, hogy egyszerű kérdésekből meg kommentekből egyből gyakran a legrosszabbra gondolnak.

Scipr 2008.06.10. 14:16:11

"Az egészben a kunszt arra a tényre rájönni, hogy bizonyos csoportok elnyomók, majd felismerni, aztán meg kezelni õket." - na hát az utóbbi kurvára nem működik, mégpedig azért, mert ez:
"A munkatársak annyira "elnézőek", hogy azt hiszik, ezek az SP csoportokat képviselő személyek valamilyen szükséges célból vannak ott, vagy valamilyen célt szolgálnak, vagy hogy lehet velük ésszerûűen is beszélni - ez mind ostobaság. Nincsenek jó riporterek. Nincsenek jó kormányhivatalnokok és az SP csoportokban nincsenek jó megbízottak. Minél tovább próbálsz kedves lenni, annál rosszabb állapotban leszel. És minél hamarabb tanulod ezt meg, annál boldogabb." - orbitális hülyeség.

Komolyan kezdem sajnálni ezt a multit, olyan bénák. Nem tudom, az amerikai központ milyen, de a magyar org szánalmas. Talán lehetne belőle csinálni egy rendesen működő szervezetet egy-két év alatt. Ha valamelyi főszcit érdekli a dolog, dobjon egy emilt: sci.pr@freemail.hu

netuttki 2008.06.10. 14:16:32

SP: Suppressive Person = elnyomó személy,
Vagy
Olyan ember aki nincs meghülyítve, és látja a disznóságokat, és szóvá is teszi, és a bezizzent rabszolga gondolkozni kezd.

PTS: Potential Trouble Source - lehetséges bajforrás.
Vagy
A gondolkodni kezdő rabszolga

org: organization - szervezet, egy helyi szcientológia központ elnevezése
Vagy
Rabszolgatartó központ.

enturbuláció: összezavarás; valaki feldühíteni, felkavarni
vagy
megvilágosodás.

Az egész iromány meg iskolapéldája annak, hogy hogyan lehet a társadalomtól elzártan tartani meghülyített rabszolgáidat.
Hermetikusan lezárva ba**ki.
Naggggyon durva.
(mellesleg valamelyik országból rabszolgatartás mintt tiltották ki őket. Egy gyárban dolgoztattak agyilag zombivá tett fiatalokat.)

Aneninen · http://unzervalt.freeblog.hu 2008.06.10. 14:18:06

Hoppáka, csak nem elindult a terelés? ^_^

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2008.06.10. 14:48:59

Nem vagyok szcientológus, sőt egyetlen vallási szervezetnek sem vagyok tagja, de ezzel az írással mi a probléma? Szerintem semmi. Könyörgöm bazmeg mutasson már valaki egy céget ahová ha kimegy az adóhivatal tárt karokkal fogdják. :DDD Megy az ügyvezető meg a főkönyvelő, a többieknek kuss a neve!

anonViktor 2008.06.10. 15:02:07

Sziasztok!

Valaki korábban úgy vélekedett, hogy LRH nemcsak őrült volt, hanem zseni is, mert lám, milyen meglátásai voltak. Nem. Nem voltak. Soha. Egyetlen erénye az volt, hogy belátta, vannak nála okosabbak, akiktől érdemes tanulnia, vagy inkább, akiket érdemes másolnia. És ezt az erényét is beszennyezte, amikor az okosabbtól való tanulást megtiltotta mindenki másnak, és saját magától származtatott minden tudást.

Ha van a világnak pontja, ahol a holtak lelke rettegésben, elveszetten sínylődhet, akkor ott az ő helye!

V

Izol43 2008.06.10. 15:05:57

Ti miért nem filmrzitrk őket? Ha kevés a szalag, az se baj, nem kell megőrizni a felvételeket.

Izol43 2008.06.10. 15:09:30

akarom mondani: filmezitek

Anonym Mouse 2008.06.10. 15:25:02

"A munkatársak annyira „elnézőek”, hogy azt hiszik, ezek az SP csoportokat képviselő személyek valamilyen szükséges célból vannak ott, vagy valamilyen célt szolgálnak, vagy hogy lehet velük ésszerûűen is beszélni –- ez mind ostobaság. Nincsenek jó riporterek. Nincsenek jó kormányhivatalnokok és az SP csoportokban nincsenek jó megbízottak. Minél tovább próbálsz kedves lenni, annál rosszabb állapotban leszel."
Lehet hogy az eddigi információim hibásak? Az úgy nevezett ark háromszögbe ez hogy fér bele? Mármint hogy kommunikáljanak, meg sugározzanak pozitívan? Hmm? Ez a bizonyíték arra hogy a köcsög techjük célja csak a (potenciálisan hasznos) emberek behálózása. Ha annyira jó és világbéke hangulat lenne eluralkodva bennük, hát nem kellene az "ellenségeikkel" is türelmesnek lenniük? Belátva a "hibáikat"? Ez is egy kettős játék hát, ahol a nagyközönség előtti féligazságokat lehet megfelelő oldalra forgatni, kis társaságban történő leleplezés úgy sem számít. MÉG :)

