Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Csütörtök 14:00 és a pénzszerzési őrültségek

2008. február 18. - Reformer

Csütörtök 14:00 és a pénzszerzési visszásságok

Aki sosem foglalkozott a szcientológiával, annak talán furcsa lehet a mindenkori csütörtök
14:00 órát övező misztikum. Ezzel az időponttal viszonylag hamar találkozik minden olyan ember, aki kicsit is belenéz a témába.

A következők miatt:

Minden szcientológia szervezet a saját teljesítményét heti alapon méri. Egy hét az  egyházon belül egy adott hét csütörtök 14:00 órától a következő hét csütörtök 14:00-ig tart. Minden munkatárs teljesítményét az ezen két időpont közötti elért eredmények alapján ítélik meg.

Pld. vannak azok a munkatársak, akik az ingyenes személyiségtesztet értékelik ki. Az ő teljesítményüket egy mérőszám méri - kiértékelt tesztek száma. Az adománygyűjtőkét a csütörtök 14:00-ig kp-ben vagy bankszámlára beérkezett, vagy kártyával kifizetett összeg. Erről statisztikai grafikont vezet mindenki és attól függ a fizetése illetve megítélése, hogy azon a héten több lett-e az adott mérőszám, vagy sem.

Elméletileg minden szép és jó, gondolhatnánk, hiszen önmagában nem egy alapjaiban elhibázott rendszerrel állunk szemben, konkrét teljesítményhez rendel jutalmat ill. büntetést.

Ebből a következő, teljesen őrült rendszer alakult ki a gyakorlatban:

- mivel a szcientológia az ember és a lélek jobbá tételéről szól elvileg, van, amikor
a kívánt (vagy egyáltalán valami) eredmény eléréséhez sokat többet kellene foglalkozni
valakivel. A nagy nyomás miatt, ami fentről nehezedik a szervezetekre, hogy legyen
eredmény, sokszor előfordul, hogy elsietve adnak le egy szolgáltatást vagy tanfolyamot
valakinek ("hogy csütörtök 14:00 előtt lezárjon") - ezzel az egyház számtalan problémát
kreált és kreál saját magának és a támogatóiból, barátaiból pedig ellenségeket állít elő.

- a munkatársak és a vezetők 99%-a le van fixálódva a heti problémáin ("hogy fogok többet teljesíteni, 14 előtt, mint múlt héten"), akkor is, ha teljesen irreális többet teljesíteni, mint előző héten, és a jövőre, hosszútávra nagyon keveset terveznek - továbbá ahelyett, hogy a dolgukat csinálnák, mindenféle idióta megoldásokkal rukkolnak elő ahelyett, hogy a munkájukat végeznék. Ebből az lesz, hogy ha bármi olyat el akarsz intézni az egyházban, ami nem abból áll, hogy te fizetsz vagy befejezel valamit csütörtökig, akkor az összes magyar bürökratikus rendszert megszégyenítő lassúsággal és bonyolultsággal lehet csak elintézni.

- az adománygyűjtéssel foglalkozó munkatársak, amikor még szerda este vagy csütörtök reggel sem áll sehogy az a heti "statisztika", mindenféle vad ügyletekbe is belemennek -
sokszor a feletteseik nyomására, hogy mentsék a saját bőrüket. Gyakorlati példák, amiket én láttam:

a. egy szcientológusnak a tudta és engedélye nélkül levesznek a hitelkártyájáról pénzt és többhetes hercehurca és bizonygatás után visszakapja. Itt rendőrséghez stb. nem fordulhat

az illető, hiszen ha hatósághoz fordul az egyház ellenében, azonnal "kiátkozzák" az
egyházból.

b. valakinek a számára pénzt kérnek egy gazdagabb szcientológustól, hogy az be tudja
fizetni az egyháznak, majd amikor az illető nem fizeti vissza, akkor hirtelen senki sem
akar felelősséget vállalni az ügyért. Papír ezekről nincs általában (mert bíznak az
egyházban, legalábbis eleinte), polgári per kizárt, ugyanis az egyház hívei a legfelsőbb
vezetés engedélye nélkül nem perelhetik egymást, és annak az átfutása legalább 1 év.

c. a szcientológus cégtulajdonosok közül, akiken nagy nyomás van az adományozásra,
nemegyszer az APEH befizetéseken vagy az embereik fizetésén spórolják össze az adományt.

d. létezik egy olyan szervezet, hogy Szcientológusok Nemzetközi Szövetsége (International Association of Scientologists = IAS). Ez elvileg egy tagsági szervezet, ahol 250 USD a legalacsonyabb éves tagdíj, de van olyan szint is, hogy 5,000,000 ill. 10,000,000 millió dollárnyi adomány. Gyakorlatilag ez az egyház központi pénzbehajtó egysége, ami finanszírozza a "terjeszkedést" - gyakorlatilag a többmillió dolláros jogi költségeket, pár PR-kampányt, illetve a többi ki tudja, hogy hova megy. Azok az adományszerzők, akik nekik dolgoznak, az általam ismert legrámenősebb és leglevakarhatatlanabb emberek. Egy kihelyezett "tagsági" irodának általában 100,000 dollár a kvótája, de minden területnek rendszeresen van IAS adomány-kvótája, amiken elképesztő nyomás van. Itt színtiszta adományokról van szó, amiért az egyház nem ad ellenszolgáltatást.

Az ő adományszerzőiket nem egyszer láttam akcióban - és hallottam a főnökeiket a
mobiljukon ordítani velük, amikor nem lett meg a kitűzött cél. Pár éve történt - a padovai
szcientológia szervezetben 10 méterre álltam tőlük, és a főnökük úgy ordította a mobilon
keresztül, hogy "you fucking lazy idiots" (=kibaszott lusta idióták), hogy én is tisztán
hallottam - majd sűrű fuckolások közepette közölte velük, hogy addig nem fekszenek le,
amíg be nem szednek még 5000 dollárt. 23:00 óra volt. Ezekután a két ember elment az egyik hívőhöz, és hajnali 3:00-ig ott voltak, és addig győzködték, amíg adott 5000 dollárt. Ez (is) egy olyan pillanat volt, amikor súlyos kétségeim támadtak az egyházzal kapcsolatban.

A másik kedvenc módszer - összehívják a helyi szcientológusokat (az megy csak el általában ezekre, aki még nem ismeri ezt a trükköt), ember kimegy a színpad, lelkesítő beszédet tart a nagy nemzetközi terjeszkedésről, szabadságharcként pozicionálja az egyház ügyét, majd közli: x ezer dollár az adományozási kvóta. Ajtók bezárulnak, és addig nem nyitódnak ki, míg a benn lévők felajánlásaiból össze nem jön a pénz.

