Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Figyelem! A tüntetés helyszíne megváltozott!

2008. május 23. - Reformer
Az Anonymous a következő információt juttatta el hozzánk:



A tüntetés helyszíne megváltozott, hogy egybeessen az egyház által szervezett "szcientológus majálissal."

Tehát 2008. május 25-én 13 órától 15 óráig Budapest, XIV. ker. Ajtósy Dürer sor 19-21. szám előtt demonstrációt kívánunk tartani a Szcientológia Egyház tevékenysége ellen.

A rendezvény neve: Anonymous Hungary.

Ezen rendezvény csatlakozik a nemzetközi Anonymous csoport
(http://en.wikipedia.org/wiki/Anonymous) külföldi demonstrációihoz.

További információk:
http://wiki.costruth.com/trans/index.php/Facts_About_Scientology_Hungarian
http://www.freeforum.hu/anonymous
http://wearelegion.blog.hu/

Eddig az üzenetet.

Akkor én is írnék külföldi tapasztalatok alapján pár tanácsot:

Fontos tanácsok tüntetőknek:

1. Maszk, álarc viselése javallott. (Erről a rendőrséget tájékoztatta az Anonymous.) Erre azért van szükség, mert az egyház video- és fényképfelvételeket fog készíteni a tüntetésről, hogy kinyomozza, ki a tüntetők, megpróbálja a vezéralakok kilétét kideríteni és majd utána terhelő adatokat próbál róluk magánnyomozók segítségével találni.

2A. A demonstrációt kizárólag az egyház tevékenységei ellen szervezzük. Ezért kerüljük a politikát és a politikai jelszavakat.

2B. Az egyik védekezési módszer az (az irányelvük: soha ne védekezz, mindig támadj), hogy szcientológusokat küldenek a tüntetőkhöz, azokat heccelni - pld. "Mik a bűneid?" kérdés ismételgetése, esetleg konkrét "bűnökre" rákérdezés, pld. "Á, itt az Anonymous. Ti vagyok a cyberterroristák, igaz? Ti szeditek fel a 13 éves kiscsajokat / kisfiúkat a neten, mi?"

EZEKRE NEM SZABAD UGYANÍGY REAGÁLNI! Pont az a céljuk, hogy az egyház helyett őket kezdjék el a tüntetők inzultálni és szidni, hogy előhúzhassák a vallásüldözéses kártyát!

Így néz ki az életben:










3. Kamerát, fényképezőgépeket nagy számban kell hozni - ha bármivel próbálkoznak, azt több független felvétel bizonyítsa.

4. Élő RickRoll. Poén lenne, ha valaki hozna egy jó hangos CD-s v. kazettás magnót, és menne a Rick Astley szám élőben.

5. Transzparens, szórólap téma már volt.

Pletyi nevű kommentelő tanácsait még egyszer lehozom:

A tanácsok :

Ez tüntetés nem ismerkedőest, tehát ,hogy ki honnét jött, mi a neve, meg olvassa-e Reformer blogját az magánügy. Ha valaki nagyon ismerkedne még úgy is, hogy előre megmondja (a valószinűleg kamu) nevét azt kezeljétek fenntartással. Ha lesz ott ilyen személy erre lehetőleg figyelmeztessétek egymást.

Aki álarcot szeretne viselni, az lehetőleg jópár utcával a helyszin előtt tegye azt fel. Ha BKV-val érkezel, már ott is felteheted. Nagyobb biztonság, meg jobb lesz a hangulat.

Ha valaki bármilyen módon szeretne megörökiteni titeket azt fotózzátok ti is.

Ne engedjetek az erőszakra irányuló provokációnak. Ha lennének ott szélsőségesek akkor látványosan távolodjatok el tőlük, hogy még véletlenül se moshasson titeket össze senki.

A transzparenseiteken ne felejtsetek el irni a drog ellenes szci maratonról. Meg természetesen követelni a szci szervezet bezárását, ha kérdezné valami riporter.

