Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Készpénz, csekk vagy hitelkártya?

2008. május 15. - Reformer
Történet 2001. októberéből, a Szcientológia Egyház közép-európai központi irodájából (OTL Közép-Európa a neve). Az OTL munkatársai mind Sea Org tagok, az egyház "szerzetesei".



Zene:

Mike Oldfield - Portsmouth




2001-ben vagyunk, szeptember 11. után, októberben.

Valami nagy dologra készül a nemzetközi vezetés, hogy kiaknázzuk a terrorizmus erősödése miatti általános bizonytalanságot meg tudjuk mutatni a szcientológia megoldásait a katasztrófahelyzetre.

Azt már tudtuk, hogy szeptember 11. mögött is a pszichiáterek álltak - elvégre Osama bin Laden jobbkeze, Ayman Muhammad al-Zawahiri is pszichiáter, továbbá a géprablókat is pszichiáterek hipnotizálták pszichiátriai tudatmódosító szerek segítségével! Kell ennél több bizonyíték?

2001. október 23-24-25 volt a következő nagy nemzetközi rendezvény időpontja (A Szcientológus Nemzetközi Szövetségének évfordulós ünnepsége), amit meg is tartottak az angliai Saint Hill-ben. Magyarországon rá két hétre volt tervezve a rendezvényről készült videó levetítése.

Az angliai rendezvény után megkaptuk a rendezvényre vonatkozó instrukciókat "fentről"., egy héttel az itteni rendezvény előtt. Izgatottan kibontottuk a csomagot és átolvastuk a teendőket.

Hát...

A lényeg az volt, hogy a katasztrófába sodró világ megmentésére az a megoldás, hogy MINDEN szcientológus önkéntes lelkésszé válik. Ehhez két dolgot kell tenniük - 1. 2001. december 31-ig elvégezni a szcientológia önkéntes lelkész tanfolyamot - 2. feliratkozni az önkéntes lelkész listára és készenállni, ha kell menni.

A szcientológia önkéntes lelkész tanfolyam abból áll, hogy valaki végigtanulja a Szcientológia Kézikönyvet. Ez egy nagy, színes, 950 oldalas könyv, amit Hubbard munkáiból szerkesztettek össze.

Egy bökkenő volt - még nem jelent meg magyarul, de ezt közben már orvosoltuk, és az egy hét múlva esedékes rendezvényen kiadjuk, és mindenkinek meg kell vennie a saját példányát, aki elmegy a rendezvényre.

És természetesen erről egy szót sem szólhattunk a szcientológusoknak, csak ott tudhatták meg - ugyanis a rendezvényen, aminek a videóját majd levetítjük, David Miscavige tökéletesen elmagyarázza, hogy mi ez és miért kell megvenni.

Továbbá egy újfajta eladási metódust kellett bevetni, ami L. Ron Hubbard ezen írásán alapul:

Nagy áldozatok árán tanultuk meg, hogy soha nem szabad felkérni a közönség egy tagját arra, hogy DÖNTSÖN vagy VÁLASSZON.

...

Töröljétek ki az orgban használatos szókincsünkből azt? "Melyiket óhajtja, J úr?" Ne kérdezzétek, hogy melyik tanfolyam vagy melyik kitűző vagy milyen könyv vagy melyik auditor, vagy hogy milyen időpontban akar bármit elkezdeni, vagy melyik ajtón vagy melyik úton vagy melyik tagság.

Csiszoljatok tökéletesre a munkatársi gárdánál egy oktató szándékú, de kellemes megközelítést. "Az ön intenzíve
(12,5 óra auditálás elnevezése az egyházban - Reformer) ...-kor kezdődi."; "Ez az Ön következő könyve ..."; "Lásson hozzá a következő tanfolyamához ...-én!"

...

Töröljétek még a banális "Mit óhajt?"-ot vagy a "Mit tehetek Önért?"-et is, mivel még az is zűrzavart visz ebbe.
- L. Ron Hubbard, 1965. ápr. 16., A KÖZÖNSÉG TAGJAINAK KEZELÉSE c. kiadvány. (c) L. Ron Hubbard Library, 1965, 1999.