Nem ritkák a lakásra jövő (sokszor váratlanul) IAS-regisztrátorok, akik eredményig maradnak. Főleg akkor, ha az illető rákerül egy "gazdag ember listára". Ilyenkor többnyire
8-10, az egyházhoz kötődő szervezet rendszeresen keresi adományokért - mind külön kasszán vannak, de ugyanazt a kört keresik, és aki hajlandó adni, az gyakorlatilag sokkal többet fog költeni adományokra, mint tényleges szolgáltatásokra, amiért kap is valamit.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr17363454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RONINA 2008.02.18. 22:06:13


"I consider all auditors my friends. I consider them that even when they squirrel. I believe they have a right to express themselves and their own opinions. I would not for a moment hamper their right to think. I think of auditors and Scientologists as the Free People."...
„Az összes auditort a barátomnak tartom. Annak tartom akkor is, ha mókusok. Hiszem, hogy megvan a joguk, hogy kifejezzék magukat, és az ő saját véleményüket. Nem szeretném egy pillanatra sem akadályozni őket abban a jogukban, hogy gondolkozzanak. Mint Szabad Emberekre gondolok az auditorokra és a Scn-okra. „…
"I don't expect auditors or Scientologists to instantly agree with or seize upon whatever I say. I would be offended if they did and would feel they weren't a Free People. Since they are intelligent I expect them to think over what's said, try it, and if it's good for them, use it. That old auditors sooner or later come back to and use what I have discovered isn't any testimony to our relationship at all, it's only a testimony to my being right because I meant to be right in in the first place."...

„Nem számítok arra, hogy az auditorok vagy Scn-ok azonnal egyetértenek vagy megragadnak bármit, amit mondok. Megsértődnék, ha ez történne, és ők nem éreznék magukat Szabad Embernek. Mivel intelligensek, valószínűnek tartom azt, hogy átgondolják azt, amit mondtam, kipróbálják, és ha jó nekik, akkor használni fogják. Az az öreg auditor előbb vagy utóbb vissza tér és használja azt amit felfedeztem egyáltalán bármiféle bizonyosság nélkül a kapcsolatunkra, ez csak egy arra vonatkozó bizonyíték, hogy igazam van, mert szándékomban állt az első helyen..."

"I sorrow when I see somebody accomplishing less than he should because he thinks I wouldn't approve of it. In organizations and out I count upon initiative and good judgment."
„Szomorkodok, amikor azt látom, hogy valaki megvalósulása kevesebb mint lehetne, mert azt gondolja nem fogadnám el azt. A szervezetekben és azon kívül számítok a kezdeményezésre és a helyes ítélethozatalra.”

LRH, PAB 79., 1956 Április 10. A NYITOTT CSATORNÁK
Nem volt hülye, és igazából elcseszni azt a jót ami használható a munkájából KÁR.AZ ESZKÖZ SZETSÉGTELENITI A CÉLT, IDEJE HOGY TISZTA VIZ KERÜLJÖN A POHÁRBA. EGYHÁZ NÉLKÜL , A TEHNOLÓGIA JÓ, EGYHÁZZAL EGY DIKTATÓRIKUS RÉMSÉG.Agymosott emberek gyülekezete, akik nem mernek szembe nézni a valósággal ha mégis, kiközösititk őket.A kritika hiánya, az ami biztosan a diktatúra jellemzője.Mond ki a tapasztalatod ,REFORMER átélted tudod mit beszélsz , mond és meséld el a te igazságod, és tegyék ezt sokan.Akinek használt és akinek nem, az igazság valahol ott lesz . NEM VAGYOK SCN, ÉS SOHA SE VOLTAM,,,,,ÉS NEM IS LESZEK....
SEMMI JÓ NEM ALAPULHAT MÁSOK KIZSÁKMÁNYOLÁSÁN, MEGGYÖTRÉSÉN . LEKI ÉS FIZIKAI TERROR MINDEN FORMÁJÁT KEMÉNYEN EL KELL ITÉLNI.FELTESZEM AZ ÖREG NEM HITTE HOGY AKIK UTÁNA JÖNNEK MÉG FASISZTÁBBAK BIRNAK LENNI MINT ESETLEG Ő.KIVÜLÁLLÓKÉNT, ÉRDEKLŐDÉSSEL VÁROM MIKET IRSZ , A TEH JÓ , HASZNÁLHATÓ DE UZSORA KAMATRA ADNI A VILÁGNAK CSAK HOGY PÁR EZER FŐ SCN JÓL ÉLJEN........

Mari!!! Igaz ez? 2008.02.19. 10:44:59

Szar az egész, a freezonerekkel együtt

Szocske 2008.02.19. 11:31:29

Minek mentek oda,

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.02.19. 12:49:38

:: RONINA 2008.02.18. 22:06:13

A PDC 20-ban is vannak ilyen értelmes mondatok, de ezekből is párat már kinyestek a csörcsben:

Let's take the subject of Scientology ... it is a method of thinking about things. And is just as true as it is workable. And no truer. And is not, in itself, an arbitrary, fascistic uh.. police force to make sure that we all think right thoughts. It's a servant of the mind, a servo-mechanism of the mind, it is not a master of the mind. Scientology will decline, and become useless to man, on the day when it becomes the master of thinking. Don't think it won't do that. It has every capability in it of doing that.
Contained in the knowable, workable portions before your eyes there are methods of controlling human beings and thetans which have never before been dreamed of in this universe. Control mechanism of such awesome and solid proportions that if the remedies were not so much easier to apply, one would be appalled at the dangerousness to beingness that exists in Scientology.
...
There is only one thing that could happen to Scientology, and that is to say that it would be buried. The remedy would be buried. If it ever went out of sight, this world's done. All you've got to do is invalidate it and put it out of sight and hide it, and it'll come up in the wrong place doing the wrong thing, and mankind will find itself a slave.
So anybody that knows the remedy of this subject, anybody that knows these techniques, is himself actually under a certain responsibility - that's to make sure that he doesn't remain a sole proprietor. That's all it takes, just don't remain a sole proprietor. Don't ever think that a monopoly of this subject is a safe thing to have. It's not safe. It's not safe for man; it's not safe for this universe.
This universe has long been looking for new ways to make slaves. Well, we've got some new ways to make slaves here. Let's see that none are made.
Now it's fortunate that we are able to make Clears as fast as we can make them. It's very, very fortunate. Because black Dianetics, as most destructive things work in this universe, could work a lot faster than the old-time techniques - work really fast. Nowadays - get this - you can use creative processing; the process of using mock-ups will flip out a PDH without ever touching it or addressing it. Isn't that fascinating. You can knock a PDH to pieces with fifteen minutes of processing. And it takes longer than that to put one in.
...
Did you ever read poor old George Orwell's uh.. 1984? Yes, yes, that's wonderful. That would be, could be, the palest imagined shadow of what a world would be like under the rule of the secret use of Scientology with no remedy in existence. Well it's all right in this offhand age to just brush things aside and say, "Well, it's of no importance, no importance, really, and.. let's not be dramatic the way people are being about the atom bomb." Actually the atom bomb isn't as serious as this subject. It's just a MEST weapon. And, it's all right to be very offhand, and very cheerful and so on, and - like the little boy whistling in the dark says, "No ghosts or boogymen exist." - Well, this boogyman does exist.
It's a very simple remedy. And that's just make sure that the remedy is passed along. That's all. Don't hoard it. Don't hold it. And if you ever do use any black Dianetics, use it on the guy who pulled Scientology out of sight and made it so it wasn't available. Because he's the boy who would be electing himself "the new order". We don't need any more new orders - all those orders as far as I'm concerned have been filled.