Ha valaki nyilatkozik ne vegye le az álarcát, bármennyire is kérik. Mindenki gondolja át mit
mondana az ilyen tipusú kérdésekre :
-Miért akarjátok a szervezet megszüntetését ?
-Volt neked vagy ismerősödnek rossz tapasztalata velük ? A válasz igen és ekkor hivjátok oda Árpádot.
-Mi az Anonymus ? Ki az az Annon ?
...stb. Fel kell készülni erre is , mert egy makogó, gondolatait kereső ember elkomolytalanitja a dolgot.

Valamint az Anon tüntetések kódexe:

http://wiki.costruth.com/trans/index.php/Code_of_Conduct_Video_Hungarian

Szabály #0: Az internet első és második szabálya itt is érvényes. A mémek ebben a pontban nem olyan dolgok, amit az igazi világ értékelhet. Bár mém-beszéd társ Anonok között elfogadható, a célra való összpontosítás miatt próbáljátok minimalizálni.

Szabály #1: Maradj laza.

Szabály #2: Maradj laza, főleg ha zaklatnak. Te Anonymous nagykövete vagy. Bár lesznek, akik megpróbálják megzavarni a demonstrációdat, és fel fognak idegesíteni, nem szabad begurulnod. Ha mégis begurulnál, azzal ártani fogsz a tiltakozásnak és ez ártani fog Anonymous hírnevének.

Szabály #3: Tartsd be a rendőrök utasításait minden esetben. Máskülönben bajt hozol a tüntetésre, és jogi következményeket vonhat maga után. Ne kérj jelvényszámokat, hacsak nem elfogadhatatlan módon kezelnek. Ha mégis elkérnéd tőlük, lehet, hogy csak ártasz magadnak.

Szabály #4: Értesíts a megfelelő hivatalos szerveket. A legtöbb törvénykezésben jogszabályok rendelkeznek a nyilvános tüntetésekről, vagy legalább annak bejelentését várják el. Ismerd az igazságszolgáltatás szabályait és fogadd el őket.

Szabály #5: Mindig az utca másik oldalán legyél attól az objektumtól, ami ellen tiltakozol.

Szabály #6: Ha nincs betonút, akkor keress más természetes akadályt közéd és a célpont közé. Ez megnehezíti az ellenséges szándékú személyek számára, hogy megközelítsenek és zaklassanak.

Szabály #7: Maradj közterületen. Megvádolhatnak birtokháborításért, ha nem így teszel.

Szabály #8: Semmi erőszak.

Szabály #9: Semmi fegyver. A tüntetés egy békés dolog. A fegyvereidre nem lesz szükség.

Szabály #10: Semmi alkohol vagy elő-ivászat. Ennek be nem tartása könnyen az #1 és #2 szabály megsértéséhez vezethet.

Szabály #11: Semmi graffiti, rombolás vagy vandalizmus.

Szabály #12: Ha hülyeséget akarsz csinálni, válassz másik napot. Ezeket nem kéne elmagyarázni. Ezeknek a demonstráció alatti szabályoknak a megszegése el fogja fakítani Anonymous hírnevét, magának a demonstrációnak fog ártani és rendőri intézkedést vonhat maga után.

Szabály #13: Anonymous egy légió. Sose légy egyedül. Elszigetelődés esetén megfelelő célpontjává válhatsz provokációnak. Ezzel az elvvel összhangban...

Szabály #14: Szerveződjetek 10-15 fős csoportokba.

Szabály #15: Vigyetek egy vagy két megafont osztagonként. A megafon jó arra hogy fenntartsa a kohéziót és a tüntetés lelkületét, de túl sok megafon összezavarhatja a közösséget és akár halláskárosodást is okozhat.

Szabály #16: Öltözz megfelelően. Alakítsatok ki egy laza de ésszerű dresscode-ot ami segíteni fog fenntartani a kohéziót és ezáltal a nyilvánosság komolyabban fog venni titeket.

Szabály #17: Takard el az arcod. Ez meg fogja akadályozni az azonosításodat videókról, amiket az ellenség, más tiltakozók vagy a biztonságiak rögzíthetnek. Használj sálat, sapkát, napszemüveget. A maszk nem feltétel, és a használatuk tüntetéseken néhány helyen tiltott.