Az új metódus lényege a következő:

- hármas csoportokba szerveződnek a munkatársa - 1 eladó és 2 adminisztratív ember.
- az eladó a rendezvény után odamegy az első útjába kerülő szcientológushoz, kezébe nyomja a könyvet egy, erre a célra készített papírzacskóban és nekiszegezi a kérdést: "Itt a Szcientológia kézikönyved. Készpénz, csekk vagy hitelkártya?" Ha nem a három lehetőség közül választ, nem leállni vele beszélgetni, hanem menni tovább a következő emberhez. Mivel 50 körüli az ilyen csapatok száma, ezért az illetőnek jó esélye van, hogy 5-10 alkalommal még leszólítják, lehet, hogy a nyolcadiknál adja be a derekát. Ha valamelyik fizetési lehetőséget választja, akkor az egyik adminos ember rendezi vele a papírmunkát, és az eladó megy tovább a másik adminossal a következő célponthoz.

A főnök, Miklós, gyorsan össze is hívott egy vezetőségi meetinget az ügyben és közölte, hogy ezt fogjuk akkor csinálni és akkor találjuk ki, hogyan lesz. Azt is hozzátette, hogy 800 könyvet el kell adni (kb. annyian lesznek a rendezvényen), ezt a kvótát kapta fentről és azt az instrukciót kapta mellé, hogy addig senki nem fekszik le aludni a rendezvény után az OTL-ben, amíg meg nincs a kvóta. A rendezvény amúgy szombat 18:00-kor fog majd végetérni.

A könyv amúgy 25000 Ft volt.

Utána valamelyik vezető felvetette, hogy a "készpénz, csekk vagy hitelkártya?" nem lesz jó, mert csekket nem használnak itt, hitelkártyája meg igen kevés embernek van (2001-et írunk). Azt mondta, hogy legyen "készpénz vagy készpénz?" - így is, úgy is meg kell venni. Őt gyorsan lehurrogtuk, aztán eldőlt, hogy a kérdés az lesz, hogy "készpénz vagy orgszámla?" (az "orgszámla" alatt azt kell érteni, hogy ha valaki már befizetett pénzt a budapesti szcientológia egyházba [ezt hívják orgnak], de még nem használta fel, abból levásárolja).

Hát mit ne mondjak, nekem ez már akkor is egy kicsit meredeknek tűnt, persze Ron is írta, meg minden, de azt nem szerettem volna, ha valaki ezt csinálja velem.

Az az ukáz is lejött még Miklósnak, hogy minden nap gyakorolni kell legalább 1 órát ezt a metódust, amíg flottul nem megy.

Miklós gyorsan össze is hívta a Sea Org tagokat és közölte velük, hogy mi lesz. Utána 3-as csapatokra osztotta a népet (kb. 80-an voltunk) és elindult a gyakorlás. Ilyen kis szerepjátékot kell elképzelni, ahol a legénység egyik fele játszotta az előadás után gyanútlanul kisétáló mezei szcientológusokat, akiket letámadnak az eladók, majd utána cseréltünk.

Valahol örültem ennek, hiszen Sea Org tagként a szállás és a kaja mellett kb. 1000 Ft zsebpénzt kaptam hetente, ami semmire nem volt elég, és a könyveladásért pedig 5% jutalékot fizettek. Gondolatban már az egyik gyorsétteremben ültem, ami elit helynek számított nekünk, és ettem a finom kaját. Az álmodozásomból Miklós érces hangja zökkentett ki, aki épp akkor jelentette be a legénységnek, hogy úgy készüljenek, hogy szombaton addig nem megyünk aludni, amíg nincs meg a kvóta.

Másnap Miklós megint összehívott egy vezetőségit, és előállt a brilliáns ötlettel - hívassuk végig azt a kb. 800 embert, aki jön, és mondjuk meg nekik, hogy hozzanak 25000 forintot magukkal a rendezvényre, mert történelmi jelentőségű kiadvány lesz. Azt nem szabad megmondani, hogy mi az - tette hozzá.

Ezenkívül még azt is kitalálta, hogy a 800 egy jó része adományokból is összejöhet. Ezt Imrére, a WISE (Szcientológus Vállalkozások Nemzetközi Intézete) itteni irodájának vezetőjére bízta (aki szintén szerzetese az egyháznak, Sea Org tag) és adott mellé 1-2 embert, aki értettek az adományszerzéshez. Beindult az ilyenkor szokásos rutin - előkerült a "gazdag ember lista" és elkezdték az adományszerzők hívogatni a tehetősebb szcientológusokat - 25 könyves csomagok adományozására vették rá őket.

Eközben ment persze a napi 3x gyakorlás. Nyugtalanul aludtam - volt, amikor azt álmodtam, hogy könyves papírzacskókkal támadok le embereket az utcán.