RONINA 2008.02.19. 17:18:56

Mari!!! Igaz ez? 2008.02.19. 10:44:59
Szar az egész, a freezonerekkel együtt
TE MARI FREEZONER SE VAGYOK DE NEM ÁM , AMÚGY MIT A P..ICSKÓT VAGDALÓDSZ ? ÉN LEGALÁBB UTÁNA NÉZTEM MI EZ , TE?? VETTED A FÁRADSÁGOT VAGY CSAK PUFFOGSZ , HA IGEN MENJ A BÚSBA :)

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.02.19. 19:18:43

Szerintem az a baja, hogy nem volt meg neki TC és DM, ezért most kompenzál :DDD

Tunguska 2008.02.19. 22:33:07

Sokan mondják, hogy a sok hülye megérdemli hogy tönkremegy, belegebed ebbe a marhaságba, megérdemli mert hülye.

Pedig nem azok. Akiket ilyen marhaságokkal megetetnek azok nagy része, döntő többsége iskolázott, okos ember, diplomával, egzisztenciával a segge alatt.

Teszem azt nagyapám, aki egyszerű parasztember volt, valszeg beleállította volna a vasvillát annak a hátába aki el kezd neki a dianetikáról meg a thetanokról zagyválni. Aztán békésen tovább szalonnzott volna.

A világszemléletét mindig is követendőnek tekintettem

Papa Doc 2008.02.20. 01:21:02

Tunguska:

Szerintem valószínűleg az átlagnál képzetlenebb és unintelligensebb a scn népesség, persze ez statisztikailag nincs bizonyítva, csak feltevés.

Tény viszont az, hogy a Scn-nak világszerte több tízezer tagja van, és hírességnek mégis csak egy-két Beleznay Endrét vagy Tom Cruise-t tud felmutatni, tudósokat, írókat stb. nem.

Valószínűleg pl. a Dianetikának azok tudnak bedőlni, akik nem láttak még soha tudományos könyvet közelről. Egyetemet végzett emberek között kevés ilyet tudok elképzelni. Ugyanis a "Dianetiká"-ban nincsenek irodalmi hivatkozások, nincsenek láb- és végjegyzetek, nincsenek esettanulmányokat tartalmazó függelékek, nincsenek módszertani függelékek, szóval semmi, ami egy tudományos cikknél vagy könyvnél alap, mert lehetővé teszi, hogy az állítások és a más felfogásokkal való kapcsolódások jól ellenőrizhetők legyenek. Senki, aki olvasott már tudományos cikket, nem fogja a Dianetikát tudományosnak tartani, süt róla, hogy kóklerség. Elvileg egy bölcsész vagy jogász is tisztában kell legyen azzal, hogy a tudományos szövegek hogyan néznek ki és hogyan épülnek fel, még ha kevesebb ilyet is olvasnak, mint mondjuk a mérnökök vagy orvosok.
Ezzel együtt elképzelhető, hogy képzett emberek is bekapcsolódnak a Scn-ba. Vagy felismerik és vállalják, hogy ez egy vallási ideológia, de az valamiért mégis megtetszik nekik, vagy pedig átmeneti gyengeségükben, pl. mert az életük válságban van éppen. Egy kevésbé képzett "józan paraszt"-nál viszont egyéni szerencse kérdése, hogy hogyan reagál a csillogó-villogó elektronikus készülékekre, meg a sok mosolygós, jólöltözött ügynökre, meg a rengeteg "nekem bejött" sikerbeszámolóra. Van természetes gyanakvás, "ez nem kóser"-érzés, de van természetes naivitás is. Egy kevésbé képzett embert azért könnyű beépíteni a Scn-ba, mert az alsó szinteken szó sincs thetánról meg Xenuról, hanem pl. kommunikációs tréninggel vagy "méregtelenítő kúrával" indítanak. Képzetlen embereket egy gép (az e-méter) látványa már meggyőzi arról, hogy "ez tudományos, hiszen még gépük is van".

Hozzáteszem persze, hogy Magyarországon kb. 17 év alatt csak 2 ezer embert térítettek meg, pedig szórólap szintjén már valószínűleg milliók találkoztak a scn-val. Úgyhogy összességében elég kevesen vannak, akik beveszik.