Szabály #18: Vigyél vizet. Egy dehidrált, szomjas Anon egy haszontalan Anon.

Szabály #19: Viselj kényelmes cipőt. Ezt a szabályt követve kényelmesen vehetsz részt a tüntetésen. Emlékezz, hogy a tüntetések általában hosszúak.

Szabály #20: Táblák, röpcédulák, és frázisok. Legyen a tied előre megcsinálva. Győződj meg arról, hogy a táblák elég nagyok hogy el lehessen olvasni. Gondoskodj róla, hogy a tábláidon lévő szöveg és a frázisaid utaljanak a tiltakozás céljára.

Szabály #21: Olvasható, egyszerű és pontos szórólapokat készíts elő, amiket kint átadhatsz azokhoz, akik szeretnének többet tudni az indítékokról, motivációidról.

Szabály #22: Dokumentáld a demonstrációt. Az eseményről készült videók és képek használhatók arra, hogy megerősítsék a te oldaladat a történetből, ha a törvényvégrehajtás is belekeveredne. Tedd fel az ott készült képeket és videókat az Internetre, hogy mások is láthassák. Ez nem csak a célunkban segít, de jó példát is mutat. Ha követed ezen egyszerű szabályokat, tetteid sikere gyakorlatilag biztosítva van. Mindazonáltal emlékezz arra, hogy a demonstráció sikere, mint egy egész mindazoknak a jó magaviseletén múlik, akik részt vesznek rajta. Hagyd figyelmen kívül ezeket a szabályokat, és elbuksz. Követsd őket, és a győzelem a tiéd lesz.

Anonymous vagyunk.

Nem bocsátunk.

Nem feledünk.

Számíts ránk.


A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr51483472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

énvagyokén 2008.05.23. 09:54:48

Sok sikert!!!:)

.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.05.23. 10:43:39

Hajrá skacok! 1-2 ezerről ugyan, de drukkolok nektek.

Hubi 2008.05.23. 14:51:35

A következő programajánlót a kurucinfóról másoltam ide. Kommentár nem kell mellé.

Ennyit az anonymusról, meg az előző post utáni magyarázkodásairól. Persze, fontos a nagy nyilvánosság, de tudni kellene, hogy hol van a határ. Az biztos, hogy nem nyilaséknál.

"A tüntetés helyszíne megváltozott, hogy egybeessen az egyház által szervezett "szcientológus majálissal."

Tehát 2008. május 25-én 13 órától 15 óráig Budapest, XIV. ker. Ajtósy Dürer sor 19-21. szám előtt demonstrációt kívánunk tartani a Szcientológia Egyház tevékenysége ellen.

A rendezvény neve: Anonymous Hungary.

Várunk mindenkit!

Magyarországi Anonymous Csoport"

kurucos 2008.05.23. 15:30:08

hubi bácsi, nem is kell komment, de aki ott olvasta a korábbi helyszínt gondolom jó ha tudja hol az új

gr 2008.05.23. 16:20:22

a második videó nagyon állat volt :-)

ugyanaz a csaj van mindkettőn? (nem, ugye?)

Lovag, aki azt mondja: Ni! 2008.05.23. 16:21:10

Úgy néz ki én is megyek. :)
Bár álarcot nehéz lesz szerezni....

vuk 2008.05.23. 17:37:53

gr: ugyanaz, Mary DeMoss a sci harcirobotja, most asszem az USA-ban cchr főnök lett nemrég.

Én nem tudtam nevetni rajta, inkább elborzadtam...

gre 2008.05.23. 19:43:35

vuk: Köszi a választ, a stílus hasonlított, de nem bírtam egyértelműen azonosítani. (bár ebben mindig is szar voltam).
Megnéztem megint, amikor elkezd körbejárni a csaj és beteszik alá azt a cirkuszos zenét, az üt :o)))

gre 2008.05.23. 21:53:17

"home.tampabay.rr.com/sp/THUG.html"

Jéé, itt is itt van Mary DeMoss.

szerintem Miszkafét is lenyomná,ha összeeresztenék őket :o)

Bibircsók 2008.05.23. 22:51:52

Mary DeMoss nem dobbantott valamikor februárban? Eléggé ellentmondó hírekkel találkoztam eddig ezzel kapcsolatban.