Eljött a rendezvény napja - elkezdődött fél négy körül a 15:00-as kezdéssel hirdetett rendezvény a MOM Művelődési Központban, majd a szcientológusok (kb. 800-an lehettek) bevonultak a rendezvényterembe.

Mi röviddel a videó vége előtt csatarendbe álltunk - kb. 150 ember hármas csapatokban, Sea Org tagok és a budapesti org munkatársai vegyesen. Vége lett a videónak (3 órás volt), elkezdtek kijönni az emberek. Mi meg letámadtuk őket - a szó szerint kissé kiéhezett munkatársak a várható könyvjutalék reményében elkezdték kérdezgetni az eleinte köpni-nyelni nem tudó szcientológusokat - "készpénz vagy orgszámla?". (Egyébként a mezei szcientológusok tanultak az esetből és a következő rendezvényekre már a következő túlélési taktikákat fejlesztették ki:
- a vége előtt 10 perccel leléptek, amikor a meglepett munkatársak még nem tudták letámadni a kifelé igyekvő embert
- a rendezvény vége után a budira szaladtak és ott kibekkelték a legforróbb fél órát
- fülre tapasztott mobillal, valakivel beszélve vágtak át a munkatársak csapatain
- kis csoportokban elmélyülten beszélgetve a rendezvényteremben maradtak, amíg az első eladási hullám el nem ült

Közben Miklós és még pár etikatiszt (kb. belső ellenőr) fel-alá rohangáltak és figyelték, hogy dolgoznak-e a munkatársak és nem bújnak-e meg valamelyik oszlop mögött, várva, hogy vége legyen az őrületnek. Közben Imrére is rászállt, hogy pörögjen az adományok, mert ugye a kvótának meg kell lennie.

Este nyolcig kb. 250 könyv ment el, és még 200 körül volt az adományozott könyvek száma. Ekkor már alig pár szcientológus lézengett a helyszínen, úgyhogy visszavonultunk a "bázisra" (az OTL által bérelt irodákat hívtuk "bázisnak").

Miklós közölte velünk, hogy ne is álmodjunk arról, hogy nem lesz meg a 800, izzítsuk a mobilokat és hívjuk az embereket, hogy vegyék meg még ma.

Na ez már többeknél kiverte a biztosítékot, de persze szólni senki nem mert, néhányan tessék-lássék módon, néhányan pedig lelkesen nekiálltak. Hívtuk a szcientológusokat, a misszióvezetőket (kihelyezett vidéki irodák vezetői) és aktivizáltuk őket. Meg közben ment az adományszerzés. Kb. 500-ig jutottunk este fél 11-ig, de már nem nagyon tudtunk senki sem elérni. Éjfél körül jópáran (főleg az alacsonyabb beosztású emberek) elkezdtek hazafelé szállingózni a tiltás ellenére. A vezetők is szép lassan eltűntek, ki erre, ki arra hivatkozva. Aztán látva a helyzetet, Miklós is lelépett (a mobilt azért bekapcsolva hagyta). 4:00 körül fel is hívták Koppenhágából, az európai központból (rajtuk nagyobb volt Miscavige kontrollja, őket tényleg nem engedték haza aludni), hogy mi az állás. Kiderült, hogy egész Európában mi voltunk a legjobbak.

Másnap reggel 9:00-kor (vasárnap volt) persze folytatódott a dolog, elvégre nem lett meg a 800, nem? Előkerültek a mobilok és hívtuk a népet.

Hát ilyen volt az élet a Sea Orgban a rendezvények idején....

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr69471170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kratos 2008.05.15. 19:29:52

church of sales

Kerek2 2008.05.15. 21:03:22

Na igen, az ilyen esetekben nem lehet a statisztikát kozmetikázni.

davidpeter 2008.05.15. 21:31:30

És ha nem veszem meg a könyvet, a fejemre húzzák a papírzacskót és a dunába dobnak? Ez tényleg elég durva, nem csodálkozom, hogy kevesen vannak, ha terrorizálják azokat az embereket, akik még nincsenek eléggé bent ahhoz, hogy sok vesztenivalójuk legyen a kilépéssel...

Anon 2008.05.15. 22:29:21

Várom a szcidióták meséit, hogy ez nem is úgy volt, illetve egyéb személyeskedésbe bújtatot kötekedéseket.