RONINA 2008.02.20. 08:54:05

Tunguska:
Pedig nem azok. Akiket ilyen marhaságokkal megetetnek azok nagy része, döntő többsége iskolázott, okos ember, diplomával, egzisztenciával a segge alatt.
NEKEM IS LESZ ÚGY FÉL ÉV MULVA, GYEREKEK ÉS MUNKA MELLETT, SENKI NEM TETTE A SEGGEM ALÁ . AMÚGY 15 ÉVES KOROM ÓTA DOLGOZOM , ÉS NEM 4-6 ÓRÁT.
Teszem azt nagyapám, aki egyszerű parasztember volt, valszeg beleállította volna a vasvillát annak a hátába aki el kezd neki a dianetikáról meg a thetanokról zagyválni. Aztán békésen tovább szalonnzott volna.
NA JA , MERT SE RENDŐR SE CSENDŐR, FŐLEG A SZOC VILÁGBAN:) NE RÖHÖGTESS.JELZEM NEM VAGY KÖTLELES MEGHALLGATNI ,DE EZEK A VILÁGMEGVÁLTÓ KIJELENTÉSEK...TUDOD EGY JÓ FÉL ÉVEM MENT RÁ , ÉRDEKELT MI A FENÉT TUDNAK ,ORVOS ÜGYVÉD ISMERŐSEIMRŐL DRÜLT KI HOGY SCN-EK. AZTÁN A CÉGEMHEZ JÖTTEK TARTANI EGY TRÉNINGET.EGYSZERŰ HASZNÁLHATÓ,MIÉRT ÁLLT FEL A SZŐR MÉGIS MINDENKI HÁTÁN? SAJTÓ. ÉN SZERTEM MAGAM ELDÖNTENI , MIT GONDOLJAK ,ELKEZDTEM OLYAN INFOKNAK UTÁNA JÁRNI AMIK ELÉRHETŐK. ELÉG VEGYES KÉP ALAKULT KI BENNEM .
1, ADDIG JÓ MIG AZ EGYHÁZI RÉSZE NEM KEVEREDIK BELE.
2, A SZERVEZÉSI , KOMMUNIKÁCIÓS RÉSZE , A TANULÁSI TEHNIKÁK NAGYON JÓL HASZNÁLHATÓAK A GYAKORLATBAN
3, MEGTARTANI AZ EGYHÁZTÓL A 33 LÉPÉSNYI TÁVOLSÁGOT
VOLT EGY FIÚ AKIT GYEREK KORA ÓTA ISMERTEM, KB 20 ÉVE , PÁR ÉVRE ELTÜNT ÉS HAZA JÖTT .KINN VOLT A SEA ORBAN ÉVEKIG , ELÉG MAGASRA JUTOTT . NEM MARADT EL MELLŐLÜK , DE ELÉG ILYESZTŐ HA EGY NORMÁLIS EMBER AGYMOSOTT BÁBKÉNT VISELEKDIK HA BIZONYOS TÉMÁK SZÓBA KERÜLNEK.AZ SCN SZENT, MINDENRŐL TUDOMÁS JELENTÉST KELL IRNI , AZ EGYHÁZ FONOTSABB MINDENNÉL.
A GYAKORLATBAN TAPASZTALUK MEG, HOGY MILYEN A MÉREGTELENITŐ PROGRAMJUK , A TESVÉREMNEK EZ SEGITETT REGENERÁLÓDNI, RÁK UTÁN. EGYHÁZI SZOLGÁLTATÁST NEM KAPHATOTT VOLNA , IGY KERESETT VALAKIT AKI A VILÁGIT SZOLGÁLTAJA , AZT VOLT RÁKBETEGEK IS KAPHATJÁK ÉS AUDIT NÉLKÜL .
MIKOR VÉGE LETT MÉGIS MINDENKI AZON VOLT MIHAMARABB KISZAKADJON ABBÓL A KÖRBŐL. MAJDNEM ÚGY NÉZETT KI LEGYEN HÁLÁS , PEDIG EZ EGY SZOLGÁLTATÁS NEM KEVÉS PÉNZÉRT, ÉS HA BEMÉSZ EGY WELLNES KÖZPONTBA OTT NEM VÁRNAK EL 1 MILLÁRD ÉVIG TARTÓ HÁLÁT. VESZÉLYESEK MERT GYENGE EMBEREKRE NÉZVE HALÁLOS VESZEDELMET JELENTENEK , GYERKEKET SZIPPANATNI BE A MOCSOKOS SEA-ORBA AHOL DOLGOZNAK LÁTÁSTÓL MIKULÁSIG , HAJTANI ŐKET TERORIZÁLNI STB.....
VAN AKI OTT IS JÓL ÉL , EZ EGY FÉLKATONAI SZERVEZET, TUDOD VALAMI KELL LEGYEN BENN TOBB VOLT SCN-EL BESZÉLTEM SOKAT, ÉS EGYBEN BIZTOSAK AZ ALAPOK JÓK . AMIT ERRE ÉPITETTEK AZ EGY ÜZLET , AMI JÓL TERMEL ÉS A FENNÜCSÖRGŐ PÁR EZER FEJES JÓL EL VAN BELŐLE. TUDOD MARKETING ZSENIK , ELMÉLETILEG DE A LEGUTOSÓ MULTI IS TUDJA HOGY LEGALÁBB A MENEDZSMENTET MEG KELL FIZETNI RENDESEN.ŐK MÉG EHHEZ IS HÜLYÉK,RABSZOLGA SOHA NEM HÚZ ÚGY MINT EGY SZABAD EMBER. HOGY EGY RENDSZER FEJLŐDJÖN ÉS NE STAGNÁLJON FOLYAMATOS BELSŐ KORREKCIÓRA VAN SZÜKSÉG.NÉZD PÁR TÍZ ÉV ÉS NEM MARAD BELŐLÜK SEMMI , AZ EGYHÁZBÓL.MÉGESZER ÓVAKODNI AZ EGYHÁZI RÉSZÉTŐL , HA ZAKLATNAK A SZEMÉLYES ADATAID LETILTANI NÁLUK ,EZ SEM HASZNÁL JOGI ÚTRA TERELNI A DOLGOT, ÁLLTALÁBAN ELÉG MEGPENDITENI.DE MINDEN ÉPESZŰ EMBER ELEKRÜLI ŐKET.
ÚGY OLVASNI A DIENETIKÁT PL , MINT A GORDON KÖNYVEKET .....AD NÉMI RÁLÁTÁST A TÉMÁRA , VEDD KI BELŐLE AMIT TUDSZ HASZNÁLNI A TÖBBIT DOBD EL.

Papa Doc 2008.02.20. 09:48:34

Ronina:

Ami használható belőle - az valójában nem az, ami "belőle" használható. A hubbardi management-elméleteknek és kommunikációs tréningeknek egészen névlegesen van csak közük a scn lényegi tanításaihoz. Kb. annyi, hogy ezeket is Hubbard találta ki (pontosabban szedte össze), akárcsak a dianetikát. A vezetési, tanulási stb. technika így tagtoborzásra használható frontintézményként működhet az egyház számára, és többletbevételt is hoz. Az "egyházi része" azonban a scn lényege. Az az állítás, hogy jó, amíg vezetéselméleti oktatást tartanak, csak onnantól rossz, hogy belekeveredik az egyházi rész, olyan, mint azt mondani, hogy a krisnásokkal nincs baj, amíg levest osztanak, csak onnantól problémásak, amikor Krisnáról kezdenek beszélni. Pedig hát az utóbbi a mozgalmuk lényege, nem az előbbi.

Szocske 2008.02.20. 10:22:52

Hat mint itt is lathatjuk a diploma nem tul megbizhato indikatora a szellemi kepessegeknek :-)

Nem kell MBA ahhoz, hogy az egysegsugaru paraszt atlassa mi ez:A tokeletes MLM ugynokpiramis, ahol a tagsagot, tehat a realgazdasag felol nezve a semmit aruljak.
Nem hiszem el, hogy ebbe tul sokan johiszemuen vagnanak bele. Inkabb a sok ugyeskedo, aki a tejelos szintekre vagyik feljutni. Ugyhogy a tajekozatlanok szamat csokkentsuk a tajekoztatassal, a tobbiek meg minek mentek oda, megerdemlik egymast.