Tényleg nem semmi a csaj, fent van youtube-on egy-két vidi róla, háááát, amikor beleáll ugatni az ember szájába... lol :))

Bibircsók 2008.05.23. 22:53:37

...mármint a fentieken kívül. :)

Lángos 2008.05.24. 19:22:33

remélem akkor helyben meg is etetnek minket Lenkei szendóval :)

Gekkóla 2008.05.24. 20:08:44

hát felőlem kijöhet bárki a SCI majálisból, jól el TRzgetünk majd :))
adok neki 30 percet, ha nem hagyja abba, max két tanúval megkérem hogy a távozzon a közelemből. Ehhez jogom van, mivel inzultál :)
Ha ennek nem tesz eleget, véletlenül megbotlik, ennyi. aztán adhatja magának az aszisztot.

szcivadász 2008.05.24. 22:05:43

Gekkóla
Hivatalból kint lesz a BRFK is. :) Ránk fognak vigyázni hogy ne zaklassanak a buta kis szcik.

kerdes 2008.05.25. 23:04:33

na mi volt ?

Lovag, aki azt mondja: Ni! 2008.05.25. 23:07:49

Nem tudtam kimenni sajnos, vidéken voltam, de izgatottan várom a beszámolókat. Vagy még együtt kocsmáztok valahol? :)

Valparaiso 2008.05.26. 00:29:50

Kár (részemről legalábbis), hogy a helyszínnel együtt némileg az időpont is változott. Este 8ig visszaértem volna vidékről, de így sajnos lemaradtam erről...

anon aki ott volt 2008.05.26. 09:05:08

Sziasztok, nos kevesen voltunk, legközelebb többen leszünk. A rendőrséggel egy időben értünk a helyszínre. Felállítottuk tábláinkat, közben a média képviselői is érkeztek sorban. Az OSA emberei ekkor kezdtek el fénykép és kamera felvételeket készíteni. Megjelent egy OT3 is és elkezdett osztogatni egy nyilatkozatot Anonymous csoportről, mely tele van hazugsággal. Csak egy példa: Szerintük a main kapmf irányadó műve az anonymousnak. Mi nem olvastuk az biztos. Később ezt is közzétesszük. Folytak az interjúk, közben az OSA folyamatosan felvételt készített. Anonymous is róluk. Békésnek mondható demonstráció zajlott, amíg dr. Lenkei meg nem érkezett. Első reakciója, miután sikeres parkolása közben többször is lekoccolta az egyik parkoló autót, hogy megtapogatta a hirtv és echotv kameráját. Ezt már a rendőrök is fokozottan figyelték. Egyeztettek interjú időpontot, majd távozott. A környék tele volt OSA embereivel. Minden sarkon 3,4,5 fő is állt, terelték a nyalogosokat, hogy ne lássák a táblákat, ne lássák anonymoust. Egy pár autós aki a szci majálisra jött, meg is lepődött lassítás közben és pánikszerűen menekült is a hátsó bejárathoz.Ja, hogy ezt nem is mondtam, hogy a hátsó bejáraton kellett bemenniük a majálisozóknak? A szimpatizáló autósok, buszosok kürttel fejezték ki véleményüket. A tüntetés végén taxival távozott kis csoportunk, amit természetesen üldözőbe vett két OSA tiszt egy Ford Fiestával. Kb. egy 20 perc után félreálltak, feladták a követésünket. Videó hamarosan az eseményekről.

eerdeklodoo 2008.05.26. 09:42:45

Ezzel az akcióval biztosan megint jó sok embert sikerül maga mellé állítani az egyháznak...

Várjuk a videókat!

CConstantine · http://www.xenu.net 2008.05.26. 11:18:30

be ne f..sak egy OT III-tól :-)
megérte átmenjen a Firewall-on, hogy tudjon hazudni ilyeneket Anonymousról.
süti beállítások módosítása