ThufirHawat 2008.06.10. 15:32:07

"Valaki korábban úgy vélekedett, hogy LRH nemcsak őrült volt, hanem zseni is"
Én voltam, és tartom is. Egy olyan rendszert hozott létre, amivel mind a mai napig nem tud mit kezdeni a demokratikus államok többsége. Egyszerűen "testidegen" nekik, nekünk. Képtelenek vagyunk igazán helyén kezelni. Helyesen meg végépp...
A rendszere annyira fondorlatos és zárt, hogy képes egy kazalnyi jószándékú embert kifordítani ömagából, és évtizedekig így is tartani.
Ide bizony kellett némi zsenialitás, csak nem a jobbik fajtából, sajnos.
Rakja fel a kezét, aki ki tudott volna agyalni egy hasonlóan hatékony rendszert a modernkori rabszolgaságra. Legálisan.

Reggie 2008.06.10. 15:39:24

A hulyeket kihasznalni/lehuzni hasznos, mivel hulyek, ezert ugyis csak elbasznak a penzuket.

SoDI · http://sodi.freeblog.hu/ 2008.06.10. 15:47:35

an0234: Bizony naív vagy.
A fenti irányelvet nem fogják tagadni.
És azért nem, mert szerintük így van jól.

an0234 2008.06.10. 16:15:46

SoDi: a "fair game" elvileg ilyen.. h "azt mar regesreg visszavontuk".. mikozben persze tudjuk,hogy nem.. ezzel probaltam parhuzamot vonni.

CConstantine · http://www.xenu.net 2008.06.10. 17:17:58

SoDi-nak van még esélye, mert továbbra is olvassa ezt a blog-ot :))
nettutki: jó volt a hasonlat felsorolásod
antika890: sajnos vallás. azt vallja, hogy LRH az Isten. Illetve nem mondják így ki,de így élik meg.
(pár év tagság után tuti)

CConstantine · http://www.xenu.net 2008.06.10. 17:22:31

Reformer, köszi ezt a topicot.
Ha csak ennyit tettél volna ki a netre, semmi mást, már akkor is gratulálnék és egy jót tettél az emberiség érdekében.

Emberek, ezekszerint nyereségem van! és nem a SCI-ben! :)))))))

SoDI · http://sodi.freeblog.hu/ 2008.06.10. 21:55:39

A Fair Game-et mikor törölték el?
Hol lehet erről olvasni?
Tud valaki adni linket?

Mátyás király 2008.06.10. 21:56:28

CConstantine, lebeg a tűd! :)))))))

an0234 2008.06.10. 22:33:23

Sodi en asszem wikipedian olvastam (persze, tudjuk, ezt akar ok is irhattak):

en.wikipedia.org/wiki/Fair_Game_(Scientology)

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2008.06.11. 12:51:40

A helyzet az, hogy annyi változtatás történt, hogy a "Fair Game" (szabad préda) jelzőt elvetették, mert rossz PR. Az irányelv maradt.

"In addition, in October that year, Hubbard issued HCOPL 21 Oct 68 Cancellation of Fair Game, which said:
The practice of declaring people FAIR GAME will cease. FAIR GAME may not appear on any Ethics Order. It causes bad public relations. This P/L does not cancel any policy on the treatment or handling of an SP."


És ha ezt bárki megkérdőjelezné, gondoljatok az első tüntetés közbeni kamerázásra és az utána lévő autós mókára.

Gondolkodó 2008.06.11. 13:17:52

Én ezt egyre kevésbé értem.
Ha van ilyen, "hivatalos" irányelvük, akkor miért nem válaszolja valamelyik "PR-os"ok (mondjuk az Attila), a "miért videózzák a tüntetőket?" kérdésre, hogy:

Gondolkodó 2008.06.11. 13:20:23

Lemaradt a válasz:

"Mivel vallásalapítónk egyik irányelvében azt írta, hogy az ellenünk tüntetőkről felvételt kell készítenünk. MI csak a szabad vallásgyakorlási jogunkkal élünk."

fairi 2008.06.11. 18:11:10

anon from the bright side of life

lehet már elvégezte a legújabb kommunikációs tréninget,vagy még annyira nem sötét hogy értelmetlenül vadgalozzon!
Korrekt levél,ha minden szci ilyet írna,nem lenne akkora probléma ezzel a vallással se!

an0234 2008.06.11. 19:20:06

Helyesbitek: ha nemcsak ilyet irna, de ennek megfeleloen is viselkedne, stbst.. akkor nem lenne problema.. BAR a problema itt sem a vallassal van, hanem a szervezettel mogotte..
süti beállítások módosítása