RONINA 2008.02.20. 10:39:19

Papa Doc :
Igazad van, de a történet mindig úgy kezdődik valahol találkoznak velük az emberek. És valóban, az emberek 90% -ának valamilyen nyeresége van a tréningekből , tanfolyamokból. Nem kell csodás testelhagyásra és egyébre gondolni. Hatékonyabb lesz tőle , esteleg kiegyensúlyozottabb mindezt tabletta és mindenféle egyébb nélkül.Egészen addig , mig az egyház nem jelenik meg az életében.PONT ITT A VESZÉLY, NINCSENEK ÉLES HATÁROK , EGYHÁZ ÉS A TEHET ALKALMAZÓ CÉGEK KÖZT, HA JÓL TUDOM WISE TAGSÁG NÉLKÜL NEM LEHET A HUBBARDI ANYAGOKKAL DOLGOZNI ...VAGY EGYÉBB SZERVEZETEKHEZ KELL TARTOZNI...NINCS ÉLES HATÁRVONAL EZ NAGY BAJ
Jó katolikus vagyok, de temlomba csak egy évben kétszer megyek viszont az egyházadót keményen bevasalják rajtam . Fizetek mint katona tiszt, mert a gyerekeim nem áldozhatnak birmálhatnak ha nem teszem . Nem szolgáltat ki a katolikus papunk egy szentséget sem , mig ez nincs rendezve . Ja és még jó sztorik , templom felújításra családonként 40 ezer forint. Két kamasz mellett... és pár évente feldobja az atya a témát.És erőszakosak, redszerváltás óta , és követlőznek a nagy közös kalapból nekik több kéne mint a többi egyháznak. Ez valami , betegség vagy nem tudom mi.NEM CSAK AZ SCN , VALAMENNYI EGYHÁZ A HÍVŐK PÉNZÉRE ÉS LEKI BÉKÉJÉRE UTAZIK.ÉS HATALOMRA , ISMÉTLEM MINDEN EGYHÁZ AKAR EGY SZELETET A TORTÁBÓL , ÉS ELÉRI HA HAGYJUK . MOST MAGYARORSZÁGON A KATOLIKUS EGYHÁZ PL. VÁLASZTÁS KÖRNYÉKÉN HÁNYINGEREM VAN A SZÓSZÉKRŐL POLITIZÁLÓ PAPOKTÓL... DE ETTŐL A 10 PARANCSOLAT MÉG JÓ.... ÉS A SZERESD FELEBARÁTOD MINT TENMAGAD.....
OLVASOM A BIBLIÁT, DE ÉN MÁR A NAGYKORÚSÁG ELŐTT ÁLLTAM RENDSZERVÁLTÁS KÖRNYÉKÉN.. A KÁOSZ AMI A FEJEKBEN VOLT MEGLÁTSZOTT AZ EMBEREKEN.
A MONDANIVALÓM LÉNYEGE , KELENEK AZ EMBEREKNEK KÖZÖSSÉGEK, HAGYOMÁNYOK KORLÁTOK ÉS MINDENKINEK KELLENEK EZEK KISEBB NAGYOBB MÉRTÉKBEN. AMIKOR VALAKI LEKILEG ERŐSSEBB MINT EGY MÁSIK LÉNY , ÉS EZZEL TUDATOSAN VISSZAÉL AZ BŰNCSELEKMÉNY. NEM LEHET NEM SZABAD SZÓ NÉLKÜL ELMENNI MELLETTE, DE..
AMIKOR EGY SZABAD FELNŐTT ÚGY DÖNT NEKI EZ KELL , HAGYJUK MEG A VÁLASZTÁS LEHETŐSÉGÉT , ÉN SEM VENNÉM JÓ NÉVEN HA VALAKI MEG AKARNÁ MONDANI MIBEN HIGYJEK MIT REMÉLJEK.
TÖRVÉNYILEG KELLENE ELÉRNI MEGÓVNI VALAHOGY AZ EMBEREKET .NEM TUDOM A MÓDJÁT ILL MÁS MÓDJÁT MINT BESZÉLNI RÓLA, OSZLATNI A KÖDÖT , ELÉG INFORMÁCIÓ LEGYEN AZOK ELŐTT PRÓ ÉS KONTRA AKIK BELÉPNI KÉSZÜLNEK.
LEGYEN RÓLA TUDOMÁSUK ODAKINN ,A SEA-ORGBAN MI VÁRHAT RÁJUK , ÉS HOGY NE LEHESSEN SENKIT KORLÁTOZNI SEMMILYEN SZEMÉLYES JOGÁBAN. EZÉRT JÓ EZ A BLOG , OLYAN EMBER BESZÉL AKI BENN VOLT, ÉS ELMONDJA AMIT TAPASZTALT, VITATKOZHATUNK MI ITT ERRŐL AZ SZÁMIT AMIT Ő MOND , HISZ SZEMÉLYES TAPASZTALATA NEKI VAN AZ A HITELES A TÖBBI OKOSKODÁS .... DE EZ IS KELL .

Szocske 2008.02.20. 11:45:06

Kedves nagybetus, ha mar igy istenited a csalitanfolyamokat, fel tudod vazolni, hogy arban es tartalomban hogyan viszonyulnak a piacon kaphato tobbihez?

Felolem akar azt is hiheted hogy a sziciliai maffia az igazhit letetemenyese, csak ne vard el, hogy ez majd mentesit a torvenyek betartasa alol.

Amugy meg meghalt Shawn Lonsdale.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.02.20. 11:52:31

:: Tunguska 2008.02.19. 22:33:07

Hehe, a nagyapád lenne az első, aki az állatkertben a zsiráfra azt mondja, hogy "márpedig ilyen állat nincs" ;)

(A "józan paraszti észjárás"-t kissé oximoronnak tartom, főleg ha az átlag paraszt a reggelt egy felessel kezdi :DDD)

Papa Doc 2008.02.20. 12:25:38

Ronina:

El kellene döntened, hogy a hubbardi vezetési technikát tartod jónak, vagy a scn-t. A kettőnek kevés köze van egymáshoz. Az is elképzelhető, hogy a TR hatására valaki magabiztosabban tud kommunikálni. Az alapján, ami ott történik, ez hihetőnek tűnik. De még a TR sem igazán szcientológia. Ha abból vannak nyereségei X.Y.-nak, amit az egyház nyújt, de aminek még semmi köze a szcientológiához, az ugyanaz, mintha valaki azon az alapon szimpatizálna a krisnásokkal, hogy levest osztottak. Lehet, hogy a krisnások ezen az alapon szimpatikusak, de ha ezért szimpatizálunk velük, az nem jelenti, hogy a vallásukat egy kicsit is elfogadtuk. Márpedig egy krisnás nem értene egyet azzal az állítással, hogy ő lényegében levesosztó, aki emellett még furcsa ruhában jár és kopasz, hanem a Krisna-tudatot vagy mit tartaná lényegesnek a saját világnézete leírása szempontjából.