Reformer: Köszönjük, hogy megosztottad.

mickaur 2008.05.15. 22:39:04

ÁÁÁÁ szóval így folyt ez !!!! Teljesen ki voltam idegelve minden rendezvényen !
Én a WC-s és a 'nagyon fontos' telefonos trükkel léptem le.(Ha tudtam) :)
Legjobban azonban a vasárnap éjszakai telefonoktól buktam ki. :)
Nagyon jó a blog, már végig olvastam ! Fontos hiányt pótol.

Bibircsók 2008.05.15. 22:58:49

Jézusom, tényleg ilyen speckó trükkök kellettek a lelépéshez? És ha valaki csak szimplán fapofával átsétál közöttük? Akkor mit csinálnak?

mickaur 2008.05.15. 23:10:58

Hát nekem igen. Sajnos a fapofával távozás azért volt nehéz, mert aki odajött hozzád azt többé kevésbé már ismerted. Nem engedett el, csak ha legalább valamit ki nem csikart belőled. Legjobb esetben egy ígéretet, hogy holnap bemegyek az egyházba és akkor majd veszek valamit. (Persze szinte soha nem mentem be és a telefonom sem vettem fel.)

Gyula Úr 2008.05.15. 23:16:02

Mekkora fos ez a tech.
Én is várom a szciómosok (Inter Feri, Szcientológia) reagálásait, attól tartok, ide nem fognak írni :))))

mickaur 2008.05.15. 23:17:45

Biztos valami szót nem értettem meg. :)
Nekem a legnegatívabb az egészben ez a tolakodás volt.
A rendezvények egyébként még nagyon jók voltak, a legkeményebbek azok a beszélgetések voltak ahol az Org-ba vagy a Sea Org-ba toboroztak.
Behívtak csak úgy beszélgetni, hogy segítsenek.A pontos okot nem mondták meg. :) Ezután órákig próbáltak rábeszélni, hogy lépjek be, mert én nagyon rátermett vagyok és szükség van rám és stb. Ez is biztos jól begyakorlott folyamat volt.
Az első néhány alkalom után már nagyon keményen mondtam nemet és tetettem az idiótát, mert nem lehetett megszabadulni tőlük.

Bibircsók 2008.05.15. 23:36:51

Nem semmi. Mintha tolakodó ügynököket próbálna az ember lerázni. Ezen csak a "beakadt lemez" segíthet. "Köszi, nem kérek könyvet. Köszi, nem kérek könyvet. Köszi, nem kérek könyvet..."

:) Aztán kérdés, ki a kitartóbb...

örge 2008.05.15. 23:52:28

mickaur, és azóta már leszálltak rólad?

mickaur 2008.05.15. 23:59:08

Nem teljesen, de mivel már nagyon nagyon régen nem vásároltam semmit ezért ritkultak a hívások. Csak mostanában az újra kiadott Alapok csomaggal hívogattak néha, de nem kecsegtettem őket semmivel.
Ha a "Visító mókusos" bejegyzés helyes akkor én azt hiszem a teljesen inaktív 80000 közé tartozhatok. :)

nem 2008.05.16. 07:12:27

kedves... melyik szó nem érthető abból, hogy: nem ?

ThufirHawat 2008.05.16. 09:41:46

Ez nagyon kemény... és nagyon izzadság szagú. Szerencsére.

interferencia 2008.05.16. 11:14:47

Gyula ur:

Igen ez jellemző az egyház terjesztési akcióira.

Tech:
A félreértés ott van, hogy a részletekben idézet kiadvány azok "kezeléséröl" szól akik már szeretnének vmit(szolgáltatást),de még nem tudják mit.

Nem azok "meggyőzéséről" akik nem akarnak se könyvet,se tanfolyamot, se semmit.

Anonymous · http://wearelegion.blog.hu/ 2008.05.16. 13:32:24

Meggyőzés. Ráerőszakolás.

Semmi különbség jah.

Láttam ezt a techet gyakorlatban. Inkább ijesztő, mint meggyőző.

Buscadora 2008.05.16. 15:54:42

Brrr... Igazi duplanullás megoldás :( És túl tipikus, nem feltétlen co$ fronton.