Vezetési technikákat lehet tanulni scn nélkül, levest is lehet osztani Krisna-tudat nélkül, így ha valakinek tetszik a hatékony vezetés vagy az ingyen leves, az még nem logikus, hogy scn- vagy Krisna-szimpatizáns legyen.

Ha pedig a határok nem élesek egyéb szolgáltatások és hittérítés között, az - manipuláció, kemény marketing, néha megtévesztés.

Amit a katolikusokról írsz, az tele van ellentmondással. Ha annyira nem kötődsz hozzájuk, hogy csak ritkán nézel el a templom felé, és erőszakos bandának tartod őket, amely a pénzedre hajt, akkor miért adsz 40 ezret a templom felújítására? Ez nem annyira az ő pénzéhségükről, hanem a te önsorsrontó magatartásodról árulkodik inkább. Javaslat: ne fizess nekik, és akkor sok panaszkodást megtakaríthatsz (meg pénzt). Valószínűleg nem küldenek a nyakadra ügyvédeket és behajtókat, ők nem a scn egyház.

Törvényileg megóvni az embereket? Az előbb azt írtad, senkinek ne írják elő mások, hogy miben higgyen és reménykedjen, ezután meg pontosan azt javaslod, hogy az állam belenyúljon ezekbe a kérdésekbe.

RONINA 2008.02.20. 13:14:09

Szcientológiáról objektíven ez a blog címe:)
objektivitás :Tárgyilagosság, elfogulatlanság
szubjektivitás :Elfogultság:)
SZÖCSKE :) ugrálj még kicsinykét,
"Kedves nagybetus, ha mar igy istenited a csalitanfolyamokat, fel tudod vazolni, hogy arban es tartalomban hogyan viszonyulnak a piacon kaphato tobbihez?" MIVEL PONTOSAN TUDOM AZ ÁRAKAT ELMONDOM NEKED AZOKNÁL JÓVAL DRÁGÁBBAK IS VANNAK , IGAZ OLCSÓBBAK IS. SAJNÁLOM HA SZÍVEN DÖF A TÉNY ,DE MIVEL SOK MUNKÁLTATÓ HATÉKONYNAK TARTJA A SZAKMÁBAN AZ SCN CÉGEK A LEG FUTOTTABBAK.
PAPA DOC:
"El kellene döntened, hogy a hubbardi vezetési technikát tartod jónak, vagy a scn-t. A kettőnek kevés köze van egymáshoz. Az is elképzelhető, hogy a TR hatására valaki magabiztosabban tud kommunikálni."
Nos , nem csak hogy elképzelhető hanem tény, sok cég rengeteget költ a munkatársak képzésére ha nem volna hatékony nem alkalmaznák. Amúgy ez személyes tapasztalat , jobban képesek az emberek a meglevő adottságaikat használni egy-egy TR után.De ez igaz lehet sok tréningre, azért nézz utána mely cégek a legmenőbbek a szakmában, a többi szájtépés. Amúgy , a tanulási és szervezéri tehnika is remekül alkalmazható a gyakorlatban.
Amúgy , nem világos de ha jól tévedek valamennyi bevétel minden Hubbard munka után az egyházhoz folyik be.....javíts ha nem.
A leveshez jó étvágyat:)
"Amit a katolikusokról írsz, az tele van ellentmondással."
Semmi ellent mondás nincs benne, tartozom egy közöséghez ,én és a családom és betartom annak szabályait. Nem küldenek végrehajókat , viszont én láttam egy kislányt sírva szaladni ki az áldozási főpróbáról .A tapintatos pap ott közölte vele a többi gyerek és szülő előtt ő nem áldozhat . 8 éves gyerek sírva megszégyenülve rohant ki.Az ok? PÉNZ .Nos az enyémek nem kerülnek ebbe a helyzetbe, mig hitükben nagykorúak nem lesznek addig mi felelünk a neveltetésükért. A férjem erősen katolikus.
Utána nem jár egyik sem templomba :) elhiheted .

"Törvényileg megóvni az embereket?" lásd fenn:)
TÖRVÉNYILEG KELLENE ELÉRNI MEGÓVNI VALAHOGY AZ EMBEREKET .NEM TUDOM A MÓDJÁT ILL MÁS MÓDJÁT MINT BESZÉLNI RÓLA, OSZLATNI A KÖDÖT , ELÉG INFORMÁCIÓ LEGYEN AZOK ELŐTT PRÓ ÉS KONTRA AKIK BELÉPNI KÉSZÜLNEK.

Törvényi védelem alatt azt értem, ne zárhassák el az egyént a külvilágtól sokszor akarata ellenére.Mert jelenleg ennek semmilyen büntetőjogi következménye nincs.

Szocske 2008.02.20. 21:00:01

Szoval ha jol ertem a sci beetetotanfolyam arban atlagos. Es tartalomban? Te peldaul a komminkacio-tanfolyamot vegzok mezonyeben milyen relativ szintre tenned magad?

RONINA 2008.02.20. 21:29:54

Szöcske... én kérdezek vissza,teljes bizonyosságod van afelől hogy az egész szar. Honnan , meséld el !NO MESÉLJ MI A GYŰLÖLET OKA :)
HALLJAM . A CSALI TANFOLYAM MIT ÁRTOTT NEKED?

Tunguska 2008.02.20. 21:39:05

"HA JÓL TUDOM WISE TAGSÁG NÉLKÜL NEM LEHET A HUBBARDI ANYAGOKKAL DOLGOZNI"

A bűnbocsánat cédulát sem adták ingyen.

RONINA 2008.02.20. 21:58:38

Tunguska KI MONDTA HOGY IGEN?:)))))))))

Szocske 2008.02.21. 10:20:49

Nagybetus (vagy barki mas aki jart ilyen csalitanfolyamon):
Ha titok vagy szegyellnivalo az ara es a tartalma, minosege (pl az hogy te megbuktal-e kommunikaciobol, vagy ezt a szintet lehet vele elerni) az nem bizalomgerjeszto. Ezen a pancser tereles csak ront.
Referenciakent igy csak az e-meter (www.fzint.net/emeter/emeter.htm) egymillio forint koruli (www.xenu.net/archive/prices.html) ara marad, ami azert a legnagyobb joindulattal is tizezerszeres markup.

RONINA 2008.02.21. 10:38:01

Kedves ügrálós kis SZÖCSIKE
Járj utána magad,felhívsz egy céget és megkérded.
Világit válasz nem győzöm hangsúlyozni , az egyházat kerüld el.Én a tapasztalataim irom le , te addig jutsz hogy puffogsz , járj utána.SOHA NEM AKARTAM SE E-MÉTERT SE AUDITÁLÁST . OLVASD EL AMIKET LEIRTAM ...

Szocske 2008.02.21. 11:23:38

Jarnek en utana, de mindenki csak harit mikor konkretat kene mondani.
Te pl jartal sci kommunikacio tanfolyamra vagy nem?
Ezt kerulgeted mar napok ota itt egy anonim forumban, ahelyett, hogy siman letagadnad, neadjxenu bevallanad.

RONINA 2008.02.21. 11:31:49

Szöcsi:)
"AZTÁN A CÉGEMHEZ JÖTTEK TARTANI EGY TRÉNINGET.EGYSZERŰ HASZNÁLHATÓ,MIÉRT ÁLLT FEL A SZŐR MÉGIS MINDENKI HÁTÁN?"
"Amúgy ez személyes tapasztalat , jobban képesek az emberek a meglevő adottságaikat használni egy-egy TR után.De ez igaz lehet sok tréningre, azért nézz utána mely cégek a legmenőbbek a szakmában, a többi szájtépés. Amúgy , a tanulási és szervezéri tehnika is remekül alkalmazható a gyakorlatban."
semmi hárítás kértem olvasd el amit irtam..........

Tunguska 2008.02.21. 11:36:12

Beszéljünk konkrét dolgokról. Az eset megtörtént, tanúja voltam az eseményeknek, és nem változtattam meg semmit benne:

A cég a Jorgos Travel. Olcsón utaztattak elsősorban Krétára, és egész Görögországba utasokat. A cégnek volt biztos anyagi háttere, a főnök, Havas Tamás jó kocsikat, drága szeretőket tartott.

Havas Tamás volt az is, aki 1998-99 tájékán keveselni kezdi a bevételeket - a tipikus "mehetne ez jobban is, csak hülyék a munkatársak'" gondolatok ezek, megadva a lehetőséget pár élelmes Szci tagnak, akik azonnal felajánlják segítségüket. Hogy hogyan is találtak Tamásra, azt nem tudom, erről nincs információm - de a legyek is hamar megtalálják a sz@rt mint tudjuk (ezúton is elnézést a legyektől, a párhuzamért). Havas Tamástól nem kérek elnézést.

Elkezdik a munkatársak tréningelését, ami nettó 1 millió forintért első körben abból állt, hogy megkérik őket: fogalmazzák meg mi is jobb és a bal oldal (nem politikai, hanem térbeli értelemben). Erre, ha emlékeim nem csalnak 2 hosszú órájuk volt.

A Jorgoszban mindössze 3-4 ember van, aki fel mer állni és azt mondja, nek ilyen marhaságokra nincs idejük, család és munka mellett.
Ők rövid időn belül el is hagyják a céget. Tudtommal mindannyian, békésen dolgoznak és élnek a mai napig.

A Jorgosz trénerei szerint Ők azok, akik a munka kerékkötői voltak, miattuk ment csak annyira (egyébként nem rosszul) a szekér ahogy ment.

Havas Tamás további súlyos százezreket fizetett azért, hogy Tom Cruise fejedelmi körülmények között motorozhasson ma Dave cimborájával.

A sorozatos trénelések után a munkatársak egy része az egyház tagjai lettek. Az eltelt 8 év alatt 1 öngyilkossági kiserletről tudok, és szinte kivétel nélkül zátonyra futott életekről.

A Jorgosz közben tönkrement, "kintfelejtett" egy rakás utast, akiket nem volt pénze hazahozni.
2000 szeptemberében, a mai napig tisztázatlan körülmények között leégett az iroda Károly krt. 5. alatti irodája, ahol elsősorban iratokat, számlákat és mit ad isten a tréningekkel kapcsolatos összes irásos anyag egy része volt megtalálható.

Havas Tamásról 2 éve hallottam utoljára, egy hajnalban nyitó és késő estig nyitva tartó talponállóban volt csapos.

Egy Szci tag bármikor jó nála egy fröccsre....

Mint az elején írtam ez konkrét példa. Afféle homályos"az én vállalkozásomat szebbé jobbá tette" maszlag.

Attól, hogy csak nagybetűvel írunk valamit nem biztos, hogy igaz is...

RONINA 2008.02.21. 11:59:03

Nos ez a te tapasztalatod.
Az én főnököm kissé jobban felkészült mint a tiéd volt ,ezek szerint.
Ő kadott egy munkát , elvégeztette de se a cége irányitását nem engedte átt senkinek se a munkatársait nem hagyta elugratni.NEKED EZ A SZEMÉLYES TAPASZTALATOD , NEKEM MEG AZ HOGY A TRÉNINGEK JÓK.
-JA ÉS AZT ÍROK NAGYBTŰVEL AMIT AKAROK ..... KICSIT HOGY LEGYEN MINT LOVAGOLNI:)))
Lényeg te most leirtad hogy mit tapasztaltál, de én most kérdezek :
1, Attól hogy úgy gondolom gyakorlati haszna van egy Hubbard féle dolgonak én scn vagyok?
2, Egy sor funkcionális analfabéta van itt vagy mi? LEIRTAM, AZ EGYHÁZ KERÜLENDŐ VESZÉLYES.
3, Ha nem osztom a-" köpjünk mindent úgy ahogy van mert mindenki ezt akarja " nézetet akkor már nincs is jogom megszólani?
Aki csak puffog menjen a búsba, na ennek a bejegyzésednek van értelme.Mit tapasztaltál , mit éltél át, ennek van eleje vége .

Szocske 2008.02.21. 12:17:58

Ertem, tehat sci kommunikacios tanfolyamra jartal, es igy sikerult.
A tanulasi "technikakat" probaltad valaha a magyar nyelvre alkalmazni?
Csak a tisztanlatas vegett kerdezem, nem bantani akarlak, ne felj ennyire.

Tunguska 2008.02.21. 13:09:47

"Az én főnököm kissé jobban felkészült mint a tiéd volt ,ezek szerint."
Tévedés: nem volt a főnököm Havas Tamás és nem dolgoztam a Jorgosznál.

Kérdéseidre a válasz:

1. Az én megítélésem szerint igen. Nem vagy ugyan inkvizítor csak jezsuita - ha egy példát keresnék, ez jutna az eszembe. :-)

2. ez nem kérdés....

3. és ez sem.