Interferencia: én értem, hogy ez elvben a bizonytalan érdeklődők megsürgetéséről szólna, de kérdem én, ha halhatatlan lények vagyunk, eltöltöttünk itt már vagy 75 millió évet, miért kell _most_ rohanni? Nem ér rá pár hetet, míg magától jut valamire

davidpeter 2008.05.16. 18:17:45

Ne viccelj, Anonymus! Két év múlva Clear az ország, uténa már a kutyának se kell a könyv! Most kell lepasszolni a készleteket!

meeke 2008.05.16. 21:07:31

klip, seaorg, nyomor, sztori, és persze a "A" NAGY BOTWO könyv! lehet ennél szebb? sokkal nem, de:
szakitshabirsz.blog.hu/2008/05/16/es_kulonben_is_mindig_illatos_vagy
a mi kedves életerős doktorunk bezzeg tartja az irányelvet! hurrá!
drlenkei.hu/component/option,com_virtuemart/page,shop.browse/category_id,22/Itemid,1/
sokaknak végletesen és feldolgozhatatlanul idegen terep a huncut kortárs PR java, de mások belátják: a fekete píárnak tűnő vírusmarketing szele is könnyebben befogható, mint a szélcsend.
van erre kidolgozott módszertan, csak valahogy épp az nem igazán vevő rá, akinek létkérdés lenne. nincs mit tenni, ha valaki magát köti gúzsba - de vannak reménykeltő jelek.
(nyilván sejtitek melyik szervezet (egy ága) működik kontrollált kísérlet fedősztorijaként az előzőek szellemében...)

harmatOSA 2008.05.16. 22:10:11

Reformer fordits légszíves , ez a nő mintha japánul irna. Esküszöm ,diploma ide, saját cég oda egy szavát nem értem.....
Vagy csak sokat dolgoztam ma , valaki a syber térben, ha érted a csaj mit kamilláz meséld el nekem.Köszönöm...

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.05.17. 07:28:45

harmatOSA, a hablatyot én sem értem, de a Sea Org tagok nem használhatnak illatosított termékeket, nyilván erre gondol kamilla. Az illat az, ami nagyon mély nyomot hagy bennünk, és mindenféle gondolatokat indíthat be. Nehezen kezelhető, és a Sea Org tagoknak kizárólag a világ megmentésére kell koncentrálniuk. Ha illatoznának, zavarnák saját magukat és társaikat az összpontosításban.

Marad a B vitamin, ami szimplán büdös és nem enturbulál. Parfümre meg úgysincs pénzük a Sea Orgosoknak, így legalább nem is vágynak rá.

Reformer 2008.05.17. 09:00:24

harmatOSA: itt a megfejtés:

"klip, seaorg, nyomor, sztori, és persze a "A" NAGY BOTWO könyv! lehet ennél szebb?"

Ezzel arra utal, hogy
1. olyan sztorit kért a múltkor, ami Sea Orgos "nyomor" sztori. Ez meg olyan.
2. a "klip"-pel arra céloz, hogy a múltkor panaszkodott, hogy nincs zenei klip bevágva az elejére, ennél meg van
3. A NAGY BOTWO könyv = a Szcientológia kézikönyv, aminek a kiadásáról szól a bejegyzés. A BOTWO egy rövídítés, azt jelenti, hogy "Based on the works of", tehát hogy nem Hubbard írta, hanem a halála után szerkesztették össze munkáiból, itt-ott beleváltoztatva, kiszedve a mai embernek már furcsán hangzó vagy az egyháznak kínos részét. Azért említi, mert a múltkori egyik kommentjében erre a BOTWO jelenségre utalt neheztelően (gyakorlatilag most az összes kiadott könyv BOTWO, ami a szabadzónások (az egyházon kívül Hubbard techjét használók) egyik legnagyobb problémája az egyházzal - nem az eredeti "Ron tech", hanem valami változtatott cucc.)

"sokkal nem, de:
szakitshabirsz.blog.hu/2008/05/16/es_kulonben_is_mindig_illatos_vagy
a mi kedves életerős doktorunk bezzeg tartja az irányelvet! hurrá!
drlenkei.hu/component/option,com_virtuemart/page,shop.browse/category_id,22/Itemid,1/"

Ezt anafeb megmagyarázta - a Sea Orgban van egy belső irányelv, hogy semmi illatos terméket nem lehet használni, csak illatmentes dezodorokat, sampont, szappant. Még a tisztítószer sem lehet illatos. Ez egyébként Hubbard egyik mániája volt (a másik a por). Annak örül, hogy dr. Lenkei közismert szci is betartja ezt, és hiányolta ennek említését a sztoriból.

"sokaknak végletesen és feldolgozhatatlanul idegen terep a huncut kortárs PR java, de mások belátják: a fekete píárnak tűnő vírusmarketing szele is könnyebben befogható, mint a szélcsend."

Ezzel azt sejteti, hogy ez a blog ugyan fekete PR (lejáratja a szci-t), viszont vírusmarketing eszközként használhatná (befoghatná a szelét = az általa generált látogatókat) a szabadzóna. Ugyanis lehet, hogy olyan embert is elér, akit amúgy sose hallana a szcientológiáról semmi konkrétat a Xenuzáson kívül, és lehet, hogy a blog hatására elkezd érdeklődni a szabadzóna iránt.

"van erre kidolgozott módszertan, csak valahogy épp az nem igazán vevő rá, akinek létkérdés lenne. "
Mármint a szabadzóna.

"nincs mit tenni, ha valaki magát köti gúzsba - de vannak reménykeltő jelek. (nyilván sejtitek melyik szervezet (egy ága) működik kontrollált kísérlet fedősztorijaként az előzőek szellemében...)"

Ezzel azt sugallja, hogy

1. ez a blog a szabadzóna egy kontrollált kísérlete mint vírusmarketing eszköz

vagy

2. az ideális szcientológia csapat (volt róluk szó pár napja) valójában szabadzónásokból áll, az egész szövegük csak egy fedősztori, akik a vírusmarketing eszközeivel próbálják befeketíteni az egyházat és népszerűsíteni Hubbard technológiáját, tehát újabb híveket szerezni maguknak.

Reformer 2008.05.17. 09:04:42

kamilla,

kérlek írj közérthetőbben vagy mellékelj fordítást. Kb. félóráig tart "lefordítani" egy-egy kommentedet.

harmatOSA 2008.05.17. 11:27:01

Köszönöm:)Reformer!
Te mint szabadzónás, kontrolállt kísérlet:) egyre jobb.
Amúgy a szabdzóna , talán abban is különbözik a cos- tól hogy nem erőlködik bármi áron.
A féltett tehet meghamisítani , meg... nem szép dolog.
Mindenesetre érdekes kommenteji vannak a leánynak, rákerestem a gogliban máshol is szórja az igét .Megeskdüdtem volna rá hogy be van szívva mikor kommentel , de csak öreg és kivülálló vagyok ehhez .....
Kamilla kicsi kincs, ha irsz tedd érthetővé szegény wogoknak ...

Bibircsók 2008.05.17. 13:37:55

Nekem kifejezetten tetszik, ahogy ír, amolyan modern hangszerelésű költeményekkel kápráztat el minket, bár igaz, erre a blogra nem ilyen stílusban megírt dolgokkal kéne jönni, mert így nem vagy csak nehezen jön át az üzenet.

Reformer, köszi a fordítást. :)

Pletyi 2008.05.17. 21:45:28

harmatOSA
"Megeskdüdtem volna rá hogy be van szívva mikor kommentel..."
Látod mit tud tenni az emberekkel a szcientológia ? :))) (..legyen az hivatalos vagy freezone.)

Pletyi 2008.05.17. 21:48:26

Reformer
Amit ir azt nem nekünk irja ,hanem az itt ólálkodó haverjainak. Azért ez a kódolás.

Gekkóla 2008.05.21. 13:02:01

kamilla rulez!
gyakorlatilag szénné égette az agyát (írás és fogalmazás részt) a reaktív töltése vagy egy hibás e-meter :-)

COS = (C)hurch (O)f (S)alestology

Ööizé 2008.05.24. 22:22:41

Ez nem egyház. Ezek nem istenhívő emberek. Ez egy gyalázatos, otromba, agresszív, csaló bagázs. Bocsánat, hogy ilyen finoman fejeztem ki magam.

Benigna 2008.09.23. 18:46:55

Öhm...Az illatmentes anyagokkal szerintem semmi baj. Az egyik barátnőm pl allergiás ezekre az illatosító bigyókra, amit a normál samponba, tusfürdőbe belepakolnak. De nem hinném, hogy ez azért lenne, mert Elmebeteg Hubbard megmondta. Olvastam azt a Xenu-sztorit a saját előadásában, jobb helyeken az ilyeneket bezárják!

bumburnyák 2008.09.23. 22:04:31

benigna, a kutya ott van elásva, hogy nekik azért kell illatmentes "anyagokat" használni, mert különben zavarnák a környezetüket.
ez nagy különbség!

anula 2008.09.24. 07:08:27

Ki tudja, milyen szag indítja be a reaktív elmét... Nekem pl. az Oktogoné.
süti beállítások módosítása