RONINA 2008.02.21. 13:19:00

No válasz:) nem félek tőled... ne aggódj . Na HÁROM HÁROM DOLOG ... Tanulási teh: Jó szakember okatott minket,hidd el közel a 40-hez egyetemre járni:) és ha érdekel amit tanultam a gyerekeimnek is tovább adtam. Tudták használni , főleg a nyelvtanulásban.Bármilyen meglepőnek , egyszerűnek látszik használható :)És nem egy tanfolyam volt, a cég az hubbard módszereket használta. Az hogy az egyetemen épp beléjük ütköztem véletlen , hisz az ország másik felére utazgatok a tanulmányaim végett. És nevetni fogsz , a szervezési tehnikákat hubbard féle ... tanulom az állami egyetemen ahova járok. Szóval lehetsz fensőbbséges, de honnan a hatalmas ellenállás ird már le ha lehet:) ja a hitelkártyád tartsd meg:)

RONINA 2008.02.21. 14:50:15

Tonguska
"Beszéljünk konkrét dolgokról. Az eset megtörtént, tanúja voltam az eseményeknek, és nem változtattam meg semmit benne:"
Tanuja voltál , tehát láttad a kirakatból mondjuk:)
1, NEM TUDOD MEGITÉLNI HISZ FOGALMAD NINCS AZ EGÉSZRŐL....

2, TÉNYLEG FUNKCIONÁLIS ANALFABÉTA VAGY:)
3, CSAK AZÉRT MERT TE AZT MONDOD ROSSZ , ÉN NEM HISZEM EL NEKED.... TE SE HIDD EL NEKEM HOGY JÓ:)

Tunguska 2008.02.21. 16:42:45

1. Reálisan megítélni csak azt lehetne aminek részese is vagy? Nem hinném. Gondolj csak bele: Lekopogom: de engem még soha nem rúgtak úgy istenigazából tökön. Ennek ellenére tudom, hogy nagyn kellemetlen dolog.

2. Sajnálom, hogy így gondolod.

3. Nem is kell hogy elhidd. Én azt szeretném, hogy azok higgyék el, akik majd a közel jövőben találkoznak a Sci-vel, vagy valamely WISE cégével. Ha ezek után csak 1 ember mondja azt, hogy nem vásárolok Euronics üzletben, mert az ezeknek a gyűjtőhelye, már megérte.

RONINA 2008.02.21. 17:56:50

"1. Reálisan megítélni csak azt lehetne aminek részese is vagy? Nem hinném. Gondolj csak bele: Lekopogom: de engem még soha nem rúgtak úgy istenigazából tökön. Ennek ellenére tudom, hogy nagyn kellemetlen dolog."
Megint az a kategória , mondták mesélték... amit én mondtam azt én éltem át nekem volt vele tapasztalatom. Nem értem miért nem elfogadható valaki véleménye aki nem csak köpköni akar. A személyeskedés :) na ez minden csak nem objektív. Meséld el pl neked milyen jó származik abból ha egy vásásrló nem annál a cégnél vásárol.
Az én főnököm pl protestáns, akkor mi van ? Mióta kategória ez magyarországon? Van itt pár gyöpösfejű megátalkodott scn ellenes, de ettől a " csak én tudom jól mindenki más hülye" mentalitástól mindIg hányom kell.
VALLÁS ÉS VÉLEMÉNYSZABADSÁG VAN , BÁRKINEK BÁRMENNYIRE FÁJ .
Felnőttem, és én még a régi érában voltam gyerek. Pattanok rá ha valaki meg akarja mondani miben higyjek mit gondoljak.Minden gondolatom a helyén van , és bárki bármivel jobbá teheti a maga vagy mások életét CSINÁLJA.
Ha egyik gyerekem scn akarna lenni , sikitanék de ha felnőtt akkor azt tesz amit jónak lát.
A HIBA AZ SCN-EL KAPCSOLATBAN AZ INFORMÁCIÓ HIÁNYA,TUDNI KELL RÓLA AMIT LEHET. Ők gondosan ügyelenek rá mi kerül az emberek elé .EZ A BOLG ITT EGY UNIKUM , MERT EGY OLYAN EMBER IR AKI TUDJA TAPASZTALTA LÁTTA MI VAN BENN. NEM TALÁLGAT ÉS VAGDALÓZIK TÉNYEKET KÖZÖL. ERRE VAGYOK KIVÁNCSI...

Tunguska 2008.02.21. 19:53:19

Bocs, de szerintem elbeszélünk egymás mellett. Eszem ágában sincs győzködni bárki (akár téged is) arról, hogy a Szci vagy Hubbardista tréningek jók-e vagy nem.

Szerintem nem jók, és erről engem több olyan tény is meggyőzött amelyből egy olyat meséltem el, aminek bizonyos szinten részese voltam. Engem ezek meggyőztek, próbálom tehát több emberrel megosztani eme dolgokat, hogy minél kevesebben kerüljenek közel az egyházhoz és tanaihoz (amihez én hozzásorolom tréninget is). Annyit már elértem, hogy sok munkatársam, barátom olvassa ezen blogot is, illetve az ehhez hasonlókat.

Eszem ágában sincs senkinek előírni azt hogy mit tegyen, hiszen én is a régi érában nőttem fel, én sem szívlelem ha megmondják, mit is tegyek, mit is tegyek, VAGY ÉPP AZT, HOGY BIZONYOS DOLGOKRÓL HOGYAN GONDOLKODJAK.

Ami az említett Euronicsot illeti: tudatos fogyasztónak tartom magam. Oda figyelek arra mit és hol vásárolok. Szeretem támogatni a magyar vállalkozásokat, a magyar termékeket.
Nem támogatom azon termékeket amelyeket pl gyermekmunkások készítenek, állatokon kísérleteznek előállításuk érdekében, és azokat sem amelyek egy véleményem szerint erősen fasisztoid beállítottságú vallás égisze alatt árulnak.

Szocske 2008.02.22. 11:43:32

Tunguska a treningekrol csak a jobboldal-baloldalos feladatot irtad, aztan elorelapoztunk oda, hogy csodbemegy a ceg es beszippantja a munkatarsakat a szekta.
Szivesen olvasnek meg a folyamatrol.

Tunguska 2008.02.22. 16:29:27

Nos, mivel az elsők között állt fel a történet mesélője a tréning további tematikájáról nincs tudomásom. A többiek "a szupertitkos" információ nem voltak hajlandók megosztani senkivel.

(Azóta rákérdeztem és megerősítették: mindez 2 óráig tartott)

...és igen: természetesen elképzelhető, hogy a tréning a továbbiakban kizárólag fontos, használható és az érvényesüléshez mindenképp szükséges tudást osztott meg a résztvevőkkel. Ennek is megvan az esélye, bár a fentiek fényében ez kicsi.

Szocske 2008.02.23. 16:01:32

Hat ketlem, de valahogy megis izgatja a fantaziamat.

Tunguska 2008.02.23. 16:31:46

menj el egy tanfolyamra :-)

Szocske 2008.02.24. 14:16:36

Gyava vagyok en ahhoz :-)
süti beállítások módosítása